Forum » Loža » Kuhinja in vinil
Kuhinja in vinil

Magic1 ::
Star parket se pobrusi, če ni v preslabem stanju. Tudi če je v slabem, še ne pomeni, da se ga ne da rešit. Če nekje škripa, se nabrizga pod parket tekočo "purpeno" skozi 3mm izvrtine. Špranje se da tudi zafilat med procesom brušenja (če res niso pol cm). Nato pa se parket premaže, v spalnicah priporočljivo s oljem. Za primeren odtenek se ga lahko prej tudi premaže s barvilom, tako da je posvetljen/potemljen.
Odvisno na kaj je položen.
Če je položen še s smolo (res staro), se ne splača.
Ker se bo parket ob naslednji kurilni sezoni spet razlezel...
Niti ni nujno, jaz sem pri sebi uštimal, kljub stari črni smoli. Seveda odvisno od količine odstopanja pa pri meni je bilo kar dosti.
Če daš vinil čez nek materjal (parket/laminat), bi jaz ziher dal lepljenega. To načeloma zelo dobro veže potem parket spodaj.
Magic

AtaStanko ::
Parket je star 50+. Na kaj je položen ne vem, ker ga nisem nikoli odstranjeval, kot rečeno pred skoraj 15 leti sem samo čez položil laminat. Takrat nisem nikjer opazil, da bi kje odstopil, estrih-površina je ravna-blok, kot rečeno pa so bile določene špranje pri vratih na balkon in zraven pri radiatorju, ja zaradi temperaturnih razlik raztezanja, tudi sedaj je to opazit pri laminatu. Kaj je sedaj ne vem, nekega škripanja, pokanja ne slišim-občutim. Parket ne bi ostal notri zaradi neke vrednosti, mi pa ni pasal oziroma mi ne bi pasal zraven sedanje opreme, ne rečem da bi bila celotna oprema stilsko prilagojena parketu. Kot rečeno me najbolj skrbi višina, če ga bom odstranil, ker brušen ni bil nikoli in je ta višina verjetno več kot 1cm. Ne vem kako to poteka oziroma kako potem-s čim prilagodit to višino. Me pa skrbi ja kaj če po tolikih letih odstopi. Vinil bi lepil.

fikus_ ::
Če je 50 let noter, je bil verjetno položen na katran oz. na lepilu na osnovi katrana.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Lonsarg ::
Ce bo lepljeni vinil se ne mores igrati z potencialno nestabilno podlago, torej parket seveda ven.
Kar se izravmave tice ti bodo mojstri povedali, do dolocene visine gre samoizravnalna, kar je vec pa se doda plast nekega estriha (ponavadi kar suhega).
To da ostane spodaj parket so hitri poceni hacki za laminate ali vinile na klik. Skratka odloci se ali bos hiter hack delal, ali pa proper lepljeni vinil ki ti bo drzal 20-40 let (bolj odvisno od tega kdaj se ga navalicas kot od obrabe).
Kar se izravmave tice ti bodo mojstri povedali, do dolocene visine gre samoizravnalna, kar je vec pa se doda plast nekega estriha (ponavadi kar suhega).
To da ostane spodaj parket so hitri poceni hacki za laminate ali vinile na klik. Skratka odloci se ali bos hiter hack delal, ali pa proper lepljeni vinil ki ti bo drzal 20-40 let (bolj odvisno od tega kdaj se ga navalicas kot od obrabe).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

Vice ::
velikBrokoli je izjavil:
Če mu izgled ni všeč, zakaj bi ga obdržal.. eni ste res preveč navezani na random les
Kaj ima izgled tukaj veze?
Vprašaj svojo ženo.
Tebi tvoja verjetno dostikrat reče da se nauči brat.
Parket je star 50+. Na kaj je položen ne vem, ker ga nisem nikoli odstranjeval, kot rečeno pred skoraj 15 leti sem samo čez položil laminat. Takrat nisem nikjer opazil, da bi kje odstopil, estrih-površina je ravna-blok, kot rečeno pa so bile določene špranje pri vratih na balkon in zraven pri radiatorju, ja zaradi temperaturnih razlik raztezanja, tudi sedaj je to opazit pri laminatu. Kaj je sedaj ne vem, nekega škripanja, pokanja ne slišim-občutim. Parket ne bi ostal notri zaradi neke vrednosti, mi pa ni pasal oziroma mi ne bi pasal zraven sedanje opreme, ne rečem da bi bila celotna oprema stilsko prilagojena parketu. Kot rečeno me najbolj skrbi višina, če ga bom odstranil, ker brušen ni bil nikoli in je ta višina verjetno več kot 1cm. Ne vem kako to poteka oziroma kako potem-s čim prilagodit to višino. Me pa skrbi ja kaj če po tolikih letih odstopi. Vinil bi lepil.
Kot sem rekel ne meči parketa ven ker ne profitiraš čisto nič imel boš samo več stroškov, samo lepo nanj nalepi vinil. Niti ga ne rabiš brusit. Špranje lahko zakitaš z mešanico žaganja in lepila. Mi smo imeli kombinacijo parket / ploščice, ki so jih zbrusili na isto višino in nalepili vinil čez vse. Sedaj je 5+ let niti enega problema...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vice ()

Gama ::
Ja, bog ve kaj je pod parketom.
Če želiš prišparati vsak € potem polozis na parket, če pa delas tako kot se zagre pa parket ven in izravnalno maso.
Če želiš prišparati vsak € potem polozis na parket, če pa delas tako kot se zagre pa parket ven in izravnalno maso.

-=Tomaz=- ::
Mi smo imeli stari parket, pa smo plačali bruženje in zalivanje. Pri brušenju se tudi pokaže, če se je kje parket odlepil. In potem čez vinil na klik. Lepljenega so mi odsvetovali, ker ko se razteza in krči, lahko nastajajo špranje, kamor se potem zalepijo smeti. Prijateljici se je to naredilo po praih letih.

Lonsarg ::
Sj zgornji del spranje je isti pri kliku kot lepljenjemi, tisti klik mehanizem ne bo ustavil raztezanja. So pa pri meni po 8 letih te spranje zelo redke in majhne in brez da das oko na razdaljo 20 cm nr vidis.
Ok lahko da je zarad parketa spodaj druga racunica, vseeno mi ni jasno zakaj si stran metal denar za brusenje parketa ki si ga potem pokril, vprasanje ce je to bpo ceneje kot ce bi ga dal ven in suhi estrih dodal
Ok lahko da je zarad parketa spodaj druga racunica, vseeno mi ni jasno zakaj si stran metal denar za brusenje parketa ki si ga potem pokril, vprasanje ce je to bpo ceneje kot ce bi ga dal ven in suhi estrih dodal
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

mr_chai ::
Če si delaš kakšen zidan kuhinjski otok, ga boš sezidal direktno na estrih in boš kasneje okoli položil vinil.
Za kakšne lažje kuhinjske elemente z nogicami, pa ne vidim problema zakaj ne direktno na vinil.
Za kakšne lažje kuhinjske elemente z nogicami, pa ne vidim problema zakaj ne direktno na vinil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Parket DA ali NE (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 21122 (8110) | PacificBlue |
» | Laminat vs vinil vs tapison (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13081 (2657) | koyotee |
» | Laminat, ploščice ali vinil? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 71679 (20803) | Lonsarg |
» | Pleskanje sten - plesen + kakšne talne oblogeOddelek: Loža | 4089 (3192) | floyd1 |
» | Topli pod, laminat, parket, vinil? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 43489 (22456) | SmotaniJanez |