» »

Prenos datotek na usb ključek variira

Prenos datotek na usb ključek variira

Temo vidijo: vsi

Laki_laik ::

Pozdravljeni.Zanima me ali je normalno da ko premikam ali kopiram datoteke hitrost prenosa skače iz 95 MB/s pa do 8 MB/s in ponovno nazaj gor. A je za to kriv usb ključek ali je kriv računalnik. Komponente računalnika so sledeče i5 7600K,ram ddr4 3000 MHz,trdi disk 4gb seagate sata III,windows 10.Ključek pa je patriot supersonic rage 2 usb 128gb.Prenašal sem naprimer eno serijo katera je imela 22 delov in vsak del je velik 1,6 gb torej skupno malce čez 35 gb.
Mi lahkokdo pove zakaj ta nahinja? ali pa so ta nihanja normalna?
Hvala
lp

Gagatronix ::

Ker kopiras iz trdega diska. Trdim diskom pa hitrost prenosa variira.

kuglvinkl ::

odvisno je tudi, koliko so velike datoteke. Če so majhne, npr word file, bo kopiralo počasneje, kot pa če kopiraš npr. film. Probaj skopiraz npr. 1 GB file, pa boš videl, kdaj pade hitrost, tu namreč ne bo omejitev zaradi hdd.
Your focus determines your reallity

Gagatronix je izjavil:

Torej bi to naj disk bil vzrok? Samo zakaj pa najprej gre par sekund hiter potem pa pade včasih pa celo obstane na 0 in tam stoji nekaj sekund in zopet gre.

kuglvinkl je izjavil:

odvisno je tudi, koliko so velike datoteke. Če so majhne, npr word file, bo kopiralo počasneje, kot pa če kopiraš npr. film. Probaj skopiraz npr. 1 GB file, pa boš videl, kdaj pade hitrost, tu namreč ne bo omejitev zaradi hdd.

Bom poskusil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Laki_laik ()

Fajli na HDD niso zapisani sekvencno ampak dobesedno v stilu "kjer je plac".

kajtimara ::

Ključek pa ne!
Sam hitreje se najde.

Ampak ti beres z diska in zapisujes na kljucek, ne obratno, bimbo.

hojnikb ::

slab kjucek...
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

slab kjucek...

Če je to namenjeno meni bi naj ta ključek imel do 400MB/s branja in do 300MB/s zapisovanja mivslim da to ni tako švoh.

hojnikb je izjavil:

slab kjucek...

Ne lapaj bedarij.

Han ::

Zaphod_B75 ::

Gagatronix je izjavil:

A če bi pa iz ssd-ja na ključek kopiral pol nebi tolk variiralo?
glede na to da so ssd.ji hitrejši od hdd in da tudi ključek ni glih slab.
PRIME B350+, Seasonic 750W, Ryzen 5 5600X, 16GB DDR4, Radeon 6650XT, WIN10

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

Gagatronix je izjavil:

hojnikb je izjavil:

slab kjucek...

Ne lapaj bedarij.

pejt nazaj v gostilno, štajrc...

Laki_laik je izjavil:

hojnikb je izjavil:

slab kjucek...

Če je to namenjeno meni bi naj ta ključek imel do 400MB/s branja in do 300MB/s zapisovanja mivslim da to ni tako švoh.

to še ne pomen, da je takih hitrosti zmožn na večji del razpolozljivga prostora. Tko kot SSDji, majo tudi kjucki en mal SLC cache-a, od koder pride tistih 300MB/s zapisovanja, potem pa hitrost pade na glavo. Lahko pa seveda čisto enostavno izločiš kjuček tako, da ga pač testiraš s kakšnim namenskim programom (ala crystaldiskmark) in opazuješ krivuljo hitrosti v task managerju....
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

2f4u ::

Oj,
Podobno je tudi pri men. Imam nekje 20GB datoteko, cad, pa posnamem kdaj na usb 30. Naceloma gre od 150mb/s pa se ustavi, pa 30mb/s pa leti spet na 150. Vse applikacije in service sem ustavil... vsebina je v RAMu uporabim save as...

Ne razumem oz ne znam izboljsat.
Podobno je pri filmih ki so iz cad...

Han ::

kuglvinkl ::

V malih oglasih nekdo prodaja rabljene samsung ssdje. Vzemi to, kupi m.2zunanje ohisje in bo omejitev port, ne pa dramless kljucek.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Han je izjavil:

Rabiš boljši ključ ali prenosni SSD...

https://www.storagereview.com/review/ki...

https://www.storagereview.com/review/th...

Samo za info.Sem kupil ta Kingston DataTraveler ključek in sem totalno razočaran. Prva zadeva je da je čista cenena plastika potem drugo ob prenosu datotek najprej gre na polno nato se začne zelo segrevat in zaradi tega ključek avtomatsko zmanjša hitrost prenosa. Nato sem malce po forumih pogledal in vidim da ni problem le pri meni ampak je to splošni problem tega ključeka. Tako da v primeru da si ga mislite nabavit vam toplo odsvetujem nakup.

TheBlueOne ::

Pri meni so kljucki, ker dela kot strela, ko v USB vtaknem nVME v zunanjem ohisju.

PC Ryzen 5600, dobra maticna, nVME disk ... Sem ugovotil cisto slucajno, ko sem v prenosniku povecal kapaciteto in nisem zelel metati stran diska. Ohisje pa je neko ceneno, kaj takega:

https://www.amazon.de/ORICO-Werkzeuglos...

bbbbbb2015 ::

Laki_laik je izjavil:

Pozdravljeni.Zanima me ali je normalno da ko premikam ali kopiram datoteke hitrost prenosa skače iz 95 MB/s pa do 8 MB/s in ponovno nazaj gor. A je za to kriv usb ključek ali je kriv računalnik. Komponente računalnika so sledeče i5 7600K,ram ddr4 3000 MHz,trdi disk 4gb seagate sata III,windows 10.Ključek pa je patriot supersonic rage 2 usb 128gb.Prenašal sem naprimer eno serijo katera je imela 22 delov in vsak del je velik 1,6 gb torej skupno malce čez 35 gb.
Mi lahkokdo pove zakaj ta nahinja? ali pa so ta nihanja normalna?
Hvala
lp

Ta nihanja se pojavijo zato, ker ko kopiraš, pogosto hitro prebere podatke iz ključka, pa ga zapiše v keš (RAM). Dejansko pa zadaj potem podatke zapisuje na disk. Ko zmanjka keša, pa začne zapisovati na disk. Disk je pogosto v stanju spanja, včasih prav slišiš, ko se zbudi in zavrti - kar potem pokvari statistiko prenosA.

Nihanja so normalna.

Abnormalna nihanja so sicer tudi možna. Ko računalnik iz ključka ne more prebrati podatkov in še poizkuša. Podobno je sicer možno, da se računalnik muči s pisanjem na HDD, ker je naletel na slab sektor.

Če pa nisi ziher, lahko in ključek in disk preveriš z orodji.

Če sicer ni težav s ključkom ali diskom, bi sam po sebi rekel, da je to normalno. Včasih imaš prav smešne zadeve. Recimo Windows 2019 server, z 128GB RAM, ter kopiraš nekaj - gre kot šus. Samo je treba vedeti, da je praktično vse podatke zapisal v RAM.

Tudi je mogoče, recimo, da si skopiral neke podatke na ključek, pa jih hočeš skopirati še nekam. Gre kot šus, recimo nekaj časa, poterm pa hitrost pade. Večino fajlov je prebral iz keša, šele ko mu je keša zmanjkalo, je šel brat na ključek.

Maš dosti teh variacij in to ni nič nenormalnega.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

usb 3.0 zelo pocasen

Oddelek: Strojna oprema
131716 (1345) Vuli
»

USB ključ ali SD kartica?

Oddelek: Pomoč in nasveti
315170 (4659) ST-777
»

Western Digital izdal nov najtanjši hibridni disk (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
7319721 (17365) b3D_950
»

Kateri USB ključek?

Oddelek: Kaj kupiti
225916 (5406) WyattEarp

Več podobnih tem