» »

NBA sezona 2023-2024

NBA sezona 2023-2024

Temo vidijo: vsi
««
55 / 59
»»

hamez66 ::

Važno da je Kidd menjal peterko pri 19-9 in klical timeout pri delnem rezultatu 20-2 za Dallas. Sicer jih je pripeljal do finala, samo ti dve zadevi sta bili velik minus. Pa 18 minut THJ-ja. THJ -16, Kleber -13, Hardy sicer 0, ampak se je pa momentum pokvaril.

Drugače pa ja, brez Lukovega metanja po tleh bi morda zmagali to tekmo. Ampak isto kot pri Kiddu, točno tak kot je Luka, nas je pripeljal do finala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

kow ::

Dejstvo je, da v prvih 3 tekmah Boston Dallasu ni nasul prevec pik. 107,105,106 pik ni zelo nizka, je pa dalec od visoke cifre. Obramba funckcionira. Problem je, da nikoli niso dal 100 pik. Sploh prva tekma je bila katastrofa samo z 89 pikami.

čigra ::

judoka je izjavil:

THJ bo v zadnjem letu pogodbe. Ce se ga skozi to ne morejo znebit, potem dvomim da se bo se nasel klub za njega, ko mu pogodba potece.

DAL prvak 2025/26? Podpišem.

(poleg THJ se znebijo še Klebra v postseason 2025, in evo ga, skoraj 28mio USD; poleg tega šele takrat lahko podpišejo Dončiča).

Ko bodo stavnice oznanile kvote za prvaka NBA 25/26 njivo na Dallas? ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: čigra ()

Duhec ::

Še dobrih 25 ur ...
Jaz še vedno upam na zmago Dallasa.
Imajo zgodovinsko priložnost, da kot prvim uspe pri zaostanku 0:3 štirikrat zaporedno zmagati.8-)
http://blackbird.si/

GupeM ::

Čist tko, malo (beri precej) sanjaško. Si predstavljate, da DAL res zmaga zdaj 4 zapored. V tem primeru bi tale quote šel v anale vseh quotov.

Likalnik ::

To sem tudi jaz razmisljal oziroma sanjal...da Dallas dobi s 4:3 to bi bilo zgodovinsko...pa se nas Donky na čelu....prvic v zgodovini tak preobrat.
Uglavnem to bi bila euforija...ce bi kdo rad zaslužil nas stavi na DAL?

Mato989 ::

kow je izjavil:

Dejstvo je, da v prvih 3 tekmah Boston Dallasu ni nasul prevec pik. 107,105,106 pik ni zelo nizka, je pa dalec od visoke cifre. Obramba funckcionira. Problem je, da nikoli niso dal 100 pik. Sploh prva tekma je bila katastrofa samo z 89 pikami.

In zakaj misliš da niso dali 100 pik? Ker Boston solidno brani... zelo redko podvajajo Dončiča in posledično soigralci nimajo prostora, 1 na 1 pa je večina Dallasovih igralcev kratkomalo neuporabnih...

1 na 1 je Lively prav zanič, enako tudi Gafford, vrhunska sta samo v tranziciji in alleyupih in zabijanjih..., tudi ostali z izjemo Kyrija ki ga tepe karma (prav je tako zaradi tistega kar je grbu Bostona naredil) niso baš neke iso "igračine" niti en nima poteze več kot recimo Brown, Tatum, Holiday ipd. na drugi strani...

In zato pač se sistem sesuje čim nista 2 na LD77... potem pač LD77 da tistih svojih ŽNJ košev pri relativno slabem izkoristku in posiljevanju, ostali pa bogo, in zapravljajo žoge...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Tolk so zanic, da so prisli do finala lige NBA.

Ampak, ja - za naslednjo sezono bodo morali veliko trenirati Livelyja za igro ena-na-ena. Bomo videli, ce ima kaj talenta na tem podrocju.

Kleber, Green sta zelo dobra obrambna igralca ter primerna za nekaj minut s klopi. Problem je THJ, ki je slab v obrambi, v napadu pa ima dober dan vsako tretjo tekmo -> je popolnoma neuporaben.

Tudi Gafford je vreden svojega denarja kot drugi center.

V bistvu mora Dallas placati Jones Jr., se znebiti THJ, ter pripeljati se enega igralca za 20-25 milijonov tipa Derrick White.

Ce gledas letosnji bostonov payroll, je Boston tako dober, ker so podplacani Tatum, White, Pritchard.. Pa tudi starina Horford odlicno igra za 10 milijonov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Tolk so zanic, da so prisli do finala lige NBA.

Seveda, ampak če greš analizirat tekme Dallasa proti drugim 3 v PO pridemo do zaključka da razliko so delali ravno tam kjer so LD77 podvajali on je pa uspešno podal soigralcem za lahek koš. Proti Bostonu se to praktično ne dogaja...

Kleber, Green sta zelo dobra obrambna igralca ter primerna za nekaj minut s klopi. Problem je THJ, ki je slab v obrambi, v napadu pa ima dober dan vsako tretjo tekmo -> je popolnoma neuporaben.

Kleber in Green sta pač povprečneža za NBA nivo, ali celo podpovprečneža z prebliski. ja za do 5 min sta ok.

V bistvu mora Dallas placati Jones Jr., se znebiti THJ, ter pripeljati se enega igralca za 20-25 milijonov tipa Derrick White.

Ja Dallas zagotovo rabi strelca ki lahko "vsako" tekmo vrže konstantnih 15+ točk... ob solidnem procentu in ki v obrambi zmore ustavit ali omejiti nasprotnike in prevzeti breme od LD77...

Ce gledas letosnji bostonov payroll, je Boston tako dober, ker so podplacani Tatum, White, Pritchard.. Pa tudi starina Horford odlicno igra za 10 milijonov.

Mogoče pa je to znak, da je treba vzeti pay cut in imaš tako boljšo ekipo za zmago namesto egoističnega nabijanja max pogodb (velja za vse igralce)

Spregledal si, da ima Boston vecjo vreco denarja za place. Salary cap ima nekaj flexibilnosti.

Zgodovina sprememb…

val46 ::

Ma on itak spregleda vse, sam zato, da sebe ven meče, kako je LD in dallas zanič. Zanj je dallas v finalu itak sam zato, ker je Leonard bil poškodovan. Drugače še tle ne bi bil. To, da ima Boston 20miljonov več na razpolago ne ve, oziroma če ve, to mirno ignorira, sam zato, da je lohk pameten. Kaj bi dal, da bi Dallas zmagal zdej 4 zapored, sam da ga dokončno utišamo!

BT52 ::

Ma ja. Pri Dallasu brez Dončiča ne funkcuonira čisto nič.

Jaz mislim, da se ne sme več kregat z nobenim. Samo odkimat in pač šibat dalje.

Meni kot sodniku, če bi mi nek neprestano solil pamet bi tudi šlo na jetra.

Plus lateralno gibanje ne more niti bit boljše od teh poškodbah.

In se takole splošno strinjam, da je Boston bil povsem premagljib zadnjo tekmo. Pa tudi ajde ob pwerfektni tekmi tudi 2.

Problem, da Boston ne podvaja in igralci zaupajo drug drugemu pri prevzemanju. Plus ajde ne ven če Dallas kaj vadi polaganja, ker ko pa so jih že prebili so zgrešili zicer.

V obrambi pa je težje lovit 5 out šute Bostona. Tukaj ne moreš kaj več naredit.

Pa da tega THJ Kidd čaka da se mu na 20 tekme prikažeta kaki 2 mariji pa je tudi smešno. Napadalno povsem nepripravljeni na utekanja, ker oni sami stojijo v kotih (strategija deluje, če lahko Luka prebije blitz ali fake dvjno pokrivanje). Pa tudi kaki Gortat screeni so Livelyu in Gathfordu povsem neznani. Da ne omenjam 1 v 1 sposobnosti vseh razen LuKai. Lively ima predispozicije postat Duncan ali Gasol hibrid. Samo teg ne morem zdaj zahtevat od njega. Ampak pametni screeni in zapiranja, da nastaviš prodor LuKai je osnovna prvina. Španski pick and roll pa za Boston očitno ne deluje. Oz so runnali zelo malo. Prva četrtina so igrali na raketo in so jih posili Z lahkimi točkami. Mogoče je tule edina šansa brez Porzingisa.

Serije pa kak je Sestavljen Boston ne moreš dobit. Če pa zgubijo zdaj pa si bi Tatum in Brown zaslužila javno obmetavanje z gnilimi jajci.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Kurzweil ::

Napovedal sem 4-3 za DAL, torej danes se začenja zgodovinski preobrat, ko bo DAL kot prva ekipa v zgodivini playoff serij po zaostanku 0-3 prišla preobrata! :D

Delusional mavs fans. To smo mi. Lepo bo gledati 4 zaporedne zmage :D Napetost raste.

Ma če bi 3. zmagali, bi bilo vse odprto, keš v igri, Luka legenda,.. ko so izgubili, so se pa mediji spravili nanj, čeprav je bil s +9 poleg Livelyja edini, ki je kaj pokazal. Kyrijeva je bila čisto povprečna glede na njegovo znanje. Nima Kyrie tistega Jordan gena, da ko je treba zares, je treba zares.

Ajde, PJW je odigral dobro rundo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

kixs ::

Ce ne gre, ne gre. Bo treba nazaj za "drawing board"...

Polda ::

Danes bo najbrž 4 nič. Čeprav PV Golob misli, da je 3 nič za Dallas trenutno.

Kurzweil je izjavil:

Napovedal sem 4-3 za DAL, torej danes se začenja zgodovinski preobrat, ko bo DAL kot prva ekipa v zgodivini playoff serij po zaostanku 0-3 prišla preobrata! :D

Ne bi imel nič proti če bi res.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Polda ()

Nekaj novega, Lively zadel trojko...
1/4: 34:21... še 15 takih četrtin.:D

Polčas 61:35 za Dallas
Še 14 takih četrtin (27:14) ...

aborko ::

Če so trojke make or miss, pa je taka obramba načeloma ponovljiva, no vsaj dokler se Porzingis ne vrne.

Samael ::

Kako "preprosto" je videti, kadar met in obramba zalavfata.
Samael != Samuel

Se mi zdi, da je Boston to tekmo že prečrtal...
Ha, Luka vrgel za 3 in zagozdil žogo med obroč in tablo. Redko videno.
Konec 3/4 92:60 za Dallas

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Duhec ()

"izbrskal" (yeah, right!) sem statistični podatek, da je dal Lively v finalih več tric kot THJ. Eno!

edit.
Damn, slišal me je!
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Zgleda, da igrajo zdaj rezervisti na obeh straneh...
Kje je bil THJ na prejšnji tekmi, zdaj je dal 3 trojke zaporedoma.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Duhec ()

Zadnja četrtina je bila bolj trening za rezerviste na obeh straneh in manj nezanimiva... THJ trojke 5/7
Zmaga Dallasa 122:84
Čestitke!
Še 3 zmage...

Bravo bravo, gledalci v dvorani navdušeni. Smo se že vsi pripravili na 4:0 :D

arnecan1 ::

Ja, tale zmaga bo dobrodošla.

Lepo bi bilo, da se zgodi čudež in DAL to preobrne. :)

Če bi slučajno prišli do 7 tekme, pa magari izgubijo 4:3, bi to bilo super. Skratka gledati je potrebno samo naslednjo tekmo. BOS je bil 2x zrel da pade, ampak 2x je DAL pri tem odpovedal. Se bojim, da bo vsaj še ena tekma BOS takšna, da jim bo vse šlo noter in bo DAL pri tem nemočen. Če je serija bila izgubljena, je to bila vsaj ena zamujena priložnost na 2 ali 3 tekmi. Potem bi sedaj bil rezultat 2:2, sedaj pa je 3:1.

Bomo videli koliko je na tem, da BOS doma igra relativno slabo, oz. slanbše kakor v gosteh. Na 2 tekmi niso bili tkao suvereni, kolikor je bil DAL slab.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()

globoko grlo ::

A ta zmaga je koncno dokaz, da zvimo v simulaciji in je vse ze nacrtovano? Drgac si jest tega ne znam razlagat.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Likalnik ::

Dvomim, da je v naprej zrežirano oziroma nastavljeno....no sem preprican, da ni

Mislim pa, da so zanalašč izgubili...lepse je dvigniti pokal pred domačo publiko kot pa na tujem terenu.

Sem preprican, da bo ze naslednja tekma cisto druga zgodba in koncni rezultat 4:1.
Upam pa, da se motim in da se zgodi čudež in preobrat.

Mislim, da je Boston namerno igral z ročno, da naslednjo tekmo in (po njihovo) končno zmago doživi v svoji dvorani, občinstvu in dodatnimi mio€.

Danes sem pogledal tretjo tekmo. Doncic je v 3. cetrtini igral katastrofalno in je bil glavni krivec za -20 razlike. Je pa zelo dobro zacel tekmo in so zaradi njega mocno povedli.
Dallas mi je na tretji tekmi deloval povsem razglaseno: prevec soliranja (sploh Irvinga) in premalo akcij v napadu.

Je pa tudi zelo ocitno, da so brez Porzingisa Kelti precej slabse mostvo, ker je "paint protection" slabsi.

Zgodovina sprememb…

fur80 ::

Duhec je izjavil:

Mislim, da je Boston namerno igral z ročno, da naslednjo tekmo in (po njihovo) končno zmago doživi v svoji dvorani, občinstvu in dodatnimi mioEUR.

Čisto možno, ampak zelo riskantno. Če se sedaj Dallas razleti je 6 tekma potem spet v Dallasu, z Luko je pa vse mogoče, Slovenijo je pripeljal skoraj v finale OI, kar je bilo v preteklosti enako čudežu. Jaz še ne bi odpisal Dallas, Luka ima rad preobrate in rad ruši statistiko! :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

LOL gledal po prvi četrtini. Če pa je Boston po 2gi namerno popustil pa so budale. kajti zbuditi leva kadar spava je ..... khmm.. .riskatno. :d

Ganon ::

Nobena normalna ekipa ne bo namerno izgubila tekme, da bo lahko slavila v domači dvorani. Tega ne moreš predvideti. Lahko se bo končalo s 3:2 in se bodo vrnili v Dallas. Nihče pri zdravi pameti si tega ne želi.

ginekk ::

Namigovanja o namerno izgubljeni tekmi so čisto otročje misli.

To so profiči v končnici celega leta. Vsaka dodatna tekma je garanje in tudi riziko poškodbe in če le da bi vsak čimprej rad zaključil serijo.

Groot ::

Oh kaj vse prebereš v tej temi ko troli pridejo ven. Ja seveda so namerno izgubili. Pa če slučajno sedaj Dallas dobi naslednjo v gosteh, bo Boston najbrž namerno izgubil tudi šeszo tekmo, ker je boljse zmagati na sedmi tekmi pa še doma :))

No vsaj glavni trolček je spet zlezel nazaj pod kamen.

Eh, dvomim, da je BOS namerno izgubil. To je lahko namreč riskantno, tekmi 2 in 3 namreč nista bili pušioni. Če BOS spodleti doma, postane serija spet zanimiva. In to se lahko hitro zgodi, če imaš na drugi strani Luko in Irvinga. Pa še kakšnemu drugemu igralcu se "odtrga". Je pa BOS izgleda res stopil v tekmo malo podcenjujoče, lako čemo, Mavsi so razbita vojska.

Sem pogledal vzdušje v slačilnici Mavsov po 4 tekmi, nisem videl neke samozavesti. Mogoče sem narobe razumel, pa je samozavest, ampak ni evforije ker so še vedno v zelo težki situaciji. V glavnem sedaj je vsaka tekma na nož, kajti popravnega izpita ni.

Sej to je v redu, da ni euforije. Tako bi si lahko predstavljal, da so veseli, ker ni bila metla. Tako pa se zavedajo naloge.

tile telički so enih najbolj žilavih ekip. Oni so v clutch minutah najboljši. Plus LuKai sta metala trice 2 / 12 ....

Tole je bila čista prigrana zmaga. In to daje največjo samozavest. Privlečt z blata se ni lahko. Boston drugo popuši pa je zgodba YIIIKESS.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Zakaj včasih med odmorom spreminjajo odločitve na terenu, včasih pa ne? Recimo včeraj so razveljavili Exumovo trojko za 39 pik. Je potem 2x zadel trojko za 39 pik :D

To sodnik že med igro nakaže, da bodo preverili na videu?

Groot je izjavil:

Oh kaj vse prebereš v tej temi ko troli pridejo ven. Ja seveda so namerno izgubili. Pa če slučajno sedaj Dallas dobi naslednjo v gosteh, bo Boston najbrž namerno izgubil tudi šeszo tekmo, ker je boljse zmagati na sedmi tekmi pa še doma :))

Kot da Dallas ni lani NAMERNO izgubljal tekme konec sezone... daj ne se šalit, kot da nobena ekipa nikoli v zgodovini ni NAMERNO izgubila katerkoli tekmo ker so "profiči"

Namerno so izgubljali za boljšo pozicijo na draftu, ko je bil playof tako ali tako izgubljen. Dobili so na draftu D-Live in so sedaj v finalu NBA. Za to se izgublja namerno.

Ne vem, če se je kdo tako "hecal" v borbi za prstan.

Razen, če imaš ti insajderske informacije od Mazzule direkt iz slačilnice BOS.8-O

IL_DIAVOLO ::

Presenetljiv visok poraz bostona. Ne vem tocno zakaj, upam da je Kidd nagruntal igro bostona ali pa se samo toliko pozna odsotnost porzingisa, ki je seveda noro motiviran proti bivsi ekipi. Morda tudi podcenjevanje po 3 zmagah.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

arnecan1 je izjavil:

Namerno so izgubljali za boljšo pozicijo na draftu, ko je bil playof tako ali tako izgubljen. Dobili so na draftu D-Live in so sedaj v finalu NBA. Za to se izgublja namerno.

Ne vem, če se je kdo tako "hecal" v borbi za prstan.

Razen, če imaš ti insajderske informacije od Mazzule direkt iz slačilnice BOS.8-O

No se pravi PROFIČI komot NAMERNO izgubljajo... torej smo to neumno tezo da so profiči in nikoli namerno nočejo izgubit ampak samo vedno zmagat, ovrgli.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Bellator ()

Groot ::

Mato989 je izjavil:

Groot je izjavil:

Kot da Dallas ni lani NAMERNO izgubljal tekme konec sezone... daj ne se šalit, kot da nobena ekipa nikoli v zgodovini ni NAMERNO izgubila katerkoli tekmo ker so "profiči"

Ponavljam ker ribica spet briše stvari, ki povejo realnost.

Ne morem verjeti da primerjaš izgubljeno tekmo v finalu s porazom na zadnjih dveh nepomembnih tekmah tekmah v sezoni, ko je že vse odločeno :)) vsakič znova me šokira slab trol nivo tukaj

Finale playoffa je no. Za to se gradi ekipo leta ali celo desetletja.

Na svetu ni tako butaste ekipe, oz. managementa, ki bi se igral s tem, seveda pa se najdejo posamezniki, ki nekje poberejo špekulacije podobnih posameznikov in jih naokoli predstavljajo kot dejstvo.
Sicer povsem verjamem, da je šel Boston v to igro povsem ležerno, pa da ko se je naredila neka razlika oz. ko jih je Dallas tako ekspresno nadigral tam od tretje četrtine niso videli več nobenega smisla pritiskati, pa vseeno... tisti, ki meni da je bilo namenoma verjetno nima najbolj predstave, kaj končnica pomeni za neko franšizo.
Samael != Samuel

Kurzweil ::

Tudi meni se zdi to precej neumno, da bi neka franšiza, kot je Boston, šla v nek takšen rizik, samo zato, da bi postali prvaki doma.

To se bolj bere kot obupen poiskus nekaterih, da vendarle najdejo razlog, da DAL ni zmagal več kot zasluženo.

Pravtako ne vem, kdo je tako nor, da bi šel dati krila ekipi, kot je DAL, katere je tale zmaga precej dvignila in če bo kakšnem čudežu uspe zmagat DAL še naslednjo tekmo v TD Gardnu, bo BOS že pošteno v paniki.

Se pa že veselim naslednje tekme, da vidimo v kakšni konstelaciji sta ekipi sedaj, po tej prepričljivi zmagi DAL...

Naslednjo tekmo bo jasno ali so bile vmes kalkulacije.

Nmaigovanje, da ena NBA ekipa izgubi namerno v finalu je neresno.

Da so tekmo vzeli malce ležerno je čisto verjetno. Ampak, če bodo tudi naslednjo tekmo doma vzeli "manj resno" kakor DAL, nedvomno potem nastopi tudi panic mode in stvar se zakomplicira.

Nihče se še ni v playoffu vrnil iz 0:3 in samo enkrat je ekipa v finalu iz 1:3 na koncu preobrnila serijo. Zanimivo, to so bili Cavsi leta 2016 z Irvingom.

Še ena zanimivost, BOS je lansko leto doma proti MIA v finalu Vzhoda izgubljal 0:3, preobrnil serijo v 3:3 in zadnjo tekmo doma izgubil. Torej so bili korak do presenečenja stoletja. Tudi to je razlog, da dvomim, da so namerno izgubili, da bi slavili pred domačim občinstvom. Iz lastnih izkušenj vedo, da v NBA ni nič nemogoče.

Slej ko prej bo tudi ta 3:0 v playoffu padel, vprašanje je samo, če je DAL tega sposoben, oz. če se BOS lahko zlomi. Zmagati 4 tekme zaporedoma na takšnem nivoju je izredno težko, ampak če je BOS uspelo 3:0, moramo verjeti tudi v 4:0 za DAL. Če ne bo Porzingisa, oz. bo igral na 70-80 %, DAL pa blizu tega kakor na zadnji tekmi ali vsaj malenkost bolje kakor BOS, je možno vse. Pravi navijač upa do konca.>:D

Je pa zaskrbljujoče, da BOS nikdar ni kazal neke evforije po 3:0, čustva imajo izgleda pod kontrolo, zato je vprašanje, če se jih je ta poraz preveč dotaknil.

IL_DIAVOLO ::

Ce se je dallas prebudil in bo spet playoff-ovski dallas, kot je bil proti okc-ju in nuggetsom, imajo vsekakor sanse da izzovejo boston za game 7. Ampak najprej je treba videt kako bojo reagirali na prvem breaku v gosteh.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Na žalost DAL nima več prostora za slabo tekmo ali kanček nesreče v zaključku. Popravnega izpita več ni.

Ali dominirajo vse tekme ali pa jih mora v zaključku poljubiti sreča.
««
55 / 59
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA sezona 2021-2022 (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Šport
2733268057 (61690) mersault

Več podobnih tem