Forum » Loža » Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Temo vidijo: vsi
Telbanc ::
45k 30m
https://www.immobiliare.it/en/annunci/1...
Valda ne boš dobil nobega flata za 50k, boš pa dobil plac v bloku, kjer lahko začneš živeti sam brez dediščine ali kreditov celotne familije :)
Recimo Trst se lah skrije proti Mariboru in celo Ptuju, kjer se garsonjere začenjajo pri 78.000 evrov......
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
mit3k ::
Mi lahko nekdo razloži zakaj ima Trst tako nizke cene? Staranje prebivalstva in velika ponudba...v čem je fora? V Mariboru je taka luknja 100k.
bm1973 ::
starfotr ::
Magic1 ::
Za italiane je območje ob naši meji zahojena periferija. Imajo pa konkretne davke na premoženje in posledično se ne splača hordat kot investicijo.
Magic
Za drugo nepremičnino. Za prvo in edino ne.
Samo, če imaš stalno bivališče v Italiji, postaneš italijanski davčni rezident.
Dobiš obisk finančne policije takoj,ko kupiš malo boljši avto...
Samo, če imaš stalno bivališče v Italiji, postaneš italijanski davčni rezident.
Dobiš obisk finančne policije takoj,ko kupiš malo boljši avto...
codeMonkey ::
Ni idealno ce si tam bolj obdavcen, ali pa si manj, pa te v Sloveniji ne spustijo, ker se vedno tam delas, in tako na koncu kakorkoli obrnes, placas visje davke.
Buggy ::
Po 15 letih se je zgodio. Deda je v bolnici (naj mu bo mirno), bakica seveda ob njemu. Poklicala bakica, da letos ne bo verjetno nic.
Cista jeba. Rutina (RAB- Brabat) je nekako zajebana, sploh, ko gres dol chilaksat. Kaj zdej. Dnar ni problem. Problem je najdt...cca max 4 ure voznje od doma, atrij z zunanjim tusem v senci, cca 200 m od morja max in na lokacijo kjer ni folka ali pa je tiho in ga ne gledam. Cena za 60m2 apartma z dvemi spalnicami 70EUR do 100EUR. Kolesa in brez fancy scene. Bolj je vukojebina rajs mam. Cim manj turizma!!!
Je to zadnje leto dopustopovanja buggy-ja na HR in naj gleda kej drugega?
Predlogi Rab, Cres, Losinj zazeljeni
Cista jeba. Rutina (RAB- Brabat) je nekako zajebana, sploh, ko gres dol chilaksat. Kaj zdej. Dnar ni problem. Problem je najdt...cca max 4 ure voznje od doma, atrij z zunanjim tusem v senci, cca 200 m od morja max in na lokacijo kjer ni folka ali pa je tiho in ga ne gledam. Cena za 60m2 apartma z dvemi spalnicami 70EUR do 100EUR. Kolesa in brez fancy scene. Bolj je vukojebina rajs mam. Cim manj turizma!!!
Je to zadnje leto dopustopovanja buggy-ja na HR in naj gleda kej drugega?
Predlogi Rab, Cres, Losinj zazeljeni
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
feryz ::
70 do 100 evrov?
A ti ena nula zadaj manjka?
Jaz sem ravno iz Italije. Vikendica, 824 evrov na Bookingu. Na dan.
Ampak ok, sem zglihal na 375 evrov in je znosno.
Hrvatje hočejo za tako stvar, v sezoni, med jurja in jurja in pol na dan.
A ti ena nula zadaj manjka?
Jaz sem ravno iz Italije. Vikendica, 824 evrov na Bookingu. Na dan.
Ampak ok, sem zglihal na 375 evrov in je znosno.
Hrvatje hočejo za tako stvar, v sezoni, med jurja in jurja in pol na dan.
70 do 100 evrov?
ja tolk sem dajal zdej se pa stegnem NP tud vec, ce zadosti moje pogoje, dokler se lahko uzivam.
Se enkrat. Cimbolj odfukano situacijo nikomu nista iscem. Trenutno je bil Barbat v zacetku naselbin z zgornjimi paramateri top, ni vrag da ne najdem kej podobnega za 10 dnevno umirjanje. Sicer dopuste bolj na adrenalin nacrtujeva spontano. Rabiva spet nek morski chill moment.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
@feryz ti vozis zafiro jaz pa folksfagna. Ti si privatnik, ki ustvarja jaz zaposlen v multinacionalki, ki izkorisca delavce...ni primerjave. Jaz rabim 10 dni miru v vukojebini na morju, ti isces dogajanje...nekaj razlik je vseeno :)
ChirkKarlie ::
Spet nabit ko kanta jaooo ego tripper who gives a fuckkk
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ChirkKarlie ()
LeQuack ::
Hrvati nas bodo letos dohiteli po plačah.
"Povprečna neto plača z dodatki je na Hrvaškem lani znašala 1538 evrov, kar je za 14 odstotkov več kot leto prej. Najvišjo povprečno plačo so prejemali anesteziologi, piloti in sistemski inženirji, najnižjo pa krojači, šivilje in čistilke, je pokazala analiza hrvaškega portala MojPosao."
https://live.finance.si/place-na-hrvask...
"Povprečna neto plača z dodatki je na Hrvaškem lani znašala 1538 evrov, kar je za 14 odstotkov več kot leto prej. Najvišjo povprečno plačo so prejemali anesteziologi, piloti in sistemski inženirji, najnižjo pa krojači, šivilje in čistilke, je pokazala analiza hrvaškega portala MojPosao."
Quack !
c3p0 ::
Delavec bi moral dobit na račun bruto bruto in takoj odtegnjene vse postavke do neto. Da bi videl bridko resnico.
Kanban ::
Ne, dobiti bi moral bruto bruto in do roka sam, "ročno" narediti tistih ~5 nakazil. Če zamudi pa opomin in obresti in čez en mesec rubež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kanban ()

gruntfürmich ::
Hrvati nas bodo letos dohiteli po plačah.
težko verjamem. hrvaška je v povpečju takšna vukojebina da so tele cifre iz riti potegnjene.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
fikus_ ::
Čisto možno. S tem da si moraš to tako predstavljati, eni jedo meso, drugi zelje, povprečno pa segedin.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Niti ne, zdravniki so tam bolje plačani kot pri nas, tam 10% bolje, sam nimajo več dvoživk.
Kolega razmišljal o selitvi tja, ker je njegova zdravnia, on pa lahko dela od doma...
Plus, povečali so plače javnemu sektorju. Privat sektor pa pač dela kar mora.
Je pa davčno bolj ugodna od Slovenije, tako da grdo podjetja tja, in tudi dobro plačan kader. Saj Zagreb ni tako slab...
Kolega razmišljal o selitvi tja, ker je njegova zdravnia, on pa lahko dela od doma...
Plus, povečali so plače javnemu sektorju. Privat sektor pa pač dela kar mora.
Je pa davčno bolj ugodna od Slovenije, tako da grdo podjetja tja, in tudi dobro plačan kader. Saj Zagreb ni tako slab...
free_rider ::
Če se vse podgane odselijo, lahko tudi ostala golazen lažje zadiha. win-win
Imagine there's no religion :)

WizzardOfOZ ::
Ne, dobiti bi moral bruto bruto in do roka sam, "ročno" narediti tistih ~5 nakazil. Če zamudi pa opomin in obresti in čez en mesec rubež.
In potem bi se šli vsi državljansko nepokorščino, pa pol slovenije nebi nič plačalo? Kako bi potem JU za plače nabrali denar?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
WizzardOfOZ je izjavil:
In potem bi se šli vsi državljansko nepokorščino, pa pol slovenije nebi nič plačalo? Kako bi potem JU za plače nabrali denar?
Si spregledal zadnji del mojega izredno dolgega in kompleksnega zapisa?
delavec44 ::
In kaj mu boš rubil, če bo vse zapravil? Aja, na plačo se bodo vsedli. Potem smo pa na istem sistemu kot sedaj, z malo več stroški.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Utk ::
Na Hrvaškem je marsikaj narobe, ampak zaenkrat to vse lahko prekrije denar iz dobrih sezon.
Zdaj so nekje na limitu s turizmom, ker sicer lahko sprejmejo še več folka, to ni problem, ampak enostavno iz turizma ne moreš napajat recimo 3, 4 jurje visokih plač. Tega ne zmore nihče na svetu. Drugo je pa to, da se v marsikaj drugega ne vlaga ravno veliko in se to tudi pozna.
Zdaj so nekje na limitu s turizmom, ker sicer lahko sprejmejo še več folka, to ni problem, ampak enostavno iz turizma ne moreš napajat recimo 3, 4 jurje visokih plač. Tega ne zmore nihče na svetu. Drugo je pa to, da se v marsikaj drugega ne vlaga ravno veliko in se to tudi pozna.
In kaj mu boš rubil, če bo vse zapravil? Aja, na plačo se bodo vsedli. Potem smo pa na istem sistemu kot sedaj, z malo več stroški.
Jap, stroški in obrestmi. Za neplačnika. Ista možnost (neplačila) prispevkov in davkov obstaja že sedaj.
Da ne pozabimo: osnovna ideja te gimnastike je, da se ljudje zavejo, koliko denarja si, zlepa ali zgrda, prisvoji država.
Zgodovina sprememb…
Jap, stroški in obrestmi. Za neplačnika. Ista možnost (neplačila) prispevkov in davkov obstaja že sedaj.
Da ne pozabimo: osnovna ideja te gimnastike je, da se ljudje zavejo, koliko denarja si, zlepa ali zgrda, prisvoji država.
Ker mu ne piše na plačilni listi?
Funkcionalno nepismenost bi morali reševati pa na drug način.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Kako bi pa ti reševal to, da se ljudje ne zavedajo kakšni denarji jim grejo od plače vsak mesec? Oni vidijo tistih +1xxx na računu, papirja pa itak nihče ne pogleda. Če pa ga, pa so tisto samo neke abstrakne številke, "ki jih itak plača delodajalec".
Zgodovina sprememb…
Aha, nepismeni ne plačujejo položnic in/ali pa so vsi volilci Levice. Gotcha. Sem mislil, da imam resnega sogovornika.
iKst_ ::
Pa res obstajajo ljudje, ki ne vejo kakšen bruto imajo? Nikoli v življenju še nisem dobil plačilne liste, ne vem kako izgleda, zaposlenim je pa tudi računovodja to pošiljala. Ampak si predstavljam, da jasno piše gor kakšen je bruto, koliko znašajo različni prispevki itd?
No, marsikdo ne ve, da je tisti celokupni strošek njihove plače v bistvu bruto bruto. Prav tako pa malo drugače zaboli, če na račun dobiš jurja (pa mogoče veš, da imaš bruto dva jurja), ali pa da dobiš na račun dva jurja, potem pa moraš takoj jurja nekomu nakazati.
edit: malo smo zajadrali, šele sedaj sem opazil, da smo pri Hrvatih in njihovih nategunskih cenah :)
edit: malo smo zajadrali, šele sedaj sem opazil, da smo pri Hrvatih in njihovih nategunskih cenah :)
Zgodovina sprememb…
Kako bi pa ti reševal to, da se ljudje ne zavedajo kakšni denarji jim grejo od plače vsak mesec? Oni vidijo tistih +1xxx na računu, papirja pa itak nihče ne pogleda. Če pa ga, pa so tisto samo neke abstrakne številke, "ki jih itak plača delodajalec".
In kaj meni pomaga, ko se zavedam? Včasih si mislim, da bi lepše živel, če se ne bi.
Aja, ti misliš, da bi masa potem kaj spremenila. V Sloveniji...
Očitno se da, če je z vsemi neumnostmi napumpana masa 4 leta nazaj precej glasno rekla SDNJ.
Utk ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Žal tega ne moreš narediti, to bi se moralo narediti pri delodajalcih, ko bi nehali plačevati prispevke...
Država je pri nas dobro zaščitena...
Še na tem forumu je jasno, da folk zanima samo cifro na računa na banki.
Nihče nima pojma kako se obračuna plača. Pa je preprost račun...
Pa res obstajajo ljudje, ki ne vejo kakšen bruto imajo? Nikoli v življenju še nisem dobil plačilne liste, ne vem kako izgleda, zaposlenim je pa tudi računovodja to pošiljala. Ampak si predstavljam, da jasno piše gor kakšen je bruto, koliko znašajo različni prispevki itd?
Včasih tudi prispevkov niso dajali na plačilno listo.
Danes pa marsikdo da gor kar bruto-bruto izračun.
Ampak, kdo to bere...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
starfotr ::
Ne da nihče ne bere. Nihče ne razume prebranega. Temu se reče nepismenost. Imamo hudo (finančno) nepismenost v državi. Tudi med posameznimi izbraniki skupinami ljudi je to zelo prisotno. Na žalost (ali pa na srečo) se tega ne zavedajo. Zavedamo se pa vsi ostali, ki se moramo ukvarjat z njimi.

Mato989 ::
Ne mu ne piše, ker ni podatka za SKUPNI LETNI STROŠEK ki bi zajemal vse...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Sprašujem zato, ker ne poznam nikogar, ki ne bi vedel kakšno ima bruto plačo, koliko prispevkov plačuje itd. Pa gre za ljudi z relativno visokimi plačami (10x minimalc) do ljudi, ki so blizu minimalca.

Mato989 ::
Sprašujem zato, ker ne poznam nikogar, ki ne bi vedel kakšno ima bruto plačo, koliko prispevkov plačuje itd. Pa gre za ljudi z relativno visokimi plačami (10x minimalc) do ljudi, ki so blizu minimalca.
Dvomim da bi večina ljudi znala z glave izstrelit kakšen je njihov skupni strošek pri delodajalcu (govorim o letnem ki zajema tudi regres, božičnico, dopust, bolniške pavšalne ipd...)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
Še manj ljudi zna povedati kakšen je njihov strošek za 5,32 leta.
Kaj ima to veze? Plača je mesečna. Za regrese in božičnice vsak ve koliko jih dobi. Dopust je vračunan v plačo. Kaj imajo bolniške tukaj veze pa ne vem.
Kaj ima to veze? Plača je mesečna. Za regrese in božičnice vsak ve koliko jih dobi. Dopust je vračunan v plačo. Kaj imajo bolniške tukaj veze pa ne vem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iKst_ ()
jest10 ::
Dvomim da bi večina ljudi znala z glave izstrelit kakšen je njihov skupni strošek pri delodajalcu (govorim o letnem ki zajema tudi regres, božičnico, dopust, bolniške pavšalne ipd...)
Jaz znam, k sem sam sebi delodajalec
feryz ::
Se vidi, da je čas kislih kumaric, kar se cen v Hrvaški tiče.
Še par mesecev in se bo spet začelo. Jokcanje in zgražanje.
Še par mesecev in se bo spet začelo. Jokcanje in zgražanje.
Ja itak, ampak vsako leto se začne kak mesec prej.
Zdaj se že piše, kako je nemogoče dobiti apartma za poleti...
Zdaj se že piše, kako je nemogoče dobiti apartma za poleti...

gruntfürmich ::
zato pa moj šef zagrebčan že, kot par let poprej, planira glavni dopust na skrajni jug italije.
je izredno navdušen tako nad pokrajino, kot hrano, kot cenami, kot nad flegmatičnimi ljudmi...
pa mu ni problem denar za te cene na hrvatiji...
je izredno navdušen tako nad pokrajino, kot hrano, kot cenami, kot nad flegmatičnimi ljudmi...
pa mu ni problem denar za te cene na hrvatiji...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()