Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"
Temo vidijo: vsi
Gregor P ::
A lahko prosim hiter povzetek novice za telebane, ki sploh ne spremljamo nogometa
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Utk ::
Čeferin je postavil za šefa varovanja svojega starega prijatlja brez nekih referenc, ko je lani na finalu lige prvakov drek priletel v ventilator (zaradi slabega varovanja), je pa v preiskavi začel ven metat neke ponarjene dokumente, valit krivdo na druge, itd., da ga bi zaščitil. Sej veš, balkan pa to.
To je rezultat (dobro samo da ni še kdo umrl): 2022 UEFA Champions League final chaos @ Wikipedia
To je rezultat (dobro samo da ni še kdo umrl): 2022 UEFA Champions League final chaos @ Wikipedia
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Hvala. Hudo
Angleški novinarji to grizejo do kosti. Že tako jim ni všeč, da je glavni v fuzbalu nekdo iz faking Slovenije, če dela po balkansko, mu tega niti slučajno ne bojo spregledali. Pa še že v štartu so za probleme krivili angleške navijače. To je bila tudi slaba poteza.
Zgodovina sprememb…
nokken ::
Sicer mi je precej vseeno, ampak jokanje nekoga, ki je odgovoren za to, in direktorica oddelka za organizacijo dogodkov je (tudi) odgovorna za ta fiasko, ter obtozevanje drugih, da sama ne bi imela nic s tem, tudi ni vzeti za 100% resnico. To da je v fuzbalu miljarda interesov je pa verjetno pri denarju, ki se vrti zraven, vsakomur jasno. In dokler je edini problem zaposlitev enega prijatelja, ne par miljard podkupnine, kar je bil standard pred Ceferinom, se po moje ni za bati, da ga kaj kmalu vidimo nazaj ;)
MrStein ::
To je že off topic, ampak izgovor Pavlice zmaga: nisem vedel, kaj se dogaja
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Sicer mi je precej vseeno, ampak jokanje nekoga, ki je odgovoren za to, in direktorica oddelka za organizacijo dogodkov je (tudi) odgovorna za ta fiasko, ter obtozevanje drugih, da sama ne bi imela nic s tem, tudi ni vzeti za 100% resnico. To da je v fuzbalu miljarda interesov je pa verjetno pri denarju, ki se vrti zraven, vsakomur jasno. In dokler je edini problem zaposlitev enega prijatelja, ne par miljard podkupnine, kar je bil standard pred Ceferinom, se po moje ni za bati, da ga kaj kmalu vidimo nazaj ;)
Kdo je kriv, se lahko debatira, dejstva pa so, da je postavil tam svojega prijatelja brez nekih referenc in da so fejkali potem neke dokaze, ki ga naj bi oprali krivde. Če je v resnici kriv nekdo drug, policija, navijači, ne vem kdo, to teh dveh dejstev ne spremeni niti za milimeter.
To je že off topic, ampak izgovor Pavlice zmaga: nisem vedel, kaj se dogaja
Ja, problemi so se začeli kmali po 17h, on je ob 20:45 sedel v VIP loži in ni imel še pojma, da se kaj dogaja. Tekma se bi pa morala začet ob 21:00. Pa se ni.
Zgodovina sprememb…
arnecan1 ::
https://www.zurnal24.si/sport/nogomet/h...
Morda bomo dobili pa Čeferina nazaj še prej ko si bi kdo mislil. Seveda pa to ne bo spremenilo stvari, monkey see monkey do...
Ko Slovenec v Evropo gre, pa misli, da bo lahko delal tako, kakor v Sloveniji.
Piki, to ni Slovenija in slovenski mediji, da gre to skozi na tako balkanski način.
Tvoje pisarjenje me spominja, kako je Makarovičeva branila Jankovića: "Ne more poskrbeti za vse, je pa iz Ljubljane naredil prelepo mesto; me ne zanima, kje je dobil denar, zaradi mene ga je lahko tudi ukradel. On ne grabi zase, temveč, kot se reče, 'pola sebi, pola šarcu daje'."
Verjetno je celo res in zelo verjetno niti ni v planu, da bi vedel kaj se dogaja. Kot prvo je organizator tekme nekdo drug ne UEFA. Kot drugo, direktorji uradov/oddelkov ne skrbijo za dejanski potek stvari na terenu, priblizno enako kot direktor nabave v Mercatorju osebno ne kontrolira izdelkov, ki pridejo v skladisce. Priznam da nimam pojma kako stvari dejansko funkcionirajo pri Uefi, bi bil pa precej presenecen, ce bi bile bolj salabajzarske in na nizjem nivoju, kot pri kaksni mednarodni zvezi, ki obraca 10x manj denarja kot Uefa in za katero vem kaj pri organizaciji tekem dela mednarodna zveza, kaj pa nacionalna zveza in lokalni organizator.
No ce je bil zares vodja varovanja predsednika drzave, potem ravno brez referenc ni. Ce pa nikoli ni bil fuzbaler in ni nabijal zoge je pri vsem tem precej irelevantno. Glede fejkanja dokazov... ja je rekla tista, ki je obtozena da je zajebala na polni crti. Kot sem rekel... zares mi bolj vseeno kot mi je ne bi moralo biti. Tako da tudi ce danes do 12:00 odleti. Ampak lih stavil na to, da bo odletel zaradi tega pa vseeno ne bi ;)
Seveda niso... to so angleski mediji, ki so sinonim za kvaliteto in ne za rumeni tisk, right?
Kdo je kriv, se lahko debatira, dejstva pa so, da je postavil tam svojega prijatelja brez nekih referenc in da so fejkali potem neke dokaze, ki ga naj bi oprali krivde.
No ce je bil zares vodja varovanja predsednika drzave, potem ravno brez referenc ni. Ce pa nikoli ni bil fuzbaler in ni nabijal zoge je pri vsem tem precej irelevantno. Glede fejkanja dokazov... ja je rekla tista, ki je obtozena da je zajebala na polni crti. Kot sem rekel... zares mi bolj vseeno kot mi je ne bi moralo biti. Tako da tudi ce danes do 12:00 odleti. Ampak lih stavil na to, da bo odletel zaradi tega pa vseeno ne bi ;)
Piki, to ni Slovenija in slovenski mediji, da gre to skozi na tako balkanski način.
Seveda niso... to so angleski mediji, ki so sinonim za kvaliteto in ne za rumeni tisk, right?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nokken ()
No ce je bil zares vodja varovanja predsednika drzave, potem ravno brez referenc ni.
Varovanje človeka nima nobene veze z varovanjem tekme, kjer se bo zbralo 100,000 ljudi, ali pa nekega turnirja, kjer imaš vsak dan 3 tekme po 50,000 ljudi.
Zgodovina sprememb…
Ne varovanje cloveka... varovanje predsednika drzave... majckena pa vseeno pomembna razlika. In ce je bil vodja varovanja predsednika drzave, to pomeni da ni bil tisti nabuildani cefur na vratih lokala, pac pa nekdo, ki je zares imel cez organizacijo varovanja. Tako da ja tezko bi imel hujse reference kot to.
Daj lepo te prosim ne komentiraj ce si funkcionalno nepismen. Ne jebemo boga nikjer nisem napisal tega.
Vsaj veš zakaj so pristranski in kdo jih plača. V Angliji se vsak medij razglasi, za koga in kaj je.
Pri naših Cirmanih in podobnih novinarjih pa se še vedno gremo neko nepristranskost, denar zanje pa se kanalizira preko GEN-ija in Bobinca ter Gorenja in bogve koga še.
Wrop ::
A ni še celo tako, da bivši neodvisni raziskovalni novinarji iz RTV, ki so trenutno poslanci in na nekih komisijah, v te iste komisije, ki se ukvajrajo z drugimi mediji in njihovim financiranjem, celo nastavljajo neke neodvisne strokovnjake, raziskovalne novinarje neodvisnih medijev, ki jih je še do danes nepojanjeno financiral Golob in njegovi pajdaši, ki so bili v zadnjem letu nastavljeni v raznorazne svete in uprave, nekateri neodvisni novinarji iz istega neodvisnega medija celo vodijo strankarski PR. To je cela mreža, prepleteno z lovkami. Pred časom, je Absolutna še nekaj omenjala, da bo sekala lovke, nato pa so jo ulovili, jo spremenili in integrirali v isto mrežo, kjer samo lahko objema z raznoraznimi izvajalci, da njihove medijske korporacije ter tam zaposleni neodvisni in raziskovalni novinarji pišejo o njej in njenih gospodarjih odvisno od višine in količine aneksov.
Kaj bi bilo šele, če ne bi bila svoboda.
To je že vse skupaj skorajda takšna parodija kot zjutranji korniki
V Zabačenem se zgražajo nad sekretarko Arniko, ki se je v Bebole peljala z avtobusom, namesto s skirojem
V Zabačenem se zgražajo nad sekretarko Arniko, ki se je v Bebole peljala z avtobusom, namesto s skirojem
Kawhi ::
Adijo, Dunaj, adijo, Frankfurt. Avstrijske železnice režejo povezave zaradi vztrajnih zamud naših vlakov.
Še en dosežek naše Alenke.
Še en dosežek naše Alenke.
link_up ::
dosadni ste ze na polno s tem...tako so si ljudje izvolili in naj sedaj obirajo sadove tega. Zakaj jim je treba neprestano pod nos metati take neumnosti?
In and Out
Jnou ::
Kdor malo podrobno spremlja nogomet mu je jasno kakšen človek je Čeferin in njegovi katarski lastniki.
dosadni ste ze na polno s tem...tako so si ljudje izvolili in naj sedaj obirajo sadove tega. Zakaj jim je treba neprestano pod nos metati take neumnosti?
ker sedaj obiramo te gnile sadeže tudi vsi ostali, ki nismo volili zanje. Pa a te kdo sili brat?
https://n1info.si/gospodarstvo/bivsi-za...
evo tudi za SD gospodarskega wunderkinda in pisca njihovega "gospodarskega" programa bomo plačevali davkoplačevalci.
A ni še celo tako, da bivši neodvisni raziskovalni novinarji iz RTV, ki so trenutno poslanci in na nekih komisijah, v te iste komisije, ki se ukvajrajo z drugimi mediji in njihovim financiranjem, celo nastavljajo neke neodvisne strokovnjake, raziskovalne novinarje neodvisnih medijev, ki jih je še do danes nepojanjeno financiral Golob in njegovi pajdaši, ki so bili v zadnjem letu nastavljeni v raznorazne svete in uprave, nekateri neodvisni novinarji iz istega neodvisnega medija celo vodijo strankarski PR. To je cela mreža, prepleteno z lovkami. Pred časom, je Absolutna še nekaj omenjala, da bo sekala lovke, nato pa so jo ulovili, jo spremenili in integrirali v isto mrežo, kjer samo lahko objema z raznoraznimi izvajalci, da njihove medijske korporacije ter tam zaposleni neodvisni in raziskovalni novinarji pišejo o njej in njenih gospodarjih odvisno od višine in količine aneksov.
Ja, imaš dober spomin. Neodvisni novinar neodvisnega in transaparentno financiranega medija Necenzurirano Tomaž Modic je strokovni sodelavec komisije za preiskovanje financiranja medijev v Sloveniji pod vodstvom še ene nepristranske bivše novinarke, sedaj političarke Mojce Šetinc Pašek.
Komisija preiskuje Požarja in še par "desnih" kritičnih medijev, po mojem vedenju Odlazkovih in Necenzuriranega ni zraven. Tako še nekaj časa ne bomo vedeli, zakaj je Holob Vukovićevi nakazal najmanj 103 tisoč evrov.
No, Modic je sedaj dobil najmanj 9.333 evrov kot strokovni sodelavec te komisije. https://spletnicasopis.eu/2023/04/20/ne...
sbawe64 ::
Očitno so na vladi premierju na Amazonu kupili ai knjigo o norih gobah
https://twitter.com/tolemamo/status/170...
https://twitter.com/tolemamo/status/170...
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Wrop ::
No, Modic je sedaj dobil najmanj 9.333 evrov kot strokovni sodelavec te komisije. https://spletnicasopis.eu/2023/04/20/ne...
Zanimivo. V tej komisiji je tudi Lenart Žavbi, polbrat neodvisnega novinarja in urednika G. Repovža iz Mladine. Pa je v tej komisiji sploh kdo, ki je novinarsko nepovezan ali so samo taki, ki imajo tako ali drugačno direktno linijo do teh, ki teh preiskovanih medijev ne marajo in jim predstavljajo neko konkurenco. Kadija poroča, kadija preiskuje, kadija toži, kadija sodi. Še Putin bi se lahko prišel učiti k nam.
Zgleda, da komisija samo še čaka na kak ugoden trenutek, da pove, da je preiskovana medijska hiša, dobila kak evro direkt od Orbana.
Zanimivo. V tej komisiji je tudi Lenart Žavbi, polbrat neodvisnega novinarja in urednika G. Repovža iz Mladine. Pa je v tej komisiji sploh kdo, ki je novinarsko nepovezan ali so samo taki, ki imajo tako ali drugačno direktno linijo do teh, ki teh preiskovanih medijev ne marajo in jim predstavljajo neko konkurenco. Kadija poroča, kadija preiskuje, kadija toži, kadija sodi. Še Putin bi se lahko prišel učiti k nam.
Zgleda, da komisija samo še čaka na kak ugoden trenutek, da pove, da je preiskovana medijska hiša, dobila kak evro direkt od Orbana.
Moje mnenje je, da bodo poročilo o financiranju medijev uporabili, ko bo kakšna vladna afera ali velik padec priljubenosti, da bodo na ideološkem boju spet mobilizirali volilno bazo in ovce.
Če bi se moral odločiti med dvema najbolj nepriljubljenima mladima politkoma v parlamentu, bi s solidno prednostjo pred Mahničem zmagal glih Žavbi. Pa mi je Mahnič precej antipatičen.
P.S.: Kdor vzdrži to poslušat vseh 6 minut, mu plačam pir in pico.
Kayzon ::
Golub has spoken!
Golob: Če je edini problem pot ministrice za 6000 evrov, živimo v srečni državi
Golub has spoken!
To je res še najmanši problem, katerega pa izrabljajo sindikati za pritisk. Zato tega do sedaj še nisem komentiral o tej temi. Ali o letalskih letih. Saj naj bi vsak let nekaj doprinesel državi in zato več letov več koristi. Seveda od Holoba teha ne pričakujem.
Dosti večji problem od Ajanovićeve je Holob, njegovi Jamniki in Debeljaki, vodenje države, nutrije, gospodarska politka, Gabrova, ustavno sodišče, kjer že vedo, da bodo dobili po nosu iz Haaga, pa sonse vseeno politično odločili, depolitizacija... to pa so problemi.
P.S.: Zakaj imam občutek, da tudi iz tega v prihodnosti ne bo dosti in bo Pipenbaher pojamral, da od operativnosti Holoba in obljub ni nič. https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/po...
PacificBlue ::
Vidite. Imamo vecje probleme.
"Njena pot je stala manj kot 6.000 evrov. Če je to največji problem v državi, živimo v srečni državi," je danes dejal predsednik vlade Robert Golob in prvič komentiral julijsko službeno pot ministrice v New York.
"Njena pot je stala manj kot 6.000 evrov. Če je to največji problem v državi, živimo v srečni državi," je danes dejal predsednik vlade Robert Golob in prvič komentiral julijsko službeno pot ministrice v New York.
I’m out.
:3
:3
NuMaN ::
A menite, da imajo izvanparlementarne stranke možnosti pri naslednjih volitvah?
Seveda pri tem ne štejem inštalirano Novoobrazno stranko, o kateri se bo začelo govoriti pol leta pred volitvami.
Pirati, Vesna, Resnica,(Logarja me štejem tu), morda celo SLS.
Seveda pri tem ne štejem inštalirano Novoobrazno stranko, o kateri se bo začelo govoriti pol leta pred volitvami.
A menite, da imajo izvanparlementarne stranke možnosti pri naslednjih volitvah?
Zakaj pa ne SLS? Imajo tradicijo.
Naj bo vsaj ena nova stranka tudi z desnega pola.
In Pirati in Vesna so stranke s samo eno agendo, SLS pa nudi široko paleto idej.
Resnica je tipično populistična stranka, katera bi razpadla po izvolitvi v parlament. Preveč čudakov je noter.
Bi pa bilo zanimivo, če bi Pahor ustanovil eno takšno zmerno levo social-demokratsko stranko in ponudil nekaj novega namesto najlažje , ampak najbolj sigurne poti antijanša. Je na levi kar nekaj zmernih intelektualcev, kateri bi lahko kaj doprinesli k mizi.
Tile kekci nam lahko prinesejo samo Venezuelo
NuMaN ::
Social-demokracija ni več nikjer ...
Ljudska stranka ima večji potencial, jih pa je deloma absorbirala SDS.
Logar ima dosti več možnosti kot kak Pahor. Bo kar zanimivo, če bo res šel na volitve, v tem primeru po moje pride v parlament zagotovo.
Sicer je lahko tudi trojanski konj, tak bolj očitni sicer, ampak to ni niti pomembno.
Odvisno tudi od Taubija, kako se bo obnesel do konca.
Do sedaj je samo ukrotil zavarovalničarje, to je pa vse.
Priznam, da sem bil razočaran nad glasovanjem o predlogu Piratske stranke glede omejitve mandatov za župane.
Podprla samo Levica in 1 poslanec Svobode.
Ljudska stranka ima večji potencial, jih pa je deloma absorbirala SDS.
Logar ima dosti več možnosti kot kak Pahor. Bo kar zanimivo, če bo res šel na volitve, v tem primeru po moje pride v parlament zagotovo.
Sicer je lahko tudi trojanski konj, tak bolj očitni sicer, ampak to ni niti pomembno.
Odvisno tudi od Taubija, kako se bo obnesel do konca.
Do sedaj je samo ukrotil zavarovalničarje, to je pa vse.
Priznam, da sem bil razočaran nad glasovanjem o predlogu Piratske stranke glede omejitve mandatov za župane.
Podprla samo Levica in 1 poslanec Svobode.
Logar ni levičar, on ni niti sredinski, je na desni. Je pa toliko strpen, da bi se znal povezati z levico. Edini problem je, da ta trenutek razen Pahorja na levici ni človeka, ki bi se povezal z bilo katero stranko z desne. Če celo NSi izgleda preveč desno za naše trenutne levičarje. Ni pa začuda Levica preveč skrajna, revolucionarna antidemokratska in antizahodna woke antistranka celo za sredinsko Svobodo, potem se lahko vprašamo, kako globoko na levo so zašle naše leve in sredinske stranke?
Meni izgleda Logar kot tisti klasični desni liberalec, demokrat, patriot, rahlo konzervativen, ločitev cerkve od države, za zdravi kapitalizem in omejeno vmešavanje države, ampak z omejitvami, mogoče celo s ščepcem keynesianizma. Ampak s kom se bo povezal na levi, če pa celo sredinska Svoboda bije revolucionarni boj? Potem ni čudno, da nekateri čisto zares jemljejo Janšo celo za fašista. Pa osebno nikdar nisem in ne bom volil Janše, ampak oklicati nekoga kar iz sovražnosti za fašista je žalitev do pravih žrtev fašizma.
Meni izgleda Logar kot tisti klasični desni liberalec, demokrat, patriot, rahlo konzervativen, ločitev cerkve od države, za zdravi kapitalizem in omejeno vmešavanje države, ampak z omejitvami, mogoče celo s ščepcem keynesianizma. Ampak s kom se bo povezal na levi, če pa celo sredinska Svoboda bije revolucionarni boj? Potem ni čudno, da nekateri čisto zares jemljejo Janšo celo za fašista. Pa osebno nikdar nisem in ne bom volil Janše, ampak oklicati nekoga kar iz sovražnosti za fašista je žalitev do pravih žrtev fašizma.
LeQuack ::
Kdo bi si mislil da bo po razpadu Jugoslavije v Sloveniji še večji komunizem kot je bil prej.
Quack !
Kdo bi si mislil da bo po razpadu Jugoslavije v Sloveniji še večji komunizem kot je bil prej.
Ne bi rekel glih komunizem, eni so delno anarhisti, pa neokomunisti, woke prebujenci, antifa, zahodna mladina brez ene resne življenske izkušnje, tajkuni , kateri jahajo val antijanše in si hkrati polnijo žepe, samomorilni sovražniki zahodne civilizacije, kateri mislijo da je vsepovsod bolje kakor pa v patriarhalni zahodni družbi, katera je ukinila suženjstvo, vnesla v sodstvo premiso nedožnosti, dokler ti ne dokažejo krivde, stopila na Luno in izkoreninila lakoto in večino bolezni....
Sicer pa lepo pove stari komunajzar Ivan Maček - Matija od 11:27 dalje, da ni upal povedati, kako je v resnici stanje v komunistični Rusiji, ker če bi komunisti v Sloveniji to vedeli, bi prestopili k sovražniku:
c3p0 ::
Meni izgleda Logar kot ... ločitev cerkve od države ...Dejansko res? Ker tale je šla pa mimo mojega političnega radarja.
Malidelničar ::
arnecan1: Logar ni idealen, ampak v tej situaciji ne moremo več izbirati. Sem ga volil na predsedniških seveda.
Kot tudi Pahorja. 2x, obakrat v 1. krogu. Pahorjevo 1. zmago, ko smo zrušili Türka jemljem kot eno redkih političnih zmag pri katerih sem sodeloval.
Je pa vse zelo odprto, faktor bodo evropske volitve v EU: IMHO obrat na desno na EU nivoju (alt-right bo pridobila močno) in možen obrat v levo na SLO nivoju ker smo v enem takšnem levem valu še vedno in zamujamo. Kar bo problem, ker bomo ena skrajno-leva enklava, kar pomeni, da bomo izgubljali tudi mednarodno podporo in sogovornike, evropske politike se bodo čisto obrnile glede zelenega "prehoda", migracij, "izpustov", LGBTQ pritiska itd.
Resni.ca ima šanse, ampak ima šibko ideologijo, ena čudna mušunga so, antivaxx, vodi jih Srb, malo populizma, malo libertarstva (ki ne vem od kje so privlekli to komponento). Ni to resna alt-right stranka ala Meloni, Morawiecki, VOX, Švedski demokrati, itd. Če pridejo noter v DZ se ne bodo obrdžali. Je pa res, da lahko presenetijo na evropskih in je to lahko baza da pridejo vsaj za 1 mandat v DZ.
Na desni se je SDS obdržala, NSi pa izgublja, ker se ji katoliki odpovedujemo, folk nori zaradi izpadov Novakove in Pogorelca na Twitterju, stranka pa ne more prebiti nekega rezultata. NSi bodo v ful velikih težavah, v katerih je že SLS.
Na sredini NSi zapirajo liberalci ala Logar (če nastopi Logar gre NSi takoj na pol), na desni pa nezadovoljni katoliki in alt-right scena. Levih seveda nikoli ne bodo dobili, tudi če bodo imeli čim več intervjujev v levih časopisih.
Levica pa govori kako je NSi vljudna in zmerna, imajo pa 5%. Vsakič ko NSi dobi intervju v Mladini/Delu/Dnevniku izgubi nekaj desnih volivcev.
Edina rešitev je, da naredijo skupno listo NSi-SLS podobno kot CDU/CSU in da se premaknejo bolj na desno. Če ne jih v 8 letih ne bo več (SLS-a tudi ne več). Ljudje v NSi-ju so kar ok, zelo konservativni, ampak določen del članstva in predvsem vodstvo je popolnoma nerealno.
Jaz čakam močno stranko v SLO, ki bi se vključila v evropsko skupino Konservativci in Reformisti, tipa Hrvatski suverenisti.
Kot tudi Pahorja. 2x, obakrat v 1. krogu. Pahorjevo 1. zmago, ko smo zrušili Türka jemljem kot eno redkih političnih zmag pri katerih sem sodeloval.
Je pa vse zelo odprto, faktor bodo evropske volitve v EU: IMHO obrat na desno na EU nivoju (alt-right bo pridobila močno) in možen obrat v levo na SLO nivoju ker smo v enem takšnem levem valu še vedno in zamujamo. Kar bo problem, ker bomo ena skrajno-leva enklava, kar pomeni, da bomo izgubljali tudi mednarodno podporo in sogovornike, evropske politike se bodo čisto obrnile glede zelenega "prehoda", migracij, "izpustov", LGBTQ pritiska itd.
Resni.ca ima šanse, ampak ima šibko ideologijo, ena čudna mušunga so, antivaxx, vodi jih Srb, malo populizma, malo libertarstva (ki ne vem od kje so privlekli to komponento). Ni to resna alt-right stranka ala Meloni, Morawiecki, VOX, Švedski demokrati, itd. Če pridejo noter v DZ se ne bodo obrdžali. Je pa res, da lahko presenetijo na evropskih in je to lahko baza da pridejo vsaj za 1 mandat v DZ.
Na desni se je SDS obdržala, NSi pa izgublja, ker se ji katoliki odpovedujemo, folk nori zaradi izpadov Novakove in Pogorelca na Twitterju, stranka pa ne more prebiti nekega rezultata. NSi bodo v ful velikih težavah, v katerih je že SLS.
Na sredini NSi zapirajo liberalci ala Logar (če nastopi Logar gre NSi takoj na pol), na desni pa nezadovoljni katoliki in alt-right scena. Levih seveda nikoli ne bodo dobili, tudi če bodo imeli čim več intervjujev v levih časopisih.
Levica pa govori kako je NSi vljudna in zmerna, imajo pa 5%. Vsakič ko NSi dobi intervju v Mladini/Delu/Dnevniku izgubi nekaj desnih volivcev.
Edina rešitev je, da naredijo skupno listo NSi-SLS podobno kot CDU/CSU in da se premaknejo bolj na desno. Če ne jih v 8 letih ne bo več (SLS-a tudi ne več). Ljudje v NSi-ju so kar ok, zelo konservativni, ampak določen del članstva in predvsem vodstvo je popolnoma nerealno.
Jaz čakam močno stranko v SLO, ki bi se vključila v evropsko skupino Konservativci in Reformisti, tipa Hrvatski suverenisti.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Malidelničar je izjavil:
Resni.ca ima šanse,... če pa tole pride v parlament, potem pa imamo resne težave v državi.
To je potem nekaj takšnega kot stranka AUR (Alliance for the Union of Romanians) v Romuniji, ki poskuša pridobiti glasove vseh skrajnežev kjerkoli so že. In res si ne želiš imeti tega v parlamentu.
it has been accused of supporting anti-vaccination ideas and being Magyarophobic, neo-fascist, pro-Russian and antisemitic
Malidelničar je izjavil:
Resni.ca ima šanse,... če pa tole pride v parlament, potem pa imamo resne težave v državi.
To je potem nekaj takšnega kot stranka AUR (Alliance for the Union of Romanians) v Romuniji, ki poskuša pridobiti glasove vseh skrajnežev kjerkoli so že. In res si ne želiš imeti tega v parlamentu.
it has been accused of supporting anti-vaccination ideas and being Magyarophobic, neo-fascist, pro-Russian and antisemitic
Čaki malo, si si ti pravkar izmislil neko povezavo in potem nekomu pripisal stvar, ki velja za tega, ki je v resnici z njimi čisto nepovezan? Se lahko že nižje spustiš? Si res tak kreten?
Naj poenostavim, Resni.ca so v bistvu antivaxerji in AUR so tudi antivaxerji, kje imaš sedaj ti problem?
Levica so v bistvu komunisti, Stalin je bil tudi komunist, torej jih treba prepovedat.
AUR, sklepam, niso zagrešili še nobenga množičnega poboja, v nasprotju s Stalinom, tako da bi morali zato tudi Levico malo bolj ostro prijet kot Resni.co.
AUR, sklepam, niso zagrešili še nobenga množičnega poboja, v nasprotju s Stalinom, tako da bi morali zato tudi Levico malo bolj ostro prijet kot Resni.co.
Zgodovina sprememb…
Malidelničar je izjavil:
Ja, NSi in SLS bi se morali združiti. Drugega tudi jaz ne vidim kot kratkoročno in srednejeročno rešitev desnice.
Nedvomno bo Logar prevzel glasove, kateri bi drugače šli tema dvema strankama in če nekaj ne bosta storili, jima grozi izpad, oz. neizvolitev v parlament.
Logar je moja opcija pred Svobodo ali SD, vsekakor pa pred Janšo. Zame je Logar precej bolj sredinski, nekje skoraj tako kakor Cerar. No, Cerar se je med vladanjem bolj preobrnil iz sredinske v levo liberalno stran, vprašanje je zakaj. Izgleda, da so mu strici iz ozdaja dali vedeti, kako in kaj. Skratka Cerar je bil sredinski liberalec, Logar je zame malenkost desno od sredine liberalec.
gruntfürmich ::
resni.ca in VSE ostale stranke so se mislile združiti in nastopiti na skupni listi na zadnjih volitvah. kar je edino pravilno. in bi po trenutnem seštevku tudi prestopile prag.
ampak ker je stevanovič prevelik idiot, tega ni želel ker je menil da lahko sam pride v parlament.
tako da če v sloveniji želimo spremembe, bodo morale priti od samih strank in ljudi ki jih vodijo. z bebci ni prihodnosti tako ali drugače.
ampak ker je stevanovič prevelik idiot, tega ni želel ker je menil da lahko sam pride v parlament.
tako da če v sloveniji želimo spremembe, bodo morale priti od samih strank in ljudi ki jih vodijo. z bebci ni prihodnosti tako ali drugače.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
katere vse ostale stranke? Nekako dvomim da bi antiwaxerji, Vesna in pa Pirati (kot nekje največji) šli skupaj, lol.
P.s.: Pri Resni.ci (že ime je idiotsko, ni idiot samo en posameznik ;))
P.s.: Pri Resni.ci (že ime je idiotsko, ni idiot samo en posameznik ;))
Malidelničar ::
KAwhi: mislim, da je recimo gruntfürmich omenjal preostanek alter scene. Na zadnjih volitvah so poleg Resni.ce to bili Nestrankarska ljudska lista gibanja zdrava družba (Anica Bider), ZOS - Zavezništvo osvobodimo Slovenijo, Gibanje Zedinjena Slovenija ZSi, pa še Domovinska liga.
Od teh so na osnovi antivaxerstva izključno prvi, torej od Anice Bider, dosegli res konkreten rezultat t.j. 21.021 glasov oz. 1,76%.
Če sklepaš, da je skupna točka Resni.ce in Bidarjevih antivaxxerstvo in zarotarijanstvo bi s skupnim nastopom prišli noter t.j. 34.107 glasov oz. 2,86% + 21.021 glasov oz. 1,76%. = 55.128 glasov 4,61%
Ni pa to neka politična sila z razdelanim programom ala Front National Le Penove ali pa Melonijeva ali pa VOX, Švedski Demokrati, Morawiecki na Poljskem pa avstrijski Svobodnjaki.
Ampak v tem trenutku je že v volilnem telesu vsaj 50.000 nezaupljivih, alter scena folka, ki bi ob tem da se pobere kakšen zarotarijansko-alter-scena folk, ki je glasoval morda celo za Goloba, gladko spravil takšno stranko noter. Bi pa verjetno takšna stranka bila bolj trde desne linije, ker na levi imaš že napol zarotarijansko, anti-establishment stranko Levica.
Plus morali bi se pozicionirati na več tematikah, tudi migracije, demografija, nošnja orožja, Romi & ostale manjšine, davki, socialni sistem in doklade, mednarodno bi morali dobiti kakšno zaslombo.
Ironično se desna alter scena v EU-ju krepi, tudi med Republikanci v ZDA je tretjina izolacionistov in alter-scena in od tu bi lahko prišla podpora.
In takšne stranke pač ne more voditi Srb.
Od teh so na osnovi antivaxerstva izključno prvi, torej od Anice Bider, dosegli res konkreten rezultat t.j. 21.021 glasov oz. 1,76%.
Če sklepaš, da je skupna točka Resni.ce in Bidarjevih antivaxxerstvo in zarotarijanstvo bi s skupnim nastopom prišli noter t.j. 34.107 glasov oz. 2,86% + 21.021 glasov oz. 1,76%. = 55.128 glasov 4,61%
Ni pa to neka politična sila z razdelanim programom ala Front National Le Penove ali pa Melonijeva ali pa VOX, Švedski Demokrati, Morawiecki na Poljskem pa avstrijski Svobodnjaki.
Ampak v tem trenutku je že v volilnem telesu vsaj 50.000 nezaupljivih, alter scena folka, ki bi ob tem da se pobere kakšen zarotarijansko-alter-scena folk, ki je glasoval morda celo za Goloba, gladko spravil takšno stranko noter. Bi pa verjetno takšna stranka bila bolj trde desne linije, ker na levi imaš že napol zarotarijansko, anti-establishment stranko Levica.
Plus morali bi se pozicionirati na več tematikah, tudi migracije, demografija, nošnja orožja, Romi & ostale manjšine, davki, socialni sistem in doklade, mednarodno bi morali dobiti kakšno zaslombo.
Ironično se desna alter scena v EU-ju krepi, tudi med Republikanci v ZDA je tretjina izolacionistov in alter-scena in od tu bi lahko prišla podpora.
In takšne stranke pač ne more voditi Srb.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
To ni desna liberalna scena, to je skrajna ultra ekstremistična scena, ki si jo pri nas ne želimo, kaj šele da pride do nekaj odstotkov moči pri oblasti.
Nismo si želeli tudi skrajno leve ultra ekstremistične z bajoneti kapitaliste v morje Levice, pa jo imamo. Pa ne samo to, zaradi ne politične profiliranosti Svobode (ukrasti čim več ali sončna prihodnost je naša ni politična profiliranost) in pa zmedenih SD, ki tudi lezejo čedalje bolj levo, nam ta Levica de-facto vodi državo.
Ti kavč levičarji v Levici, da bodo naredili kaj točno? Jih imaš sedaj na oblasti in je praktično kot da ne obstajajo. Medtem ko skrajneži tipa antivaxerji&co, bi ti pa zaigrali na čisto druge orglice.
LOL. kot da ne obstajajo. Samo davke zvišujejo in nove uvajajo, nebrzdano zaposlujejo v javnem sektorju, talajo milijone NVO, javnemu sektorju bodo povišali plače za milijardico plus, same take malenkosti. So pa postopne spremembe, to je res, jih boš pa ornk občutil čez leto ali dve.