Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"
Temo vidijo: vsi
harvey ::
Malidelničar je izjavil:
Baje, da se pripravlja zamenjava Goloba? Požar ima neke info. Izgovor naj bi bile zdravstvene težave premierja (zdaj je imel operacijo kile, prej si je zlomil nogo), previsoke obrmenitve pri delu.
Kot bi dejal Vodeb hodi po napačnih poteh
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
TrumpDonald ::
Nov zakon o zasticit zivali?
Vzeli so zivali rejcu, v odgovoru novinarju pa da je govedo v hlevih ki BOJO tudi kupci?????!?!?!??!!!!!!!
WTFFFF???!??! Legalna kraja?
Kako za kurac inspektor VE da bodo kupci?? Je v spregi? Kaj pa ce krsitelj odpravi napake??? Pizda no, ce si kmet res ni druge kot da streljas nazaj na te aparatcike, itak vec kot 20let aresta ne mores dobit.
Vzeli so zivali rejcu, v odgovoru novinarju pa da je govedo v hlevih ki BOJO tudi kupci?????!?!?!??!!!!!!!
Kako za kurac inspektor VE da bodo kupci?? Je v spregi? Kaj pa ce krsitelj odpravi napake??? Pizda no, ce si kmet res ni druge kot da streljas nazaj na te aparatcike, itak vec kot 20let aresta ne mores dobit.
bbbbbb2015 ::
Parazit ki živi na račun države, je dobil državno stanovanje, vozi pa prestižni avto višje klase je uspela v novi fašistični ureedbi totarialne oblasti...sojenje brez zagovora. Takojšno obsojenje za 1 leto.
Nov dan nova zmaga za koruptivno sodstvo.
https://www.slovenskenovice.si/novice/s...
Očitno bo to prihodnost, da boš obsojen takoj, brez da bi imel možnosti se zagovarjati na sodišču. Takojšna obsodba umora, čeprav ni dokazov. Lepa prihodnost naše fašistične vlade!
Samo počasi. Kaznovalni nalog je "pohitrena" varianta kazenske obsodbe, kjer sodnik pač na nek način dosodi, da je obtoženi kriv. Če ne bi bilo teh nalogov, potem bi večino tujcev in te golazni raznorane morali obsojati po rednem postopku, odvetniki ipd. Te tujce se obsoja s temi nalogi.
Na ta nalog se lahko pritožiš in potem se to razveljavi in se smatra, da je potreben redni sodni postopek. Kolega so tako "obsodili", pritožil se je, vlačil so ga po sodiščih mislim da 9 let ali nekaj takega in ga tik pred zastaranjem oprostili.
Sigurno se bo sedaj za tegale obtoženca tole vleklo 5+ let, če je količkaj prič pa to.
Če se seveda pritoži na kaznovalni nalog.
hendriks ::
Torej, jasno je kaj mora desnica ko pride na oblast narediti (zdaj mora biti milosti in nekega sodelovanja z levico konec):
- ukinitev trajnih sodniških mandatov
- ukinitev vseh (čisto vseh) simbolov ki samo dišijo po totalitarizmu
- uvedba visokih finančnih kazni za tiste, ki promovirajo totalitarne simbole v javnosti
- ukinitev financiranja vseh NVO-jev, razen gasilcev
- uvedba enotnega 15% ddvja
- ukinitev ZZZS in prepustitev obveznega zdravstvenega zavarovanja trgu
- zasebne zdravstvene ustanove morajo postati del javnega zdravstva
- ukinitev progresivne lestvice obdavčitve plač in uvedba pavšala v višini 20%
- obdavčitev izplačila dobička pravnim osebam v višini 15%, po dveh letih brez davka
- ureditev državnih kmetijskih zemljišč nižje kvalitete v zazidljiva zemljišča velikosti 700m2 z možnostjo najema za 100 let, brez možnosti prodaje, vendar z možnostjo prenosa na potomce. Najem je možen osebam, ki vsaj 20 let živijo v Sloveniji
- uvedba večinskega volilnega sistema
- izgradnja NEK2 in NEK3
- uvedba obveznega naborniškega vojaškega sistema za moške stare 18 let
- ukinitev gornjega pavšala za plače ženskam, ki imajo vsaj 3 otroke (do 18leta) in hodijo v službo
- izplačilo mesečnega dodatka družini v višini 40% bruto plače moža v primeru, da žena ostane doma z željo, da bo do osnovne šole vzgajala otroke
- ukinitev RTV
- ukinitev mature v SŠ in uvedba sprejemnih izpitov na fakultetah
- prepoved promocije LGBT v osnovnih in srednjih šolah
- prepoved opravljanja poslovnih dejavnosti za dobo 3 let tistemu, ki je imel podjetje in katerega delavci niso dobili plač
- prenos izplačila bolniške na državo, če je delavec bolan več kot 14 dni
- sprejetje predlogov županov 11 občin za urejanje razmer otrok iz težavnih socialnih okolij
Tako. Tole mora desna vlada urediti. Zdaj pa zlijte žolč po meni.
- ukinitev trajnih sodniških mandatov
- ukinitev vseh (čisto vseh) simbolov ki samo dišijo po totalitarizmu
- uvedba visokih finančnih kazni za tiste, ki promovirajo totalitarne simbole v javnosti
- uvedba enotnega 15% ddvja
- zasebne zdravstvene ustanove morajo postati del javnega zdravstva
- obdavčitev izplačila dobička pravnim osebam v višini 15%, po dveh letih brez davka
- ureditev državnih kmetijskih zemljišč nižje kvalitete v zazidljiva zemljišča velikosti 700m2 z možnostjo najema za 100 let, brez možnosti prodaje, vendar z možnostjo prenosa na potomce. Najem je možen osebam, ki vsaj 20 let živijo v Sloveniji
- uvedba večinskega volilnega sistema
- izgradnja NEK2 in NEK3
- uvedba obveznega naborniškega vojaškega sistema za moške stare 18 let
- ukinitev gornjega pavšala za plače ženskam, ki imajo vsaj 3 otroke (do 18leta) in hodijo v službo
- izplačilo mesečnega dodatka družini v višini 40% bruto plače moža v primeru, da žena ostane doma z željo, da bo do osnovne šole vzgajala otroke
- ukinitev RTV
- ukinitev mature v SŠ in uvedba sprejemnih izpitov na fakultetah
- prepoved opravljanja poslovnih dejavnosti za dobo 3 let tistemu, ki je imel podjetje in katerega delavci niso dobili plač
- prenos izplačila bolniške na državo, če je delavec bolan več kot 14 dni
- sprejetje predlogov županov 11 občin za urejanje razmer otrok iz težavnih socialnih okolij
Tako. Tole mora desna vlada urediti. Zdaj pa zlijte žolč po meni.
Malidelničar ::
hendriks: ja po mojem popuščanja dolgoročno ne bo - mislim, da desnici gredo mednarodne razmere tu ful v prid, ker slovenska levica nima mednarodne podpore (vezali so se pa na Rusijo, Hamas, Srbijo in Venezuelo).
Vseeno pa mislim, da bo desnica šla še eno zmerno in spravljivo verzijo - sploh Logarjeva linija (ki niti ne bo desna) pa Janša bo ponovno nastopil državniško mirno kot na zadnjih volitvah. V bistvu bodo vsi na desni sredini mirni (tudi NSi, SLS), morda kakšna Resni.ca lahko bolj trdo nastopi.
Vseeno pa mislim, da bo desnica šla še eno zmerno in spravljivo verzijo - sploh Logarjeva linija (ki niti ne bo desna) pa Janša bo ponovno nastopil državniško mirno kot na zadnjih volitvah. V bistvu bodo vsi na desni sredini mirni (tudi NSi, SLS), morda kakšna Resni.ca lahko bolj trdo nastopi.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Daniel ::
Jaz Resni.ca ne jemljem več resno odkrar mi je sral po mojem sektorju. Verjamem pa, da s pravljicami lahko pridobiš ogromno volilno bazo.
Jaz Resni.ca ne jemljem več resno odkrar mi je sral po mojem sektorju. Verjamem pa, da s pravljicami lahko pridobiš ogromno volilno bazo.
Po katerem sektorju - zdravstvo?
Mislim, meni tudi niso ravno vredu, Stevanović ni ravno Chad tipa Trump. Ampak dolgoročno upam, da se bo ena trda desna scena pojavila v kampu ECR skupaj z Melonijevo, Le Penovo, VOX, Morawiecki. Recni.ca zaradi enih čudnih zadev nima tako velikega potenciala lahko pa pridejo v DZ. Prava resna opcija bi pa lahko potegnila takoj 10% IMHO.
Daniel: kakšna pa imajo stališča na tem področju in kaj te moti? V bistvu sploh ne vem, kakšen je program Resni.ce za to zadevo.
TrumpDonald: Populizem. Ker mainstream politiki ne naslavljajo več konkretnih težav ljudi. Pač potrebno bo začeti delati konkretne programe in ne samo simbolične floskule pod pretvezo "zmernosti", ki jo dirigira leva-progresivna sfera na Zahodu.
TrumpDonald: Populizem. Ker mainstream politiki ne naslavljajo več konkretnih težav ljudi. Pač potrebno bo začeti delati konkretne programe in ne samo simbolične floskule pod pretvezo "zmernosti", ki jo dirigira leva-progresivna sfera na Zahodu.
Mislim, da se je takrat v nekih objavah zavzemal za ukinitev živinoreje in da krave preveč rigajo. Bi moral poiskati. Bi razumel, če bi živeli v kakšni živinorejsko intenzivni državi, tako pa gre zgolj za poceni populizem za nabiranje glasov.
svecka ::
bbbbbb2015 je izjavil:
Parazit ki živi na račun države, je dobil državno stanovanje, vozi pa prestižni avto višje klase je uspela v novi fašistični ureedbi totarialne oblasti...sojenje brez zagovora. Takojšno obsojenje za 1 leto.
Nov dan nova zmaga za koruptivno sodstvo.
https://www.slovenskenovice.si/novice/s...
Očitno bo to prihodnost, da boš obsojen takoj, brez da bi imel možnosti se zagovarjati na sodišču. Takojšna obsodba umora, čeprav ni dokazov. Lepa prihodnost naše fašistične vlade!
Samo počasi. Kaznovalni nalog je "pohitrena" varianta kazenske obsodbe, kjer sodnik pač na nek način dosodi, da je obtoženi kriv. Če ne bi bilo teh nalogov, potem bi večino tujcev in te golazni raznorane morali obsojati po rednem postopku, odvetniki ipd. Te tujce se obsoja s temi nalogi.
Na ta nalog se lahko pritožiš in potem se to razveljavi in se smatra, da je potreben redni sodni postopek. Kolega so tako "obsodili", pritožil se je, vlačil so ga po sodiščih mislim da 9 let ali nekaj takega in ga tik pred zastaranjem oprostili.
Sigurno se bo sedaj za tegale obtoženca tole vleklo 5+ let, če je količkaj prič pa to.
Če se seveda pritoži na kaznovalni nalog.
Ah seveda, te famozni lažnivi hitri postopki so poznani za tujce... 2 leti od posilstva pa še narok ni razpisan. Ta čas pa se posiljevalec svobodno sprehaja in potencialno išče nove žrtve. Tudi posilstvo ni njegovo prvo kaznivo dejanje. PRed tem je tudi pretepal ženske. Ampak seveda, pač dvojni standardi.
https://reporter.si/clanek/slovenija/gl...
Miki N ::
Vlada ni izpolnila predvolilnih obljub, zato bo morda treba kmalu znova zajahati protestniška kolesa, tokrat proti vladi Roberta Goloba, so opozorili.
https://www.rtvslo.si/slovenija/je-kole...
Barabe neuvidevne, kako si drznejo kolesarit proti Golobu?
Kaj bi sploh radi, saj se je Golob dal v UKC operirati, M2 zavarovanje podlago ima kot usluzbenec javnega sektorja, ja kaj bi pa se radi da naj naredi za javno zdravstvo? Sam zacne operirat?
Kaj bi sploh radi, saj se je Golob dal v UKC operirati, M2 zavarovanje podlago ima kot usluzbenec javnega sektorja, ja kaj bi pa se radi da naj naredi za javno zdravstvo? Sam zacne operirat?
MrStein ::
komunist1918 je izjavil:
Mhm. Po tej vladi sledi dosmrtna diktatura kalimerota in bo v 10 letih oz. koliko še živel in delal škodo iz izgubljenega desetletja naredil izgubljeno petdesetletje. Je pa vsaj ena pozitivna posledica. Bomo tako zaostali, da še za afriške migrante ne bomo zanimivi...
Saj to nikoli nismo bili.
Slovinija isa por kantri. Vi go džermeni.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
AtaŠtumf ::
Tole naj naredijo iz jimmyevega seznama, pa dobijo moj glas za naslednjih 10 volitev.
- izgradnja NEK2 in NEK3
- ukinitev RTV prispevka
Za ostale točke, mi je dokaj vseeno.
- izgradnja NEK2 in NEK3
- ukinitev RTV prispevka
Za ostale točke, mi je dokaj vseeno.
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem
AtaŠtumf ::
Nekdo bi moral dati tale zakon v ustavno presojo, ker ni enak za vse.
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem
Sheteentz ::
Enim res ni jasno, da je ta zakon zgolj problem za delodajalce in ne za delavce. Kako bodo to delodajalci rešili, je njihov problem. Sam sem delavec in ne delodajalec, pa tudi sam se štempljam, pa res iz tega ne delam težkih dram. Če že, mi štempljanje daje varovalko, da sem po štempljanju zaključil z delom, in se mi na kakšne klice delodajalca ni treba javljati. Če ste nekateri res tako močno zaljubljeni v delodajalce, in ste v skrbeh, kako bodo tole štempljanje implementirali, pa kakšne stroške bo s tem imel delodajalec, ste zreli za psihiatrično obravnavo. Pustite delodajalcu te probleme, sami pa delajte v delovnem času, in se po službi ukvarjajte še z družino ali pa delajte na osebnostni rasti.
Da se pa enim poklicem ni treba štempljati, pa priča o tem, da so v nekaterih poklicih pač bolani mazohisti, ki radi delajo tudi v prostem času, oziroma jih ne moti, da z delovnim časom tehnično nikoli ne zaključijo, da so ves čas na voljo za gnjavljenje s strani delodajalca, itd... Njihov problem, da so si izbrali takšno službo. Večini ljudi, ki so zaposleni v osemurnih delavnikih, bo to štemplajnje omogočilo, da dejansko po osmih urah nehajo delati, in odjebejo delodajalca do naslednjega delovnega dneva. Seveda, če so mazohisti, lahko delajo tudi po 12 ur dnevno, nihče jim tega ne preprečuje, njihov problem in njihova odločitev.
Da se pa enim poklicem ni treba štempljati, pa priča o tem, da so v nekaterih poklicih pač bolani mazohisti, ki radi delajo tudi v prostem času, oziroma jih ne moti, da z delovnim časom tehnično nikoli ne zaključijo, da so ves čas na voljo za gnjavljenje s strani delodajalca, itd... Njihov problem, da so si izbrali takšno službo. Večini ljudi, ki so zaposleni v osemurnih delavnikih, bo to štemplajnje omogočilo, da dejansko po osmih urah nehajo delati, in odjebejo delodajalca do naslednjega delovnega dneva. Seveda, če so mazohisti, lahko delajo tudi po 12 ur dnevno, nihče jim tega ne preprečuje, njihov problem in njihova odločitev.
bbbbbb2015 ::
Enim res ni jasno, da je ta zakon zgolj problem za delodajalce in ne za delavce. Kako bodo to delodajalci rešili, je njihov problem. Sam sem delavec in ne delodajalec, pa tudi sam se štempljam, pa res iz tega ne delam težkih dram. Če že, mi štempljanje daje varovalko, da sem po štempljanju zaključil z delom, in se mi na kakšne klice delodajalca ni treba javljati. Če ste nekateri res tako močno zaljubljeni v delodajalce, in ste v skrbeh, kako bodo tole štempljanje implementirali, pa kakšne stroške bo s tem imel delodajalec, ste zreli za psihiatrično obravnavo. Pustite delodajalcu te probleme, sami pa delajte v delovnem času, in se po službi ukvarjajte še z družino ali pa delajte na osebnostni rasti.
Ta zakon je škodljiv za vse, ki realno delajo v Sloveniji in neustaven, ker si nekdo zmišljuje dve kasti: ena javnosektorska, ki se ne rabijo štempljati in ena delavska, kjer s podrobnimi evidencami povečujejo režijsko breme na poslovnem nivoju in hkrati delajo Slovenijo manj konkurenčno.
Da ne govorim o lažeh levakarja Lukca, ki je lagal, da se za "obstoječe" firme ne spremeni nič, samo za prekrškarje mende, se. Ter je levakar Lukec navrgel, da je v tej državi 300 do 800 prekrškarjev, zmogel pa s prstom pokazati na Marinblu, kjer so postopki še vedno v teku. Temelji na neki kvazi ideološki predpostavki, da so delodajalci prasci, ki izkoriščajo delavce.
In to nam demonstrira kdo, Kordiš svojo njivo, da ne plačuje za delavce in stroške goriva?
Te laži so podobne drugim lažem levakarja Lukca, kjer je bilo rečeno, kdor oddela soboto, ne rabi plačevati dodatnih davkov. V zakonu to (seveda) ni pisalo.
Povedal sem, da Luka Mesec *NI* levičar, podobno kot tudi Kordiš ni. Gre za malomeščanske buržuje, ki nimajo niti enega dneva realne delovne dobe in želijo soliti pamet celi Sloveniji z nekimi kobajagi skrbmi za malega človeka, ranljive, kobajagi.
In potem se Luka Mesec sede v črn službeni BMW in se odpelje.
Sem že dal šampanjec na hladno, ko jih zgodovina odplakne po WCju te levakarje. Ker delajo škodo.
Na kakšen način tudi ta zakon naslavlja problematiko delavcev Marinbluja? Je ne. Ali pač?
feryz ::
Bolj urejene zadeve naj bi imeli v Marinblu zaradi tega zakona.
Glede na to, da gre za podjetje, ki ga je država izdatno subvencionirala, ga še subvencionira in ga bo tudi v bodoče, je prav, da vsaj na zunaj izgleda lepo.
Glede na to, da gre za podjetje, ki ga je država izdatno subvencionirala, ga še subvencionira in ga bo tudi v bodoče, je prav, da vsaj na zunaj izgleda lepo.
Malidelničar je izjavil:
Na kakšen način tudi ta zakon naslavlja problematiko delavcev Marinbluja? Je ne. Ali pač?
Marinblu je politično povezan, zato so tako dolgo nategovali delavce. Sedaj pa mi povejte zhakaj ni direktor v zaporu? V Avstriji bi imel po vrhu še prepoved odpiranja novega podjetja za 10 let in to podjetje bi bilo curgunt v sekundi. Ker vedo kako v Avstriji se korupciji streže. Kle pa naši ma v mailubuju uživjao v ukradenih penzijah in prispevkih!
arnecan1 ::
S štemplanjem nismo rešili težave izkoriščevalcev, pač pa smo povzročili težave poštenim.
Barabe se bodo že znašle, tako kot vedno do sedaj.
Saj imamo inšpekcije, sindikate, kateri bi naj to nadzorovali in sankcionirali. Z dodatno birokracijo bomo samo povečali dodatno birokracijo in ničesar drugega.
Barabe se bodo že znašle, tako kot vedno do sedaj.
Saj imamo inšpekcije, sindikate, kateri bi naj to nadzorovali in sankcionirali. Z dodatno birokracijo bomo samo povečali dodatno birokracijo in ničesar drugega.
xseki ::
Šarec zaradi odvzema goveda v interni nadzor, pozivi k razveljavitvi zakona
https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...
lynxslo5 ::
Naslednja stvar, ki jo bo Golobova vlada zahtevala od kmetov bo ta, da bodo morali vsak dan stuširati prašiče, ker se valjajo po blatu.
Kmetijski lobi spet v akciji, miljonske masovne subvencije dobivajo, da si kupujejo Poršeje, ko pa imajo večkratno dokazane kržitve in mučenje živali in ko se ukrepi ne odpravijo, pa je cev halo, ko večkratnemuu dokazanemu mučitelju in kršitelju (kar je tudi sam priznal) vzamejo živino, je pa cev halo. Takim parazitom kmetavzarskim bi blo treba še prepoveda za 10 let dat in kar celo štalo vzet in orodja, ki jih je nabavil z krajo davkoplačevalskega denarja.
49106 ::
Kmetijski lobi spet v akciji, miljonske masovne subvencije dobivajo, da si kupujejo Poršeje
Japajade. Koliko kmetov s poršeji poznaš Tudi če slučajo najdeš kakšnega, v čem se razlikujejo od podjetnikov, ki prejemajo bistveno več subvencij in imajo boljši vozni park.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Kmetijski lobi spet v akciji, miljonske masovne subvencije dobivajo, da si kupujejo Poršeje
Japajade. Koliko kmetov s poršeji poznaš Tudi če slučajo najdeš kakšnega, v čem se razlikujejo od podjetnikov, ki prejemajo bistveno več subvencij in imajo boljši vozni park.
Za tvojo nevedno pamet:
https://siol.net/planet-tv/planet-18/km...
Ja sem našel enega in tvojo pamet vrgel v smet. Si pač nerazgledan, da to je samo višek. Kmetje dobivajo sibvencija, doma pa cela familija kao na socialni razen sinek , k je pridobil status mladega kmeta in si pri tem finance za spodbudo kupi nov avto, obnovi hlev pa za nulta pare.
fur80 ::
Če bi sponzoruše to vedele.
62.900 EUR
99.000 EUR
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
49106 ::
Ja sem našel enega in tvojo pamet vrgel v smet. Si pač nerazgledan, da to je samo višek. Kmetje dobivajo sibvencija, doma pa cela familija kao na socialni razen sinek , k je pridobil status mladega kmeta in si pri tem finance za spodbudo kupi nov avto, obnovi hlev pa za nulta pare.
Nisi, ker si napisal kupujejo namesto obstaja kmet, ki je kupil poršeja Pamet vrži v razumevanje ednine, dvojine in množine, ter ne posplošuj zaradi enega primera.
Fur80, dober delovni stroj. Kaj želiš sporočiti?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Nisi, ker si napisal kupujejo namesto obstaja kmet, ki je kupil poršeja Pamet vrži v razumevanje ednine, dvojine in množine, ter ne posplošuj zaradi enega primera.
Fur80, dober delovni stroj. Kaj želiš sporočiti?
Da je en bager, tovornjak, traktor,... prekleto več vreden od kakega luksuznega avta, ki ga vidiš na naših cestah.
Me pa zanima kako naj en povprečen človek iz majhnega mesta, postane kmet z 50 hektarji gozda in njive?
Ne moreš, obratno gre vedno! ;)
Zgodovina sprememb…
misek ::
TrumpDonald je izjavil:
Nov zakon o zasticit zivali?
Golob krampa denar, pod pretvezo poplav. Pa če je 24 krav je pa 24 krav. Zadnje leto mandata, pa se bodo začeli bombončki. Vinjete se bodo pocenile, davki znižali, penziči bodo dobili 10% plusa, 2 tir bo končan, 3 razvojna os se bo začela. Potem pa spet, če ti rata, potem vse zvišaš, če ti ne, pa naj se drugi jebe*o. Ali fizikalac, jebač Golob ali delavec, podjetnik, garač, gospodarstvenik, fizički radnik Janez, eden bo vzel cerkvi, drugi umetnikom.
Me pa zanima kako naj en povprečen človek iz majhnega mesta, postane kmet z 50 hektarji gozda in njive?Kupiš gozd in pridobiš status kmeta?
Ne moreš, obratno gre vedno! ;)
Jaz bi mel tak z pol 25ha gozda, pol 25ha njive, pa kje je to mogoče pa kaka je cena, predvsem kje je to možno. Si kdaj kupovel mogoče, govoriš iz izkušenj?
Zgodovina sprememb…
APPluk ::
Cena: 10-20kEUR/ha gozda, 50-75kEUR/ha njiva, imaš pa še travnike (ponavadi povšine, ki so zaradi lege, nagiba neprimerne za njive) za tam 30-40kEUR/ha; to so okvirne "normalne" cene za "normalna" (ki jih je v sloveniji 1/2, ostalo pa imaš "čisto jebo") zemljišča. Kje boš pa kupil pa bo težka, če ne druga odkupoje sklad kmetijskih zemljišča (googlaj) kot nor in se potem dela norca in daje velikim kmetom v najem, ker mali tako ne pridejo zraven. Od sklada je tudi nemogoče kaj odkupiti, ker oni so "bogovi" kmetijske zemlje.
Torej b bila tvoja investicija caa 1,5 mioEUR.
Torej b bila tvoja investicija caa 1,5 mioEUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: APPluk ()
APPluk ::
Pa nabavi si fendta, deutz-fahra, JD so jajca.
Pa če želiš delat za duši si kupi kmetijo (travnike, gozd) na gorenjskem, pohorju na caa 1000 m.n.v.. Si na samem (sosednje vsakih 1000m) v lepem okolju, lepo zimsko vzdušje, prijetna poletja, ponoči miljoni zvezd na nebu, čista voda, lastna hrana...
Poglej si malo alpske kmetije v avstiji, švici na youtube.
Pa če želiš delat za duši si kupi kmetijo (travnike, gozd) na gorenjskem, pohorju na caa 1000 m.n.v.. Si na samem (sosednje vsakih 1000m) v lepem okolju, lepo zimsko vzdušje, prijetna poletja, ponoči miljoni zvezd na nebu, čista voda, lastna hrana...
Poglej si malo alpske kmetije v avstiji, švici na youtube.
Kmetijski lobi spet v akciji, miljonske masovne subvencije dobivajo, da si kupujejo Poršeje, ko pa imajo večkratno dokazane kržitve in mučenje živali in ko se ukrepi ne odpravijo, pa je cev halo, ko večkratnemuu dokazanemu mučitelju in kršitelju (kar je tudi sam priznal) vzamejo živino, je pa cev halo. Takim parazitom kmetavzarskim bi blo treba še prepoveda za 10 let dat in kar celo štalo vzet in orodja, ki jih je nabavil z krajo davkoplačevalskega denarja.
Razen blodenj o subvencijah bi pokomentiral samo del, da je bil večkrat obravnavan. V prvotnem članku je pisalo, da je bil obravnavan enkrat, to, da je bil obravnavan večkrat je potem natvezila Natalija in vsi so pograbili to varianto. V končni fazi sem bil že tudi sam v postopku inšpekcije in sicer zato ker pazi: hlev po njenem mnenju ni bil dovolj bel in sem ga moral prebarvati. Grozljivo ti rečem... Parazita pa tako ali tako sam kažeš.
111111111111 ::
Svečka je spet napalen na kmete.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Saj je Messiah lepo napisal, če poznaš enega kmeta z poršejem ni to nič v primerjavi s samozvanimi podjetniki, kateri cuzajo državo za milijone.
Svečka je pokazal na enega kmeta z poršejem. Lepo in prav. Sprejmite zakon im mu poršeja odvzamite. Pa tudi drugim, kateri cuzajo državo z zastonj vrtci, poršeji, ipd.
Glede dragih kmetijskih strojev, se strinjam, bi bilo bolj racionalno, da bi si jih ljudje delili in bi se manj denarja porabilo za drage stroje, kateri niso racionalno izrabljeni. Ampak ljudje in predvsem Slovenci smo pač karakterno takšni, da pač raje več plačamo za svoje stanovanje, kakor pa da smo v najemu v tujem stanovanju. Zakaj bi za delovne stroje vlajlo drugače?
Predvsem pa tole, koliko prinese en delovni stroj v svojem življenskem obdoju napram poršeju? Koliko ljudi nahrani trakotr in koliko porše?
Če se čez 10 let zgodi bilo kakšna katastrofa na svetu, kdo bo nahranil Slovenijo? Porše ali traktor? Od kje bomo uvozili hrano in pšenico? Ali jo bomo pridelali doma?
Svečka je pokazal na enega kmeta z poršejem. Lepo in prav. Sprejmite zakon im mu poršeja odvzamite. Pa tudi drugim, kateri cuzajo državo z zastonj vrtci, poršeji, ipd.
Glede dragih kmetijskih strojev, se strinjam, bi bilo bolj racionalno, da bi si jih ljudje delili in bi se manj denarja porabilo za drage stroje, kateri niso racionalno izrabljeni. Ampak ljudje in predvsem Slovenci smo pač karakterno takšni, da pač raje več plačamo za svoje stanovanje, kakor pa da smo v najemu v tujem stanovanju. Zakaj bi za delovne stroje vlajlo drugače?
Predvsem pa tole, koliko prinese en delovni stroj v svojem življenskem obdoju napram poršeju? Koliko ljudi nahrani trakotr in koliko porše?
Če se čez 10 let zgodi bilo kakšna katastrofa na svetu, kdo bo nahranil Slovenijo? Porše ali traktor? Od kje bomo uvozili hrano in pšenico? Ali jo bomo pridelali doma?
Za hrano ti lahko že zdajle povem, da mali kmeti, ki ne dobivajo skoraj nič so še v redu, ker nimajo prihodkov nad 30k letno v kmetijski dejavnosti in zatorej po uradni definiciji spoh niso kmeti ampak je to: hobi program, čeprav morajo imeti vse obveznosti kot kmetje.
Problem so veliki kmeti, ki izsiljujejo z predkupno pravico pri nakupu kmetijskih zemljišč, čeprav je njegova kmetija na štajerskem, uveljavlja predkupno pravico na njivo pa na primorskem. In večina velikih kmetov lepo prodaja meso v tujino, nazaj pa odkupuje poceni smrdljivo meso iz tujine, ki se je valjalo 1 leto v zmrzovalnikih z pretečenim rokom, kjer ga lepo pola pola umešajo in obarvajo, da je lepo rdeče (so že bile razkrinkane afere v EU) in prodajo naprej kot sveže in nalepijo "slovensko" nalepko gor. Kdor je delal pri njih že ve.
Tako da četudi teh parazitov velikih kmetavzarskih nategunov ne bi bilo v Slo, se ne bi nič spremenilo. Vsaj mali kmetje bi končno dobili uraden status kmeta, ker itak morajo v klavnico peljat živino zaklat, pri velikih pa še Slo klavnice se ne vidi. Tako da veliki paraziti kmetijski me ne bodo prepričali, d da oskrbujejo Slovenijo z mesom.
Problem so veliki kmeti, ki izsiljujejo z predkupno pravico pri nakupu kmetijskih zemljišč, čeprav je njegova kmetija na štajerskem, uveljavlja predkupno pravico na njivo pa na primorskem. In večina velikih kmetov lepo prodaja meso v tujino, nazaj pa odkupuje poceni smrdljivo meso iz tujine, ki se je valjalo 1 leto v zmrzovalnikih z pretečenim rokom, kjer ga lepo pola pola umešajo in obarvajo, da je lepo rdeče (so že bile razkrinkane afere v EU) in prodajo naprej kot sveže in nalepijo "slovensko" nalepko gor. Kdor je delal pri njih že ve.
Tako da četudi teh parazitov velikih kmetavzarskih nategunov ne bi bilo v Slo, se ne bi nič spremenilo. Vsaj mali kmetje bi končno dobili uraden status kmeta, ker itak morajo v klavnico peljat živino zaklat, pri velikih pa še Slo klavnice se ne vidi. Tako da veliki paraziti kmetijski me ne bodo prepričali, d da oskrbujejo Slovenijo z mesom.