» »

Lenovo Yoga skurjena plosca - zavrnjena garancija?

Lenovo Yoga skurjena plosca - zavrnjena garancija?

1
2
»

bauci ::

Res je kar si napisal. Danes dobis na Slo-tech več odgovor na temo, da ti nekaj smrdi po dreku, kot pa na neko tehnično vprašanje. Žal.

solatko ::

Do sedaj sem vse probleme z računalniško opremo, reševal direktno pri proizvajalcu, od takrat, ko so mi na slovenskem servisu zavrnili novo matično ploščo 478 delux. Nobenega problema niti z nekaj prenosniki, niti diski, matičnimi ploščami, RAM-i. Slovenski servisi so v glavnem pofl. Za vsak izdelek imaš na strani proizvajalca, na podlagi s/n informacijo ali je izdelek v garanciji in kakšen je postopek reševanja. V glavnem sem pošiljal v Nemčijo, NL in UK. Po nekaj stvari je prišel UPS domov in nazaj tudi najpozneje v enem mesecu pripeljal popravljeno ali novo zadevo. Največji problem je bil ravno s prvo reklamacijo, ker ASUS takrat ni imel več 478 plošč in so mi poleg opravičila poslali novo ploščo in RAM-e, procesor pa sem moral kupit nov. Poslali so novo 775 matično, seveda DELUX, pač najboljše, kar se je takrat dobilo, pri nas pa so me hoteli odpravit z neko ploščo za 30€, servis JAE, ki je bil takrat uvoznik za ASUS.
Delo krepa človeka

Stikalo ::

@PIC

Moje mnenje je, da prednapetost gor ali dol, če se prenosnik v noralni porabi pokvari v 2 mesecih je nekaj narobe s prenosnikom. To si verjento uporabljal doma? So se ti pokvarile še ostale naprave v hiši? Verjetno je samo defekten material, mogoče je bila res kakšna prenapetost, samo imaš še napajalnik vmes, ki mora imeti svoje zaščite.

Drugače se to zelo zelo verjetno da precej preprosto popravit. Najprej pogledaš kateri čipi so v bližini, pogledaš datasheet in ponavadi je že shema v referenčnem dizajnu in vidiš kako je narejeno in kakšem mosfet mora tam stati. Druga opcija je pa da na spletu najdeš shemo. Ni nujno da je ravno za ta prenosnik, je tako da je veliko veliko modelov v notranjosti zelo podobnih.

Pat_MaGroin ::

Hvala vsem za odgovore!

Lenovo.de pravi, da moram poslati prenosnik v Nemčijo. Javim razplet. Če bodo zavrnili, bom pa iskal nekoga, da se loti lotanja.

LP

trancer01 ::

Že strošek pošiljanja v Nemčijo in nazaj bo lahko dražji od popravila v Sloveniji.:))

darkolord ::

Ja pa kaj še. Poštnina je ranga ~15 eur.

Zimonem ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Verjetno je šlo za tokovni sunek po DC, zaradi prenapetost na AC. Ne bodo to priznali, pa če se ubiješ. Lahko bi scvrlo napajalnik, samo ne nujno. Veš MOSFET tranzistorji, če je vse normalno, to ne crkne kar tako. To jih verjetno muči. Saj, mučilo bi tudi mene.

Oni prilegajo napajalnik, yoga ima itak USB. Ti si tukaj nekaj zmišluješ.

Lenovo ima v bistvu samo dva napajalnika, morda je kak tretji zdaj in sicer 65W in 100W.
65W je USB-C, 100W pa je Thunderbolt, vsaj moj je tak.

Drugače pa se zadaj ni kaj dosti spremenilo. A ti misliš, da gre noter lepa izmenična elektrika, ven pa povsem ravna črta? Pozabi.
Tule imaš razloženo, kako napajalnik (tudi USB) dela:
https://lygte-info.dk/info/SMPS%20worki...

Ima špice, nadvoltaže, podvoltaže. Ni to tako idealno. Če greš gledat log APC UPS, ki beleži v log, kdaj se voltaža dvigne za več kot 5% ali pade 5% pod nazivnih 230V - to je 5-6 logov na dan. DC linije tudi pogosto pobirajo nadvoltaže.

Skoraj prepričan sem, da je neka špica povzročila tako poškodbo MOSFETa, da se je ta začel greti. Ko je povsem crknil, se je kratkostično sklenil.

Pač je povzročila špico. Sem rekel, da se to včasih zgodi. To ni nič narobe, če podvomiš. Samo ti predlagam, da si prebereš link zgoraj vsaj okvirno, da boš ugotovil, da se kar nekaj dogaja v napajalniku. Saj glej, če ti misliš, da to ni tako, to je čisto tvoj problem.

Drugače pa Lenovo dela dobre napajalnike. Zato bi bilo dobro preventivno zamenjati napajalnik.

Uveljavljanje udara strele/prenapetosti na zavarovalnici tudi ni slaba opcija.

Regulacija napetosti ohranja napetostno ravnotežje znotraj predpisanih mej pri oskrbi z električno energijo, za katero odgovarjata upravljalec distribucijskega omrežja in upravljalec prenosnega omrežja.

Sistemska storitev regulacije napetosti je na voljo vsem uporabnikom in ni individualnega značaja. Kadar uporabnik zahteva in naprave to omogočajo, se lahko regulacija napetosti izvaja kot individualna storitev.

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...
Lenovotovi napajalniki so pa tudi skladni z normativi.
Ti kar nekaj sanjaš.

bbbbbb2015 ::

Zimonem je izjavil:

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...
Lenovotovi napajalniki so pa tudi skladni z normativi.
Ti kar nekaj sanjaš.

To si me čist zmedel. Lenovo napajalniki znajo brati predpise in se ravnati po njih? Whoa...

Ravno Lenovo si izbral, imeli so precej incidentov:
https://www.pcworld.com/article/430764/...

https://www.cpsc.gov/Recalls/2012/lenov...

https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-T...

Poglej, do zdaj so se že naučili, kako izdelati napajalnik - ceneje. Vsi prejmejo CE oznako, vendar kaj več se ne testira. Z USB napajalniki so vsaj poenotili hardverski vmesnik. Vendar pa pričakovati, da bo pa napajalnik deloval kot "zaščita", da ne bo spustil nič skozi, to pa ni res. Jaz upam, da bo v naslednji fazi nekdo od proizvajalcev zahteval, da se vgradi zaščita (tokovna, prenapetostna), ki se jo da poservisirati.

Kakorkoli že, želim OPu, da zrihta laptop, če se da, na garancijski zahtevek. Če pa ne, pa pač na popravilo servisa.

Laptop gre v Nemčijo na servis, pa da vidimo.

Seveda lenovo kot lenovo, poslali so mi UPS return label, ki velja samo iz Nemcije v Nemcijo.

Tako da moram zdaj z GLSjem poslati na mailboxde, oni pa bodo zadevo predali UPS kurirju v Nemčiji.

kriptobog ::

Na kak drug servis nisi probal nesti? Drugace pa moja izkusnja z Lenovo je, da kupim od njihsamo se Thinkpad serijo, kr tam ne komplicirajo z garancijo. Pri enem mi je enkrat pocil zaslon pa so spravili na garancijo, ces da prithinkpad seriji se pa to res ne sme zgoditi. Se mi zdi, da gredo pri thinkpad liniji servisi bolj na roko in se trudijo uredit. Pa se 3 leta imajo garancije.

kriptobog je izjavil:

Na kak drug servis nisi probal nesti? Drugace pa moja izkusnja z Lenovo je, da kupim od njihsamo se Thinkpad serijo, kr tam ne komplicirajo z garancijo. Pri enem mi je enkrat pocil zaslon pa so spravili na garancijo, ces da prithinkpad seriji se pa to res ne sme zgoditi. Se mi zdi, da gredo pri thinkpad liniji servisi bolj na roko in se trudijo uredit. Pa se 3 leta imajo garancije.

Yoga serijo servisira samo Unistar.

Imaš prav, tudi jaz mislim da grem lepo nazaj na ThinkPada, servis v BTCju je zakon, nobenih komplikacij do zdej. Sem enkrat vprašal na servisu za thinkpada, če je to kej ločeno, pa je tip rekel "zelo fejst ločeno thinkpad vs vse ostalo". Na enem novem thinkpadu sem imel 3 mrtve piksle, nesem v BTC, sure, bomo menjali, ne komplicira to Lenovo.

Je pa res, da tale Yoga Slim 7 Carbon je masterpiece od prenosnika. Pod kilogram, karbon, 16:10 kvaliteten zaslon, ni da ni.

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

Zgleda lep prenosnik ja, ampak raje thinkpad :) Sem si narocil zdaj novo X1 yogo. Cene so sicer sle v luft, ampak je pa kr huda masinca.

Jaz gledam zdaj na hitro vzet X13 gen 2 AMD. Čistijo zaloge in te pride 670 € solidno sestavljena mašina.

psychoshorty ::

Sam imam Thinkpad Z13 Gen1... mi ga je firma castla.

Najboljsi lenovotov prenosnik, kaj sem jih kdaj imel.

AMD proc, z amd-jevo grafiko, 13,3, 1tb ssd, 32gb DDR5 6400Mhz... strojcek laufa nenormalno dobro.

Jza imam trenutno v uporabi dva: P15v Gen2i, ter L15 Gen 3 AMD. Sodelavci pa E15 Gen 2 Intel, kar nekaj kosov. To so vse Thinkpadi. To dela v nulo vse. Vsak laptop ima docking in nekaj ekranov.

Paše nam, da so še popravki Think Vantage in dejansko je uptime 100% od dneva 0.

Thinkbooki - to smo pa vse vrnili in so nam vrnili kupnino in full. RAMi crkovali, imeli so neko težavo z upgrade BIOSa, kjer se nekako niso uspeli posodobiti, potem pa je ostal samo črni ekran. Šla je ena matična, na mogoče 14 dni starem laptopu. Ter, kot sem že rekel, ni pravilno ugašal in prižigal 3 monitorjev na dockingu. Toliko vsega je bilo, da smo rekli, da se s tem ne bomo zajebavali.

Za vse, kar smo pa dali na garancijo, pa smo čakali zelo zelo dolgo.

Na enem nam je počil šrauf, oziroma smo ugotovili, da je počen že prišel iz fabrike. Thinkbooki nimajo normalnih M vijakov, ampak neke z ekstra široko glavo (sicer pa tanke). Potem glava poči stran in dejansko tudi s posebnimi orodji komaj odviješ vijak. Thinkbook je iz brizgane plastike, šraufi imajo samo kovinske inserte, to če ga dvigneš z eno roko, to se prav vidi, da se laptop fizično cel zvije. To ni za profesionalno rabo.

Yoge pa nismo kupovali.

Ja saj.

Mislim da bom naročil X13 gen 2 amd, stane tulk kot ideapad 3 v big bangu :).

Lahko tudi sam potrdim, da so thinkpadi najboljsi.

Na firmi jih imamo cez 100+ komadov. Od navadnih E15 do najboljsih konstrukcijskih mobilnih postaj ala P16. Vsi delajo vec let v nulo, sploh kolegi, ki delajo na terenu za sps-programiranje (L15 gen3). Garancije so tudi samo "prinesi in odnesi".

Edino kaj opazamo je, da docking stationi delajo ocitno zelo "neradi" z Samsung monitorji, kjer se nam dogaja, da nekajkrat na dan priklopljeni monitorji npr za 1-2 sekundi postanejo crni oz. kot da bi se izklopli. Nismo se poizkusli z drugo znamko.

darkolord ::

psychoshorty je izjavil:

Edino kaj opazamo je, da docking stationi delajo ocitno zelo "neradi" z Samsung monitorji, kjer se nam dogaja, da nekajkrat na dan priklopljeni monitorji npr za 1-2 sekundi postanejo crni oz. kot da bi se izklopli. Nismo se poizkusli z drugo znamko.
Ste poskusili s FW upgrade dockov?

Pri nas je (presenetljivo) FW upgrade zaenkrat rešil vse težave z docki ...

darkolord je izjavil:

psychoshorty je izjavil:

Smo. Ne pomaga. Sodelavec je imel tezavo s thunderbolt portom, kateri je bil krivec za te probleme. Sumili smo tudi dock a... V garanciji so mu namrec menjali cel mainboard v laptopu, zaradi enega i/o porta. Tudi to ni odpravilo tezavo, ceprav se pojavlja sedaj to dosti manj.

Pa imamo vec generacij samsungovih monitorjev. Pri meni doma recimo, imam tudi lenovotov dock, pa na mojem 32" 4K Samsung monitorju ni nobenih tezav.

Zgodovina sprememb…

darkolord je izjavil:

psychoshorty je izjavil:

Laptop in dock morata biti zelo usklajena, da to lepo laufa. Original Lenovo laptop/dock/monitor v nulo laufa. Večino pa so drugi monitorji. DELL monitorji so slabo laufali. Res pa je, da niso bili novi, ampak nek prastari model.

V Bruslju imamo neke ne-Lenovo docke, zdaj firme se ne spomnim. Z mojim Thinkpadom dela, polnjenje, slika, vse. So bili pa sodelavci, kateri so imeli kaj drugega, predvsem Thinkbooke, nekaj ASUSe. Pa še neke laptope, kar na daljavo nisem mogel videti točno firme.

To pa ni vedno delalo. Najpogosteje polnjenje se je vklopilo-izklopilo. Pa ethernet mreža ni vedno delala, to sicer mislim, da je vezano na to da Windowsi niso imeli driverja za ethernet od docka. Pa sodelavki ni delal monitor. Ali eden ali drugi - ne pa oba. Pa tako.

Je bilo pa preko Think Vantage najmanj 2 popravka za dock.

Meni dosti pomeni, da pridem na lokacijo (mobilno pisarno), priklopim, dela.

Zgodovina sprememb…

Zimonem ::

Nič ne rabita biti zelo usklajena, zgolj po standardih, ti definirajo kaj kdo podpira. Ne laži.
Z kablovjem vred. In Lenovo kolikor sem ga videl se drži standardov. Okrog limon ne mislim izgubljati besed. Sicer so pa servisi tam nekje od IBM. Tako za serverjem kot prenosnike. Je pa najbolje imet kakšnega posrednika , da se ukvarja potem s temi stvarmi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

scipascapa ::

Na Unistaru poznam nekaj ljudi :)

scipascapa je izjavil:

Meni so obupen servis.

Lani sem kupil ThinkBooka 14", odprem in vidim, da ima deformirano plastiko obrobe zaslona. OK, zapakiram nazaj, nesem na Unistar. Komentar serviserja: "to ste sami odpirali in poškodovali". Na gobec bi ga.

Nesem na IBM v BTC: "seveda, bomo zamenjali, Lenovo potrdil napako". Ko sem se pizdil tam 5 minut, kakšni loleki so na Unistarju, so se fantje na IBMju samo smejali.

Skratka, kot je bilo 100x že povedano, ThinkPad, ThinkBook in potem nič več.

Zgodovina sprememb…

WhiteAngel ::

Pat_MaGroin je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Meni so obupen servis.

Lani sem kupil ThinkBooka 14", odprem in vidim, da ima deformirano plastiko obrobe zaslona. OK, zapakiram nazaj, nesem na Unistar. Komentar serviserja: "to ste sami odpirali in poškodovali". Na gobec bi ga.

Nesem na IBM v BTC: "seveda, bomo zamenjali, Lenovo potrdil napako". Ko sem se pizdil tam 5 minut, kakšni loleki so na Unistarju, so se fantje na IBMju samo smejali.

Skratka, kot je bilo 100x že povedano, ThinkPad, ThinkBook in potem nič več.

Kaj pa, če bi šel stran od kitajskih jajc na tajvanska? ;)

Mam službenega della za 2500 eur in je to taka gajba, da to ni res.

Če nisi Apple fan, je Lenovo pač najboljša izbira

Zimonem je izjavil:

Nič ne rabita biti zelo usklajena, zgolj po standardih, ti definirajo kaj kdo podpira. Ne laži.
Z kablovjem vred. In Lenovo kolikor sem ga videl se drži standardov. Okrog limon ne mislim izgubljati besed. Sicer so pa servisi tam nekje od IBM. Tako za serverjem kot prenosnike. Je pa najbolje imet kakšnega posrednika , da se ukvarja potem s temi stvarmi.

Ahahah, jaz po definiciji ne lažem.
Govorim o tem, da je Lenovo Thinkpad P15v dobil BIOS popravek, razlog je bil Prehod v energy saving mode in iz njega. Nato je kak mesec za tem dobil ta isti P15v popravek za docking (ki gre za docking), ki se je tudi tikal energy saving moda.

In zdaj, šele sedaj, to v redu dela. Ko je laptop ni docking star morda 8 mesecev. Prej pa se je včasih zgodilo, no, bom rekel vse čudne sorte. Najbolj sitna težava je bila, da si laptop vzel iz dockinga, ga zaprl, pospravil v torbico, grem na sestanek, ugotovim, da sploh ni šel v spanje. Baterija prazna, vse prazno.

Druga pa recimo ta, da vzamem laptop iz dockinga, gre lepo spat, pridem na sestanek, ima 96% energije. V redu. Delam na baterije, baterija 10%,, ga zaprem, pridem v pisarno, ga dam na docking, mi javi, da priklop za elektriko ni pravi. Ga vzame iz dockinga, ugasnem, priklopim na dock, prižgem, dela.

Po teh popravkih dela vse v nulo. Na docking, iz dockinga. Vse dela.

Ghost7 ::

Potrdim lahko tudi sam, občasno se splača preverit za te popravke. Meni je recimo stišalo mašino.
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/

misek ::

Ghost7 je izjavil:

Potrdim lahko tudi sam, občasno se splača preverit za te popravke. Meni je recimo stišalo mašino.
Meni pa ravno obratno :(
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se izogniti menjavi matične plošče ob firmwarski težavi na ThinkPadu P52

Oddelek: Strojna oprema
211692 (1133) mojca
»

HP Prenosniki 2017

Oddelek: Kaj kupiti
4111251 (10009) MTB
»

HP predstavil najtanjši prenosnik na svetu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
5321896 (18412) MrNighthawk
»

Programerski laptop

Oddelek: Kaj kupiti
417284 (5293) ragezor

Več podobnih tem