Forum » Loža » Novoletno obdarovanje v službi
Novoletno obdarovanje v službi
guano ::
Počasi, a hitro se bližajo prazniki, in spet bo čas za obdarovanje. Zanima me, ali obdarujete svoje sodelavce in šefe v službi? Kaj jim boste letos kupili?
Do zdaj sem vsako leto zapravil nekje od 150 do 200 evrov za darila. Letos bom verjetno še več zaradi faking inflacije..
Do zdaj sem vsako leto zapravil nekje od 150 do 200 evrov za darila. Letos bom verjetno še več zaradi faking inflacije..
OutOfTheBox ::
in spet bo čas za obdarovanje
Smiselnost tega je odvisna od:
- tega ali če hočeš ohranjati "kvalitetne" stike s sodelavci tudi izven delovnega časa
- ali to delaš zato ker to delajo tudi drugi in nočeš izpasti čuden
So določene službe v katerih je to mogoče smiselno, ker se lahko med sodelavci počutiš enako ali celo bolje kot z družino, predvsem zaradi narave dela (veliko sodelovanja, smeha, komunikacije, razumevanja), medtem ko so druge službe manj nagnjene k skupinskemu delu in je vsak zase.
Tako da to ali boš obdaroval sodelavce je odvisno od tega koliko dolgoročno ceniš to vez.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Likalnik ::
pri nas imamo igro "skriti božiček" kjer vsak izžreba liste z imenom sodelavca in potem mu kupiš darilo v vrednosti nekje do max 10€...oziroma, če imaš doma kaj takega lahko tudi od doma prineseš ozrioma narediš doma.
na ta način se obdarujemo in prejemnik darila niti ne ve, kdo mu je dal to darilo....nekateri se potem sami razkrijejo...spet drugi ne.
si ne predstavljam, da bi dal tako kot OP 200€ za darila za sodelavce....toliko denarja ne dam še za sorodnike ne...kaj šele sodelavce...včasih jokam še za teh 10€ katere zapravim....vsako leto si rečem, da sem se zadnjič šel to igro:)
na ta način se obdarujemo in prejemnik darila niti ne ve, kdo mu je dal to darilo....nekateri se potem sami razkrijejo...spet drugi ne.
si ne predstavljam, da bi dal tako kot OP 200€ za darila za sodelavce....toliko denarja ne dam še za sorodnike ne...kaj šele sodelavce...včasih jokam še za teh 10€ katere zapravim....vsako leto si rečem, da sem se zadnjič šel to igro:)
Če sem iskren, tudi sam raje ne bi več kupoval daril, vendar se bojim, da bi zaradi tega bil na delovnem mestu zapostavljen. Obdarovanje je v podjetju že tradicija, saj šef veliko stavi na timski duh.
fikus_ ::
"šef veliko stavi na timski duh. "
Potem pa naj on prispeva. Ti mu povej, da ti je mučno kupovati darila za sodelavce.
Potem pa naj on prispeva. Ti mu povej, da ti je mučno kupovati darila za sodelavce.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
urli ::
Mi na kraj pameti ne pride, da bi koga obdaroval. Če bi lahko, bi skos delal od doma. To bi mi najbolje ustrezalo. Dnevi v pisarni so mi mučni za popizdit.
Razni team building in podobno sranje so pa itak delodajalska pogruntavščina in nateg. Ti beboti bi itak želeli, da živiš za te njihove gnile firme. Jasno bi ti pa dali drobtinice v primerjavi z njihovim zaslužkom/dobičkom.
En delodajalski psihopat je celo zahteval udeležbo na neplačanem teambuildingu izven delovnega časa. Je grozil, da je neudeležba opravičljiva le z zdravniškim potrdilom. Kaj vse to doživiš s strani teh delodajalskih motenih psihičev. Samo adijo pamet...
Razni team building in podobno sranje so pa itak delodajalska pogruntavščina in nateg. Ti beboti bi itak želeli, da živiš za te njihove gnile firme. Jasno bi ti pa dali drobtinice v primerjavi z njihovim zaslužkom/dobičkom.
En delodajalski psihopat je celo zahteval udeležbo na neplačanem teambuildingu izven delovnega časa. Je grozil, da je neudeležba opravičljiva le z zdravniškim potrdilom. Kaj vse to doživiš s strani teh delodajalskih motenih psihičev. Samo adijo pamet...
denabiker ::
to ni nič, jaz sem doživel team building organiziran na soboto (dela prost dan pri nas), plačljiv prevoz in za hrano ter organizacijo iger ali karkoli je že bilo. Nisem šel iz principa, ne zaradi plačila, ampak zaradi prostega dneva.
KosmataNoga ::
OutOfTheBox je izjavil:
Uf upam da veš, da je to mobbing, ne timski duh.
Pretiravat pa vseeno ni potrebno. Jasno je da dobri odnosi v kolektivu prispevajo k bolj kvalitetnem delu in delodajalec to ve. Kakšne načine ubira da zvišuje kvaliteto odnosov je pa druga zadeva.
Bognedaj vsem dvignit za 200EUR, to izboljsuje odnose. Je pa cenejsi nek beden teambulding seveda..
Vcasih sem obdaroval,nko sem se delal v pretezno zenskem kolektivu - z razlogom. Danes mi to se na misel ne pride, niti za rojstni dan ne castim. Najbolje je te stvari imeti striktno locene.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KosmataNoga ()
OutOfTheBox je izjavil:
Uf upam da veš, da je to mobbing, ne timski duh.
Pretiravat pa vseeno ni potrebno. Jasno je da dobri odnosi v kolektivu prispevajo k bolj kvalitetnem delu in delodajalec to ve. Kakšne načine ubira da zvišuje kvaliteto odnosov je pa druga zadeva.
Točno tako, niso vsi šefi "isti".
KosmataNoga je izjavil:
Bognedaj vsem dvignit za 200EUR, to izboljsuje odnose.
Nop. Če bo šef dvignil plačo bo to imelo potencialno vpliv na kakovost tvojega dela oz. odnosa do dela, ne bo pa dvig plače izboljšal odnosov med tabo in sodelavci. In če je skupinsko delo pomembno pri kvaliteti dela v podjetju, potem tistih 200€ ne bo dolgoročno naredilo nič.
Je pa cenejsi nek beden teambulding seveda..
Ne, je bolj efektiven. Ampak če greš na teambuilding z mindsetom da je zadeva brezvezna, potem tudi bo dokler tega ne boš spremenil.
eventyrer ::
Počasi, a hitro se bližajo prazniki, in spet bo čas za obdarovanje. Zanima me, ali obdarujete svoje sodelavce in šefe v službi? Kaj jim boste letos kupili?
lezenje v rit ni v navadi.
Pri nas imamo na novoletni zabavi navado kupit ENO "hecno" ali "uporabno" darilo v vrednosti okoli 5 do 10EUR, potem pa si jih na tomboli naključno izmenjamo. Ja, lahko pač dobiš to kar is sam prinesel, who cares.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eventyrer ()
FireSnake ::
Od 5 do 10€ ni nič uporabnega ampak same smeti, ki jih lahko takoj stran vržeš.
Zato je tovrstno početje popolnoma brez smisla.
Služba je služba in družba je družba. Če se s sodelavci razumeš je zato, ker jih spoštuješ, ker so strokovni in opravijo svoje delo korektno. In to je vse, kar je treba.
Ko pa imaš 3/4 pisarne kur, ki nimajo dela za 8 ur pa pride do slepega božička. Že videno.
Služba je služba in družba je družba. Če se s sodelavci razumeš je zato, ker jih spoštuješ, ker so strokovni in opravijo svoje delo korektno. In to je vse, kar je treba.
Ko pa imaš 3/4 pisarne kur, ki nimajo dela za 8 ur pa pride do slepega božička. Že videno.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
lisaac ::
Letos kaj bom kupil za obdarovanje?
Isto kot lani..oziroma isto kot predlani..čeprav je bilo isto tudi pred 5 leti ...in pred 10 leti? ..torej NIČ.
Hvala bogu imam pametne sodelavke na šihtu, da se ne obdarujemo tud za rojstni dan ne (razen v primeru okroglih let, 30,40,50..) pa ko gre nekdo v penzijon.
Vse ostale stvari smo lepo razčistili, da je popolnoma brez veze razna obdarovanja, ker na koncu smo 8 ur skupaj zato ker potrebujemo denar in ne zato ker smo si všeč/kompatibilni.
Se pa imamo fajn skozi leto čeprav se ne obdarujemo. Kot izgleda imam srečo, da sem v takem krogu ljudi.
PacificBlue ::
Ne, to smo se šli v OŠ.
Če koga presenetimo, je to samo tisti, ki ima abrahama ali pa 40letnico.
Pa tudi nima smisla obdarovat šefa, ki ima porscheja in ferrarija v garaži pa jahto na morju.
On nas lepo obdari, da smo vsi srecni in zadovoljni.
Če koga presenetimo, je to samo tisti, ki ima abrahama ali pa 40letnico.
Pa tudi nima smisla obdarovat šefa, ki ima porscheja in ferrarija v garaži pa jahto na morju.
On nas lepo obdari, da smo vsi srecni in zadovoljni.
I’m out.
:3
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Netrunner ::
Novoletno obdarovanje v službi
še to se manjka...
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
feryz ::
Navzgor se ne obdaruje, torej bom spet dobil točno nič.
Jaz bom pa raztalal par 10k jurjev za ta namen. Nekaj v obliki daril, nekaj v kešu.
Kot vsako leto.
Čeprav imate prav, dolžan nisem dati popolnoma nič. Ampak rad dam, kaj čm!?
Jaz bom pa raztalal par 10k jurjev za ta namen. Nekaj v obliki daril, nekaj v kešu.
Kot vsako leto.
Čeprav imate prav, dolžan nisem dati popolnoma nič. Ampak rad dam, kaj čm!?
solatko ::
Obdarovanje med prijatelji, žlahto ali sodelavci je kupovanje brezveznih daril samemu sebi in smo mi to ukinili že pred 50 leti. Drugo pa je, ko delodajalec nagradi kolektiv za dobro poslovanje v tekočem letu in to spada v stimulacijo, za naslednje. Je pa v redu, če je v kolektivu takšna klima, da je ob koncu leta lepa zabava in se dejansko pripravi darilni loto, torej neka b.v. darila za vsakega, bolj za smeh, kot uporabo. Pri nas smo večinoma kupovali malenkosti v sexšopu ali kaj podobnega, smeha za izvoz.
Delo krepa človeka
Mato989 ::
Od 5 do 10€ ni nič uporabnega ampak same smeti, ki jih lahko takoj stran vržeš.
Bullshit... za 10EUR sme kupil lepo med v ličnem kartonu za obdarovanje in je... kako je to škart? Pa še domač je bil polni svak...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Kako ima tvoj svak letos med, če moj čebelar ni stočil niti kaplice (pustil čebelam, da so jedle pa še hranil jih je zraven)?
Ti si kupil cukra za 10€.
PacificBlue ::
Ste vedeli, da čmrlji bolje oprašujejo drevesa in rastline, kot pa čebele?
Čmrlji gredo ze zgodaj zjutraj na pašo..tudi če je hladno vreme..čebele pa kasneje oz ko je topleje.
I’m out.
Kako ima tvoj svak letos med, če moj čebelar ni stočil niti kaplice (pustil čebelam, da so jedle pa še hranil jih je zraven)?
Ne letos, lani...
PacificBlue - Gojitelja čmrlov boš težko našel, je pa res, da smo, ko sem bil majhen, velikokrat razkopali čmrlja gnezda (niso napadalni in nič ne pikajo), vzeli ven satje, ga spili in položili nazaj, so se takoj vrnili in pospravili za nami. Smo pa to počeli izredno previdno, da nismo nič poškodovali. Samo luknjo v travniku je bilo potrebno najt in med imajo odličen.
Delo krepa človeka
delavec44 ::
Moji 3je pa imajo letošnji med. Za vsakega vem kako dela in dam roko v ogenj. Tako da ni potrebe po posploševanju, je verjetno odvisno od lokacije.
eventyrer ::
Od 5 do 10EUR ni nič uporabnega ampak same smeti, ki jih lahko takoj stran vržeš.
liter domačega vina je kak euro na liter (taisti ki se potem v buteljkah prodaja po 30 EURna steklenico).
Kava iz kakšne kul pražarne (torej ne Barcaffe ali Lavaza) je po 5 EUR na 0.25 kg.
Lavazza je po 5 EUR na 0.5 kg.
...
Ne bodi bedna fina rit.
Sicer pa ja, to počnemo izključno samo zato ker to zahteva zabavljaški del firme, priznam. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eventyrer ()
Ne letos, lani...
Tako pa ja.
Zimonem ::
Vsak prispeva za tist decembrski party kar lahko. Nekdo pečen krompir, drug pršut tretji vino, četrti pivo. ... Pa sproščene ure.
Glugy ::
OutOfTheBox je izjavil:
- tega ali če hočeš ohranjati "kvalitetne" stike s sodelavci tudi izven delovnega časa
So določene službe v katerih je to mogoče smiselno, ker se lahko med sodelavci počutiš enako ali celo bolje kot z družino, predvsem zaradi narave dela (veliko sodelovanja, smeha, komunikacije, razumevanja), medtem ko so druge službe manj nagnjene k skupinskemu delu in je vsak zase.
Tako da to ali boš obdaroval sodelavce je odvisno od tega koliko dolgoročno ceniš to vez.
Pri nas smo mel enga ki je kr naprej z spretnim jezikom nagovarjal druge naj prinašajo stvari, no sej je tud sam prnesu kdaj kej ampak mene ni nikol prepričal. Oprosti ampak jz ne hodm v službo za obdarovanje ampak hodm da služm denar. Dejmo bit profesionalci, sej nismo doma. Če se obdaruje se obdaruje izven delovnega časa.
Cifix63 ::
Dnevi v pisarni so mi mučni za popizdit/znoret!
Razni team building in podobno sranje so pa itak delodajalska pogruntavščina in nateg.
En psihopat je celo zahteval udeležbo na neplačanem teambuildingu izven delovnega časa. Je grozil.. Kaj vse to doživiš s strani motenih psihičev..
To z grožnjo in pogojevanjem je absolutno za prijaviti. Ampak kam in komu saj je vse v tej majhni državi medsebojno povezano, nato po prijavi pa tudi znano, če hočejo to vedeti.
Drugače pa mi je večina omenjenega od @avtorja - poznanega.
Pri sebi opažam zaradi nenehnih sadističnih tortur,.. vedno večje in resne posledice na zdravju.
* Bojim se, da je, če celo že ni SLO presegla vse tovrstne ameriške "standarde delovanja" vključno s pohlepom.
OutOfTheBox je izjavil:
Pri nas smo mel enga ki je kr naprej z spretnim jezikom nagovarjal druge naj prinašajo stvari, no sej je tud sam prnesu kdaj kej ampak mene ni nikol prepričal. Oprosti ampak jz ne hodm v službo za obdarovanje ampak hodm da služm denar. Dejmo bit profesionalci, sej nismo doma. Če se obdaruje se obdaruje izven delovnega časa.
Sej vsak ma svoje prepričanje oz. vrednote glede tega, kar je čist ok. Sicer pa
Dejmo bit profesionalci, sej nismo doma
Narobe svet je ravno to da se ljudje ne razumemo "kot doma", ravno tam kjer bi se mogli. Če pomisliš - si najmanj 8 ur vsaki dan v službi (velikokrat tudi več). Zakaj ne bi skreftal dobrih odnosov z ljudmi, (kar sicer ne pomeni da se moraš nujno obdarovat), govorim v posplošeni različici.
Če tega ne narediš, ti lahko drugi (ne)namerno tudi polena pod noge mečejo, tega pa tam kjer ti služiš denar nočeš.
CrniPanter ::
Ko je bila naša firma 5-6 ljudi in tam do nekje 10 smo se obdarovali, nekaj manjsega, smesnega, bilo je super, tudi nasplosno smo bili kot ekipa povezani in tega ni noben dojemal kot neko prisilo.
Kasneje ko je 50+ ljudi se to na nivoju firme izgubi, ce gres v vecje firme pa sploh. Mogoce pac na nivoju oddelka / pisarne / ekipe lahko še vedno, odvisno od tega kako se razumemo.
Kasneje ko je 50+ ljudi se to na nivoju firme izgubi, ce gres v vecje firme pa sploh. Mogoce pac na nivoju oddelka / pisarne / ekipe lahko še vedno, odvisno od tega kako se razumemo.
IL_DIAVOLO ::
OutOfTheBox je izjavil:
OutOfTheBox je izjavil:
Sej vsak ma svoje prepričanje oz. vrednote glede tega, kar je čist ok. Sicer pa
Dejmo bit profesionalci, sej nismo doma
Narobe svet je ravno to da se ljudje ne razumemo "kot doma", ravno tam kjer bi se mogli. Če pomisliš - si najmanj 8 ur vsaki dan v službi (velikokrat tudi več). Zakaj ne bi skreftal dobrih odnosov z ljudmi, (kar sicer ne pomeni da se moraš nujno obdarovat), govorim v posplošeni različici.
Če tega ne narediš, ti lahko drugi (ne)namerno tudi polena pod noge mečejo, tega pa tam kjer ti služiš denar nočeš.
Ja in kaj pol? V sluzbi se ne isce druzbe, ampak kot ze receno sluzi denar. Odrasti in si isci druzbo izven delovnega casa, predvsem pa razumi, da se povprecno prezivi v 1 sluzbi 5 let in da vsak tak druzbeni mehurcek razpade tako ali drugace. Bolj kot se bos custveno navezal na ljudi, ki ti sicer ne pomenijo nic oz. ti njim, slabse bo za tvojo psiho.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Ja in kaj pol?
Da tvoj mindset zna backfirat in ti tega niti opazil ne boš. In kot še enkrat rečeno, je odvisno od službe oz. Delovnega mesta. Če delaš večinoma sam je razumljivo, če pa delaš v kakšni pisarni kjer maš več ljudi na kupu in je tvoje delo v določeni meri lahko tudi odvisno od drugih, potem ni ravno pametno ostat popolnoma zase in druge tretirat kot da so 0 samo zato ker so sodelavci.
Odrasti in si isci druzbo izven delovnega casa
Ne gre se za družbo ampak za ohranjanje dobrih odnosov. Ni nobene potrebe po druzenju izven delovnega casa - vecina ima itak druzine.
In pol se čudite zakaj ma toliko slovencev problemov s sosedi? Zato ker aplicirate tocno tak mindset na soseda.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
IL_DIAVOLO - Žalostno, če službo gledaš samo skozi denar, saj nekateri v službi preživijo več časa, kot doma z duržino (odšteto spanje) in je le fletno, če je odnos v takem okolju prijeten, prijateljski, na pol družinski, garantirano pozitiven, kar se tiče psihe in obremenjenosti. Imel sem srečo, da sem bil v 3-eh firmah vedno v dobrem in predvsem zabavnem, prijetnem kolektivu, kjer se niso dogajale pritlehne igre,... Ko so se razmere spremenile sem šel na svoje pa ni bilo nikoli tako fletno kot v dobrem kolektivu, samo denarja je bilo neprimerno več.
Delo krepa človeka
IL_DIAVOLO - Žalostno, če službo gledaš samo skozi denar, saj nekateri v službi preživijo več časa, kot doma z duržino (odšteto spanje) in je le fletno, če je odnos v takem okolju prijeten, prijateljski, na pol družinski, garantirano pozitiven, kar se tiče psihe in obremenjenosti. Imel sem srečo, da sem bil v 3-eh firmah vedno v dobrem in predvsem zabavnem, prijetnem kolektivu, kjer se niso dogajale pritlehne igre,... Ko so se razmere spremenile sem šel na svoje pa ni bilo nikoli tako fletno kot v dobrem kolektivu, samo denarja je bilo neprimerno več.
To je zelo enostavno ko enkrat dojameš zakaj hodiš v službo... Ko sem bil star 23 pa 24 mi je blo najbolj pomembno da sem se na šihtu zabaval in dobival neke semi solidne izkušnje in da smo šli po šihtu na pir... zdaj ko živim na svojem in imam partnerico mi je najbolj važno da čimprej končam šiht, da čimmanj utrudim sebe in da zaslužim čimveč
Mato989 - In kje se izklučuje dobro počutje med sodelavci?
Načeloma nikjer, ampak običajno je tako, da če hočeš čimveč denarja/časa domov nest, ga moraš čim manj porabit za šiht kar pomeni konec pijačk po šihtu ali pa obdarovanj ipd... Če sem pač po šihtu pred 10 leti sedel v gostilni s sodelavci še 4 ure in scuzal 4-5 pirov zdaj pač raje delam od doma da sem takoj ob 15:00 konec in fraj...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Mato989 - Jaz sem šel morda 2-3x na leto skupaj na pijačo, drugače pa domov takoj po šihtu, saj je bila družina na prvem mestu pa se to pri odnosih v službi ni poznalo, ravno tako je počela večina.
Delo krepa človeka
CrniPanter je izjavil:
Ko je bila naša firma 5-6 ljudi in tam do nekje 10 smo se obdarovali, nekaj manjsega, smesnega, bilo je super, tudi nasplosno smo bili kot ekipa povezani in tega ni noben dojemal kot neko prisilo.
To bo kar držalo. V manjših firmah je obdarovanja še vedno kar veliko.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vaše navade in pričakovanja ob praznovanjih rojstnega dne, obletnic, rojstev otrok,..Oddelek: Loža | 1070 (596) | MIHAc27 |
» | Praznovanje božiča?! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5493 (3262) | PrimoZ_ |
» | Miklavž vs Božiček vs Dedek Mraz - December čas obdarovanjaOddelek: Loža | 3195 (2096) | A. Smith |
» | Darila (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11765 (10140) | Pika na i |