Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"
Temo vidijo: vsi
primoz4p ::
protest 21.3.2024
Kdo to organizira?
Oziroma, kdo je obraz na plakatih?
Pa ko smo že pri plakatih, čigavi so tisti z "kaj si želite v 2024? Več povezovanja ali razdora" (pišem po spominu)
Spodaj ima pa kodo od nekega zdravila napisano.
Klik na nova24tv
Kot smo poročali, se 21. marca na Kongresnem trgu v Ljubljani obeta veliki protestniški shod z naslovom Dovolj. Shod je konec januarja napovedal predsednik SDS Janez Janša, ko se je odzval na novico, da je Komisija za preprečevanje korupcije začasno ustavila preiskavo zoper predsednika vlade Roberta Goloba zaradi njegovega vplivanja na delo policije. Čeprav ga je napovedal prvak opozicije, ne gre za politični shod. Gre za shod razočaranih in osuplih – navadnih ljudi, ki si pred volitvami niti v sanjah niso mogli predstavljati, kaj bo naredila vlada Roberta Goloba. Prišli bodo številni volivci Gibanja Svoboda, ki obžalujejo svojo odločitev in opetnajsteni apolitični podjetniki, ki so končno doumeli, kam jih Golobova vlada pelje.
Nekdo, me bo spet obdolžil zavajanja, ampak brez slike ne gre
ps: beri droben tisk na levi strani
WizzardOfOZ ::
Malidelničar je izjavil:
111111111111 je izjavil:
Samo da mi ne gremo iz krize ampak gremo po spirali navzdol.
In nikoli ne veš, ali se premikanje po spirali pospešuje in kako globoko gre spirala .....
Spirala je neskončna navzdol. variabila tukaj je samo hitrost. (pa ni važno ali so levi ali densi na oblasti)
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
fur80 ::
bbbbbb2015 je izjavil:
SDS hoče dati posvetovalni referendum o koncu golobarske vlade:
https://nova24tv.si/v-sds-vlozili-dve-r...
No, če bo to res prispelo na referendumski krožnik, potem bomo videli, kdo hoče jesti travo-a-la-golob.
Še bolj pa bo zanimivo, če bo referendum izglasovan.
Še bolj pošteno bi bilo, da bi bilo potem vprašanje, ali želite Janeza Janšo namesto Goloba. naj dajo zraven še rešitev in kandidata, ki ga oni predlagajo ter ministre, da jih obkrožimo ali ne obkrožimo! ;) Ali misli res SDS dati za mandatarja nekaga mladega sposobnega desničarja, ali pač JJ do veke in vekomaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
Gregor P ::
bbbbbb2015 je izjavil:
No, če bo to res prispelo na referendumski krožnik, potem bomo videli, kdo hoče jesti travo-a-la-golob.
Takšen referendum je izguba časa, v ta namen že imamo (predčasne) volitve.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
harvey ::
bbbbbb2015 je izjavil:
To je trolanje na referenduma o konoplji in evtanaziji.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
bbbbbb2015 ::
bbbbbb2015 je izjavil:
Predčasne volitve so za politike, ki hočejo potrditev (mandat) za svoje politične ideje.
Golobarji mslijo, da bodo zdaj trošili dnar max. do bridkega konca, potem pa bodo influencerke šopale Volite Robija! in bo še enkrat izvoljen.
Prvi lakmusov papir bodo EU volitve.
Utk ::
Golob bo tako zafural stvar, da je niti Čeferin ne bo mogel rešit. Mislim na to, da bi bil Čeferin sploh izvoljen, če ga bi "predlagali" isti kot so Goloba. Vsi, ki so se kadarkoli dotaknili Goloba, bi se morali za vedno umaknit iz politike, še bolje da niti volili ne bi več. Takega pajaca pa ne najdeš tako zlahka. Če bi random klošarja s Tromostovja pobrali bi se težko slabše odrezal. Morda ne bi naredu nič pametnega, sigurno pa ne tolk bedastega. Nazadnje gre pa še sam svojo vlado sesuvat, ker računa da ne rabi niti sredinskih glasov, dovolj so mu levi, če jih vzame SD in Levici.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Golob bo tako zafural stvar, da je niti Čeferin ne bo mogel rešit. Mislim na to, da bi bil Čeferin sploh izvoljen, če ga bi "predlagali" isti kot so Goloba. Vsi, ki so se kadarkoli dotaknili Goloba, bi se morali za vedno umaknit iz politike, še bolje da niti volili ne bi več. Takega pajaca pa ne najdeš tako zlahka. Če bi random klošarja s Tromostovja pobrali bi se težko slabše odrezal. Morda ne bi naredu nič pametnega, sigurno pa ne tolk bedastega. Nazadnje gre pa še sam svojo vlado sesuvat, ker računa da ne rabi niti sredinskih glasov, dovolj so mu levi, če jih vzame SD in Levici.
Ko bo za to čas, to bo nekje max. pol leta pred koncem leta, takrat bodo poslanci frleli stran od golobarjev. Bodo pa še vedno zainteresirani plačko dobivat.
Strici imajo sicer druge namene. Grizejo ga s KPK in zdaj še z GEN-I preiskavo. Čeprv se Golob krčevito brani, ga bodo pogrizli. EU volitve bodo verjetno dizaster za golobarje, kljub ne vem kakšnim napovedim. Ljudje so - po moje - preveč prizadeti.
Vukovićke so se že znebili. Po EU volitvah bo nekje krah - ter bodo Golobu dali na znanje, da boljše da odide, sicer.... Nekega vunderkinda nimajo, a bi morda Boštjančič špilal front-mana. Koliko bo to rešilo celo stvar, pa ne vem. Nobena refoma speljana, štrajki, denarja ni. Zdaj se ne da več kaj dosti narediti. Morda bi se znebili Goloba in njegove spremljevalke. Kadrovski bazen golobarjev je plitek, toliko plitkejši z muhastim avtokratom Golobom. Je pa vprašanje, če bi kak resen makroekonomist šel za svetovalca. Zdaj je že toliko kiksov, da recimo en proper ekonomist ala Šušteršič NE BI stopil v zaslombo golobarjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2015 ()
Wrop ::
Šušteršič? Levica ga okliče za največjega škodljivca, potem bi jim pa šel pomagati.
Aja, sedaj je v stranki Levica ostala samo še malomeščanska liberalna smetana.
Svoboda lahko samo še družinske člane kadruje in sprašuje za nasvete. Redki so, ki bi hoteli zastaviti svoje ime. Za to je že daleč prepozno.
Aja, sedaj je v stranki Levica ostala samo še malomeščanska liberalna smetana.
Svoboda lahko samo še družinske člane kadruje in sprašuje za nasvete. Redki so, ki bi hoteli zastaviti svoje ime. Za to je že daleč prepozno.
dexterboy ::
111111111111 je izjavil:
Bi rekel, da še slabše. Grki vsaj imajo morje in turizem, kokoška pa ima Veliko Planino in krofe na Trojanah, aja, pa en vodomet v Kopru. Če ga mi nasrkamo, se bojim, da Republika Slovenija preneha obstajati kot takšna... To, pa da ni milijon ljudi na ulicah, pa presega moje dojemanje homo sapiensa :(Trenutni plan je 3-4 mandate, potem gre za predsednika in prepusti žezlo nasledniku.Če se bo tvoja napoved uresničila, bomo kmalu naslednja Grčija.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()
ripmork ::
Drugače pa je Grčija iz krize uspešno izšla, tako da je to kar v redu primerjava.
Grčija je uspešno izšla iz krize ja - med drugim s klestenjem javne porabe in reformami, ki so razbremenile gospodarstvo in pomagale h večji konkurenčnosti slednjega. Nekaj, kar se pod Golobom in koalicijo z Levico definitivno ne more zgodit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
mtosev ::
Zanimivo, da Grki imajo nižji standard od Slovenije.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of...
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
mtosev ::
Šarec mi je bil čisto ok za razliko od JJ. Any day mi je bolj všeč od JJ-a.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Colt1911 ::
111111111111 je izjavil:
Če se bo tvoja napoved uresničila, bomo kmalu naslednja Grčija.
Nisem rekel, da je to moja napoved. Rekel sem, da je to Golobov načrt. Drugače pa je Grčija iz krize uspešno izšla, tako da je to kar v redu primerjava. V letis 2020-2022 smo res bili kot Grčija v letih 2000-2008.
So nam grki že vrnili tistih 700 miljonov $ + obresti in zakaj ne ?
feryz ::
Grški politiki so uspešno prišli iz krize, to ja. To pa je tudi vse.
Grki so daleč na slabšem kot pred krizo in med krizo.
Colt1911 ::
111111111111 je izjavil:
Nisem rekel, da je to moja napoved. Rekel sem, da je to Golobov načrt. Drugače pa je Grčija iz krize uspešno izšla, tako da je to kar v redu primerjava. V letis 2020-2022 smo res bili kot Grčija v letih 2000-2008.
So nam grki že vrnili tistih 700 miljonov $ + obresti in zakaj ne ?
Blebetaš po nepotrebnem.
Grki so vrnili prvo tranšo posojila predčasno:
https://www.reuters.com/markets/europe/...
Mimogrede, teh 700 mio € ni bilo iz SLO proračuna. Bila je primarna emisija €, denar se je naprintal, dobili smo ga mi in smo ga posodili Grkom.
Zanimivo, da Grki imajo nižji standard od Slovenije.
To je pro-forma. Nad tem se je zmrdovala Trojka in še posebej IMF. Več davkov pobrati, davkov.
Težava je samo v tem, da na večini otokov, sploh teh manjših, država ni naredila nič. Ne cest, ne kanalizacije, ne razsvetljave. Še policijske postaje niso naredili, niti reševalne postaje. Niti pristanišč. To je bilo vse narejeno v obliki ljudskega samoprispevka, bi rekli v Jugoslaviji.
Nekaj malega je začela država graditi v 80.tih, predvsem na zelo velikih otokih.
Zato je dosti, dosti prometa na črno. Grki preprosto denar poberejo in ga nikjer ne zavedejo, niti DDV ne odvedejo. Niti ne nameravajo nič plačati. Ali pa imajo recimo kelnerice na minimalni plači, ostalo na roko.
Pač tako je. Oblastniki zelo dobro vedo, kdo je zgradil kaj, zato se preveč ne silijo.
To so mi povedali grški sodelavci, že dolgo časa nazaj. Moj nekdanji sodelavec je imel zeta, Grka, on je to razložil, kako to gre v Grčiji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2015 ()
Grški politiki so uspešno prišli iz krize, to ja. To pa je tudi vse.
Preberi si malo zgodovino Grčije. Grčija se je odcepila od Otomanov (Turkov) in so si nabasali hud dolg že na začetku.
Nato so ves čas živeli bogo, zadolženi. Recimo daleč slabše kot Jugoslovani.
Nato so šli v EU, ter EURO. V EURO nikoli ne bi smeli iti, zamolčali so javni dolg, ker so ga sistematično potiskali na državne firme.
To je pač udarilo ven, od tod kriza.
Slovenija je zelo zadolžena, vendar (vsaj zaenkrat) ne goljufa, da bi dolg skrivala.
Grki živijo v skladu s svojimi zmožnostmi.
Problem je, da Slovenija ne živi v skladu s svojimi zmožnostmi.
111111111111 ::
Meh, če je Kučan oddelal vse mandate, če se voli Jankoviča, če ima SDS fix 24%, se ne bo nič spremenilo.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
111111111111 ::
Bi rekel, da še slabše. Grki vsaj imajo morje in turizem, kokoška pa ima Veliko Planino in krofe na Trojanah, aja, pa en vodomet v Kopru. Če ga mi nasrkamo, se bojim, da Republika Slovenija preneha obstajati kot takšna... To, pa da ni milijon ljudi na ulicah, pa presega moje dojemanje homo sapiensa :(
Protesti so bolj domena Levice. :) Jaz se imam za sredinskega volilca in bom iskal pravico na volitvah. Če bo večina državljanov spet za Goloba, bo za Goloba. Več bomo delali na črno in se počasi vračali nazaj v komunizem.
Šarec mi je bil čisto ok za razliko od JJ. Any day mi je bolj všeč od JJ-a.
Ni vprašanje kdo ti je všeč, snežinkica. Vprašanje je kdo bo naredil manj škode državi. Najboljša vlada je bila Janševa manjšinska vlada. Da je dobil podporo v parlamentu, je moral upoštevati vse strani, drugače ni prišel do 46. Levičarji so mu gledali pod prste 24/7. To je bila super vlada, niso mogli krast.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
Malidelničar ::
Grčiji je standard izjemno padel, ravno zaradi predhodnih ekscesov. Posledice čutijo še danes.
Slovenija je overall na podobni poti. Krah v dveh dejanjih 2008 - 2013 (I. dejanje 2008-2010, II. dejanje 2010-2013), počasno okrevanje 2013-2015, nekaj dobrih let 2015-2020, COVID in več sreče kot pameti 2020-2022, nova stagnacija post-2022.
Če karkoli zagusti bo hitro kolaps.
Slovenija je overall na podobni poti. Krah v dveh dejanjih 2008 - 2013 (I. dejanje 2008-2010, II. dejanje 2010-2013), počasno okrevanje 2013-2015, nekaj dobrih let 2015-2020, COVID in več sreče kot pameti 2020-2022, nova stagnacija post-2022.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
StarMafijec ::
Malidelničar je izjavil:
nova stagnacija post-2022.
Prijatelji z leve mi pravijo, da je ta vlada preveč kapitalistična. Za kolaps bo kriv kapitalizem .
Urbano#Desno ::
StarMafijec je izjavil:
Prijatelji z leve mi pravijo, da je ta vlada preveč kapitalistična. Za kolaps bo kriv kapitalizem .
Kdo pa drug....
Slovenija ima samo srečo da smo zaradi geografske lege bolj primerni za podizvajalca kot pa neka romunija drugače bi imeli (glede na bebav narod) standard na polovici romunskega, kar pa se čisto lahko zgodi če bo Nemčija vrgla svojo industrijo v smeti zaradi woke-eko paradigme.
Smrekar1 ::
RdecTelefon ::
StarMafijec je izjavil:
Malidelničar je izjavil:
nova stagnacija post-2022.
Pravijo tudi, da demokracija in kapitalizem nista kompatibilna. Ciljajo na demokratični socializem. Demokratični je sicer samo pridevnik, da se bolje sliši, kot npr. Demokratična ljudska republika Koreja (Severna Koreja).
Delo ne zna komunicirati.
kot smo že nekateri napovedovali. Namesto, da bi počrpali evropska sredstva, bomo raje kar iz svojega žepa. Po dvojni ceni itak.
Ko je prešlo financiranje na domači proračun, se je v pičlih sedmih mesecih ocenjena vrednost praktično podvojila in znaša 105,18 milijona evrov. Kvadratni meter nove bolnišnice bo stal kar 5728 evrov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Wrop ()
Delo ne zna komunicirati.
kot smo že nekateri napovedovali. Namesto, da bi počrpali evropska sredstva, bomo raje kar iz svojega žepa. Po dvojni ceni itak.
Ko je prešlo financiranje na domači proračun, se je v pičlih sedmih mesecih ocenjena vrednost praktično podvojila in znaša 105,18 milijona evrov. Kvadratni meter nove bolnišnice bo stal kar 5728 evrov.
Ali bo gradil Delov lastnik Kolektor?
sbawe64 ::
bbbbbb2015
O katerih letih je tu govora ?
Kakor se spomnim je otomansko cesarstvo razpadlo kmalu po koncu ww1 1923 in nastane država republika Turčija.
Preberi si malo zgodovino Grčije. Grčija se je odcepila od Otomanov (Turkov) in so si nabasali hud dolg že na začetku.
Kakor se spomnim je otomansko cesarstvo razpadlo kmalu po koncu ww1 1923 in nastane država republika Turčija.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
bbbbbb2015
1821
Kako biti samostojen in v dolgu:
Poučna zgodba Grkov.
arnecan1 ::
111111111111 je izjavil:
Ta slika lepo pokaže, kam pelje Holob Slovenijo.
lynxslo5 ::
Goloba bi morali ovadit zaradi skrunjenja slovenskega grba.
Sicer so pa karavanški tunel prebili že dva tedna nazaj. Včeraj so pa v tunelu naredili cirkuško predstavo po meri Goloba.
Sicer so pa karavanški tunel prebili že dva tedna nazaj. Včeraj so pa v tunelu naredili cirkuško predstavo po meri Goloba.
ripmork ::
Vidiš. Smo že druga Švica. Levica sicer pravi, da nas kapitalisti samo izkoriščajo in si polnijo žepe na delavski račun.
arnecan1 ::
Evo, preiskovalna komisija na čelu z poslancem Rezarjem iz stranke Svobode ugotovila: Premier Golob ni skušal vplivati na aretacijo domnevnih ruskih vohunov https://www.rtvslo.si/slovenija/preisko...
Komisija celo ugotovila: Tako obstaja utemeljen sum, tako Rezar, da Bobnar in Lindav "nista navajala resničnih podatkov".
Ergo, na koncu sta kriva celo Bobnarjeva in Lindav.
https://twitter.com/i/status/1770104595...
Komisija celo ugotovila: Tako obstaja utemeljen sum, tako Rezar, da Bobnar in Lindav "nista navajala resničnih podatkov".
Evo, preiskovalna komisija na čelu z poslancem Rezarjem iz stranke Svobode ugotovila: Premier Golob ni skušal vplivati na aretacijo domnevnih ruskih vohunov https://www.rtvslo.si/slovenija/preisko...
Zgodbe je za sedaj konec. Vendar pa se ne bi veselil prehitro. Enkrat, ko bo nekomu v interesu, se bo razkril nekje detajl, da je Golob vplival na ta dva. Takrat sta ta dva direktorčka v globokem kurtzu.
Dva, ki bi morala odstopit, če bi to res bilo, pravita, da ni to bilo. Jaz jim čist stoprocentno verjamem. Isto kot bi verjel bančnemu roparju, če bi rekel, da ni on oropal banke. Zakaj bi lagal o čem takem?
RdecTelefon ::
Se pravi, podvrh Svobode je ugotovil, da vrh Svobode ni ničesar storil narobe. Vsi ostali so se lagali, samo Golob se ni.
Malidelničar ::
Državni svet podprl pobudo za ustanovitev preiskovalne komisije glede Gen-I-ja in Star Solarja
https://www.rtvslo.si/slovenija/drzavni...
Mislite da bo kaj?
https://www.rtvslo.si/slovenija/drzavni...
Mislite da bo kaj?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Polda ::
Hahahahah kako je Mahnič uničil svobodo na seji notranjega ministrstva
Svobodnjaki so samo gledali on postajali rdeči v glavo
Svobodnjaki so samo gledali on postajali rdeči v glavo
StarMafijec je izjavil:
Malidelničar je izjavil:
Mislite da bo kaj?
Ko bo čas za to, bo. Do takrat bo prst na sprožilcu.
Tako nekako. Verjetno se to ne bi zgodilo, če bi državni zbor upošteval državni svet kdaj pa kdaj. Pa jih niso in so golobarji dobili preiskavo.
Tam je sigurno vse črno pyzdarij, ker Golob ni glih premišljen človek. Sicer so imeli v gen-i dosti časa, da si zmislijo zgodbo za nazaj, samo veš zmišljevanje brez vsebine to lahko kaj malega zlažeš. V gen-i so cifre ogromne.
Osebno najbolj zamerim, da imamo NEK in eno najdražjih elektrik v EU. To je povsem nepotrebno in na ta način skubejo vse v Sloveniji.
Pa zgleda, da so golobarji imeli figo v žepu. Doktorjem hočejo odrediti prisilno delo:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/v...
Ne vem no. Ti zakoni o doktorjih so bili 30 let dobri, z golobarji pa je to šlo strmo navzdol.
To bodo verjetno doktorji poskušali izpodbijati preko sodišč. Kjer zna biti, da bodo uspešni.
To zdaj že malo spominja na Venezuelo.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/v...
Ne vem no. Ti zakoni o doktorjih so bili 30 let dobri, z golobarji pa je to šlo strmo navzdol.
To bodo verjetno doktorji poskušali izpodbijati preko sodišč. Kjer zna biti, da bodo uspešni.
To zdaj že malo spominja na Venezuelo.