Forum » Loža » Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Temo vidijo: vsi
LeQuack ::
Dražje cene kot ima Hrvaška, manj imajo Slovenci v denarnicah. Meni se to zdi kot totalna zmaga za njih.
Quack !
feryz ::
Kolega iz tujine je včeraj zaključil balkan turnejo, kot on pravi.
Teden dni Hrvaška, teden dni Slovenija. Ves čas se je muval naokrog.
Napisal mi je, da je Hrvaška še nekako, Slovenija pa je osupljivo draga. Predraga.
Teden dni Hrvaška, teden dni Slovenija. Ves čas se je muval naokrog.
Napisal mi je, da je Hrvaška še nekako, Slovenija pa je osupljivo draga. Predraga.
iso2000 ::
Utk ::
Napisal mi je, da je Hrvaška še nekako, Slovenija pa je osupljivo draga. Predraga
Meni je to jasno odkar vem zase. In sigurno ne gre na bolje glede tega.
bm1973 ::
Zakaj bi se sploh šel nizkocenovni turizem?
Sam v Sloveniji je dostikrat cena luksuzna, storitev pa nizkocenovna.
Pač folku se ne da delat, turisti pa vseeno pridejo tudi za tiste cene.
Ker smo majhni, lahko tiste par turistov nategnemo, saj imamo cel svet za nategovat.
Sam v Sloveniji je dostikrat cena luksuzna, storitev pa nizkocenovna.
Pač folku se ne da delat, turisti pa vseeno pridejo tudi za tiste cene.
Ker smo majhni, lahko tiste par turistov nategnemo, saj imamo cel svet za nategovat.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Zvezdica27 ::
res je. Sam pretiravati pa tudi ni treba - začenši z davčno obremenitvijo plač - potem tudi hrana ne more biti poceni. To, da je pri nas pica 15e ali več in da da 4 članska družina za spodobno kolilo čez 100e, pač ni normalno.
Jaz komot plačam malce več, sam pri ans pa že preveč - enotavno ne hodimo več ven jest, pa bi šli velikokrat. Sem že bil v parih malce bolj fancy zadevah in za 4 člane dajal 200e ali več... za sploh ne dobro hrano. Ajde, jih je ene par, kjer absolutno to čutiš in si zaslužijo, 3/4 pa ne.
Evo danes grem an službeno kosilo v neko na pol mezno oštarijo, na hitro, me prav zanima koliko bo za 3 prišel račun...
Sam saj vemo, da tudi če davke znižamo, cene ostanejo, kjer so.
Tudi turist si zaluži nek rešpekt, predvsem turist. Prišel je zaradi nas, zdaj pa ga bomo jebali?
kr neki...
zz
Jaz komot plačam malce več, sam pri ans pa že preveč - enotavno ne hodimo več ven jest, pa bi šli velikokrat. Sem že bil v parih malce bolj fancy zadevah in za 4 člane dajal 200e ali več... za sploh ne dobro hrano. Ajde, jih je ene par, kjer absolutno to čutiš in si zaslužijo, 3/4 pa ne.
Evo danes grem an službeno kosilo v neko na pol mezno oštarijo, na hitro, me prav zanima koliko bo za 3 prišel račun...
Sam saj vemo, da tudi če davke znižamo, cene ostanejo, kjer so.
Tudi turist si zaluži nek rešpekt, predvsem turist. Prišel je zaradi nas, zdaj pa ga bomo jebali?
kr neki...
zz
starfotr ::
enotavno ne hodimo več ven jest, pa bi šli velikokrat.
Pač sprijazni se, da če nimaš, potem nimaš. Lahko si tudi samo škrt. Kaj jaz vem.
Z domačo kuho ni nič narobe. Če doma kuhaš iz osnovnih sestavin, prideš na bistveno bolj zdrav in poceni obrok kot če zaviješ v gostilno.
Jaz ne vem, kaj vam ni jasno. Cene rastejo. Nekje bolj, drugje manj. Očitno jim poslovni modeli z visoko ceno pijejo vodo. Če jim ne, pride drug najemnik in jovo na novo.
Turisti so na svetu za to, da se jih lupi. To ve vsak. Predvsem zato, ker so po večini množični in neumni. Če jih ne lupiš, si ti tisti neumen.
iKst_ ::
Pač sprijazni se, da če nimaš, potem nimaš. Lahko si tudi samo škrt. Kaj jaz vem.
Tole je faljen pogled na stvari. Meni eno tako kosilo predsatvlja manj kot 1% mesečnih prihodkov. Škrt tudi nisem, ker z veseljem plačam tudi 2x ali 3x več za dobro storitev.
Problem je, ko se pustiš nategovati in za veliko denarja požreš goli minimum.
Poslovni model nategovanja je mogoče vzdržen na kratek rok, dolgoročno je pa škodljiv za vse.
CiClon ::
Cene so dejansko krepko prenizke glede na guzvo ponekod. Peljite se samo v Trento ta dva meseca pa to je katastrofa, kar je tam gor. Cene bi morale bit ene 100% višje in grem stavit, da obisk ne bi bil 50% v minus. In ni to edina taka lokacija.
Pejt čez mesec ali dva.
Se spomnim kako mi je rekel lokalni birt. Dokler je šlo, je bilo luštno cene dvigati. V nebo.
Ko se je začelo ustavljati, niti spuščanje cen ni pomagalo.
Ponujal je juho, krompir, meso, solato in sladico za 5 evrov. Skratka zastonj.
Ampak če nikogar ni v oštarijo, niti tega ne moreš šenkati.
In to se bo zgodilo posočju zelo hitro. Še par tednov in je konec.
Lahko bodo zastonj dajali, pa ne bo izgube. Ker ne bo nikogar, da bi vzel.
Drugače pa ... zipline Bled 85 evrov na osebo!?
Tem se res suka. Upam da vsaj tisti študentaraj, ki jim dela denar, kulturno plačajo.
Se spomnim kako mi je rekel lokalni birt. Dokler je šlo, je bilo luštno cene dvigati. V nebo.
Ko se je začelo ustavljati, niti spuščanje cen ni pomagalo.
Ponujal je juho, krompir, meso, solato in sladico za 5 evrov. Skratka zastonj.
Ampak če nikogar ni v oštarijo, niti tega ne moreš šenkati.
In to se bo zgodilo posočju zelo hitro. Še par tednov in je konec.
Lahko bodo zastonj dajali, pa ne bo izgube. Ker ne bo nikogar, da bi vzel.
Drugače pa ... zipline Bled 85 evrov na osebo!?
Tem se res suka. Upam da vsaj tisti študentaraj, ki jim dela denar, kulturno plačajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
A je treba met celo leto iste cene? Jaz govorim za dva meseca sezone. Prej in pole naj imajo zaradi mene še nižje cene kot zdaj.
iso2000 ::
Zakaj sploh ta obsesija z restavracijami in dostavljeno hrano? A res nihče več noče kuhati? Potem pa še nenehno zgražanje nad cenami. To je že skoraj nacionalni šport.
Dopust je privilegij, ne pravica. Kdor si ga lahko privošči, super. Kdor si ga ne more, lahko povsem lepo preživi proste dni tudi doma. Za to ne potrebuješ malo zdrave pameti, dobre volje in par nog. Ni treba vedno na drug konec sveta rinit.
Seveda je lepo potovati. Večina ljudi rada raziskuje nove kraje in preizkuša nove stvari. Ampak to ni nuja. To počneš predvsem takrat, ko si to lahko privoščiš.
Zato tudi ne razumem pritoževanja, kako je bilo nekje drago. Če se ti zdi predrago, pač ne greš. Jaz zase dobro vem, kaj si lahko privoščim in kaj si tudi dejansko želim privoščiti. Med obema stvarma je precejšnja razlika. Sem pač škrt.
Recimo mobilna hišica za več kot 200 evrov na dan nekje na Hrvaškem se mi zdi absolutno predraga. Ali bi si jo lahko plačal za teden ali dva? Bi. Ampak zakaj? Enako lepo preživim dopust v apartmaju ali šotoru za polovico oziroma tretjino te cene. Še raje pa sem doma, kakšen izlet z biciklom, skok na kakšen hrib, ali pa do kakšne vode, zvečer še kaj na žar, pa je. Tistih 200 evrov na dan bi bil skoraj za cel teden takih podvigov. Da ne omenjam, da je doma lažje lenarit, kot nekje v nekem apartmaju. Je vseeno vse pri roki. Pa spat se da tudi bolje.
Pa še nekaj. Ali v tistih sedmih ali desetih dneh res postanemo tako razvajeni? Ne bi kuhali, ne bi pospravljali, samo ležali in gledali v zrak? Tega res ne razumem.
Turistična ponudba je narejena za vse turiste. Konkurenca niso samo Slovenci, ampak cela Zahodna Evropa. In potem pride Hans z neto plačo 6.000 evrov ter Janez z neto plačo 2.000 evrov. Kar je enemu drago, je drugemu povsem sprejemljiva cena.
Najbolj zanimivo pa je, da smo Slovenci kljub vsemu pritoževanju vsako leto med narodi z največ nočitvami na Hrvaškem. Očitno nam le ni tako hudo. Sam jambrat je treba! ?
Dopust je privilegij, ne pravica. Kdor si ga lahko privošči, super. Kdor si ga ne more, lahko povsem lepo preživi proste dni tudi doma. Za to ne potrebuješ malo zdrave pameti, dobre volje in par nog. Ni treba vedno na drug konec sveta rinit.
Seveda je lepo potovati. Večina ljudi rada raziskuje nove kraje in preizkuša nove stvari. Ampak to ni nuja. To počneš predvsem takrat, ko si to lahko privoščiš.
Zato tudi ne razumem pritoževanja, kako je bilo nekje drago. Če se ti zdi predrago, pač ne greš. Jaz zase dobro vem, kaj si lahko privoščim in kaj si tudi dejansko želim privoščiti. Med obema stvarma je precejšnja razlika. Sem pač škrt.
Recimo mobilna hišica za več kot 200 evrov na dan nekje na Hrvaškem se mi zdi absolutno predraga. Ali bi si jo lahko plačal za teden ali dva? Bi. Ampak zakaj? Enako lepo preživim dopust v apartmaju ali šotoru za polovico oziroma tretjino te cene. Še raje pa sem doma, kakšen izlet z biciklom, skok na kakšen hrib, ali pa do kakšne vode, zvečer še kaj na žar, pa je. Tistih 200 evrov na dan bi bil skoraj za cel teden takih podvigov. Da ne omenjam, da je doma lažje lenarit, kot nekje v nekem apartmaju. Je vseeno vse pri roki. Pa spat se da tudi bolje.
Pa še nekaj. Ali v tistih sedmih ali desetih dneh res postanemo tako razvajeni? Ne bi kuhali, ne bi pospravljali, samo ležali in gledali v zrak? Tega res ne razumem.
Turistična ponudba je narejena za vse turiste. Konkurenca niso samo Slovenci, ampak cela Zahodna Evropa. In potem pride Hans z neto plačo 6.000 evrov ter Janez z neto plačo 2.000 evrov. Kar je enemu drago, je drugemu povsem sprejemljiva cena.
Najbolj zanimivo pa je, da smo Slovenci kljub vsemu pritoževanju vsako leto med narodi z največ nočitvami na Hrvaškem. Očitno nam le ni tako hudo. Sam jambrat je treba! ?
A je treba met celo leto iste cene? Jaz govorim za dva meseca sezone. Prej in pole naj imajo zaradi mene še nižje cene kot zdaj.
Mnogo nastanitev in obratov na Hrvaškem in tudi pri nas je odprtih samo v času sezone. Pač se vidi, da teh krajev nikoli ne obiščete izven sezone, izven navala turistov.
Jaz govorim o tem, da imamo lokacije pri nas, ki imajo krepko prenizke cene (med sezono), glede na to da je folka toliko, da hodijo in parkirajo en po drugem.
Da zaserješ ni treba dosti.
Da popraviš pa zelo veliko.
Vsi v turističnih krajih bi radi v treh mesecih zaslužili za celo leto. Tisti, ki nismo na takih lokacijah, pa moramo delati 12 mesecev v letu.
Jaz sem bil na Hrvaškem v nekem selu, ulica Beverly Hills, oni temu tam rečejo.
8 bajt, vse 5 zvezdic, najem 850 evrov na noč.
V moji vrsti ostali dve (ena dvojček) prazni, v zgornji 2 zasedene od petih. Konec julija, višek sezone.
Nekako jim ne gre po planu, zgraditi milijonsko bajturino in jo prazno imeti, nekako ni smisel investicij.
Vsi v turističnih krajih bi radi v treh mesecih zaslužili za celo leto. Tisti, ki nismo na takih lokacijah, pa moramo delati 12 mesecev v letu.
V moji vrsti ostali dve (ena dvojček) prazni, v zgornji 2 zasedene od petih. Konec julija, višek sezone.
Nekako jim ne gre po planu, zgraditi milijonsko bajturino in jo prazno imeti, nekako ni smisel investicij.
Če vse vlagaš v turizem, če ti banke ne dajo denarja za kaj drugega kot za nepremičnine in navtiko, potem veš, da bo enkrat konec tega.
Magic1 ::
Da zaserješ ni treba dosti.
Mal sem na hitro v kalkulator cifre zmetal in je ROI dost slab. Samo vsi pričakujejo, da bodo same nepremičnine dosti dražje čez čas. Bolj se to računa, ostalo sprot je bolj za stroške.
Magic
Mnogo nastanitev in obratov na Hrvaškem in tudi pri nas je odprtih samo v času sezone. Pač se vidi, da teh krajev nikoli ne obiščete izven sezone, izven navala turistov.
1x Murter, konec oktobra.
2 pajzla odprta, nič folka.
Mrtvo...
Morje ni za kopat, zunaj ni za sončit, drugega dol nimaš početi, razen če si ribič, jadralec, navtik, al pa nimaš frocov, pa si šel kaj kolesarit ali kaj podobnega. Plus kratek dan, ko je že ob 18h tema...
Na Murter smo mi službeno hodili, marec, april, maj.
Pir si še dobil, za najest se, si moral na celino.
H unmu prašičkarju na rondoju smo hodili. Dobro in izven sezone ugodno.
Pir si še dobil, za najest se, si moral na celino.
H unmu prašičkarju na rondoju smo hodili. Dobro in izven sezone ugodno.
A tisti dela tudi izven sezone?
Dobro vedeti...
Dobro vedeti...