» »

2 gmail naslova, enako ime in priimek, ločena s piko - 2 različni osebi

2 gmail naslova, enako ime in priimek, ločena s piko - 2 različni osebi

BlackCaiman ::

Zdravo,

že nekaj časa rešujem težavo z gmail naslovom. Še nekdo ima enko ime in priimek ter v mail naslovu razdeljen s piko. Ne vem kdo je prej ustvaril naslov, vendar jaz imam svojega od kar je gmail. Dostikrat se zgodi da dobim mail kateri je naslovljen na janez.vzorec@gmail.com, ne vem pa ali tudi ta oseba dobiva moje maile. Nekaj sem iskal in pisal okoli vendar ne dobim nobenega odgovora kaj in kako.
Nekje sem zasledil, da naj se nebi “podvajali” naslovi.
Npr:
janezvzorec@gmail.com
In
janez.vzorec@gmail.com (takšnega naj nebi mogel ustvariti, če prvi že obstaja.
Je to res?
Kaj narediti?

Hvala

toro69 ::

To je ista oseba. Gmail ne zazna / upošteva pik!

FireSnake ::

To ni mogoče.
Nekdo ti pošilja pošto s piko, ti se pa sekiraš.

Ne skrbi, si unikat.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

No očitno sem res unikat in brišem takšne maile, vendar me motijo.

Ta oseba katera ima piko vmes je iz Šentjerneja in ima s.p. podjetje in jaz sem prejel že kar nekaj mailov od računov, obvestil o neporavnanih obveznostih do povabil na delovne seminarje in ne vem česa še naslovljene na miha.stopar@gmail.com

Zgodovina sprememb…

wcpapir ::

Ne vem kje se zalomi a stvar ne deluje tako kot razlagaš.

Če imaš mail mihastopar@gmail.com

Lahko pri prijavi uporabis tudi:
Miha.stopar@gmail.com
mi.hastopar@gmail.com

In bejž bejž vse je linkano na eden račun.

bemfa ::

Podjetnik ima mail mihael.stopar@gmail.com, najbrž pa marsikdo zezne in natipka napačno, zato mail dobiš ti. Obratno se najbrž ne dogaja.
http://www.revijastik.com/oglasi/MIHA-S...

bemfa je izjavil:

Podjetnik ima mail mihael.stopar@gmail.com, najbrž pa marsikdo zezne in natipka napačno, zato mail dobiš ti. Obratno se najbrž ne dogaja.
http://www.revijastik.com/oglasi/MIHA-S...

To je to potem. Hvala.

Kdorkoli že pošlje njemu, se zatipka oz ne napiše mihael ampak miha in zadeva pride k meni.

Hvala

twom ::

BlackCaiman je izjavil:

No očitno sem res unikat in brišem takšne maile, vendar me motijo.

Ta oseba katera ima piko vmes je iz Šentjerneja in ima s.p. podjetje in jaz sem prejel že kar nekaj mailov od računov, obvestil o neporavnanih obveznostih do povabil na delovne seminarje in ne vem česa še naslovljene na miha.stopar@gmail.com
Tudi jaz dobivam podobne maile, ki jih pošiljajo mojemu soimenjaku. Namesto da bi pošiljatelji napisali vzorec.janez@gmail, napišejo ime.priimek...

Ko sem se naveličal takih mailov, sem soimenjaku vzorec.janez@gmail.com napisal, da naj pri pošiljateljih uredi zadevo, da me ne bojo več spamal. Verjtno tudi njemu ni bilo preveč všeč, da sem jaz dobival njegovo korespondenco.

p.s. če sem jaz poslal mail pošiljateljem da se motijo, so izgleda ignoriral in veselo pošiljal naprej meni, domnevam da jim je moral malo zagroziti glede zasebnosti in razkrivanja privatnih informacij, da so nehal...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: twom ()

twom ::

Mi je pa žal, da v začetkih gmaila, ko si moral posebej zaprositi za mail, in tudi večina ustanov gmaila ni sprejemala kot verodostojnega mail providerja, da nisem kreiral še priimek.ime računa.

Sicer pa, tole z email naslovi, bi pri 9 milijardah ljudi morali rešiti nekako drugače. Ker ljudje imajo samo v Sloveniji tudi po deset soimenjakov, jaz jih imam ene pet, pa moj ime priimek ni ravno pogost.

PacificBlue ::

Imam enak problem, pa ze vrsto let. Na drugi strani podjetnik z enakim imenom in priimkom. Jaz imam email z ime.priimek, on pa priimek.ime. in izgleda nekateri, ki mu posiljajo emaile se zmotijo in posljejo potem meni.
Tako dobivam izpiske od Sintala, razne račune itd..,
Sem ga ze enkrat obvestil o tem, pa mi je odgovoril naj mu preposiljam te emaile, sam tega pa res ne mislim pocet:)
I’m out.
:3

T440 ::

Je zgleda to kar pogosto.
Jaz imam kot kaže soimenjaka, ki poslovno precej sodeluje z nigerijsko kraljevo družino in eno odvetniško pisarno iz Washingtona ki ureja zapuščinske zadeve, in tudi občasno dobivam kake ponudbe.

tikitoki ::

PacificBlue je izjavil:

Imam enak problem, pa ze vrsto let. Na drugi strani podjetnik z enakim imenom in priimkom. Jaz imam email z ime.priimek, on pa priimek.ime. in izgleda nekateri, ki mu posiljajo emaile se zmotijo in posljejo potem meni.
Sem ga ze enkrat obvestil o tem, pa mi je odgovoril naj mu preposiljam te emaile, sam tega pa res ne mislim pocet:)

Posto, k pomotoka dobis, tud vrzes v smeti?

borisk ::

jaz imamo modela ki je iz hrvaške, nek lokalni HDZ veljak, on ima mail priimek.ime@.. jaz pa ime.priimek@.. vsakih nekaj mesecev pride kakšen mail, čeprav zadnje čase ne, ker sem odgovoril direkt pošiljatelju (banki) in lokalni izpistavi HDZ :)):D

RedDrake ::

Imam še "boljši" primer tega.

Imam dva soimenjaka, ki sta med drugim tudi profesorja na Univerzi.
En ima še s.p., drugi (kot vem) nima.
Ampak dobim na dom navadno pošto, vse živo.
Od vabil na konference, zahval za sodelovanje na dogodkih, vabil na ekskluzivne dogodke (sprejem na Brdu), do magistrskih nalog v rumenih kuvertah, ipd ...

Občasno sem še kaj preposlal, zdaj se mi ne da ukvarjati in vržem v smeti.
Težava je, da če se moje ime "gugla" se hitro najde moj s.p. in s tem moj naslov.
Ker sta oba profesorska soimenjaka iz "podobnih" vod razumem zakaj je zmešnjava hitro tu :)

Littlaman ::

Imam podobno, ca.2-5 mailov na leto, kjer pošiljatelju odpišem, da je narobe poslal. Da oseba, ki ji piše nima pike vmes. Se še ni zgodilo, da bi 2x dobil isto njegovo pošto.

Lp

PacificBlue ::

tikitoki je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Posto, k pomotoka dobis, tud vrzes v smeti?

Je se nisem dobil kdaj pomotoma.
Verjetno bi jo vrgel v peč pa zažgal.
/s
I’m out.
:3

cesnja ::

Na sosednji domeni je zobozdravnik s koncesijo. Parkrat letno dobim email z zelo detajlno opisanimi tezavami ali pa mail od nadebudne instagram influenserke, ki sprasuje za ceno beljenja zob :). Kriv je zobozdravnik, ker na svoji spletni strani nima mailto: povezave in se zato vcasih kdo zatipka, ko prepisuje mail.

GupeM ::

Littlaman je izjavil:

Imam podobno, ca.2-5 mailov na leto, kjer pošiljatelju odpišem, da je narobe poslal. Da oseba, ki ji piše nima pike vmes. Se še ni zgodilo, da bi 2x dobil isto njegovo pošto.

Lp

Če si na gmailu, lažeš. Sicer pa možno, ja. Ker na gmailu so vsi spodnji e-naslovi isto:
imepriimek@gmail.com
ime.priimek@gmail.com
i.m.e.p.r.i.i.m.e.k@gmail.com
im.epri.ime.k@gmail.com

In vse možne kombinacije s pikami vmes.

WhiteAngel ::

twom je izjavil:

Mi je pa žal, da v začetkih gmaila, ko si moral posebej zaprositi za mail, in tudi večina ustanov gmaila ni sprejemala kot verodostojnega mail providerja, da nisem kreiral še priimek.ime računa.

Sicer pa, tole z email naslovi, bi pri 9 milijardah ljudi morali rešiti nekako drugače. Ker ljudje imajo samo v Sloveniji tudi po deset soimenjakov, jaz jih imam ene pet, pa moj ime priimek ni ravno pogost.

Lahko daš pa tistih par fičnkov na mesec za custom domeno in GSuite...

MIHAc27 ::

Jaz sem imel za soimenjaka soseda (dobesedno sosednja hiša). Izvedel pa v lesnini, ko sem nekaj kupil in so me že imeli v bazi, samo hišna je bila narobe. Nobenih sorodstvenih vezi.

z gmailom pa nima težav, ker nimam ime.priimek ampak drugače (predolgo sem bil na hotmailu in volji.net. Ko sem šel na gmail je bila kombinacija seveda že davno zasedena)

abazuu ::

Tudi meni se podobno dogaja parkrat na leto na gmailu :|

Samael ::

GupeM je izjavil:

Littlaman je izjavil:

Lp

Če si na gmailu, lažeš. Sicer pa možno, ja. Ker na gmailu so vsi spodnji e-naslovi isto:
imepriimek@gmail.com
ime.priimek@gmail.com
i.m.e.p.r.i.i.m.e.k@gmail.com
im.epri.ime.k@gmail.com

In vse možne kombinacije s pikami vmes.

Pa še tale:
imepriimek+karkoli@gmail.com
Samael != Samuel

GupeM ::

Tudi. Ampak to je pa v mail standardu, ce se ne motim. Pa vecina tega ne uposteva. Medtem ko so pike povsem googlova stvar.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gmail in preveranti: pike so pomembne (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5925372 (19089) AštiriL

To uporabniško ime je že zasedeno..

Oddelek: Loža
224617 (2591) Ganon
»

Gmail (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10526129 (12759) donvito
»

isto ime v gmailu - latinica oz. cirilica

Oddelek: Pomoč in nasveti