» »

Polaganje ploščic v lastni režiji ali najem mojstra?

Polaganje ploščic v lastni režiji ali najem mojstra?

1
2
»

135466 ::

vprašanje je tudi, kako hitro dobiš zlatkeramičarja... ni slabo za vsaj malo lastne pripravnosti...

Utk ::

Tako je. Če nekaj delaš, ne moreš na vsakega mojstra pol leta čakat, ker drugač eno kuhinjo ali kopalnico delaš 2 leti.

Apofis ::

ker

ker

nejc_nejc ::

V samoizvedbi z malo izkusnjami je velik trik v podlagi.
Vzemi si cajt ter podlago pripravi v nulo. Kot da bi gips plate zložil po tleh in stenah.
Ostalo so legokocke, ytube manual...

Manjše "napake" ti omogoča izbira ploščic (špansku stili...) ter fuge v barvi keramike.

Razmisli tudi o stenah brez keramike.

Kalibri ::

sbawe64 je izjavil:

se bodo od prvem konkretnem potresu podrle kot hišice iz kart (da ne omenjam Lj stolpnic smrti, ve se katere so).
In za temelje večina [1] nima cele zelezo-betonske plošče, na kateri bi hiša stala, temveč samo zunanji rob.

Za [1] zgrajenim po ww2 in pred velikim potresom v Skopju (1963), lahko rečem samo 'good luck'.

Se strinjam. S tem, da se bodo podrle tudi hiše z železobetonski vertikalami, venci in kaj vem še kaj, vendar kakšne pol minute kasneje.
Malo pazabljamo, kakšno moč ima potres, pa ne rabi biti tak kot v Posočju, Skopju itd., sploh če se vleče kakšno minuto.

Jaz sem nabavil ročno kolesce od bocha, ki je verjetno karbid ali karkoli, s katerim sem zarezal ob ravnilu, alu deski itd. in ga nato odlomil po principu rezalmika z oporo na dveh točkah pod ploščico.
Ali pa fleks. Itak so odrezani deli ponavadi ob zidu in imajo obrobo.
Pa uporabljal sem sistem, ko se sosedni ploščici podloži z plastičnim zatičem, ki se ga nato napne preko dveh ploščic s plastično kajlo. Drži ploščice v ravnini. Je polno tega na netu in polno variant.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kalibri ()
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Polagalec keramičnih ploščic (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
547246 (4046) BCSman
»

Parket DA ali NE (strani: 1 2 3 )

13418775 (5763) PacificBlue
»

Prenova hiše (strani: 1 2 )

6010917 (7010) bonanno
»

Pretirana cena adapcije notranjosti hiše? (strani: 1 2 )

5513589 (11455) T0RN4D0

Več podobnih tem