Forum » Loža » Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Temo vidijo: vsi
Magic1 ::
Zjutraj ob poljubni uri od 4h dalje je vlak na obalo in do poznega večera nazaj. Reke in jezera so po celi Sloveniji. Ni glih pomanjkanja, če se hoče. Samo en folk se ne bo pretegnil! Da pa je cool imet iphona in 14 dni nobel morja je pa v glavi.
Magic
codeMonkey ::
Da se marsikaj. Eno poletje je mat popizdila in spontano prevzela zgonjeno Renault petko v firmi, kjer je delala, in smo sibali na Vir do sorodnikov. Na poti je bila huda nevihta in brisalci so samo odfrcali, ko jih je vklopila. Pa smo tako stali in cakali, da gre mimo.
V Senju je na prehodu cez cesto avto crknil in se ni vec premaknil. Na sreco se nas je en domacin usmilil ter malo pogledal pod pokrov, odklopil kable s sveck, malo popihal, priklopil nazaj in avto je vzgal. Enako se je zgodilo ponovno skoraj na cilju pri Ninu, in tokrat sem postimal kar jaz, ker sem gledal, kaj je tip prej delal. Star sem bil okoli 12 let.
Pot nazaj bi bila skoraj popolna, ampak smo na rezervi po meji narobe zavili in se vozili po nekih rovtah proti Kopru. Samo molili smo, da nam bo uspelo priti do pumpe (no, vsaj midva, sestra je itak vecino na zadnji klopi prespala), hkrati pa je postajalo vse bolj temno in spet je grozil naliv, pot se je pa vlekla in vlekla.
Ko smo koncno prisli na cesto proti Ljubljani, je bila ta polna vode in smo se samo smejali, da se dobro, da smo sli narobe in zamudili naliv brez brisalcev. Tak adrenalinski ampak poceni dopust je bil to. :)
V Senju je na prehodu cez cesto avto crknil in se ni vec premaknil. Na sreco se nas je en domacin usmilil ter malo pogledal pod pokrov, odklopil kable s sveck, malo popihal, priklopil nazaj in avto je vzgal. Enako se je zgodilo ponovno skoraj na cilju pri Ninu, in tokrat sem postimal kar jaz, ker sem gledal, kaj je tip prej delal. Star sem bil okoli 12 let.
Pot nazaj bi bila skoraj popolna, ampak smo na rezervi po meji narobe zavili in se vozili po nekih rovtah proti Kopru. Samo molili smo, da nam bo uspelo priti do pumpe (no, vsaj midva, sestra je itak vecino na zadnji klopi prespala), hkrati pa je postajalo vse bolj temno in spet je grozil naliv, pot se je pa vlekla in vlekla.
Ko smo koncno prisli na cesto proti Ljubljani, je bila ta polna vode in smo se samo smejali, da se dobro, da smo sli narobe in zamudili naliv brez brisalcev. Tak adrenalinski ampak poceni dopust je bil to. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()

WizzardOfOZ ::
Hvar. Kafič za morjem. Nič posebnega.
Deci vina 15€. Tisti, ki so bili dol, so rekli, da je predrago.
Jaz pravim, da je še preveč poceni, če plačajo.
Na hvaru za 10€ poiskušanje vina. 5 različnih vrst, vsakega po deci.
WizzardOfOZ je izjavil:
V hotelu rab je 1000€ za en teden s polpenzionom (zajtrk in večerja). To ni drago.
Za eno osebo?
Dva odrasla in 14 let star otrok.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
starfotr ::
Ej, vse to je v ceniku in vedo pred naročilom. Tudi pri nas v boljših restavracijah je podobna cena na deci - vinska spremljava ob jedeh ali pa samostojno naročena pijača. Pa je vse označeno. Jok, jok, jok

Kretencr ::
stara mama je izjavil:
Tisti, ki vzemate kredite za dopust ste res zreli za Darwinovo nagrado. Upam, da vsaj otrok nimate.
To so točno taisti, ki druge zmerjajo s škrticami, in ne, s takim mindsetom definitivno nimajo otrok.
Pelji ti otroke (množina!) in ženo ven jest, pa vsakmu omogoči poljubno izbiro.
Pol boš res rabu kredit za dopust, se strinjam.
Dvomim, da ste vsi taki magnati, da mularijo konstantno razvajate z luksuzom (niti ni vzgojno pametno).
In odkar sem v taki situaciji, popolnoma nič ne obsojam pašteta-turistov,
ker je ali to - ali pa bojo moral otroke poslat na Debeli rtič.
velikBrokoli je izjavil:
Ta tema je samo pokazatelj škrtic in kroničnih jamračev.
Povej mi, da nimaš potomcev, brez da mi poveš da še nisi zaplodil nobenega naslednika...
Kok mi greste na živce, kaj si delal otroke, da jih boš zdaj naprej metal? Nam in njim verjetno, bebec. Sam si ga delal kaj zdaj otroke vlečeš not, škrtuh zavistni.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Shkorc ()

Ej, vse to je v ceniku in vedo pred naročilom. Tudi pri nas v boljših restavracijah je podobna cena na deci - vinska spremljava ob jedeh ali pa samostojno naročena pijača. Pa je vse označeno. Jok, jok, jok
V mestu hvar pristajajo jahte vredne po več milijonov, tako da je kar prav, da je tam kava 8€ in vino 15€. Sej tisti "reveži" si to lahko privoščijo. Tudi jaz bi jih lupil s takimi cenami. Ostali, ki pa nimajo tok pa naj prvo cenik pogledajo, da ne bodo jokal, kako drago je tam. Drugje po otoku so cene čisto normalne, v trgovinah mogoče še ceneje kot pri nas (razen konzerv).

stara mama je izjavil:
Pelji ti otroke (množina!) in ženo ven jest, pa vsakmu omogoči poljubno izbiro.
Pol boš res rabu kredit za dopust, se strinjam.
Dvomim, da ste vsi taki magnati, da mularijo konstantno razvajate z luksuzom (niti ni vzgojno pametno).
In odkar sem v taki situaciji, popolnoma nič ne obsojam pašteta-turistov,
ker je ali to - ali pa bojo moral otroke poslat na Debeli rtič.
Greš na kak otok, tam ima vsaka vas "ribiške večere", po možnosti ena za drugo. Ribji krožnik je tam okoli 15€, pa se 2 najesta.
Leros si v Jelsi (na hvaru) na njihovem ribiškem večeru za 15€ dobil porcijo giric, tunin steak in porcijo školjk na buzaro. V Starem gradu (tudi na hvaru) si za 7€ dobil ogromno porcijo sardel ali pa rižoto z morskimi sadeži, tunin steak je bil pa 10€ (ampak je bil ogromen), v Milni (tudi na hvaru) je bil tunin steak 7€, porcija školjk na buzaro pa 5€.
V sosednjem zalivu od kampa je hladilnica, kamor ribiči vozijo svoj ulov in si lahko kupiš ribe. Cena je 10€ na kilogram sveže ulovljene ribe. Skoraj vsak dan sem pekel ribe (brancini, škarpene, orade, enkrat celo kovača).
Mi vedno kampiramo. Uživamo v tem in recimo letos smo za 21 nočitev (3 tedne) v kampu plačali celih 830€. Pa ne vem, če smo z gorivom do Hvara in nazaj ter vso hrano porabili 2000€ v 21 dneh kar smo bili dol.
Itak pa vsi dobijo regres za dopust. Če ga za kaj drugega kot dopust porabijo so si pa sami krivi. Ne rabiš pa nobenega kredita za dopust jemat, samo dopust moraš tak izbrat, ki je primeren tvoji denarnici.
Zgodovina sprememb…
feryz ::
No vidiš, jaz sem pa toliko dal na noč, za dva.
Pa se niti pod razno ne pritožujem, da je drago.
Vsak izbere kar mu paše.
Pa se niti pod razno ne pritožujem, da je drago.
Vsak izbere kar mu paše.

stara mama ::
Kok mi greste na živce, kaj si delal otroke, da jih boš zdaj naprej metal? Nam in njim verjetno, bebec. Sam si ga delal kaj zdaj otroke vlečeš not, škrtuh zavistni.
»Kaj si sploh delal otroke?« — ker jih imam rad, bebec. A ti je treba to res razlagat?
To, da imam otroke, še ne pomeni, da moram za vsak dopust vzeti kredit in plačati karkoli si nekdo izmisli, samo zato da bom lahko rekel, da sem jim vse privoščil.
Otrokom lahko privoščiš ogromno tudi brez tega, da si finančno zabit.
In potem me ti kličeš »škrtuh zavistni« zato, ker znam seštet stroške in rečem, da mi je 3 jurje za isti dopust preveč? 😂
Če ti je »imam rad svoje otroke« sinonim za »za njih bom zapravil karkoli, pa čeprav si ne morem privoščiti«, potem problem očitno ni v moji ljubezni do otrok, ampak v tvoji matematiki.
Ampak razumem. Ko nimaš argumenta, je precej lažje napisat »bebec, škrtuh, zavistni« kot pa odpret kalkulator.
Ekologija™ in Trajnost™

stara mama je izjavil:
Če ti je »imam rad svoje otroke« sinonim za »za njih bom zapravil karkoli, pa čeprav si ne morem privoščiti«, potem problem očitno ni v moji ljubezni do otrok, ampak v tvoji matematiki.
Ampak razumem. Ko nimaš argumenta, je precej lažje napisat »bebec, škrtuh, zavistni« kot pa odpret kalkulator.
Ti ne razumeš.
Celo leto jih starši zanemarjajo in se ne ukvarjajo z otroki, porinejo jim telefon ali tablico v roke, da imajo mir, potem jih je pa treba "podkupit" z dobrim dopustom/počitnicami, da bodo naslednje leto lahko spet se ne ukvarjali z otroki.
Podobno kot nekaterih staršev nikoli ni doma, potem pa ko pridejo, prinesejo goro daril, da bi se odkupili za njihovo odsotnost. Otroku več pomeni prisotnost staršev, kot pa vsa darila, ampak večina tega niti ne razume. Ampak ta debata je za v drugo temo.
Zgodovina sprememb…

Kretencr ::
stara mama je izjavil:
»Kaj si sploh delal otroke?« — ker jih imam rad, bebec. A ti je treba to res razlagat?
To, da imam otroke, še ne pomeni, da moram za vsak dopust vzeti kredit in plačati karkoli si nekdo izmisli, samo zato da bom lahko rekel, da sem jim vse privoščil.
In potem me ti kličeš »škrtuh zavistni« zato, ker znam seštet stroške in rečem, da mi je 3 jurje za isti dopust preveč? 😂
Skill issue my guy.

gruntfürmich ::
codeMonkey je izjavil:
Da se marsikaj. Eno poletje je mat popizdila in spontano prevzela zgonjeno Renault petko v firmi, kjer je delala, in smo sibali na Vir do sorodnikov. Na poti je bila huda nevihta in brisalci so samo odfrcali, ko jih je vklopila. Pa smo tako stali in cakali, da gre mimo.
si predstavljaš današnjo mamico, da kaj takega adrenalinskega/robinzonskega izvede?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

WizzardOfOZ je izjavil:
Ti ne razumeš.![]()
![]()
![]()
Celo leto jih starši zanemarjajo in se ne ukvarjajo z otroki, porinejo jim telefon ali tablico v roke, da imajo mir, potem jih je pa treba "podkupit" z dobrim dopustom/počitnicami, da bodo naslednje leto lahko spet se ne ukvarjali z otroki.
Podobno kot nekaterih staršev nikoli ni doma, potem pa ko pridejo, prinesejo goro daril, da bi se odkupili za njihovo odsotnost. Otroku več pomeni prisotnost staršev, kot pa vsa darila, ampak večina tega niti ne razume. Ampak ta debata je za v drugo temo.
Itak! Ampak nevem česa nebi razumel, ker nisem govoril o ne-ukvarjanju s froci, temveč le o racionalni porabi sredstev (kar 20EUR za čevape in 250EUR/noč apartma ni).
Kretenc pa očitno je take sorte persona, ki jo opisuješ.
Mogoč je celo kak direktor al pa privatnik, ker ustreza točno takemu profilu, njihovi otroci pa vemo kakšni potem postanejo.
Skill issue my guy.
Argumenti so šli spat, ostal je še samo "Skill issue"
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
velikBrokoli ::
stara mama je izjavil:
Pizda ste eni luzerji, a zdaj že AI uporabljate za odgovore? Neverjetno, polpismeni ...

velikBrokoli je izjavil:
Pizda ste eni luzerji, a zdaj že AI uporabljate za odgovore? Neverjetno, polpismeni ...
Ne, sam za dežurne idiote, ker se sami ne znamo spustit na tvoj nivo in se rabi avtomatizirana pomoč
Ekologija™ in Trajnost™