Forum » Loža » Carina za rabljeno blago - Švica
Carina za rabljeno blago - Švica
KrajncTibor ::
Ima mogoče kdo izkušnje z uvozom rabljenega blaga v Slovenijo iz Švice? Namreč kupil sem Dron (do 250g) in ne vem ali potrebujem karkoli na meji? Bi morali izpolnit kakšne papirje s to “fizično osebo”?
harvey ::
A nima Švica z EU sklenjen sporazum o prosti trgovini, to pomeni, da so carini podvrženi zgolj redke izjeme.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
borisk ::
iz EU v švico je neka bizarna stvar, carina na kg, nima veze če zlato, diamanti ali beton... vsaj v enem trenutku je bilo tako, kaj je trenutno veljavno pa ne vem
CiClon ::
Če gre za dron "z več rotorji, opremljeni s trajno vgrajenimi aparati iz tarifne podštevilke 8525 89 za snemanje in shranjevanje video posnetkov in mirujočih slik" potem carine ni.
Sicer pa je 7,5%.
S Švico obstaja sporazum, ampak ti mora v Švici zrihtat potrdilo EUR.1, da ima blago preferencialno švicarsko poreklo (če ga ima). Če predložiš to potrdilo, ne bo carine.
Sicer pa je 7,5%.
S Švico obstaja sporazum, ampak ti mora v Švici zrihtat potrdilo EUR.1, da ima blago preferencialno švicarsko poreklo (če ga ima). Če predložiš to potrdilo, ne bo carine.
KrajncTibor ::
Ne vem kakšen dron je z več motorji? Imam dji mini 3 pro...
Peljem ga čez mejo, sem v Švici trenutno
Peljem ga čez mejo, sem v Švici trenutno
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KrajncTibor ()
Pithlit ::
Če te kdo (pa te zelo verjetno ne bo) kaj vpraša, si ga imel na izletu s sabo. Tvoj že dve leti. Whatever.
Life is as complicated as we make it...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naročanje komponent iz ŠviceOddelek: Kaj kupiti | 2150 (722) | Melanholija |
» | Selitev v ŠvicoOddelek: Loža | 10419 (7176) | joze67 |
» | Carina iz ŠviceOddelek: Loža | 5744 (4134) | lonz |