» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"

Temo vidijo: vsi
««
95 / 190
»»

Wrop ::

Zanimivo depolitiziran RTVprikaže najboljši kader stavbe.

Ob tem je treba poudariti, da so napisali za ministrico najbolj ugodno kvadraturo. Ker namreč se pojavljata dve precej različni številki, ki pa jo ministrstvo zgleda ni niti preverilo.

24 ur pokaže vsaj še dodatne slike.

Prejšnji kupec je plačal toliko, kot je vredna zemlja na kateri stavba stoji.
Ministrica kupi še stavbo, ki jo bo lahko samo še podrla. Razbita okna, vlaga, plesen, tega se zlepa ne znebiš, bogve kakšno je stanje strehe. Tole še za gojenje podgan ni dovolj dobro.

Kako je tole lahko skozi več različnih ljudi na ministrstvu ne vem. Najverjetneje je bilo treba nekoga poplačat. Še vedno imajo jokerja v rokah. Kriva je prejšnja vlada. Pipan bo samo povedala, da oni izvedejo slabe rešitve, ki si jih prejšnji niso upali, pa prekličejo dobre, ki so si jih.

bbbbbb2015 ::

Wrop je izjavil:

Ob tem je treba poudariti, da so napisali za ministrico najbolj ugodno kvadraturo. Ker namreč se pojavljata dve precej različni številki, ki pa jo ministrstvo zgleda ni niti preverilo.

To je stavba nekdanjega Hermesa Softlaba. Stavba je (bila svojčas) F.A.N.T.A.S.T.I.Č.N.A.
Steklene pisarne pa svojčas ultra modernistična steklena fasada.

Noter je ena mega avla. Ko sem prvič prišel tja, je bil noter en bronast spomenik, kjer je bila v bronu pogodba, ki so jo podpisali s HPjem za Omniback II program.

Kasneje so to ultra avlo predelali v pisarne, bolj ameriški stil, cubicli, s steklenimi stenami. Od tod verjetno razlika v kvadraturi. Ali šteješ to avlo kot pisarne (neto) ali pa kot hodnike (bruto).

Stavba je bila svojčas tako svetla, da prideš noter, pa sploh nimaš občutka, da prideš v stavbo. Streha zgoraj je bila steklena, če se prav spomnim. In stene pisarn mislim, da so bile tudi vsaj deloma steklene. Ko si prišel noter, si videl vse. Občutek ubitačen.

To je bila stavba, narejena za software developerje. Zdaj, če je tudi za sodnijo, ne vem. Osebno mislim, da ne, vendar je to samo moj pogled.

Ni pa klasična stolpnica, uno, zidovi pisarne vrata, normalna streha.

Zgodovina sprememb…

sir-omak ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Stavba je (bila svojčas) F.A.N.T.A.S.T.I.Č.N.A. Steklene pisarne pa svojčas ultra modernistična steklena fasada.

L51 je bila za slovenski IT precej nadstandard, žalostno sicer, kaj je ostalo, ampak zaslužit v navezavi z državo pa se da vedno fino.

Gregor P ::

Verjetno sodniki, odvetniki in stranke, sploh pa sodne razprave le rabijo malo več zasebnosti.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

arnecan1 ::

Nisme prav razumel članka na RTV, prvotna ocena sodne cenilke gradbene stroke in nepremičnin je stavbo, preden jo je leta 2020 kupil Vežnaver, ocenila na 2,9 milijona evrov in navedla, da je njena neto tlorisna površina z vštetim atrijem 4.603,50 kvadratnega metra, uporabna površina pa 2.761 kvadratnih metrov.

Potem je Vežnaver eno leto po nakupu, torej 2021 dal izdelati izmero obstoječega stanja, ki je pokazala, da naj bi bila kvadratura stavbe večja od prvotne ocene, in sicer naj bi znašala 5.126,9 kvadratnega metra. A cenilno poročilo iz decembra 2023 v višini 7,7 mio, ki ga je Vežnaver predložil ministrstvu, kljub temu navaja prvotno kvadraturo stavbe.

A je bil cenilec Vežnaverja tudi sodno zapriseženi cenilec? Ker potem bi njegova ocena morala biti verodostojna. Bi morala biti, saj v primeru nestrokovnega dela ali celo goljufije lahko izgubi licenco.

Glede na tako velik razkorak med cenitvama, zakaj? Na račun večje površine? Ker Vežnaver predloži v cenitvenem poročilu 4.603,50 in ne 5.126,9 kvadratnih metrov. Torej večja površina ni vzrok toliko višje cene. A je Vežnaver kaj vlagal v stavbo? Ni zaslediti. Tudi cene niso v 3 letih zrasle za več kakor 100 %.

Glede na napisano bi bilo smiselno, da sodno ministrstvo naroči svojega sodnega cenilca. V igri je velik denar in nejasnosti glede kvadrature ter ogromen razkorak v roku samo 3 let med obema cenitvama. Sodni cenilec bi v resnici moral podati realno cenitev, ampak država kot skrben gospodar bi morala pri tako veliki vsoti riskirati par tisoč evrov za novo cenitev.

Najmanj šlamastika in negospodarno ravnanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()

arnecan1 je izjavil:

Glede na tako velik razkorak med cenitvama, zakaj? Na račun večje površine? Ker Vežnaver predloži v cenitvenem poročilu 4.603,50 in ne 5.126,9 kvadratnih metrov. Torej večja površina ni vzrok toliko višje cene. A je Vežnaver kaj vlagal v stavbo? Ni zaslediti. Tudi cene niso v 3 letih zrasle za več kakor 100 %.
Najmanj šlamastika in negospodarno ravnanje.

Povečanje kvadrature gre verjetno na račun fasade. Stavba je svojčas imela izolacijo, ter velika okna, potem pa eno kovinsko konstrukcijo in potem kar na eni razdalji cirka 2m še stekleno fasado.

Verjetno je stara cenitev bila na stari notranji gabarit stavbe, nova cenitev pa na zunanji (2m večji) gabarit steklene fasade.

To stavbo imam jaz v spominu kot fantastično. Ta stavba je vredna tega denarja, če veš, kaj boš z njo. Za software developerje je sigurno zelo primerna. Pa ni važno, če jemlješ 4,6k ali 5,1k m2 kvadrature.

To vložijo cirka 5 - 9 mio EUR in bi bila fantastična softversko developerska stavba. Fantastična.

Za sodnijo pa je, najbrž res, neprimerna. To si bolj predstavljam neko klasično stavbo, okna vrata, beton opeka. Pa morda 3m secesijski visoki stropovi, kot so to današnja sodišča.

Cena je sigurno v redu. Problem bolj vidim v konfiguraciji stavbe. To ni univerzalna poslovna stavba.

Zgodovina sprememb…

Urbano#Desno ::

Bajte kjer je vse v steklu so totalna katastrofa za bivanje in delo.
Tko da je tole nasprotje fantastičnemu.

Urbano#Desno je izjavil:

Jaz sem tja prihajal na šolanja in sestanke. Meni se je zdela fantastična. Vsaj takrat so se senčila spuščala gore-dole avtomatsko. Vse je bilo na tipko. To je bilo pa tako hi-tech, da dol padeš že za tiste čase.

Ne bom pozabil ko smo imeli predstavitev, pa je bil nek kekec, kao nek pripravnik. Vse sončno. Nakar bi moral zatemniti sejno sobo. Išče išče, sploh ne najde, kako se to zatemni. Nakar so poklicali enega drugega, v steni je bilo vgrajeno tipkalo. Se je dotaknil tipkala, se je odprl panel na steni in panel na mizi, prižgal se je projektor. Senčila so se zaprla z elektriko in bili smo v popolni temi.

Pffff. Mi smo bili paf. To se sploh ne da povedati.

Ker na Cigaletovi, kjer sem jaz delal, smo vlačili žametna zaprašena senčila na roko, da je bilo kolikor tolikor ajd temno. Trije prostovoljci so to zvlačili, da je to bilo OK.

Zgodovina sprememb…

AgJ1 ::

bbbbbb2015 je izjavil:

feryz je izjavil:

Če prav zastopim, je sodstvo kupilo zgradbo, v katero se sploh ne mislijo preseliti? In že vnaprej protestirajo.
Ker, jasno, ni v centru žabarije.
Nobenih štacun ni. Kako naj hodijo v nabavo med delovnim časom?

Vem, katera stavba je to. 20+ let nazaj sem jaz hodil na šolanje točno tja. Nočna mora ubitačna. 3x so mi hoteli vlomiti v avto. Pa je bil služben zglajzan golf, resda z lepimi logoti na sebi.

Sem šel stran, pridem 10m, res 10m, že nek klinac pri vratih s šraufcigrom. Ga naženem, marš. Zgine za en kontejner smeti.

Nakar pridem do roba te stavbe, pogledam nazaj, ma pyčko materino, klinac zopet pri avtu. Ma se zaderem in ga naženem zopet. Pridem noter v avlo, si mislim, kaj če je uni zopet tam. Grem ven, zopet je bil tam.

Potem sem pa avto preparkiral točno pred vhod stavbe tam kjer je pisalo ne parkiraj. In sem ga iz učilnice oz. pisarne merkal non-stop.

Tam je slab becirk. Vsaj včasih je bil.

Glih prov potem, da bo sodnija tam. Bojo naredili red…, pa še bližje strankam bojo :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AgJ1 ()

Urbano#Desno ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Urbano#Desno je izjavil:

Jaz sem tja prihajal na šolanja in sestanke. Meni se je zdela fantastična. Vsaj takrat so se senčila spuščala gore-dole avtomatsko. Vse je bilo na tipko. To je bilo pa tako hi-tech, da dol padeš že za tiste čase.

Ne bom pozabil ko smo imeli predstavitev, pa je bil nek kekec, kao nek pripravnik. Vse sončno. Nakar bi moral zatemniti sejno sobo. Išče išče, sploh ne najde, kako se to zatemni. Nakar so poklicali enega drugega, v steni je bilo vgrajeno tipkalo. Se je dotaknil tipkala, se je odprl panel na steni in panel na mizi, prižgal se je projektor. Senčila so se zaprla z elektriko in bili smo v popolni temi.

Pffff. Mi smo bili paf. To se sploh ne da povedati.

Ker na Cigaletovi, kjer sem jaz delal, smo vlačili žametna zaprašena senčila na roko, da je bilo kolikor tolikor ajd temno. Trije prostovoljci so to zvlačili, da je to bilo OK.

Fancy. :))
Tam okoli 2000 sem tudi sam preživel nekaj časa v dotični bajti

Država bo seveda obnavljalo po načelu najnižje cene, kar pomeni žaluzije na roke.

Sam sem živel nekaj časa v zgradbi z steklenimi površinami in nekimi klasičnimi senčili in to je čisto preveč dela da držiš neko konstantno osvetlitev.
Še posebej vzhodna / zahodna stran je jeba ali moraš full zatemniti da ne nabija sonce ali pa imaš odprto ko ni sonca. Enako osvetlitev dosežeš z klasiko ki je ene 30 % površine stene v steklu.

feryz ::

AgJ1 je izjavil:

feryz je izjavil:

Kaj se pa potem pritožujejo?
Stavbo bodo uredili. Še petriču 10 milijonov in bo kot nova.

Če ne drugega, so vsaj računalnike že kupili.

:)):)) Točno, šleperji prenosnikov so zdaj na uležavanju v kleti v hrastovih sodih in ko bo bajta fertik, bojo taman v prime stanju.
5D šah igra tale ptičja junta, mi zgolj ne razumemo te visoke inteligence.
Morate vedeti, da so birokrati super sposobni in vidijo vsaj pol leta v prihodnost.
Una duhica ali karkoli je že, je že lani junija vedela, da se bo sodstvo selilo v to stavbo in nabavila opremo.
Če slučajno ne vejo, kje so šleperji s kompjuterji, naj pa toninčka pošljejo ponje. Ampak brž, da prej ne spizdi v Bruselj. Ker potem jih pa res ne bomo našli.

Wrop ::

Čeprav je pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan pretekli teden pred našo kamero pojasnjevala, da so ceno - ta je znašala 7,7 milijona evrov, kupnina pa je bila pred dvema tednoma tudi že nakazana - določili "s pomočjo cenilcev po popolnoma natančnem postopku in pravilih," pa je danes jasno, da to ne drži.

Ministrstvo namreč ni naročilo svoje preverbe cene, ampak je brez pomislekov sprejelo cenitev, ki jo je naročil in plačal prodajalec, to je podjetnik Sebastjan Vežnaver. Kot so nas včeraj prepričevali na ministrstvu, cenitve niso opravili, ker da država ne more ocenjevati nepremičnin, ki (še) niso v njeni lasti. Kar, na to so nas opozorili poznavalci, ne drži. Država bi, kot dober gospodar, po Zakonu o stvarnem premoženju naše države celo morala preveriti, kakšna je realna vrednost stavbe, ki jo namerava kupiti.

:)) Niti svojega cenilca niso poslali v stavbo, da bi ocenil vrednost. Burleska. Še slabše je, kot sem mislil na začetku.
To je že milo rečeno najmanj huda malomarnost celega ministrstva z ministrico na čelu. Prvič slišim, da morebitni kupec ne sme ocenjevati bodoče nepremičnine.

A pozor, po naših informacijah, ki nam jih je potrdilo več virov, je Vežnaver državi ponudil tudi nakup že prenovljene stavbe. Kupnina bi v tem primeru znašala več kot 16 milijonov evrov, kar je več kot šest milijonov evrov več, kot nakup in prenovo ocenjuje pravosodno ministrstvo.

Ministrstvo je ocenilo, da bi jo dodatna investicija v obnovo stala med 2,5 in 3 milijone €. Po čem to sklepajo, če pa niti cenilca niso poslali tja. :))

Ocenjenih 16 milijončkov za 2700 kvadratnih metrov uporabne površine. 5.800 € na kvadratni meter uporabne površine. Poslovni prostor :))

Najboljši smotrni nakup. Sploh za prodajalca. :)) Ko bi še ostali davkoplačevalci lahko tako poslovali z državo. Na jurja € davkov dobiš 10.000 € nazaj.

Glede na napisano, bi morda na ministrstvu morali opravljati mesečni preizkus opravilne sposobnosti?

Wrop je izjavil:

Čeprav je pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan pretekli teden pred našo kamero pojasnjevala, da so ceno - ta je znašala 7,7 milijona evrov, kupnina pa je bila pred dvema tednoma tudi že nakazana - določili "s pomočjo cenilcev po popolnoma natančnem postopku in pravilih," pa je danes jasno, da to ne drži.

Ministrstvo namreč ni naročilo svoje preverbe cene, ampak je brez pomislekov sprejelo cenitev, ki jo je naročil in plačal prodajalec, to je podjetnik Sebastjan Vežnaver. Kot so nas včeraj prepričevali na ministrstvu, cenitve niso opravili, ker da država ne more ocenjevati nepremičnin, ki (še) niso v njeni lasti. Kar, na to so nas opozorili poznavalci, ne drži. Država bi, kot dober gospodar, po Zakonu o stvarnem premoženju naše države celo morala preveriti, kakšna je realna vrednost stavbe, ki jo namerava kupiti.

:)) Niti svojega cenilca niso poslali v stavbo, da bi ocenil vrednost. Burleska. Še slabše je, kot sem mislil na začetku.
To je že milo rečeno najmanj huda malomarnost celega ministrstva z ministrico na čelu. Prvič slišim, da morebitni kupec ne sme ocenjevati bodoče nepremičnine.

A pozor, po naših informacijah, ki nam jih je potrdilo več virov, je Vežnaver državi ponudil tudi nakup že prenovljene stavbe. Kupnina bi v tem primeru znašala več kot 16 milijonov evrov, kar je več kot šest milijonov evrov več, kot nakup in prenovo ocenjuje pravosodno ministrstvo.

Ministrstvo je ocenilo, da bi jo dodatna investicija v obnovo stala med 2,5 in 3 milijone EUR. Po čem to sklepajo, če pa niti cenilca niso poslali tja. :))

Ocenjenih 16 milijončkov za 2700 kvadratnih metrov uporabne površine. 5.800 EUR na kvadratni meter uporabne površine. Poslovni prostor :))

Najboljši smotrni nakup. Sploh za prodajalca. :)) Ko bi še ostali davkoplačevalci lahko tako poslovali z državo. Na jurja EUR davkov dobiš 10.000 EUR nazaj.

Kot sem že rekel. To je bila svojčas super stavba. Vendar za en zelo poseben namen. Meni se vsote ne zdijo problematične. Večji problem je specifični namen.

To bi se sicer tudi dalo rešiti. Neko tehnološko ministrstvo se preseli noter. Recimo za gospodarstvo iz Kotnikove 5. Tja pa se preseli potem sodnija.

To se vse da.

Jaz vidim problem predvsem v tem, da je bila stavba zelo namenska in je še danes taka. In da je kot taka zelo draga, bila in bo, zaradi te specifike stekla. Meni je bila stavba vedno všeč, no enim tukaj ni. Čeprav mi je bila stavba všeč, je pa osebno ne bi kupoval, ker je taka high-maintenance stavba. Si ne predstavljam, da bo folk moral na roko vlačiti žaluzije. To je svojčas avtomatika delala.

Zgodovina sprememb…

Druga taka high-maintenance stavba je telekomov "stolp" v Mariboru. Stavba na polkrog, oziroma ni pravih kotov, to ne moreš normalno pohištva naročiti. Ravno tako hi-tech žaluzije (vsaj bile so), stekla ena prav posebna, imajo neko prevleko na zunanji strani. Odpiranje in zapiranje in žaluzije vse na elektriko.

Ima (imela je) avtomatsko klimatizacijo, v kleti globoko je bila EX mednarodna telefonska centrala.

Stavba se je - brez zajebancije - znala sama dati v protipotresni način. Čim se je potres zaznal, se je klimatizacija znižala, luči so se ugasnile, prioriteta se je dala SIEMENS EWSD centrali v kleti.

Imela je tudi avtomatsko halonsko gašenje. Na vratih je pisalo (samo v kleti): "AVTOMATSKO PROTIPOŽARNO GAŠENJE. OB ALARMU STAVBO NEMUDOMA ZAPUSTI".

Zdaj ali pokažeš da si top-šit ali nisi. Svojčas so vse mednarodne obiskovalce vodili tja. Niti telekomov "klavir" na Cigaletovi ni bil tako žmohten.

To pač daš dnar, da si top-šit.

T-2 je imel svojčas enak princip, samo sama stavba je bila pa 100x bolj ušiva. Na roko si moral odpirati okna in vlačiti žaluzije. ;)

Evo, zdele so dali denar za top-šit stavbo.

Zdele rabimo samo še top-šit sodnijo. Pravosodje sicer hoče imeti top-šit plačke, če prav razumem.

Evo, kaj se pritožujete? Vse bo top-šit. Davki že so. Do proper druge Švice nas loči samo še steklena fasada.

Zgodovina sprememb…

Kaj sedaj?

So na Ministrstvu za pravosodje naredili vse prav, preveč zaupali sodnemu cenilcu, se obnašali kot slab gospodar, bili celo domnevno koruptivni, so samo naredili napako, naredili dober posel?

Iz članka imam občutek, da se poskušajo nekaj opravičevati, češ da so zaupali sodnemu cenilcu. Torej so najmanj priznali, da so ravnali vsaj kot nevesten in slab gospodar?

In koliko je Vežnar vložil v renovacijo stavbe in kaj je obnovil? Samo lepotne popravke ali pa je bila to oreng renovacija?

primoz4p ::

Obtoženca na oslovsko klop, obsojenca pa v vlažno klet. :P

Ustavno sodišče je v postopku za preizkus ustavne pobude Stanka Omerzuja, ki je bila podana na seji v Mariboru 9. maja zavrnilo pobudo za začetek postopka za oceno ustavnosti drugega odstavka 77. člena Sodnega reda v delu, ki se glasi "razen če sodnik v posameznikovi zadevi določi drugače". Pritožnik je trdil, da je mesto obdolženca v razpravni dvorani prepuščeno sodnikovi izbiri, kar omogoča tudi namestitev na sredinsko klop, zaradi česar pa lahko prihaja do kršitev obdolženčeve pravice do varstva človekove osebnosti in dostojanstva. Ravno tako je kršena domneva nedolžnosti, pravica do obrambe in ostala ustavna procesna jamstva, saj je obdolženec odrezan od svojega zagovornika. S tem sklepom se niso strinjali trije ustavni sodniki: dr. Etelka Korpič-Horvat, DDr. Klemen Jaklič in Marko Šorli.
https://nova24tv.si/slovenija/l-ustavno...
https://www.us-rs.si/documents/04/78/u-...

nejc_nejc ::

https://siol.net/novice/slovenija/minis...

Evo tehnicni problem.
Hebes politikanstvo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Ministrstvo zaenkrat razdelilo 39 računalnikov, kupili so jih 13 tisoč

A ta bo tudi morala na test opravilne sposobnosti?

Že od časa zx spectrumov in commodirjev se ve, da ima ta roba rok trajanja.......ne vem no.

nejc_nejc je izjavil:

Že od časa zx spectrumov in commodirjev se ve, da ima ta roba rok trajanja.......ne vem no.

Pa mislim, da je rok trajanja ptičji junti tudi že potekel, ker to gre pa res že v absurde.

Jest tehnicno gledam.

nejc_nejc je izjavil:

Jest tehnicno gledam.

Sej nam je vsem jasno, razen tej gospe, ki je nabavila prenosnike na kile, da se računalnike ne kupuje na lager, ker pač napredek in zastarevanje.
Na kateri osnovi ona vleče ministrsko plačo, če ji niso jasne stvari, ki so jasne vsakemu normalnemu, ki ni v mladosti svetil s petrolejko? A to se ministri zaposljujejo zato, da se popolnijo številčne kvote in potem pač eci-peci-pec?

Utk ::

Zakaj gledate tehnično in logično, če je pa edini logično, da je šlo za navadno krajo? V najboljšem primeru ti računalniki zares obstajajo, so pa najbrž neki zanič kitajci, tudi tisto o poplavah smo najbrž narobe razumeli, niso za poplave, ampak iz nekih poplav, kitajskih. Nekdo kupil vagon tega za 10 jurjev in prodal državi prek vez za 6 mio.

V slabšem primeru računalnikov sploh ni. No, vprašanje če je to res slabši primer, ker uporabljal jih itak ne bo nihče, če jih ni, smo pa vsaj malo okolja prišparali. Je treba bit zelen, tudi pri kraji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

T440 ::

Še dobro da vsaj Finance vsake toliko časa upajo napisati kaj informativnega o naši vladi ki dobro dela:
- Golob je podjetnik, lastnik podjetja, direktorica njegova hčerka, posluje se z Borzenom, davkov pa nekako ne plačuje (seveda ne utajuje, on optimizira);
- ministrica Stojmen Duhova potrjuje, da so ženske kvote super stvar - slovenska javnost je potrebovala 39 računalnikov (toliko so jih razdelili), kupila pa jih je 13.000 (za rezervne dele verjetno);
- bodoča ministrica za kmetijstvo se tekom mandata dodatno izobražuje in pridobiva nazive;
- Luka Mesec in minister Maljevac dnevno servirata nove izgovore kaj se dogaja s ključi novih stanovanj za mlade;
- še vedno šišamo EU po inflaciji (nekdo mora biti prvi, ne?);
- Boštjančič bo izdal ljudske obveznice - sicer je znesek simboličen, donosnosti ne razkriva (zihr bo bogatija) ampak vrača Slovenijo na finančne zemljevide;
- zdravniki štrajkajo, sodniki štrajkajo, tožilci štrajkajo, upravne enote štrajkajo, šolniki bodo štrajkali ...
- zlobni podjetnik Pečečnik spravlja tekstilna podjetja v stečaj, Kordiš že brusi bajonete!

Realno: take štale v Sloveniji še ni bilo...

Daniel ::

bbbbbb2015 je izjavil:

feryz je izjavil:

Če prav zastopim, je sodstvo kupilo zgradbo, v katero se sploh ne mislijo preseliti? In že vnaprej protestirajo.
Ker, jasno, ni v centru žabarije.
Nobenih štacun ni. Kako naj hodijo v nabavo med delovnim časom?

Vem, katera stavba je to. 20+ let nazaj sem jaz hodil na šolanje točno tja. Nočna mora ubitačna. 3x so mi hoteli vlomiti v avto. Pa je bil služben zglajzan golf, resda z lepimi logoti na sebi.

Sem šel stran, pridem 10m, res 10m, že nek klinac pri vratih s šraufcigrom. Ga naženem, marš. Zgine za en kontejner smeti.

Nakar pridem do roba te stavbe, pogledam nazaj, ma pyčko materino, klinac zopet pri avtu. Ma se zaderem in ga naženem zopet. Pridem noter v avlo, si mislim, kaj če je uni zopet tam. Grem ven, zopet je bil tam.

Potem sem pa avto preparkiral točno pred vhod stavbe tam kjer je pisalo ne parkiraj. In sem ga iz učilnice oz. pisarne merkal non-stop.

Tam je slab becirk. Vsaj včasih je bil.

To je zgolj problem tega, da je ročni vnos podatkov po novem kriminaliziram, ker pač imajo vsi zelo veliko pravic. In samo slabše še bo.

AgJ1 je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Pa mislim, da je rok trajanja ptičji junti tudi že potekel, ker to gre pa res že v absurde.
Je še en vidik in sicer se mu reče garancija. Ta teče tudi če je roba v omari.
Ko jo vzameš ven in hočeš delati, ugotoviš, da ne dela. Garancija pa mimo.

sbawe64 ::

AgJ1 je izjavil:

diplomsko delo
https://plus.cobiss.net/cobiss/si/sl/bi...

doktorsko delo
https://plus.cobiss.net/cobiss/si/sl/bi...

Kot kaže, lahko prav vsak postane dr .

- Boštjančič bo izdal ljudske obveznice - sicer je znesek simboličen, donosnosti ne razkriva (zihr bo bogatija) ampak vrača Slovenijo na finančne zemljevide;

Obrestno mero še sporočijo, bo najbrž okoli 2%.
Za ta štos moraš imeti trgovalni račun in plačati davek na obresti.Za Patriote.

To je hujše kot Monty Python.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Hm, tole z nakupom stavbe Ministrstva za pravosodje pa je prava šlamastika.

Nategnili so jih kot zajce. In s tem nas državljane. Prekla Pipanova pa seveda nič kriva.

Za objektivno odgovornost izgleda še ni slišala. Nakup stavbe za 7 milijončkov bi si zaslužil malo bolj podroben pregled. Kako nikomur niso zazvonili zvonovi, da se v pičlih 3 letih stavba brez enega evra vložka v sanacijo podraži za 2,5 krat mi ni jasno.

Pa saj za takšen veliki nakup je nekdo moral skrbeti, si ogledati stavbo (ta je v katastrofalnem stanju), pozanimati za koliko je bila kupljena leta 2019 na dražbi, zakaj je tolikšen razkorak v ceni, poklicati oba cenilca in povprašati zakaj tolikšna razlika, najeti svojega nedovisnega cenilca, se pozanimati zakaj takšna razlika v kvadratnih metrih med obema cenitvama.... na koncu pa Žnidaršičeva še pove, da so v par minutah novinarji razkrili, da je v resnici obe cenitvi opravila ena in ista cenilka.

Kar bi lahko ugotovili na ministrstvu tudi sami, če bi poklicali oba cenilca. Ali je Vežnaver imel notranjega človeka na ministrstvu ali pa so tam res totalno nesposobni. Druga možnost je pravzaprav še malo slabša. Čeprav tako velik projekt ne bi smel biti v rokah enega človeka, pravzaprav vsak javni denar bi moral potrditi še vsaj en človek ali komisija, katera bi pregledala vska posel.

Na koncu pa se še izve, da je baje vse skupaj na plano prišlo samo zato, ker naj bi si holobovi svobodni neoperativci metali polena pod noge s SD nesposobnimi socialisti.

sbawe64 ::

arnecan1
https://necenzurirano.si/clanek/preisko...

ter

Švarc Pipan: v primeru nepravilnosti bomo razdrli pogodbo
Na to, da nakup nove sodne stavbe preiskuje NPU, se je danes odzvala ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan. Dejala je, da bodo kriminalistom posredovali vso zahtevano dokumentacijo. "V primeru ugotovljenih nepravilnosti pri izdelavi cenitve, ki je bila podlaga za sklenitev kupoprodajne pogodbe, bomo nemudoma sprožili postopke za ugotovitev ničnosti pogodbe in izvedli vse druge ustrezne ukrepe," je poudarila.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Hvala. Sem prečital. Približno podobno, kakor je bilo na Tarči.

Z pomembnim podatkom, katerega so razkrili na Tarči, da je zadeva na plan prišla zaradi notranjih bojev med svobodnjaki in socialisti.

Sedaj sem v to prepričan, saj o tem pišejo Holobovi plačani lakaji na Necenzurirano.

Samo, da ta trenutek še ne vemo, zakaj so svobodnjali to spravili v javnost.

A je možno, da SD izstopi iz koalicije ali pa da se vsaj skanibalizirajo med seboj do naslednjih volitev?

arnecan1 je izjavil:

Hm, tole z nakupom stavbe Ministrstva za pravosodje pa je prava šlamastika.
Upam, da se zajebavaš.
Ko takole ugibaš in razčlenjuješ, delaš doktorsko disertacijo zakaj, kdaj, kako...
Ker se mi drugače zdiš kar inteligenten. Čudno bi bilo, da ne bi iz aviona videl kraje davkoplačevalskega denarja in korupcije.

AgJ1 je izjavil:

Če ste jo pazljivo poslušali v izjavah, je omenila, da ni pravne podlage za to in ni pravne podlage za uno. In čaka pravno podlago.

Realnost je ta, da je baba dobila proračun, v nekem trenutku je ugotovila da ji bodo proračun sklestili, ker je bila napoved gospodarske rasti napačna (niso upoštevali izjemne inflacije v SLO).
Zato je šla in kupila 13k laptopov, brez softvera in brez operacijskega sistema.

Že samo usposobiti 13k računalnikov za delo, to rabiš tim ljudi, ter sigurno nekaj mesecev. Pod pogojem, da imajo vsi enake potrebe, kar jih verjetno nimajo.

Ostali v javni upravi so se začeli počasi zavedati, da je Duhova gnilo jajce in niso hoteli vzeti že itak starih in slabotnih PCjev, brez OS in brez programov. Saj normalno bi še kaj vzeli, samo zdaj je zadeva toliko toksična, da nočejo vzeti. Nenazadnje bi se lahko zgodilo, da bi takim v JU prerazporedili njihov lasten budget. Ker par let nazaj je država ljudskim univerzam sicer dala denar, da so si lahko kupili opremo. In so se LU teple za sredstva in PCje. Interes torej gotovo je.

In zdaj baba rine dalje sama. Najprej bo čakala in dobila pravno podlago, to je lahko teden dni, lahko eno leto. Nato se bo cufala z instalacijo suportom in ostalimi detajli. Ali pa bo pasivno čakala na pravne podlage 2 leti, če ne bo prej odstopila. In zvalila krivdo na nekoga, da ji ni zrihtal pravne podlage.

Ali pa bo kupljene PCje prevalila na pleča nekega sklada, to tudi namerava, pa naj se sklad zafrkava s 13k PCjev.

Osebno menim, da je 6 mio EUR zapravila brezveze. Teh 13k računalnikov bo njen feler, po katerem bo znana.

Zgodovina sprememb…

Feler?
To ti misliš. Ker očitno misliš, da ona nima nič od tega nakupa.
Drugače imaš prav, samo še čim bolj častno mora odstopiti in začeti zapravljati denar.

Feryz, do te vlade sem zelo kritičen. Se vidi iz mojega pisanja. In ja, sem sam zgoraj napisal, da je možno, da je Vežnaver imel človeka na ministrstvu in da je šlo za dogovorjeno goljufijo. Ampak zaenkrat ne bi upal reči, da je prekla Pipanova kriva drugače kakor pa, da so za njenim hrbtom delali goljufije ona pa se je sončila v slavi ministrice ter objemala z gazdo Jankovićem, namesto da bi delala in imela red na ministrstvu. Ali je kupec goljufal z pomočjo krtic na ministrtvu ali pa samo v navezi s sodno cenilko in izkoristil naivnost uradnikov pa ta trenutek ne bi vedel. Vsekakor je ta trenutek najmanj objektivno kriva. Če pa je bila v nakup še neposredno vpletena pa še subjektivno zaradi nestrokovnega nakupa. In seveda spregleda goljufije. Nenazadnje je bil na pogodbi njen podpis, čeprav dvomim, da je bila sama operativno vpletena v pregled posla. Je pa po moje vedela ali pa bi vsaj morala vedeti za koliko je narasla cena in da so bila velika neskladja v kvadratnih metrih stavbe. In bi jo moralo zanimati, 8 mio ni majhen denar.

Pa tisto, ko reče prekla Pipanova, da je cena v veliki meri narasla z 2 mio na skoraj 8 mio zaradi hipotek na nepremičnini je popolna nevednost. Ko se nepremičnina kupi na dražbi, kupec prevzame nepremičnino prosto vseh bremen.

To v praksi pomeni, da se vsa kupnina nameni za poplačilo hipotek na nepremičnini po vrstnem redu. Če je kupnina večja od hipotek, se preostanek kupnine nakaže prvotnemu lastniku. Če je kupnina manjša od hipotek, se vse hipoteke kljub temu zbrišejo, tudi tiste nepoplačane, nepremičnina pa preide v last kupca prosta vseh bremen.Torej kupec ve, da bo v vsakem primeru kupil nepremičnino prosto vseh bremen in le-te ne vplivajo na ceno nepremičnine niti za en cent. Kaj šele za kakšen milijonček.

P.S.: Pa še zelo agresivna je bila do Žnidaršičeve, zelo neprimerno, saj se le-ta ni do nje obnašala nič drugače kakor do drugih. Ko nekdo lapa v tri krasne ga pač prekine, da gost pove bistvo, ne pa kaj je včeraj jedel za kosilo.

Zgodovina sprememb…

Cena je narasla zaradi hipotek!?
Pa kdo tako govno sploh spusti pred mikrofon, kaj šele v politiko? Piz.. res nam ni pomoči.

Tv-ja ne gledam. Zakaj ne, si pa ti pojasnil. Nerad bruham od gnusa v dnevni sobi.

A, nisi gledal Tarče? Škoda.

Ko so vse tri kure iz koalicije začele govoriti o davkih je prav preko televizije fizično zadišalo po neznanju in populizmu te koalicije.

harvey ::

arnecan1 je izjavil:

A, nisi gledal Tarče? Škoda.

Ko so vse tri kure iz koalicije začele govoriti o davkih je prav preko televizije fizično zadišalo po neznanju in populizmu te koalicije.

A sem prav slišal, da je Asta Vrečko govorila o davčni reformi in govorila o 800 miljardah 8-O
Ministrica v vladi, ki sploh ne ve kolišen je letni proračun RS:))
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Ja, to tudi. Sicer je ni noben popravil, ker je bilo jasno, da je mislila 800 mio.

Ampak to tudi pokaže, kako je zmedena in nesigurna, ko beseda nanese na gospodarstvo. Kakor da bi žaba govorila o perju.

Drugega kakor splošne floskule o pravičnosti in uravnilovki pa ni spravila skupaj. Je Mesec tukaj bil dosti bolj suveren. Asta Vrečko je ne samo nekarizmatična, nima znanja, nima nastopa, nima samozavesti.

Jebemtiš, kakšno Tarčo pa smo gledali danes. Nisem si mislil, da bom kdaj pogrešal Sajovica. 8-O

Tudi jaz sem slišal Vrečko izprdek o 800 milijardah, tudi sama ga je slišala in upala, da nihče ni opazil, ni si pa upala popravit, ker nima pojma in ni vedela, če bi popravila prav.
Deluje kot ena učiteljica slovenščine, ki se je napiflala nekaj floskul in izven tega nima kaj pametnega za povedat, ker to pač ni njeno področje.
Najbolj mi je bila pa odvratna Klakočar s svojim pačenjem in oholostjo.
Tudi Pipanka je bila ohola kot ne vem kaj, čeprav si je dovolila zagonit 6 milijonov preveč denarja za eno nepremičnino. Upajmo, da ji ne bo pisal nigerijski princ, ker bo keš letel iz proračuna v Nigerijo kot bi rekel keks.

Edit: Hahahahaha, arnecan1, tole je bilo res groteskno, dobro si jo našel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AgJ1 ()

Potem ti bo tole še bolj všeč.

https://twitter.com/BojanPozar/status/1...

P.S.: Današnja tarča. Tri kure. Pa nočem žaliti, ampak tako je izpadlo. V sramoto vseh državljanov RS. Nov podn slovenske politike. Ko pogrešamo Sajovica in Arčona.

Pahor je bil svetlobna leta pred njimi, čeprav je skoraj zavozil Slovenijo leta 2010. In je tudi imel svoje napake.

Zgodovina sprememb…

Horas ::

arnecan1 je izjavil:

Potem ti bo tole še bolj všeč.

https://twitter.com/BojanPozar/status/1...

izgleda kot da je zavohala tihomirja :D
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: MrStein ()

Utk ::

Pravi ona, zakaj pa ne bi bla ministrica ena, ki nima pojma. Morda nas pa preseneti pa bo ok. Zakaj pa ne bi naredili kake napake, človek mora nekje dobit izkušnje. Ja u p*** m**** , a je minister in predsednik vlade res taka funkcija s katero se lahko nekdo igra in na njej pridobiva izkušnje? Kako lahko nekdo, ki misli da ni totalen bebec, kaj takega izjavi?

torentino ::

To ste pač bebčki levičarski izvolili, vsak podkupljen MSM vas lahko obrne kot zadnjo blondinko in popolnoma vam zaupam, da vas bo naslednji levi novi obraz znova položil na hrbet in razprl anus.
Taki pač ste, genetsko predisponirani za naivnost in bebavost.

Utk je izjavil:

Pravi ona, zakaj pa ne bi bla ministrica ena, ki nima pojma. Morda nas pa preseneti pa bo ok. Zakaj pa ne bi naredili kake napake, človek mora nekje dobit izkušnje. Ja u p*** m**** , a je minister in predsednik vlade res taka funkcija s katero se lahko nekdo igra in na njej pridobiva izkušnje? Kako lahko nekdo, ki misli da ni totalen bebec, kaj takega izjavi?

Dejansko se pridružujem, a je blont kardašianka bila na kakšni stvari? A je položaj ministra v vladi pripravništvo? Pa u piz.. m…., naj gre poplesavat pred častno četo!

torentino ::

Pa še tole lahko preberete, da si malo odpočijete od slavospevov Holobu na naših neodvisnih medijih:

https://www.plusportal.si/2024/01/11/do...

PacificBlue ::

Golob še ima več kot polovico mandata pred sabo. :)
I’m out.
:3

Že davno sem napisal, da so politiki in še posebej vlada, trop neinteligentnih opic, ki jim je edini cilj čim več pokrasti. Ampak še vedno se najdejo ljudje, ki dejansko mislijo, da je to nek zbir inteligence v Sloveniji. In da bodo drugi, nekaj, kdo ve kaj, izboljšali. Vsaj tako se lahko tudi tukaj bere, da če bi bil uni, bi bilo pa ... nekaj, baje.
Ampak tole, kar imamo zdaj, pa resnično presega zdravo pamet. Kot bi skupaj zbobnal trop norcev in bedakov, ki dejansko tekmujejo, kdo je bolj glup.
Še najbolj impresivna pa je glupost glavnega kapo di banda. Vseeno bi človek pričakoval kakšen možganski vozel od nekoga, ki je bil leta na čelu, vsaj za slovenske pojme, velikega podjetja. V resnici pa je tudi tukaj praznina. Najlepši pokazatelj, kaj so to javnosektorske službe. Only fools and horses, bi rekel Del.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

c3p0 ::

AgJ1 je izjavil:

Tudi jaz sem slišal Vrečko izprdek o 800 milijardah, tudi sama ga je slišala in upala, da nihče ni opazil, ni si pa upala popravit, ker nima pojma in ni vedela, če bi popravila prav.
Deluje kot ena učiteljica slovenščine, ki se je napiflala nekaj floskul in izven tega nima kaj pametnega za povedat, ker to pač ni njeno področje.
Najbolj mi je bila pa odvratna Klakočar s svojim pačenjem in oholostjo.
Tudi Pipanka je bila ohola kot ne vem kaj, čeprav si je dovolila zagonit 6 milijonov preveč denarja za eno nepremičnino. Upajmo, da ji ne bo pisal nigerijski princ, ker bo keš letel iz proračuna v Nigerijo kot bi rekel keks.

Edit: Hahahahaha, arnecan1, tole je bilo res groteskno, dobro si jo našel.

Milijarda, milijon... razlika je le par črk.

AgJ1 je izjavil:

Dejansko se pridružujem, a je blont kardašianka bila na kakšni stvari? A je položaj ministra v vladi pripravništvo? Pa u piz.. m…., naj gre poplesavat pred častno četo!

Ne vem točno katera diagnoza je to, mogoče kaj takega:

Pri bipolarni motnji se lahko pojavijo trije glavni simptomi: manija, hipomanija in depresija. Med doživljanjem manije se lahko oseba z bipolarno motnjo počuti čustveno močno. Bolniki se počutijo vznemirjene, impulzivne, evforične in polne energije. Med maničnimi epizodami se lahko pojavijo tudi tvegana in nepremišljena vedenja. Hipomanija je na splošno povezana z bipolarno motnjo. Podobna je maniji, vendar ni tako huda.

Vse lepo in prav, a taka oseba mora biti nekje na toplem in varnem, ne na politično izpostavljenem mestu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()
««
95 / 190
»»