Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"
Temo vidijo: vsi
Wrop ::
Kam ciljamo po reformi? Na prvo mesto, itak. Denarnice imejte kar odprte, po manjkajoč denar bodo prišli tako ali drugače.
Zavajujoča statistika je zavajujoča.
A veš uni ki brilijantno pravijo "javno zdravstvo, ne državno!"? No, po njihovo bi morali dati zdravstvo na koncesije in zanj porabiti isto denarja kot do sedaj, ker da imajo tako povsod po Evropi. S tem bi maso plač v zdravstvu preselili v "zasebni" sektor. Javna poraba se ne bi spremenila, samo v javnem sektorju bi bilo manj zaposlenih in s tem manjša masa plač. Gre za rokohitrski računovodski trik, ne za racionalnejšo porabo javnega denarja.
Zdravstvo nam nanese 8,8% DBP. Če je od tega ena četrtina plač in povprečje EU zdravstvo obračunava drugače kot mi smo po masi plač v JS v povprečju EU. Realno masa plač predstavlja več kot polovico porabe zdravstva in prišteti je treba še del šolstva. No, za države ki so pod povprečjem EU (Nemčija, Nizozemska) zagotovo vemo, da to delajo, tako da je razlika s tem v celoti obrazložena. Primerjate banane s kumaricami in trdite, da nismo dovolj rumeni.
Jaz samo pravim, kje bomo po reformi, če se ostalo nič ne spremeni. To, da ti trdiš, da ima Nemčija zdravstvo povsem sprivatizirano in se masa njihovih plač ne šteje v sredstva za zaposlene iz sektorja država, pa tu nima neke veze. Temu lahko rečemo out of scope.
LeQuack ::
Za plačno reformo v javnem sektorju 1,3 milijarde evrov
Kot napovedano 1,3 milijarde. Pa še to bo premalo. Stalo bo še več.
Škoda denarja, efekta od tega bo točno 0, oziroma ne, bo še precej slabše od 0 ker bodo moral to od nekje dobit, gospodarstvu pa gre vedno slabše po napovedih.
Quack !
Golob se je fajn spotaknil ob svoje lastno poleno. Sedaj samo žanje kar je sam sejal. Očitno mu je več mandatov na vrhu GENi skurila še tisti celenevronček, ki ga je mogoče imel. Tam je svojim rekel, nate jurja na mesec povišice in roka, denar prihaja v skoraj neomejenih količinah, sedaj pa grem s kovčkom v eno zakotno vas na izlet. Čao.
Države se na tak način pač ne da vodit. Še danes tega ni zapopadel, ker misli, da je država samo malo večja firma GENi, kjer lahko malo obljubiš in na obljubo brez pretresov pozabiš. Sedaj pa mu protestirajo skoraj vsi. Mislim, da še vedno misli, da so s sindikati prijatelji.
Sedaj prihaja za njim vsa polenena, ki si jih je sam nametal. Obljube so se iz 3 let razpotegnile na 5. Osnova za plače bi vzeli iz leta 2022 in ne 2024 (200 € razlike), se pravi pod minimalno. 3 % za vsak višji razred in ne več 4 %. Ne več 5 dni dodatnega dopusta po 50. letu, ampak dodatne 3 dni po 55. letu. Manjše nadomestilo za prevoz, kaj vse še ne vemo.
1,3 milijarde je samo izhodišče, sindikati bodo zahtevali več.
Po prvotnem predlogu je Golob v treh letih obljubil cca letno 4,8 % rast plač + višje izhodišče. Sedaj je v petih letih cca letno 4,3 % rast + nižje izhodišče. Za prvo obljubljeno verzijo denarja ni. Vprašanje je samo kje in komu bodo dodatno vzeli. Taktika, da povečanje mase plač razpotegne na čim daljši čas, je sicer dobra, kjer vse inflacijske in gospodarske nepredvidljivosti in morebitne nujne korekcije in nova pogajanja prenese na naslednjo vlado. Vprašajne samo, če bodo sindikati s tem zadovoljni.
Države se na tak način pač ne da vodit. Še danes tega ni zapopadel, ker misli, da je država samo malo večja firma GENi, kjer lahko malo obljubiš in na obljubo brez pretresov pozabiš. Sedaj pa mu protestirajo skoraj vsi. Mislim, da še vedno misli, da so s sindikati prijatelji.
Sedaj prihaja za njim vsa polenena, ki si jih je sam nametal. Obljube so se iz 3 let razpotegnile na 5. Osnova za plače bi vzeli iz leta 2022 in ne 2024 (200 € razlike), se pravi pod minimalno. 3 % za vsak višji razred in ne več 4 %. Ne več 5 dni dodatnega dopusta po 50. letu, ampak dodatne 3 dni po 55. letu. Manjše nadomestilo za prevoz, kaj vse še ne vemo.
1,3 milijarde je samo izhodišče, sindikati bodo zahtevali več.
Po prvotnem predlogu je Golob v treh letih obljubil cca letno 4,8 % rast plač + višje izhodišče. Sedaj je v petih letih cca letno 4,3 % rast + nižje izhodišče. Za prvo obljubljeno verzijo denarja ni. Vprašanje je samo kje in komu bodo dodatno vzeli. Taktika, da povečanje mase plač razpotegne na čim daljši čas, je sicer dobra, kjer vse inflacijske in gospodarske nepredvidljivosti in morebitne nujne korekcije in nova pogajanja prenese na naslednjo vlado. Vprašajne samo, če bodo sindikati s tem zadovoljni.
bbbbbb2015 ::
Golob se je fajn spotaknil ob svoje lastno poleno. Sedaj samo žanje kar je sam sejal. Očitno mu je več mandatov na vrhu GENi skurila še tisti celenevronček, ki ga je mogoče imel. Tam je svojim rekel, nate jurja na mesec povišice in roka, denar prihaja v skoraj neomejenih količinah, sedaj pa grem s kovčkom v eno zakotno vas na izlet. Čao.
Ne, saj zdaj že ve, da ne sme obljubljati. Samo obljube je že dal in zaveze je že podpisal. Če drug ne, ga bodo doktorji spravili iz oblasti. Zdaj smo na tem, da se že tujci oglašajo, kaj je to za države, ki sprejme pisne zaveze in se jih ne jih ne drži.
Zanimivo, da doktorji nočejo in nočejo popustiti, sistem bo una Ruplica spravila povsem v kuratz. Kar zbežala je od novinarjev. Golob glede doktorjev in zdravstva plana B nima. Ker dejansko plana ni spravil skupaj, ne zakonov, ne nič.
Malidelničar ::
bbbbbb2015: ali lahko Golob podredi zdravnike? Z kakšnim zakonom, ki mu daje pooblastila ala 'v izrednih razmerah'?
Oz. če poleti začne štarkati JU, ali Golob lahko zdrži dvojni pritisk, zdravniki + JU?
Oz. če poleti začne štarkati JU, ali Golob lahko zdrži dvojni pritisk, zdravniki + JU?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
feryz ::
Zakaj pa ne bi mogel? A se kdo tukaj sekira, če dohtarji štrajkajo? Naj štrajkajo do pamtiveka, kdo jim brani?
Enako velja za tiste na upravni enoti, klicnem centru in še in še.
Štrajkajte pič.. vam mat..., tako ali tako se nikjer ne pozna, če delate.
To je pa tudi res.
Vidi se, da je kuštravec navadno kradljivo pezde.
Če bi bil jaz na njegovem mestu, bi zdaj užgal po mizi. Boljše prilike ni bilo še nikoli. Rekordni primanjkljaj, rekordne čakalne vrste, štrajk dohtarjev, ljudsko nezadovoljstvo...
Boljše prilike še ni bilo. Totalni reset, pa makar vse pocrka, kar je v bolnicah. Ustavil bi vse in bi se prešteli. Kdor bo ostal v javnem, ostane v javnem. Ostali pa kamor želijo, Hofer, privat, Avstrija, Nemčija ... kamor jim paše. Navsezadnje, če pri nas ne bi bilo ortopeda, bi se pacienti pa na Hrvaško odpeljali ali v Avstrijo. ZZZS-ju je vseeno, kam denar nakaže.
Najprej bi fuknil ven tistega socialca z vilo in njemu podobne. Najdražjih oz. najbolje plačanih lenuhov na svetu res ne rabimo. Kar privat naj ga vzamejo, mu vse prispevke in davke plačajo in naj jim opravi en poseg mesečno. Me zanima koliko časa bi se še valjal v denarju.
Tudi dobavitelje bi postrojil in bi bili čisto tiho. Če ne gre več, ne gre več.
Ampak ja, tako bi se jaz tega lotil. Politiki se ne bodo nikoli, to je vsakomur jasno.
Vidi se, da je kuštravec navadno kradljivo pezde.
Če bi bil jaz na njegovem mestu, bi zdaj užgal po mizi. Boljše prilike ni bilo še nikoli. Rekordni primanjkljaj, rekordne čakalne vrste, štrajk dohtarjev, ljudsko nezadovoljstvo...
Boljše prilike še ni bilo. Totalni reset, pa makar vse pocrka, kar je v bolnicah. Ustavil bi vse in bi se prešteli. Kdor bo ostal v javnem, ostane v javnem. Ostali pa kamor želijo, Hofer, privat, Avstrija, Nemčija ... kamor jim paše. Navsezadnje, če pri nas ne bi bilo ortopeda, bi se pacienti pa na Hrvaško odpeljali ali v Avstrijo. ZZZS-ju je vseeno, kam denar nakaže.
Najprej bi fuknil ven tistega socialca z vilo in njemu podobne. Najdražjih oz. najbolje plačanih lenuhov na svetu res ne rabimo. Kar privat naj ga vzamejo, mu vse prispevke in davke plačajo in naj jim opravi en poseg mesečno. Me zanima koliko časa bi se še valjal v denarju.
Tudi dobavitelje bi postrojil in bi bili čisto tiho. Če ne gre več, ne gre več.
Ampak ja, tako bi se jaz tega lotil. Politiki se ne bodo nikoli, to je vsakomur jasno.
Ahahah, lej lej, avtokrat holob 2.0 miga v tebi.
Pripravi se, da boš pil čajčke, ko boš imel vročino. In naberi si regrat, namesto obliža si dajaj obloge, če si kaj rokco poškoduješ.
Če boš depresiven, daj pokliči uno babo "hepi hepi", da ti pomaga. Če ni glih v zaporu, zadnje čase ima težave.
Če si zlomiš nogo, ajd mene lahko pokličeš. V vinogradu še vedno imamo deščice, to ti bomo naravnali nogo. Glej, jaz sem dal JNA skozi in usposabljanje, ni z mano zajebancije. Ne boš povsem kot nov, ampak že pred zlomom nisi bil.
Mi eni bi radi imeli top-šit doktorje, magnetno 3D resonanco, top-tehniko razumeš? Ne regrata in deščic.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2015 ()
Sporazum med vlado in Fidesom.
Stavka bo plačana 100 %. Tako se je vlada zavezala in podpisala. Iztožljivo do zadnjega beliča.
Sporazum določa, da bo Vlada do 1. 4. 2023 oblikovala ločen plačni zdravstveni steber v okviru plačnega sistema javnega sektorja in ga do 30. 6. 2023 vložila v zakonodajni postopek.
V sporazumu se je Fides zavezal, da do poteka rokov iz sporazuma ne bo sprožil stavkovnih aktivnosti, če pa zaveze iz sporazuma ne bodo izpolnjene, se Vlada zaveže zagotoviti nadomestilo plače za stavko zdravnikov in zobozdravnikov, so še zapisali v sporazum.
Stavka bo plačana 100 %. Tako se je vlada zavezala in podpisala. Iztožljivo do zadnjega beliča.
darksamurai ::
bbbbbb2015 je izjavil:
Ahahah, lej lej, avtokrat holob 2.0 miga v tebi.
Pripravi se, da boš pil čajčke, ko boš imel vročino. In naberi si regrat, namesto obliža si dajaj obloge, če si kaj rokco poškoduješ.
Če boš depresiven, daj pokliči uno babo "hepi hepi", da ti pomaga. Če ni glih v zaporu, zadnje čase ima težave.
Če si zlomiš nogo, ajd mene lahko pokličeš. V vinogradu še vedno imamo deščice, to ti bomo naravnali nogo. Glej, jaz sem dal JNA skozi in usposabljanje, ni z mano zajebancije. Ne boš povsem kot nov, ampak že pred zlomom nisi bil.
Mi eni bi radi imeli top-šit doktorje, magnetno 3D resonanco, top-tehniko razumeš? Ne regrata in deščic.
Privat ne stavkajo. Še več, na koncesijo ali samoplačniško dobiš čez vikend MRI pregled.
Wrop: kje se sproži tožbo, preko Ustavnega ali preko ESČP-ja?
A ni da moraš najprej izčrpati vse podrejene pravne možnosti, predno lahko greš na ESČP?
Tako je. Če bi se holob odločil, da jim ne plača plače, bi to sicer verjetno trajalo 2-4 leta, ampak verjetno bi se lahko dalo začasno odredbo, da se to mora plačati.
To si je Loredan smrtno obsodbo podpisal. Vidim, sami "vrhunski meneđeri". Jaz takega sporazuma ne bi podpisal ama nikoli, četudi bi imel zakon v aktovki s sabo, pripravljen.
Loredan jim je podpisal bianco menico, da lahko štrajkajo ad-infinium.
AgJ1 ::
In kot rečeno, glede na to, da vlada krade kot da ne bo jutrišnjega dne, je trkanje na vest zdravnikov, da naj malo pozabijo na svoje finančne interese, bolano groteskno.
Naj Golob vskoči v ordinacije in zdravi s slano vodo in soncem.
In kot rečeno, glede na to, da vlada krade kot da ne bo jutrišnjega dne, je trkanje na vest zdravnikov, da naj malo pozabijo na svoje finančne interese, bolano groteskno.
Viš, kako se tega nismo prej spomnili? Pa ti si car. Slana voda in sonce. Ni holob tko butast, kot zgleda butast.
Smrekar1 ::
bbbbbb2015 je izjavil:
Kolhoz ZZZS je potrebno razmontirati, vsak si izbere svojo zdravstveno zvarovalnico in sklene zavarovanje, kot misli, da je prav.
In potem vse institucije zaračunajo za zdravljeno in to je to. Za najšibkejše plačuje zavarovanje država.
In tako imajo urejeno na severu EU in jim v nulo LAUFA.
To bi radi.
Na Danskem imajo urejeno približno enako kot pri nas in jim v nulo LAUFA. Je pa res, da dajo več denarja za zdravstvo kot mi.
Zdaj pa poglej na zemljevid kje leži Danska glede na Slovenijo.
Jaz samo pravim, kje bomo po reformi, če se ostalo nič ne spremeni. To, da ti trdiš, da ima Nemčija zdravstvo povsem sprivatizirano in se masa njihovih plač ne šteje v sredstva za zaposlene iz sektorja država, pa tu nima neke veze. Temu lahko rečemo out of scope.
Tjah, če imaš graf, ki kaže maso plač zaposlenih v sektorju "država" in v Sloveniji sem šteje skoraj vse zdravstvo, v Nemčiji pa ne, je to za razumevanje grafa še kako pomembno.
Recimo kak neuk posameznik bi lahko pogledal na graf in iz njega zaključil, da imamo v Sloveniji pretirano maso plač v sektorju država in moramo omejiti javno porabo. Toda graf v resnici o primernosti javne porabe ne pove ama ničesar.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Malidelničar je izjavil:
Wrop: kje se sproži tožbo, preko Ustavnega ali preko ESČP-ja?
V banana državah kjer je potrebno verovati v pravno državo se tožbe lahko izvajajo na ulici, da se doseže kar je vlada podpisala. Vlaganje in čakanje na sodbo bi tralajo preveč časa.
ripmork ::
Na Danskem imajo urejeno približno enako kot pri nas in jim v nulo LAUFA. Je pa res, da dajo več denarja za zdravstvo kot mi.
Na Češkem jim precej bolje laufa, pa dajejo glede na BD minimalno več kot mi (naših 8.8% vs 9.1% iz drugega thread-a)
Samo metanje več denarja v sistem, ki ne deluje dobro, ne bo rešilo problemov.
link_up ::
ce bos zadosti nasauflal notri bo vsekakor pomagalo. Recimo, 4x letni proracun direkt v zdravstvo ruknit...vceraj.
In and Out
arnecan1 ::
to se res dober sliši se popolnoma strinjam. ampak povprečni slovenec takole razmišlja. javno oz. državno zdravstvo to je super samo na pravilen način ga je treba izpeljati. to ti je isti trik na na katerega padajo hardcore fani socializma: "socializem je dober samo pravilno ga je treba izpeljati". in posledično bo vsaka stranka pušila na volitvah če bo predstavila program ki odpira zdravstveno zavarovalniški trg. tako da slovencem se more pač sistem popolnoma zrušiti in na temu zdaj delajo zdravniki ker ta enačba ima dva dela.
arnecan1: to sem tudi sam razmišljal, da je logična taktika.
Slovenci odprtja zavarovalniškega trga načeloma nočejo, hočejo državnoplansko zdravstvo v katerem bi zdravniki delali zastonj.
Zdravniki tega nočejo, ker nočejo delati v razmerah sovjetskih gulagov, medtem, ko imajo že čez mejo v Trstu ali v Celovcu moderen Zahodni sistem.
Ergo plan je, da se naredi pravi 'stresni test' ki bo sistem tako zrušil, da bomo zdravstvo nazaj postavljali iz nule.
Slovenci odprtja zavarovalniškega trga načeloma nočejo, hočejo državnoplansko zdravstvo v katerem bi zdravniki delali zastonj.
Zdravniki tega nočejo, ker nočejo delati v razmerah sovjetskih gulagov, medtem, ko imajo že čez mejo v Trstu ali v Celovcu moderen Zahodni sistem.
Ergo plan je, da se naredi pravi 'stresni test' ki bo sistem tako zrušil, da bomo zdravstvo nazaj postavljali iz nule.
Malidelničar je izjavil:
arnecan1: to sem tudi sam razmišljal, da je logična taktika.
Ni res, da so Slovenci za državno plansko zdravstvo. Agitatorji na vsak način hočejo prikazovati, da vsi hočejo JAVNO zdravstvo in hočejo prikazati, da je to spopomenka za DRŽAVNO zdravstvo. In v pričuvi držijo neko popačenko, da pa je kontra temu PRIVATNO zdravstvo, kjer bodo samo eni prišli do doktorja, vsi ostali pa zunaj stali na dežju.
V realnosti eni sploh ne morejo do doktora, ker ga nimajo, eni pa ne morejo do doktorja, ker ga pro-forma imajo, samo ne morejo do njega.
Zadaj pa koruptivneži sesajo denar kot s sesalcem. In ne samo koruptivneži, ampak tudi doktorji sami, ki zaugajo denar za razna dežurtva, ki jih ne opravljajo.
Sigurno ni rešitev več denarja v sistem, ker bodo koruptivneži imeli še večje vampe, doktorji pa tudi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2015 ()
Smrekar1 ::
Na Češkem jim precej bolje laufa
https://health.ec.europa.eu/system/file...
Poglej graf na 2. strani poročila. Ups.
bbbbbb2015: jaz pa mislim, da so za DRŽAVNO zdravstvo.
Zakaj? naj pojasnim: Zato ker MISLIJO, da je državno zdravstvo ENAKO JAVNO zdravstvo. Torej Slovenec misli, da so javni zdravstveni sistemi na ZAHODU - DRŽAVNI. Obenem pa je prepričan, da v ZDA, kjer naj bi bilo baje VSE PRIVAT, Američani UMIRAJO NA ULICI.
Zakaj? naj pojasnim: Zato ker MISLIJO, da je državno zdravstvo ENAKO JAVNO zdravstvo. Torej Slovenec misli, da so javni zdravstveni sistemi na ZAHODU - DRŽAVNI. Obenem pa je prepričan, da v ZDA, kjer naj bi bilo baje VSE PRIVAT, Američani UMIRAJO NA ULICI.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()
Sporazum med vlado in Fidesom.
Sporazum določa, da bo Vlada do 1. 4. 2023 oblikovala ločen plačni zdravstveni steber v okviru plačnega sistema javnega sektorja in ga do 30. 6. 2023 vložila v zakonodajni postopek.
V sporazumu se je Fides zavezal, da do poteka rokov iz sporazuma ne bo sprožil stavkovnih aktivnosti, če pa zaveze iz sporazuma ne bodo izpolnjene, se Vlada zaveže zagotoviti nadomestilo plače za stavko zdravnikov in zobozdravnikov, so še zapisali v sporazum.
Fides ne priznava poplav, so zanikovalci poplav!
Quack !
Kje in kdaj so to rekli? Vlada bi morala vložiti zakon v obravnavo že pred poplavami. Za vlado poplave ne morejo biti izgovor. Imajo 20 ministrov + Goloba.
johnnyyy ::
Zakaj pa ne bi mogel? A se kdo tukaj sekira, če dohtarji štrajkajo? Naj štrajkajo do pamtiveka, kdo jim brani?
Mi smo imeli lani upad naročil. Od vrha je prišla direktiva, da moramo krčit, tako je vsak vodja oddelka dobil nalogo, da se določeni projekti dajo na on-hold višek zaposlenih pa se odpusti.
In podobno bi lahko naredili pri vladi. Vi ste ministrstvo, toliko denarja in zaposlenih morate odrezat. Pripravite spremembo zakonodaje, kjer se določene stvari ne bodo izvajale. Potem pa greš do stavkajočih in jim poveš, da se bo odpuščalo, ker določene zadeve ni potrebno več izvajati.
Ali menite, da bo po mandatu te vlade, naslednik (kdorkoli to že bo) moral izvesti ZUJF2?
Prej bo do tega prišlo. Smo v prostem padu, zaenkrat politiki in birokrati to še skrivajo, v upanju na boljše življenje.
Ampak bo slabše, mnogo slabše. 10 procenten upad industrijske proizvodnje, pomeni tudi 10 procenten upad davkov in vsega, kar je v verigi.
Ampak bo slabše, mnogo slabše. 10 procenten upad industrijske proizvodnje, pomeni tudi 10 procenten upad davkov in vsega, kar je v verigi.
Ampak bitcoin raste, kako boš to razložil.
Edina razlaga je, da je Golobova vlada skrivoma investirala v bitcoin, imajo diamond hands in bodo iz tega naslova ko prodajo na ATH-jih financirali poplave, NVO-je ter nova stanovanja
MrStein ::
Kje in kdaj so to rekli? Vlada bi morala vložiti zakon v obravnavo že pred poplavami. Za vlado poplave ne morejo biti izgovor. Imajo 20 ministrov + Goloba.
Ja, to je res zanimiv izgovor, te poplave.
Imajo "sto" inštitucij, da se s tem ukvarjajo, denar pa priteka v milijonih iz EU. Ampak ne, zdaj baje vse stoji, tudi atomska ura na drugem koncu Slovenije. Ker so poplave.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
tomlin ::
Včeraj sem rad prisluhnil dr. Voljču, zdravniku z dolgoletno kilometrino, tudi nekdanjega ministra. Mislim, da je pošteno povedal kar gre vsem stranem.
https://365.rtvslo.si/arhiv/odmevi/1750...
https://365.rtvslo.si/arhiv/odmevi/1750...
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman
111111111111 ::
Evo, vlada je začela vladati z odloki. :D
https://www.rtvslo.si/slovenija/vlada-d...
Kje ste sedaj kolesarčki? Aja, saj res dohtarji si to zaslužijo in niso vaši. :D
https://www.rtvslo.si/slovenija/vlada-d...
Kje ste sedaj kolesarčki? Aja, saj res dohtarji si to zaslužijo in niso vaši. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
RdecTelefon ::
Ni panike. Vse to bo rešil dr.dr. z par plakati na avtocesti pa pri Furs-u. Ta glavni pa 21. Marca na protestih na katerih bo policija spet malo primešala solzivca, da se bo malo jokalo na Trgu Republike in tam pri sodiščih pol pa bo vse ok. Vmes bo še vlada bilokatera že bo sprejela zakon, da si DRžavljani sami plačujejo izobraževanje po vzoru zahodnih držav, ker vreča EUR,$ je prazna. 30 let imet 10 rogljičkov na mizi tudi ne gre. Sedaj pridejo časi z štirimi. Žal za vse nas.
Vse 5, gremo naprej Slovenija.
Aja, če dr.dr. vzamejo en dr. Mu še vedno ostane en dr. nevem pa kako je pri ostalih :(
p.s. pa še pk 9,10,11,12 se bo sprejelo na koncu pa bodo samo privatniki vračali denar nazaj.
Vse 5, gremo naprej Slovenija.
Aja, če dr.dr. vzamejo en dr. Mu še vedno ostane en dr. nevem pa kako je pri ostalih :(
p.s. pa še pk 9,10,11,12 se bo sprejelo na koncu pa bodo samo privatniki vračali denar nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RdecTelefon ()
AgJ1 ::
Velkom tu Slovenistan.
Lahko noč, zadnji naj ugasne luč:
https://siol.net/novice/slovenija/nova-...
Pa to je že pa smešno! Kot bi na Ministrstvu za zdravstvo imeli epidemijo...rdečk...? Hm, hecno...
Pa to je že pa smešno! Kot bi na Ministrstvu za zdravstvo imeli epidemijo...rdečk...? Hm, hecno...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AgJ1 ()
Jenulček ga pa poka v Tarči.
Koalicijska pogodba je praven veljaven dokument in je nad sporazumi, ki jih podpiše minister za zdravje in vlada, ki je objavljen v Uradnem listu RS.
Koalicijska pogodba je praven veljaven dokument in je nad sporazumi, ki jih podpiše minister za zdravje in vlada, ki je objavljen v Uradnem listu RS.
Če vlada podpiše nek sporazum, še ne pomeni, da bodo to tudi uresničili. Torej sedaj se vlada s sindikati usklajuje in pogaja, nato pa po podpisu lahko izjavijo, da so se samo hecali ter da ne morejo ničesar uresničiti.
Zdravstvena ministrica.press
Zdravstvena ministrica.press
Vlada je tudi ljudstvu obljubila 30k stanovanj. To ima prednost pred višjimi plačami javnega sektorja. Z nami je sklenil sporazum o teh stanovanjih preko volitev.
Quack !
Velkom tu Slovenistan.Na voljo imaš dve možnosti.
Prva je, da je ta baba brezmožganski kreten, ki nima popolnoma nobenega pojma kaj podpisuje.
Druga pa je, da ta baba ni neumna in točno ve kaj podpisuje in zakaj podpisuje.
Zdaj pa izbiraj med tema dvema.
Če je prišla do tega položaja ni neumna, tako da si lahko 100% da je druga možnost.
Quack !
WizzardOfOZ ::
a to se vladi že mal trga? https://www.zurnal24.si/slovenija/alban...
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
111111111111 ::
Zaradi tvoje in juretove žene že ne bom gum pumpal.
Saj se mi je zdelo, da levi hinvaci kolesarijo samo če niso pravi na oblasti. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Če je kdo tukaj lev, si kvečjemu ti.
Samo levi bi radi, da davkoplačevalci financiramo njihove žene za praskanje po riti.
In to izdatno financiramo. Pa še je premalo.
Samo levi bi radi, da davkoplačevalci financiramo njihove žene za praskanje po riti.
In to izdatno financiramo. Pa še je premalo.
c3p0 ::
Jenulček ga pa poka v Tarči.
Kaj pa je sploh delal tam? Je bil prisoten in predstavljen kot neodvisen strokovanjak, NVO kingpin, ali kaj druga? Se ne spomnim, kdaj sem ga kje imel možnost obkrožit.
111111111111 je izjavil:
Just don't stop that sweet NVO money flowing in bomo tiho kot miške, so si rekli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()