Forum » Loža » Kuhinja in vinil
Kuhinja in vinil
enanina ::
Zdravo!
Srečujemo se z različnimi mnenji glede postavljanja kuhinje na vinil. Imeli bomo vinil na klik (ne lepljen). Nekateri pravijo, da naj vinil položimo čez cel prostor in nato na vinil postavimo kuhinjo, spet drugi pa, da tega nikakor ne smemo narediti pod nobenim pogojem, torej najprej postaviti kuhinjo direktno na tlak in nato polaganje vinila.
Kakšne so vaše izkušnje?
Hvala vam za odgovor. :)
Srečujemo se z različnimi mnenji glede postavljanja kuhinje na vinil. Imeli bomo vinil na klik (ne lepljen). Nekateri pravijo, da naj vinil položimo čez cel prostor in nato na vinil postavimo kuhinjo, spet drugi pa, da tega nikakor ne smemo narediti pod nobenim pogojem, torej najprej postaviti kuhinjo direktno na tlak in nato polaganje vinila.
Kakšne so vaše izkušnje?
Scorpy84 ::
Če boš podložil noge od kuhinje, s kako ploščo, ne vidim problema. V nasportnem primeru se ti bo kuhinja malo (minimalno) posedla. S stoli je isti problem, ampak ti se ves čas premikajo... po nekaj letih opazis vdrtine, pod kotom se vidi.
enanina ::
SambaShare je izjavil:
Ne vem, a nečesa ne razumem. Kako to misliš direktno na tlak? Na beton/estrih?
Narejen je estrih, tako da gre za dilemo postavitev kuhinje na estrih ali na vinil.
bauci ::
Položi vinil po celi kuhinji. Tudi če je na klik ga prilepi, ker drugače je lahko občutek, ko hodiš, kot da se pod nogami malo pogreza. Pa je bil esteih v nulo narejen.
Magic1 ::
Kako je z raztezki, če ga lepiš?
Ni raztezkov, ker je naliman mu ne dovoljuje gibat. Ker je zadeva relativno mehla, se prilagodi (verjetno po višini).
Magic
Lonsarg ::
Nujno lepljeni vinil ali pa vsaj dodatek lepila pri vinilu na klik. Žalostno je kupovati drag vinil pa ga položiti brez lepljenja na cheap način kot laminat.
Vinil je drugače top za povsod, jaz sem ga tudi v kopalnico na tla dal (edino na stenah so ploščice).
In seveda najprej tlak in nato kuhinja.
Vinil je drugače top za povsod, jaz sem ga tudi v kopalnico na tla dal (edino na stenah so ploščice).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Magic1 ::
Jaz ne vidi kakšnih posebnih nevšečnosti pri vinilu položenim na klik brez lepila. Imam oboje. Res pa imam debelejši vinil na klik s pluto in je vse skupaj debelo centi.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Šimpanz ::
Mi imamo lepljen vinil po celi hiši (tudi v kuhinji), pa po 5 letih ni nobenih problemov. Priporočam.
PINki ::
Zdravo!tiste ki ti nekaj svetujejo vprašaj tudi zakaj. Mene moti, ko nekdo nekaj svetuje brez da bi vedel zakaj. Ker je pač tako slišal. Treba stvar razumeti.
Kakšne so vaše izkušnje?
mirator ::
Jaz sem pred ca 2 letoma dal po celotni kuhinji vinil na klik. Polagal sem ga na 2 mm podlogo na staro PVC podlago. Kuhinjo sem montiral na vinil. Po dveh letih ni opaziti nikakršnih udrnin.
Pa saj tudi če bi bile udrtine je čisto vseeno, v kuhinji imaš seveda spredaj pred nogami masko.
wcpapir ::
Nujno lepljeni vinil ali pa vsaj dodatek lepila pri vinilu na klik. Žalostno je kupovati drag vinil pa ga položiti brez lepljenja na cheap način kot laminat.
Po hisi imam vinil in lepljen ki je bil 7 ali 8eur na m2 in klik direkt na estrih ki je bil takrat najdražji. Po 4letih bivanja z vinilom se ne morem odločit kateri je boljši... ne razumem zakaj bi vinil na klik lepil, saj to si se šalil?
Po dveh letih testiranja smo delali se eno kopalnico, v njej imamo vinil na klik ker se mi ni dalo lepit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wcpapir ()
Ma prej ko slej tisti na klik kje malo odstopi in potem ropota pod nogami ko hodiš. No morda odvisno od sreče, jaz ne bi tvegal.
Scorpy84 ::
Ma prej ko slej tisti na klik kje malo odstopi in potem ropota pod nogami ko hodiš. No morda odvisno od sreče, jaz ne bi tvegal.
Če površno delaš, sicer ne vem kako bi že v štartu zajebal, saj takoj vidiš če se ni prav usedlo. Meni ni nič odstopilo, niti ropota, pa sem sam polagal. Zdaj je že od tega 6-7 let.
Avenger ::
A ma kdo linolej? In zakaj vsi rajši vinil?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Ja načeloma je to zelo podobna stvar s stališča obrabe/vzdržljivosti. Glavna razlika pa je, da so linoleji enobarvni in v 99% preveč dolgočasni za v bivalne prostore.
Ampak tudi če bi najdel nek vzorec linoleja ki bi mi bil všeč bi še vedno raje izbral vinil, ker pri vinilu vsaj lahko posamezne ploščice menjaš (dejansko sem že enkrat ker je bila neka rja, olfa nož, špohtl in UHO lepilo in imaš zamenjano eno ploščico lepljenega vinila). Pa še bolj estetsko mi je da se te posamezne ploščice tudi vidi, da ni čisto vse ena sama ploskev.
Ampak tudi če bi najdel nek vzorec linoleja ki bi mi bil všeč bi še vedno raje izbral vinil, ker pri vinilu vsaj lahko posamezne ploščice menjaš (dejansko sem že enkrat ker je bila neka rja, olfa nož, špohtl in UHO lepilo in imaš zamenjano eno ploščico lepljenega vinila). Pa še bolj estetsko mi je da se te posamezne ploščice tudi vidi, da ni čisto vse ena sama ploskev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
darkolord ::
Kot vsi materiali se tudi vinil širi in krči s spremembami temperature. Kljub temu, da ob stenah pustiš malo lufta za širjenje, se bo pač širil tja, kjer je najmanj upora, in to je velikokrat tako, da se pač upogne navzgor nekje v sredi, sploh če imaš npr. na eni strani kuhinjo, na drugi strani pa kakšno omaro.Ma prej ko slej tisti na klik kje malo odstopi in potem ropota pod nogami ko hodiš. No morda odvisno od sreče, jaz ne bi tvegal.
Kako bi odstopil od tal? Če leži na tleh, gravitacija ga tišči dol, kaj bi ga dvigovalo? Saj ni aladinov tepih.
Kuhinjo imam na obe strani prostora in nikler ni nič narobe. Je pa res da imamo v kuhinji lepljenega. Takega primera še ne poznam.
Pri nas je lepljenega lažje sanirati kot klik varianto. Klik se deformira ko ga želiš narazen spravit in z lahkoto uničiš sosednje plošče zraven te, ki jo želiš menjati.
Ja načeloma je to zelo podobna stvar s stališča obrabe/vzdržljivosti. Glavna razlika pa je, da so linoleji enobarvni in v 99% preveč dolgočasni za v bivalne prostore.
Pri nas je lepljenega lažje sanirati kot klik varianto. Klik se deformira ko ga želiš narazen spravit in z lahkoto uničiš sosednje plošče zraven te, ki jo želiš menjati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wcpapir ()
111111111111 ::
OP jaz imam vinil 4 leta zaenkrat brez težav. 1cm s pluto, na klik, talno gretje, položen po celi kuhinji, odlična zadeva bil pa je cca. 34€na kvadrtani meter. Smo zelo zadovoljni.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Parket DA ali NE (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18725 (5713) | PacificBlue |
» | Laminat vs vinil vs tapison (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11416 (992) | koyotee |
» | Laminat, ploščice ali vinil? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 66793 (15917) | Lonsarg |
» | Pleskanje sten - plesen + kakšne talne oblogeOddelek: Loža | 3616 (2719) | floyd1 |
» | Topli pod, laminat, parket, vinil? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 41931 (20898) | SmotaniJanez |