» »

Spirit: postavite svoje strežnike in razvijte API-je, mi jih ne bomo

1
...
3 4
5
»

TESKAn ::

In kako boš 'bojkotiral' agencijo, ki daje denar podjetjem (državna, EU sredstva)? Se ne bodo več prijavljala na razpise?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

bbbbbb2015 ::

tonttu je izjavil:

Daj razvij aplikacijo jo daj ven, obvesti ljudi na ministrtvu pa bos mogoce tudi ti gor. Bo sedaj slo? Ja ne bo, ker nic od tega dvojega kot kaze nisi sposoben narediti, imas pa precej za povedati cez ostale, ki so premaknili svoje riti in nekaj naredili.


Poglej, ne vem, če si butast ali se delaš butast. Ali oboje hkrati nenazadnje. Rekli so tu na forumu, da je problem, da namesto da bi Spirit razvil strežnik (ali plačal nekoga) z nekim APIjem, ter 500 odjemalci, kar bi bilo po vseh merilih normalno, pa morda še testno in produkcijsko okolje, pa mogoče avtentikacija preko X.509 certifikatov, ki jih itak človek rabi...

Si je nek butelj zmislil 500 serverjev in enega odjemalca. In potem poziva združite se. In potem nekdo naredi nek proxy, z nejasno varnostjo. In dajte šerajte passworde po mailu.

In kaj, ko bo potrebno nadgraditi API? 500 nadgradenj in zopet 500 testiranj.

Ne lotevaj se ti informatike, ker delaš več škode, kot haska.

Če tega, kar sem ti povedal ne razumeš, ti naj bog pomaga, ker si ti sam ne moreš.

Kawhi ::

Recimo, če se ne bi prijavila zadostna masa in če bi hkrati vzdigmili hajko v medijih bi se pa mogoče kaj premaknilo. Subvencije sicer obstajajo samo zato da dajo moč v roke delivcem. Ukiniti vse subvencije in hkrati v višini le-teh znižati davke podjetjem. Ja, vem da je iluzorno, pa ne zaradi tega ker bi subvencije na splošno bile pozitivne za gospodarstvo, ampak zato ker dajejo moč delivcem. Imo se vsaj 30% vrednosti subvencij porazgubi med odločevalci in v industriji, ki je namenjena samo pridobivanju le-teh.

tonttu ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Poglej, ne vem, če si butast ali se delaš butast. Ali oboje hkrati nenazadnje. Rekli so tu na forumu, da je problem, da namesto da bi Spirit razvil strežnik (ali plačal nekoga) z nekim APIjem, ter 500 odjemalci, kar bi bilo po vseh merilih normalno, pa morda še testno in produkcijsko okolje, pa mogoče avtentikacija preko X.509 certifikatov, ki jih itak človek rabi...

Se enkrat ker si funkcionalno nepismen. Ja povsem mi je jasno kje je problem in ne bos verjel, povsem se strinjam s tem, da to ni nacin. Ampak potem pizdis nad tistimi, ki so se taksno debilno zasnovo spomnili, ne nad tistimi, ki so razvili aplikacijo za to. Glede mojega dela naj te pa ne skrbi ;)

Kawhi je izjavil:

Fante ti imaš probleme razumevanja. Imam dosti bolje plačano delo kot da bi tole "razvijal" (lol). Mi je pa vsaj bedno da zole kdorkoli razvija, da pa "razvija* za plačilo in jih Spirit reklamira pa še bolj. Spirit bi morali prav vsi zbojkotirat in jih prisilit da dajo ven letu 2023 primerno rešitev. Tole je podn.

Vidim ja... predvsem to "boljse placano delo" vkljucuje precej jokanja po forumih. Bojkotirati javno ustanovo, ki ima zaslombo v zakonu? Veliko srece ti zelim ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tonttu ()

Kawhi ::

;) osebek ki ima 2,5krat več postov dnevno v povprečju mi očita da imam čas za "jokcanje po forumu". Ok, lol

tonttu ::

Za razliko od tebe ne jokam in se ne pritozujem ;)

Kawhi ::

Jokanje in pritoževanje? Kje si pa zo zasledil? Sem samo vprašal za cenik oglaševanja na gov.si tipa ki se na gov.si oglašuje pa si čisto ven padel. Glede tvoj izpad in na nadaljne tvoje pisanje, v katerem si pokazal totalno nerazumevanje s tematiko, pa očitno na obilje prostega časa za bluzenje na forumu, bi rekel da si kakš kerlc s Spirit ;)

Malajlo ::

Marija, pomagaj... Eni se pizdimo, kako je narobe zastavljeno, potem se pa najdejo altruisti, ki zagovarjajo debilizem. Najprej vprašam, ali lahko od altruizma živiš, potem pa še morda, če od debilizma kaj mane pade z neba.
Saj tale API setaviti res ni problem. Najbrž bi še kakšnemu juniorju uspel narekovati v par urah. Pa za eno stranko še gre. Da bi naključnim firmam ponujal nekaj, pa najprej ne bo zastonj, potem bo pa zahtevalo precej dela, da bo varno. Do konca leta je planiranih skoraj čtričert miliarde subvencij.
Problem niti ni sam pristop do rešitve. Končna rešitev (zahteva!) je problem. Jaz take zahteve po dveh komentarjih enostavno zaprem z "Won't do it".

Kot je zgoraj omenil nekdo, se bodo našli Gorazdi na drugih agencijah, ki bodo na isti način postpoali. Mark my words.
In "brezplačno" mi ne prodajaj. Brezplačno boste dobili podatke o strankah, pa koliko MWh porabijo nekega energenta. Da ne omenjam da je geslo posredovano v plain textu. Na nek javno objavljen IP z nekim email naslovom najbrž niti ni majhna verjetnost, da je isti password tudi geslo pošiljatelja dostopnih podatkov. Sick.

Ajki ::

Lol kdo je pa to skropucalo od aplikacije napisal in kar 300EUR bi računal za uporabo: https://api.paffknit.com/Dobavitelj/Upo...

p.s. kr hud design razrez.net dela jao ...
https://KriptoSlovenija.si
http://discord.kriptoslovenija.si (1000+ uporabnikov)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ajki ()

Okapi ::

Naredi boljše in ceneje, kaj te ovira?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

c3p0 ::

Orešek bluzi o odgovornosti, "o pogovarjanju računalnikov" ipd., nihče pa ni povedal edine logične poti. Spirit exposa API, razpošlje dostope in stranke morajo postat podatke na njihov API. Torej, kakšna bi bila razlika? Razen, da ne bi bilo potrebno razvijat 500 APIjev, strežnikov, certifikatov, oz. "se združevat".

Spiritu je vseeno, če stranka razvije na svoji strani 100% avtomatiko, ali Jožica iz računovodstva pretipka vse podatke, ki jih nato nekdo pošlje na Spiritov API (magari preko Postmana).

Kdo bo letel?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

GupeM ::

Nihče.

Kawhi ::

Tudi Stojmenova si je oprala roke:

https://twitter.com/StojmenovaDuh/statu...

Podn vlada res...

c3p0 ::

dr. Emilija Stojmenova Duh
ministrica za digitalno preobrazbo

Preobrazbo gotovo, skrbi me le v katero smer... Pa če gospa ve kaj je to API, ali za takšna vprašanja plačujejo zunanjemu izvajalcu?
Referenc ima toliko, da upravičeno dvomim v njeno tehnično kompetentnost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3p0 ()

Kawhi ::

Ukvarja se in ploska pa strateškemu svetu za sovražni govor...

c3p0 ::

Če vidim prav, je celo sedela ob Kolačevi.
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na Marsu deset let pozneje - Spirit spi, Opportunity živahen

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3514309 (10294) Spajky
»

NASA obupala nad Spiritom

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
167540 (5871) @nny
»

10 najboljših odkritij robotskih vozil Spirit in Opportunity

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
125089 (3701) jype

Več podobnih tem