» »

Grelnik vode

Grelnik vode

hotig ::

Kupujem nov grelnik za vodo. Do zdaj sem 7 let uporabljal plastičnega, ki je imel grelno cev znotraj samega vrča. To je čez čas postala težava zaradi trde vode in se je na to cev nabralo dosti vodnega kamna, ki sem ga več ali manj uspešno odstranjeval z zobno ščetko (pa ne tisto za uporabo) 😊. Sedaj se je na ročaju pojavila še razpoka, tako da ne bom riskiral in sem se odločil za nakup novega. Grelnik uporabljam 1-2 na dan za instant kavo ali čaj. Pred odločitvijo imam še nekaj vprašanj oz. tez na podlagi vsega prebranega.

1. Plastični grelniki naj bi bili najslabša izbira (pač zaradi same plastike, ki lahko izpušča določene sestavine). Ne vem če je to res, ampak se nekako nagibam k steklenemu brez notranje cevi za gretje (sej so itak že vsi takšni).
2. Novi se dobijo že za cca. 20€, ne morem se odločit ali se mi sploh splača dat več za bolj znano znamko, ker se mi zdi da je vse bolj ali manj enako. So tisti grelniki za cca. 50€-70€ res toliko boljši? Sicer za 20€ ne pričakujem nekaj veliko ampak vsaj kakšnih 5 let delovanja.
3. Kakšne imate izkušnje z kovinskimi/inoks grelniki? Meni sploh niso všeč na pogled, pa prebral sem nekaj komentarjev da se tudi zunanja površina dosti segreje in se lahko malo opečeš.

Trenutna imam izbranega enega steklenega za 20€ z 1,7l prostornine, 2200W in avtomatičnim izklopom (no ja, pa sej so vsi približno enaki).
Torej iščem nasvete in mnenja z izkušnjami.
Hvala

Karen ::

Najcenejšega, ko se nabere kamen ali kis notri pa mal segreješ in spucaš, ali pa zamenjava z drugim. 20EUR na 5 let je 4 eur na leto. Za štrom boš dal več če boš redno grel. Ni za komplicirat.

Nikonja ::

Med grelniki vode skoraj pa ni razlike ker čisto vsi delajo na isti princip - razlika med dražjimi je samo zaradi razmjerja plastike/aluminija, dizajna in samega imena firme.
Zato večina izibra glede na dizaj ker je ta vrč konstantno viden v kuhinji, tko da ne razbijaj glavo.

Moe_Lester ::

Razlika v resnici je, vprašanje je samo, če se ti zdi pomembna.

1. Rabiš nastavitve temperature? Če piješ veliko zelenega čaja je super, če imaš možnost segrevati do 80 stopinj ali celo bolj natančno. Tudi pri kuhanju kdaj pride prav voda, ki ni vrela.

2. Glasnost delovanja. Nekateri grelniki znajo biti precej glasni zaradi kavitacije, stanje se s časom samo poslabša, ko se na grelnem elementu nabira kamen in površina oksidira.

Če ti je katera od teh točk pomembna kupi dražjega. Če ti je vseeno kupi poceni.

hotig ::

1. Ne rabim nastavitve temperature. Glede čaja nimam nekih posebnih preferenc, gre se bolj zato da pozimi spijem nekaj toplega pa še kakšen piškot zraven.
2. Do sedaj sem vedno sam izklapljal ko je bil grelnik blizu vretja (sem vedel, ker je bil zelo glasen, ko je voda začela vreti). Sicer me pa zvok ne moti.

Na podlagi odgovorov in še malo brskanja bom verjetno izbral nekaj takega. Za ta denar mi ne bo žal če oddela vsaj 3 leta.

firbec ::

Magic1 ::

hotig je izjavil:

1. Ne rabim nastavitve temperature. Glede čaja nimam nekih posebnih preferenc, gre se bolj zato da pozimi spijem nekaj toplega pa še kakšen piškot zraven.
2. Do sedaj sem vedno sam izklapljal ko je bil grelnik blizu vretja (sem vedel, ker je bil zelo glasen, ko je voda začela vreti). Sicer me pa zvok ne moti.

Na podlagi odgovorov in še malo brskanja bom verjetno izbral nekaj takega. Za ta denar mi ne bo žal če oddela vsaj 3 leta.

Mi imamo podobnega v službi in dela že par let.
Magic

starfotr ::

Magic1 ::

Spet si "fotr" po svoje razlaga. Ne čistiti, da je grelnik kristalno čist non stop. Ko pa se nabere večja količina kamna na dnu pa kar. Najbolje da kupiš takega, v katerega ne vidiš in se posledično ne sekiraš nad kamnom. Ko ga je preveč, boš že opazil zaradi počasnega delovanja.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov bojler GORENJE

Oddelek: Loža
376104 (2374) bojsi
»

Kateri bojler?

209132 (4438) Djole
»

Naprava za pripravo hrane za dojencka (strani: 1 2 )

506063 (4994) Vanquish
»

Grelnik vode - čas do zavretja ?? (strani: 1 2 )

7628017 (25139) radmannsdorf
»

nakup bojlerja

4921033 (17794) Spock83

Več podobnih tem