Forum » Loža » Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Temo vidijo: vsi
Buggy ::
Tja hodimo že 25 let, žena pa že skoraj 40. To je za mene pač pravi dopust ker vem kaj bo in gledam lahko otroke, ki se igrajo v morju, skočim med delanjem kosila v vodo za 5 minut,..
huh...tukaj se pa podpisem in tudi sam razmisljam enako. Tisti glavni dopust, kjer gres pocivat in polnit baterije je zame na lokaciji, kjer pridem se pocutim domace in tocno vem kaj in kje me kaj caka. Tudi mi nismo eni tistih, ki bi z bisagam migriral na plazo in tam kampiral. Imam cca 70m do morja in kot si rekel, ko zapase se odsetas do vode, se zabrises notri, pod tus in nazaj na teraso.
Sem pa tudi sam letos opazil, da je dosti manj ljudi, kot sicer isti termin (vedno hodimo tak cas). Kamp na levi je skoraj polovico bolj prazen kot lani, na plazah pa tudi ne vidim vec toliko ljudi, kot sicer. Prednjacijo madzari IMO
Danes sli v lokalno stacuno (Petra), ker je zmanjkal skret papirja in vode, pa sem vzel se meso iz toplega koticka, ker sem bil prelen karkoli skuhat. Zadeva je zelo poceni, prakticno je cena na kg pecenega mesa ista ceni nepecega mesa pri nas. Se splaca za poflikat kaksen dan, ko te preseneti ali pa si preprosto len
kg pecene svinjske vratovine - 9EUR
kg pecenih frfotavk (sicer so bile bolj meh) - dobrih 7EUR
Je pa polna luna...danes bo treba v mesecev zaliv it pogledat. Tam se baterije pri nocnem nagem kopanju najbolj napolnijo...greva sama. Mogoce pade se kaksen quicky....jebat ga na dopustu ratam izredno pohoten ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
delavec44 ::
Čokolada je pa draga. To imajo že kakšen davek na cuker ali kaj?
ps. Vidim tudi pri nas. Kraš je postal drag.
ps. Vidim tudi pri nas. Kraš je postal drag.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Ja sej moja me je napizdila, ker sem jo kupil...kreten sem pa se dve, da bo ja mir za nekaj casa
Pac rizevo je hotla in ta je bila edina...kaj ces druzga narest?
Pac rizevo je hotla in ta je bila edina...kaj ces druzga narest?
Zgodovina sprememb…
delavec44 ::
Nimaš kaj, v teh malih štacunah ni konkurence pa prodajajo kar ima največjo maržo.
Verjamem pa, da si itak že navajen, da si za vse ti kriv :D
Verjamem pa, da si itak že navajen, da si za vse ti kriv :D
Ma nasa je mal skrtica, ne vem kaj jo tolk drobiz na dopustu tangira FFS...pa se jaz sem placal, ker ona prirocno ravno takrat ni mela zoklcka za stacuno pri sebi
Zgodovina sprememb…
enemon ::
Tja hodimo že 25 let, žena pa že skoraj 40. To je za mene pač pravi dopust ker vem kaj bo in gledam lahko otroke, ki se igrajo v morju, skočim med delanjem kosila v vodo za 5 minut,..
huh...tukaj se pa podpisem in tudi sam razmisljam enako. Tisti glavni dopust, kjer gres pocivat in polnit baterije je zame na lokaciji, kjer pridem se pocutim domace in tocno vem kaj in kje me kaj caka. Tudi mi nismo eni tistih, ki bi z bisagam migriral na plazo in tam kampiral. Imam cca 70m do morja in kot si rekel, ko zapase se odsetas do vode, se zabrises notri, pod tus in nazaj na teraso.
Sem pa tudi sam letos opazil, da je dosti manj ljudi, kot sicer isti termin (vedno hodimo tak cas). Kamp na levi je skoraj polovico bolj prazen kot lani, na plazah pa tudi ne vidim vec toliko ljudi, kot sicer. Prednjacijo madzari IMO
Danes sli v lokalno stacuno (Petra), ker je zmanjkal skret papirja in vode, pa sem vzel se meso iz toplega koticka, ker sem bil prelen karkoli skuhat. Zadeva je zelo poceni, prakticno je cena na kg pecenega mesa ista ceni nepecega mesa pri nas. Se splaca za poflikat kaksen dan, ko te preseneti ali pa si preprosto len
kg pecene svinjske vratovine - 9EUR
kg pecenih frfotavk (sicer so bile bolj meh) - dobrih 7EUR
Je pa polna luna...danes bo treba v mesecev zaliv it pogledat. Tam se baterije pri nocnem nagem kopanju najbolj napolnijo...greva sama. Mogoce pade se kaksen quicky....jebat ga na dopustu ratam izredno pohoten ;)
Ok, ampak ena faking riževa čokolada 220 g po 5 EUR? Se to samo meni zdi veliko?
WizzardOfOZ ::
V merkatorju je dražja - komad 5,49€
https://www.mercatoronline.si/sl/rizeva...
https://www.mercatoronline.si/sl/rizeva...
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Meni gredo ob morju bolj take stvari na jetra:
https://d20lr2ntorbqvd.cloudfront.net/7...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Invictus ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Mislim, da so zdaj tudi Hrvati pogruntali, da to ne gre... In pišejo kazni.
Taka križartska ima dovolj placa in energije, da bi lahko predelala drek v neko suho tvarino. Sam zakaj, če ni treba.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Utk ::
In kako veste da je to spustila ta ladja in kaj je to? Cele dneve in noči pluje po odprtem morju, ampak čaka da bo v luki spustila ven drek. Makes zero sense...
Karkoli drugega bi ladja spustila, ne dreka, bi bilo še hujše...
chort ::
Clickbait. Križarke se res ne bodo šle igrat z Marpol direktivo, so prevelike kazni zadaj. To je prej površinska sluz/trava ujeta v vrtinec za barko...
Danes pa na Rab-u seka k pr norcih. Strele in dez. No se je vsaj malo ohladilo. se pa ze jasni, tako da nocno kopanje danes verjetno spet pade
Je bila pa vceraj voda nenavadno visoka zvecer (10PM) verjetno ravo zaradi polne lune.
Tukaj je bilo do sedaj vedno cca 2 metra plazice, tokrat pa celo drevje v morju.
plima:
nocna:
jutranja
Sva pa sla zjutraj v ribarnico, pa zal zaradi polne lune (tako je rekla prodajalka) ni bilo sardelic (mogoce kdo ve zakaj?). Tudi sicer je bilo vse pobrano, tako da nisva vzela nic, saj ni bilo kaj pametnega pa se dnarja sva mela premalo s seboj, ker sem mogu v DM kupit bralna ocala, saj sem jih izgubil
cene so bile pa take
Je bila pa vceraj voda nenavadno visoka zvecer (10PM) verjetno ravo zaradi polne lune.
Tukaj je bilo do sedaj vedno cca 2 metra plazice, tokrat pa celo drevje v morju.
plima:
nocna:
jutranja
Sva pa sla zjutraj v ribarnico, pa zal zaradi polne lune (tako je rekla prodajalka) ni bilo sardelic (mogoce kdo ve zakaj?). Tudi sicer je bilo vse pobrano, tako da nisva vzela nic, saj ni bilo kaj pametnega pa se dnarja sva mela premalo s seboj, ker sem mogu v DM kupit bralna ocala, saj sem jih izgubil
cene so bile pa take
Zgodovina sprememb…
Ker je presvetlo zaradi lunine svetlobe in jih luč z ladje ne privabi v mrežo.
Utk ::
Clickbait. Križarke se res ne bodo šle igrat z Marpol direktivo, so prevelike kazni zadaj. To je prej površinska sluz/trava ujeta v vrtinec za barko...
https://www.24ur.com/novice/tujina/ladj...
Lahko je marsikaj, ampak definitivno ni drek s križarke. Samo nekateri morajo bit pametnejši kot barvni radio...
Lej, dramo narest iz nic je danes postal skill retardov in teoretikov takih in drugacnih zarot, ki kobajagi bolje vidijo cez nas vse (mam nekaj takega doma pri starejsi mat, kjer letala spuscajo kemijo za nadziranje)
...rumeni tisk ima delo, mi pa se malo vec da znamo lociti zrnje od plevela...eni pac so in bojo vedno pa ostali ujetniki tega...ne vem sicer zakwaj, a ce jim pase.
...rumeni tisk ima delo, mi pa se malo vec da znamo lociti zrnje od plevela...eni pac so in bojo vedno pa ostali ujetniki tega...ne vem sicer zakwaj, a ce jim pase.
Zgodovina sprememb…
kixs ::
dronyx ::
V enem članku sem prebral, da so hrvati v zadnjih 10 letih zgradili 30% novih apartmajev, tako da jih je sedaj že 440.000. Torej več kot 100.000 več v 10 letih. Saj ni čudno, da izgleda celotna obala že povsem pozidana. Pa tu so sigurno še novi hoteli, mobilne hiške, kakšen kamp...Kapacitet ogromno in po logiki bi to moralo vplivati na ceno - navzdol. Pa zaenkrat še ne. Se mi pa zdi, da bo to vse čedalje težje zapolnit. V Istri se menda pritožujejo, da je Nemcev 20% manj kot lansko leto. Pa ne verjamem, da se lahko ta masovna gradnja apartmajev kar ustavi. Čez 10 let jih bo spet 30% več in še več obale betonizirane. Verjetno je še nekaj rezerv na otokih za pozidat z apartmaji.
Lahko je marsikaj, ampak definitivno ni drek s križarke. Samo nekateri morajo bit pametnejši kot barvni radio...
Dokler je slika na fejsbuku to vidi par ljudi. Ko pa to objavijo mediji, je pa to novica. Ljudje pač novicam v medijih verjamemo. Medij bi moral zadevo preveriti, preden objavi oz. povzame nekoga.
c3p0 ::
Cena pade le, ko investitorju zmanjka denarja za končanje projekta, banka pa ne da, ker credit max.
Zato kak apartma ali dva proda z manj profita, kot bi sicer.
Zato kak apartma ali dva proda z manj profita, kot bi sicer.
Načeloma naj se ne bi zidalo bližje kot 70 metrov od obale, in obale ne smeš zapreti.
Ampak gradbena zakonodaja je na Hrvaškem precej bolj ohlapna, pa tudi lokalni šerifi so enako podkupljivi kot pri nas...
Tako Sloveniji kot Hrvaški očitno manjka neka pisarna z urbanističnim planom, ki bi imel nek smisel...
Ampak gradbena zakonodaja je na Hrvaškem precej bolj ohlapna, pa tudi lokalni šerifi so enako podkupljivi kot pri nas...
Tako Sloveniji kot Hrvaški očitno manjka neka pisarna z urbanističnim planom, ki bi imel nek smisel...
GupeM ::
Načeloma naj se ne bi zidalo bližje kot 70 metrov od obale, in obale ne smeš zapreti.
Saj to je verjetno tudi problem, da se, kot piše v enem članku, najdražje apartmaje težko oddaja. Če hočejo 1000 EUR na dan za ne vem kakšen luksuz pač ljudje verjetno pričakujejo par metrov do zasebne plaže, ne da daš tak denar, potem pa si plažo deliš s čehi, ki jedo na plaži poli salamo. Za luksuzen turizem ni najbolj praktično, da si kot investitor ne moreš lastiti obale. Pa sicer se mi zdi to v redu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Si mislil s slovenčki, ki jedo poli salamo na plaži? Čehi pa v gostilni zraven odtajan pomfri in čevape iz Spara.
Gradijo morda že bližje trenutno, potem bodo pa enkrat spet masovna rušenja, pa jok in stok lastnikov.
Gradijo morda že bližje trenutno, potem bodo pa enkrat spet masovna rušenja, pa jok in stok lastnikov.
Kjer smo locirani mi je od lani zrastla ena huge vila direkt ob promenadi. Da je pa zadeva se bolj smesna pa ima okoli tudi zidano visoko ograjo, tako da je zaprto tudi krizisce lokalne cestice, ki je bilo ze prej zelo nepregledno. Tako da ne vem kako regulativo imajo tukaj...
Zakaj folk ob morju zida tako grde hiše, ki sploh ne ustrezajo neki zgodovini.
No vemo zakaj, ker je ta grda kocka najcenejša...
No vemo zakaj, ker je ta grda kocka najcenejša...
Lokacija top, morje vidim čisto blizu, morda si lahko naredi še svoj pomol za čoln. Ravna streha sicer po moje ni pametna rešitev, ampak je pa poceni, tako da gre lahko denar namesto v streho v ograjo in ureditev okolice.
Zgodovina sprememb…
V enem članku sem prebral, da so hrvati v zadnjih 10 letih zgradili 30% novih apartmajev, tako da jih je sedaj že 440.000. Torej več kot 100.000 več v 10 letih. Saj ni čudno, da izgleda celotna obala že povsem pozidana. Pa tu so sigurno še novi hoteli, mobilne hiške, kakšen kamp...Kapacitet ogromno in po logiki bi to moralo vplivati na ceno - navzdol. Pa zaenkrat še ne. Se mi pa zdi, da bo to vse čedalje težje zapolnit. V Istri se menda pritožujejo, da je Nemcev 20% manj kot lansko leto. Pa ne verjamem, da se lahko ta masovna gradnja apartmajev kar ustavi. Čez 10 let jih bo spet 30% več in še več obale betonizirane. Verjetno je še nekaj rezerv na otokih za pozidat z apartmaji.
Tudi otoki so pozidani in se zida na veliko povsod. Število kampov s "šotorišči" se zmajšuje, nadomeščajo pa to mobilne hiške.
Me prav zanima, ko bodo cene toliko dvignili, da se ljudem ne bo več splačalo tja it in bodo ljudje na veliko začeli hoditi drugam. Pa kako se jim bo obnesla pozidava vse obale, ker ljudje hočemo mir in naravo, ne betona.
Na krku (Čižići) vem za 3 nove "bloke" (vsak s po 6 apartmaji) nekje 10m od obale. Noben nič ne piska. Tudi inšpekcije so tiho.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
WizzardOfOZ je izjavil:
Na krku (Čižići) vem za 3 nove "bloke" (vsak s po 6 apartmaji) nekje 10m od obale. Noben nič ne piska. Tudi inšpekcije so tiho.
So tiho... še. "1. red od mora" je sicer kritičen. Jaz sem precej dlje, pa sol naredi svoje. Kaj konkretna burja (predvsem sol) naredi objektu praktično na obali, pa si raje ne predstavljam, bo treba konkretno delat na antikoroziji.
Narediš proper kamnito hišo, ne iz moderne plastike, pa tega problema ni...
WizzardOfOZ je izjavil:
Pa kako se jim bo obnesla pozidava vse obale, ker ljudje hočemo mir in naravo, ne betona.
To boš pa teško še kje našel. Tudi na kakšnih otokih, kjer ne vozijo trajekti in ni letališča se ti v vsak lep zaliv parkira cel kup čolnov, tako da je potem gostota ljudi na m2 večja kot v Baški na Krku. Sier pa kakrkoli se pritožujejo čez masovni turizem, je vse to bolj sprenevedanje, ker vedno zmaga na koncu pohlep. In masovni turizem konkretno spreminja okolico in življenske navade ljudi. Sem letos gledal Trogir. Staro mesto, na seznamu Unesca. Ampak to po moje ni več neko mesto s prebivalci. Spodnja nadstropja, ki gledajo na ceste, so spremenjena v restavracije, gostilne, fast food lokale, trgovine s spominki, oblekami, slaščičarne, muzeje, galerije..., zgornja pa v apartmaje za oddajo. Po moje tu živijo še redki, saj je nevzdržno ob taki gužvi in kravalu. Še en val 0% obresti in hrvaška obala bo en sam beton, pri čemer so lastniški apartmaji ponavadi zasedeni nekaj dni na leto. Samo da se nekam parkira višek denarja. Ampak kot rečeno - najmočnejša sila in edina regulacija je P.O.H.L.E.P
Zgodovina sprememb…
WizzardOfOZ je izjavil:
So tiho... še. "1. red od mora" je sicer kritičen. Jaz sem precej dlje, pa sol naredi svoje. Kaj konkretna burja (predvsem sol) naredi objektu praktično na obali, pa si raje ne predstavljam, bo treba konkretno delat na antikoroziji.
Imam nekje 100m od obale vikend. Vsi panti zunaj na polknih se morajo štrihat vsako pomlad, ker burja nanese sol povsod in vsaka kovinska zadeva propada na hitro.
Tako da mam stalno na zalogi Hammerite gel za odstranjevanje rje in Hammerite barvo za zaščito pred soljo.
Glede betonizacije - letos sem gledal ligursko in azurno obalo od Genove do Marseilla (od daleč sicer iz avtoceste) in to je videti tudi vse pozidano. Zanimivo, v kakšne vse klife so šli ljudje delat hiše, ker obala je marsikje precej strma. Tako od daleč pa ni videti toliko apartmajev, kot na Hrvaškem. bolj izgledjao hiše, kjer ljudje živijo. Sicer ta hrvaška betonarna lastniških apartmajev, ki so zasedeni morda 20 do 30 dni na leto se mi zdi samo uničevanje narave. Razumem pa, da se vse te gradnje šteje v BDP, gradbinci in obrtniki imajo posel, položnice lahko izdajajo za komunalo, vodo, elektriko, če bo kdja potreba, pa lahko nabijejo visok nepremičninski davek. Ampak narava pa nima tu nikakršnih šans. V prihodnje bo čedalje več ljudi, ki si bodo lahko kupili svoj apartma na obali in zidalo se bo še naprej, kot da bo jutri zmanjkalo betona.
Zgodovina sprememb…
WizzardOfOZ je izjavil:
Pa kako se jim bo obnesla pozidava vse obale, ker ljudje hočemo mir in naravo, ne betona.
To boš pa teško še kje našel. Tudi na kakšnih otokih, kjer ne vozijo trajekti in ni letališča se ti v vsak lep zaliv parkira cel kup čolnov, tako da je potem gostota ljudi na m2 večja kot v Baški na Krku. Sier pa kakrkoli se pritožujejo čez masovni turizem, je vse to bolj sprenevedanje, ker vedno zmaga na koncu pohlep. In masovni turizem konkretno spreminja okolico in življenske navade ljudi. Sem letos gledal Trogir. Staro mesto, na seznamu Unesca. Ampak to po moje ni več neko mesto s prebivalci. Spodnja nadstropja, ki gledajo na ceste, so spremenjena v restavracije, gostilne, fast food lokale, trgovine s spominki, oblekami, slaščičarne, muzeje, galerije..., zgornja pa v apartmaje za oddajo. Po moje tu živijo še redki, saj je nevzdržno ob taki gužvi in kravalu. Še en val 0% obresti in hrvaška obala bo en sam beton, pri čemer so lastniški apartmaji ponavadi zasedeni nekaj dni na leto. Samo da se nekam parkira višek denarja. Ampak kot rečeno - najmočnejša sila in edina regulacija je P.O.H.L.E.P
Jap, recimo tale uvala na Paklenih otocih - Vinogradište
https://www.google.com/maps/place/Pakli...!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x1335833c35366789:0x350ea303aede7aec!8m2!3d43.1620214!4d16.3684552!16s%2Fm%2F03wj16x?entry=ttu
Meni ena od najlepših uval na Jadranu. Zdaj je tam navadno sranje, saj so postavili tam cirka 50 boj.
Ne vržem se v vodo tam, kjer iz 50tih bark serjejo v morje.
Nimam sicer čolna, samo to so mi pa najbolj bulšit destinacije. Pa ne vem kaj vse v morje spuščajo s čolni, bolj me moti to, da moraš paziti, kdaj te bo kdo zadel s kakšnim čolnom, ker te ne vidi v vodi. Pa menda te čolne lahko danes vozi vsak. Kot sem slišal kar kupijo neka potrdila in na podlagi tega si lahko izposodijo čolne, brez teoretičnega, kaj šele praktičnega znanja. Tudi na tem področju očitno čisti divji zahod.
Zgodovina sprememb…
Saj za neko visokorodno zemljo I. kategorije na HR obali ravno ne gre. Kamen in redke porjavele trave, kak grm in to je to. Za oljke je pa še prek dovolj prostora.
Jaz trenutno našpricam in namažem z belo mastjo, ipd. Nekaj, kar se ne spere takoj gor. Začasno še drži.
WizzardOfOZ je izjavil:
Imam nekje 100m od obale vikend. Vsi panti zunaj na polknih se morajo štrihat vsako pomlad, ker burja nanese sol povsod in vsaka kovinska zadeva propada na hitro.
Tako da mam stalno na zalogi Hammerite gel za odstranjevanje rje in Hammerite barvo za zaščito pred soljo.
Jaz trenutno našpricam in namažem z belo mastjo, ipd. Nekaj, kar se ne spere takoj gor. Začasno še drži.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Saj za neko visokorodno zemljo I. kategorije na HR obali ravno ne gre. Kamen in redke porjavele trave, kak grm in to je to. Za oljke je pa še prek dovolj prostora.
To je res.
Če bi Hrvaška hotela imeti farmo oljk, je prostora na hektare.
Recimo, cel Ugljan je poln oljk, ki jih zarašča grmovje. Malo se čisti, sam ko greš malo s ceste dol, vidiš 90% starih oljk zaraščenih z bodičevjem.
Tako ali tako pa imajo problem, kdo jim bo to obiral... Dol ni več folka... Sploh ne mladih, ki bi prevzeli ta biznis...
Če je mlad poverbal neko nepremičnino, ki jo lahko oddaja, bo delal samo to, preostali del leta pa luftal. Ker se drugega ne splača delat...
Če je mlad poverbal neko nepremičnino, ki jo lahko oddaja, bo delal samo to, preostali del leta pa luftal. Ker se drugega ne splača delat...
Menda tudi v Bohinju ni več veliko kmetij, ker so vse hleve spremenili v prenočišča in apartmaje. Očitno tam kjer začno lazit turisti ostalo nima šans, ker je to tako dobičkonosen posel.
Samo, če imaš osnovno nepremičnino zastonj.
Da bi investiral v nek tak kraj v apartmaje, razen če imaš res odveč denarja, ni računice.
Da bi investiral v nek tak kraj v apartmaje, razen če imaš res odveč denarja, ni računice.
rkobarov ::
WizzardOfOZ je izjavil:
sem delal 1 leto na potniški, kot častnik v strojnici.
Jaz bi potniške prepovedal na jadranu.
To so potujoče greznice.
Veliko pristanišč nima infrastrukture za izpumpavanje vod.
In po "pravilih" se sive vode izpumpavajo 4nm od obale in crne 12 nm od obale :)
Ryzen 5800x AIO280 32gb 16c3200 3080ti Msi b550 tomahawk Samsung 970 1Tb M27q
Kanban ::
"Grdi turisti in Hrvati ki vse pozidajo", se je pridušal in na terasi svoje vikendice ob morju spil požirek Ožujskega.
Sparkxl ::
Razumem pa, da se vse te gradnje šteje v BDP, gradbinci in obrtniki imajo posel, položnice lahko izdajajo za komunalo, vodo, elektriko, če bo kdja potreba, pa lahko nabijejo visok nepremičninski davek. Ampak narava pa nima tu nikakršnih šans. V prihodnje bo čedalje več ljudi, ki si bodo lahko kupili svoj apartma na obali in zidalo se bo še naprej, kot da bo jutri zmanjkalo betona.
Vidiš to je to...bistvo vsega. Treba je razumeti, da hrvati drugega kot turizma in javnega sektorja praktično nimajo nič več. Samo turizem jim drži državo pokonci. Slavonija in vse kar je ob bosanski meji je praktično prazno. Nekaj malega je industrije na severu, Zagreb in potem konec.
Zato se betonizacija ne bo nikoli končala. Mokre sanje vsakega hrvata so imati aprtman i praskat jaja 10 mesecev na leto. Poznam par njih, ki so pustili svoje službe (celo ena pravnica vmes) in so šli postavljati svoje cigle v apartmajske favele.
Jaz bi potniške prepovedal na jadranu.
To so potujoče greznice.
Veliko pristanišč nima infrastrukture za izpumpavanje vod.
In po "pravilih" se sive vode izpumpavajo 4nm od obale in crne 12 nm od obale :)
Za tisto križarko v Zadru, ki "naj bi" izpustila v luki fekalije so dejali, da ima na krovu tako napreden sistem čiščenja teh vod, da je po čiščenju voda skoraj da ne boljša, kot to, kar nam doma priteče iz pipe. Kaj je res pa ne vem.
denabiker ::
veste koliko naših dol zida, vsak drugi že ima nekaj ali hišo ali vikend ali vsaj nek apartma. Koliko kolegov je zazidalo dol velike bajturine misleč, da bodo še oddajali apartmaje, ampak tak ne, ker se jim ne da s kakšnim čudnim folkom ukvarjat.
To ko je en napisal za Čehe kao da so revni, da jedo salamo itd., verjemite, da bodo prej Slovenčki to jedli...pa greš na Maldive pa si poglejte koliko je dol Čehov, pa ornk zapravljajo....vidim pa reveže Slovence gredo na Maldive, potem pa starši otroku nočejo naročit še en sok, ker je predrago. Marsikaj vidim...
To ko je en napisal za Čehe kao da so revni, da jedo salamo itd., verjemite, da bodo prej Slovenčki to jedli...pa greš na Maldive pa si poglejte koliko je dol Čehov, pa ornk zapravljajo....vidim pa reveže Slovence gredo na Maldive, potem pa starši otroku nočejo naročit še en sok, ker je predrago. Marsikaj vidim...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()
Folk proba, ampak oddaja apartmajev je tak biznis, da moraš biti zraven.
Denar sicer lahko danes dobiš preko online platform, ampak čiščenje in na splošno gostoljubje, ki prinaša neko kontinuiteto, zato mora biti pa lastnik zraven.
Vse je pa seveda odvisno od lokacije...
Zadnjič govoril s starejšo gospo, njena sestra ima 100m2 stanovanje v Splitu, to je oddano pol leta, dosega pa tudi 260EUR/dan. Ampak to je bolj izjema kot pravilo.
Denar sicer lahko danes dobiš preko online platform, ampak čiščenje in na splošno gostoljubje, ki prinaša neko kontinuiteto, zato mora biti pa lastnik zraven.
Vse je pa seveda odvisno od lokacije...
Zadnjič govoril s starejšo gospo, njena sestra ima 100m2 stanovanje v Splitu, to je oddano pol leta, dosega pa tudi 260EUR/dan. Ampak to je bolj izjema kot pravilo.
Jaz sem letos rezerviral apartma v Trogirju za manj kot 100 EUR na dan in to manj kot 24 ur, preden sem se odpeljal tja. Z nikomur nobenega stika. Za odpret stanvanje sem dobil 4 mestno šifro na mail, ko sem to vnesel sem dobil ven iz nekega boxa ključ. Ko sme odšel sem ključ vrnil v box in nastavil neko naključno šifro. To mi je super všeč. Nočem imeti opravka z nobenimi lastniki. Pa še označen parkirni prostor, ki me je vedno čakal. Ni pa oddajanje tako lahko kot si marsikdo misli. če hočeš počet to legalno moraš imet prijevaljen apartma, dobiš zvezdice, plačuješ davke itd. V vsakem primeru rabiš nekoga, ki počisti, zamenja postelnjino, prinese sveže brisače itd. Tudi to se nič ne zgodi samo. verjetno lahko dobiš kakšno agencijo, ki oddaja v tvojem imenu in dobiš nekaj zaslužka. Samo to je pa verjetno mizerija in večino poberejo kar sami. Jaz osebno vedno raje imam stanovanje v Ljubljani oz, nekje blizu za oddajo, kot pa apartma na morju.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21426 (6517) | ZveeZ |
» | Morje hrvaška? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 31053 (4684) | Pithlit |
» | Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 37780 (30602) | SuperKripto |
» | turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8921 (6639) | Spock83 |
» | Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 43517 (33561) | ThinkPad |