» »

Nov način obračunavanja omrežnine

Nov način obračunavanja omrežnine

««
122 / 122
»
»»

GregiB ::

deco16 je izjavil:

Cilj ni bil razbremenit omrežja, cilj je bil zvišat minimalno možno položnico.

Cilj je bil.... če vprašaš kakšnea vsaj malo zverziranega Excel uporabnika t.i. "Goal Seek". Najprej so se odločili, koliko penez je treba pobrati, nato določili model, ki obremeni tisti sloj, ki gre javnosti najbolj v nos... Kretenski, japijevski sončničarji , TČjarji in EVjarji, ki se tak hvalijo, kak nič elektrike ne plačajo...

deco16 je izjavil:

Aka navali narode na tiste ki nič ne porabijo(babice in prazne bajte).
Navali narod na tiste, ki nimajo pojma, kaj je poraba, kaj moč, in uvesti toliko blokov, da se nobeden več ne znajde... Mislim, je res treba s štoparico zraven pečice stat?
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

telexdell ::

GregiB je izjavil:

deco16 je izjavil:

Cilj ni bil razbremenit omrežja, cilj je bil zvišat minimalno možno položnico.

Cilj je bil.... če vprašaš kakšnea vsaj malo zverziranega Excel uporabnika t.i. "Goal Seek". Najprej so se odločili, koliko penez je treba pobrati, nato določili model, ki obremeni tisti sloj, ki gre javnosti najbolj v nos... Kretenski, japijevski sončničarji , TČjarji in EVjarji, ki se tak hvalijo, kak nič elektrike ne plačajo...

deco16 je izjavil:

Aka navali narode na tiste ki nič ne porabijo(babice in prazne bajte).
Navali narod na tiste, ki nimajo pojma, kaj je poraba, kaj moč, in uvesti toliko blokov, da se nobeden več ne znajde... Mislim, je res treba s štoparico zraven pečice stat?

Ker so hotli olupit lastnike SE in kretenske Japije, kateri se hvalijo, kako ne plačajo elektrike so pa naredili sistem, kateri nagrajuje enormno rabo elektrike. Tako bodo največ profitirali tisti, kateri prodajajo elektriko preko polnilnic EV (Taubi+Gen-i+Gremo na elektriko?!), tisti kateri imajo TČ in EV ter nimanjo SE (Taubi na svoji vili nima SE, ogreva se ne na drva?!) ter tisti, kateri ogrevajo dovoze in ogrevajo hiše direkt na elektriko z grelci manjših moči, kateri delujejo 24/7...
Ali so tak sistem res naredili zaradi kretenskih japijev kot verjamenjo nakateri ali zaradi taubija in njemu podobnih, kateri največ profitirajo pa se odločite sami. Sistem je v vsakem primeru kretenski, kot njegovi avtorji.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Se bo pac morala uvest kapica, koliko kwh lahko porabi hisa. Za preveliko porabo pa penali.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Se bo pac morala uvest kapica, koliko kwh lahko porabi hisa. Za preveliko porabo pa penali.

Pa ogrevanje stanovanj na največ 14°C, kot so nekoč imeli v Romuniji bi nekateri očitno tudi odobravali.

fikus_ ::

Torej predlagate da se gre nazaj v soci-/kapit-alizem?!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

joez7 ::

feryz je izjavil:

socialec je izjavil:

Ne vem, kako je pri vas, pri nas se tako hitro spet ne ohlaja, ko grejo vsi v službo in šole, je nižji režim (ker sam ne zahtevam toplote, me ljubezen greje) in manjša poraba že leta, zdaj se aktivni zakurbla 14:05-15:55 (mogoče ni čisto accurate, ne da se mi it preverit, verjamete ali ne)
Ultra špice, ki presegajo varovalke niso noben problem.
Problem so take zadeve. Glede na to, da gre za popolno avtomatiko, kar je lepo razvidno iz grafa, so mi to nabili kar na lepe oči, iz lufta.
Jebeš tako optimizacijo, ki ti jo zjebejo s par takimi drekarijami.
Kaj nuca če preverjaš, ne vem. Najbrž nič, ker se verjetno nimaš na kaj pritožiti.

Po grafu sodeč, maš lepo možnost omejiti konico, iz 8.5kW na 6.5kw, še sreča, da jo maš v 3.bloku. Pač kaj ti dela konico? grelci? - jih vjklopi 1h prej in omeji grelno moč ali pa izklopi nepotrebne porabnike, vse je na tebi. Ni pa za 5min, boš moral malo tuhtati. Če ti dela konico TČ, poglej po nastavitvah za omejitev priključne moči TČ.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

Utk ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

To bi lahk že zdej naredili, ko se subvencionira elektrika. Polna cena je 15 centov, omejena na 7,7, ne glede kolk porabiš. Komot bi rekli prvih 500 kwh ima tako ceno, od tu dalje je tržna. Sicer bi bilo bolje, da je vsa cena tržna, ampak če se že subvencionira, res ni potrebe da se subvencionirajo tudi ogrevani bazeni, savne, itd.

Mato989 ::

Utk je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

To bi lahk že zdej naredili, ko se subvencionira elektrika. Polna cena je 15 centov, omejena na 7,7, ne glede kolk porabiš. Komot bi rekli prvih 500 kwh ima tako ceno, od tu dalje je tržna. Sicer bi bilo bolje, da je vsa cena tržna, ampak če se že subvencionira, res ni potrebe da se subvencionirajo tudi ogrevani bazeni, savne, itd.

Tako to se strinjam... jaz bi sicer dal še nižjo... dejansko neka povprečna družina v bloku nima kaj porabljat preko 350 KWh
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

DamijanD ::

A slučajno še kdo ni dobil računa za oktober? Kolega mi je včeraj rekel, da še ni dobil računa(geni).

connel ::

ECE, nič še ni prišlo.

Utk je izjavil:

O tem odločajo tisti, kateri ogrevajo bazene in savne, ne tisti, kateri porabijo do 500 kWh.

socialec ::

Utk je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kaj? Kapica, koliko kWh porabi hiša? Hiša? Ali oseba v hiši? Pa saj zato so sončne elektrarne, da ni potrebno sproti spremljati kWh :D Letnega netiranja si nismo izmislili forumaši, čez čas pa še baterije, normalno. Aja, zdaj bo še ene par dodatnih pogojev? :D

Ne, ne razumeš. Če ne veš, trenutno velja subvencionirana cena elektrike, 7,7 centa, tržna je pa cca 15. Razliko dobaviteljem krije proračun. Jaz sem proti, ampak tako pač je.
Če že je tako, bi lahko omejili do katere mesečne porabe velja ta subvencionirana cena.

telexdell je izjavil:

Utk je izjavil:

O tem odločajo tisti, kateri ogrevajo bazene in savne, ne tisti, kateri porabijo do 500 kWh.

Najbrž res ja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

socialec ::

Utk je izjavil:

Ne, ne razumeš. Če ne veš, trenutno velja subvencionirana cena elektrike, 7,7 centa, tržna je pa cca 15. Razliko dobaviteljem krije proračun. Jaz sem proti, ampak tako pač je.
Če že je tako, bi lahko omejili do katere mesečne porabe velja ta subvencionirana cena.

Sem tudi jaz proti ampak kaj naj - niti se ne obremenjujem s tem - socialni mir v, upam, zadnji tovrstni vladavini navkljub kariesu za plač(a)ne sladkarije javnemu sektorju, stane miljarde EUR :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

delavec44 ::

Enim v sosednji temi v problemih človeštva pa kar 100% vodo in elektriko subvencioniramo.

ZveeZ ::

Mato989 je izjavil:

Tako to se strinjam... jaz bi sicer dal še nižjo... dejansko neka povprečna družina v bloku nima kaj porabljat preko 350 KWh

Po kaksni formuli si prisel do te cifre?
Ce kuhajo na plin in se grejejo na drva/plin, bi se slo ajde.

DamijanD je izjavil:

A slučajno še kdo ni dobil računa za oktober? Kolega mi je včeraj rekel, da še ni dobil računa(geni).

E3.. se vedno ni racuna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

IL_DIAVOLO ::

To ni res...prisel je ze pred 1 tednom.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

ZveeZ ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

To ni res...prisel je ze pred 1 tednom.

Meni so konec meseca menjali stevec in imajo se kolobocije s tem.

18Jerry18 ::

Geni je pri oktoberskem računu zafrknil obračun omrežnine. Namesto da bi porabo elektrike po kWh upoštevali bloke, so obračunali na VT in MT. Dogovorjena moč po blokih je pa OK obračunana.
Petrol je pa prav obračunal tudi porabljene kWh po blokih. Link https://www.uro.si/prenova-omre%C5%BEni...

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

"Poraba" (prevzeta energija) je še vedno VT in MT.

Zgodovina sprememb…

kixs ::

18Jerry18 je izjavil:

Geni je pri oktoberskem računu zafrknil obračun omrežnine. Namesto da bi porabo elektrike po kWh upoštevali bloke, so obračunali na VT in MT. Dogovorjena moč po blokih je pa OK obračunana.
Petrol je pa prav obračunal tudi porabljene kWh po blokih. Link https://www.uro.si/prenova-omre%C5%BEni...

Meni moj racun od Gen-i izgleda cisto OK.

Jazon ::

Utk je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Utk je izjavil:

Ja, prišpara dodatnih 30 evrov na leto. Ni veliko, ampak za ene maldive na 60 let pa vendarle je.

Pa saj so nekateri že napisali, da je razlika kar enormna med porabo energentov za ogrevanje, če nimaš ali imaš izolacijo; enako mora biti pri za TČ. Nemogoče, da je razlika samo za 30,- evrov letno?!?8-O

Ti kar verjami nekaterim.
30 evrov je razlike zarad izolacije pri omrežnini.
Če prišpara izolacija 40% energije, naj bo 8 kw TČ namesto 14 kw. V električni moči je to 1,5 kw razlike, x 0,366 cena bloka 1, x 1,22 ddv, x 4 meseci, je to 26,7 evra. Pa še nek drobiž v ostalih blokih.

Če imaš SE, je teh 30 evrov tudi vsa razlika.

Meni je gradb. fizika pokazala, da je šla hiša iz cca 75 kWh/m2a na manj kot 15kWh/m2a potrebne toplote za ogrevanje. Pa se ni šlo veliko pod zahteve Puresa, so pa ustrezno rešeni topl.mostovi. in prezračevanje.
Po zgornji metriki se je prišparalo cca 85% energije.
Dejansko bi lahko funkcionirali samo s prisilnim centralnim prezračevanjem, če bi bila hiša nova seveda.

Aha. Se pravi, da te ogrevanje zdaj za celo zimo stane max 150 evrov.
««
122 / 122
»
»»