» »

Bittensor - nevronski internet

Bittensor - nevronski internet

dolgakača345 ::

Bittensor je odprtokodni protokol, ki poganja decentralizirano omrežje strojnega učenja, utemeljeno na blockchain tehnologiji. Znotraj tega omrežja modeli strojnega učenja sodelujejo v procesu usposabljanja in so nagrajeni z Bittensorjevo kriptovaluto, TAO, ki je dodeljena glede na informacijsko vrednost, ki jo prinašajo skupnosti.

Poleg tega Bittensor omogoča zunanji dostop, kar omogoča uporabnikom, da pridobijo informacije iz omrežja in prilagodijo njegove dejavnosti svojim potrebam. Končni cilj Bittensorja je ustvariti čisto tržišče za umetno inteligenco oziroma prostor, kjer potrošniki in proizvajalci lahko sodelujejo v brezzaupnem, odprtem in preglednem okolju. Bittensor ima že veliko produktov, do katerih lahko dostopajo in jih uporabljajo uporabniki. Nekateri izmed teh produktov, ki jih danes lahko uporablja kdorkoli vključujejo napredne modele "text to image", robote za klepet, ki so v nekaterih primerih skoraj na nivoju GPT-4, in modele "text to video".

Strojno učenje zahteva obsežno procesiranje in energijo, do katere imajo trenutno dostop predvsem velike korporacije, ki te vire uporabljajo za usposabljanje oziroma treniranje obsežnih modelov strojnega učenja. Bittensor je sprejel drugačen pristop in izkorišča prednosti največjega superračunalnika na spletu, Bitcoina. Danes ves trud in energija, vložena v rudarjenje Bitcoinov, sta na koncu procesa večinoma odvržena in zapravljena. Bittensor to izkoristi in preusmeri prej zapravljeno delo v usposabljanje svojega decentraliziranega sistema strojnega učenja. Ta inovativen pristop jim omogoča, da izkoristijo vse računalnike in sisteme, ki trenutno po vsem svetu rudarijo Bitcoin.

Bittensor je nedavno uspešno zaprosil za parachain slot v omrežju Polkadot, katerega je tudi pridobil 3. januarja. To pomeni, da bo Bittensor deležen izpostavljenosti ekosistemu Polkadot, kar bo povečalo varnost omrežja in omogočilo dostop do decentraliziranih in centraliziranih borz, pametnih pogodb ter wTAO.

Bittensor je bil ustanovljen leta 2016 s strani Jacoba Roberta Steevesa in Ale Shaabane. Omrežje je bilo aktivirano v novembru 2021, žeton pa je prišel na trg Junija 2022. Bittensor Uporablja enako "tokenomiko" kot Bitcoin. Skupno bo v obtoku 21 milijonov žetonov TAO, z zmanjšanjem za polovico vsake štiri leta, vsi žetoni pa bodo v obtok prišli šele leta 2054.

Skratka Bittensor se mi zdi dobra naložba zaradi rastočega trga umetne inteligence, povečane družbene privlačnosti in uporabe vse bolj relevantne tehnologije blockchain. V času pisanja je tržna kapitalizacija Bittensorja okoli 260 milijonov dolarjev medtem pa je 80% žetonov, ki so trenutno v obtoku, zaklenjenih v "staking pogodbah", kar je res dober znak.

Želel sem ustvariti to temo, da bi sprožil razpravo o tem podjetju/projektu in da bi uporabniki, ki o njem ne vedo ničesar, imeli priložnost postaviti vprašanja.

Njihova spletna stran - https://bittensor.com/
  • predlagalo izbris: fikus_ ()

styrian ::

Boš moral prešaltati na izključno AI, ker kripto pri investitorjih ni več v modi. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google vstopa na polje umetne inteligence

Oddelek: Novice / Ostalo
104169 (2670) tigrr
»

Rudarji bitcoina počasi obupujejo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
13138563 (29560) Qcube
»

Slovenski blockchain projekt za trgovanje&energijo

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
197263 (4396) neverlucky
»

Od kod imajo kriptovalute vrednost (strani: 1 2 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
8919451 (16324) gruntfürmich
»

Kaj je Bitcoin - razlaga za vsakogar

Oddelek: Znanost in tehnologija
1110266 (8670) bitcoin

Več podobnih tem