» »

Pomoč pri sestavi računalnika

Pomoč pri sestavi računalnika

Laki_laik ::

Ker se ne spoznam na sestavljanje računalnika bi vprašal a je kdo iz pomurskega konca ki ki se na to spozna. Problem so mi priklopi kablov ker je tega precej in nevem kaj sodi skupaj. Imam sledeče komponente:
Procesor: intel i9 13900k
Matična: rog strix z790-a gaming wifi
Rami: G.skill trident z5 ddr5 7800 2x16 gb
Ssd disk: samsung 990 pro 1 Tb
Napajalnik: bequiet PURE POWER 12 M 850W
Ohišje: lianli lancool 216
Grafična: je še ni oziroma je stara predpotopna

Če je kdo iz pomurskega konca bi se priporočal za pomoč.
Hvala
lp

Ganon ::

Baja ::

Problem so mi priklopi kablov ker je tega precej in nevem kaj sodi skupaj

no, tolko pa jih spet ni. kaj pa sodi skupaj pa vidis po konektorjih.

janezvalva_9 ::

hvala.

2dark ::

Sicer je na yt-bu veliko podrobnih vodičev, kako priklopit skupaj vse komponente pri novem pc-ju.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Problem je ker je je v ohišju precej kablov za katere ne vem kam gredo. Ko pridem domov bom prilepil sliko tega kablovja.

PacificBlue ::

Imaš vodič oz manual zraven ohisja, ti tam vse piše.

I&#8217;m out.
:3

PacificBlue je izjavil:

Upam da bo šlo.Edini problem je ker ni prikazano kako se priklopi on dodaten upravljanik ki se ga da dokupit in z njim uravnavaš rgb osvetlitev sprednjih ventilatorjev. Tu na posnetku je prikazano da se upravlja z matično ploščo.Tu so dodatno oni kabli od tega upravljalnika.

https://ibb.co/Zzz4ZXd

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Laki_laik ()

2dark ::

Laki_laik je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Upam da bo šlo.Edini problem je ker ni prikazano kako se priklopi on dodaten upravljanik ki se ga da dokupit in z njim uravnavaš rgb osvetlitev sprednjih ventilatorjev. Tu na posnetku je prikazano da se upravlja z matično ploščo.Tu so dodatno oni kabli od tega upravljalnika.

https://ibb.co/Zzz4ZXd

Tale vodič je površen. Sem na youtubu videl veliko boljše vodiče, ki te peljejo počasi korak za korakom.

(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Ne vem kam gredo ti kabli zato bom raje priklop kablovja prepustil komu drugemu ker je treba priklopit čez 12 kablov in niti približno nevem kam gre kateri kabel. Ve kdo za računalniški servis v pomurju ki je zaupanja vreden, kvaliteten in hiter? Pikanet so čisti šalabajzerji in površni da glava peče tako da to odpade ostalo pa ne poznam nič.Mi lahko kdo priporoča kak servis v pomurju?
Hvala
Lp

BorutO ::

Kolega se je naučil sestavljati računalnike iz one računalniške igre pc building simulator. Tudi sam sem jo že igral in je presenetljivo dobra. Ampak jaz sem se v drugi polovici 90ih s sosedom sam učil kako menjavati dele na računalniku in narediti kurcšluse. :) še le, ko sva pet računalnikov uničla (komponente), sva se naučila. Sva skurila dve matični, dvakrat vse rame in enkrat procesor. Zdaj si stalno sam sestavljam. Obvezno pa gledam zraven navodila matične plošče, ker tam vse na dolgo in široko piše in prikazuje kam gre kakšen kabel. 100% nimaš kaj zaebat.

Web ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Innbox F50 -> Mikrotik in IPv6

Oddelek: Omrežja in internet
417393 (5141) XS!D3
»

Photoshop 3D oziroma vodič protrebujem

Oddelek: Pomoč in nasveti
81134 (1009) sMeeXii