» »

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Temo vidijo: vsi
««
102 / 104
»»

Mato989 ::

velikBrokoli je izjavil:

Mato989 je izjavil:

iKst_ je izjavil:

LOL, skopiral si nek random tekst iz LLMa :)

Drugače, kaj od tega trenutni LLMi ne znajo?

- General reasoning: Can learn and perform any intellectual task a human can.
- Autonomous goal formation: Can decide what to pursue, not just respond to prompts.
- Deep understanding: Understands concepts, not just patterns.
- Transfer learning: Applies knowledge across completely different domains naturally.
- Self-modeling: Has some form of self-awareness or internal representation of itself.
- Embodied or grounded (often assumed): Learns from real-world interaction, not just text.

In short:
True AI would actually understand, reason, and adapt--not just imitate.

Trenutni LLM ne zmore, da mu bi jaz dal navodilo da naredi igro in bi tako dolgo mlel in raziskoval in sam testiral da bi potem igra (ali spletna stran) delovala... in potem bi jo še naložil na moje gostovanje...

Povej mi ali trenutni LLM to zmore?

Seveda zna, skill issue, bos moral malo bolj pametno spisati navodila. S claudom/codexom brez problema spises plane in ga pustis, da 24/7 melje (dokler imas max plan in ti ne zmanjka tokenov).

Seveda in on stestira igrco, nardi QA test, robnih primerov, pripravi avtomatizacijo regression itd? Pa grafiko, pa audio dialog?

No ok, boš mi pokazal... (pazi brez da bi jaz kaj copy pastal)

In koliko folka uporablja tak "AI"?

Btw, če je brez problema zakaj takih iger ipd. ni na spletu?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

iKst_ ::

Seveda in on stestira igrco, nardi QA test, robnih primerov, pripravi avtomatizacijo regression itd? Pa grafiko, pa audio dialog?

Načeloma ja. Oz. tehnično je izvedljivo, pustimo to koliko je smiselno vse 100% avtomatizirati. Sicer ne gre za LLM, če smo natančni, ampak za agente, ki uporabljajo LLM, da dosežejo svojo nalogo.

iKst_ je izjavil:

Načeloma ja. Oz. tehnično je izvedljivo, pustimo to koliko je smiselno vse 100% avtomatizirati. Sicer ne gre za LLM, če smo natančni, ampak za agente, ki uporabljajo LLM, da dosežejo svojo nalogo.

Torej, nihče ne uporablja pravega AI torej... ker pravi AI je (za mene) imitacija delavca...

Če mu moram jaz VSE napisat in povedat, potem je že izgubil kreativnost...

Ker če ti rečeš diplomantu na FERI da ti naj nardi pač neko simple igrico ti jo bo nardil, Chat GPT ti jo pa ne bo nardil da double klikneš gor in zalaufaš... morš spet nekaj kopirat ipd...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Ker če ti rečeš diplomantu na FERI da ti naj nardi pač neko simple igrico ti jo bo nardil, Chat GPT ti jo pa ne bo nardil da double klikneš gor in zalaufaš... morš spet nekaj kopirat ipd...

Verjetno nisi razumel napisanega. Agent = koda/software, ki upravlja LLMe. ChatGPT ti je res ne bo naredil, niti ni namenjen temu.

"An AI agent is an autonomous software program powered by large language models (LLMs) that perceives its environment, reasons, plans, and takes multi-step actions to achieve specific goals with minimal human oversight."

Drugače tudi večina diplomantov FERI ne bo naredila igre brez izdatnih navodil in vprašanj. Še manj pa večina ljudi nasploh.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

iKst_ je izjavil:

Verjetno nisi razumel napisanega. Agent = koda/software, ki upravlja LLMe. ChatGPT ti je res ne bo naredil, niti ni namenjen temu.

"An AI agent is an autonomous software program powered by large language models (LLMs) that perceives its environment, reasons, plans, and takes multi-step actions to achieve specific goals with minimal human oversight."

Drugače tudi večina diplomantov FERI ne bo naredila igre brez izdatnih navodil in vprašanj. Še manj pa večina ljudi nasploh.

No in zdaj greva nazaj k moji OSNOVNI trditvi? Koliko ljudi pa uporablja te agente? Večina ne, kot sem jaz trdil, večina uporablja Chat GPT ki je LLM ne proper AI... še 1x, jaz proper AI smatram kot nekaj human-like v reševanju težav, in učenja... ne pa nekaj kar dejansko dela fast search po shranjenih DB in spletu...

Utk ::

Kdo pa pravi da chatgpt (ali pa kater drug) sam ni že "agent"? In če trenutno ni, zakaj chatgpt 6 ali 7 ne bi bil? Ko mu boš dal nalogo je ne bo šel direktno reševat, ampak bo sestavil postopek s katerim bo to nalogo rešil, potem te podnaloge razdelil raznim modelom, in spet nazaj sestavil v rešitev.
To ni nič takega, samo še en manjši nivo nad vsem. Recimo na tem forumu mu dajajo neke matematične probleme, ki jih on rešuje kot fdvjevec. Lahko bi pa komot premislil, ok, to je matematični problem, in napisal skripto, ki to reši, in potem dal odgovor, ki ga skripta dejansko izračuna, ne pa samo sestavi kot LLM.

delavec44 ::

Čak, kaj to je tema o AI? Ah ne, zraven te je. :))

Mato989 je izjavil:

No in zdaj greva nazaj k moji OSNOVNI trditvi? Koliko ljudi pa uporablja te agente? Večina ne, kot sem jaz trdil, večina uporablja Chat GPT ki je LLM ne proper AI... še 1x, jaz proper AI smatram kot nekaj human-like v reševanju težav, in učenja... ne pa nekaj kar dejansko dela fast search po shranjenih DB in spletu...

Če smo natančni, ChatGPT ni LLM ampak orodje, ki uporablja LMM. Med drugim imaš v ChatGPTju "Agent mode", ki dela stvari samostojno in obkljuka praktično vse točke, ki si jih napisal. Verjetno ga uporablja veliko ljudi, domnevam. Jaz ga redno.

Sem za foro dal en tak res enostaven in brezvezen prompt.

"Design and write a small, simple computer game from start to finish. 100% without my interaction."

Pa mi je vrgel ven delujočo kačo v html obliki. klikneš html file in igraš.

Kanban ::

90% kode v podjetju OpenAI napiše (njihov) AI. Po besedah nekaj kolegov, ki delajo tam. Seveda pod nadzorom, ne kar prosto po Prešernu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()

LeQuack ::

Hrvaška spet zmaguje, mi zgubljamo.
https://www.hgk.hr/izmjene-zakona-o-pos...
Quack !

LeQuack ::

Pa treba je rečt da je Milanovič car, proti tej amebi ki jo imamo mi:
https://x.com/Dolores111333/status/2033...

Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Buggy ::

Buggy je izjavil:

70 do 100 evrov?

ja tolk sem dajal zdej se pa stegnem NP tud vec, ce zadosti moje pogoje, dokler se lahko uzivam.

Se enkrat. Cimbolj odfukano situacijo nikomu nista iscem. Trenutno je bil Barbat v zacetku naselbin z zgornjimi paramateri top, ni vrag da ne najdem kej podobnega za 10 dnevno umirjanje. Sicer dopuste bolj na adrenalin nacrtujeva spontano. Rabiva spet nek morski chill moment.

Kdor je vztrajen mu pac rata :P Nastanjeni skoraj na isti lokaciji, sam se mal blizje morju.
Sicer sem sel kar na hardcore varianto in sel v spirali klicat bajte okoli stare lokacije. IN je ratalao. Slucajno je nekdo odpovedal, ker so tukaj bolj kot ne aranzmaji zgolj za dolgoletne dopustnike in ne trzijo po netu. Cena zgolj prgicse cekinov vec kot prej.

Zunaji tus - checked

Naravna sencka - checked

vukojebina, brez roja turistov, domac teren, prijazna gostiteljica - checked!

Voda topla za popizdit. Vsake kvatre se najde kaksen mrzel tok ko plavas, ki te prijetno preseneti.

Apartmajcek pac ni atrijski, je pa spodaj shared space, ki pa je bolj kot ne za nas, saj gostiteljica je bolj kot ne notri. Klimatizirano in dve spalnice vsaka s svojo kopalnico in wc.

kuhinja dost moderna in tudi s pomivalcem, spodaj je tudi pralni stroj

Srecen sem, da smo nasli termin in pravo lokacijo, sem se res bal da bo letos sel tale krasen mir in charging baterij mimo :8)
Nauk zgodbe, ne obupat in klicarit je treba tudi tiste, ki ne oddajajo uradno, ker praktcno oddajajo skoraj vsi.

Bellator ::

7 evrov sem dal za kavo z mlekom, esspreso in colo. Pojma nimam kaj se pritožujete, saj je ceneje kot pri nas.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

ššš ::

Bellator je izjavil:

7 evrov sem dal za kavo z mlekom, esspreso in colo. Pojma nimam kaj se pritožujete, saj je ceneje kot pri nas.

Jah,... kje?

pocitniski cheers pa mora bit :P

Bellator ::

ššš je izjavil:

Bellator je izjavil:

Jah,... kje?

Biograd pri Zadru. Kepica sladoleda večinoma po 2 evra, ponekod 2,5. V Pakoštanu so cene podobne. Že v BTCju so cene krepko višje, podobne tistim v turističnih pasteh po Hrvaški.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

starfotr ::

Ah, če ne zmorete pač ostanite doma.

Ali pa ne hodit v restavracije in si kuhajte sami. Je pa problem, če ne znate in/ali ste leni.

starfotr je izjavil:

Ali pa ne hodit v restavracije in si kuhajte sami. Je pa problem, če ne znate in/ali ste leni.

Ah, če ne zmorete napisat karkoli smiselnega, pač ne pišite nič.

Daj razloži kako nekdo preživi ostalih 49 tednov v letu, če ne zna nič skuhat niti nima 6 evrov za kebab.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Ne vem. Ampak očitno je veliko ljudi, ki nimajo pojma o osnovah preživetja, med kar spada tudi kuhanje in osnove financ. In vsako leto nabijajo o cenah na Hrvaškem. Čemu? Cene so, kakršne so. Vzemi ali pusti.

Spodaj imamo zar na plin, jutri picimo s kolesom 10km na Rab v ribarnico, pa specemo se za gazdo. Nekako lepo se mi zdi. Smo pa ze meli goste, znance FFS...se Barbat vukojebina je postala svetovljanska.

gen Maister ::

Utk je izjavil:

starfotr je izjavil:

Ah, če ne zmorete napisat karkoli smiselnega, pač ne pišite nič.

Daj razloži kako nekdo preživi ostalih 49 tednov v letu, če ne zna nič skuhat niti nima 6 evrov za kebab.

Je burek za 3€ ali pa oddaja 3 nepremičnine in benti, kako so davki previsoki in nepravični!?? 8-)
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko

Mislim da je logično da nekdo na sociali ne bo bentil čez davke, ker prvič jih ne plačuje kaj dost in drugič od kod misliš da dobiva socialo.

feryz ::

Buggy je izjavil:

Srecen sem, da smo nasli termin in pravo lokacijo, sem se res bal da bo letos sel tale krasen mir in charging baterij mimo :8)
Nauk zgodbe, ne obupat in klicarit je treba tudi tiste, ki ne oddajajo uradno, ker praktcno oddajajo skoraj vsi.
Nikoli več v tako luknjo. Rajši ne grem nikoli več na morje.

Mogoče si toliko mlajši od mene, pa ti je to še sprejemljivo. Meni je bilo tudi včasih. Ampak nisem bil le mlajši, tudi drugi časi so bili. Bolj revni, pa so bile take zadeve ok.

Drugače pa ja, cene na hrvaškem morju so, razen ekscesov, v povprečju, nižje kot pri nas.

Magic1 ::

Moja letošnja prigoda s Hrvaške. Vsak dan zastoj čez mestece, cirka 1.5km, ker se zabaše pri Lidlu. Folk čaka na frej parking... Se izgleda navade spreminjajo.
Cena sladoleda pa je odvisna od lokacije, verjetno če se zmenijo. Nekje je povsod 3€, drugje pa je 2€. Oziroma se mi zdi, da če je nekje nek kvalitetnejši sladoled, ki se seveda prodaja po 3€, potem se tudi olož v okolici prodaja po 3€. Sej če bodo pretiraval, bo folk spet zavil v trgovino in raje banjco nabavil.

feryz je izjavil:

Buggy je izjavil:

Mogoče si toliko mlajši od mene, pa ti je to še sprejemljivo. Meni je bilo tudi včasih. Ampak nisem bil le mlajši, tudi drugi časi so bili. Bolj revni, pa so bile take zadeve ok.

Drugače pa ja, cene na hrvaškem morju so, razen ekscesov, v povprečju, nižje kot pri nas.

A ti živis v Hilton hotelu, ali luknji?
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

feryz ::

Na morju se imam rad fajn.
Če že morja ne maram.
Letos sem celo do gležnjev prišel v morje. Ponavadi še to ne.
Je pa topla voda, se strinjam.

Z obveznimi temami o previsokih cenah na Hrvaškem pridejo tudi obvetni posti za pumpanje ega ljudi, ki hotela z manj kot 6* sploh ne povohajo.

Ne se smešit no. Čisto OK apartma, pa točno tak kot ga je iskal.

kixs ::

V kaksni dobesedni luknji sem enkrat pristal... danes bi ga verjetno cenili na luksuzni prazgodovinski experience >:D. Luknja dejansko v steni hriba, brez pravih vrat. Visina stropa na kaksnih 160cm. Pa kao kopalnica z WC-jem - v bistvu tus nad WC-jem in predelna stena - zelo malo. Soba pa samo s posteljo. To je bilo na Pagu, kaksnega 2005, ko se peljes proti Metajni. Ob glavni cesti gres v hrib po makadamu in se dvignes cca 100m. Verjetno bi skoraj nekje moral imeti kaksno sliko...

razor1911 ::

Odgovor na vprašanje teme je: "Takšne kot jih plačate."

aerie ::

kixs je izjavil:

V kaksni dobesedni luknji sem enkrat pristal... danes bi ga verjetno cenili na luksuzni prazgodovinski experience >:D. Luknja dejansko v steni hriba, brez pravih vrat. Visina stropa na kaksnih 160cm. Pa kao kopalnica z WC-jem - v bistvu tus nad WC-jem in predelna stena - zelo malo. Soba pa samo s posteljo. To je bilo na Pagu, kaksnega 2005, ko se peljes proti Metajni. Ob glavni cesti gres v hrib po makadamu in se dvignes cca 100m. Verjetno bi skoraj nekje moral imeti kaksno sliko...

To si bil na Santoriniju.

Utk je izjavil:

Mislim da je logično da nekdo na sociali ne bo bentil čez davke, ker prvič jih ne plačuje kaj dost in drugič od kod misliš da dobiva socialo.

Ti se pizdiš čez energetiko. Pa ti daje zastonj štrom celo zimo.

Ne plačuješ kaj dosti, pa še dobivaš.

Torej domnevamo lahko, da se tudi socialkarji pizdijo nad davki (tudi, če so samo neto prejemniki in ne vplačajo praktično nič).

Jaz jamram nad vašim jamranjem in stalnimi zahtevami po še več denarja, čeprav ni nobenga dokaza da se obstoječ denar zapravlja vsaj približno racionalno. Velja za davke in omrežnino.

Več denarja je potrebnega zaradi zelenega prehoda.

V tehniki je vse možno dokazat kam gre denar in za kaj, v nasprotju z drugimi panogami.

Če meniš, da zeleni prehod ni potreben ali pa nisi pripravljen plačat zanj, te moram razočarat, da je sedaj prepozno za te solze. Odločitev je bila sprejeta, zeleni prehod se bo zgodil in treba ga bo mastno plačat. Odveč je govorit, da se bo karkoli za okolje spremenilo na bolje, se bo pa za marsikatero denarnico zelo poznalo. In te denarnice so/bodo zasebne od multinacionalk in ne javne.

endelin ::

Al Gorova denarnica je polna?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

N75 ::

iKst_ je izjavil:

Z obveznimi temami o previsokih cenah na Hrvaškem pridejo tudi obvetni posti za pumpanje ega ljudi, ki hotela z manj kot 6* sploh ne povohajo.

Ne se smešit no. Čisto OK apartma, pa točno tak kot ga je iskal.

Cene na Hrvaškem so primerljive s Slovenskimi, prej boš našel cenejši dopust na Hrvaškem ker ima veliko obale.

V primerjavi s Sloveniji je morski turizem na Hrvaškem ugoden.

blink ::

razor1911 je izjavil:

Mene fascinira razkorak med temami o placah kjer so vsi bogatasi, v temah o cenah na Hrvaskem in cenah goriva so pa vsi taki revezi da bi jim kar doniral tisti 1-2 eur zaradi katerega se kregajo.

V primerjavi s Sloveniji je morski turizem na Hrvaškem ugoden.

Dobro, ampak kdaj je Slovenija nazadnje veljala kot poceni za Slovence?

starfotr je izjavil:

Več denarja je potrebnega zaradi zelenega prehoda.

V tehniki je vse možno dokazat kam gre denar in za kaj, v nasprotju z drugimi panogami.

Če meniš, da zeleni prehod ni potreben ali pa nisi pripravljen plačat zanj, te moram razočarat, da je sedaj prepozno za te solze. Odločitev je bila sprejeta, zeleni prehod se bo zgodil in treba ga bo mastno plačat. Odveč je govorit, da se bo karkoli za okolje spremenilo na bolje, se bo pa za marsikatero denarnico zelo poznalo. In te denarnice so/bodo zasebne od multinacionalk in ne javne.

Jaz sem pripravljen plačat za zeleni prehod, ne pa za 15 jurjev plač direktorjem, ki pravijo, da se nič ne da naredit in letne bonuse za ljudi, ki nič ne naredijo. Imeli smo poslansko vprašanje koliko denarja zadnjih 10 let zbranega od omrežnine se je dejansko porabilo za omrežje in kako točno. Misliš da smo dobili odgovor? Ne, nismo. Ampak ok, lahko to preselimo v drugo temo.

Zgodovina sprememb…

blink je izjavil:

razor1911 je izjavil:

Mene fascinira razkorak med temami o placah kjer so vsi bogatasi, v temah o cenah na Hrvaskem in cenah goriva so pa vsi taki revezi da bi jim kar doniral tisti 1-2 eur zaradi katerega se kregajo.

Ne vem no... ampak js imam komaj kaj vec kot leta 2008 8-O Ocitno sem bil takrat bogatas :))

Sam si si kriv. Plače je treba najkasneje letno spreminjat in usklajevat. Inflacija in ostalo ne počiva.

Jaz sem pripravljen plačat za zeleni prehod,

Nisi. Ne se kurčit, ker nisi. Plače direktorjev gor ali dol. Škrtica si, pa še kurčiš še ko petelin.

Kurčijo se, ker je to nacionalni šport. Na dvorišču imajo nek kao premium avto, nimajo za benz, nimajo za gume. Ampak za kurčenje pri žlahti in sosedih je kul. Tudi, če cele dneve žrejo suhe žemlje. Na dopustu si pa privoščijo še (predrago) pašteto za tisti kos kruha in imajo temo za pisat kako je vse drago. Pač, fuknjen narod.

BCSman ::

Kolko ste dal za odrasla+2 parletna otroka? Mora bit blizina obale da se gre pes/z vozicki, ne neko stresno jajcanje z avtom vsakic. Mi 200 na nocitev.

Mi gremo jutri v kamp. Cca 107€ na noc za 4 osebe.

Na dvorišču imajo nek kao premium avto, nimajo za benz

"Premium avto" in benz ne gresta skupaj. Zastareli kanti, ki kuri vtekočinjene dinozavre ne moreš reči premium.

kixs je izjavil:

Mi gremo jutri v kamp. Cca 107€ na noc za 4 osebe.

Kater kamp pa?

Jaz sem dal v prvi polovici Julija 550€ za 7 dni. Kamp Polari. 4 ljudje, "premium" parcela v gozdičku (cca. 100m od morja) voda in elektrika na parceli.

Se mi ne zdi veliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

jest10 ::

blink je izjavil:

razor1911 je izjavil:

Če vseeno malo bolje pogledaš... Se v teh temah večinoma oglašajo različni ljudje.

P.S. Sicer pa tudi če si bogat, to ne pomeni, da ti je vseeno, ko te nekdo lupi za brez veze

iKst_ je izjavil:

Na dvorišču imajo nek kao premium avto, nimajo za benz

"Premium avto" in benz ne gresta skupaj. Zastareli kanti, ki kuri vtekočinjene dinozavre ne moreš reči premium.

kixs je izjavil:

Mi gremo jutri v kamp. Cca 107EUR na noc za 4 osebe.

Kater kamp pa?

Jaz sem dal v prvi polovici Julija 550EUR za 7 dni. Kamp Polari. 4 ljudje, "premium" parcela v gozdičku (cca. 100m od morja) voda in elektrika na parceli.

Se mi ne zdi veliko.

Strasko. Nimam pojma kje tocno, verjetno ni cisto blizu morja - GOLD parcela :lol: Bil sem nazadnje leta 2001. Zadnja leta smo hodili v Kovacine. Me prav zanima kako bo tu. Zdej pa pocasi spat ;) Bi radi do 4:30 odrinili...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

codeMonkey ::

Jaz grem cez dva dni za en teden v Grcijo, potem pa nazaj na Hrvasko do zacetka sole. Na sreco se sola v AT zacne sele s prvim ponedeljkom v septembru, tako da bo ostalo se prakticno cel teden casa vec za domace morje. Zadnji teden, ko bo vecina ze spokala domov, sploh pricakujem, da bo eden najlepsih v letu.

Moram pa prej dati to potovanje skozi, ki precej bolj osrecuje preostanek druzine. Ce ne drugega, bom imel vsaj iz prve roke primerjavo med Grcijo in Hrvasko, tudi cenovno. Tukaj jih ni malo napisalo, da moras biti premaknjen, da gres na Hrvasko, pa bomo videli.

Zaenkrat se startali nismo, pa smo za Grcijo ze na okoli 2k. Potem se nacrtuje tudi enodnevni izlet v Turcijo. Ne bi bil presenecen, ce bo na koncu s hrano in malenkostmi vse skupaj prislo okoli 4k za ta teden.

Zgodovina sprememb…

codeMonkey ::

Bellator je izjavil:

Coca-cola in kava z mlekom mene pride na Dunaju 8,60 EUR. In to ne v nekem turisticnem delu oz. centru. Pa sem zadnjic na X-u naletel na podobne debate v nemski/avstrijski razlicici, kar je se toliko bolj komicno. Ko vidis, da se kar pricakuje vse po 3x ceneje, ker je pac to Hrvaska, neka ex-YU luknja. Ce jim pa naprej vrzes njihova jezera, pa koliko tam kaj stane, pa tisina.

Zgodovina sprememb…

BCSman ::

Od 4,5 do 5,5 eur je bilo 0,5l piva zdaj na hrvaskem, coca cola stane isto.

delavec44 ::

Drago.

codeMonkey je izjavil:

Zaenkrat se startali nismo, pa smo za Grcijo ze na okoli 2k. Potem se nacrtuje tudi enodnevni izlet v Turcijo. Ne bi bil presenecen, ce bo na koncu s hrano in malenkostmi vse skupaj prislo okoli 4k za ta teden.

Mi gremo naslednji teden v Španijo.

- Letalske karte za 4 + parking + transferji: 600€
- Rentacar: 300€
- Nastanitev: 1000€
- Hrana + kak kafič: 700€ (računam 100€ na dan na takih izletih, pa je kar realno)
- Ogledi, vstopnine, razno: 500€

Cca. 3000€ za en teden. Raje še kakšnih 100, 200€ več na koncu.

Na Hrvaškem dam za en teden kampiranja vsaj jurja manj.

Meni je oboje kul, ne morem rečt, da je ena oblika dopusta boljša od druge. Ampak dejstvo je, da je za nas Hrvaška še vedno cenejša (ali vsaj primerljiva) od večine drugih destinacij.

Ne moreš primerjat kampiranja v neki vukojebini s tem. Na Hrvaškem ne porabiš 500 evrov za vstopnine in razno, ker to pač ne obstaja.

Mi gremo zadnja leta bolj na Gardsko jezero in podobno. Ni cenejše ni dražje, odvisno od stvari, dobiš pa več in 10, 12 dni se obrne kot nič. Na Hrvaškem imam 4. dan dovolj. Kaj pa naj delam tam.

Zgodovina sprememb…

Na Hrvaškem ne porabiš 500 evrov za vstopnine in razno, ker to pač ne obstaja.

Hmm. Seveda obstaja.

Prejšnji mesec sem dal takoj, ko sem prišel v kamp 200€ za 2 tedenski vstopnici na tista napihljiva igrala, v Puli sem za gokarte dal cca. 100€, pa obisk kakšnega vodnega parka je takoj 150-200€ za družino, pa malo se greš peljat s čolnom/ladjico in je 200-300€. Vstopnine na razne trampolin parke in igrala v kampu so po 10-15€... Pri nas se praktično vsakič nabere nekaj takega, če ne več.

Glede vukojebine... meni je všeč. V Istri imaš toliko enih lepih obmorskih mest in vasic, ogromno kulinarične ponudbe. Ni mi še bilo dolgčas.
««
102 / 104
»»