Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"
Temo vidijo: vsi
K Leonard ::
bbbbbb2015 je izjavil:
Iz navedenega:
https://www.rtvslo.si/slovenija/dominik...
kdo je zamenjal telefon in se je Signal številka spremenila, ni povsem gladek. Hkrati štirje.
Če smo že pri imenih.
Gladka nista, oziroma čista nista tako Simić kot Jevšek, ki sta zagovarjala da se z zamenjavo telefonov nič ne skrije. Sporočila v Signalu je seveda mogoče prebrati zgolj na telefonu. Oba kot bivša kriminalista bi to pač morala vedeti. Očitno so tule v raboti skupaj SD+SDS. Dvomim da bi drugače Simić nastopil tako kot je.
bbbbbb2015 ::
bbbbbb2015 je izjavil:
Iz navedenega:
https://www.rtvslo.si/slovenija/dominik...
kdo je zamenjal telefon in se je Signal številka spremenila, ni povsem gladek. Hkrati štirje.
Če smo že pri imenih.
Gladka nista, oziroma čista nista tako Simić kot Jevšek, ki sta zagovarjala da se z zamenjavo telefonov nič ne skrije. Sporočila v Signalu je seveda mogoče prebrati zgolj na telefonu. Oba kot bivša kriminalista bi to pač morala vedeti. Očitno so tule v raboti skupaj SD+SDS. Dvomim da bi drugače Simić nastopil tako kot je.
Pri kazenskem pregonu je važen element pregona naklep. Če ti tega ne dokažejo, si sicer odškodninsko odgovoren. Prav zanimivo bo sedajle, se bo spremljalo, kako bodo navedeni štirje skrivali svoje premoženje. In Pipanca.
Ker v VSAKEM primeru pa so odškodninsko odgovorni. Vsaj Pipanca gotovo.
arnecan1 ::
Malidelničar je izjavil:
Jaz vidim več težav, ki se jih ne naslavlja:
1. Pipanca postane "herojka" in v končni fazi ne odgovarja za to da je osebno podpisala tisti dokument
2. SD je kriva nadomesti jo "rešitelj" Svoboda - model plenjenja ostane
3. Afera "palača" ne naslavlja poblema korupcije na nižjih nivojih JS plus na raznih agencjiah, direktoratih
V tem trenutku je torej v interesu, da se Pipanca žrtvuje in še malo poglobi tole afero, da pride na plano še več umazanij iz javnega sektorja in paradržavnega sektorja in političnih ozadij.
Morda jo lahko v to prepričamo, da bo na koncu kazenska obtožba milejša, ker se je žrtvovala za dobro države :)
Saj Pipanco so hoteli žrtvovati in so ji ponujali službo pri Čeferinu, Jankoviću, pa mogoče še kaj.
Pa se je nekje zalomilo ali na osebni ravni ali kje, sedaj pa jemo kokice in gledamo dramo v živo.
Samo upam, da še kaj pride na plano. Modus operandi določenih strank npr. Če pride kakšna nezakonita ali nemoralna rabota na plano, nekoga žrtvujejo, da pomirijo javnost, za grešnega kozla pa v ozadju že poskrbijo. Za velike rabote pač žrtvujejo celo ministra.
P.S.: Me pa čudi, da sta kolesariat in civilna družba tiho glede na trenutno dogajanje.
lynxslo5 ::
Zanimivo, da so s prsti v marmeladi dobili tudi Malega Kardelja, ki je bil nekoč celo šef Računskega sodišča.
Unilseptij ::
P.S.: Me pa čudi, da sta kolesariat in civilna družba tiho glede na trenutno dogajanje.
Zakaj, ljudje ne pricakujejo, da bodo vsi uradniki in funkcionarji popolni ter da korupcije ne bo, integriteta in postenje pa bodo kar kipeli iz vsakega posameznika.... to je pac nerealno, priloznost rodi tatu, recejo, in v politiki je precej priloznosti.
Utemeljeno pa ljudje pricakujejo, da se rabote ne pometajo pod preprogo, da se predstavniki oblasti ne norcujejo iz njih, ces da je vse v redu in gre samo za konstrukte politicnih nasprotnikov, itd... In tukaj se zaenkrat stvari odvijajo cisto spodobno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unilseptij ()
primoz4p ::
Kako globoko je imela DŠP prste v marmeladi, ne vem, imam pa občutek, da ima Fajonova interes z miniranjem DŠP pomesti zadevo pod preprogo, narodu dati grešnega kozla, da bi zadeva potihnila. To, da bo/je policija in tožilstvo prevzelo primer, ne pomeni, da bodo dejanski krivci odkriti in odgovarjali za to.
To je odličen primer za raziskovalnega novinarja.
To da policija in tožilstvo prevzameta primer je potreben pogoj, da bodo krivci odgovarjali.
Seveda pa to ni zadosten pogoj.
Raziskovalno novinarstvo in kriminalistična preiskava se ne izključujeta.
TESKAn ::
Dobro razmišljanje: link.
Tl;dr: ni toliko poanta v tem primeru, ampak v tem, kakšen je način 'vladanja' starih strank (SDS, SD, NSi), lepo vidno po usklajenem odzivu penastega SDja, ki bi vse na hitro pometel pod preprogo in SDSa, ki pošlje simšiča, ki sicer ne vidi problema v poslu, bi pa ministrica vseeno morala odstopit. Se jim mudi, so že vsi slinasti ob misli na gradnjo nuklearke, ob kateri bo TEŠ6 izpadel kot primer dobre prakse...
Tl;dr: ni toliko poanta v tem primeru, ampak v tem, kakšen je način 'vladanja' starih strank (SDS, SD, NSi), lepo vidno po usklajenem odzivu penastega SDja, ki bi vse na hitro pometel pod preprogo in SDSa, ki pošlje simšiča, ki sicer ne vidi problema v poslu, bi pa ministrica vseeno morala odstopit. Se jim mudi, so že vsi slinasti ob misli na gradnjo nuklearke, ob kateri bo TEŠ6 izpadel kot primer dobre prakse...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
RedDrake ::
Dobro razmišljanje: link.
Lepo si izpustil tiste, ki so s tem "začeli" v Sloveniji - LDS in njene razne preobrazbe (v obliki Zares, PS+, SAB, in sedaj Svoboda).
Edini, za katere bi upal dati "roko v ogenj" da niso takšni iz trenutne zasedbe v parlamentu so Levica. Pa jih ne mislim nikoli voliti, ker ljudje z utopičnim razmišljanjem in pomanjkljvimi izkušnjami v realnem življenju pač niso primerni za nič drugega kot brainstorming. Takim daš kaj voditi, pa iz 30.000 stanovanj dobiš 5 stanovanj letno, zdravstveno zavarovanje, ki je sedaj cenejše za bogatejše in podobne idiotizme.
Zakaj pa kolesariata ni?
Bullshit razlog je naveden zgoraj, kao "saj priznajo pa je ok". Dejansko gre pa za NVO-je, kulturnike in druge paradržavnike, ki so vsi v 99,99% odvisni od državnih jasli. In to takih, ki se "razumejo" s trenutnimi na oblasti - tudi SD-jem in lumpi v Svobodi. Torej je treba biti tiho in živeti, ker, halo kdo bo pa delal kaj drugega kot kofetkal in tuhtal ali naj ima novi poster, na katerem piše smrt patriarhiji belo ozadje z roza tekstom ali roza ozadje z belim tekstom, ali pa stara dobra rdeče-črna kombinacija (ki simbolizira kri in smrt).
Tu smo. Nikjer drugje. Brecelj vam je lepo povedal, da se po zdravstvu pleni. ZDAJ je čas, da greste pred parlament (ne vlado, parlament), in skandirate "lopovi" do onemoglosti. Pridem tudi jaz. In verjetno še mnogo ljudi, ki imajo poln organ Glanzkopfa, dona iz Magistrata, Murgelzwerga in ostale gamadi, ki hara že 30+ let (nekateri celo še z dodatnih 40 podlage).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()
marS ::
Tale je povedal vse, nič ni za dodati
https://twitter.com/USvobode/status/175...
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
Strici menijo, da Golob pušča kri tudi sebi:
https://www.delo.si/mnenja/komentarji/g...
No, to so strici ustrelili kozla. Golob pušča kri prevsem in samo SD in nikomur drugemu. Škodi njemu ta hip pravzaprav skoraj nič.
Blato še šprica, ter bo, po moje. še kar nekaj časa. Jutri bo zopet en sočen detajl na portalih.
Šoltes pravi, da je menjava štirih telefonov naključje. Kaj mu je?
https://www.delo.si/mnenja/komentarji/g...
No, to so strici ustrelili kozla. Golob pušča kri prevsem in samo SD in nikomur drugemu. Škodi njemu ta hip pravzaprav skoraj nič.
Blato še šprica, ter bo, po moje. še kar nekaj časa. Jutri bo zopet en sočen detajl na portalih.
Šoltes pravi, da je menjava štirih telefonov naključje. Kaj mu je?
Malidelničar ::
Opažam, da folk sicer dokaj naivno ščiti DŠP. Pravijo naj ostane in razkrije sivnjarije, ampak iz nje že delajo "mučenko":
To je iz Reddita:
https://www.reddit.com/r/Slovenia/comme...
Draga dr. Dominika Švarc Pipan; gledal sem Tarčo
Draga Dominika,
Ko sem te pred dve tednoma prvič videl na Tarči, sem si mislil: "Deluje zmedeno in vidi se, da stvari nima pod kontrolo. Najbolje, da takoj odstopi. Barabe so jo izigrale. Tako pač to v naši državi deluje. "
Ko sem te na tarči videl včeraj, sem videl nekaj čisto drugega. Videl sem odločnost, pripravljenost in sposobnost, da si opereš ime in razkrinkaš mešetarje, ki že desetletja kradejo narodu. Videl sem dva strica iz "nasprotnih polov", ki skupaj sodelujeta pri diskreditaciji tebe, hkrati pa ju malo briga za umazane posle njunih kolegov. Bojijo se te.
Hvala, ker biješ ta boj. Verjamem, da ti v zadnjem času ni lahko in da se je ob takih pritiskih najlažje umakniti.
Upam, da se zavedaš, da marsikdo navija za tebe. Delati dobro je težko. Delati dobro, ko ti nekdo načrtno nastavlja polena pod noge in izkorišča osebne stiske, je skoraj nemogoče.
Ko boš razkrila vse pokvarjene gospode in gospe, ki so ti jo zagodli, pa vseeno odstopi, ker se spodobi. Napake delamo vsi. Ne znajo pa vsi napake priznat in za njo sprejet posledic. Volitve so pa itak vedno za vogalom.
Lepo te pozdravljam,
državljan RS
To je iz Reddita:
Draga Dominika,
Ko sem te pred dve tednoma prvič videl na Tarči, sem si mislil: "Deluje zmedeno in vidi se, da stvari nima pod kontrolo. Najbolje, da takoj odstopi. Barabe so jo izigrale. Tako pač to v naši državi deluje. "
Ko sem te na tarči videl včeraj, sem videl nekaj čisto drugega. Videl sem odločnost, pripravljenost in sposobnost, da si opereš ime in razkrinkaš mešetarje, ki že desetletja kradejo narodu. Videl sem dva strica iz "nasprotnih polov", ki skupaj sodelujeta pri diskreditaciji tebe, hkrati pa ju malo briga za umazane posle njunih kolegov. Bojijo se te.
Hvala, ker biješ ta boj. Verjamem, da ti v zadnjem času ni lahko in da se je ob takih pritiskih najlažje umakniti.
Upam, da se zavedaš, da marsikdo navija za tebe. Delati dobro je težko. Delati dobro, ko ti nekdo načrtno nastavlja polena pod noge in izkorišča osebne stiske, je skoraj nemogoče.
Ko boš razkrila vse pokvarjene gospode in gospe, ki so ti jo zagodli, pa vseeno odstopi, ker se spodobi. Napake delamo vsi. Ne znajo pa vsi napake priznat in za njo sprejet posledic. Volitve so pa itak vedno za vogalom.
Lepo te pozdravljam,
državljan RS
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Malidelničar je izjavil:
Opažam, da folk sicer dokaj naivno ščiti DŠP. Pravijo naj ostane in razkrije sivnjarije, ampak iz nje že delajo "mučenko":
To je iz Reddita:
Draga Dominika,
Lepo te pozdravljam,
državljan RS
Podpiram!
Dominika mora ostati! Dominika, drži se!
Dominika, daj pridi v kratki beli majčki. Bomo še povabli Fajonko. Fajonka že ima rdečo majčko. Vodo za polivanje bomo dobili. Kamero imam. Karte bomo natisnili. Firmo imamo, davčni zavezanci smo (=davke plačujemo). Naj se resnica razkrije!
P.S.: Evidenco za malico bomo vodili, seveda. V času pavze boja seveda ne bo, nikogar ne bomo silili v boj z mokrii majčkami med malico. Boj bo omejen na 8 delovnih ur, morda bi to skrajšali na 6 ur. Luka Mesec nas bo zihr podprl. Od prihodkov bomo plačali davke. Še Boštjančič nas bo podprl. Morda bomo stisnili toliko, da bo za eno parkirišče brez stavbe.
Za 30.000 stanovanj iz našega davka pa ne bo. Tok dobri pa zopet nismo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2015 ()
fikus_ ::
Levica ni oz. je manj pokvarjena zaradi kratke dobe na politicni sceni.
Težava pri njih pa je, da pripovedujejo pravljice.
Težava pri njih pa je, da pripovedujejo pravljice.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
sbawe64 ::
Malidelničar je izjavil:
To je iz Reddita:
Draga Dominika,
Lepo te pozdravljam,
državljan RS
Tole spominja na afero europoslanca Zorana Thalerja (borca proti korupciji po novoreku), potem ko so ga posneli.
nekdo je posnel celo video na temo
ter Dimitri find out meme
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Unilseptij ::
Po pravici povedano kar dober point. Ali se goljufija, povzročitev škode iz malomarnosti, zloraba položaja itd. preganjajo po uradni dolžnosti? Če da, potem bi res lahko že kdo kaj storil. Če bo tole predolgo trajalo, bomo spet poslušali, kako se je v tem času skrivala in prirejala dokumentacija, itd. Tudi Dominika sama, (še vedno) v vlogi ministrice za pravosodje! mora po uradni dolžnosti naznaniti sum kaznivega dejanja pristojnim organom, če so stvari res potekale tako kot pravi.
EDIT: Čeprav paše malo gledati, kako švicajo in vzdihujejo . Janševci nikoli niso dali vedeti, da jim je sploh mar, kaj šele, da bi jih kaj skrbelo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unilseptij ()
sbawe64 ::
X/twitter brez prijave pokaže samo prvi del (1/)
tole odprite (brez X/twitter prijave) v palemoon (ker jim je Let's Encrypt certifikat potekel 27/1/24) https://www.palemoon.org/download.shtml (obstaja navadna in portable verzija) , chrome in ff zato ne odpreta
https://nitter.net/USvobode/status/1753...
celotna nit:
1/🧵 Preveč prizanesljivo je našo državo imenovati za banana državo.
Namesto, da bi organi pregona, specializirana državna tožilstva in podobni serijski preganjalci kurjih tatov (ker to je njihov domet) odreagirali, zapečatili Ministrstvo za pravosodje, …
2/ …zaščitili dokaze, opravljali ekstenzivne razgovore z vsemi vpletenimi in vsakomur, ki je vsaj približno prišel v bližino nakupa “sodne” stavbe na Litijski, raziskuje zadeve kar ena izmed vpletenih, ministrica, ki je na čelu kompromitiranega organa.
3/ Ljudstvo pa pri tem navija. Ker nekdo, ki je predtem bil na gnilem ministrstvu sekretar, se potem predsedniku vlade kar sam ponudil za ministra, se objema z s korupcijo močno zaznamovanim županom,
hkrati pa samoizpovedno ne pozna slovenskega prava, je res super preiskovalec..
4/ Kje drugje na svetu je preiskovanje samega sebe, kjer je iz neba vpijoča potreba po tem, da preiskovalec opere krivde samega sebe, še tako zelo opevana kot izrazito moralno dejanje? Ker drugače bodo domnevno krivci izginili, stvari se pa pomedle pod preprogo.
5/ Gledamo dobesedno razkroj pravne države. V realnem času. Z izrazitim navijaštvom medijev in množic, češ, glej, kako bo ministrica zdaj razjebala svoje. Veselje, veselje. Edina relevantna posledica tega šova pa je, da se vsakršna možnost dejansko legitimnega pregona, razblinja.
6/ In ne, na koncu ne bomo dobili nekega razkritja korupcije in odgovornosti kradljivih kljukcev. Dobili bomo še bolj samopašno pajdaško državno sprego, kjer ko se ljudi dobi s prsti v marmeladi, sami vodijo postopke in narativ svoje odgovornosti. Kjer drug drugega obtožujejo,…
7/ …vsi zbrani dokazi pa so zbrani zdaj s pristranostjo enega, zdaj drugega akterja. Totalno ničvredni. Veliko hrupa za končen nič. Mogoče zgolj za ultimativni dokaz, kako gnilo ničvedna je naša “demokracija”. S tem, da bodo ta dokaz zaznali itak samo tisti, ki že zdaj vemo,..
8/8 kakšen gnojni tur je ta celotna država, z njenimi sistemi in institucijami, kjer nič ne deluje, le plačujemo jih vedno bolj. 🤢🤮
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
hendriks ::
AgJ1 ::
Zakaj Golob še ni odstavil te janšistke Švarc Pipanove? Zdej pa dost tega! A smo zato delali sranje s picikli?
Če ne bo takoj, bom ... nehal plesat!!!
Če ne bo takoj, bom ... nehal plesat!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AgJ1 ()
Kaze da jih je vec imelo prste v marmeladi in to iz razlicnih strank, tako da se v zakulisju dajejo, koga bodo žrtvovali da bo raja tiho.
In se EU volitve so pred vrati.
In se EU volitve so pred vrati.
c3p0 ::
Denar nima strankarske pripadnosti, zapravi se ga lahko za beli prah ali rdeče zastave, čisto odvisno od želja in prioritet.
Kolesarjenja seveda ni, Nika tudi je svojo tortico in je mirna. Raja bo pa zahtevala neko žrtev, ki bo predstavljena kot core problema. Morda več kot eno.
Kolesarjenja seveda ni, Nika tudi je svojo tortico in je mirna. Raja bo pa zahtevala neko žrtev, ki bo predstavljena kot core problema. Morda več kot eno.
HitraSperma ::
Root cause korupcije v politiki - SD in SDS, s roko v roki... Oboji "bivši" komunisti - naključje?
fgdsfjk
HitraSperma je izjavil:
Root cause korupcije v politiki - SD in SDS, s roko v roki... Oboji "bivši" komunisti - naključje?
Pa vešda, SDS so komiji isto kot murgelzwerg partija. Sej če dobro pomisliš, je tudi žrtev posilstva ista kot posiljevalec, de?/s
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AgJ1 ()
Nazaj k teoriji ali copy-paste zanimivosti iz
Strategija Ministrstva za pravosodje za boj proti goljufijam in korupciji, MINISTRICA dr. Dominika Švarc Pipan
Korupcija najpogosteje nastane zaradi pohlepa po ugledu ali denarju, nečimrnosti, nevednosti,
pomanjkanja integritete, pretirane uslužnost ...
Pri opredeljevanju tveganj morebitnih goljufij je treba poleg strokovno kritične presoje (poklicne
nezaupljivosti) upoštevati tudi naslednje razloge, ki vplivajo na goljufivo ravnanje
posameznika:
- priložnost: čeprav ima oseba motiv, mora imeti tudi priložnost. Priložnost lahko dajo
npr. ohlapni sistemi notranjega nadzora; vodstvo, ki omejuje ali ukine obstoječi nadzor;
nadzor se sploh ne izvaja. Verjetnost, da goljufija ne bo odkrita, je za goljufa temeljnega
pomena;
...
Konkretne okoliščine, ki prispevajo k nastanku korupcije lahko razdelimo po naslednjih
točkah:
? pomanjkljivo ali sploh neobstoječe, nejasno ali premalo uveljavljeno upravljanje in
vodenje organizacij in postopkov,
? netransparentno delovanje,
? pomanjkanje nadzora nad izvajanjem nalog in porabo finančnih sredstev,
? pomanjkanje ustreznih etičnih standardov in pravil vedenja,
? pomanjkanje ustreznih izobraževanj in usposabljanj zaposlenih o načinu izvajanja
njihovih nalog, o etiki ter integriteti,
? nedosledno ali nepravično kaznovanje kršitev pravil v družbi, organizaciji, podjetju ali
drugem subjektu,
? slab pretok informacij,
? zloraba svobode odločanja (diskrecijske pravice) zaposlenih - bodisi zato, da
omogočijo neko korist sebi ali drugemu, bodisi zato, ker zaradi tesnega poznanstva z
osebami pri svojem odločanju niso več nepristranski.
MP pri preprečevanju, odvračanju, odkrivanju in poročanju na področju boja proti goljufijam
sodeluje z vsemi relevantnimi deležniki. Faze preiskovanja, odpravljanja in pregona goljufij in
korupcije pa odstopi pristojnim institucijam oz. nacionalnim organom kot so policija, državno
tožilstvo, Nacionalni preiskovalni urad, Komisija za preprečevanje korupcije.
Strategija Ministrstva za pravosodje za boj proti goljufijam in korupciji, MINISTRICA dr. Dominika Švarc Pipan
Korupcija najpogosteje nastane zaradi pohlepa po ugledu ali denarju, nečimrnosti, nevednosti,
pomanjkanja integritete, pretirane uslužnost ...
Pri opredeljevanju tveganj morebitnih goljufij je treba poleg strokovno kritične presoje (poklicne
nezaupljivosti) upoštevati tudi naslednje razloge, ki vplivajo na goljufivo ravnanje
posameznika:
- priložnost: čeprav ima oseba motiv, mora imeti tudi priložnost. Priložnost lahko dajo
npr. ohlapni sistemi notranjega nadzora; vodstvo, ki omejuje ali ukine obstoječi nadzor;
nadzor se sploh ne izvaja. Verjetnost, da goljufija ne bo odkrita, je za goljufa temeljnega
pomena;
...
Konkretne okoliščine, ki prispevajo k nastanku korupcije lahko razdelimo po naslednjih
točkah:
? pomanjkljivo ali sploh neobstoječe, nejasno ali premalo uveljavljeno upravljanje in
vodenje organizacij in postopkov,
? netransparentno delovanje,
? pomanjkanje nadzora nad izvajanjem nalog in porabo finančnih sredstev,
? pomanjkanje ustreznih etičnih standardov in pravil vedenja,
? pomanjkanje ustreznih izobraževanj in usposabljanj zaposlenih o načinu izvajanja
njihovih nalog, o etiki ter integriteti,
? nedosledno ali nepravično kaznovanje kršitev pravil v družbi, organizaciji, podjetju ali
drugem subjektu,
? slab pretok informacij,
? zloraba svobode odločanja (diskrecijske pravice) zaposlenih - bodisi zato, da
omogočijo neko korist sebi ali drugemu, bodisi zato, ker zaradi tesnega poznanstva z
osebami pri svojem odločanju niso več nepristranski.
MP pri preprečevanju, odvračanju, odkrivanju in poročanju na področju boja proti goljufijam
sodeluje z vsemi relevantnimi deležniki. Faze preiskovanja, odpravljanja in pregona goljufij in
korupcije pa odstopi pristojnim institucijam oz. nacionalnim organom kot so policija, državno
tožilstvo, Nacionalni preiskovalni urad, Komisija za preprečevanje korupcije.
PRILOGA 1: Akcijski načrt k Strategiji MP za boj proti goljufijam in korupciji
Cilj 4: Vzpostavitev mehanizmov za zaščito prijaviteljev
Zap.št. / 3
Ukrep / Sprejetje Navodila o vzpostavitvi notranje poti za prijavo nepravilnosti
Kazalnik / Interna pravila za prijavo nepravilnosti in zaščito prijaviteljev.
Pristojna služba in sodelujoči / DKPČP vsodelovanju s KPK in MJU
Začetek izvajanja aktivnosti / 2023
Zaključek izvajanja aktivnost / 2023 31. 12. 2023
Tveganje za nedoseganje cilja / srednje
Edini ukrep, ki ima srednje tveganje za nedoseganje cilja poleg ukrepa "Izvajanje poizvedb v sistemu ARACHNE ali drugih podobnih orodij za podatkovno rudarjenje pri izvedbi administrativnega preverjanja postopkov izbire izvajalca po ZJN-3 ".
ps: Vsi ostali ukrepi imajo seveda nizko tveganje za nedoseganje cilja.
Hmm, ...
Cilj 4: Vzpostavitev mehanizmov za zaščito prijaviteljev
Zap.št. / 3
Ukrep / Sprejetje Navodila o vzpostavitvi notranje poti za prijavo nepravilnosti
Kazalnik / Interna pravila za prijavo nepravilnosti in zaščito prijaviteljev.
Pristojna služba in sodelujoči / DKPČP vsodelovanju s KPK in MJU
Začetek izvajanja aktivnosti / 2023
Zaključek izvajanja aktivnost / 2023 31. 12. 2023
Tveganje za nedoseganje cilja / srednje
Edini ukrep, ki ima srednje tveganje za nedoseganje cilja poleg ukrepa "Izvajanje poizvedb v sistemu ARACHNE ali drugih podobnih orodij za podatkovno rudarjenje pri izvedbi administrativnega preverjanja postopkov izbire izvajalca po ZJN-3 ".
ps: Vsi ostali ukrepi imajo seveda nizko tveganje za nedoseganje cilja.
Hmm, ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: primoz4p ()
Glede na necenzurirano:
https://necenzurirano.si/clanek/mnenja/...
in glede na 24kur:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/o...
Pipanca še ne bo šla. Še posebej, ker Fajonka ta signal pošilja golobarjem že kar nekaj časa:
https://siol.net/novice/slovenija/sd-v-...
SD je v čeljustih golobarjev. Če se umaknejo v opozicijo, bodo posredno priznali krivdo in izginili v pozabo. Če bodo še dolgo na ražnju, bodo izginili v pozabo.
Zaenkrat je še vedno tako, da afera polni novice, to bodo zdaj samo še stopnjevali. Verjetno si bo Golob kupoval čas, ter bo zopet zaprosil za pojasnila SD. Iz prve strani so izginili stavkajoči, reforme. Samo Litijska se svaljka. To si naj Fajonka kar odpiše, da bo hitro izginilo.
https://necenzurirano.si/clanek/mnenja/...
in glede na 24kur:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/o...
Pipanca še ne bo šla. Še posebej, ker Fajonka ta signal pošilja golobarjem že kar nekaj časa:
https://siol.net/novice/slovenija/sd-v-...
SD je v čeljustih golobarjev. Če se umaknejo v opozicijo, bodo posredno priznali krivdo in izginili v pozabo. Če bodo še dolgo na ražnju, bodo izginili v pozabo.
Zaenkrat je še vedno tako, da afera polni novice, to bodo zdaj samo še stopnjevali. Verjetno si bo Golob kupoval čas, ter bo zopet zaprosil za pojasnila SD. Iz prve strani so izginili stavkajoči, reforme. Samo Litijska se svaljka. To si naj Fajonka kar odpiše, da bo hitro izginilo.
Gregor P ::
Ne vem, če si SD lahko privošči iti ven glede na to, kako zadolženi so in koliko ust morajo interesno nahraniti
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Ne vem, če si SD lahko privošči iti ven glede na to, kako zadolženi so in koliko ust morajo interesno nahraniti
To ve tudi Golob in bo SD mesaril do daske. Ne bo še odslovil Pipance.
Je pa res, da so se lotili kredita:
https://nova24tv.si/izpostavljeno/l-je-...
Verjetno je pribitek 1,63%. Kakorkoli že, zdaj bodo mesarili in mesarili. Zdaj bo verjetno nekdo prijavil kredit Banki Slovenije, ki bo izvršila nadzor.
111111111111 ::
Ne morem verjet, da je prišel čas, ko je Nova24 navedena kot vir informacij... RTV je res pogrnil na celi črti. :(
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
cvalsr ::
Nova24TV je res bolj uboga in predvsem trobilo, a jo občasno vsaj malo pogledam.
Povedo stvari, ki jih "kakovostni svobodni" mediji zamolčijo ali pa zelo sfrizirajo.
Treba je gledati obe plati medalje!
Povedo stvari, ki jih "kakovostni svobodni" mediji zamolčijo ali pa zelo sfrizirajo.
111111111111 je izjavil:
Ne morem verjet, da je prišel čas, ko je Nova24 navedena kot vir informacij... RTV je res pogrnil na celi črti. :(
Veš, vir informcij. Kreditni pogoji, ročnost, vsota in obrestna mera so običajno navedeni v hipoteki. Včasih samo ročnost in vsota. Če gre za t.i. "neomejene" (nek drug izraz je, samo se ga ne spomnim) hipoteke, pa v bistvu samo kreditna pogodba. Kdor je videl izpisek, je videl te pogoje kredita.
Tako da to ni neka znanost. Zdaj, piše da je obrestna mera 1,63%. Če je to res ta obrestna mera, potem banka izgublja denar, ker bankirji (normalni), so 1-2 leti nazaj dajali po fiksni obrestni meri med 4 in 5%). Če pa je to pomota in gre za EURIBOR + 1,63% - je to še vedno zelo malo. Četudi je to prvovrstna stranka, je nekaj drugega zraven. Na primer, da vzameš kredit in vežeš 1 mio € kot depozit (potem se sicer postavi vprašanje, zakaj sploh rabiš tak kredit).
Normalno sigurno ni. Vsaj jaz mislim, da ne.
Wrop ::
V precej boljših časih, 5-10 let nazaj smo dobivali po 1,7 % pribitka na 6M EURIBOR za 10 letno (krajše) obdobje s porokom in zavarovanjem. Plus cel kup papirjev + podpisane izjave, da nismo politično izpostavljene osebe. Takrat je bil EURIBOR v minusu. Tole je pa baje celo fiksna obrestna mera, pa še v letu 2022.
Take (baje celo fiksne) obrestne mere v letu 2022, ob tako velikih zneskih in ročnosti ter ob taki starosti, pa lahko amorfna gmota samo sanja. Tako kot lahko sanja v pravno državo, ker okušati in občutiti se jo ne da.
Ampak na koncu koncev, amorfna gmota to hoče in podpira.
Take (baje celo fiksne) obrestne mere v letu 2022, ob tako velikih zneskih in ročnosti ter ob taki starosti, pa lahko amorfna gmota samo sanja. Tako kot lahko sanja v pravno državo, ker okušati in občutiti se jo ne da.
Ampak na koncu koncev, amorfna gmota to hoče in podpira.
HitraSperma ::
Nova24TV je res bolj uboga in predvsem trobilo, a jo občasno vsaj malo pogledam.
Tudi jaz včasih pogledam stran SD-ja, potrebno je imeti celostni pogled, se strinjam!!!
fgdsfjk
Fajonka grozi z zaupnico vladi na mehko:
https://siol.net/novice/slovenija/fajon...
Janša na trdo:
https://nova24tv.si/slovenija/aktualno-...
Sedaj se bo začelo mrzlično preštevanje, morda bo novi obraz moral skočiti gor kar na drveči vlak.
Spletkarometer pri vohunčku Murčiju je sedaj na robe rumenega, malček v rdečem. Čakamo zopet naslednjo kost.
To nekaj ziher bo. Preveril kokice... all good. Gremo!
Janša na trdo:
Sedaj se bo začelo mrzlično preštevanje, morda bo novi obraz moral skočiti gor kar na drveči vlak.
Spletkarometer pri vohunčku Murčiju je sedaj na robe rumenega, malček v rdečem. Čakamo zopet naslednjo kost.
Smrekar1 ::
Kolesariat in civilna družba vidita, da se vsaj del oblasti bori proti korupciji. Dokler so vladniki samo delovali v smer večje korupcije kaj dosti drugega kot demonstracije in protesti niti niso ostali. Gre za orožje obupancev - tako tistih, ki vidijo kako mafija ropa državo (kolesarji) kot tudi mafijcev, ki že vidijo policijske lučke za sabo (Rupar).
Kolesariat in civilna družba vidita, da se vsaj del oblasti bori proti korupciji. Dokler so vladniki samo delovali v smer večje korupcije kaj dosti drugega kot demonstracije in protesti niti niso ostali. Gre za orožje obupancev - tako tistih, ki vidijo kako mafija ropa državo (kolesarji) kot tudi mafijcev, ki že vidijo policijske lučke za sabo (Rupar).
Nakladaš nenormalno.
Vlada Janše je bila med leti 2020 in 2022:
https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada...
indeks koruptivnosti je padal. Začel je zopet rasti (država je postajala bolj koruptivna) s prihodom golobarjev & co.:
https://www.transparency.org/en/cpi/202...
Kolesariat je del korupcije:
https://www.dnevnik.si/1043033629
ki denar, prejet za neke cilje, troši nenamensko:
https://nova24tv.si/slovenija/l-aktivis...
bbbbbb2015 je izjavil:
Janša na trdo:
Prvi vir je pro SDS, drugi pa SDSov, tako da v tej luči jemlji napisano.
Lahko da se motim, Fajonovi je "vroče", bi rada rešila SD z žrtvovanjem njene "konkurentke" v SD, možno, da sta na bojni nogi. Dve muhi na en mah, če ji uspe.
bbbbbb2015 je izjavil:
Janša na trdo:
Prvi vir je pro SDS, drugi pa SDSov, tako da v tej luči jemlji napisano.
Lahko da se motim, Fajonovi je "vroče", bi rada rešila SD z žrtvovanjem njene "konkurentke" v SD, možno, da sta na bojni nogi. Dve muhi na en mah, če ji uspe.
Fajonka je v zelo prekarni poziciji, brez optimalnih izhodov:
a) odide v opozicijo, zaprejo se vrata ministrstev, sekretarčkov, vsega - ima pa za futrat dosti ust
b) dopusti mesarjenje, ki ga izvaja Pipanca, to ima hudo škodo za EU volitvah
c) glasuje za nezaupnico - potem bo morala v posteljo z najhujšim sovražnikom - SDS, če bo hotela imeti oblast
d) glasuje za nezaupnico, vlada pade, da bi na volitvah pridobila - dvomim. 30 dni do specialista anyone?
e) sama odstopi - s svojim sekretarčkom - da bi se ona odpovedala OZN? Ni šans. To je lifetime prilika za njo.
f) mečka in mečka - potiho grozi, vohunček Murči pa bo nizal afero na afero na afero - naslednji parlament bodo samo sanje
Ona manj dobrih opcij sploh nima. Samo slabe in bolj slabe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2015 ()
Tale "dvoboj" Fajon - Pipan kaže na babji ravs (človek ne verjame, kaj vse so ženske zmožne narediti ena drugi, če pridejo navskriž), ker se Fajonova tako trudi zminirati Pipanovo.
Mogoče bo še kaj prišlo v javnost, kot posledica "dvoboja", kar ne bi bilo slabo.
PS Moje pisanje ne pomeni podpore eni ali drugi.
Mogoče bo še kaj prišlo v javnost, kot posledica "dvoboja", kar ne bi bilo slabo.
PS Moje pisanje ne pomeni podpore eni ali drugi.
CiClon ::
Meni ni jasno kako lahko SD preźivi če vsaj Žibert nepremičninski mešetar ne pade...
Haha zakaj pa to? SD je lepo razširjena stranka, ki ni od včeraj kot razns gibanja in liste. Teh 5 ali 6% bodo nagrebli vsakič. So že imeli afere, zaradi ene kupljene bajte ne bodo propadli.
Je pa res, da so oni ciljali bolj na 15% kot pa na 5%. To je pa odplavalo po vodi.
Ne zaradi kupljene bajte ne bodo, ampak dvomim da bo levo članstvo toleriralo nakupe luksuznih stanovanj Žiberta in to takšne kjer se ne ve od kod denar in kjer so krediti vsaj ZELO neobičajni in za običajne smrtnike povsem nemogoči.
CiClon ::
Huh pa sej so bili SDjevci skozi premožni. Veš koliko milijonov ima šele Han pa je 30 let tam? Itd. Sandi Češko je bil najbogatejši slovenec nekaj let in hkrati siva eminenca SD.
SD niso volili metelkovci, rogovci, LQBIT...
Žibertovi nikoli niso bili premožni, so pa kar naenkrat postali odkar je Žibert v SD nekdo. Han in Ćeško sta podjetnika. Za Žiberta se pa ne ve od kod denar.
Žibertovi nikoli niso bili premožni, so pa kar naenkrat postali odkar je Žibert v SD nekdo. Han in Ćeško sta podjetnika. Za Žiberta se pa ne ve od kod denar.
Podpišem +1!
In to se bo sedaj začelo gledati. In da gre foter od Žiberta kupit na kredit 1,5 mio € vredno stanovanjece. Ne vem no. Še dobro, da je 70% davek na premoženje neznanega izvora on hold.
Bo pa sedaj fotr od Žiberta dobil FURS za vrat in bo pljačal najmanj 50% dohodnince in kakšno globico.
Mojo zelo bližnjo sorodnico je za podobne cifre prijavila banka in je morala dokazovati premoženje vse nazaj do leta 2009. S kupom bančnih izpiskov, debelim 3cm. In so jo spustili skozi po 2 mesecih preverjanj.
Bomo videli zdaj vatle za fotra od tegale Žiberta.
Če je dobil kredit, potem se ve od kot denar, bolj je vprašanje, na osnovi česa je dobil kredit???
Huh pa sej so bili SDjevci skozi premožni. Veš koliko milijonov ima šele Han pa je 30 let tam? Itd. Sandi Češko je bil najbogatejši slovenec nekaj let in hkrati siva eminenca SD.
Češko je overrated. Bil in bo. Evergrande in making. Vedno je prodajal z vzvodom 1:20 do 1:50, nafutran s krediti do daske. Vendar je podobno kot Enron, kredite skrival na off-limit firmah.
Čim je prodaja padla, so ga krediti požrli pri živem telesu.
Zdaj neka njegova žlahta, kobajagi kameradi probajo delati enako. Ko je Fajonka privlekla Češkota na ekran, nisem mogel verjeti svojim očem. Ne vem, morda je kaj doniral privat, da ga je vlekla v prvi plan.
Ni edini, ki to počne. Težava je vzvod. Ne veš, če je to prodaja ali ponzijeva shema. Kramo, kupljeno za en evro, mora prodati za 20€ do 70€ (ker je nekaj reklamacij in kala).
Nenazadnje je Trumpova hčera počela enako, le da z modnimi dodatki in šuhi. Ne vem no. In je tudi propadla ali pa se je nehala ukvarjati s tem, dokler je še bila v marginalnem plusu.
Češko in njegovi kobajagi kameradi so pase.