Forum » Programska oprema » Photoshop in Kateri falji se bojo gledali v programu?
Photoshop in Kateri falji se bojo gledali v programu?
DrSergioDJ ::
torej..ne najdem kje bi v photoshopu (7) lahko postimu, katere koncnice naj program odpira. Tm k dajes klukce ponavad, da recimo odpira samo JPG in BMP, vse ostalo pa ne.
Hvala!
Hvala!
...
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
humanoid ::
Ena možnost je, da med instalacijo izbereš katere filetke naj program odpre (premakniti moraš tiste kljukice, ne sme biti po defaultu).
Druga možnost pa je, da greš pod options ali preferences ali karkoli že je in tam izbereš jeziček "file association" ali nekaj podobnega in tam spreminjaš lastnosti.
Če si to že naredil, poglej ali imaš na disku še kakšen programček za obdelavo grafike, če ga imaš (programček, da se razumemo) ga odpri in v njegovih nastavitvah poglej ali nima kakšnega blokiranja nastavitev. Nekateri programčki imajo možnost, da v njih nastaviš neke lastnosti, ko to shraniš, se obveljavljajo le-te nastavitve in karkoli spremeniš ali nastaviš v drugem programu, winsi upoštevajo tiso kar ima nastavljeno prvi program.
LP
Druga možnost pa je, da greš pod options ali preferences ali karkoli že je in tam izbereš jeziček "file association" ali nekaj podobnega in tam spreminjaš lastnosti.
Če si to že naredil, poglej ali imaš na disku še kakšen programček za obdelavo grafike, če ga imaš (programček, da se razumemo) ga odpri in v njegovih nastavitvah poglej ali nima kakšnega blokiranja nastavitev. Nekateri programčki imajo možnost, da v njih nastaviš neke lastnosti, ko to shraniš, se obveljavljajo le-te nastavitve in karkoli spremeniš ali nastaviš v drugem programu, winsi upoštevajo tiso kar ima nastavljeno prvi program.
LP
Predator ::
držiš shift, desno klikneš na file, izbereš open with -> choose program, pa ne pozabi tudi vklopit "allways use the..."; vse file z to končnico bo potem odpiral ta program; do sedaj je tole ignoriralo še vse nastavitve, ki so jih meli programi
DrSergioDJ ::
file association ne najdem, sm pa to mislu, če kdo ve kje je.
predator: vem to rešitev, sam vseeno me zanima kje je file association v photoshopu.
hvala
predator: vem to rešitev, sam vseeno me zanima kje je file association v photoshopu.
hvala
...
tratto ::
V Explorerju izberi: Tools -> Folder Options -> File Types in tam poiščeš končnico BMP, JPG in nastaviš lastnosti za vsako posebej.
Ups ... navedel sem splošno nastavitev za Windowse in ne za Photoshop .
Ups ... navedel sem splošno nastavitev za Windowse in ne za Photoshop .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tratto ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | na katerokoli bljiznico pritisnem odpre media center?Oddelek: Pomoč in nasveti | 824 (606) | volp |
» | ...is a valid Win32 applicationOddelek: Pomoč in nasveti | 1513 (1250) | DeeCoy |
» | ikone!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1169 (1118) | gogolinho |
» | ping težava s start /run menijuOddelek: Pomoč in nasveti | 1032 (944) | Duhec |
» | Vse .exe datoteke -> .lnkOddelek: Pomoč in nasveti | 2324 (2324) | axxxe |