Forum » Problemi človeštva » EU volitve 2024
EU volitve 2024
Temo vidijo: vsi
Poldi112 ::
Je pa res to, da se proti vzponu strank tipa afd boriš tudi tako da vzpodbujaš rodnost evropskih žensk to pa posledično pomeni da greš direkt razbijat feminizem in ideološki okvir ki ga je zgradil, ker je več kot očitno eden izmed glavnih razlogov ki vodi v demografsko slepo ulico. Izziv predvsem za levo sredino.
Razbijat feminizem? Povej kaj več o tem ter kako boš motiviral ženske za več otrok v modernem svetu?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
pangro ::
Recimo madžarski prijem z oproščanjem davka na dohodek za tiste ki imajo več otrok je lahko prvi korak. Zdaj ključno vprasanje je koliko je volje na levi sredini da gredo razbijat lasten ideološki okvir? To je pomembno . Ker to da ti tradicionalne vrednote zagovarjajo samo desnakarji je enostavno premalo. Ampak praksa očitno kaže da je lažje uvažat migrante odziv na to pa enostavno prepovedat.
gozdar1 ::
Rodnost v sloveniji pada že zadnjih 100 let, podoben trend je bil tudi v socjalizmu. Imeti otroke je breme, nekoč je bila žena odvisna od moža danes temu ni več tako.
Dvomim, da je bila Levica kdaj proti socialnim programom.
Zakaj potrebuješ tradicionalne vrednote? Mar ne bi bilo za velikost populacije bolje, če samskim ženskam dovolimo umetno oploditev? Ker to so torperidali prav predstavniki "tradicionalnih družinskih vrednost".
Zakaj potrebuješ tradicionalne vrednote? Mar ne bi bilo za velikost populacije bolje, če samskim ženskam dovolimo umetno oploditev? Ker to so torperidali prav predstavniki "tradicionalnih družinskih vrednost".
Bodo kar priseljenci to rešili. Razen če boste ti in tebi misleči kompenzirali in imeli po 10 otrok. Mimgrede, če ni skrivnosti, koliko otrok imaš?
Ja priseljenci predsvem tisti iz islamskega sveta imajo pa ironično tradicionalne vrednote. Jaz otrok nimam ne čist lastni krivdi ampak ja sem del tega trenda to se pravi tudi po lastni krivdi.
Rodnost v sloveniji pada že zadnjih 100 let, podoben trend je bil tudi v socjalizmu. Imeti otroke je breme, nekoč je bila žena odvisna od moža danes temu ni več tako.
Ja nič potem je pa vse kul
Samo še kontra odziv prepovemo pa je to to. Je pa res tako kot sem omenil tehnologija dela ćudeže ona pa nikdar ne počiva, bog ve kakšni dosežki nas čakajo na področju medicine daljša življenjska doba itd.
Dvomim, da je bila Levica kdaj proti socialnim programom.
Kako je pa s tem drugje na zahodu kakor vem jim je dovoljeno pa očitno tudi to ne pomaga?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pangro ()
Ne pomaga v kakšnem smislu? Da samo po sebi ne reši problema, ali da niniti enega otroka več, ker dovoljujejo umetno oploditev?
Je pa to irelevantno, zgolj ispostavljam nesmiselnost trditve, da je problem v pomanjkanju družinskih vrednot.
Je pa to irelevantno, zgolj ispostavljam nesmiselnost trditve, da je problem v pomanjkanju družinskih vrednot.
asdf_jklc ::
Ce bi se mi samo sanjalo nekaj let nazaj, danes nebi imel otrok. Spravlat oteoke na ta svet? Mi na kraj pameti bw pride, tako imam zal dva prevec.
Zakaj ljudje nimajo otrok? Ker so financno breme in ker raje denar porabijo za lastne uzitke. Jih popolnoma razumem, skoda da par let nazaj nism bil bolj pameten.
Drugace pa ce zdruzim, je lajfa v Evropo konc. Napadli na s boso rusi, americani bodo zivel v trumpovski diktaturi in evropa bo imela nacizem ce preberes tri najbolj brane teme. In short, we're fucked.
Zakaj ljudje nimajo otrok? Ker so financno breme in ker raje denar porabijo za lastne uzitke. Jih popolnoma razumem, skoda da par let nazaj nism bil bolj pameten.
Drugace pa ce zdruzim, je lajfa v Evropo konc. Napadli na s boso rusi, americani bodo zivel v trumpovski diktaturi in evropa bo imela nacizem ce preberes tri najbolj brane teme. In short, we're fucked.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: asdf_jklc ()
Lonsarg ::
Otroke je treba spodbujat, ampak ne na način da se vrnemo v srednji vek ampak z bolj sodobnimi prijemi.
Eno je definitivno konkretno manjše davčno/stroškovno obremenjevanje delovnih staršev, ampak to je samo manjši del. Za bolj konkretne rešitve bo treba promovirat nadomestno materinstvo, legalziacija darovanje celic,... Bo pa treba tudi dlje, bo morala država pač najeti kake nadomestne matere, da se pač naredi toliko otrok kot se jih rabi za vzdrževanje populacije, v zameno pa seveda masovne migracije ukinit.
In dejansko je levica in sredina ki bi morala te ukrepe spodbujat (ker desnica je preveč konzervativna za sodobne rešitve), pa ni ne duha ne sluha, raje uvažajo migrante. In ker levica/sredina noče sodobnega reševanja bomo žal doživeli vzpon ekstremnega desničarstva in bomo po muslimansko reševali problem rodnosti, z odvzemom pravi ženskam. Tako da ironično bo ravno levica/sredina kriva za padec pravic žensk. Delno zaradi tega ker bo kriva za vzpon ekstremne desnice, delno ker uvaža migrante ki imajo nazadnjaške poglede na ženske.
Eno je definitivno konkretno manjše davčno/stroškovno obremenjevanje delovnih staršev, ampak to je samo manjši del. Za bolj konkretne rešitve bo treba promovirat nadomestno materinstvo, legalziacija darovanje celic,... Bo pa treba tudi dlje, bo morala država pač najeti kake nadomestne matere, da se pač naredi toliko otrok kot se jih rabi za vzdrževanje populacije, v zameno pa seveda masovne migracije ukinit.
In dejansko je levica in sredina ki bi morala te ukrepe spodbujat (ker desnica je preveč konzervativna za sodobne rešitve), pa ni ne duha ne sluha, raje uvažajo migrante. In ker levica/sredina noče sodobnega reševanja bomo žal doživeli vzpon ekstremnega desničarstva in bomo po muslimansko reševali problem rodnosti, z odvzemom pravi ženskam. Tako da ironično bo ravno levica/sredina kriva za padec pravic žensk. Delno zaradi tega ker bo kriva za vzpon ekstremne desnice, delno ker uvaža migrante ki imajo nazadnjaške poglede na ženske.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Meni dol visi za nataliteto - to primarno skrbi desničarje. Zdaj če niso sposobni modernih rešitev, bodo pač dobili črne muslimane. In če bodo za to krivili nas, mi je pa tudi gladko vseeno - tudi za vse ostalo nas, kljub temu, da v praksi nimamo glasu ...
redtech ::
Lahko ti dol visi, je pa ključnega pomena za ekonomijo, ki jo imamo...zato migranti, ne iz usmiljenja...
To razumem, pravim samo, da ne padam na taktiko prelaganja krivde.
Tudi sam bi rajel imel večjo nataliteto kot več tujcev, ni pa to nekaj, kar se meni zdi pomembno - desničarji imajo s tem problem, tako da nas se oni odločijo, kateri scenarij jim je bolj pri srcu.
Mene bolj skrbijo neprestane vojne in cancel kultura.
Tudi sam bi rajel imel večjo nataliteto kot več tujcev, ni pa to nekaj, kar se meni zdi pomembno - desničarji imajo s tem problem, tako da nas se oni odločijo, kateri scenarij jim je bolj pri srcu.
Mene bolj skrbijo neprestane vojne in cancel kultura.
defip ::
ni pa to nekaj, kar se meni zdi pomembno - desničarji imajo s tem problem, tako da nas se oni odločijo, kateri scenarij jim je bolj pri srcu.
Bojim se, da smo onkraj scenarijev in je edina opcija uvoz tujcev, sicer bo v 20 letih kolaps druzbe. Že zdaj so težave z delovnimi mesti in sploh ni več debata tujci da ali ne ampak kako jih zadržat tukaj, namesto jebat v glavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: defip ()
Se strinjam, a kot rečeno, to ni hrib, na katerem bi bil osebno pripravljen umreti. Naj se ksenofobi suvereno odločijo, ali bodo imeli več otrok, ali več tujcev. Jaz z nobeno od teh dveh rešitev nimam problema.
Tisti ki so trenutno na oblasti se bodo morali odločit v katero smer gremo in to so zaenkrat pretežno levičarji in sredinci. In ti trenutno sprejemajo odločitve ki nas peljejo v padec pravic žensk in ekstremizacijo.
To da bi (oziroma bodo ker žal gremo v to smer) ekstremni desničarji sprejemali še slabše odločitve v ničemer ne opravičuje trenutnih slabih odločitve.
Levičarji/sredinci se zgolj delajo da jih rodnost ne zanima, v bistvu jih zelo zelo zanima (ko govorimo o oblastnikih, pustimo naivno populacijo ki se jim ne sanja da je to vprašanje pomembno) sam odločili so se jo reševat z masovnimi migracijami. In zelo je treba poudarit besede masovnimi, nič ni namreč narobe z normalnimi migracijami.
To da bi (oziroma bodo ker žal gremo v to smer) ekstremni desničarji sprejemali še slabše odločitve v ničemer ne opravičuje trenutnih slabih odločitve.
Levičarji/sredinci se zgolj delajo da jih rodnost ne zanima, v bistvu jih zelo zelo zanima (ko govorimo o oblastnikih, pustimo naivno populacijo ki se jim ne sanja da je to vprašanje pomembno) sam odločili so se jo reševat z masovnimi migracijami. In zelo je treba poudarit besede masovnimi, nič ni namreč narobe z normalnimi migracijami.
Zgodovina sprememb…
Levičarji? Kakšne levo politike pa so sprejeli oziroma zagovarjajo ti "levičarji"?
Mar nimamo, podobno kot američani, zgolj desnico ter skrajno desnico, ter Levico, ki je sicer v parlametnu, politične moči pa nima?
Tebe skrbi rodnost, tako da ti naredi kaj na tem. Mi te ne bomo ovirali. Bučke, kako smo mi krivi za ta problem, pa lahko prodajaš komu drugemu.
Mar nimamo, podobno kot američani, zgolj desnico ter skrajno desnico, ter Levico, ki je sicer v parlametnu, politične moči pa nima?
Tebe skrbi rodnost, tako da ti naredi kaj na tem. Mi te ne bomo ovirali. Bučke, kako smo mi krivi za ta problem, pa lahko prodajaš komu drugemu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
Malidelničar ::
Je pa res to, da se proti vzponu strank tipa afd boriš tudi tako da vzpodbujaš rodnost evropskih žensk to pa posledično pomeni da greš direkt razbijat feminizem in ideološki okvir ki ga je zgradil, ker je več kot očitno eden izmed glavnih razlogov ki vodi v demografsko slepo ulico. Izziv predvsem za levo sredino.
Razbijat feminizem? Povej kaj več o tem ter kako boš motiviral ženske za več otrok v modernem svetu?
Hja alter desnica tu zagovarja družinske politike kot npr. Orban, po njem se zgleduje tudi Melonijeva, pa recimo VOX.
Recimo zakonodajno imaš tu različne ideje:
- družinsko pomoč se veže na to, da imata zakonca urejen status torej vsaj civilna poroka, "partnerstvo" se ne priznava več
- tudi v primeru ločencev, na novo (žnj-krat) "poročenih", one-night-standarjih se pravno vedno zahteva preživljanje otroka s strani biološkega očeta (ali mame) do 18-ga leta in država vse to izterja
- zmanjšanje davkov za družine z več otroci - nekaj takega je naredil Orban (tu je problem, ker bi verjetno morale države dati varovalke, da do te pomoči niso upravičene migrantske družine - tu ukrepi gredo vzporedno z migrantsko politiko)
- pravno se pravice veže na zakonski par in država omogoča alternativne izbire, uredi se status gospodinje. Recimo kot zanimivost, to je celo do osemdesetih (!) imela urejena ZR Nemčija.
- davke se uredi tako, da pride do kalkulacije, kjer ena plača zaposlenega moškega omogoča preživljanje celotne družine, brez da bi mati bila zaposlena (torej zmanjšanje velikega deleža obdavčitev)
Bodo pa dolgoročno šli trendi v to smer, sicer bo dologoročen proces, trajal bo vsaj 100 let (glede na to da je premik v nasprotno smer trajal več kot stoletje).
Je pa pri teh EU volitvah zanimivo, da se 'trailblazing' na temo družine gredo ravno te alter-scena desne stranke, ECR in ID skupine. Še sredinska EPP je bila zdaj prisiljena v eno programsko izjavo gle družinskih vrednot in so se morali premakniti malce stran iz sredinske pozicije (nekateri pravijo da je 'too little too late', ker je alter-right scena prevzela vodstvo na družinskih tematikah v EU-ju).
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()
mtosev ::
A Ljudmila Novak spet kandidira? Če ja bi mogoče volil za njo. Mi je kr všeč.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Hvala za odgovor, Malidelničar.
Edino, kar me bega je, kako bodo ti ukrepi pomagali, ker se mi zdi, da so vsi precej kontraproduktivni (sem pa laik na področju). In ja, vem, da niso tvoje ideje ampak ideje madžarov, a če greva po vrsti:
> - družinsko pomoč se veže na to, da imata zakonca urejen status torej vsaj civilna poroka, "partnerstvo" se ne priznava več
Zakaj bi silil ljudi v zakon, da se jim pomaga s stroškom otroka? Želimo motivirati ljudi za več otrok, ali več porok?
> - tudi v primeru ločencev, na novo (žnj-krat) "poročenih", one-night-standarjih se pravno vedno zahteva preživljanje otroka s strani biološkega očeta (ali mame) do 18-ga leta in država vse to izterja
Če je cilj več otrok, tole ne bo ravno motiviralo očetov za ustvarjanje le-teh, zgolj več kondomov bomo prodali. Pa več splavov bo.
> - zmanjšanje davkov za družine z več otroci - nekaj takega je naredil Orban (tu je problem, ker bi verjetno morale države dati varovalke, da do te pomoči niso upravičene migrantske družine - tu ukrepi gredo vzporedno z migrantsko politiko)
Mar ne bi moralo biti ravno obratno - več jih imaš, bolj si nagrajen? Če je ženska pripravljena 10x roditi, bi morala biti za to nagrajena, ne pa da se jo kaznjuje. In zakaj bi tu diskriminirali otroke migrantov - raznen če želimo, da k nam pridejo stari in osameli, mlade družine pa poberejo nemci.
> - davke se uredi tako, da pride do kalkulacije, kjer ena plača zaposlenega moškega omogoča preživljanje celotne družine, brez da bi mati bila zaposlena (torej zmanjšanje velikega deleža obdavčitev)
Tole se sliši lepo, ampak ali nas ne bodo tako visoke plače naredile povsem nekonkurenčne? Ter kako boš motiviral moškega, da investira ves ta denar v otroke, namesto v koko in kurbe?
Edino, kar me bega je, kako bodo ti ukrepi pomagali, ker se mi zdi, da so vsi precej kontraproduktivni (sem pa laik na področju). In ja, vem, da niso tvoje ideje ampak ideje madžarov, a če greva po vrsti:
> - družinsko pomoč se veže na to, da imata zakonca urejen status torej vsaj civilna poroka, "partnerstvo" se ne priznava več
Zakaj bi silil ljudi v zakon, da se jim pomaga s stroškom otroka? Želimo motivirati ljudi za več otrok, ali več porok?
> - tudi v primeru ločencev, na novo (žnj-krat) "poročenih", one-night-standarjih se pravno vedno zahteva preživljanje otroka s strani biološkega očeta (ali mame) do 18-ga leta in država vse to izterja
Če je cilj več otrok, tole ne bo ravno motiviralo očetov za ustvarjanje le-teh, zgolj več kondomov bomo prodali. Pa več splavov bo.
> - zmanjšanje davkov za družine z več otroci - nekaj takega je naredil Orban (tu je problem, ker bi verjetno morale države dati varovalke, da do te pomoči niso upravičene migrantske družine - tu ukrepi gredo vzporedno z migrantsko politiko)
Mar ne bi moralo biti ravno obratno - več jih imaš, bolj si nagrajen? Če je ženska pripravljena 10x roditi, bi morala biti za to nagrajena, ne pa da se jo kaznjuje. In zakaj bi tu diskriminirali otroke migrantov - raznen če želimo, da k nam pridejo stari in osameli, mlade družine pa poberejo nemci.
> - davke se uredi tako, da pride do kalkulacije, kjer ena plača zaposlenega moškega omogoča preživljanje celotne družine, brez da bi mati bila zaposlena (torej zmanjšanje velikega deleža obdavčitev)
Tole se sliši lepo, ampak ali nas ne bodo tako visoke plače naredile povsem nekonkurenčne? Ter kako boš motiviral moškega, da investira ves ta denar v otroke, namesto v koko in kurbe?
Zgodovina sprememb…
redtech ::
EU bi morala iti all-in v avtomatizacijo, robotizacijo.
Dvomim, da bodo migranti sploh sposobni ohraniti storilnost, do katere so prišli domačini.
Poznal sem ene dva primera, Kostaričan, Ganec, obadva nesrečna pod neonkami v proizvodni hali, nevem kje sta potem končala.
Ti, ki prihajajo in naslednja generacija bo bolj boga, mogoče bo potem tretja za kaj uporabna.
Dvomim, da bodo migranti sploh sposobni ohraniti storilnost, do katere so prišli domačini.
Poznal sem ene dva primera, Kostaričan, Ganec, obadva nesrečna pod neonkami v proizvodni hali, nevem kje sta potem končala.
Ti, ki prihajajo in naslednja generacija bo bolj boga, mogoče bo potem tretja za kaj uporabna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()
c3p0 ::
ni pa to nekaj, kar se meni zdi pomembno - desničarji imajo s tem problem, tako da nas se oni odločijo, kateri scenarij jim je bolj pri srcu.
Bojim se, da smo onkraj scenarijev in je edina opcija uvoz tujcev, sicer bo v 20 letih kolaps druzbe. Že zdaj so težave z delovnimi mesti in sploh ni več debata tujci da ali ne ampak kako jih zadržat tukaj, namesto jebat v glavo.
Manjka le še del, kjer razložiš kako se bodo migranti brez kvalifikacij, dobesedno nesposobni še za sukanje lopate, integrirali in postali steber družbe. Aja, ne bodo se, se bodo pa množili kot zajci, njihove otroke pa bomo že nekako vzgojili v avstronavte. Tako nekako?
Močne reči kadite utopični leftiji.
A Ljudmila Novak spet kandidira? Če ja bi mogoče volil za njo. Mi je kr všeč.
Se strinja, dobro izgleda. Ampak mislim, da je pri volitvah bolj pomembno, kakšno politiko zagovarja, medtem ko bi moral biti fokus na izgled omejen bolj na lepotna tekmovanja.
Je pa res, da nisem ravno v koraku s časom. Upam le, da nisem v teh woke časih šovinist, ker nisem podprl Hilary Clinton zgolj zaradi spolnega organa.
Levičarji? Kakšne levo politike pa so sprejeli oziroma zagovarjajo ti "levičarji"?Že delam brez skrbi, sicer ker je država glupa sem moral na Češko da je ratalo, ampak rihtamo, smo na prvem in delamo drugega. Bi z veseljem vzel dva/tri otroke če bi država urihtala nadomestno materinstvo ali darovane celice, kar je oboje trenutno prepovedano pri nas, da bi se izognil 10 let postopkom in agonijam.
Krivi so politiki ne ti, no tudi ti si delno kriv, da se niti pogovarjat nočeš o rešitvah rodnosti in si zatiskaš oči medtem ko elita rešuje rodnost z migracijami kar bo imelo za posledice ekstremizem in manj pravic žensk. Več ko bi se pogovarjali bolj bi bil pritist na politike in elito da kaj urihtajo na proper način.
Imaš pa vseeno prav da na oblasti nimamo proper levice. A kljub temu je politika precej ekstremistično leva kar se migracij tiče, na kakem drugem področju je desna, na kakem tretjem področju spet drugačna, pač elita dela case-by-case kar jim paše.
Zgodovina sprememb…
Respect.
Ne pomaga v kakšnem smislu? Da samo po sebi ne reši problema, ali da niniti enega otroka več, ker dovoljujejo umetno oploditev?
Eden izmed problemov, ženske odlašajo z nosečnostjo itd. Mislil sem v smislu da sama oploditev samskih žensks bistveno ne bo pripomogla k nataliteti je pa kamenček v mozaiku to se pa strinjam tako kot tista orbanova oprostitev davkov pač eden izmed korakov.
Scaramouche3 ::
Eden izmed problemov, ženske odlašajo z nosečnostjo itd. Mislil sem v smislu da sama oploditev samskih žensks bistveno ne bo pripomogla k nataliteti je pa kamenček v mozaiku to se pa strinjam tako kot tista orbanova oprostitev davkov pač eden izmed korakov.
Tisto kar je stoletja skupaj držalo moškega in žensko, ne no več nikoli!
Cerkev in pritisk staršev, ki danes več ne obstaja, feminizem in ateizem sta to uničila!
Večina ljudi je živela na kmetijah, ker ni bilo socialne varnosti, so otroci pomagali na kmetiji, če si bil bolan ali pa rabiš več pomoči, nisi imel mehanizacije, je bil otrok ali par, enakovreden kombajnu..
Ko se ljudje selijo v mesta, je otrok samo strošek in danes bolj statusni simbol, kdo si jih lahko privošči.
Mi rabimo novo politiko, samo ne smemo sploh imeti javnega diskurza!
FrRoSt ::
Scaramouche3 je izjavil:
Mi rabimo novo politiko, samo ne smemo sploh imeti javnega diskurza!
BRAVO! VRHUNSKKO!!
Menda se še modiji strinjajo s teboj!?? NO, vsaj blokirali ali izrisali te (še) niso!!
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Meni je samo vrhunsko ironično da se upad natalitete in izzive nodernega sveta rešuje z uvozom migrantov iz arhaičnega sveta in nam v bistvu leva sredina sporoča da se rešitev tudi skriva v tradicionalnih prijemih čeprav tega sami ideološko nikdar ne bodo priznali. Trenja pa vidimo kako rešuejejo. Zaenkrat idoeološko ampak jih bo kmalu dohitela praksa in potrebni bodo na koncu nedemokratični prijemi. Recimo na švedskem se že pooblašča vojsko da opravlja policijsko delo lol.
Seveda pingič! Vse je kriva leva sredina! Pod Janšo bi bil svet neskončno boljši! Mledi bi imeli stanovanja in otroke, veliko njih, tudi vojne v Ukrajini ne bi bilo! Svet bi bil veliko lepši!!
Samo ljudje tega nočejo!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Zadnja razmerja v prihodnjem EP glede na sondaže + razne trivia info:
Your guide to the 2024 European election in 9 charts
https://www.politico.eu/article/guide-j...
Your guide to the 2024 European election in 9 charts
https://www.politico.eu/article/guide-j...
D3m ::
Nekaj berem, da misli EU ekonomsko podjarmiti Madžarsko.
Od kdaj je EU postala USSR 2.0???
Od kdaj je EU postala USSR 2.0???
|HP EliteBook|R5 6650U|
D3m: ja evropska politična sredina pritiska na njih glede evropskih sredstev. Ekonomsko seveda ni podjarmljena, Madžari lepo svobodno furajo svojo ekonomsko in investicijsko politiko (in to ZELO uspešno btw) in so lepo seveda del enotnega trga.
Je pa res, da so sredstva Madžarski odmrznili, če se ne motim.
Je pa res, da so sredstva Madžarski odmrznili, če se ne motim.
D3m ::
Hungarian Minister for EU Affairs Janos Boka on Brussels' plans to punish Budapest: "Hungary will not succumb to blackmail! The document prepared by Brussels bureaucrats states that if a decision on financing Ukraine is not made at the EU summit on February 1, then member states will publicly will declare that Hungary will not receive the funds due to it due to the unconstructive behavior of the Hungarian Prime Minister, and will also propose to completely withdraw the funds due to it. This information confirms what the Hungarian government has long been saying: Brussels is using access to EU funds to exert political pressure. Hungary does not see a connection between support for Ukraine and access to EU resources and will not allow others to do so. Hungary will not allow coercion."
|HP EliteBook|R5 6650U|
Kresnik ::
Otroke je treba spodbujat, ampak ne na način da se vrnemo v srednji vek ampak z bolj sodobnimi prijemi.
Pravice žensk, ironično, realitvno malo vplivajo na rodnost. 90% preko prsta, je rodnost odvisna od razvitosti države. Vera, kultura ipd. so bolj obstranskega pomena.
Želiš dokaz?
Savdska arabija, Iran in ZAE? Težko najdeš bolj muslimanske tradicionalistične države. Rodnost pada, pada ko kamen. SA se še nekako drži, imajo mogoče še pol generacije predno padejo pod replacement rate. Iran, ena redkih držav, ki so uradno teokratske? Rodnost 1.7, to je še pod nekterimi evropskimi državami.
Pa niti ni treba it ven iz Evrope. Konzervativne države v Evropi imajo skoraj vedno nižjo rodnost kot bolj liberalne. Poljska je proti dnu, Madžarska tudi švoh (1.38 za Poljsko, 1.56 za Madžarsko, kljub vsem Orbanovim ukrepom - Ajde, saj jim je rodnost malo zrasla, je bila na 1.2 okoli leta 2010; ampak za količino denarja, ki jo je Orban zmetal not, bi človek upal na malo več kot 0.3 rasti v zadnjih 13 letih... In Rodnost jim zadnja leta stagnira, kar pomeni da verjetno ne bodo uspeli kaj več kot 1.6, mogoče 1.7 - še vedno manj kot Francija... In Slovenija).
In kaj so evropski interesi? Enoumje pri sledenju ameriških diktatov?
Se ti kolca po SZ časih, kjer bi EU lahko prisilila Madžare v politiko, ki je diametralno nasprotna njenim interesom?
Zakaj moramo imeti skupno zunanjo politiko? Pri toliko različnih državah z različnimi interesi to lahko pomeni zgolj in samo diktaturo velikih (zahodnih) držav. Kako točno je to v interesu nam?
Se ti kolca po SZ časih, kjer bi EU lahko prisilila Madžare v politiko, ki je diametralno nasprotna njenim interesom?
Zakaj moramo imeti skupno zunanjo politiko? Pri toliko različnih državah z različnimi interesi to lahko pomeni zgolj in samo diktaturo velikih (zahodnih) držav. Kako točno je to v interesu nam?
Seveda pingič! Vse je kriva leva sredina! Pod Janšo bi bil svet neskončno boljši! Mledi bi imeli stanovanja in otroke, veliko njih, tudi vojne v Ukrajini ne bi bilo! Svet bi bil veliko lepši!!
Samo ljudje tega nočejo!
Leva sredina z uvozom migrantov kuha res tako okusno čorbico. Na zahodu evrope jo še pojejo na vzhodu je pa skepsa do migracij bolj izrazita in ne bo šlo skozi kr tko.
Seveda sledi se alfi-najboljšemu komu pa naj se rusom? Pravljice o tem da je treba bit suveren pa se lahko samo prodaja švicarjem ali pa izraelcem madžaromnpa pač ne. Je rusija kr skupni interes pa ni edini. Seveda obstajajo tudi lokalni interesi.
No, kakšen mislite, da bo rezultat EU voltev na evropskem nivoju in prihodnja sestava Evropske komisije?
Bodo v koaliciji ostale iste partnerice? Lahko kot največja skupina zmagajo evropski socialisti?
Bodo v koaliciji ostale iste partnerice? Lahko kot največja skupina zmagajo evropski socialisti?
gozdar1 ::
Seveda sledi se alfi-najboljšemu komu pa naj se rusom? Pravljice o tem da je treba bit suveren pa se lahko samo prodaja švicarjem ali pa izraelcem madžaromnpa pač ne. Je rusija kr skupni interes pa ni edini. Seveda obstajajo tudi lokalni interesi.
Bi rad videl, male suverene evropske države kako se enakopravno pogajajo s putinom.
Seveda sledi se alfi-najboljšemu komu pa naj se rusom? Pravljice o tem da je treba bit suveren pa se lahko samo prodaja švicarjem ali pa izraelcem madžaromnpa pač ne.
Je rusija kr skupni interes pa ni edini. Seveda obstajajo tudi lokalni interesi.
Ja, vidimo kako zelo je rusija skupni interes. Po 2 letih cel jeben NATO še kar ni sposoben sproducirati niti približno toliko granat, kot jih rusi. Kaj misliš, zakaj? Kot da bi gospodarji vedeli, da rusi niso problem, tako da raje investirajo v orožje z dodano vrednostjo (drage moderne igračke z mastno maržo).
In zakaj točno evropske države ne bi mogle biti suverene? Če so lahko rusi in perzijci, bi si pa menda lahko to privoščili tudi mi, ki smo neprimerno bolj razviti in bogatejši. Še jebena Jugoslavija je lahko bila suverena, hlapci nas pa prepričujejo, da to ni mogoče. Da nisi le malo preveč odvisen od McDonaldsa, za katerega si pripravljen žrtvovati svobodo.
Zgodovina sprememb…
Male drzave imajo bolj bogo suverenost ker v praksi, ce hocjo ekonomsko prosperirat, hoces/noces morajo slediti vecjim.
Lahko sicer zrtvujes ekonomsko prosperiteto da pridobis na suverenosti, ampak to je absolutno slabse za obicno populacijo, potencialno ok zgolj za elito (npr. Severna Koreja se gre absolutno suverenost, se interneta tujega ne dovoli).
Vsi ostali, vkljucno z Rusi, se gredo delno suverenost, ker je taka realnost. Rusi so se prej bolj zahodu prilagajali, zdaj se pa Kitajcem naprimer. V zelo omejenem obsegu seveda, sam pac hocem poudarit da je suverenost v realnosti barvna skala ne pa binarna stvar. In z manjsanjem drzave gre ta skala navzdol.
Lahko sicer zrtvujes ekonomsko prosperiteto da pridobis na suverenosti, ampak to je absolutno slabse za obicno populacijo, potencialno ok zgolj za elito (npr. Severna Koreja se gre absolutno suverenost, se interneta tujega ne dovoli).
Vsi ostali, vkljucno z Rusi, se gredo delno suverenost, ker je taka realnost. Rusi so se prej bolj zahodu prilagajali, zdaj se pa Kitajcem naprimer. V zelo omejenem obsegu seveda, sam pac hocem poudarit da je suverenost v realnosti barvna skala ne pa binarna stvar. In z manjsanjem drzave gre ta skala navzdol.
Zgodovina sprememb…
Suverenost je kar lepo binarna zadeva. To, da se pri sklepanju ekonomskih sodelovanj pogajaš, s tem nima nobene veze. Rusi nimajo gospodarja, ki ga MORAJO ubogati - svobodni so, da se odločijo, da bodo žrtvovali nekaj ekonomske blaginje za varnost oziroma za vitalne interese države.
Mi, po drugi strani, smo hlapci, ki lahko zgolj nemo gledamo, ko nam "neznani terorist" sabotira ključno energetsko infrastrukturo.
EU bi morala biti ekonomska zveza, NATO pa obrambna. Da sta obe organizaciji imperialno orodje USA je pa žalost epskih razsežnosti.
Svet postaja multipolaren in zgolj vprašanje časa je, kdaj bo NATO razpadel. Upam, da Trump dejansko zapusti NATO - takrat bomo končno lahko imeli dejansko debato, ali res potrebujemo 10x vojaško premoč za "obrambo" pred rusi. Pa tudi če ga ne, so zgodovinski trendi neustavljivi - ameriko skrbijo kitajci, ne rusi, in bo sredstva vlagala v vzdrževanje imperija v Aziji. Ukrajina je bila za njih zgolj priročni teren za prisilit EU v militariziacijo ter mastno zaslužiti.
Mi, po drugi strani, smo hlapci, ki lahko zgolj nemo gledamo, ko nam "neznani terorist" sabotira ključno energetsko infrastrukturo.
EU bi morala biti ekonomska zveza, NATO pa obrambna. Da sta obe organizaciji imperialno orodje USA je pa žalost epskih razsežnosti.
Svet postaja multipolaren in zgolj vprašanje časa je, kdaj bo NATO razpadel. Upam, da Trump dejansko zapusti NATO - takrat bomo končno lahko imeli dejansko debato, ali res potrebujemo 10x vojaško premoč za "obrambo" pred rusi. Pa tudi če ga ne, so zgodovinski trendi neustavljivi - ameriko skrbijo kitajci, ne rusi, in bo sredstva vlagala v vzdrževanje imperija v Aziji. Ukrajina je bila za njih zgolj priročni teren za prisilit EU v militariziacijo ter mastno zaslužiti.
Marsikaj je možno.
Boš pa ti veliko slabše uspel če se uresničijo tvoje želje o manjši moči zahoda in večji moči Rusije, sam pač si tipičen predstavnik ljudi ki sami sebi v skledo pluvajo.
Boš pa ti veliko slabše uspel če se uresničijo tvoje želje o manjši moči zahoda in večji moči Rusije, sam pač si tipičen predstavnik ljudi ki sami sebi v skledo pluvajo.
Scaramouche3 ::
Marsikaj je možno.
To je samo zunanji faktor, to da ne vidiš,da Amerika hoče obkoliti Rusijo in je vojna posledica le te, je velik problem za nas v EU, kjer dovolimo da Ameri potiskajo nas v direkten konflikt, v katerm oni lahko pobegnejo, mi pa ne!
Marsikaj je možno.
Rusi ne bodo imeli nič večje moči! So pa suvereni in taki tudi mislijo ostati.
Menda je pa Eu tudi tako velika, kot še nikoli ne! Menda je zdaj z nami še Norvška in Švedska!
Verjetno bomo začeli kar pokoti od moči, kažejo nekatere zadnje projekcije!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Utk ::
Če bi bli mi pripravljeni žrtvovat 80% bdpja, da bi bli nekje na nivoju Rusije, bi tudi lahko bli suvereni kolk bi hoteli. Nihče se ne bi hotel z nami ukvarjat, nikogar ne bi brigali, nihče se ne bi sekiral za nas. Seveda, kot se ne tudi zdaj, razen ko jim je to v interesu.
In zakaj bi morali žrtvovati 80% bdp-ja, da bi smeli kupovati cenejšo kitajsko robo?
Ali je problem v tem, da se okoriščamo z drobtinicami, ki ji gospodar da na mizo z ropanjem suverenih držav? Ker če je tako, sem takoj za znižanje standarda - zaradi dejanskih človekovih pravic.
Ali je problem v tem, da se okoriščamo z drobtinicami, ki ji gospodar da na mizo z ropanjem suverenih držav? Ker če je tako, sem takoj za znižanje standarda - zaradi dejanskih človekovih pravic.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Od kdaj Slovenija zastopa ruske interese? (pristranskost RTV / MMC) (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 14960 (10860) | tomlin |
⊘ | Imigrantski val 2.0 (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Problemi človeštva | 248804 (147008) | Slopek |
⊘ | Amerika bi lahko bila utopija (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 28758 (22238) | Zimonem |
» | John Deere lahko na daljavo onesposobi traktorje v Rusiji (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 30837 (14661) | 49106 |