Forum » Strojna oprema » Kompatibilnost NVMe PCIe 3.0 SSD s starejšimi M.2 2280?
Kompatibilnost NVMe PCIe 3.0 SSD s starejšimi M.2 2280?
k4vz0024 ::
Sedaj imam v prenosniku SSD disk M.2:
- Form Factor: M.2 2280-D5-B-M
- Key: B+M
- SATA Interface: SATA Revision 3.1
- SATA 1.5Gbps, 3Gbps, and 6Gbps interface
- Flash type: SLC, MLC
Zanima me ali ga lahko zamenjam z NVMe M.2 2280 (SSD) oz. bo deloval?
Namreč trenutni M.2 2280 ima Key: B+M, kar naj bi določal fizično lokacijo rež na kontaktih.
Ne vem pa ali so NVMe M.2 2280 kompatibilni z verzijami B+M?
- Form Factor: M.2 2280-D5-B-M
- Key: B+M
- SATA Interface: SATA Revision 3.1
- SATA 1.5Gbps, 3Gbps, and 6Gbps interface
- Flash type: SLC, MLC
Zanima me ali ga lahko zamenjam z NVMe M.2 2280 (SSD) oz. bo deloval?
Namreč trenutni M.2 2280 ima Key: B+M, kar naj bi določal fizično lokacijo rež na kontaktih.
Ne vem pa ali so NVMe M.2 2280 kompatibilni z verzijami B+M?
- spremenil: k4vz0024 ()
kixs ::
Meni je na Elitebook G3 iz 2015/16 deloval Samsung EVO Plus na NVMe. Prej je bil notri tak z B+M.
Si kupil bistveno večji SSD disk?
Sedaj imam 120 GB, na servisu za Medom Akoye pravijo, da preverjeno deluje 512 GB, za večjega 1 TB pa ne jamčijo.
Sedaj imam 120 GB, na servisu za Medom Akoye pravijo, da preverjeno deluje 512 GB, za večjega 1 TB pa ne jamčijo.
hojnikb ::
preveri če imas sploh keying za NVMe(pcie) ssdje. Če ima m.2 slot dve zarezi, potem modernih m.2 nvme ssdjov ne podpira, ker ima samo sata ozicenje.
Kar pri tem letniku prenosnika zna bil the case.
Kar pri tem letniku prenosnika zna bil the case.
#brezpodpisa
kixs ::
Si kupil bistveno večji SSD disk?
Ce podpira M2.NVMe, potem ni omejitv glede velikosti. Ni logike. Sam sem takrat zamenjal 180GB M2.SATA za 1TB M2.NVMe Samsung Evo Plus.
Odpri prenosnik in preveri kaksen prikljucek imas. Ali pa, ce najdes slike ze na netu.
Sem našel video na YouTubu:
https://m.youtube.com/watch?v=jb-7mWoK7...
Meni tole izgleda, da ne podpira NVMe. Prosim, da še kdo ki loči SSD medsabo pogleda video. Hvala.
Originalni SSD M.2 sicer ima dve reži oz. zarezi. Vendar to najbrž nič ne pomeni.
https://m.youtube.com/watch?v=jb-7mWoK7...
Meni tole izgleda, da ne podpira NVMe. Prosim, da še kdo ki loči SSD medsabo pogleda video. Hvala.
Originalni SSD M.2 sicer ima dve reži oz. zarezi. Vendar to najbrž nič ne pomeni.
Hojnikb, hvala za pojasnilo. Po moje so se moderatorji zate zmotili v nazivu. Pravi naziv zate je:
Persona Meritoria (Zaslužna oseba)
Persona Meritoria (Zaslužna oseba)
Še tole bi vprašal, ker gre za M.2, ki ne podpira NVMe, ali je velikost takega SSD pogojena s podporo BIOSa?
Namreč računalnik je iz leta 2016.
Servis Medion jamči zgolj za SSD z velikostjo do 512 GB, za več ne jamčijo. Pravijo, da mogoče bo delal, mogoče ne.
Poskusil sem z HWinfo ugotoviti koliko je lahko maksimalno velik M.2, vendar neuspešno. Ne vrne nobene informacije. Je še kakšen program, ki bi izpisal maksimalno velikost m.2 diska?
Mimogrede, bios za klasični HDD podpira 1 TB in lepo deluje zraven m.2.
Namreč računalnik je iz leta 2016.
Servis Medion jamči zgolj za SSD z velikostjo do 512 GB, za več ne jamčijo. Pravijo, da mogoče bo delal, mogoče ne.
Poskusil sem z HWinfo ugotoviti koliko je lahko maksimalno velik M.2, vendar neuspešno. Ne vrne nobene informacije. Je še kakšen program, ki bi izpisal maksimalno velikost m.2 diska?
Mimogrede, bios za klasični HDD podpira 1 TB in lepo deluje zraven m.2.
hojnikb ::
podpira tolk koker lahko stlacis not. Finta je sam, da pri medionu niso probal vecjih ssdjov.
#brezpodpisa
A niso M.2 2280 B+M vsi enakih fizičnih dimenzij?
Hočeš povedati, da je 512 GB manjše fizične velikosti kot npr. 1 TB in je 2 TB še večje dimenzije v mm?
Hočeš povedati, da je 512 GB manjše fizične velikosti kot npr. 1 TB in je 2 TB še večje dimenzije v mm?
Ales ::
Ne, "2280" dejansko opisuje fizično velikost, 22 mm x 80 mm.
Kar se tiče velikosti za shranjevanje podatkov, ni rečeno, da se ne more pojaviti kak obskuren bug, ampak načeloma bo prenosnik podpiral tudi M.2 2280 B+M SATA diske s kapaciteto večjo od 512 GiB.
Kar se tiče velikosti za shranjevanje podatkov, ni rečeno, da se ne more pojaviti kak obskuren bug, ampak načeloma bo prenosnik podpiral tudi M.2 2280 B+M SATA diske s kapaciteto večjo od 512 GiB.
Torej se proizvajalci M.2 2280 B+M na nek način ne držijo standardov ali pa proizvajajo z napako (bugi) oz. pa imajo slab nadzor nad kvaliteto?
Ali je verjetno bugov manjša pri priznanih proizvajalcih?
Nameravam vzeti 1 TB M.2 2280 od Verbatim.
Nameravam vzeti 1 TB M.2 2280 od Verbatim.
Ales ::
Torej se proizvajalci M.2 2280 B+M na nek način ne držijo standardov ali pa proizvajajo z napako (bugi) oz. pa imajo slab nadzor nad kvaliteto?
Bug je lahko tudi v laptopu.
Bugi vedno povsod obstajajo, ni opreme brez njih.
Ni rečeno, da bodo kakorkoli vidno vplivali na delovanje večjega M.2.
Vse to je samo teoretično razglabljanje. Bolje bi bilo, če ne bi omenil.
Z omembo ni nič narobe. Le jaz sem razumel v preveč ozkem kontekstu. Da so M.2 2280 bolj nagnjeni k bugom kot na splošno hardware.
Hvala vsem za pomoč
Hvala vsem za pomoč
Zgodovina sprememb…
- spremenil: k4vz0024 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri NVMe?Oddelek: Kaj kupiti | 1942 (205) | Matko |
» | Kako ugotoviti koliko velik disk podpira BIOS?Oddelek: Strojna oprema | 735 (379) | MrStein |
» | Matična plošča in M.2 ssd kompatibilnostOddelek: Pomoč in nasveti | 3866 (2085) | Fsegula62 |
» | NVMe SSD disk na 72C ... In tudi zajebavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1939 (1353) | Invictus |
» | HP 250 G7 SP 6EC71EA-diskOddelek: Pomoč in nasveti | 790 (662) | Anney |