Forum » Loža » TradeRepublic
TradeRepublic
Temo vidijo: vsi
gansta ::
lithium ::
Ima kdo dostop?
https://www.finance.si/nasvet-kako-napo...
https://www.finance.si/nasvet-kako-napo...
Neuradni Telemach forum https://red-pill.eu/forum070
V-i-p ::
Sem izrezal samo del o TradeRepublic-u, ker mi forum zavrača, če prilimam vse zaradi ene HTML napake :].
Trade Republic: obresti do 6. decembra lani so obdavčene drugače kot po 6. decembru
Trade Republic Bank ponuja produkt, kjer neinvstirani denar (torej podobno kot denar na vpogled) fizične osebe obrestuje s tri- do štiriodstotno obrestno mero. Kakšen davek plačate, katere obresti so sploh obdavčene?
Odgovor na kratko je:
za obresti, ki so se vam natekle do 6. decembra, morate oddati napoved za odmero dohodnine od obresti (razen od obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah, ustanovljenih v Republiki Sloveniji in drugih državah članicah EU) (DOHKAP št. 1). Na vse obresti plačate 25-odstotni davek. Izjema velja samo, če vam Furs odmeri davek, ki je nižji od 10 evrov – tega vam ni treba plačati;za obresti, ki so se vam natekle na bančnem (!) računu, ki ste ga odprli pri Trade Republicu po vključno 6. decembru, pa morate oddati napoved za odmero dohodnine od obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah, ustanovljenih v Republiki Sloveniji ter v drugih državah članicah EU (DOHKAP št. 2). Napoved oddate samo, če so vaše obresti skupaj z drugimi obrestmi iz bank in hranilnic EU višje od tisoč evrov. Tudi davek se plača samo na obresti nad tisoč evrov. Torej – če imate obresti za 1.100 evrov, boste plačali 25 evrov davka.
Zakaj ta razlika? Ker je Trade Republic Bank dobila licenco za banko od nemškega regulatorja 6. decembra lani. Torej prej niti bančnega računa niste mogli imeti.
Če gre za obresti na neivnestirani denar, za depozit (v konkretnem primeru je nevezan) po 6. decembru veljajo enaka pravila, kot veljajo, denimo, če imate depozit pri NLB. Če bi Trade Republic Bank ponujal kakšen drug produkt, ki ni depozit ali nevezana vloga, bi veljala drugačna pravila.
Furs še opozarja: za omenjeni produkt tako velja oprostitev po 133. členu zakona o dohodnini. To pomeni, da se bodo obresti, dosežene od 6. decembra na računu Trade Republica, vštevale v seštevek davčnih osnov od obresti, ki jih dosežete na denarne depozite pri drugih bankah v EU (v prihodnje pa tudi pri obrestih iz ljudskih obveznic). Ne velja torej oprostitev po 82. členu zakona o dohodnini, ker ne gre za obresti na pozitivno stanje na transakcijskem računu pri izvajalcu plačilnega prometa.
Zakaj ne, če v resnici denar ni vezan? Furs odgovarja: ker Trade Republic ni izvajalec plačilnega prometa. Da bi bil, bi moral po zakonu o plačilnih storitvah odpirati plačilne račune. Plačilni računi pa so tisti, s katerimi lahko izvršujete plačilne transakcije, po domače, s katerimi greste, denimo, lahko tudi v trgovino po nakupih. Računi pri Trade Republicu pa niso takšni. »Iz trenutno javno dostopnih podatkov ni razvidno, da so bančni računi, ki jih posamezniki lahko odpirajo pri Trade Republicu, namenjeni izvrševanju plačilnih transakcij in drugim namenom, povezanim z opravljanjem bančnih storitev, kot velja za transakcijske račune, odprte pri bankah ali podružnicah bank držav članic v Republiki Sloveniji. Prav tako iz trenutno javno dostopnih podatkov ni razvidno, da je Trade Republic ponudnik plačilnih storitev,« pravijo na Fursu.
Trade Republic: obresti do 6. decembra lani so obdavčene drugače kot po 6. decembru
Trade Republic Bank ponuja produkt, kjer neinvstirani denar (torej podobno kot denar na vpogled) fizične osebe obrestuje s tri- do štiriodstotno obrestno mero. Kakšen davek plačate, katere obresti so sploh obdavčene?
Odgovor na kratko je:
za obresti, ki so se vam natekle do 6. decembra, morate oddati napoved za odmero dohodnine od obresti (razen od obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah, ustanovljenih v Republiki Sloveniji in drugih državah članicah EU) (DOHKAP št. 1). Na vse obresti plačate 25-odstotni davek. Izjema velja samo, če vam Furs odmeri davek, ki je nižji od 10 evrov – tega vam ni treba plačati;za obresti, ki so se vam natekle na bančnem (!) računu, ki ste ga odprli pri Trade Republicu po vključno 6. decembru, pa morate oddati napoved za odmero dohodnine od obresti na denarne depozite pri bankah in hranilnicah, ustanovljenih v Republiki Sloveniji ter v drugih državah članicah EU (DOHKAP št. 2). Napoved oddate samo, če so vaše obresti skupaj z drugimi obrestmi iz bank in hranilnic EU višje od tisoč evrov. Tudi davek se plača samo na obresti nad tisoč evrov. Torej – če imate obresti za 1.100 evrov, boste plačali 25 evrov davka.
Zakaj ta razlika? Ker je Trade Republic Bank dobila licenco za banko od nemškega regulatorja 6. decembra lani. Torej prej niti bančnega računa niste mogli imeti.
Če gre za obresti na neivnestirani denar, za depozit (v konkretnem primeru je nevezan) po 6. decembru veljajo enaka pravila, kot veljajo, denimo, če imate depozit pri NLB. Če bi Trade Republic Bank ponujal kakšen drug produkt, ki ni depozit ali nevezana vloga, bi veljala drugačna pravila.
Furs še opozarja: za omenjeni produkt tako velja oprostitev po 133. členu zakona o dohodnini. To pomeni, da se bodo obresti, dosežene od 6. decembra na računu Trade Republica, vštevale v seštevek davčnih osnov od obresti, ki jih dosežete na denarne depozite pri drugih bankah v EU (v prihodnje pa tudi pri obrestih iz ljudskih obveznic). Ne velja torej oprostitev po 82. členu zakona o dohodnini, ker ne gre za obresti na pozitivno stanje na transakcijskem računu pri izvajalcu plačilnega prometa.
Zakaj ne, če v resnici denar ni vezan? Furs odgovarja: ker Trade Republic ni izvajalec plačilnega prometa. Da bi bil, bi moral po zakonu o plačilnih storitvah odpirati plačilne račune. Plačilni računi pa so tisti, s katerimi lahko izvršujete plačilne transakcije, po domače, s katerimi greste, denimo, lahko tudi v trgovino po nakupih. Računi pri Trade Republicu pa niso takšni. »Iz trenutno javno dostopnih podatkov ni razvidno, da so bančni računi, ki jih posamezniki lahko odpirajo pri Trade Republicu, namenjeni izvrševanju plačilnih transakcij in drugim namenom, povezanim z opravljanjem bančnih storitev, kot velja za transakcijske račune, odprte pri bankah ali podružnicah bank držav članic v Republiki Sloveniji. Prav tako iz trenutno javno dostopnih podatkov ni razvidno, da je Trade Republic ponudnik plačilnih storitev,« pravijo na Fursu.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
dev ::
Se pravi ko dobimo kartice, s katero pa lahko kupiš v trgovini, potem pa to postane plačilni račun? Je že kdo dobil kartico?
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
delavec44 ::
Torej po tej logiki, ko dobimo kartico in grem lahko v trgovino je to plačilni račun in davka ni več?
Ps. Kaj sva glih hkrati pisala :D
Ps. Kaj sva glih hkrati pisala :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
dejanslo ::
Se pridružujem vprašanju - če prav razumem ta 82. člen, ni meje 1000eur, če gre za plačilni račun?. Ali je kje drugje kakšna caka?
Zanima me tudi, ali se mogoče te obresti in "obresti" iz Revolut Savings seštevajo v odmeri davka (npr, da bi zaradi obresti revolut savings prej prišel preko 1000eur pri TR?). Logično bi mi bilo, da temu ni tako, ker gre v osnovi za dve različni stvari.
Če bo kdo tako prijazen, da mi razloži pogoje in rewarde refferal programa, I'm all ears, ker na strani nič ne piše.
Zanima me tudi, ali se mogoče te obresti in "obresti" iz Revolut Savings seštevajo v odmeri davka (npr, da bi zaradi obresti revolut savings prej prišel preko 1000eur pri TR?). Logično bi mi bilo, da temu ni tako, ker gre v osnovi za dve različni stvari.
Če bo kdo tako prijazen, da mi razloži pogoje in rewarde refferal programa, I'm all ears, ker na strani nič ne piše.
There`s More Than One Way To Do It
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dejanslo ()
jocoj ::
Ob predpostavki, da tale interni TR račun postane plačilni. Lahko pa bo s kartico prišel posebni, nov IBAN. Na to vprašanje, še nisem videl določenega odgovora.
Trade Republic - bonus povabilo - https://ref.trade.re/3qxk3pzb
pingme ::
Plačilni račun in davki niso povezani.
TR je od 6.12.2023 banka, obresti so depozit (zate sicer izgleda kot vloga na vpogled, ampak nalaga TR denar dalje v druge banke), kar pomeni, da se od takrat dalje (ali pa od 1.1.2024 da se ne komplicira) obresti prijavljajo na doh-dho obrazcu, torej sodijo v kvoto do 1000€ neobdavčeno. Prej se pa prijavi na doh-obr kjer je obdavčen celotni znesek.
Ko bo jasno kaj bo s plačilnim računom, ali bo to obstoječi iban ali nov, pa bo potrebno račun prijaviti fursu.
IBKR (cyep in syep) ni banka in se vse "obresti" prijavi na doh-obr.
Revolut sicer je banka, ampak ne gre za klasični depozit, ker vlagajo v mm, zato gre prav tako vse na doh-obr in je v celoti obdavčeno.
TR je od 6.12.2023 banka, obresti so depozit (zate sicer izgleda kot vloga na vpogled, ampak nalaga TR denar dalje v druge banke), kar pomeni, da se od takrat dalje (ali pa od 1.1.2024 da se ne komplicira) obresti prijavljajo na doh-dho obrazcu, torej sodijo v kvoto do 1000€ neobdavčeno. Prej se pa prijavi na doh-obr kjer je obdavčen celotni znesek.
Ko bo jasno kaj bo s plačilnim računom, ali bo to obstoječi iban ali nov, pa bo potrebno račun prijaviti fursu.
Revolut sicer je banka, ampak ne gre za klasični depozit, ker vlagajo v mm, zato gre prav tako vse na doh-obr in je v celoti obdavčeno.
[SkA] ::
Plačilni račun in davki so še kako povezani.
Če gre za TRR pri banki, na katerem se računajo obresti od pozitivnega stanja, te obresti niso obdavčene. V kolikor gre za depozit in npr. varčevalni račun pri banki, pa so obresti do 1000EUR neobdavčene, potem pa 25%.
In po mojem je treba račun prijaviti, ker gre za račun, odprt pri banki v EU, četudi je trenutno po naravi varčevalni račun, ki ti omogoča še trgovanje.
Zato tudi v Financah pišejo, da naj bi bilo potrebno račun prijaviti.
Če gre za TRR pri banki, na katerem se računajo obresti od pozitivnega stanja, te obresti niso obdavčene. V kolikor gre za depozit in npr. varčevalni račun pri banki, pa so obresti do 1000EUR neobdavčene, potem pa 25%.
In po mojem je treba račun prijaviti, ker gre za račun, odprt pri banki v EU, četudi je trenutno po naravi varčevalni račun, ki ti omogoča še trgovanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
Plačilni račun in davki so še kako povezani.
Ne, ni avtomatično in vedno povezano.
Revolut je banka, imaš plačilni račun, ampak obresti niso klasični depozit.
TR je od 6.12. banka, obresti so klasični depozit, avtorica je na Financah res napisala, da je račun potrebno prijaviti fursu, potem pa sama sebe v komentarju demantirala, da se furs še ni izjasnil ali je račun res plačilni in ga je treba že sedaj prijaviti, pojasnilo so dali le za obresti. Plačilni račun pač ne more biti “nekaj” s čimer ne moreš opravljati plačil. In niti ne vemo ali bo iban ostal tak kot je, najverjetneje ne bo, ker skrbnik ibana sploh ni TR, ampak druga banka.
[SkA] ima prav. Razen to, da je varčevalne TRRje potrebno prijaviti. Recimo na Sparkasse imam le bonus račun in ga niso prijavili (SLO TRRji se avtomatsko).
IBAN bo TR verjetno zamenjal in novega bom prijavil na Furs. Starega ne bo več, ker so sedaj na drugih bankah. Tako da bodo obresti in plačila šla iz istega računa in posledično davka ni.
IBAN bo TR verjetno zamenjal in novega bom prijavil na Furs. Starega ne bo več, ker so sedaj na drugih bankah. Tako da bodo obresti in plačila šla iz istega računa in posledično davka ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
[SkA] ::
potem pa sama sebe v komentarju demantirala, da se furs še ni izjasnil ali je račun res plačilni in ga je treba že sedaj prijaviti, pojasnilo so dali le za obresti.
Maš prav, my bad - sem šel na FURS brat poziv okoli prijav: pozivajo samo k prijavi plačilnih, ne pa tudi varčevalnih računov, odprtih v tujini.
Ostajam pa pri tem, kar sem zapisal okoli povezanosti z davki. Če bi to postal plačilni račun in bi govorili o 4% obresti na pozitivno stanje, bi bile obresti po novem v celoti neobdavčene. Glede na to, da ima TR neke namere, da izda plačilne kartice - to je tista dilema, o kateri bo FURS še odločal, ko / če.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
alešhojs ::
Danes sem se poskušal registrirati, vendar mi na žalost noče poslati SMS kode za 2FA. Številko sem 100% vpisal pravo, enak problem pa sem imel tudi že na Trading 212, kjer sem problem rešil tako, da sem številko zapisal v formatu +386 041 123 456 (se pravi sem po +386 dodal "0", ne glede na to, da to ni potrebno). Pri Trade republic to na žalost ne deluje. Probal sem že tolikokrat, da moram zdaj čakati 24 ur pred naslednjim poskusom...
Kaj mi je naresti, je imel še kdo tak problem?
alešhojs ::
Sem klical na Telekom, ker sem nekje prebral, da je lahko problem v tem, da ponudnik telefonije blokira določene sms iz "sumljivih" številk. Gospodič pravi, da bodo podali zahtevek, da preverijo. Pa da vidimo..
tony1 ::
Po moje ni problem operater ampak res telefon. Meni je na Telekomu to pred kratkim delalo iz prve...
DamijanD ::
Da dopolnim: Pri Revolutu imaš 2 "računa", glavni je navadni TRR in tam sploh ni obresti. Savings je pa drug "račun", ki pa ni TRR ali depozit in posledično se vse plača davek na vse obresti.
Da dopolnim: Pri Revolutu imaš 2 "računa", glavni je navadni TRR in tam sploh ni obresti. Savings je pa drug "račun", ki pa ni TRR ali depozit in posledično se vse plača davek na vse obresti.
Ampak davek plačaš na vse zato, ker vlagajo v mm, ne zato, ker “to ni TRR”. Tudi na SLO in EU bankah imaš posebne varčevalne račune, pa je vseeno do 1000€ neobdavčeno.
AgiZ ::
Sem klical na Telekom, ker sem nekje prebral, da je lahko problem v tem, da ponudnik telefonije blokira določene sms iz "sumljivih" številk. Gospodič pravi, da bodo podali zahtevek, da preverijo. Pa da vidimo..
Če SMS ne pride na telefon (in ti drugače normalno delujejo), potem je problem pri operaterju.
Kje v Trade Republic pa je kak dokument o pogodbenem razmerju med njimi in mano?
Niti enega oprijemljivega dokumenta z navedbo podatkov obeh strani. Teoretično ti lahko skenslajo račun, pa sploh dokaza nimaš, da si ga odprl.
In tem vi zaupate depozite?
Enak problem, prav tako Telekom, Iphone 14. Po restartu telefona pa je SMS magično prispel.
Niti enega oprijemljivega dokumenta z navedbo podatkov obeh strani. Teoretično ti lahko skenslajo račun, pa sploh dokaza nimaš, da si ga odprl.
Danes sem se poskušal registrirati, vendar mi na žalost noče poslati SMS kode za 2FA. Številko sem 100% vpisal pravo, enak problem pa sem imel tudi že na Trading 212, kjer sem problem rešil tako, da sem številko zapisal v formatu +386 041 123 456 (se pravi sem po +386 dodal "0", ne glede na to, da to ni potrebno). Pri Trade republic to na žalost ne deluje. Probal sem že tolikokrat, da moram zdaj čakati 24 ur pred naslednjim poskusom...
Enak problem, prav tako Telekom, Iphone 14. Po restartu telefona pa je SMS magično prispel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lithium ()
m0LN4r ::
To da jih ti ne najdes, ne pomeni, da jih ni.
Med drugim https://assets.traderepublic.com/assets...
in tretjim Bafin.
Pol to ni za tebe, jebiga.
Med drugim https://assets.traderepublic.com/assets...
in tretjim Bafin.
Pol to ni za tebe, jebiga.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Kje v Trade Republic pa je kak dokument o pogodbenem razmerju med njimi in mano?
Kje imaš pa pogodbo pri Revolutu ali N26? Imaš izpisek kjer so podatki obeh strank in stanje na TRR.
jarre ::
In tem vi zaupate depozite?....
Seveda imaš vse dokumente znotraj mobilne aplikace Trade Republic. V zavihku "Documents" -->"General Documents" imaš vse potrebne dokumente (Customer Agreement, Special Tewrms and Conditions, Information about Deposit Guarantee Scheme,...). Vse dokumente je mogoče downloadati, jih natisniti v fizični ali pdf obliki in imeti vse dokumentirano. Torej?!
Na TR samo generični dokumenti.
Kje je kaj podobnega kot: Revolut: Account -> Documents -> Personal account -> Account confirmation
Kje je kaj podobnega kot: Revolut: Account -> Documents -> Personal account -> Account confirmation
Na nobenem od teh dokumentov ni tvojih podatkov.
Res je in imaš popolnoma prav. Ker si navajen klasičnih pogodb/ponudb/računov.
Že kar nekaj let se v poslovnem svetu (za fizične in pravne osebe) uporabljajo pogodbe, okvirni kontrakti/sporazumi, kjer sta obe (ali več) strani/strank v poslovanju opisani na različne načine. Recimo (prevedeno iz angl. v slo.): "Trade Republic Bank GmbH (krajše/v nadaljevanju "Trade Republic") in stranka/kupec uporabnik (torej ti, jaz, Martin Krpan, Zofka Polulana, Jesus St. Krist,...)...(v nadaljevanju "stranka").... Enako je pri Revolutu, N26,.... Če niso navedeni tvoji osebni podatki, naslov, davčna številka; ni tvojega podpisa (z registracijo/postopkom registracije/verifikacije si na nek način "podpisal" okvirni kontrakt), to še ne pomeni, da ne obstaja veljavna pogodba; obveznost s strani ponudnika neke storitve.
Meni je tole čisto dovolj: Trade Republic supervised by the German regulator BaFin. Uninvested money is also protected by the German Deposit Gurantee scheme up to EUR100,000.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: V-i-p ()
Drugače pa...vsakomur svoje.
Verjamem pa, da se "delavec44" še spomniš Probanke, Factor banke; tudi Nove KBM, (in če si dovolj star tudi Zdenexa, Agrokorja, Avto Ideal (Roman Leljak),...) kjer so obstajale pogodbe z imeni in priimki, naslovi, davčnimi številkami...pa so bili kupci/vlagatelji/pogodbeniki fino naplahtani. Torej...kakšno moč dokazujejo takšni dokumenti?!
edit: typo
Verjamem pa, da se "delavec44" še spomniš Probanke, Factor banke; tudi Nove KBM, (in če si dovolj star tudi Zdenexa, Agrokorja, Avto Ideal (Roman Leljak),...) kjer so obstajale pogodbe z imeni in priimki, naslovi, davčnimi številkami...pa so bili kupci/vlagatelji/pogodbeniki fino naplahtani. Torej...kakšno moč dokazujejo takšni dokumenti?!
edit: typo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jarre ()
Malce smo zašli. lithium je spraševal. Jaz sem že na začetku odgovoril, da je eden izmed ustreznih dokumentov kvartalni izpisek prometa kar je podobno kot Revolut ali N26 account confirmation kjer tudi ni klasičnih pogodb.
Se strinjam.
Nazaj k temi Trade Republic.
Danes sem oddal Obrazec za obresti, po starem, "na roko" v excelu in nato izvoz v PDF, dodal sem še mesečne potrditve obresti. Obrazec za dividende moram še pripraviti. Kateri datum naj vzamem za konverzijo dividend, ki niso v EUR. Datum nastanka dividende ali datum, ko se je pojavila na mojem računu? Za slovenske dividende bom vpisal, da je davek bil obračunan. Ali?!
Nazaj k temi Trade Republic.
Danes sem oddal Obrazec za obresti, po starem, "na roko" v excelu in nato izvoz v PDF, dodal sem še mesečne potrditve obresti. Obrazec za dividende moram še pripraviti. Kateri datum naj vzamem za konverzijo dividend, ki niso v EUR. Datum nastanka dividende ali datum, ko se je pojavila na mojem računu? Za slovenske dividende bom vpisal, da je davek bil obračunan. Ali?!
Dejansko pa pravi account confirmation težko dobiš, ker trenutni TRR ni tvoj (je virtualni). Verjetno ga bomo, ko nas prenesejo na prave plačilne račune.
Meni je tole čisto dovolj: Trade Republic supervised by the German regulator BaFin. Uninvested money is also protected by the German Deposit Gurantee scheme up to EUR100,000.
Pa to velja tudi za varčevalce, ki niso Nemški državljani?
Sigurno: https://si.bloombergadria.com/financni-...
Članek navaja, da je TR postal banka, in ga zato pokriva EU garancijska shema za do 100.000 EUR na varčevalca, če banka propade. Štekam.
Pa ta EU shema velja tudi za državljane EU, ki niso iz matične države, kjer je sedež banke?
Iz nekih drugih časov se gotovo vsi spominjamo Bojana Križaja, ki je imel denar naložen v neki Koroški banki (hranilnici?), ki je propadla, in ni dobil ničesar, najprej že zato, ker ni bil Avstrijski državljan...
Pa ta EU shema velja tudi za državljane EU, ki niso iz matične države, kjer je sedež banke?
Iz nekih drugih časov se gotovo vsi spominjamo Bojana Križaja, ki je imel denar naložen v neki Koroški banki (hranilnici?), ki je propadla, in ni dobil ničesar, najprej že zato, ker ni bil Avstrijski državljan...
kixs ::
Tako kot si postavil vprasanje, je mozen samo en odgovor :)
Take reči je dobro brati kar se da črkobralsko in ne preveč pogumno: EU shema gotovo pomeni, da velja za banke/varčevalce celotne EU, kakšne so pa omejitve obveznosti npr. znotraj posameznih držav pa ne vemo. Rabimo nekoga, ki predpis pozna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
jinzo ::
Ali pa preprosto bankiraš doma, če misliš da bi neobanke preživele če le ta garancija nebi veljala tako kot je napisano - kar ni preveč pogumno.
Mogoče pa si na sledi veliki prevari, ki je še noben ni razkrinkal! Predlagam da črkobralsko sam to pogledaš, ker se mi niti sanja ne zakaj bi črkobralsko verjel kar nekim ljudem na foromu.
Mogoče pa si na sledi veliki prevari, ki je še noben ni razkrinkal! Predlagam da črkobralsko sam to pogledaš, ker se mi niti sanja ne zakaj bi črkobralsko verjel kar nekim ljudem na foromu.
Cinizem je odveč, na fintech platformah imam že dlje časa nekaj denarja. In še niso propadle in ne izginile v veter.
Me pa vseeno lahko matra firbec o tem, kaj pravi zakonodaja za nas južnjake, ki Švabom nosimo denar.
Me pa vseeno lahko matra firbec o tem, kaj pravi zakonodaja za nas južnjake, ki Švabom nosimo denar.
Recordman ::
Danes sem odprl račun, pa mi ni jasno kaj in kako z referenčnim računom? Očitno naj bi ga v aplikaciji prijavil, kot osebni TRR s katerega lahko preneseš sredstva na TR, in na katerega si sredstva lahko izplačaš. No, mene ob registraciji niso vprašali po tem računu, tudi sedaj v aplikaciji te možnosti ne vidim. Pod "Activity" vidim samo sporočilo "Reference Account / Please add" ampak notri so samo IBAN podatki o Trade Republic računu kamor lahko prenakažem sredstva.
Sledil sem navodilom za SEPA prenos denarja iz naključnega (mojega) TRR, sedaj čakam ali bo denar prispel ali ne? Se potem ta osebni račun samodejno nastavi kot referenčni račun?
Sledil sem navodilom za SEPA prenos denarja iz naključnega (mojega) TRR, sedaj čakam ali bo denar prispel ali ne? Se potem ta osebni račun samodejno nastavi kot referenčni račun?
Recordman ::
metalc ::
Po EU direktivah mora jamstvo do 100.000€ veljati za vse komitente ne glede na državljanstvo, rezidentstvo itd. Vsaj v teoriji, za prakso ne vem. To je bilo enotno predpisano ob krizi pred 15 leti, da ne bi prišlo do bank runov. V Križajevih časih pred pribl. 40 leti pa je Avstrija imela drugačno zakonodajo in je kot nerezident pač izvisel, pa mislim, da je tista banka bila iz Gradca.
m0LN4r ::
Ja, ta račun se samodejno nastavi kot referenčni račun.
In potem imaš v appu možnost njegove spremembe, upam?
Ali samo nakažeš denar iz novega (drugega) TRR in ta samodejno postane referenčni račun?
Ta zadnje
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera banka? (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 159390 (604) | Matija82 |
» | Trading212 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 53116 (417) | tony1 |
» | Depozit - katera banka ima najvišje obresti? (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 165354 (11483) | Utk |
» | VarčevanjeOddelek: Loža | 5961 (4206) | Lonsarg |