» »

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Temo vidijo: vsi
««
99 / 99
»
»»

LeQuack ::

Pri nas so cene nepremičnin najvišje v okolici, čeprav imamo slabe plače. Torej tvoja korelacija plač s cenami ne deluje.
Quack !

Utk ::

Slovenci smo znani po tem da se "znajdemo". Če bi gledali na plače, nihče ne bi smel niti cliota imet.

zavajon ::

Telbanc je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Dušan Šešok: Hrvaška nas bo ekonomsko pojedla v par letih
"Mi smo zadnja komunistična država poleg Severne Koreje in Venezuele", dodaja Dušan Šešok, glavni človek Iskre. In nagrajenec Hrvaške.

https://www.finance.si/dusan-sesok-hrva...

A je to uni Šešok, ki pravi da bi lah delavci delali še za manj, da je danes privilegij meti službo in zaračunava park plac delavcem, ki pridejo delat k njemu ??

Ja, to je uni Šešok.
A danes je na to temo v Financah nov članek, kjer isto bluzi neki Tilen Prah.
Kaže, da se je Janša na široko lotil te propagande.

https://www.finance.si/prevozi/hrvaske-...

Za tiste, ki nimate dostopa:

Tilen Prah: Iskreno poznam le majhen del postopkov, ki jih je omenjal sogovornik. Za te zadeve imamo v podjetju oddelke, ki delodajalcem pomagajo pri vodenju teh postopkov. A še pomembnejši je širši kontekst: stanje na trgu dela je danes v Sloveniji ekstremno. Tako v Sloveniji še ni bilo. Imamo rekordno nizko brezposelnost in rekordno število tujih delavcev. Meje v schengnu so odprte, razlika med slovensko in hrvaško povprečno plačo pa je najmanjša do zdaj. Hrvaška bo prihodnje leto znova dvignila minimalno plačo.

Utk je izjavil:

Slovenci smo znani po tem da se "znajdemo". Če bi gledali na plače, nihče ne bi smel niti cliota imet.

Ja, ker drugi Balkanci pa se ne znajdejo.
Ker se torej znajdemo, visoke cene nikakor niso problem. Nobene, pa naj bodo še tako visoke.
Zakaj potem pravite, da nam gre slabo in da moramo zato Janšo pripustiti k oblasti?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

endelin ::

Žalostno dejstvo za levo kamarilo ki je na oblasti 4/5 časa samostojne slovenije, da nas bo hrvaška kmalu ulovila. Država ki je bila nekaj let v vojni dohiteva slovenijo.
Vsaka čast slovenski kamarili to je kar dosežek8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Ja, ker drugi Balkanci pa se ne znajdejo.

Se, ampak "investirajo" v druge stvari. Usnjene jakne in njemačka kola.

Ker se torej znajdemo, visoke cene nikakor niso problem. Nobene, pa naj bodo še tako visoke.

Ne, logika je obratna. Ker se znajdemo so cene visoke. Če gledaš razne gradbenike, ti res ni jasno kdo je tako neumen da folk tolk plačuje. In plačujejo. Jaz poskušam naredit sam kar lahko, ampak če ne bi mogel sam, pa tistih cen tudi ne bi plačal.

Zakaj potem pravite, da nam gre slabo in da moramo zato Janšo pripustiti k oblasti?

Ker nam bi lahko šlo še bistveno bolje.

endelin je izjavil:

Žalostno dejstvo za levo kamarilo ki je na oblasti 4/5 časa samostojne slovenije, da nas bo hrvaška kmalu ulovila. Država ki je bila nekaj let v vojni dohiteva slovenijo.
Vsaka čast slovenski kamarili to je kar dosežek8-)

Žalostno dejstvo za desno kamarilo, ki je na oblasti 1/5 časa samostojne Slovenije (je pa njen dosmrtni vodja bil na oblasti že prej) je, da nas Hrvaška še ne bo tako kmalu dohitela, kar dokazujejo statistični podatki. Da pa nas dohiteva je rezultat kohezijske politike EU, tako kot npr. mi dohitevamo Nemčijo. Cilj je, da bi bile nekoč razlike v razvitosti znotraj EU čim manjše. In to je logičen cilj.

Utk je izjavil:

Ker nam bi lahko šlo še bistveno bolje.

Ja, vam, ki se "znajdete", ostalim pač ne.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

LeQuack je izjavil:

Pri nas so cene nepremičnin najvišje v okolici, čeprav imamo slabe plače. Torej tvoja korelacija plač s cenami ne deluje.

Mogoče zate, jaz imam v redu "plačo" >:D.

Utk je izjavil:

JS vedno prikazuje osnovno bruto plačo, brez dodatkov k plači. Tisto, ki je zapisana v kolektivni pogodbi.

Sam kaj ko se zraven dobi tudi do 100% raznih dodatkov na plačo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Hrvaška je tako davčno bolj ugodna, da bo marsikdo prenesel (in jo je že) matično firmo na Hrvaško.

Preprosto več dobička, stalno in davčno rezidentstvo pa na vikendu na morju...

bm1973 je izjavil:

JS vedno prikazuje osnovno bruto plačo, brez dodatkov k plači. Tisto, ki je zapisana v kolektivni pogodbi.

Kje JS prikazuje osnovno bruto plačo?

bm1973 je izjavil:

Hrvaška je tako davčno bolj ugodna, da bo marsikdo prenesel (in jo je že) matično firmo na Hrvaško.

Preprosto več dobička, stalno in davčno rezidentstvo pa na vikendu na morju...

In zakaj ti tega še nisi storil?

Zgodovina sprememb…

Ja, vam, ki se "znajdete", ostalim pač ne.

Zmeraj bilo in zmeraj bo. Pomaga pa tudi če si skromen.

Čemu pomaga, če si skromen?

Če si nič ne želiš, imaš vse.

zavajon je izjavil:

Našel drugo davčno luknjo...

zodiak ::

Ni tako bajno na Hrvaškem kot to eni predstavljajo. Ravno pogledal nek posnetek iz hrvaške železniške postaje - jastrebarsko. Še vedno iz časa 70- 80 let bivše juge. Z stoli in vso notranjo opremo. Medtem pri nas razmetavamo z denarjem za železniške postaje. ( Jesenice). Da ne omenjanjam njihovih avtocest, ki so za razred ali dva slabše od naših .... itd....

c3p0 ::

Železnica je en boljših odvodov za državni denar. Na koncu bo nič potniškega prometa in postaje za vikat.

gruntfürmich ::

ne se hecat s hrvaško... malo izven centra zagreba so še vedno 30 let za nami.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Kakor kje...

Hrvaško precej potegne gor turizem in gradbeništvo na obali.

Plus IT, vse velike firme so odprle predstavništva za Balkan na Hrvaškem. Marsikatero je tudi odšlo iz Slovenije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

ja, sj je vse to res, da se veliko denarja obrne.

ampak ko pogledaš samo urejenost države in prebivalstvo pa avte in urejenost samih bajt, pa vidiš da je slovenija tako daleč spredaj da to zelo v oči bode. samo čez mejo se je treba zapljati in takoj vidiš razliko.
to jaz gledam, splošno urejenost države.

tako kot če gremo v avstrijo, ko se danes recimo radi primerjamo z BDP-jem, ampak po urejenosti pa jim ne sežemo do gležnjev, ker so dolga leta bili bogatejši in se je to bogastvo akumoliralo in se to zelo pozna in vidi na splošno.

to je vse proces generacij, da se BDP prelije v deželo kot tako. ne da samo elita bogati in kanalizira denar v oaze.

iKst_ ::

Mene zanima zakaj točno je slabo, da imajo Hrvati visoke plače? V čem je problem, če imamo sosede, ki niso revni? Slovenci nimamo nič manj zaradi tega, prej obratno.

iKst_ je izjavil:

Mene zanima zakaj točno je slabo, da imajo Hrvati visoke plače? V čem je problem, če imamo sosede, ki niso revni? Slovenci nimamo nič manj zaradi tega, prej obratno.

Slovenska fovšija...

bm1973 je izjavil:

zavajon je izjavil:

Aha... toliko o "nebalkancih" ;)

iKst_ je izjavil:

Ne gre za to, kakšne plače imajo na Hrvaškem.
Gre za to, da dokler ne pripustimo Janše na oblast, do takrat bomo zaostajali za vsemi. Enkrat za Češko, drugič za Bolgarijo, Poljsko, Hrvaško...

Zgodovina sprememb…

zavajon je izjavil:

Ne bom plačeval za JU fikuse...

Je pač optimizacija...

Hrvaška je pa še vedno opcija...

Ja, ti boš določal, ali boš plačeval davke ali ne. Taprau nebalkanc :))

Seveda bom...

Saj to počnem od nekdaj...

Kar je za vas nebalkance značilno ;)

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

zavajon je izjavil:

bm1973 je izjavil:

zavajon je izjavil:

iKst_ je izjavil:

Ne gre za to, kakšne plače imajo na Hrvaškem.
Gre za to, da dokler ne pripustimo Janše na oblast, do takrat bomo zaostajali za vsemi. Enkrat za Češko, drugič za Bolgarijo, Poljsko, Hrvaško...

Uuuu jaaaaaa. Jajo bo vse rešil:))

jest10 je izjavil:

Uuuu jaaaaaa. Jajo bo vse rešil:))

a ni še vedno vsega rešil?:))

Zgodovina sprememb…

iKst_ ::

1. Ne zaostajamo.

2. Še vedno enako vprašanje kot zgoraj. Zakaj je važno kdo za kom zaostaja?

Mato989 ::

gruntfürmich je izjavil:

ja, sj je vse to res, da se veliko denarja obrne.

ampak ko pogledaš samo urejenost države in prebivalstvo pa avte in urejenost samih bajt, pa vidiš da je slovenija tako daleč spredaj da to zelo v oči bode. samo čez mejo se je treba zapljati in takoj vidiš razliko.
to jaz gledam, splošno urejenost države.

tako kot če gremo v avstrijo, ko se danes recimo radi primerjamo z BDP-jem, ampak po urejenosti pa jim ne sežemo do gležnjev, ker so dolga leta bili bogatejši in se je to bogastvo akumoliralo in se to zelo pozna in vidi na splošno.

to je vse proces generacij, da se BDP prelije v deželo kot tako. ne da samo elita bogati in kanalizira denar v oaze.

Jebe se meni za urejenost, če ni denarja pa če se stiska delavce na polno...

Kaj meni pomaga asfalt do vsake vukojebine... pa kolesarske steze... dajte vi meni več denarja pa poskrbite za ceste obstoječe pa je.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

enemon ::

Mato989 je izjavil:

Kaj meni pomaga asfalt do vsake vukojebine... pa kolesarske steze... dajte vi meni več denarja pa poskrbite za ceste obstoječe pa je.

Tebi ne, pomaga pa tistim, ki tam živijo. Kolesarske steze pa za kolesarje. Ni vse samo jaz jaz jaz.

Meni je fajn recimo tudi, da imamo tudi v vukojebini super optiko.

Mato989 ::

enemon je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Tebi ne, pomaga pa tistim, ki tam živijo. Kolesarske steze pa za kolesarje. Ni vse samo jaz jaz jaz.

Meni je fajn recimo tudi, da imamo tudi v vukojebini super optiko.

Meni pa ni, mislim me ne mozi da je samo ne na racun vseh nas... Ampak na racun tam zivecih
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

bozicek ::

Aha vseh nas...si že prijavil babo in froca na isti naslov al se šlepaš na račun vseh nas in vlečeš dodatke?
Darila letos samo za poredne

iKst_ je izjavil:

1. Ne zaostajamo.

Če je nekdo bil precej zaostal, zdaj pa te je že skoraj dohitel, ali celo prehitel, se lahko vprašaš ali je naša politika dobro naravnana. Verjetno je zato važno?

iKst_ je izjavil:

1. Ne zaostajamo.

Beri Finance ali Noro24tv, pa boš izvedel, da zaostajamo za vsemi ;)
Pa tudi na drugo vprašanje boš našel odgovor tam.

c3p0 je izjavil:

Če je nekdo bil precej zaostal, zdaj pa te je že skoraj dohitel, ali celo prehitel, se lahko vprašaš ali je naša politika dobro naravnana. Verjetno je zato važno?

Očitno je, ker dohitevamo Nemčijo in smo že skoraj prehiteli Italijo.

Zgodovina sprememb…

FireSnake ::

Dobiček pada:
https://siol.net/novice/svet/hrvaski-tu...

Jaz pa ponosen, da sem to predvidel 15 let pred drugimi in že takrat nehal hoditi tja.
Preveč arogance je bilo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

zavajon je izjavil:

Jaz se s takimi amaterji sploh ne bi ukvarjal, sploh, ko je že Švica vidna v ciljni ravnini.

telexdell ::

zavajon je izjavil:

Čeprav imaš do neke mere prav pa je žalostno, da kljub višjim bruto plačam pri nas dobimo precej manj neto na račune v primerjavi z Italijani. Torej nam vladajoča kamarilja pobere več z našimi žulji prigaranega denarja. Še bolj žalostno pa je, da Nemčije ne dohitevamo zato, ker bi bili tako uspešni ampak Nemci zaostajajo še bolj kot mi. Torej se bomo z Nemci izenačili, ko bomo zaradi vladajoče kamarilje oboji goli in bosi.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Imaš podatek o tem, da dobimo pri nas precej manj neto kot v Italiji?

UI namreč pravi drugače:

Po podatkih OECD za leto 2024 je davčna obremenitev plač (t. i. davčni primež, ki vključuje dohodnino in prispevke za socialno varnost, ki jih plačata delavec in delodajalec) v Italiji in Sloveniji med najvišjimi v Evropi:

Davčni primež za samskega zaposlenega s povprečno plačo (brez otrok):

Italija: 47,1 %
Slovenija: 44,6 %
Povprečje OECD: 34,9 %

To pomeni, da skoraj polovica celotnega stroška dela v Italiji in Sloveniji odpade na davke in prispevke, medtem ko je povprečje OECD bistveno nižje. Slovenija je na 6. mestu med 38 državami OECD, Italija pa na 4. mestu (za Belgijo, Nemčijo in Francijo). [regionalobala.si], [slo24.si], [nova24tv.si]

Davčni primež za družino z dvema otrokoma in dvema zaposlenima:

Italija: približno okoli 37 % (nižji kot za samske, a še vedno nad povprečjem)
Slovenija: 37,8 %
Povprečje OECD: 29,5 %. [regionalobala.si], [rtvslo.si]

Za družine z enim zaposlenim in dvema otrokoma:

Slovenija: 32,2 % (OECD povprečje: 25,7 %). [rtvslo.si]

Zgodovina sprememb…

««
99 / 99
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Morje 2025 (dopust na Hrvaškem) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
514766 (2348) D3m
»

Morje hrvaška? (strani: 1 2 )

9434131 (7762) Pithlit
»

Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )

21446651 (39473) SuperKripto
»

turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )

5410865 (8583) Spock83
»

Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )

17051226 (41270) ThinkPad

Več podobnih tem