» »

zobozdravnik

zobozdravnik

cebelar123 ::

Torej sem sredi izdelave zobnih prevlek. Šel sem k zobozdravnici, ki ima koncesijo tam sem bil na pregledu in se dogovoril, da mi to naredi omenila je tudi ceno katera pa očitno ni bila pravilna.
To sem ugotovil, ko mi je zobe že pobrusila in sem bil na probi.
Cena katero je omenila je 700e za dva zoba " oni so rekli da je to doplačilo " zato sem danes malo pogledal cenik in edina stvar katera je 350e je samoplačniška izdelava keramike za 1 zob. Torej za 2 700e kar se izide ampak jaz nikoli nisem rekel, da želim samoplačniško če pa mi dodatno zavarovanje krije del cene.

Nisem še bil tam ampak bi se rad pripravil, ko mi zobe konča, če lahko kaj naredim, če je slučajno ona to izdelala kot samoplačniško.

Sicer koliko vem da lahko preveriš na zzzs ali je bila vloga za odobritev sploh podana ampak še nisem prišel do te telefonske.

Ima kdo kakšno idejo?

OutOfTheBox ::

Poveš ji svoje dvome in skupaj razčistita zadevo.

kixs ::

To je tvoja osebna zobozdravnica ali ne?

Lahko ima koncesijo, vendar, ce je stevilo posegov ze dosegla, bos placal njihovo ceno kot samoplacnik. Ce si prisel hitro na vrsto, je obicajno brez koncesije (spet odvisno od lokacije in zasedenosti zobozdravnika).

kixs je izjavil:

To je tvoja osebna zobozdravnica ali ne?

Lahko ima koncesijo, vendar, ce je stevilo posegov ze dosegla, bos placal njihovo ceno kot samoplacnik. Ce si prisel hitro na vrsto, je obicajno brez koncesije (spet odvisno od lokacije in zasedenosti zobozdravnika).

V bistvu je to moja nova osebna zobozdravnica. To je njen prvi poseg pri meni, tako da je ne poznam. Prisel sem na vrsto v enem mesecu recimo. Ampak saj bi mi to morala pred posegom povedati.

Zgodovina sprememb…

En mesec je relativno kratko. Recimo, ko sem hotel zamenjat osebno zdravnico, mi je "nova" rekla, da pridem na vrsto cez cca eno leto. Potem sem sel samoplacnisko cez mejo in urejal stvari tedensko.

kixs je izjavil:

En mesec je relativno kratko. Recimo, ko sem hotel zamenjat osebno zdravnico, mi je "nova" rekla, da pridem na vrsto cez cca eno leto. Potem sem sel samoplacnisko cez mejo in urejal stvari tedensko.

Je imela napisano da sprejema paciente zato sem tudi klical

Sej zato pa moras njo direktno vprasat.

torej če me je nasrala in sem z nekega razloga zdaj to opravil samoplačniško potem ne morem več nič razen plačati?

Tezko rect.

Na koncu je tako najbolj pomembno, da je kvalitetno narejeno. Raje nekaj placam in je dobro. Kot pa "zastonj" in sem brez zob - kar se mi je tudi zgodilo ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Jure14 ::

Torej rekla ti je 700€, zaračunala tinje 700€.

Da pa sprejema nove paciente na koncesijo pa sploh NE pomeni, da boš na koncesijo takoj (1 mesec) dobil nove zobe.
Kadar je ZZZS plačnik pri zobozdravniku, takrat govoro o letih, ne mesecih.

LeQuack ::

ZZZS si moraš predstavljati kot Muska. Ima milijarde denarja, ampak ga ne da nobemenu, samo zase ga hoče imeti.
Quack !

Jure14 je izjavil:

Torej rekla ti je 700€, zaračunala tinje 700€.

Da pa sprejema nove paciente na koncesijo pa sploh NE pomeni, da boš na koncesijo takoj (1 mesec) dobil nove zobe.
Kadar je ZZZS plačnik pri zobozdravniku, takrat govoro o letih, ne mesecih.

Ne gre se za nove zobe ampak za krone. Ni to enaka stvar.

Vsi posegi, razen nujni, ko je bolecina, trajajo. Govorimo o vec mesecih predno sploh prides na prvi pregled. Seveda je mozno, da ima doticna zdravnica kaksne luknje vmes ali ni tako zasedena. Pac njo bos moral vprasati kako in kaj.

Alien123 ::

Dodatno ti ne bo krilo keramike, ampak najcenejšo možno opcijo. Niso zavarovalnice, da se luksuz igra.

Alien123 je izjavil:

Dodatno ti ne bo krilo keramike, ampak najcenejšo možno opcijo. Niso zavarovalnice, da se luksuz igra.

Krije en del. Vem da je doplacilo sem tudi pricakoval to doplacilo. Ne pa polno ceno

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odlomljen Zob

Oddelek: Loža
234386 (2985) FrRoSt
»

Odprt zob- čakat 6 mesecev ali dat 120 evrov in bo takoj popravljeno (strani: 1 2 3 )

10428900 (9410) mat xxl
»

Osebni zdravnik - neprostovoljna menjava

225043 (4090) Lonsarg
»

Ortodont in čakalna doba

114456 (4108) T0RN4D0
»

državni zobozdrvaniki "mesarji"?