» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"

Temo vidijo: vsi
««
140 / 190
»»

bbbbbb2015 ::

ripmork je izjavil:



Kot piše portal, je eden od kandidatov sporočil Matevžu Frangežu, v. d. generalnega tajnika stranke, da število glasov zanj ne drži, saj po uradnih rezultatih ni prejel nobenega glasu, čeprav je glasoval zase in imel zagotovila še vsaj 10 ostalih članov. Predsednik komisije Tadej Cmerekar Komar je v izjavi za portal dejal, da so ugotovili, da se je napaka zgodila pri prepisu glasov v prvem krogu iz delovnega gradiva volilne komisije. Dodal je, da se je napaka zgodila tudi pri seštevku glasov pri nekaterih drugih kandidatih.


lol :))
In ta folk bi nam fural politiko / državo.


Meni je bolj zanimivo, da če gre za napako pri štetju, zakaj obstoječih glasovnic ne preštejejo znova? To je prvič v življenju, kar slišim, da morajo *glasovati* znova. Šteti ja, glasovati pa...

To imajo neko hudo mučko zraven. Po moje.

WizzardOfOZ ::

SD je od nekdaj bil mučka. "Može seljak iz sela, ali selo iz seljaka nikada!"
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Utk ::

Če prav razumem, je model kot sekretar stranke kao posojal denar stranki, s tem denarjem kao plačal neke stvari, ki so ali pa niso toliko vredne, in zdaj ko ni več sekretar, poslal še za 3x več računov na stranko. In najboljše od vsega, ta model očita drugim da so preveč "kapitalsko usmerjeni".

Wrop ::

Samo Denar, krajše poznano pod imenom SD, kaj pa si pričakoval. Socialno čutečega človeka. :))

Pa vendar Jauševec ni edini, ki s tem izidom ni zadovoljen. Pravzaprav je v zadnjih dneh več članov stranke dejalo, da bodo v primeru, da zmaga Han, izstopili. Njihov glavni zadržek je bil strah, da bi Han stranko namesto k socialnodemokratskim koreninam usmeril k liberalni sredini.


:)) Za socialno čutečega je najhujša mora izguba poti do vaše denarnice in posledično do toka denarja. Že blagih omejitev tega se bojijo kot hudič križa. Tako, da je moral Han že priseči pred ekrani, da je najmanj toliko socialno čuteč kot Milan Che Guevara. 'Nič manjši socialni demokrat nisem, kot je Milan Brglez'

Kot sem rekel, druga pakunga, ista vsebina.
Pa saj še preden je začel je že bilo videti kakšen je modus operandi. Gre k Čeferinu na fotosešn, pod predvezo pridobivanja gospodarskih povezav za državo. :)) Če ne bi bili taka banana država, bi investicije same letele sem. Pa kot gospodarski minister ne bi dopustil Mescu, da izvaja lov na čarovnice v gospodarstvu. Tako pa zgleda kot statist, ki se oglasi, da ni vedel, da je bencin tako vnetljiv, ker je čarovnica tako hitro zgorela, ko so jo polili z bencinom.

arnecan1 ::

Vsakdo je socialist, dokler razporeja denar, kateri ni njegov, katerega ni nikdar zaslužil s svojim delom. Ko nekdo začne delati in pošteno služiti svoj denar, se večinoma iz socialista prelevi v konservativca (seveda zaradi medijske kampanje še vedno dostikrat ta oseba voli nove obraze, potem pa benti čez vlado, čez 4 leta pa nov krog Dantejevega pekla).

Zato svoj denar iz davkov raje zaupam konservativcem, da ga bodo bolje porabili. In to ne pomeni, da s tem denarjem ne bomo pomagali tistim, kateri so res v stiski. Samo denar ne bo šel za umetniške predstave, kjer si v ta zadnjo vtikajo sveče ali zavodu 8.marec.

Ali pa denar ne bo šel za oskrbo starejšim, ker ta oskrba trenutno sploh ne deluje, ker je sedanja vlada razveljavila zakon prejšnje vlade.

In ko se bo dal denar za stanovanja za mlade bo šel v cigle in ne tako kot pod to vlado v študije.

arnecan1 ::

Evo, se že pozna delo te vlade https://forbes.n1info.si/novice/contine...

Svetovno znani proizvajalec gum Continental je sporočil, da bo konec leta zaprl obrat za izdelavo tiskarskih gum v Kranju. Odločitev bo vplivala na približno 70 zaposlenih, je zapisal nemški gumarski proizvajalec.

Proizvodnjo bodo preselili v druge obrate po Evropi, blagovno znamko Sava pa bodo ohranili.


Saj, če bi privabili druga podjetja ali pa bi se ustanavljala nova, bi še nekako bilo, pa nič od tega.

fikus_ ::

Še ena populistična objava, če bi bral kar si linkal, bi prebral tudi to: "Odločitev je povezana s stagnacijo tiskarskih gum po vsem svetu,..."

PS to ni zagovor trenutne vlade.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

arnecan1 ::

Prebral sem vse. Za druge pa sem prilepil link, da si sami ustvarijo sliko. Piše tudi, da so v 2023 poslovali z dobičkom, pa še tole piše: Proizvodnjo bodo preselili v druge obrate po Evropi, blagovno znamko Sava pa bodo ohranili.

Torej bodo proizvodno selili drugam v Evropo, ne bodo je zmanjšali. "Kao" optimizirali verjetno. Seveda nekaj morajo povedati kot vzrok. Med vrsticami so povedali, da smo nekonkurenčni. Vsaj jaz sem tako razumel.

Če si čital kaj sem pisal, sem napisal tudi tole: Saj, če bi privabili druga podjetja ali pa bi se ustanavljala nova, bi še nekako bilo, pa nič od tega.

Sicer pa, zakaj Continental proizvodnje iz drugih delov Evrope ne bi selil k nam? Pod to vlado prej ne kakor ja.

Sicer pa še dva linka:
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/cont...
https://www.24ur.com/novice/slovenija/c...

Tako, da nič populističnega nisem napisal. Stagnacija na trgu, oni pa selijo proizvodnjo iz Slovenijo nekam drugam v Evropo, po njihovih besedah. Torej je v Sloveniji zanje nekonkurenčno okolje in k temu pripomore ta vlada. Kaj je populističnega tukaj? Populistično bi bilo, če bi ukinili celotni koncern Continental ali pa zmanjšali proizvodnjo, medtem ko jo samo selijo v druge države Evrope.

P.S.: Tvoje pisanje je izpadlo kot zagovor vlade. Sorry.

fikus_ ::

Ce bi pa vlada odobrila subvencije, bi pa spet ne bilo prav.
Večni nergač.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Slopek ::

Gledam zadnjo Tarčo in kaj naj rečem? Da sem vse kar se dogaja predvidel avgusta?
Dokler bodo lažnivci iz takih srečanj hodili domov v posteljo, boste poslušali laži. Dobro se ve kam bi jih morali natakniti. Parim se mora odtrgat in odtrgal se jim bo, ampak vse kar se bo zgodil, je večja zaščita za lažnivce.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Slopek ()

Miki N ::

Menda je v Golobnjaku cela panika zaradi tega "jara kača" zapisa, vlada obsedeno stanje, saj so v tem dolgem seznamu domnevno (niso ga prebrali, ker je predolg) naštete vse rabote in neuspehi trenutne kamarile!! Golob nori, sprašuje okrog kdo je ta "fajrsnejk", ki mu sesuva vlado, menda so aktivirali celo Sovo, cela štala!

feryz ::

Pošljite link v vse medije in na vlado, da se malo premeša vse skupaj.
Pa plešastemu ne pozabite poslati. Bo cel teden orgazmiral. In si pulil lase, ker on ni tega sestavil.

feryz ::

Ampak tukaj ne bo nič efekta od njega. Zgolj forumsko nabijanje.

Daj se tega konkretno loti, kot se zagre. Golob, musarca, protikorupcijska, parlamentarni nadzor, kloaka, policija ...
Ni da ni, samo mejlaj. Dan in noč.

Wrop ::

Kako je sedaj s kulturno ministrico? Je delno zaposlena na FF ali ni. Na spletni strani FF pravijo da je, ministrica pravi da ni in da vsi lažejo in so skrajni desničarji. Komisija Vlade RS ji je dala soglasje, katerega je podpisala Sanja Hovnik, za katerega je potrebno zaprositi, da lahko opravlja raziskovalno delo na FF za 4 ure na teden. Torej se je ministrica samo sebe označila za skrajno desničarko in lažnivko? :))
So tudi njej ukradli identiteto in v njenem imenu zaprosili za soglasje za dvoživkarstvo? Je bila to samo administrativna napaka? Ali je to samo podaljšan prvi april?

Gregor P ::

Lahko pa da je le ženska in čefurka (prosto po Murkovi)?:P
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Miki N ::

Menda da nedavni DDoS napadi na vladne strani sploh niso bili ruski hekerji ampak so serverje zabasali kopije Fajrsnekovega megaseznama, ki ga jezni državljani repostajo.

Wrop ::

:))
Ne marate me, ker sem ženska in tudi čefurka po vaše.
Na podla vprašanja pa ne bom odgovarjala.
:))

Samo vprašati je treba, pa bo na vse odgovorila.

Drugega od profilov in medijev, ki širijo skrajno desno ideologijo, nestrpnost in lažne novice, sicer ni za pričakovati. Očitno tudi ne poznavanja slovenske zakonodaje. Temu se bi izognili, če bi, kot je to v navadi pri dejanskih novinarjih, vprašali.


Ko jo vprašajo, pa tako.
Spoštovana @AstaVrecko! Ko vas je spraševal naš novinar glede očitkov o mobingu, ste odgovorili, da tega ne smemo spraševati, ker to ni državotvorno. Ko smo vas vabili, da pojasnite predlog medijske zakonodaje, ste se izogibali ... tako da pohvalno, če boste sedaj odgovarjali.


Ministrica si je baje podredila celo ministrstvo. Baje je še strokovno komisijo za področje knjige sestavljeno 85 % iz samih simpatizerjev ali (bivših) članov/kandidatov Levice.


Eno ime prepoznate. :)) Še eden, pa je neuspešno kandidiral za svetnika. Najmanj dva sta povezana.
No ja, saj ima cel kup bivših novinarjev zaposlene na svojem ministrstvu.

Invictus ::

Včasih so nam govorili, ko bodo ženske v vladah, bio mir na svetu in vse bo funkcioniralo.

Zdaj pa vidimo, da je še večje sranje.

Babja žlehtnoba par excelence...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Miki N ::

Ampak Pingo, Zmija .. saj mi smo z vami, Golobnjak je treba razjebati ... samo zakaj tako brutalno SPAMATA nas, vaše PRIJATELJE? Sočlani smo, orkodijo, zakaj sta grda z nami? :'(

Wrop ::



Ministrstvo za digitalno preobrazbo že žanje svoje sadove. Kmalu bodo imeli informatike samo že za beleženje časa. Ministrici za Hamas pa še tega nima več in imajo sistem za štemljanje že digitaliziran. Tega vodi AI, ki si sam izmišljuje kdaj so zaposleni na malici in v službi. Minister Mesec sicer nima več svojega prijatelja v vodstvu inšpekcije, kjer mu tudi inšpektorji odhajajo kot po tekočem traku in nimajo časa preverjati in talati kazni drugim ministrom. Upajmo, da bo vsaj kakšen načrt za 30.000 stanovanj naredil do konca mandata. Ali pa vsaj časovnico za izdelavo načrta do 2030 za 30.000 stanovanj do konca mandata.

c3p0 ::

Hočem na spletno stran ministrstva pa nalaga v nedogled. So si jih spet privoščili? Preostali informatiki instalirajo windoze?

Oprostite!

Spletna vsebina, ki ste si jo želeli ogledati, trenutno ni dosegljiva.
Dostop bo ponovno mogoč v najkrajšem možnem času, zato vas naprošamo, da čez nekaj časa poskusite ponovno.

Za nevšečnosti se opravičujemo in upamo, da nas kmalu spet obiščete.

Utk ::

Wrop je izjavil:

Kako je sedaj s kulturno ministrico? Je delno zaposlena na FF ali ni. Na spletni strani FF pravijo da je, ministrica pravi da ni in da vsi lažejo in so skrajni desničarji. Komisija Vlade RS ji je dala soglasje, katerega je podpisala Sanja Hovnik, za katerega je potrebno zaprositi, da lahko opravlja raziskovalno delo na FF za 4 ure na teden. Torej se je ministrica samo sebe označila za skrajno desničarko in lažnivko? :))
So tudi njej ukradli identiteto in v njenem imenu zaprosili za soglasje za dvoživkarstvo? Je bila to samo administrativna napaka? Ali je to samo podaljšan prvi april?

Ne ne ne, ti to narobe razumeš. Ne ona tam dela, ona tam samo plačo vleče. To ne šteje.

Wrop ::

Zgleda da bo kar držalo. :)) Dvoživka ne mara drugih dvoživk :))

Tisti normiranci, ki so plesali do volišča, se bodo zgleda še dolgo časa spominjali tistega lepega dneva. Jim bo v spomin Boštjančič zrihtal nove davke.

ripmork ::

Invictus je izjavil:

Včasih so nam govorili, ko bodo ženske v vladah, bio mir na svetu in vse bo funkcioniralo.

Zdaj pa vidimo, da je še večje sranje.

Babja žlehtnoba par excelence...


Dejansko isti šmorn, ja. Znajo bit enako koruptivne, lažnive, zavajujoče, dejavne kar se izvajanje mobinga tiče, ipd...

c3p0 ::

Vprašaj koga, ki je delal v ženskem kolektivu. Spletkarjenja, šikaniranja, mobing, šinfanje za hrbtom...

Če ni vsaj en moški na recimo 5 žensk, zadeva eskalira. Podobno kot kurnik brez petelina.

Hypathia ::

Kot da Holob, z naskokom najslabši premier v zgodovini Slovenije, ni moški.

Dve najbolj šiti službi, ki sem jih opravljala, sta bili v moških kolektivih, z moškima šefoma, en je bil nasilnež drugi totalni narcisist, oba brez osnovnih veščin komuniciranja s podrejenimi.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hypathia ()

Zigerion ::

Smrekar1 je izjavil:


Običajno se za to pogleda Eurostat.

https://ec.europa.eu/eurostat/web/produ...

Ne vem od kje je Delo črpalo podatke, ampak po uradnih podatkih EU je Slovenija v zadnjih mesecih (februar, marec 2024) imela manjšo inflacijo kot Avstrija, hrvaška, Slovaška in Estonija, verjetno še kdo. Zdaj smo nekje v sredini, morda za malenkost nad povprečjem in nikakor ne daleč nad sredino evroobmočja, kot kaže tale članek. Oktobra 2023 smo bili res praktično v vrhu, pred nami sta bili samo hrvaška (za malenkost) in Slovaška, ampak v zadnjega pol leta so se stvari res drastično izboljšale.

Kot da bi Golob vedel o čem govori in bi ga nekateri vseeno hoteli spodnesti. Čudno, mar ne?

Uff tole pa se ni dobro postaralo :). https://ec.europa.eu/eurostat/en/web/pr...

Utk ::

Sej se ni dost zlagal. Dobesedno je naštel vse 3, 4 države z eurom z večjo inflacijo. Od 20ih. Za levičarje je to kar uspeh in jasen znak, da je dovolj prostora za še eno zvišanje davkov, ker še zmeraj se najde kdo še slabši.
Pa tu Hrvaške ne bi smeli štet, prvič zarad turizma in drugič zarad uvedbe eura, oboje pumpa inflacijo.

Utk ::

Maždarska in Romunija nimata eura. Estonija ima? Se pravi ostaneta samo še Avstrija in Belgija. Tu takoj za njimi smo pa mi. S 50% dohodnine, če ne dosegaš njihovega minimalca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

LeQuack ::

Imamo pa najdražje nepremičnine, glede na kupno moč. Tudi to je uspeh.
Quack !

feryz ::

Motiš se.
Pravi uspeh je, da se te, najdražje nepremičnine, z lahkoto prodajajo.
Švabi imajo večjo kupno moč, spuščajo cene, pa še ne gredo v promet.

Utk ::

LeQuack je izjavil:

Imamo pa najdražje nepremičnine, glede na kupno moč. Tudi to je uspeh.

Ne vem če se bi purgerji strinjali s tabo.

Wrop ::

Še malo osvežitve. Vrečko je bila dvoživka vsaj do 20.1.2023.

Po meni dostopnih uradnih podatkih je bila @AstaVrecko
@mk_gov_si
@strankalevica
tki. dvoživka najmanj do 20.1.2023, via FF Ljubljana.


Tovarna laži pravi da je bila dvoživka, sama pa je zatrdila da to ni res. Pravi da je samo petprocentovživka. :))

MrStein ::

Poslanci potrdili novelo zakona o zdravniški službi, ki določa naloge zdravnikov v času stavke

V Levici pa so bili do zdravniškega sindikata Fides še bolj kritični. "Fides stavka zato, ker želijo njihovi predstavniki dodatne plačne razrede za odstotek najbolje plačanih zdravnikov, nekateri od teh so v letu 2020 prejemali kar 20.000 evrov bruto. Stavka zato, ker jim je pod častjo, da se pogajajo v isti zasedbi skupaj z drugimi sindikati iz zdravstvenih poklicev. Stavka pa tudi zato, ker je na oblasti levosredinska vlada," so našteli.


Stavkajo zato, ker je vlada pojedla svoje obljube. In stavkali bodo, dokler vlada obljub ne izpolni. Pa naj krivijo koga hočejo. (v tem so strokovnjaki)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Jure14 ::

MrStein je izjavil:

Poslanci potrdili novelo zakona o zdravniški službi, ki določa naloge zdravnikov v času stavke

V Levici pa so bili do zdravniškega sindikata Fides še bolj kritični. "Fides stavka zato, ker želijo njihovi predstavniki dodatne plačne razrede za odstotek najbolje plačanih zdravnikov, nekateri od teh so v letu 2020 prejemali kar 20.000 evrov bruto. Stavka zato, ker jim je pod častjo, da se pogajajo v isti zasedbi skupaj z drugimi sindikati iz zdravstvenih poklicev. Stavka pa tudi zato, ker je na oblasti levosredinska vlada," so našteli.


Stavkajo zato, ker je vlada pojedla svoje obljube. In stavkali bodo, dokler vlada obljub ne izpolni. Pa naj krivijo koga hočejo. (v tem so strokovnjaki)


Hm, plače 20.000€+ so zaradi nadur in dežurstev.
Mesec (Luka) je član Levice, a ne?
In Mesec je hkrati minister za delo. Le zakaj ne prepove tolikšno število nadur? Ima evropsko zakonodajo na to temo že leta v veljavi.

Wrop ::

To je dobro vprašanje, zakaj ne prepove delo nad 40 ur + max 8 nadur na teden in 20 na mesec in 170 nadur na leto. Medtem kot bi uvajal 32 urni tedenski delovnik, pa mu pri zdravnikih logika popolnoma odpove. Pri njih pa se sklicuje na top 1 %.
Ko so nekateri zdravniki umaknili soglasje za delo nad 40+8, pa mu spet ni prav.
Saj vemo za kaj gre. On vedno vzame v obzir razredno hierarhijo. Zdravniki spadajo pod razredne sovražnike, delavci za trakom pa ne.
V borbi proti razrednemu sovražniku se mu iz pljuč izdihan zrah vedno nekako transformira v laž. Ne vem kako mu to uspe. Bojda zdravniki stavkajo ker so SDS in hočejo padec vlade, ne ker vlada še ni sprejela ničesar, kar je sama podpisala.

Je pa nam Fajonka zrihtala 30 dni do specialista.
Ni sicer povedala, da je mislila, da bo podaljšala najdaljšo dopustno dobo za vse napotnice, ki imajo stopnjo nujnost zelo hitro, iz 14 dni na 30 dni. Zgleda, da so vprašali in se posvetovali s stroko.

Malidelničar ::

Wrop: Levica uvaja ideje iz enih drugih časov, ki danes pač ne bodo delovale.

ZELO dobro si opisal njihovo soc-kom logiko, mislim, da res gre v to smer."Enakost" ala Yuga, kjer bodo delouvi "samoupravljali" fabrke. V 21. stoletju. Pa plače v razmerju 1:3. Čeprav je dejansko sociolog Urban Vehovar enkrat napisal, da celo v socializmu ni bilo takšne plačne enakosti in da dejansko imamo zdaj manjše plačne razlike (minimalna vs povprečje) kot v socializmu. Zadnjič je ena na X-u pisala kako so sistemu samoupravljanja direktorji bili prisiljeni (na črno) dati ekstra tržne plače kadrom v številnih industrijskih (izvoznih) firmah, da so sploh dobili kadre in da je sploh kdo delal. Dejansko so se borili za kadre in vsi so neuradno vedeli, da so ogromne plačne razlike po firmah.

Morda je bolje, da te ideje Levice čim prej izpeljemo in zato čim prej skrahiramo, da se s tem enkrat dokončno zaključi in postavimo tržni sistem dokončno pravilno in iz nule.
Brez SLO gradualizma, "posebnosti", vlečenja "dobrih" izkušenj iz Juge itd.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

feryz ::

Wrop je izjavil:

Je pa nam Fajonka zrihtala 30 dni do specialista.
Ni sicer povedala, da je mislila, da bo podaljšala najdaljšo dopustno dobo za vse napotnice, ki imajo stopnjo nujnost zelo hitro, iz 14 dni na 30 dni. Zgleda, da so vprašali in se posvetovali s stroko.
To pomeni, da imaš do kateregakoli specialista največ 30 dni. Peš.
Ni važno iz katerega kraja štartaš ali v katerem kraju je specialist. Garantirano prehodiš do tja v največ 30 dneh.

WizzardOfOZ ::

feryz je izjavil:

Wrop je izjavil:

Je pa nam Fajonka zrihtala 30 dni do specialista.
Ni sicer povedala, da je mislila, da bo podaljšala najdaljšo dopustno dobo za vse napotnice, ki imajo stopnjo nujnost zelo hitro, iz 14 dni na 30 dni. Zgleda, da so vprašali in se posvetovali s stroko.
To pomeni, da imaš do kateregakoli specialista največ 30 dni. Peš.
Ni važno iz katerega kraja štartaš ali v katerem kraju je specialist. Garantirano prehodiš do tja v največ 30 dneh.


Razen uni, ki ne morejo hodit. :))
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Utk ::

In uni, ki bojo prej crknli.

Wrop ::

Malidelničar je izjavil:

Wrop: Levica uvaja ideje iz enih drugih časov, ki danes pač ne bodo delovale.

ZELO dobro si opisal njihovo soc-kom logiko, mislim, da res gre v to smer."Enakost" ala Yuga, kjer bodo delouvi "samoupravljali" fabrke. V 21. stoletju. Pa plače v razmerju 1:3. Čeprav je dejansko sociolog Urban Vehovar enkrat napisal, da celo v socializmu ni bilo takšne plačne enakosti in da dejansko imamo zdaj manjše plačne razlike (minimalna vs povprečje) kot v socializmu. Zadnjič je ena na X-u pisala kako so sistemu samoupravljanja direktorji bili prisiljeni (na črno) dati ekstra tržne plače kadrom v številnih industrijskih (izvoznih) firmah, da so sploh dobili kadre in da je sploh kdo delal. Dejansko so se borili za kadre in vsi so neuradno vedeli, da so ogromne plačne razlike po firmah.

Morda je bolje, da te ideje Levice čim prej izpeljemo in zato čim prej skrahiramo, da se s tem enkrat dokončno zaključi in postavimo tržni sistem dokončno pravilno in iz nule.
Brez SLO gradualizma, "posebnosti", vlečenja "dobrih" izkušenj iz Juge itd.


Če to idejo imenujemo z besedno zvezo je to demokratični socializem. Bolj drugo kot prvo. Oboje ne gre. To tudi včasih ni delovalo in ne bo niti danes. Njihova ekonomija ne deluje tako kot želijo prikazati da deluje. Lahko si podredijo in ustvarijo še tako velik zvočnik, ki glasno agitira, a slej kot prej se pokaže realnost in potem se vsi jezijo, da to pa res ni bil pravi socializem. :))
Imamo enega izmed najmanjši prepad med bogatimi in revnimi, a tile v Levici in levica na slošno, bi rada še manjšega. V resnici nam to že verjetno škodi, ampak še kar naprej iščejo razredne sovražnike, ki jih je potrebno nagnati v morje. V šoli delijo ocene, prav tako vse do konca faksa, nato pa bi morali biti kar vsi naenkrat na podobni plači. Posledično imamo vedno večjo plačno kompresijo. Virant je imel 1:10, danes se pogajajo da bi jo zvišali na 1:7. Še malo pa bo polovica plačnih razredov na mimimalcu ali manj. Ministrica javno govori, da bodo največ povišali nižje plače, nato pa da bodo plačna razmerja povišali, pa jo nobeden družbeno politični delavec ne vpraša kako bo to naredila. Med njimi praktično ni razlike. Danes neodvisni novinar, jutri politik, nato spet neodvisni novinar. :))
Tisto na X sem tudi videl in ja, saj je logično. Tudi v socializmu v nekem obsegu deluje ponudba in povpraševanje. Če nobeden noče delati za dan denar, se bo iskalo stranpoti, ki niso požegnane od socialistov in se bo tudi talalo denar na roke. V tržnem sistemu, tega ni treba. Saj v JS se že kažejo razpoke v takem sistemu, kjer morajo biti vsi popredalčkani v čim bolj enak sistem.
Ideje Levice se izpeljujejo, če kaj ne bo šlo, bo pa kriv neoliberalizem. Novega sovražnika se vedno lahko ustvari. Bo pa vedno težje v takem sistemu. Mislim, da bomo tudi imeli še eno novo izgubljeno desetletje.

Medtem ko država ne more poskrbeti za zadosto število družinskih zdravnikov, se na polno zaposljuje v PR na vseh ravneh.

Levica je in bo skrbela za zlatožličkarje, ne pa npr. za sistem, ki ga imajo na zahodu ali severu.

 Social mobility in Europe across generations

Social mobility in Europe across generations

enemon ::

Kdo si upa raziskati, od kod v zadnjih letih kar naenkrat toliko socialnih turistov v Sloveniji, da v javnosti skoraj več ne slišiš slovenske besede? In s tem povezan porast kriminala? Zakaj se o tem molči, v najboljšem primeru se pogovarjamo o migrantih iz Bližnjega vzhoda, ki pa itak zapustijo našo državo in glede številčnosti ne predstavljajo takega problema. Zakaj noben novinar ne dregne v sinove orlov, ki postavljajo pri nas zaprto vzporedno družbo, močno navezano na organiziran kriminal? Je pri nas politika res tako zlizana s kriminalom?

Utk ::

Politika in predvsem policija, na vseh nivojih. Se grem stavit, da se najmanj polovica kriminala dogaja preko policije. Večina teh, ki se jih "ujame", je predvsem uničenje konkurence, nič nima to s tem, da bi kdo hotel ustavit kriminal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Polda ::

Golob pravi plešemo.

ripmork ::

Kak komentar na Tarčo danes?
Pravkar pogledal za nazaj... sej človek ne ve, kaj bi rekel. Če bi dala država razpis za postavitev pasje ute, verjetno pod par sto jurjev ne bi prišli.

Wrop ::

Videl sem uvodni prispevek.
O Absolutni smo že pisali.

Wrop je izjavil:

Pred časom, je Absolutna še nekaj omenjala, da bo sekala lovke, nato pa so jo ulovili, jo spremenili in integrirali v isto mrežo, kjer samo lahko objema z raznoraznimi izvajalci, da njihove medijske korporacije ter tam zaposleni neodvisni in raziskovalni novinarji pišejo o njej in njenih gospodarjih odvisno od višine in količine aneksov.


Wrop je izjavil:

Absolutna pa že skrbi za izdatne gradbene posle, kar po 170 milijonov za prenovo železniške postaje, pa ne tiste v LJ. Ima se može se.


Kjer je Absolutna, se bo absolutno (legalno) kradlo. :))
Pet firm si razdeli posle in kot kaže so učenci presegli še svoje učitelje plave krvi (Zidarja). 170 milijonov za 40 potnikov zjutraj. :)) Potniki bi radi časovno krajše poti, ne pa zlatih postaj. Še interni dokument, ki so ga pokazali kako so konkurenčne železnice z avtomobili je kazal porazno sliko. Absolutno to ne briga. Vizije nima, razen, da ostane in zagovarja zakaj so krepko povišane cene ponudb simeselne, kot da dela za ponudnike ne pa za državo in njene davkoplačevalce. :))
Ko jo mediji začnejo malo masirati glede Jesenic, pa bo šla v neko revizijo, da si "umije roke". Poceni trik, da pomiri kritične mislece.

Malidelničar ::

ripmork je izjavil:

Kak komentar na Tarčo danes?
Pravkar pogledal za nazaj... sej človek ne ve, kaj bi rekel. Če bi dala država razpis za postavitev pasje ute, verjetno pod par sto jurjev ne bi prišli.


Ja to je noro, tukaj update:
https://www.rtvslo.si/slovenija/zlati-t...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

feryz ::

V javnem sektorju se ena rola sekret papirja ne proda brez korupcije.
Kaj šele take zadeve!
Jim pa nihče nič ne more. Zakaj bi pa jim? Saj ni njihov denar. Niti policije, niti tožilstva, niti sodstva to ne gane. Ker kradejo popolnoma vsi.

Utk ::

Če so vsi v tem, kdo bo komu kaj dokazal?

feryz ::

Zakaj bi? Saj ne kradejo tvoj denar.
Čeprav v resnici ga.

Vsi mislijo, da je šivilja glupa kot kamen. V resnici pa prekaša vso politično srenjo.
««
140 / 190
»»