» »

NBA sezona 2023-2024

NBA sezona 2023-2024

Temo vidijo: vsi
««
19 / 59
»»

panja003 ::

Ima kdo kak link za stream?

kixs ::

Sigurno je kak link na prejsnjih straneh, ker se itak ne menjajo.

Npr. za naslednjic:
http://utakmice.net/uzivokosarka/

Groot ::

Mato navali? Tole je bilo res slabo ne?

/sarcasm off

Mato989 ::

Nisem pogledal nič, ampak so zmagali Donke dobre statse tak da bravo...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Groot ::

Ok Če pustimo Matota na strani, dobro izgleda DAL. Sam sem se malo bal kako bo izgledalo po premoru, če bodo slučajno padli iz ritma. Ampak očitno so uspeli zadržati ritem. Sedaj pride serija 4 gostovanj z zaključkom v Bostonu. Če uspejo odnesti vsaj 2 zmagi bo tole dobro, 3 zmage pa bi bile res super obet.

Kurzweil ::

Se je splačal bedet, sem imel pred tekmo dober občutek, pa me na srečo ni varal. Torej zlata vredna 7. zmaga v seriji, ki proti PHO seveda šteje dvojno, kar se same lestvice tiče.

Na tej tekmi se je res veliko metalo za 3 točke, DAL je vrgel iz igre kar 44 trojk, od skupno 90 metov iz igre, kar je seveda dobro, če je met dobrih 43%, kot je bil na tej tekmi. Tudi PHO je sicer metal nad 40%.

Ena ključnih stvari na tej tekmi je bilo izmenjavanje PJ Washingtona in Kleberja na Durantu, ki je skupno iz igre metal zgolj 40%, za 3 točke 25% in 60% proste mete, imel je tudi 5 izgubljenih žog. Bookerja jim sicer ni uspelo najbolje zaustavit, ga je pa še največ pokrival Josh Green. Tudi Luka je zelo solidno igral obrambo, imel 3 ukradene žoge, čeprav sam tako kot Lamut na Areni Sport tudi jaz prepričan, da jih je imel 4... nima veze. Na ESPNu je bila pred dnevi odlična analiza, kako DAL v zadnjem obdobju lepo rastejo defenzivni ratingi, so v vrhu lige.

Skok je bil celotno tekmo izenačen... skok seveda ni samo višina, je tudi pozicioniranje, želja, zapiranje in še kaj... ampak nekako sem pričakoval, da bi skok na tej tekmi moral dobit DAL, glede na to, da je v rotaciji bil Lively, Gafford pa še kdo, ki seveda lahko skače.

DAL je res dobro pazil na žogo to tekmo... na koncu 10 izgubljenih žog, ampak 3 so izgubili, ko je bilo praktično že vsega konec.

Ključna momenta sigurno 2. četrtina, kjer je Irving zdivjal in lastnoročno zreduciral 10 točk prednosti PHO in seveda začetak 2. polčasa, ko se je odpeljalo Luki... sploh po tem odbobju je vse steklo in postalo precej lažje.

Dejansko je malo ekip v ligi NBA, ki bi imele takšno rotacijo, kot jo ima sedaj DAL, če so seveda zdravi, pa je tudi sedaj manjkal Exum... na trenutke je res lepo videt borbo Livelyja in Gafforda, pa še koga, ko se borijo za ofenzivni skok, to je tisti booster, ki dvigne ekipo, sploh če potem slednja zadene iz 2., 3... priložnosti. To je nek luksuz, ki ga prej DAL seveda ni imel, ko smo leta jokali, naj pripeljejo nekega dostojnega centra. Pa seveda obramba v raketi. Morebitni pick and rolli in alley-upi, pa so seveda še en velik plus poleg... tega pa, roko na srce na tej tekmi ni bilo veliko oz. dovolj, ampak je met za 3 točke služil.

Ne gre zanemariti niti prostih metov, ki so bili 18/21, kar se DAL tiče, torej 86% (PHO 18/24, kar je 75%), vsi glavni košarkarji DAL so metali proste mete 100%! Sem vesel, da tudi Gafford overall izvaja dobro proste mete, ker je lahko velika rak rana v končnicah pomembnih tekem za vsako ekipo.

Dončiču je do tripple doubla zmanjkal samo 1 skok, overall odlična tekma... odlično tudi Irving, lepo ga je videt v stable stanju, motiviranega in poletnega... nekak se zdi, da so se stvari zbalansirale, tako kar se rotacije po košem tiče, kar je bil prej res dolgo problem, kot stanja na mestu organizatorja igre tiče, kjer so v preteklosti kdaj tudi zelo trpeli, ko je šel Luka iz igre... zdej je rotacija res lepo zbalansirana, ni perfect, ampak glede na to, kako je stvar izgledala še kakšen mesec nazaj, je tole res optimistično.

Po seriji domačih tekem, sedaj čaka DAL serija štirih gostovanj, kot je že kolega pred mano napisal... IND... CLE... TOR... BOS... glede na roster in formo bi rekel takole... 2 zmagi bi skoraj morali dobiti, 3 zmage pa bodo že odličen dosežek...

judoka ::

A kaj ves kaj je z Exumom, ze trenira?

judoka je izjavil:

A kaj ves kaj je z Exumom, ze trenira?

Med All-star tekmo je bilo mimogrede omenjeno, da hujšega z njegovim desnim kolenom ni, takrat je menda treniral brez kontakta, zadnje dni pa menda bolj ali manj normalno trenira. Kidd je danes po tekmi rekel, da obstaja možnost, da bo Exum že ready za ta 4 gostovanja oz. za roadtrip, kot se je sam izrazil, ki se začenja v nedeljo proti IND...

....

Ko sem po tekmi občudoval lestvico, kjer je DAL spet na mestih, ki vodijo direkt v playoff, sem takole študiral. Če bi bilo danes konec sezone, kako bi izgledali play-in pari, kar še največ pove o tem, kako močan in izenačen je zahod...

Orlando - Atlanta
Miami - Chicago

Phoenix - Golden State
LA Lakers - Sacramento

Na vzhodu nekak pričakujem, da bo Miami smuknil na enega izmed playoff slotov, Philadelphia pa zna brez Embiida padit v ta play-in zone.

Valavala ::

To je bila info pred tekmo ja. Ampak...dan pred tekmo je en novinarjev tvitnil da trenirajo vsi razen Exuma. Upam da to nič ne pomeni in bo nazaj zdaj zdaj...

Horas ::

dončiču pa zadnje čase vedno zmanjka skok ali asistenca do tripl dabla. koliko bi jih že mel zdaj več. škoda.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Scaramouche3 ::

Horas je izjavil:

dončiču pa zadnje čase vedno zmanjka skok ali asistenca do tripl dabla. koliko bi jih že mel zdaj več. škoda.

Blesava statistika, ki jo je LBJ uporabljal, ker pač ni zmogel biti MJ!
Bolje se osredotočiti,da je manjši soler in naredi ekipo boljšo, kot pa biti boljša verzija Russell Westbroka!

Tidule ::

Tocno to, stevilo tripple double, ki jih ima doncic je direkten odza tega kaksne soogralce je imel. To da mora l, na svoji poziciji, pobrat 10+ skokov na tekmo samo pokaze nesposobnost ostali v ekipi. In povsem normalno je da ima sedaj, ko so okrepili ravno ta segment, manj skokov.

Bolj je bolece ko mu je zmanjkala asistenca ali dve in ti je kristalno jasno da ni imel okrog sebe nikogar, ki bi bil sposoben zadet.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

Danes ob normalni uri... fine tekme... ob 23:00 tudi IND-DAL, torej začetek te serije štirih tekem v gosteh za DAL.

19:00
Philadelphia - Milwaukee

21:30
Phoenix - LA Lakers

23:00
Indiana - Dallas

...

Prvi dve tekmi prenaša Arena Sport Slovenija, za tiste, ki bi imeli slovenskega komentatorja. Jaz vseeno raje prisegam na tuje streame, pa sta Lamut in Štucin več kot solidna oz. vrhunska v primerjavi z ostalimi komentatorji.

Ganon ::

Vesolje nas ne mara. Zakaj ni "naša" tekma ob 19. uri. ;((

Ganon je izjavil:

Vesolje nas ne mara. Zakaj ni "naša" tekma ob 19. uri. ;((

Pa saj je ob 23:00 tudi OK...

GupeM ::

Ne ravno, če moraš ob petih, šestih vstati. Če nimaš familije in vsaj čez vikend vstajaš kadar želiš, ali če s službo začneš ob devetih, potem je 23:00 res ok...

Horas ::

kaj ste pametnjakoviči eni, tripl dabl je zelo cenjenea statistika še iz časov magic johnsona. da ne omenjam oscarja roberstona pa še koga. a zdaj je pa kar nekaj za dončiča in je to nič?

GupeM je izjavil:

Ne ravno, če moraš ob petih, šestih vstati. Če nimaš familije in vsaj čez vikend vstajaš kadar želiš, ali če s službo začneš ob devetih, potem je 23:00 res ok...

če eni noč spiš par ur manj potem naslednjo spiš ko ubit. zjutraj pa kavo kak energy dopoldan pa bo.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Horas ()

GupeM je izjavil:

Em, tole pa nikakor ne drži... saj sem tekom tedna pisal, kako sem gledal tekme... 3/5 delavnikov sem gledal željeno NBA tekmo (tokrat Dallas), ne bom lagal, utrujenost se je malce nabirala, ampak, če ne ne moreš spravit spanca noter vsaj enkrat tedensko, potem nekaj počneš narobe.

Res je, da ne vstajam vsak dan ob 5h, ker imam k sreči službo, kjer se lahko prilagajam... ampak enkrat minuli teden je bila tekma, potem pa sem ob že vstal 5h... tudi sicer se zbujam v večini primerov ob 6h, če se moram vstat, al pa ne... sicer pa zdej, ko je bil all-star, je bil kakšen teden in pol mir in sem spal, kot človek. Včasih poleg tekme ob prime NBA času, pogledam še kakšno, ki je zadnja na sporedu, tista, ko greš potem lahko samo še pod tuš, zajtrk, še kakšno opravilo in služba...

Iz petka na soboto sploh spal nisem, ker sem bil v zanosu, kreativen in sem cel padel noter, hobi... včeraj sem normalno vstopl, danes pa priznam, da je prišel tisti dan, ko sem spal do 10:30, torej edinič ta teden, telo vendarle rabi refill... v soboto sem ravno zaradi familije vstal, ker sem šel v hribe, ko že ravno omenjaš familijo...

Long story short, 23:00 je OK ura... pač dobre ure so vse, ko nisi utrujen in dejansko nimaš volje za gledat, ali pa si moraš nastavit budilko...

Tudi sicer če ne gledam NBAja, velikrat bedim, ker sem ponoči najbolj kreativen... hobi, side job, pa še kaj... ali drugače, gledam res veliko tekem z "levim očesom", torej ko nekaj delam, ustvarjam... imam na 2. screenu še NBA oz. kaj drugega...

Vse gre, je pa res, da nimam doma parmesečnega otroka, ki se dere po 15min intervalih in žene, s katero se ne bi uspel dogovorit, kar se prostega časa, dela, hobije in podobnega tiče, da se človek pač malce izmenja. Se pa sicer zbujam tudi pred 5h, tudi to je...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Gledam tekmo in predvsem v drugi polovici nikakor ne padajo kosi. Nasprotno gre Indiani vse not. Ne mores verjet. Potem vidim, da je pri Indiani Jim Carrey in mi je bilo vse jasno... Rotacija Dallasa mi je bila rahlo sumljiva... Vsekakor tekma za zamislit se.

Valavala ::

Meni je bilo čudno kako je bil drugi polcajt Luka malo aktiven. Prvi dobra igra in 25 pik, drugi ga pa nikjer ni bilo. Indianin komentator je rekel da je nekaj bolan, šel je tudi v garderobo med tekmo. Pa zadnjo četrtino je igral le cca 5 minut. Ostali pa... Green ok, Irwing ga ni blo nikjer pa vse je falil od blizzu, v začetku 4. pa tisti juriš ko je vse zadel. Pol pa spet...PJW in THJ pa katastrofa. PWJ je sicer v obrambi dobro ustavil Siakama ampak v napadu pa, napak za napako. Pa Gafford in Lively nikakor nista znala ustavili Turnerja. Turner daje v povprečju cca 15 pik, danes pa 33 ob odličnem metu.

Cavsi trenutno mecejo trice 7/8. Mavsi pa 3/8. Zaostanek 12 pik.

No na koncu 2/4 Luka 5/5 od teh stiri trice. Zaostanek ob polcasu 4 pike. Zdej pa spat :lol:

aborko ::

Spet le Luka vleče naprej, če se niti en ne pridruži bo tole pač L.

A je bil tokrat Luka na drugem koncu svojih "magičnih" potez in zadetkov ob sireni? >:D

Pa še undraftan player jih je filal grdo kolikor berem.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Groot ()

@Mato989, undraftan je bil tudi Ben Wallace... undraftan je v tej generaciji denimo tudi Fred VanVleet... recimo Jokić je bil komaj 41. pick... po drugi strani Miličić je bil recimo 2. pick :D Oden 1st pick, Thabeet 2nd pick... da ne naštevam v nedogled... pač to je precej non-factor, kako se pač razvijajo igralci oz. koliko dobijo priložnosti....

Sploh pa po takšni tekmi, ki jo je pokazal Luka, da ti malce osvežim spomin

45 točk
met za 2 točki - 11/18, kar je 61%
met za 3 točke - 6/11, kar je 55%
prosti meti - 5/5, kar je 100%
9 skokov
14 asistenc
3 ukradene žoge

samo 1 izgubljena žoga

Škoda seveda za poraz, ampak realno sem ga pričakoval, saj je Cleveland ena bolj vročih ekip lige, pa še tekma v gosteh. Že danes pa b2b tekma proti Torontu, kjer pa DAL preprosto mora zmagat. Tekma proti Bostonu pa iz petka na soboto, kar se definitivno gleda, če bomo doma.

Aja, mimogrede, danes ima Luka 25. rojstni dan... @Mato989 & Co., wish him all the best ;)

Ja Ben Wallace je najboljši undraftan player imo... Njega sem vedno rad gledal, takrat sem še NBA spremljal dosti v živo...

Zgodovina sprememb…

Ishiwatta ::

Strus ni nek neznan igralec, je 3 leta dobro igral pri Heatu. Letos je podpisal s Clevelandom za 63 milijonov/4leta. Lani je v playin tekmi nasul Chicagu 31pik.

Ishiwatta je izjavil:

Strus ni nek neznan igralec, je 3 leta dobro igral pri Heatu. Letos je podpisal s Clevelandom za 63 milijonov/4leta. Lani je v playin tekmi nasul Chicagu 31pik.

neznan ni, ni pa nek superstar... Če bi Donke zadel tako trico za zmago bi pisali tu hvalospeve zdaj je pa "srečna trica" drugače pa maestralno Dončič za zmago... 8-)

Zgodovina sprememb…

Sicer takle met čez celo igrišče... vseeno je, če je vrgel unknown igralec ali nekdo drug... tole je pač sreča/smola in tu pa tam se zgodi, da kdo zadene... to se dogaja tudi v "5. libanonski ligi"... če pa igralca pokrivaš, pa je seveda možnost precej manjša, ja. In ne boš verjel @Mato989, Dončič je na koncu tekme tudi prevzel odgovornost in rekel, da je krivda njegova, ker ga ni pokrival. Če so se kaj od tega naučili, super... samo da se v končnici ne bo dogajalo kaj takšnega.

Sicer pa Strus res ni kar en pajac... tip igra položaj SG/2 in v povprečju dosega 12,3 točke, 4,8 skoka in 3,8 asistence na tekmo.

Mogoče pa ga Luka ni pokrival zato, ker je študiral tako kot ti... da je Strus kar en brezvezen undrafted igralec, ki ga ni treba pokrivat :D

Drugače pa meni nič manj/bolj spectacular trojka Strusa, kot bi bila trojka Dončiča iz tega položaja. Ti je pa menda jasno, da bi več govorili o trojki Luke... je dejansko treba razlagat zakaj?

Lahko pa malce skočiš iz kože trolla in si ti tisti, ki obrne ploščo... torej... zakaj ti ne pišeš, kako fantastična je trojka Strusa in jo poveličuješ, kot bi jo mi, če bi takšno trojko dal Luka... torej zakaj kritiziraš Luko, namesto, da bi hvalil Strusa? Ni treba odgovorit, vemo... :D

Zgodovina sprememb…

DrSergioDJ ::

Valavala je izjavil:

Meni je bilo čudno kako je bil drugi polcajt Luka malo aktiven. Prvi dobra igra in 25 pik, drugi ga pa nikjer ni bilo. Indianin komentator je rekel da je nekaj bolan, šel je tudi v garderobo med tekmo. Pa zadnjo četrtino je igral le cca 5 minut.

Tole tudi ne zgleda najbolj nedolžno no.
Tisti, ki so gledali tekmo, pravijo, da je še nekaj časa potem "mencal" in se držal za roko.
...

DrSergioDJ ::

Kurzweil je izjavil:

Mogoče pa ga Luka ni pokrival zato, ker je študiral tako kot ti... da je Strus kar en brezvezen undrafted igralec, ki ga ni treba pokrivat :D
:D

Luka ga ni pokrival, ker je spet pizdakal sodnikom ali tribuni. To se bo res moral odvaditi.

Fantje bojo morali malo bolj resno stisniti v obrambi, ne pa napenjati mišice :D

https://streamable.com/gajtny
...

kow ::

Infarktna koncnica. Oboji so imeli v njej kar nekaj smole in srece. Tekmo je konec koncev zapravil Doncic, ki ni preprecil zaleta Strusu.

Hm, se enkrat pogledal. V bistvu ni bil Doncic kriv, ker Washington ni prevzel nobenga igralca. Doncic je zato moral spremljati kar dva in ni mogel ze v startu pokriti Strusa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Lepa zmaga. Zdaj pa spat :)

Torej danes/jutri ob 1:30 pa tekma proti BOS... tule je gladko favorit BOS, tako da nas lahko samo pozitivno presenetijo.

Počasi že tudi sam bolj resno pogledujem po lestvici, sploh gledam precej po NOP, SAC, PHO, LAL, GSW... še posebej NOP in SAC v tem trenutku...

2:00
Minnestota - Sacramento
New Orleans - Indiana

Torej, poleg morebitnega presenečanja DAL nad BOS, bi bilo fino, da bi tudi MIN premagala SAC, še bolj pa Indiana NOP.

Budilka že nastavljena...

Samael ::

Kurzweil je izjavil:

Budilka že nastavljena...

Kakšna budilka? :) A nisi šel na Thy Light?
Samael != Samuel

A letos bo pa Gafford fasal Woodov treatment pri Kiddu? Maxi pa že na 20-ih minutah.
Samael != Samuel

Kidd živi v iluziji da Maxi lahko brani five out, Gafford pa ne. Je da dejstvo da nobeden od njiju ne more branit perimetra, Maxi pa tudi znotraj ne, v napadu pa je, za razliko od Gafforda povsem neuporaben.
Kai, Green, Maxi, Djj, Thj, Exum katastrofa igra danes. Edini ki so igrali so bili Luka, PJ in Lively. Tako ne moreš zmagati nobenega. Povrh pa Kidd rotacije....

@Samael, ko sem videl najavo koncerta Thy Light sem bil presrečen, da je na petek, ampak je bila gužva do večera... potem pa me je zmanjkalo, tak da tudi budilke za tekmo nisem registriral... sem pa prej, ko sem se zbudil, šel pogledat tekmo za nazan na Areni Sport... ne eno, ne drugo :D

Tudi sam ne vem, zakaj Gafford ni igral več... na trenutke je bilo prav mučno gledat, kak posiljujejo trojke, na koncu met 25%... slaba ekipna igra, preveč soliranja... slaba obramba... in zelo slab Kyrie Irving. Ne bi nekaj dolgovezil, seveda, da je BOS bil gladko favorit, kot vodilna ekipa lige, ampak tole je šlo kar malce preveč smooth za BOS...

Za nameček še zmagi za NOP nad IND in SAC na MIN :))

Nekak sem upal na 2 zmagi od teh 4 na turneji po vzhodu... well, tu je samo ena... ja nič, že jutri ob super prijazni uri za za nas, bo treba premagat PHI...

Do konca sezone je za DAL še 22 tekem... tam od 5. do 10. mesta bo še pravi masaker... potem pa na srečo manjši prepad, saj je na 11. mestu kar 6 zmag za Lakersi Utah...

Od teh 22 tekem, igra DAL še kar 3x proti GSW, 2x SAC, 2x UTA, 2x OKC, 2x DET, 2x MIA. Ali drugače, evo vse tekme:

PHI
IND
MIA
@DET
@MIA
.
GSW
@OKC
DEN
@SAS
UTA
@UTA
@SAC
@SAC
@HOU
@GSW
.
ATL
GSW
HOU
@CHA
@MIA
DET
@OKC

Zdej spet krajša serija domačih tekem... potem pa zanimiv serija 10 tekem, kjer bo DAL igral samo proti ekipam iz zahoda, od tega bodo samo 3 tekme domače.

Zgodovina sprememb…

Jutri pa tekma v neverjetno človeški uri za nedeljo. Ob 19h.
Samael != Samuel

Kako paše tekma ob 19. uri. :D

Res je!

Pa fino je tudi to, da če sem še 30 min nazaj razmišljal kaj bi gledal, ali tekmo Olimpija-Partizan ali Dallas-Philadelphia... sedaj po prvi četrtini tekme Olimpije ni več dvoma...

Zgodovina sprememb…

Da vidimo kaj bo Kidd danes ustvarjal :lol:

Gledam tole tekmico... zaenkrat Dallas povprečno

Kurzweil je izjavil:

Res je!

Pa fino je tudi to, da če sem še 30 min nazaj razmišljal kaj bi gledal, ali tekmo Olimpija-Partizan ali Dallas-Philadelphia... sedaj po prvi četrtini tekme Olimpije ni več dvoma...

Mogoče si še premisliš, samo +5, 7 minut do konca

Čeprav je treba dati na mute, ker tega poslušat..

Zgodovina sprememb…

waw, @Mato989 dejansko gleda tekmo :))

@Kobayashi, dejansko gledam PAR-COL... potem pa seveda DAL-PHI dalje...

Omić eh...2 napaki na koncu in to je to.

@Kobayashi, ja Bavec res nadklada v tri dni... ampak to je še vedno balzam za ušesa, v primerjavi z Bolharjem, slednji pa res takšne debilizme spušča, da res ne moreš gledat prenosa.

Škoda za tale poraz... nič, zdej pa naprej gledat Dallas...

Dallas pa igra tako slabo, kot recimo proti Indiani. Katastrofa. Luka povsem izven. In če Luka ni 100% je Dallas res švoh. Kai včasih sicer potegne ampak danes zaenkrat pač ne.

Vsi so "razštelani". 15 izgubljenih žog. Moral se bo zgoditi čudež.

Tole danes je prav težko gledat... ne vem kaj se dogaja, prava blodnja Dallasa danes...
««
19 / 59
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA sezona 2021-2022 (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Šport
2733273857 (67490) mersault

Več podobnih tem