» »

Službene novoletne zabave

Službene novoletne zabave

«
1
2 3

guano ::

Bližajo se prazniki in z njimi tudi službene novoletne zabave. Ali imate v vaši službi novoletno zabavo na delavnem mestu, vas peljejo na večerjo, dobite darilne vrečke ali vas sploh kam povabijo? Kako se zabavate s sodelavci, so vam sploh všeč?

kixs ::

Grem enkrat na deset let, ce. V bistvu bi moral it, ce sem jo ze placal... Raje bi videl visjo "bozicnico".

freesty ::

Pri nas hrana in pijača in pa kakšne aktivnosti, kot so bowling itd.. Plača firma.
Grem pa na vse dogodke v kolikor imam čas, saj imam fajne sodelavce.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

nokken ::

kixs je izjavil:

Grem enkrat na deset let, ce. V bistvu bi moral it, ce sem jo ze placal... Raje bi videl visjo "bozicnico".

Ce smo cisto posteni je nisi placal. Placujemo sluzbene zabave v javnem sektorju (ne tisti, ki so zaposleni v javnem sektorju da ne bo slucajno pomote, pac pa vsi ostali), tiste v lastnih firmah pa ne. Tisto placa firma in vsaj vecini ne trgajo od place za to. To da firma dobro stoji in si to zabavo lahko privosci, je sicer posledica tvojega dela, ampak za to si posteno placan.
PS: Posteno je pac toliko da je kot kaze vsak dovolj zadovoljen glede na to, da se vedno dela kjer dela.

Mato989 ::

nokken je izjavil:

kixs je izjavil:

Ce smo cisto posteni je nisi placal. Placujemo sluzbene zabave v javnem sektorju (ne tisti, ki so zaposleni v javnem sektorju da ne bo slucajno pomote, pac pa vsi ostali), tiste v lastnih firmah pa ne. Tisto placa firma in vsaj vecini ne trgajo od place za to. To da firma dobro stoji in si to zabavo lahko privosci, je sicer posledica tvojega dela, ampak za to si posteno placan.
PS: Posteno je pac toliko da je kot kaze vsak dovolj zadovoljen glede na to, da se vedno dela kjer dela.

Ja no saj to da firma lahko plača zabavo so načeloma "krivi" oz zaslužni delavci... torej če bi namesto tega denarja za hrano pijačo in bedarije dobili višjo plačo bi bil efekt podoben ali celo boljši
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Place so ze do sedaj za zaposlene dovolj velike, da so zadovoljni (ja ti si izjema, ker zate verjamem da karkoli bi bilo bi bilo premalo). Ce niso, gredo pac drugam. Denar za zabavo in denar za visje place pa za firmo ni ravno isto.
Drugace pa kot sem napisal prej... to da firmi gre dovolj dobro, da lahko placa zabavo je definitivno "krivda" zaposlenih. Ampak za to "krivdo" so vsak mesec placani, tako da ce slucajno nekomu ne trgajo od place za to zabavo, potem te zabave ne placajo zaposleni. Vem tezko razumljivo.

kixs ::

Ce bi vedel kaksne so place in ce bi videl kako se lastniki obnasajo, bi drugace govoril. Menjal bi ze zdavnaj, ce bi bilo kaj pametnega tule okoli...

nokken je izjavil:

Place so ze do sedaj za zaposlene dovolj velike, da so zadovoljni (ja ti si izjema, ker zate verjamem da karkoli bi bilo bi bilo premalo). Ce niso, gredo pac drugam. Denar za zabavo in denar za visje place pa za firmo ni ravno isto.
Drugace pa kot sem napisal prej... to da firmi gre dovolj dobro, da lahko placa zabavo je definitivno "krivda" zaposlenih. Ampak za to "krivdo" so vsak mesec placani, tako da ce slucajno nekomu ne trgajo od place za to zabavo, potem te zabave ne placajo zaposleni. Vem tezko razumljivo.

Vse imaš prav ampak še vedno ne spremeni da so posredno s svojim delom zaposleni plačali zabavo kot se je pravilno (figurativno) izrazil tisti kateremu si repliciral.

brett ::

nokken je izjavil:

kixs je izjavil:

Spet neka delitev na JU in ZS in netenje prepira. Imam kar nekaj bližnjih v JU, celo DU, pa še nikoli ni nihče dobil" šenkane" novoletne zabave, ki bi jo plačal delodajalec, beri: organ. Vsak si mora sam plačati. Od A do Ž.

OracleDev ::

folk ni nikol zadovoljen, če že dobi božičnico pizdi da jo je dobil premalo, če je službena zabava pizdijo da se troši denar po nepotrebne,... Če vam kej ni všeč pejte drugam al pa pizdite še naprej iz kavča tko kot do sedaj.

kixs je izjavil:

Ce bi vedel kaksne so place in ce bi videl kako se lastniki obnasajo, bi drugace govoril. Menjal bi ze zdavnaj, ce bi bilo kaj pametnega tule okoli...

Priznam da ne vem kaksne so kje drugje place, ampak jaz sem s svojo dovolj zadovoljen, da ne jokam o tem, da bi raje visjo bozicnico namesto zabave (pa mi je ta "zabava" dalec najbolj odvec stvar v celem letu, da ne bo pomote). Ce bi ze jamral glede tega, se definitivno raje odpovem bozicnici samo da mi ne bi bilo treba na "zabavo" :)) Ampak kot sem napisal ze dvakrat. Ce je placa premajhna se zamenja sluzbo. Ce jo ne, pomeni da si zadovoljen s placo. Tretje opcije ni.

brett je izjavil:

Spet neka delitev na JU in ZS in netenje prepira. Imam kar nekaj bližnjih v JU, celo DU, pa še nikoli ni nihče dobil" šenkane" novoletne zabave, ki bi jo plačal delodajalec, beri: organ. Vsak si mora sam plačati. Od A do Ž.

Skoraj malo dvomim, da na koncu sluzbene vecerje zaposleni vlecejo ven kartice in denar ter vsak zase placuje hrano in pijaco, ter po moznosti se kaksen najem prostora itd.

nokken je izjavil:

kixs je izjavil:

Priznam da ne vem kaksne so kje drugje place, ampak jaz sem s svojo dovolj zadovoljen, da ne jokam o tem, da bi raje visjo bozicnico namesto zabave (pa mi je ta "zabava" dalec najbolj odvec stvar v celem letu, da ne bo pomote). Ce bi ze jamral glede tega, se definitivno raje odpovem bozicnici samo da mi ne bi bilo treba na "zabavo" :)) Ampak kot sem napisal ze dvakrat. Ce je placa premajhna se zamenja sluzbo. Ce jo ne, pomeni da si zadovoljen s placo. Tretje opcije ni.

brett je izjavil:

Skoraj malo dvomim, da na koncu sluzbene vecerje zaposleni vlecejo ven kartice in denar ter vsak zase placuje hrano in pijaco, ter po moznosti se kaksen najem prostora itd.

Kdo pravi "jamral"??? Vprašaj se raje, ali bi raje da firma plača zabavo na katero se ti ne da it, ali bi raje da dobiš v kuverti 50 ali 70 EUR... jaz vem da bi raje drugo, morda bi pa kdo raje prvo.

Goran's Blog ::

Imamo novo letno zabavo. Udeležim zmeraj saj se imamo fajn in se vidimo s sodelavci iz drugih enot.
Poleg tega imamo potem tudi druženja po oddelkih + spomladansko skupno druženje.

sbawe64 ::

nokken
Ampak kot sem napisal ze dvakrat. Ce je placa premajhna se zamenja sluzbo. Ce jo ne, pomeni da si zadovoljen s placo. Tretje opcije ni.

Pozdravljen, Bubble boy iz vzporednega vesolja.
2020 is new 1984
Corona World order

Mato989 je izjavil:

Kdo pravi "jamral"??? Vprašaj se raje, ali bi raje da firma plača zabavo na katero se ti ne da it, ali bi raje da dobiš v kuverti 50 ali 70 EUR... jaz vem da bi raje drugo, morda bi pa kdo raje prvo.

Ce se ze moram... definitivno raje vidim da firma placa neko zabavo, ker verjetno je vsaj par ljudi v firmi srecnih ce gre lahko na to zabavo. Tako da naj pac bodo. Meni tisti drobiz ne bi spremenil, niti mi ne bi pomenil cisto nic, tako da naj vsaj par ljudi ima lep vecer, ce se je ze za sprasevati.

CiClon ::

Kdo vas pa sili, da morate it na zabavo?

Ok, če bi slučajno to bilo med delovnim časom je druga zgodba. Če ne pa naj bi bila odrasla oseba sposobna reči "ne, hvala" in je to to. Saj pa nismo v srednji šoli.

brett ::

nokken je izjavil:

kixs je izjavil:

brett je izjavil:

Podatke lahko potrdim za zadnjo dekado.
Kolega iz FURS-a, MNZ-ja: najem prostora + plate (hrana) in pijača ... gotovina povšal; zbiranje ponudb, zbiranje prijav udležencev
Kolega iz SŠ: 100% predplačilo vsega v gotovini glede na število prijav. Meni hrane je že vnaprej določen po osebi. Za višek pijače/alko povšal med vse.
Kolegice iz Občine in UE: 100% predplačila za prireditev (bowling, predstava), hrana in pijača plačajo na licu mesta: delitev po osebah glede na končni znesek v prej rezrevirani restavraciji, gostilni.
Prevoz z osebnimi vozili, ker najem busa predrago.

Drugo pa je, ko so delovna kosila, itd. Ampak tu je tema o novoletnih zabavah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brett ()

Miki N ::

Pogosto so te zabave en tak nebodigatreba, samo večina si ne upa tega povedati. Nakar imaš še firme brez dobrih bab in se vprašaš.. WTF.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

Ne vem, nam je prav fajn na zabavo it.
Mamo pa več žensk kot moških v firmi.

PacificBlue ::

Mi se imamo fajn. Tudi dobre sodelavke. Pride večina zaposlenih.
Splača se pridit že zarad hrane, tudi če si bolj zamorjene sorte pa lahk greš po večerji domov. Nekateri pa vztrajamo do zjutraj..
I’m out.
:3

135466 ::

Izgleda, da kar kurb dekadenco pogrešate na teh žurkah kot menda nekoč na sindikalnih izletih, ko smo še res grdi prišli na svoj račun... Saj razumem, IT fach pač, ni časa za kaj drugega...
:))

wcpapir ::

Imamo več novoletnih zabav, ki jih tudi obiščemo v veliki meri, za prevoz in prenočišča je ponavadi poskrbljeno (za prenočišča je ponavadi kakšno manjše doplačilo).

Drugače imamo letno 3 zabave od konec novembra do 1.1. (celotna firma, pe, posamične pisarne), min 2x teambuilding, 1x letno jadranje, druga potovanja, ki so vezana na kake uspehe in vsaj 2x letno piknik. Obisk je povsod dober.

135466 je izjavil:

Izgleda, da kar kurb dekadenco pogrešate na teh žurkah kot menda nekoč na sindikalnih izletih, ko smo še res grdi prišli na svoj račun... Saj razumem, IT fach pač, ni časa za kaj drugega...
:))

Saj sindikalne so bile tudi NL zabave - z legendarnim Vlakcom. In kako potem zgleda, če so sami tipi? No homo, samo čudno, brez zamere.

Zgodovina sprememb…

135466 ::

Miki N je izjavil:

In kako potem zgleda, če so sami tipi? No homo, samo čudno, brez zamere.

Ja kako... Se pač začasno razširi ekipo tipov z najetjem preverjenih, izkušenih, profesionalnih projektnih sodelavk, joj no, samo probleme se išče, rešitev pa pred nosom.

Aaa.. honorarke bi ti najel, lisjak ... zakaj potem ne raje kar teambuilding na njihovi lokaciji?

Zgodovina sprememb…

lebang1 ::

Vsako leto novoletna zabava kosilo/večerja, vsako leto na četrtek, šefi potem delajo od doma na petek :D

IL_DIAVOLO ::

Ce bi bilo mozno, bi se ob podpisu pogodbe zavezal, da se ne bom udeležil nobene.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

LynxEffect ::

Nimam službe.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ce bi bilo mozno, bi se ob podpisu pogodbe zavezal, da se ne bom udeležil nobene.

Kdo te pa sili, da hodiš lahko ostaneš doma ne vidim problema.

bciciban_ ::

Meni je čist kul it na žurko.

50eur v kuverti mi ne pomeni nič glede na plačo in dodatne bonuse.

Žur je pa kul, ker spoznaš še malo ljudi izven običajnega kroga s katerimi delaš.

komunist1918 ::

Šel na točno 0 novoletnih zabav, izogibam se večini "srečanj" - razen nujnih. Že tako sodelavce gledam cele dneve oz. preveč časa preživim z njimi (taboljši del dneva preživim službi, včasih tudi kako noč). Ne mislim 0 trenutka več kot je potrebno. Pa se z večino čisto vredu razumem. Ko sem bil še v javnem sektorju. So VEDNO pobirali denar za novoletno zabavo, nikoli NI NOBEN PAMETNJAKOVIČ NA SLOTECHU NIČ ČASTIL. Pustim možnost, da kje obstaja kaka izjema (kakšen zavod). Denar smo morali dajati tudi za tista dva dneva na leto, ki smo jih kao imeli za teambuilding itd. Nehajte že bluzit te nebuloze o JS.

Goran's Blog je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kdo te pa sili, da hodiš lahko ostaneš doma ne vidim problema.

Imaš podjetja kjer je zabava/večerja prostovoljno obvezna :D

Matejjjjj ::

Zabava oddelka: najem avtobusa, obisk vinske kleti ali turistične domačije, večerja, zabava, financiramo sami. Petek, mogoče kakšna sobota.. Nepisano pravilo je, da se troši na domačo robo. Vedno je odlično, ker je pestra sestava udeležencev tako po spolu kot po starosti.
Zabava firme: najem večjega prostora, bend, catering itd.
Vse skupaj stane 100eur, del participira firma, niti slučajno ne vsega, ostalo iz žepa. Iz žepa gre tudi za vse kar se konzumira na zabavah in ni na mizi. Na tak ali podoben način oddelek "proslavlja" vsaj še 1x letno, poleg še kakšne zabave za RD ipd kamor se odpravimo z osebnim prevozom, kar pomeni na koncu iskanje prostora za parkiranje 50 SUV-ov... Ima se, može se. Ne šparamo, smo mladi...

Zgodovina sprememb…

rejven ::

Men je pa fajn, da kako svežo ujamem za katero med letom ni časa pa volje, ker je dovolj rednega servisiranja :=)
Res jeba, k je razmerje tm 15-20 na 1 :).
Ah ja...

guano ::

Jaz teh zabav ne maram prav preveč. Če pa ne greš, te lahko šef hitro porine v kot in te zanemari za nekaj tednov. Ni prijetno.

nokken je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ce se ze moram... definitivno raje vidim da firma placa neko zabavo, ker verjetno je vsaj par ljudi v firmi srecnih ce gre lahko na to zabavo. Tako da naj pac bodo. Meni tisti drobiz ne bi spremenil, niti mi ne bi pomenil cisto nic, tako da naj vsaj par ljudi ima lep vecer, ce se je ze za sprasevati.

Narobe... vsak ki ima 2 grama pameti raje vidi da dobi vsak v kuverti nato pa se tisti ki jim zabava toliko pomeni vržejo denar skup in grejo... tako zaobjameš celoten kolektiv in imajo od tega vsi nekaj tisti ki hočejo zabavo in tisti ki ne, dobijo vsaj denar...

bemfa ::

Naslednjič ko obisku ponudiš pijačo, še ponudi opcijo izplačila v EUR, zato da če slučajno niso žejni, bodo vseeno deležni nečesa.

bemfa je izjavil:

Naslednjič ko obisku ponudiš pijačo, še ponudi opcijo izplačila v EUR, zato da če slučajno niso žejni, bodo vseeno deležni nečesa.

Obisk meni ne dela profita =)

bemfa je izjavil:

This!:D
I’m out.

PacificBlue je izjavil:

bemfa je izjavil:

Ko mi bo obisk nardil profit bom mu valda to ponudil >:D

Bistvo ostaja, če daš vsakemu keš si lahko še vedno zainteresirani nardijo zabavo, medtem ko če pa nardiš zabavo pa nezainteresirani nimajo nič od tega... hence je boljša pot prva.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Dej socialkar nehaj se v vsaki temi usajat za 50 eur.

Na letnem nivoju je to zaokrožitvena napaka pri plači.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

bemfa je izjavil:

Ko mi bo obisk nardil profit bom mu valda to ponudil >:D

Bistvo ostaja, če daš vsakemu keš si lahko še vedno zainteresirani nardijo zabavo, medtem ko če pa nardiš zabavo pa nezainteresirani nimajo nič od tega... hence je boljša pot prva.

Mi imamo tudi žrebanje za merkator bone v vrednosti 500eurov.
I’m out.

Mato989 je izjavil:

Narobe... vsak ki ima 2 grama pameti raje vidi da dobi vsak v kuverti nato pa se tisti ki jim zabava toliko pomeni vržejo denar skup in grejo... tako zaobjameš celoten kolektiv in imajo od tega vsi nekaj tisti ki hočejo zabavo in tisti ki ne, dobijo vsaj denar...

Mogoce je tudi zate cas, da si ze koncno najdes eno spodobno sluzbo, kjer ti 50eur ne bo pomenilo nic, pa da nehas vsakic jokat o teh jebenih 50eur. Meni osebno, pa bi rekel da tudi 99% sodelavcem, teh 50 ali pa magari 5000eur ne pomeni nic. Place imamo vsi taksne, da nihce ne joka cele dneve o tem, da bi bilo fino dobiti se par eur zraven namesto ne vem cesa. Tako da kot sem napisal ze v prvo... ce ti je teh jebenih par eur tako hudo pomembno, si koncno ze najdi sluzbo, kjer bo placa dovolj visoka, da se ti bo jebalo za to ali firma vrze 10 ali 20 jurjev za novoletno zabavo ali ne.

nokken je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Mogoce je tudi zate cas, da si ze koncno najdes eno spodobno sluzbo, kjer ti 50eur ne bo pomenilo nic, pa da nehas vsakic jokat o teh jebenih 50eur. Meni osebno, pa bi rekel da tudi 99% sodelavcem, teh 50 ali pa magari 5000eur ne pomeni nic. Place imamo vsi taksne, da nihce ne joka cele dneve o tem, da bi bilo fino dobiti se par eur zraven namesto ne vem cesa. Tako da kot sem napisal ze v prvo... ce ti je teh jebenih par eur tako hudo pomembno, si koncno ze najdi sluzbo, kjer bo placa dovolj visoka, da se ti bo jebalo za to ali firma vrze 10 ali 20 jurjev za novoletno zabavo ali ne.

Lahko imam 100k plače pa nerad mečem denar stran še manj da bi mi KADARKOLI 50EUR pomenilo nič... še 1 cent mi ne pomeni nič...

stara mama ::

guano je izjavil:

Ali imate v vaši službi novoletno zabavo na delavnem mestu

Na delovnem mestu sicer ne, ker nočem met vse poflekan od prahu in pošpricano okrog od penin ter telesnih izločkov (mal higienskega standarda pa morš met no), ampak so drgač prav fajne. Kej za pošlatat in za povohat je zmeri na voljo.

Mato989 je izjavil:

Lahko imam 100k plače pa nerad mečem denar stran še manj da bi mi KADARKOLI 50EUR pomenilo nič... še 1 cent mi ne pomeni nič...

Verjemi, da bos spremenil pogled na to bolano "sparanje" ko bos enkrat imel spodobno placo ;)

feryz ::

Ko sem začel z novoletnimi večerjami, niti ne bi rekel temu zabava, čeprav jim nihče ne brani, da se ga nažrejo ali kaj podrejo, se je nekaterim tudi za malo zdelo priti.
Mogoče neroden čas, kakor vzameš. Dobimo se na zadnji delovni dan, zvečer. Potem jih, hvala k..., ne vidim več vsaj 10 dni, letos 14. In oni mene ne.
V glavnem, po večerji vsak dobi vrečo v katerem je razna šara (šampanjec, čokolada, kava, kos pršuta, par salam, par klobas, kakšen poseben sir ..., par kil oslarij, v glavnem domače obrti) in zraven je tudi kuverta. V kuverti je obračunski list za 13. plačo in obvezno priložen še kakšen kos papirja s številkami 100, 200, mešano. Kakor sem pač radodaren tisti december.
Od začetka nekaterih ni bilo, kao jebite se, jaz ne maram z vami spiti glaž vina in se dobro najesti. In pač vreče niso dobili. Ok, kakor hočeš, kdo te pa sili?
Pridejo čez 14 dni nazaj, stopijo do mene in me vprašajo, če so ostali res dobili vreče. Itak da so. Kje je pa moja? Kako za vraga naj vem, kje je tvoja po štirinajstih dneh? Če jo nisi prevzel, jo pač nisi. Pa naganja dalje, naj mu vsaj papir dam, ki je bil v kuverti v vreči. E, dragi moj, papir je izginil skupaj z vrečo. Več sreče prihodnjič.

Od tistihmal redko kdo manjka. Pa četudi samo malo hrane zmeče vase, pograbi vrečo in izgine. Glih hudo mu zagotovo ni.

nokken je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Verjemi, da bos spremenil pogled na to bolano "sparanje" ko bos enkrat imel spodobno placo ;)

Nope, never! Denar je denar in se ga ne meče stran =)

Če tebi 50EUR nič ne pomeni mi jih nakaži

Mato989 je izjavil:

Nope, never! Denar je denar in se ga ne meče stran =)

Če tebi 50EUR nič ne pomeni mi jih nakaži

Bos potem nehal najedati v cisto vsaki temi o tem? Ce ja, mi prosim poslji trr pa ti nakazem se to sekundo.

feryz je izjavil:

Od tistihmal redko kdo manjka. Pa četudi samo malo hrane zmeče vase, pograbi vrečo in izgine. Glih hudo mu zagotovo ni.

Fery pa to jih imaš natrenirane k tjulne. Vreča, evk, evk, evk. :))
«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novoletno obdarovanje v službi

Oddelek: Loža
453771 (1892) guano
»

Ali se za timbilding izplača plača? (strani: 1 2 )

7714220 (10740)          
»

Službena Novoletna Zabava & Božičnice

101727 (1382) SimplyMiha

Več podobnih tem