Forum » Loža » Nov način obračunavanja omrežnine
Nov način obračunavanja omrežnine
miro2x ::
Na žalost so pri netmeteringu izpustili idejo o varčevanju. Imeti bi morali 3 tarife. Eno, ki bi bila najnižja za viške, drugo, ki bi bila enaka za vse za elektriko iz omrežja in tretjo, ki bi jo dobili plačano za lastno porabo. S tem bi bila prevelika elektrarna nezanimiva, viški slabo plačani, lastna poraba pa nagrajena omrežje pa manj obremenjeno.
nekikr ::
To misliš, ker poslušaš elektro mafijo in ne razmišljaš zraven. 10 ali 20% predimenzionirana elektrarna je resda skoraj vsaka, ampak samo zato, ker je eno leto več sonca, drugo leto manj, tretje leto je nekaj manj proizvodnje že zaradi degradacije panelov. Noben pa nima na strehi dodatnih 20kw, kar tako, za brez veze. SE namreč ne pade zastonj iz neba. Tisti, ki je dal precej več, je dal zato, da je potem kupil TČ ali EV, potem pa viška spet ni - in to se podpira, tudi preko subvencij in ekologije. Zgodbe o ogrevanih dovozih so samo zgodbe za kretene.
delavec44 ::
feryz ::
Jaz bi si moral tudi ubosti en tak jacuzzi.
Moram preveriti, koliko hočejo.
Za 4 osebe, recimo.
Za 4 osebe, recimo.
Utk ::
To misliš, ker poslušaš elektro mafijo in ne razmišljaš zraven. 10 ali 20% predimenzionirana elektrarna je resda skoraj vsaka, ampak samo zato, ker je eno leto več sonca, drugo leto manj, tretje leto je nekaj manj proizvodnje že zaradi degradacije panelov. Noben pa nima na strehi dodatnih 20kw, kar tako, za brez veze. SE namreč ne pade zastonj iz neba. Tisti, ki je dal precej več, je dal zato, da je potem kupil TČ ali EV, potem pa viška spet ni - in to se podpira, tudi preko subvencij in ekologije. Zgodbe o ogrevanih dovozih so samo zgodbe za kretene.
Jaz imam 2 elektrarne in na obeh minus. Samo jebiga, zmanjkalo strehe :)
J.McLane ::
In taki, ki imamo minus imamo kar konkretno dražji štrom za doplačat, sploh če imaš EV, ki ga mirno polniš ponoči...
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
Magic1 ::
Ok, bodimo realni. Preden sem šel v nakup sončne sem imel kokretno dilemo o smiselnosti. Letno sem porabil za jurja elektrike(vse skupaj) in ni bilo računice. V štartu že zaradi tega, ker 5kW SE ni stala kaj dosti manj kot 10kW. Lani se je potem lepo pokazalo kam gremo in letni račun za elektriko se je bližal 2000EUR. Naredil 10kW SE in imam elektrike polno. Ponavadi nisem ogreval kleti, sedaj imam toplo in lahko sušim cunje namesto v sušilcu. Pečica mi je bila včasih potratna, zdaj pač dela parkrat na teden. Pač nabiješ luksuz. In to je potem kontradiktorno osnovnemu namenu SE (v primeru netmeteringa, kjer je omrežje nomejena baterija).
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
joez7 ::
Jaz bi si moral tudi ubosti en tak jacuzzi.
Za 4 osebe, recimo.
Sam za dva. Drugač bo prevlka omrežnina.
So pa nekateri vzelo zadeve preveč osebno, so začele padat ljubezenske
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()
floyd1 ::
Pečica mi je bila včasih potratna, zdaj pač dela parkrat na teden. Pač nabiješ luksuz.
Ta "luksuz" je pri nas bil od nekdaj. Brez sončne.