» »

EU super država

EU super država

Temo vidijo: vsi
««
7 / 7
»
»»

Hec ::

Poldi112 je izjavil:

bi varnost zaupal onim, ki so klali naše dede in pradede za obrambo pred onimi, ki so premagali klavce naših dedov in pradedov.

Obicajno se s tabo strinjam, tukaj pa se ne morem. Celotno bistvu EU je, da to enkrat presezemo. In moramo. Enako kot moramo preseci neko nesmiselno fobijo z Rusijo.

Bistvo vsega je, da je EU tukaj, da konkurira tako ZDA, kot Kitajski. Tega ne moremo narediti, ce nismo najmanj na nivoju obeh. Ki nimata internih sporov oz. so reseni/trivialni.

Itak, kot dvomiljonski Sloveniastan, nimamo za burek, na globalnem trgu. Situacija se je zelo spremenila, vcasih je bil sovraznik Nemcija, Italija, Madzarska,... danes smo vsi ogrozeni od ZDA in Kitajske. Brez Kitajske ne moremo oz. jih lahko krotimo, ZDA in njenega imperializma, pa ne rabimo, in se ga, kot EU, lahko znebimo. Smo preveliki, spet kot EU, da bi nam lahko karkoli diktirali.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hec ()

Scaramouche3 ::

Hec je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

bi varnost zaupal onim, ki so klali naše dede in pradede za obrambo pred onimi, ki so premagali klavce naših dedov in pradedov.

Obicajno se s tabo strinjam, tukaj pa se ne morem. Celotno bistvu EU je, da to enkrat presezemo. In moramo. Enako kot moramo preseci neko nesmiselno fobijo z Rusijo.

Bistvo vsega je, da je EU tukaj, da konkurira tako ZDA, kot Kitajski. Tega ne moremo narediti, ce nismo najmanj na nivoju obeh. Ki nimata internih sporov oz. so reseni/trivialni.

Itak, kot dvomiljonski Sloveniastan, nimamo za burek, na globalnem trgu. Situacija se je zelo spremenila, vcasih je bil sovraznik Nemcija, Italija, Madzarska,... danes smo vsi ogrozeni od ZDA in Kitajske. Brez Kitajske ne moremo oz. jih lahko krotimo, ZDA in njenega imperializma, pa ne rabimo, in se ga, kot EU, lahko znebimo. Smo preveliki, spet kot EU, da bi nam lahko karkoli diktirali.

Se strinjam,sploh če tudi oni imajo v svojih državah obsodbe prejšnjih režimov in se hočejo povezovati z nami!
Tudi Kitajsko moramo pustiti in s pomočjo robotike preseliti firme sem!

Poldi112 ::

Hec je izjavil:

Celotno bistvu EU je, da to enkrat presezemo.

Saj smo. Z bivšimi okupatorji čisto normalno sodelujemo. Ekonomska zveza je seveda zaželjena, absolutno nobene potrebe pa ni, da bi jim zaupali še kontrolo nad našo vojsko.

Hec je izjavil:

Če konkuriranje USA oz. kitajski zahteva predajo suverenosti, je na mestu vprašanje, v čem je potem EU boljša od bivših gospodarjev - recimo Avstroogrske? Ali pa Yugoslavije, kjer niti nismo bili hlapci, a je vseeno nihče ne želi nazaj?

Hec je izjavil:

Situacija se je zelo spremenila, vcasih je bil sovraznik Nemcija, Italija, Madzarska,... danes smo vsi ogrozeni od ZDA in Kitajske. Brez Kitajske ne moremo oz. jih lahko krotimo, ZDA in njenega imperializma, pa ne rabimo, in se ga, kot EU, lahko znebimo. Smo preveliki, spet kot EU, da bi nam lahko karkoli diktirali.

Ko bo enkrat ekonomsko zagustilo in bodo švabi ponovno dobili apetite po našem ozemlju, nas bodo ogrožali 100x bolj, kot nas lahko kitajci ali američani, ki so na drugem koncu sveta.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Scaramouche3 je izjavil:

Se strinjam,sploh če tudi oni imajo v svojih državah obsodbe prejšnjih režimov in se hočejo povezovati z nami!
Tudi Kitajsko moramo pustiti in s pomočjo robotike preseliti firme sem!

Seveda, antifasisticni boj je nekaj, kar nam je vsem skupen in nas povezuje, se z Rusijo. Obsojamo gnile fasiste in njihove kolaborante, kar se pa golazni zaredi, pa enkrat na 100 let poradiramo in problem resen, pa se meddrzavno sodelovanje krepi.

Kitajsko so pa pohlepni kapitalisti ze dokoncno zajebali in bo tukaj ostala, napacna je percepcija, da je Kitajska problem. Problem je domac pohlep.

Poldi112 je izjavil:

Hec je izjavil:

Celotno bistvu EU je, da to enkrat presezemo.

Saj smo. Z bivšimi okupatorji čisto normalno sodelujemo. Ekonomska zveza je seveda zaželjena, absolutno nobene potrebe pa ni, da bi jim zaupali še kontrolo nad našo vojsko.

Kaksno vojsko? :)) :)) :)) :))

Poldi112 je izjavil:

Hec je izjavil:

Če konkuriranje USA oz. kitajski zahteva predajo suverenosti, je na mestu vprašanje, v čem je potem EU boljša od bivših gospodarjev - recimo Avstroogrske? Ali pa Yugoslavije, kjer niti nismo bili hlapci, a je vseeno nihče ne želi nazaj?

Premajhni smo, da bi se lahko zmrdovali. Lepo se slepamo na EU in smo cimbolj tiho, da nas nihce ne opazi.

Poldi112 je izjavil:

Hec je izjavil:

Situacija se je zelo spremenila, vcasih je bil sovraznik Nemcija, Italija, Madzarska,... danes smo vsi ogrozeni od ZDA in Kitajske. Brez Kitajske ne moremo oz. jih lahko krotimo, ZDA in njenega imperializma, pa ne rabimo, in se ga, kot EU, lahko znebimo. Smo preveliki, spet kot EU, da bi nam lahko karkoli diktirali.

Ko bo enkrat ekonomsko zagustilo in bodo švabi ponovno dobili apetite po našem ozemlju, nas bodo ogrožali 100x bolj, kot nas lahko kitajci ali američani, ki so na drugem koncu sveta.

Kot, da je kaksna razlika, ali je kmet na njem slovencelj ali nemec (razen, da bo Nemec zemljo obdeloval, slovencelj pa se bo pritozeval, da se ne da in zahteval pomoc drzave). Dokler se v kulturo ne vtikajo, gre za cisto preprost kapitalizme, pokupijo in to je to.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

Hec je izjavil:

Poldi112 je izjavil:

Smo mislili, da smo mimo.

Ampak, da so zdaj na oblasti potomci zagrizenih nacistov, pa res ni najboljše za južne in slovanske države EU.

Oni preprosto hočejo, da smo njihovi sužnji.

Nemčija je nemarno izkoristila EU...

Najprej gospodarski 4. rajh, kjer je ob širitvi EU v vzhodno/južnih državah pokupila praktično vso infrastrukturo, zjebala z varčevalnimi ukrepi (PIGSS) lokalna gospodarstva, zdaj pa hoče preko EU komisije dobiti še upravno in finančno oblast.

Na koncu sledi vojska, potem pa od teh glupih Nemcev lahko pričakuješ samo še sranje.

Videno večkrat v zgodovini.

Me zanima kako boste reagirali, ko bodo vaše sinove poklicali v EU vojsko, da gredo na fronto v Ukrajino?!?!?!?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

bm1973 je izjavil:

Me zanima kako boste reagirali, ko bodo vaše sinove poklicali v EU vojsko, da gredo na fronto v Ukrajino?!?!?!?

Strumno se bomo preselil v Azijo. Ukrajina, Slovenija,... vseeno je.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Hec je izjavil:

Tole se vam splaca pogledati, brez vsega sranja okrog vojske:

EU rabi samo optimizirati notranje poslovanje, pa je ZDA nepomembna.

Pljunek v oceanu.

Samo povej mi, kje bo kupila poceni plin ?
Pa resnično ne msiliš da bo postala storitvena ekonomija, kot je to amerika ? In preživela ?
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

c3p0 ::

EU mora najprej skenslat vsaj nekatere zelene iniciative, če želi sploh začeti omenjati USA in Kitajsko. Npr. ukinitev JE. Brez obilice enegije ne bo nič.
Kje je EU z AI? Ja točno tam, nikjer.

Hec je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Strumno se bomo preselil v Azijo. Ukrajina, Slovenija,... vseeno je.

Mogoče celo Afrika, samo če bom prej naredil kak tečaj za orožje >:D.

bm1973 je izjavil:

Ampak, da so zdaj na oblasti potomci zagrizenih nacistov, pa res ni najboljše za južne in slovanske države EU.

Sam v info...

- Von Der Leyen
- Merz
- Tusk

Vsi za vojno proti Rusiji, vsi potomci nacistov. Ja, celo poljski predsednik je...

- Starmer
- Macron
- Rutte

Pač tečne pederčine... Tudi za vojno proti Rusiji.

BTW. SA vodstvo, ki ga je Hitler pobil v noči dolgih nožev, same pederčine... Tega je bilo tudi precej v ostalih visokih krogih, kar so občasno izkoristili in koga pospravili, ko jim je ustrezalo.

Potem pa še države ob Baltskem morju. Tudi ne marajo Rusije (čeprav bi morala biti Finska hvaležna Rusiji, ki je je osvobodila jarma Švedske), težka nacistična zgodovina iz 2. svetovne vojne, tako kruta, da so se nemški nacisti zgražali kaj so počeli. Same države, ki so bile v 2.svetovni vojni na napačni strani, na strani poražencev.

Kje smo tukaj jugovzhodne države Evrope, pretežno slovanske, si lahko mislite...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Mato989 ::

Point je da nihče noče EU diktata pa četudi je KVAZI demokratičen...

EU naj dela na tem da bodo:

1. Pretok delovne sile poenostavljen in da odpravlja ovire in debilne zahteve posameznih držav pri pretoku delovne sile... (Beri vsak državljan EUja bi moral brez težav s svojo firmo delat v katerikoli članici itd...)
2. Zavarovanje zunanjih mej BREZ KOMPROMISA...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 je izjavil:

Point je da nihče noče EU diktata pa četudi je KVAZI demokratičen...

EU naj dela na tem da bodo:

1. Pretok delovne sile poenostavljen in da odpravlja ovire in debilne zahteve posameznih držav pri pretoku delovne sile... (Beri vsak državljan EUja bi moral brez težav s svojo firmo delat v katerikoli članici itd...)
2. Zavarovanje zunanjih mej BREZ KOMPROMISA...

1 . A to ne funkcionira, ker kakor vem, lahko delam kjerkoli v EU in to z lastno firmo...
2. Set to deluje, Rusija si ne upa prestopiti EU mej, da si ravno nekateri Politiki v istem odstavku govorijo da bo Rusija juti vojaško in ekonomsko povožena, po jutrišnjem pa trkala na duri Berlina.

PS: ok morda si mislil pod točko 2 Une doktorje.

Mato989 ::

1 . A to ne funkcionira, ker kakor vem, lahko delam kjerkoli v EU in to z lastno firmo...

Ne funkcionira v celosti in v vseh variantah... recimo marsikje forsirajo da Work from home moraš opravljat iz države kjer si zaposlen... torej če delaš za firmo na Portugalskem ali Bolgariji ali kje, marsikatera firma omogoče "remote" work ki pa ni truly remote po celi EU ampak je dostikrat zahteva da imaš naslov v državi kjer je firma kar je absurd in v nasprotju z logiko prostega pretoka delovne sile...

pa še kaj bi se našlo.

2. Set to deluje, Rusija si ne upa prestopiti EU mej, da si ravno nekateri Politiki v istem odstavku govorijo da bo Rusija juti vojaško in ekonomsko povožena, po jutrišnjem pa trkala na duri Berlina.

Jebeš Ruse mislim na katerokoli ilegalno prehajanje meje...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 je izjavil:

Ne funkcionira v celosti in v vseh variantah... recimo marsikje forsirajo da Work from home moraš opravljat iz države kjer si zaposlen... torej če delaš za firmo na Portugalskem ali Bolgariji ali kje, marsikatera firma omogoče "remote" work ki pa ni truly remote po celi EU ampak je dostikrat zahteva da imaš naslov v državi kjer je firma kar je absurd in v nasprotju z logiko prostega pretoka delovne sile...

pa še kaj bi se našlo.

Jebeš Ruse mislim na katerokoli ilegalno prehajanje meje...

Work from home, je nekaj, kar popodanskemu SP-ji, ne omejuje delati remot v nemčiji.
««
7 / 7
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kardinalne napake nemškega in s tem evropskega ter tudi slovenskega gospodarstva (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1194886 (2124) Mr.B

Več podobnih tem