Forum » Loža » Polaganje ploščic v lastni režiji ali najem mojstra?
Polaganje ploščic v lastni režiji ali najem mojstra?
135466 ::
vprašanje je tudi, kako hitro dobiš zlatkeramičarja... ni slabo za vsaj malo lastne pripravnosti...
Utk ::
Tako je. Če nekaj delaš, ne moreš na vsakega mojstra pol leta čakat, ker drugač eno kuhinjo ali kopalnico delaš 2 leti.
nejc_nejc ::
V samoizvedbi z malo izkusnjami je velik trik v podlagi.
Vzemi si cajt ter podlago pripravi v nulo. Kot da bi gips plate zložil po tleh in stenah.
Ostalo so legokocke, ytube manual...
Manjše "napake" ti omogoča izbira ploščic (špansku stili...) ter fuge v barvi keramike.
Razmisli tudi o stenah brez keramike.
Vzemi si cajt ter podlago pripravi v nulo. Kot da bi gips plate zložil po tleh in stenah.
Ostalo so legokocke, ytube manual...
Manjše "napake" ti omogoča izbira ploščic (špansku stili...) ter fuge v barvi keramike.
Razmisli tudi o stenah brez keramike.
Kalibri ::
se bodo od prvem konkretnem potresu podrle kot hišice iz kart (da ne omenjam Lj stolpnic smrti, ve se katere so).
In za temelje večina [1] nima cele zelezo-betonske plošče, na kateri bi hiša stala, temveč samo zunanji rob.
Za [1] zgrajenim po ww2 in pred velikim potresom v Skopju (1963), lahko rečem samo 'good luck'.
Se strinjam. S tem, da se bodo podrle tudi hiše z železobetonski vertikalami, venci in kaj vem še kaj, vendar kakšne pol minute kasneje.
Malo pazabljamo, kakšno moč ima potres, pa ne rabi biti tak kot v Posočju, Skopju itd., sploh če se vleče kakšno minuto.
Jaz sem nabavil ročno kolesce od bocha, ki je verjetno karbid ali karkoli, s katerim sem zarezal ob ravnilu, alu deski itd. in ga nato odlomil po principu rezalmika z oporo na dveh točkah pod ploščico.
Ali pa fleks. Itak so odrezani deli ponavadi ob zidu in imajo obrobo.
Pa uporabljal sem sistem, ko se sosedni ploščici podloži z plastičnim zatičem, ki se ga nato napne preko dveh ploščic s plastično kajlo. Drži ploščice v ravnini. Je polno tega na netu in polno variant.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kalibri ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Polagalec keramičnih ploščic (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7246 (4046) | BCSman |
» | Parket DA ali NE (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18775 (5763) | PacificBlue |
» | Prenova hiše (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10917 (7010) | bonanno |
» | Pretirana cena adapcije notranjosti hiše? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13589 (11455) | T0RN4D0 |