Forum » Loža » Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Temo vidijo: vsi

Kodrnusa ::
Zakaj škrti? Pač normalnemu folku se zdi neumno plačevat za zmrznjene ribe, pa fast food hrano za ceno mišelin zvezdic. Kvaliteta hrane v teh restavracijah se ne more primerjat s tem ko doma pripraviš po svoje in za normalno ceno. Sploh ce imas svojo zelenjavo. Pac take cene placevat ni škrtost ampak zdrava pamet..

delavec44 ::
Zakaj škrti? Pač normalnemu folku se zdi neumno plačevat za zmrznjene ribe, pa fast food hrano za ceno mišelin zvezdic. Kvaliteta hrane v teh restavracijah se ne more primerjat s tem ko doma pripraviš po svoje in za normalno ceno. Sploh ce imas svojo zelenjavo. Pac take cene placevat ni škrtost ampak zdrava pamet..
+1
Varčnost ni škrtost. Prej bi rekli, da ste vi drugi razsipni z denarjem.
In ja, cenik se pogleda vedno ne glede na to, kako lep je zmenek. Če ga ni, greš. Če boljša polovica te preudarnosti ne ceni, je bolje da izbereš drugo, ker te bo denarnica bolela še kje drugje.

HotBurek ::
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Scaramouche3 ::
Na Hrvaškem imajo pač izgovor, čez zimo ni gostov, tako bo hrana ki je 5/10 stala 10, da dobijo denar za celo leto!
Ljudje imajo prav da ne plačujejo kavo za 6€plus in kosilo za 40, če pa lahko tudi v kampu ali v sobi sami skuhajo..
Ljudje imajo prav da ne plačujejo kavo za 6€plus in kosilo za 40, če pa lahko tudi v kampu ali v sobi sami skuhajo..

ššš ::
Nisi zastopu. Ni problem v škrtosti. Problem je, ker ti sellajo stvari za dvakratnik in trikratnik cene, ker je še zmer dost folka, k to brez problema da. Pa pomojem kle ni velik tujcev notr. Uglavnem naši, ker se pustimo, oziroma smo se pustil nategnit. Če teb paše kr plačuj. Jst pa zase lahko edin rečem, da me tovrstne prakse odvračajo od obiska. Kot turist bi moral bi kralj, si pa ponižan.
Ti bom napisal eno zgodbo: Restavracija v Rovinju ob cesti. Greva s z babo. Ona ribo, jest lignje in pomfri. Tip me začne drkat(!) u glavo, da lignji s pomfrijem so specialiteta in da bodo rabl neki cajta, daj jih nardijo. Ona dobi za pol ure na mizo eno malo ribo. Jest nič. Začne jest. Mine še pol ure. Jst še vedno nič. Končn mi prnese pomfri. Jem malo porcijo pomfrija kokr počas lahko. Punca poje, minila je vsaj ena ura in pol. Ko pojem pomfri, dobim na mizo lignje. Račun 90 evrov s eno Cedevito in pivom. Plačam in mu dam vedit, da to ni pol pheesde vredno gostinstvo .... In potem smrad nardi nekej najbolj ogabnega kar lahko. Hodi za mano in mojo punco po celi promenadi in me pripričuje, da jim dam 5 zvezdic na Googlu. In to tok cajta, da je bla stvar že kr creepy. Bil sem tik pred tem, da bi ga fizično ustavil. Oba s punco sva mela zarad tega dobesedno pokvarjen dopust.
Ti povem še eno zgodbo?: najdeva restavracijo na Rabu. Cene kao normalne. Ok,...a prnesem še 2 deci vina? -Pa ja?...
Račun spet 100evrov. 2x 2dcl vina je blo 40 evrov.
Še ena?: A lahko s kartico plačam?
-AAA...jebemo matr pičko matr...al neki tacga. Ne me jebat. Znam da vi Slovenaci mate gotovino. Daj gotovino!
Še ena?: Lokalna picerija v vasi. Kelnar naju sploh ni jebal. Čakala sva na postrežbo eno uro. Medtem pa pride en tip, k je bil očitno Hrvat, ki je delal v Nemčiji. Dobesedno so isti moment sklical alarm in na položaje poklical vse razpoložljive enote. Pital so ga spredi in zadej. ... .Pica, kva so jo dobila čez 2 uri je bla dobesedno una zmrznena iz Hoferja.
Uglavnem ne seri. Tacga odnosa, ko ga majo Hrvati do Slovencev ne vidiš niker.
Ti bom napisal eno zgodbo: Restavracija v Rovinju ob cesti. Greva s z babo. Ona ribo, jest lignje in pomfri. Tip me začne drkat(!) u glavo, da lignji s pomfrijem so specialiteta in da bodo rabl neki cajta, daj jih nardijo. Ona dobi za pol ure na mizo eno malo ribo. Jest nič. Začne jest. Mine še pol ure. Jst še vedno nič. Končn mi prnese pomfri. Jem malo porcijo pomfrija kokr počas lahko. Punca poje, minila je vsaj ena ura in pol. Ko pojem pomfri, dobim na mizo lignje. Račun 90 evrov s eno Cedevito in pivom. Plačam in mu dam vedit, da to ni pol pheesde vredno gostinstvo .... In potem smrad nardi nekej najbolj ogabnega kar lahko. Hodi za mano in mojo punco po celi promenadi in me pripričuje, da jim dam 5 zvezdic na Googlu. In to tok cajta, da je bla stvar že kr creepy. Bil sem tik pred tem, da bi ga fizično ustavil. Oba s punco sva mela zarad tega dobesedno pokvarjen dopust.
Ti povem še eno zgodbo?: najdeva restavracijo na Rabu. Cene kao normalne. Ok,...a prnesem še 2 deci vina? -Pa ja?...
-AAA...jebemo matr pičko matr...al neki tacga. Ne me jebat. Znam da vi Slovenaci mate gotovino. Daj gotovino!
Še ena?: Lokalna picerija v vasi. Kelnar naju sploh ni jebal. Čakala sva na postrežbo eno uro. Medtem pa pride en tip, k je bil očitno Hrvat, ki je delal v Nemčiji. Dobesedno so isti moment sklical alarm in na položaje poklical vse razpoložljive enote. Pital so ga spredi in zadej. ... .Pica, kva so jo dobila čez 2 uri je bla dobesedno una zmrznena iz Hoferja.

Scorpy84 ::
A si kje razbral, da se pritozujem ouiroma jamram? Se enkrat preberi.Sem jaz še enkrat prebral. Jamraš. Če ne moreš prebolet visokih cen pejt "v Osjek".
In kje sem zapisal za sebe? Meni ni problem tukaj kupovati btw, se ne obremenjujem ce smo ze pri tem. Ravno danes vrgel 100€ hrvatom za hrano, sedaj pa gremo lepo na druzinsko kosilo ven, da se malo jamram.

Nisi zastopu. Ni problem v škrtosti. Problem je, ker ti sellajo stvari za dvakratnik in trikratnik cene, ker je še zmer dost folka, k to brez problema da. Pa pomojem kle ni velik tujcev notr. Uglavnem naši, ker se pustimo, oziroma smo se pustil nategnit. Če teb paše kr plačuj. Jst pa zase lahko edin rečem, da me tovrstne prakse odvračajo od obiska. Kot turist bi moral bi kralj, si pa ponižan.
Poznam ljudi, ki ne hodijo več na Hrvaško že desetletja, oni imajo samo res lepo obalo, so pa preveč dragi.
Sam je Slovencem všeč bližina, pa nostalgija...
Problem Hrvatov je da nikoli niso bili gosposki narod in nimajo te tradicije, so tranzitna država, ki ne ve ali se iti hoch turizma ali social, potem pa za social naplačujejo hoch!

Utk ::
Če sem nekje 10, 14 dni, raje sam skuham(o) kot vsak dan v gostilno. Ne samo da je ceneje, je tudi manj stresno. In če si tam 14 dni, tiste pol ure na dan...no, če ne mislite na macdonalds pod gostilno, ne izgubiš niti nič več časa. Kaj šele da bi za vsako kavo kelnara prosil...
Tudi če bi bilo zastonj v gostilni me ne zanima.
Če greš nekam za dan, 2, 4, pol ok, ko res nočeš izgubljat časa, ampak to pomeni potem bolj fast food. Zarad časa, tudi če ne cene.
Tudi če bi bilo zastonj v gostilni me ne zanima.
Če greš nekam za dan, 2, 4, pol ok, ko res nočeš izgubljat časa, ampak to pomeni potem bolj fast food. Zarad časa, tudi če ne cene.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

Gagatronix ::
Mi smo ponavadi v treh tednih dopusta sli 2x v sosednjo vas na kosilo/vecerjo. Ostalo smo vse sami kuhali.

UkrFTW!! ::
Kot kaže, se na ST-ju nekateri počutijo malo čudno, če ne zunaj jejo, oziroma vsaj drugim take pravljice prodajajo. Narediš, kar ti paše, koga briga, kaj delaš na dopustu. Plus idioti z očitki, kaj bi moral delati, da bi bilo po njihovo prav. Takim samo Fack off.

Kot kaže, se na ST-ju nekateri počutijo malo čudno, če ne zunaj jejo, oziroma vsaj drugim take pravljice prodajajo. Narediš, kar ti paše, koga briga, kaj delaš na dopustu. Plus idioti z očitki, kaj bi moral delati, da bi bilo po njihovo prav. Takim samo Fack off.
Ponavadi taki ki imajo dosti pod palcem in se tako važijo ostalim ki nimajo...

Ponavadi se na dopustu najbolj kurčijo največji reveži. Nekdo, ki gre 10x na leto smučat, na dopust za 14 dni, pa še parkrat za 4, 5 dni, in na razne vikend izlete, pač ne bo vsakič ko gre iz bajte zapravil še 150 evrov v gostilni. Nekdo, ki gre enkrat na leto za 7 dni v Dalmacijo pa...ne bo zdaj tam kazal naokoli da je revež. Meni se jebe kaj si kdo misli.

socialec ::
Preveč se obremenjujete glede tega - kakšne paketne ponudbe znajo biti ugodnejše inu udobnejše kot pa iskanje inu olupljenje vsak dan od brezbrižnega osebja.

VelkBla ::
Vsak po svoje dela na dopustu, eni bodo šli na kosilo/večerjo vsak dan, nekateri pač ne, se mi pa zdi da je kdaj močen vpliv družbenih medijev, da moraš iti ven in seveda nujno narediti slike, da lahko pokažeš "razkošje", ampak vsakemu svoje. Naj se vsak stegne toliko kolikor se lahko. Eni so bolj preračunljivi, nekateri manj, in enako velja za gostince in podobno.
Je pa tudi tako, lahko tudi napačno vidim, gostje/turisti so dali v zakup, če so kdaj dobili slabo postrežbo ali pa kosilo/večerjo v nekem sorazmerju s ceno (ok, nekateri so se vedno pritoževali
). Zdaj ko je občutek "nategancije" in norih cen, pa ljudje bolj izpostavijo stvari in želijo za tisti denar kar se da veliko.
Je pa tudi tako, lahko tudi napačno vidim, gostje/turisti so dali v zakup, če so kdaj dobili slabo postrežbo ali pa kosilo/večerjo v nekem sorazmerju s ceno (ok, nekateri so se vedno pritoževali

endelin ::
A so po 24ur že začeli z vsakoletnim jokanjem nad cenami na hrvaškem in lepljenjem racunov?
kako je to meni nadnaravno patetično
Poleti je res lepo v ljubljani ker je tak mir

Poleti je res lepo v ljubljani ker je tak mir
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

feryz ::
Zanimivo, jaz imam s Hrvaške same dobre izkušnje. V kakšne gnile betule zahajate, da vas tako operejo, nimam pojma.
Letošnjih cen ne poznam, lani je bilo, za dva, nekje med 50 in 60 evri. Hrana in 2x pijača.
Sem bil pa letos aprila v Italiji. Jezero Como.
Prvi večer sem se najebal, v bistvu me je gugl. Ocena 4,7. Hotelska menza, v bistvu. Extra drago, extra malo in extra zanič.
Naslednje večere sem preživel v eni luknji, v majhni vasi. Ocena je bila 3,7, kao slabo. Ko si gledal opise, si lahko videl, da je glavnina enk bila potalana zaradi usluge. Gre za družinsko oštarijo in dejansko se tastaremu in mulcu, ki sta za šankom in strežeta,jebe za goste.
Kuhali sta pa stara mat in žena od birta, božanska hrana, staro italijanska.
Pod črto, ocene so ok ali pa ne. Odvisno kaj te rajca.
Nekoga slaba in draga hrana, na krožnikih z zlato obrobo in poštirkanimi ter uglajenimi kelnarji.
Nekoga pa božanska hrana, postrežena na skoraj plastičnih, dotrajanih krožnikih od osebja, ki te vsakič ko ga odgovoriš, pošlje v culo.
Letošnjih cen ne poznam, lani je bilo, za dva, nekje med 50 in 60 evri. Hrana in 2x pijača.
Sem bil pa letos aprila v Italiji. Jezero Como.
Prvi večer sem se najebal, v bistvu me je gugl. Ocena 4,7. Hotelska menza, v bistvu. Extra drago, extra malo in extra zanič.
Naslednje večere sem preživel v eni luknji, v majhni vasi. Ocena je bila 3,7, kao slabo. Ko si gledal opise, si lahko videl, da je glavnina enk bila potalana zaradi usluge. Gre za družinsko oštarijo in dejansko se tastaremu in mulcu, ki sta za šankom in strežeta,jebe za goste.
Kuhali sta pa stara mat in žena od birta, božanska hrana, staro italijanska.
Pod črto, ocene so ok ali pa ne. Odvisno kaj te rajca.
Nekoga slaba in draga hrana, na krožnikih z zlato obrobo in poštirkanimi ter uglajenimi kelnarji.
Nekoga pa božanska hrana, postrežena na skoraj plastičnih, dotrajanih krožnikih od osebja, ki te vsakič ko ga odgovoriš, pošlje v culo.

endelin ::
Zanimivo, jaz imam s Hrvaške same dobre izkušnje. V kakšne gnile betule zahajate, da vas tako operejo, nimam pojma.
Mislim da folk na veliko joka ker se usede na nek posh plac v rovinju v kafiču in pričakuje da bo kava s smetano 1.5eur.

codeMonkey ::
Ti pa jih najdes. A za cenik ne znas vprasat? Eno uro si cakal da pride kdo do tebe? In potem naj ti verjamemo da bi s kom obracunal...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()

nejc_nejc ::
Ponavadi je tam, kjer jejo kakšni malarji...al pa ribiči v opankah kar dobr, posebej, kjer ni menijev ampak je danes kar je....

c3p0 ::
Če bi čakal recimo več kot 20 minut od žene, bi enostavno počakal da ona poje (če bi ji bilo dobro recimo), plačal in odšel. Nima smisla, da vsak za sebe je, en za drugim. Tudi kaže na nesposobnost kuhinje. Nekateri se pustite mučit in zaradi tega ne bo izboljšav.
Onemu, ki ti je sledil po promenadi, bi pred njim napisal zanič review in stisnil 1*, omenil še to zasledovanje. Rešeno.
Onemu, ki ti je sledil po promenadi, bi pred njim napisal zanič review in stisnil 1*, omenil še to zasledovanje. Rešeno.

Kanban ::
Glede na to, da se mu to očitno redno dogaja, povsod kjer se prikaže, je a) trol, b) hudo zatežen, c) oboje.

Eh nam se je to zgodilo v Piranu. 20 min smo čakali kelnarja, ki nas je videl, ker je pokazal vsaj 3x da pride, ta čas je obdelal par Italijanov. Itak nam je bilo bolj za sedet kot pa res pit. Potem smo šli v mercator za pit kupit. In naslednjič direkt v mercator. In naslednjič spet. Če njim tako bolj paše, potem tudi meni.

Kanban ::
Prekleti Hrvati! :)
Seveda, se zgodi, tudi meni se je že - pri nas, ali pa tam dol. Generalno gledano pa imam verjetno eno slabo izkušnjo na 50 dobrih. Pa sem non stop po kafanah in restavracijah vseh mogočih kvalitet in cen.
Seveda, se zgodi, tudi meni se je že - pri nas, ali pa tam dol. Generalno gledano pa imam verjetno eno slabo izkušnjo na 50 dobrih. Pa sem non stop po kafanah in restavracijah vseh mogočih kvalitet in cen.

Ne vem če se mi zgodilo že na Hrvaškem da kelnar prav očitno ne bi hotel prit. Če je gužva in malo čakaš, ok, ali pa če čakajo tudi drugi. Če si pa ti edini bedak, ki čaka, to je pa nekaj drugega. To sem videl samo v Piranu.

kriptobog ::
Cudno ne. Samo ne da se mi na dopustu se ukvarjat s kuhanjem. Sj doma se mi tudi ne da. Imam kuhinjo bolj ko ne da prah obrisem

kriptobog ::

BuDi79 ::
A so po 24ur že začeli z vsakoletnim jokanjem nad cenami na hrvaškem in lepljenjem racunov?https://n1info.si/magazin/potovanja/tur...![]()
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()

Eduardo ::
Jaz sodim, da bodo Hrvati imeli probleme, če ne dvignejo kvalitete. Ceno so OK v smislu povprečje za obrok, sobo itn., samo manjka dosti kvalitete za take cene. Jih zna tepst.

CiClon ::
Bomo že takoj na začetku sezone izpolnili cel bingo teh tem - "predrago", "se ne splača", "hrvati nas nategujejo", "nenormalne cene", "bodo imeli probleme, ker so predragi"
Rezultat je pa ponavadi rekordna sezona, kjer je vse polno in 8 milijonov slovenskih nočitev na hrvaškem 2024.
Rezultat je pa ponavadi rekordna sezona, kjer je vse polno in 8 milijonov slovenskih nočitev na hrvaškem 2024.

feryz ::
Kolega je bil pred tednom dni v Savudriji, Petram.
Od tam folk niti cen ne lima. Ker se ve, da so brutalne.
Ampak ok, to je druga kategorija. Če greš tja, že vnaprej veš, da te bodo olupili do gat.
Ali je res tak luksuz ali ne, je stvar debate.
Ampak ok, to je druga kategorija. Če greš tja, že vnaprej veš, da te bodo olupili do gat.

LeQuack ::
Jaz sodim, da bodo Hrvati imeli probleme, če ne dvignejo kvalitete. Ceno so OK v smislu povprečje za obrok, sobo itn., samo manjka dosti kvalitete za take cene. Jih zna tepst.
Slovenci smo navajeni nizke kvalitete, in mi smo edini ki dvigujemo cene tam dol, tako storitev, kot nepremičnin, hrane itd.
Quack !

mailer ::
Sicer ne vem kaj ti ješ oz kuhaš ampak naša hrana je dobrega okusa in kvalitetna (Če seveda ne nabaviš solate v lidlu in lignje v evrospinu). Drugič naročite v angleščini, če mislite, da je edini razlog za slabo postrežbo jezik.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Scorpy84 ::
Kolega je bil pred tednom dni v Savudriji, Petram.
Tam, petram bolj crveni vrh, Rozga in Gibonni pogosto imata "mini" koncert na terasi. Cena 200 do 400€ po osebi. Vecina tujcev pride poslusat, atmosfera mrtva, pijejo pa nenormalno velik. Sobe ce se ne motim so v poletni sezoni 400€ najcenejsa. Izven sezone 50% ceneje.

mr_chai ::
Sami hrvatarji v tej temi.
nočitev že, ampak naj si čim več sami kuhajo, pa ne samo slovenci, tud nemci. Lani sem prav lepo opazoval prazne restavracije ob obali. Folk je izučilo.
Bomo že takoj na začetku sezone izpolnili cel bingo teh tem - "predrago", "se ne splača", "hrvati nas nategujejo", "nenormalne cene", "bodo imeli probleme, ker so predragi"
nočitev že, ampak naj si čim več sami kuhajo, pa ne samo slovenci, tud nemci. Lani sem prav lepo opazoval prazne restavracije ob obali. Folk je izučilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mr_chai ()

bm1973 ::
Ja, nič novega vsak konec maja/začetek junija...
Folk lahko nateguješ nekaj časa, pol je pa dovolj.
Ribe kupiš boljše v Sloveniji, ne vem zakaj bi jih dol jedel. Razen, ko greš v kako zabačeno restavracijo, izven turističnih krajev, tam se da še kaj najti. 2x zelo dobro jedel divje ribe, 1x škarpeno, 1x orado. Sam cena je bila tudi primerna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

starfotr ::
Ponavadi se na dopustu najbolj kurčijo največji reveži. Nekdo, ki gre 10x na leto smučat, na dopust za 14 dni, pa še parkrat za 4, 5 dni, in na razne vikend izlete, pač ne bo vsakič ko gre iz bajte zapravil še 150 evrov v gostilni. Nekdo, ki gre enkrat na leto za 7 dni v Dalmacijo pa...ne bo zdaj tam kazal naokoli da je revež. Meni se jebe kaj si kdo misli.
Ne, kurčijo se predvsem škrtice. Lahko so bogate ali pa revne. Predvsem bogate škritce in kvazi bogate škrtice so problem. Hkrati so pa še povsem funkcionalno nepismeni in ne znajo brati cenikov in objavljenih cen, potem pa so kalimeroti in imajo izgovor za gostilniško debato. Ali pa forumsko.

kixs ::
Ni problem cena, nizka ali visoka, ce je kvaliteta ustrezna. Predvsem pa pricakujem boljse kot naredim sam - ce je cena visoka.

bm1973 ::

Mato989 ::
In kako je kaj s cenami na Hrvaškem? So kaj padle? Ob morju tam do 50m do plaže?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

starfotr ::
Ti samo iščeš neko najboljše razmerje cene in kakovosti. In zato nikoli ne boš zadovoljen. Če hočeš vrhunsko zadevo, pač plačaš ogromno denarja in bo manjša verjetnost, da bo zares slabo. Kot je to lahko pri povprečni ceni ali nizkocenovni rešitvi.
Moraš iskat slabo zadevo za nizko ceno, povprečno zadevo za povprečno ceno in vrhunsko zadevo za visoko ceno. Razmerja v glavah strank so pogosto preveč na strani nizke do povprečne cene in visoke kakovosti. To dvoje pa ne gre skupaj in zato so razočaranja pogosta, ker so pričakovanja nerealna.
Moraš iskat slabo zadevo za nizko ceno, povprečno zadevo za povprečno ceno in vrhunsko zadevo za visoko ceno. Razmerja v glavah strank so pogosto preveč na strani nizke do povprečne cene in visoke kakovosti. To dvoje pa ne gre skupaj in zato so razočaranja pogosta, ker so pričakovanja nerealna.

zavajon ::

Mato989 ::
In kako je kaj s cenami na Hrvaškem? So kaj padle? Ob morju tam do 50m do plaže?
Zakaj pa misliš, da bi morale cene na Hrvaškem pasti, v Sloveniji pa zrasti?
Ne mislim tega, ampak to so dejali zagovorniki zakona oz. obdavčitve

Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!

zavajon ::
Aha, cene nepremičnin te zanimajo. Ampak kot lastniku podedovanih nepremičnin na Ptuju bi te morale zanimati cene v Čakovcu, ne pa 50m do morja

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Morje 2025 (dopust na Hrvaškem) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 3068 (650) | D3m |
» | Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23018 (8109) | ZveeZ |
» | Morje hrvaška? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32222 (5853) | Pithlit |
» | Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 41630 (34452) | SuperKripto |
» | Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 46394 (36438) | ThinkPad |