Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"
Temo vidijo: vsi

primoz4p ::
Vsi so "čisti".
Katarina Kresal: Opravila sem test glede prisotnosti drog in sem "čista"!
Kdo trdi drugače pa ... se vidimo na sodišču :P)

arnecan1 ::
A zato, ker se "vsi" drogirajo, potem bi bilo treba pustiti mesca na miru? Že res, da ni edini, ampak je verjetno eden od redkih, kjer se mu po posnetkih vidi, da ima nonstop rilec v prahu. In glede na to kakšno škodo dela Sloveniji z njegovimi slaboumnimi zakoni, bi morda bilo pametno ga poslat na testiranje. Tako kot tistega nesposobnega odojka iz ministrstva za "solidarnost".
Mesec izgleda nekaj uživa.
Glede na to, da je star 36 let, bi počasi lahko prenehal. Jaz npr. mamil nisem nikdar užival, cigareti in alkohol, to je bilo dovolj, ko sem bil mlad.
Pa še zadnje čase kaže Mesec več let, kolikor jih ima. Izgleda, da na nekem področju pretirava. Otrok nima, kolikor mi je znano, kam da svojo energijo? V politiko ne, ker so rezultati porazni.

LeQuack ::
Zakaj misliš da toliko zvezdnikov in znanih umre od drog? Ko imaš vse, se vržeš pač v droge.
Quack !

StarMafijec ::
Pa zakaj menite, da se on drogira? Se pa verjetno velik del njegove baze. Pač buržoazija, ki se ima za levičarje, je pa kaviar levica.
Res pa je, da se je v zadnjih letih vsaj po izgledu kar hitro postaral.
Res pa je, da se je v zadnjih letih vsaj po izgledu kar hitro postaral.

PersonaRuda ::
Vsi so "čisti".
Hehe, še ena ki je delala test na urinu

Iz članka:
Katarina Kresal je danes na vzorcu urina dokazala, da se ne drogira in da ne konzumira psihoaktivnih zdravil.
“Zdravnik” je denimo zapisal: ” Testirati je potrebno lase, ker tam ostanki drog ostanejo precej dlje časa. Testi krvi in urina so povsem brezpredmetni po preteku parih dni. Saj se jih da na legalen način enostavno zminirati.”

c3p0 ::
Urinski testi na droge so smeh, ker lahko v epruveti prineseš magari "konjski" urin in ga daš kot vzorec, nihče te ne prešlata ali gleda ko polniš vzorec (pa še tam se da spaklat s cevko).
Potem pa pride ven tisti vic: "gospod, testi niso zaznali drog, ampak imate večji problem, namreč ste v menopavzi".
Potem pa pride ven tisti vic: "gospod, testi niso zaznali drog, ampak imate večji problem, namreč ste v menopavzi".

PersonaRuda ::
Saj to pravim. Če nekdo želi ovreči test drog bi ga moral ovreči preko las. In v politki ne bi smel nihče sedeti, kateri se drogira. To velja tako za Meseca kot Kresalovo ali Sanno Marin. Vsi trije so delali test preko urina. In to je potem dokaz, da niso čisti in da so se drogirali. So Nemci lepo pokazali leta 2000 kako se stvarem streže, ko so Daumu delali test iz las, kateri je potem pokazal da je bil pozitiven na droge. In to 2x. Drugi test se je delal še več kot teden dni pozneje...
Ti naši kekci pa nas prepričujejo, da se ne drogirajo, ko delajo teste iz urina. Pol pa svizec zavije čokolado v folijo...
Ti naši kekci pa nas prepričujejo, da se ne drogirajo, ko delajo teste iz urina. Pol pa svizec zavije čokolado v folijo...

Zgodovina sprememb…
- spremenil: PersonaRuda ()

StarMafijec ::
Ni problem, če se drogirajo. Problem je, ker teh drog ne privoščijo nam (= jih ne legalizirajo v državnem zboru).
StarMafijec je izjavil:
Ni problem, če se drogirajo. Problem je, ker teh drog ne privoščijo nam (= jih ne legalizirajo z glasovanjem v državnem zboru).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: StarMafijec ()

ripmork ::
Agree, hinavsko. Nekateri se sicer zavzemajo za legalizacijo marihuane, sam kaviar levica in parlamentarna buržuazija gotovo kaj konkretnejšega konzumirajo.
Če bi delali teste na laseh, bi imelo verjetno pol parlamenta zabrite frizure
Če bi delali teste na laseh, bi imelo verjetno pol parlamenta zabrite frizure

NuMaN ::
Prebilič zgleda ni novi obraz.
Kandidiral bo na EU volitvah, dogovarja se z Desusom ??? in Vesno.
Ah ja ...
Kandidiral bo na EU volitvah, dogovarja se z Desusom ??? in Vesno.
Ah ja ...

Olajuwon ::
Strici bodo najprej počakali, da vidijo kako se bo sedanja vlada odrezala na EU volitvah. Do takrat po mojem ne bodo mešetarili z novimi obrazi.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

A zato, ker se "vsi" drogirajo, potem bi bilo treba pustiti mesca na miru? Že res, da ni edini, ampak je verjetno eden od redkih, kjer se mu po posnetkih vidi, da ima nonstop rilec v prahu. In glede na to kakšno škodo dela Sloveniji z njegovimi slaboumnimi zakoni, bi morda bilo pametno ga poslat na testiranje. Tako kot tistega nesposobnega odojka iz ministrstva za "solidarnost".
Glede na to, da je star 36 let, bi počasi lahko prenehal. Jaz npr. mamil nisem nikdar užival, cigareti in alkohol, to je bilo dovolj, ko sem bil mlad.
Pa še zadnje čase kaže Mesec več let, kolikor jih ima. Izgleda, da na nekem področju pretirava. Otrok nima, kolikor mi je znano, kam da svojo energijo? V politiko ne, ker so rezultati porazni.
Luka: In to pušča hude posledice. Če 60 kvadratov veliko stanovanje v Ljubljani stane 200.000 evrov in si ga niti v sanjah ne moreš privoščiti, meniš, da moraš zaslužiti več. Človek si očita nesposobnost, naloži si več dela, potrudi za dodaten vir zaslužka, morda išče hiter zaslužek, se loti kriptovalut … Ena ključnih nalog Levice je pokazati ljudem, da je to stvar politične odločitve. Če bi država določila najvišje zneske najemnin, gradila stanovanja in pomagala, da ljudje do stanovanj pridejo, bi prej omenjeno stanovanje stalo nekajkrat manj. Tako posamezniku ne bi bilo treba garati 16 ur na dan, da bo ravno do penzije odplačal svoj kredit za stanovanje, potem pa od izmučenosti zbolel.

bbbbbb2015 ::
Luka: In to pušča hude posledice. Če 60 kvadratov veliko stanovanje v Ljubljani stane 200.000 evrov in si ga niti v sanjah ne moreš privoščiti, meniš, da moraš zaslužiti več. Človek si očita nesposobnost, naloži si več dela, potrudi za dodaten vir zaslužka, morda išče hiter zaslužek, se loti kriptovalut … Ena ključnih nalog Levice je pokazati ljudem, da je to stvar politične odločitve. Če bi država določila najvišje zneske najemnin, gradila stanovanja in pomagala, da ljudje do stanovanj pridejo, bi prej omenjeno stanovanje stalo nekajkrat manj. Tako posamezniku ne bi bilo treba garati 16 ur na dan, da bo ravno do penzije odplačal svoj kredit za stanovanje, potem pa od izmučenosti zbolel.
Veš kako je s tem... Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni. V svojem maloburžoaznem mehurčku sanjarita, vidi se, da nikoli nista realno počela karkoli, kar se šteje kot posel.
Mi pravimo, da si ne znata zaslužiti niti za skodelico mrzle kave. Sanjarita, severne države majo, javni sektor majo, vse majo.
Kakšno nakladanje. Severne države živijo od resursov, Norveška od nafte in rib, Finska ima lesno maso, Švedi pa so največji proizvajalci inženiringa, tudi razstreliv in municije. Če kdo, so Švedi profitirali od prve svetovne vojne enormno in od ropanja nasploh. Pa saj je Alfreda Nobela bilo z razlogom sram. Švedska je bila kraljevina, ki je v preteklih stoletjih ravbala vse do srednje Evrope. Od ravbanja so živeli odkar vedo zase:
List of wars involving Sweden @ Wikipedia
Alfredu Nobelu pa so nadeli vzdevek "največji trgovec s smrtjo na svetu".
Mislim, kako nakladata in Mesec in ta njegova gospica.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2015 ()

bbbbbb2015 je izjavil:
Veš kako je s tem... Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni. V svojem maloburžoaznem mehurčku sanjarita, vidi se, da nikoli nista realno počela karkoli, kar se šteje kot posel.
Mi pravimo, da si ne znata zaslužiti niti za skodelico mrzle kave. Sanjarita, severne države majo, javni sektor majo, vse majo.
Kakšno nakladanje. Severne države živijo od resursov, Norveška od nafte in rib, Finska ima lesno maso, Švedi pa so največji proizvajalci inženiringa, tudi razstreliv in municije. Če kdo, so Švedi profitirali od prve svetovne vojne enormno in od ropanja nasploh. Pa saj je Alfreda Nobela bilo z razlogom sram. Švedska je bila kraljevina, ki je v preteklih stoletjih ravbala vse do srednje Evrope. Od ravbanja so živeli odkar vedo zase:
List of wars involving Sweden @ Wikipedia
Alfredu Nobelu pa so nadeli vzdevek "največji trgovec s smrtjo na svetu".
Mislim, kako nakladata in Mesec in ta njegova gospica.
Prvič:
Ni bila ona njegova, ampak je on bil njen.
Drugič:
Povdarek je na bil (Oglasila se je bivša Luke Mesca: To je ponižujoče)
Kdo je nosil hlače v tem razmerju, je izven debate. Ima tudi svoj križ ta naš Luka. Realnost zana oreng vihteti svoj bič.
Manca G. Renko (PhD)
I am interested in cultural and intellectual history, critical theory, popular culture and theory of history.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: primoz4p ()

Kayzon ::
Ko bi ti vedel, koliko ljudi se drogira, izvršnih direktorjev, pravnikov, bi nehal pisat takšnih nesmislov. Če pa že, bi se morali testirati vsi v parlamentu, pa do tega ne bo prišlo, ker bi bila večina proti!
Razsvetli nas, kdo se drogira. Kava, cigareti in alkohol so izključeni. No, dajmo. Me prav zanima :)
Dejansko se ljudje na visjih polozaih pogosto posluzujejo drog,tudi ne manjka vzivanje ritalina in adderala..

ripmork ::
bbbbbb2015 je izjavil:
Kakšno nakladanje. Severne države živijo od resursov, Norveška od nafte in rib, Finska ima lesno maso, Švedi pa so največji proizvajalci inženiringa, tudi razstreliv in municije.
Jp. Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni, točno to. Meseci, Kordiši in podobni bi radi s severa skopirali močno socialo, tisto kar omogoča taisto močno socialo (močno gospodarstvo) pa shizofreno spregledajo. Neumnost, nesramna ignoranca, ali pa kombinacija obojega.

https://www.zurnal24.si/slovenija/vzaje...
Pa da vidimo.
Vzajemna se je tega lotila precej bolj natančno, čakal sem besede "svobodna gospodarska pobuda". Da jih neka vlada razformira, je res malo preveč. Potem pa pride še drugi del, da ne smejo več zbirati dopolnilnega zavarovanja.
Dopolnilno zavarovanje ni obvezna davčna dajatev, ampak storitev, ki jo je bilo mogoče kupiti na prostem trgu.
Zdaj samo da dajo začasno odredbo, da se zadrži izvajanje tega zakona (ali delov tega zakona) in da sodišče v to privoli. Pred novim letom se to sigurno ne bo zgodilo, po novem letu pa bodo sodniki morali zasukati rokave. Z ali brez 600€ povišice.
Za razliko od ostalih zavarovalnic so se tega lotili po pravilni poti, torej niso takoj leteli na vrhovna sodišča, ampak je začasna odredba pravilna pot.

bbbbbb2015 je izjavil:
Kakšno nakladanje. Severne države živijo od resursov, Norveška od nafte in rib, Finska ima lesno maso, Švedi pa so največji proizvajalci inženiringa, tudi razstreliv in municije.
Jp. Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni, točno to. Meseci, Kordiši in podobni bi radi s severa skopirali močno socialo, tisto kar omogoča taisto močno socialo (močno gospodarstvo) pa shizofreno spregledajo. Neumnost, nesramna ignoranca, ali pa kombinacija obojega.
Niti nisem prepričan, če je to njihov pravi namen. Bolj se mi zdi, da je to namen ala Jelinčič.
Nakladajo nekaj, kar mislijo, da je pač možno nekomu (naivcem) prodati. Sami pa vlečejo personalne koristi.
To je podobno kot Heider, ki je tiral neko "Avstrijo-Avstrijcem" politiko, na domačem gruntu pa zaposloval vse živo, od Slovencev, Romunov, pač kdo je bil cenejši. Javno pa se drl, da tujci (pa Slovenci niso tujci v Avstriji, so manjšina) odjedajo službe klenim Avstrijcem. Še dobro, da ga je smrt pobrala.
V najslabšem primeru ali celo najboljšem primeru postavijo "cenik" in glasujejo po ceniku. Jelinčič se je s svojim cenikom zajebaval, samo v tej zajebanciji je bilo dosti dosti dosti resnice. Da ne rečem, da je bila čista resnica, predstavljena v obliki šale.
S takimi "prodajalci" je pač tako, da v enem trenutku so kolektivno spregledani s strani volilcev, ter zanje ne glasuje praktično nihče več, oziroma samo še pripadniki stranke. To je recimo Jelinčič. Tak je bil Ehjavec, on je tudi sebe prodajal bolj, kot karkoli drugega.

Hm, tudi Mojmir Mrak je popljuval Holobovo vlado. https://www.rtvslo.si/slovenija/mrak-na...
Mrak: Na ekonomskem področju je ta vlada za zdaj eno veliko razočaranje
Pogovor z ekonomistom v Odmevih
Vlada oziroma koalicija je zastavljena predvsem okoli delitve kolača, bistveno manj poudarka pa je, kako ta kolač povečati, je v Odmevih dejal ekonomist Mojmir Mrak.
Vlada oziroma koalicija je zastavljena predvsem okoli delitve kolača, bistveno manj poudarka pa je, kako ta kolač povečati, je v Odmevih dejal ekonomist Mojmir Mrak.

Hm, tudi Mojmir Mrak je popljuval Holobovo vlado. https://www.rtvslo.si/slovenija/mrak-na...
Nov kolač je prišel za razdelit:
https://www.rtvslo.si/evropska-unija/sl...
Sem zihr da bodo iz te kolače poplačali sodnike in njihovo 1500€ povišico. Posledično bo tudi Vzajemna popušila na sodišču, ker pač Vzajemna jim ni dala denar, vlada pa jim je.
Quack !

Saj se 1/2 milijarde sliši dosti, ampak v resnici to ni denar, ki bi nas rešil. Za potešiti par želodcev bo, pa še to samo za nekaj časa.
Malo sodniki, malo spet kakšen NVO, kakšna investicija za bolnico in denarja več ne bo.
Malo sodniki, malo spet kakšen NVO, kakšna investicija za bolnico in denarja več ne bo.

Nov kolač je prišel za razdelit:
https://www.rtvslo.si/evropska-unija/sl...
Sem zihr da bodo iz te kolače poplačali sodnike in njihovo 1500EUR povišico. Posledično bo tudi Vzajemna popušila na sodišču, ker pač Vzajemna jim ni dala denar, vlada pa jim je.
To je enkraten denar, pa še tega je več kot pol kredita, pa še to je nekaj že bilo predplačano. Sodnikom še nihče ni nič dal. Je pa zelo zelo žalostno, da so noter projekti po Ljubljani, Maribor je čisto izpadel. Ter ostali manjši regionalni projekti.
Tudi ne verjamem, karkoli prekla reče, ne bodo sodniki dobili nič. Ker to bo pa potem tak plaz zahtev, da dol padeš. Verjetno golobarji računajo, da se bo to malo "pozabilo". Sodnija tega verjetno ne bo pozabila.
To bo še zanimivo, kako bodo regionalni golobarji zagovarjali ta centralizem. Denar pa bodo dobili seveda strici, ala Kolektor. Pa saj za to se ves čas gre. Za denar. Dokler bo denar pritekal stricem, je čisto vseeno, kaj golobarji obljubljajo ali delajo. Lomiti se bo začelo pred volitvami, rednimi, ne evropskimi.
Zgodovina sprememb…

Najbolj neumen je tisti, ki misli da bo javna agencija naredilo nekaj dobrega ali produktivnega. To moraš biti res naiven.
Quack !

IgorCardanof ::
Če bi bila dejanska želja kaj spremenit, bi to lahko imeli narejeno v mesecu dni. Dobro, kvalitetno, transparetno. Samo ni. Enostavno pa ne verjamem, da je celotno ministrstvo za kmetijstvo tako zabito, da ne vidi, kako se to reši. Je pa sicer res, da FDVjevci zelo presenečajo in morda dejansko pač samo niso dovolj sposobni.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IgorCardanof ()

Ne samo Lesi, tudi Lisko in prijatelice daje domotožje.
Odvzem goveda pri Krškem: ministrstvo odpravilo odločbo

Ne samo Lesi, tudi Lisko in prijatelice daje domotožje.
Če ne bi Matoz vzel v škripec to inšpektorico in če ne bi bilo podpore medijev in zbornic bi se ta kmet lahko slikal za te krave.
Tako pa bo verjetno zdaj Matoz stožil inšpektorico do daske, tudi do nivoja, da izgubi službo. To je tudi napovedal.

nejc_nejc ::
Če ne bi Matoz vzel v škripec to inšpektorico in če ne bi bilo podpore medijev in zbornic bi se ta kmet lahko slikal za te krave.
Ce bi blo vse proper bi se kmet slikal.
Pa mi dol visi.
Tle se vidi, saj lahko, kva nam pa morejo, saj je to normalno.

Drugi del
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/vlad...
Glej, to je trgovski trik, ki bi ga sicer morali prepovedati zakonsko. V Sloveniji je možen, v Avstriji in Nemčiji pač ne.
To je na svoji koži spoznala moja boljša polovica pred 5+ leti. Iskala je nek specifičen okvir za slike in to pod nujno, zato so kitajske zadeve in Amazon odpadli.
Našla je v Bauhausu, celo v katalogu je bilo. Saj okvirjev točno primernih je našla ogromno, samo so bili zelo zelo dragi. Ne vem ranga 200 € takrat. V Bauhausu je bilo to isto 30€. Ni mogla verjeti svoji sreči. V avto in gremo točno po to.
Pride tja, jaz z njo, išče gor išče dol. Tisti okvirji za 200+ € so bili vsi, unega za 30€ ni bilo. Nakar pokličemo prodajalko, ki odkrito prizna, da sta bila okvirja samo dva, pa še ta sta "rezervirana", nmekdo od osebja ju je vzel iz police in "shranil", da ju bo ob koncu šihta kupil.
Nakar reagira moj boljša polovica pa točno tako, kot so si vrli Bauhausovci zamislili. Ja če unega za 30€ ni "več", bo pa vzela unega za 200€. Saj cene so vse približno glih, ta 30€ pa itak ni bilo mišljeno kot da privabi folk v trgovino.
In to delajo vrli Bauhasovci še danes.
V Nemčiji zagotovo vem, da to ni dovoljeno. Nek moj sorodnik si je zaželel neko špecialno tehtnico za fitnisiranje, Lidl v Nemčiji je to sicer prodajal preko interneta, samo si moral tja in to sam prevzeti.
Kupim, pa piše, da se to lahko kupi samo v trgovini. Sem šel skozi Nemčijo z avtom, se ustavim točno na naslovu, ko je pisalo.
Pokaže se, da te tehtnice nimajo (več). Imeli so skoraj na las enake, samo dosti dražje. Globoko so se opravičili in smo se dogovorili, da izjemoma celo izdelek v Slovenijo pošljejo. Je poslovodja razložil, da izjemoma, ker so pozabili vzeti izdelek dol iz Interneta, bodo naročili in ga dobim po tej ceni. Da pa sicer "prodajanje" izdelkov z velikim popustom v bistvu ni dovoljeno, če tega izdeka nimaš.

Ce bi blo vse proper bi se kmet slikal.
Pa mi dol visi.
Tle se vidi, saj lahko, kva nam pa morejo, saj je to normalno.
Kmet ni ne vem kaj, te krave so bile v slabšem stanju kot krave od mojega pokojnega dedka, so hlev krav prodali, ko dedek več ni mogel skrbeti za krave. Temu in drugim kmetom bo to velika šola, da se ne zajebavajo s to "naravno" rejo in da se za živali brigajo. In kmet zagotovo ni bil proper. Daleč od proper.
Inšpektorjem pa bo to v velik poduk, da naj preveč ne hajpajo na te iber živaliljubke, ker bodo nekega lepega dne izgubili službo, pa še na Internet jih bodo dali. Pa še odškodninka pade, če bodo preveč lomastili po hlevu in podirali ograje.
Inšpektorji morajo korektno opravljati svoje delo, pregledovati, izdajati ugotovitvene odločbe, v nulo napisati zapisnike, dati roke za odpravo, dati kakšno globo, če je treba.Temu se reče inšpiciranje in to je funkcija države. Gojenje živali pri kmetu pa je gospodarska dejavnost, ne kloaka, kjer se nabirajo nutrijaljubke in konjeljubke vseh barv.
In una kura, ki se ji reče Meira Hot naj zdaj pojasni, kako je zdaj s tem, da zakon dovoljuje raznim ljubkam, da tacajo po posestvu in hlevu in podirajo ograje. Je rekla, da se to pa ne bo zgodilo. In zgodilo se je točno to.
Zgodovina sprememb…

Kar se trgivcev in trikov tiče...pač tako je, da ne bomo k zakonodaji.
Samo da neko uradno telo_proper sluzba sledi tej zadevi.
Pa dobr ali so sami IDIJOTI tam v službi, pa celo uradno objavijo in se kitijo z napisanim.
Ocitno.
Samo da neko uradno telo_proper sluzba sledi tej zadevi.
Pa dobr ali so sami IDIJOTI tam v službi, pa celo uradno objavijo in se kitijo z napisanim.
Ocitno.

Ko smo že pri zakonodaji, poglejmo še njene tolmače ... Ne Janez, Urša reši nas!
Sodni svet zaradi neuresničitve ustavne odločbe glede sodniških plač pisal Ursuli von der Leyen
Sodni svet je pisal predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen, in sicer glede neuresničitve ustavne odločbe glede sodniških plač. Ta naj bi bila izvedena do 3. januarja 2024.
Obvestili so tudi evropskega komisarja za pravosodje Didierja Reyndersa, predsednico Evropskega parlamenta Roberto Metsolo, predsednico Evropske mreže sodnih svetov Dalio Vasariene in Jožeta Štrusa iz generalnega direktorata evropskega komisarja za pravosodje. V pismu pišejo, da je bila problematika neustavnosti sodniških plač v poročilu Evropske komisije o stanju pravne države za leto 2023 zaznana kot ena od prioritet, ki jo mora nasloviti vlada. Tako vlada kot tudi državni zbor pa nista izkazala nikakršnih aktivnosti za uresničitev odločbe v roku, ki ga je postavilo ustavno sodišče, to je do 3. januarja 2024.
Sodni svet zaradi neuresničitve ustavne odločbe glede sodniških plač pisal Ursuli von der Leyen
Sodni svet je pisal predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen, in sicer glede neuresničitve ustavne odločbe glede sodniških plač. Ta naj bi bila izvedena do 3. januarja 2024.
Obvestili so tudi evropskega komisarja za pravosodje Didierja Reyndersa, predsednico Evropskega parlamenta Roberto Metsolo, predsednico Evropske mreže sodnih svetov Dalio Vasariene in Jožeta Štrusa iz generalnega direktorata evropskega komisarja za pravosodje. V pismu pišejo, da je bila problematika neustavnosti sodniških plač v poročilu Evropske komisije o stanju pravne države za leto 2023 zaznana kot ena od prioritet, ki jo mora nasloviti vlada. Tako vlada kot tudi državni zbor pa nista izkazala nikakršnih aktivnosti za uresničitev odločbe v roku, ki ga je postavilo ustavno sodišče, to je do 3. januarja 2024.

Ko smo že pri zakonodaji, poglejmo še njene tolmače ... Ne Janez, Urša reši nas!
To je povsem neprimerno. Tam imajo Goloba, on je dal obljubo, naj zdaj to rešijo z njim. S tem blatijo državo, kar sedaj počnejo.

Vcer me je policaj ustavu. Nisem bil privezan.
A sedaj naj se pa, recimo, župan s tem ukvarja.
Na tem nivoju in to od studiranih glav.
A sedaj naj se pa, recimo, župan s tem ukvarja.
Na tem nivoju in to od studiranih glav.

Kawhi ::
predvsem je idiotizem, da lahko ustavno sodišče samo odloči da so upravičeni do višjih plač, ker je kao neustavno da nimajo tako kot eni drugi funkcionarji. Argumentacija pa povsem za lase privlečena.

predvsem je idiotizem, da lahko ustavno sodišče samo odloči da so upravičeni do višjih plač, ker je kao neustavno da nimajo tako kot eni drugi funkcionarji. Argumentacija pa povsem za lase privlečena.
Veš, s tem je tako. To je neodvisnost veje oblasti. Tako kot je univerza neodvisna, ampak koliko glavarine dobijo, odloča vlada.
Povsem povsem neodvisnih vej oblasti ni. Prej bi lahko rekli soodvisna.
Ne vem, kako imajo drugje financiranje sodstva urejeno.

c3p0 ::
bbbbbb2015 je izjavil:
Tako pa bo verjetno zdaj Matoz stožil inšpektorico do daske, tudi do nivoja, da izgubi službo. To je tudi napovedal.
Jaz imam eno inšpektorco že na vrhovnem sodišču, je izgubila na prvi in drugi stopnji in se še kar ne da. Misli, da je pravnica, moja odvetnica se samo smeji, ko bere njene umotvore.
Verjetno ji je šlo že tedne, če ne mesece dela in se kar ne sprijazni da je spušila. Na naše stroške. Ampak "sporni" znesek pa je par evrov. Na koncu bo za plačat par k€ stroškov - meni.
Na male se upajo spravljati, strokovno so zelo šibki. A ta čivava grize enako kot veliki.

111111111111 ::
bbbbbb2015 je izjavil:
Kmet ni ne vem kaj, te krave so bile v slabšem stanju kot krave od mojega pokojnega dedka, so hlev krav prodali, ko dedek več ni mogel skrbeti za krave. Temu in drugim kmetom bo to velika šola, da se ne zajebavajo s to "naravno" rejo in da se za živali brigajo. In kmet zagotovo ni bil proper. Daleč od proper.
Edino kar se lahko očita, da je bilo pašno govoedo blatno. Drugače je bilo s kravami vse OK. Tako da ne bluzi, ker nimaš pojma. Več blata je bilo zaradi vremena, skratka nič kar bi opravičevalo odvzem krav. Sedaj pa čakam kakšne krave bo dobil nazaj. Dvomim, da so še vse žive.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

harvey ::
Ko pa M. Mrak poda tako oceno vlade, pa veš da gre vse v maloro...
In to ni ok, da je živina v blatu nad nivojem kopita. V tem primeru ni bilo za odvzem, je pa zrelo za ureditveno odločbo.
111111111111 je izjavil:
bbbbbb2015 je izjavil:
Edino kar se lahko očita, da je bilo pašno govoedo blatno. Drugače je bilo s kravami vse OK. Tako da ne bluzi, ker nimaš pojma. Več blata je bilo zaradi vremena, skratka nič kar bi opravičevalo odvzem krav. Sedaj pa čakam kakšne krave bo dobil nazaj. Dvomim, da so še vse žive.
In to ni ok, da je živina v blatu nad nivojem kopita. V tem primeru ni bilo za odvzem, je pa zrelo za ureditveno odločbo.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()

Daniel ::
Saj ravno to se cel čas poudarja. Zrelo za ureditveno odločbo. Ampak, ko si inšpektor in ti glavo filajo prijateljice veganke - živalske aktivistke pač včasih kakšno zakonodajno določeno malenkost spregledaš. In to so posledice. Dobro je, da se take ekscese uredi že v začetku, drugače bojo pač šli vse do vrha oblasti in bo to sprejeto kot nova normalnost.

111111111111 ::
Živina je bila v blatu zaradi obilnega deževja. In po večini pašne živinoreje se to dogaja, ob dolgih deževjih, ker se zemlja ne suši dovolj hitro. Se pa strinjam, da bi inšpektorica morala opozoriti in dati nek časoven okvir odprave pomankljivosti.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

MrStein ::
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/kmet...
Malo zamujam, ampak: pogledam na račun... Kruh stane 4,50 eur na kg
Pogledam famozno košarici : 0,20 eur na kg
20 kratna razlika
PS: čisto navaden mešan kruh kupujem
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Daniel ::
Država zaenkrat še ni ugotovila iz koga se dela norca. Vsi vpleteni so v udobnih zagotovljenih službah, torej tukaj nekega sekiranja ni, tudi če v javnost spuščaš totalne bedarije. Javnost to seveda dojema drugače (razen par čudežno zagretih primerkov) in izgleda, kot, da se vlada s temi dobro plačanimi analizami kvečjemu norčuje iz naroda in pobira te podatke za poročanje v EU kako super nam gre in smo še zmeraj raj pod Triglavom.

MrStein ::
Aja, še tole, iz časov, ki jih več ni:
Kruh in mleko (in bencin) sta se podražila za 80%, lokomotive pa so se pocenile za 80%. Inflacija je uradno 0%.
Z dodatkom: kdor trdi drugače, gre na goli otok...
Bonus točke tistemu, ki najde original.
Kruh in mleko (in bencin) sta se podražila za 80%, lokomotive pa so se pocenile za 80%. Inflacija je uradno 0%.
Z dodatkom: kdor trdi drugače, gre na goli otok...
Bonus točke tistemu, ki najde original.
Motiti se je človeško.