» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"

Temo vidijo: vsi
««
67 / 190
»»

sbawe64 ::

Brez skrbi, verjetno gre v Švico.
2020 is new 1984
Corona World order

Utk ::

Hospitalna dejavnost - Zaloška 7 - operacija kile
ZELO HITRO HITRO REDNO
189 243 640

Kolk časa je čakal Holob?

StarMafijec ::

Nadomešča ga pa podpredsednik vlade Luka Mesec. Ali je Levica tako šovinistična, da ni so dovolili predsednici (pardon, koordinatorci) stranke postati podpredsednica?

Utk je izjavil:

ZELO HITRO HITRO REDNO
189 243 640

V Mariboru in Izoli prideš v enem mesecu na vrsto.

Zgodovina sprememb…

Ampak njega bojo operirali v UKC Ljubljana.

hendriks ::

Malidelničar je izjavil:

hendriks: zakaj toliko slabega na temo NSi v smislu, naj letijo ven? To za nobenega ne bi bilo dobro IMHO.
Mislim ok, meni so se tudi totalno zamerili - predvsem Novakova in Pogorelec z izpadi v javnosti, ampak mislim, da članstvo in glavni odbori so bolj normalni. NSi se morajo kot stranka pozicionirati nazaj, kjer so že bili, t.j. desno od SDS-a in vse špilferderberje zabrisati ven. Na sredino tudi zaradisvojih ideoloških izhodišč itak ne morejo - tam bo lovil Logar oz. neka nova DLGV-Cerar-Pahor linija.
Je pa res, da so naredili v zadnjih letih na desnici ogromno škode in nakuhali dreka. Baje je tudi stranka kar hudo razklana in bodo morali se odločiti kako naprej.

Verjemi, da mi je NSi stranke škoda, saj sem na zadnjih volitvah volil njih. Imajo najboljši in najbolj konkreten program s katerim bi Sloveniji naredili veliko dobrega. Koliko so razklani znotraj ne vem, se bom pa pozanimal, ker imam določene znance ki so člani stranke. NSi je najbolj razočarala ravno tisto populacijo preko katere je napajala svoj obstoj: katolištvo. Da je stranka ubrala tako anti-Janša taktiko je težko doumeti. Ko je že kazalo, da bodo svoj javni nastop gradili na stališču svojega programa, so ubrali smer, ki se jo poslužujejo levaki. To je težko za razumeti. In na naslednjih volitvah ne bodo prišli v parlament, ker "kdor drugemo jamo koplje..". Razen če se stranka kmalu ne reorganizira in zmeče ven vse "leve" kadre iz svojih vrst.

Utk je izjavil:

Verjetno se je pred pol leta prijavil. Rajši počakal kot vozil.

Preskakoval vrste ni, ker ni koruptiven. Samoplačniško ne gre, ker je pač levičar in ne desničar.

Kawhi ::

hendriks je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

hendriks: zakaj toliko slabega na temo NSi v smislu, naj letijo ven? To za nobenega ne bi bilo dobro IMHO.
Mislim ok, meni so se tudi totalno zamerili - predvsem Novakova in Pogorelec z izpadi v javnosti, ampak mislim, da članstvo in glavni odbori so bolj normalni. NSi se morajo kot stranka pozicionirati nazaj, kjer so že bili, t.j. desno od SDS-a in vse špilferderberje zabrisati ven. Na sredino tudi zaradisvojih ideoloških izhodišč itak ne morejo - tam bo lovil Logar oz. neka nova DLGV-Cerar-Pahor linija.
Je pa res, da so naredili v zadnjih letih na desnici ogromno škode in nakuhali dreka. Baje je tudi stranka kar hudo razklana in bodo morali se odločiti kako naprej.

Verjemi, da mi je NSi stranke škoda, saj sem na zadnjih volitvah volil njih. Imajo najboljši in najbolj konkreten program s katerim bi Sloveniji naredili veliko dobrega. Koliko so razklani znotraj ne vem, se bom pa pozanimal, ker imam določene znance ki so člani stranke. NSi je najbolj razočarala ravno tisto populacijo preko katere je napajala svoj obstoj: katolištvo. Da je stranka ubrala tako anti-Janša taktiko je težko doumeti. Ko je že kazalo, da bodo svoj javni nastop gradili na stališču svojega programa, so ubrali smer, ki se jo poslužujejo levaki. To je težko za razumeti. In na naslednjih volitvah ne bodo prišli v parlament, ker "kdor drugemo jamo koplje..". Razen če se stranka kmalu ne reorganizira in zmeče ven vse "leve" kadre iz svojih vrst.

katolištvo. lol. domet "katolištva" v slo je na srečo le ene 5%, pa čeprav so vas polne cerkve.

Racionalen predsednik vlade, ali pa direktor neke firme, bi šel samoplačniško, ker zarad dveh jurjev si ne bi privoščil bit pol leta napol invalid.
Seveda ga bi pa potem zgrizli do kosti, in to upravičeno :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Kawhi je izjavil:

katolištvo. lol. domet "katolištva" v slo je na srečo le ene 5%, pa čeprav so vas polne cerkve.

Katolištvo te moti? Raje poglej malo v Francijo, Nemčijo, Švedsko in UK, kjer so na pragu šeriatskega prava. V vseh večjih mestih po UK je odstotek militantnega islamističnega prebivalstva že dosegel 20%. Tebe pa moti katolištvo..

Danes gre prvo Sneberje skupaj z Jankovićem.
2020 is new 1984
Corona World order

RedDrake ::

sbawe64 je izjavil:

Donu se ne reče ne. Drugače lahko kirurgu spodleti skalpel, pol si pa reduciran na par 10g pepela ...

hendriks je izjavil:

Kawhi je izjavil:

Katolištvo te moti? Raje poglej malo v Francijo, Nemčijo, Švedsko in UK, kjer so na pragu šeriatskega prava. V vseh večjih mestih po UK je odstotek militantnega islamističnega prebivalstva že dosegel 20%. Tebe pa moti katolištvo..

Verjetno je rešitev, da začnemo še katoliki zapirat babe v bajte, ven smejo samo v vrečah za smeti, pa če jih dobimo da kršijo kako pravilo jih lahko polijemo s kislino.
Pa občasno kakega učitelja kje obglavimo ali kaj podobnega. Part and parcel, pa to.
Potem bomo kosher tudi katoliki. Dokler pa tega ne počnemo, smo pa bad guy #1.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RedDrake ()

svecka ::

StarMafijec je izjavil:

Utk je izjavil:

Verjetno se je pred pol leta prijavil. Rajši počakal kot vozil.

Preskakoval vrste ni, ker ni koruptiven. Samoplačniško ne gre, ker je pač levičar in ne desničar.

Četudi se je pred pol elta prijavil, je še zmeraj preskočil čakalno vrsto, ki je 1 leto. In če tako delajo skoz vsi sorodniki elite, ni nič čudnega da dobim novo obvestlo, da se je operacija zamaknila za pol leta.

To je zrelo za inšpekcijo, faking korupcija.

RedDrake je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

Donu se ne reče ne. Drugače lahko kirurgu spodleti skalpel, pol si pa reduciran na par 10g pepela ...

hendriks je izjavil:

Kawhi je izjavil:

Verjetno je rešitev, da začnemo še katoliki zapirat babe v bajte, ven smejo samo v vrečah za smeti, pa če jih dobimo da kršijo kako pravilo jih lahko polijemo s kislino.
Pa občasno kakega učitelja kje obglavimo ali kaj podobnega. Part and parcel, pa to.
Potem bomo kosher tudi katoliki. Dokler pa tega ne počnemo, smo pa bad guy #1.

revčka dogmatska...

gruntfürmich ::

arnecan1 je izjavil:

Kučan je prižgal zeleno luč za politično eksekucijo Goloba; še posebej umazano vlogo igra Nataša Pirc Musar https://reporter.si/clanek/slovenija/za...

Da še malo pogledamo, kaj si misli druga 1/2 levega pola o prvi 1/2.

je že rado pezdir pred 2 letoma napovedat takšen razplet dogodkov. čisto po pričakovanjih iz 'levice', da drek mešajo in sami sebe rušijo. šov za rajo.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Končno prvi

Končno prvi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hendriks ()

Hypathia ::

Malidelničar je izjavil:

Stranka NSi je dejansko v precej nezavidljivem položaju, saj niso ne tič ne miš. Na sredino ne morejo zaradi npr. svojega odnosa do splava, bolj desno od SDS pa tudi ne, ker igrajo ravno na karto, da so zmernejši od Janše. Tudi njihova volilna baza je razklana, po eni strani jih nekateri s stisnjenimi zobmi volijo zaradi "najboljšega gospodarskega programa", in tem počasi zmanjkuje potrpljenja, na drugi strani so njihovi tradicionalni, krščanski volilci, ki pa jih bo verjetno, zaradi naravnih razlogov, vse manj. Čisto možno je, da na naslednjih volitvah izpadejo iz parlamenta in to ne bi bilo nujno slabo, saj tudi desni pol potrebuje prestrukturiranje. SDS, z ali brez Janše, je tam kjer je, in bo še dolgo tam, s čimer odpirajo ogromen prostor na sredini za Logarja, Gregorčiča...., bolj desno od SDS pa je verjetno tudi še prostora za kakšno stranko, vendar ne NSi ali SLS.

LeQuack ::

hendriks je izjavil:

Končno prvi

Končno prvi

Ne samo to, Hrvati prevzemajo še zadnjo Slovensko trgovino Tuš:
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/merc...

Kar žalostno kako nizko smo padli.
Quack !

mtosev ::

Zakaj bi koga motilo, da Mercator kupi Tuš?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Malidelničar ::

Hypathia je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Stranka NSi je dejansko v precej nezavidljivem položaju, saj niso ne tič ne miš. Na sredino ne morejo zaradi npr. svojega odnosa do splava, bolj desno od SDS pa tudi ne, ker igrajo ravno na karto, da so zmernejši od Janše. Tudi njihova volilna baza je razklana, po eni strani jih nekateri s stisnjenimi zobmi volijo zaradi "najboljšega gospodarskega programa", in tem počasi zmanjkuje potrpljenja, na drugi strani so njihovi tradicionalni, krščanski volilci, ki pa jih bo verjetno, zaradi naravnih razlogov, vse manj. Čisto možno je, da na naslednjih volitvah izpadejo iz parlamenta in to ne bi bilo nujno slabo, saj tudi desni pol potrebuje prestrukturiranje. SDS, z ali brez Janše, je tam kjer je, in bo še dolgo tam, s čimer odpirajo ogromen prostor na sredini za Logarja, Gregorčiča...., bolj desno od SDS pa je verjetno tudi še prostora za kakšno stranko, vendar ne NSi ali SLS.

hendriks, Hypathia: realno seveda domet NSi kot najbolj 'katoliške' stranke v SLO je omejen. Po mojem so se zafrknili, ker bi morali ostati na pozicijah, kot so jih imeli v štartu oz. njihova predhodnica SKD 30 let nazaj. To je nekako cca. na liniji recimo v Nemčiji CSU, malček bolj desno na določenih pozicijah. NSi seveda ima tržno-gospodarsko bolj prijazen program (to je nekaj normalnega) ampak to nikoli ne bi smel biti fokus njihovih naporov. Morali bi zasedati desno linijo in se poizkušati pozicionirati bolj na desno krilo na temah kot je družina, demografija, spol, narodne pravice Slovencev, tradicija. Ironično te desne pozicije sedaj zasedajo v Evropi alt-right scena stranke od katerih številne sploh ne izhajajo iz katolištva ampak so prevzele vsaj delno te pozicije (Melonijeva, Le Penova, Morawieczki, španski VOX ki ravno sedaj v Španiji močno protestira, pa stranke na Nizozemskem - npr. BBB od kmetov, pa še ena nova bo itd.)

Tako pa so se zafrknili: čeprav naj bi imeli sedaj po enih podatkih ob svojh cca. 7-8% saj tretjino novih 'ne-tradicionalnih' volivcev, jim bodo ti ob nastopu Logarja takoj ušli.

Katolikom so se pa zamerili. En del bolj ostrih katolikov je že vsaj 20 let v SDS-u (vsaj minimalno 50.000 glasov) in ni šans da gredo stran, potem imaš pa ne tako malo tudi alter-scena katolikov, ki so volili Resni.co in eni celo Goloba! In kot kažejo trendi bi ob alt-right močni desni stranki post-Resni.ce določen del katolikov takoj pobegnil tja. Se pravi totalno izgubljajo na obeh straneh. Jaz sem kar zelo trda katoliška linija pa s stisnjenimi zobmi volim za SDS (so daleč od idealnega) in praktično NIKOLI ne bom volil NSi-ja, ni šans. Pa mi je žal za njihove člane ampak no-go.

Verjamem kot sta napisala, da je določen del članstva konservativen, narodno zaveden, ima jasne ideološke pozicije, ampak vodstvo v bistvu jim dela kontra.
Prepričan sem, da če bi se jasno katoliško pozicionirali in se uprli hudemu medijskemu backlashu, ki bi nedvomno prišel, bi prej dosegli svoj volilni cilj (bodisi 10% na volitvah, bodisi minimalno 100.000 glasov), kot pa s trenutnim rinjenjem na sredino in z neko anti-Janša pozicijo.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

In zakaj bi katolik volil stranko, katere predsednik ima dva nezakonska otroka? Wtf?

NuMaN ::

V MSM je danes novica, da Taubi gre na operacijo kile in ga bo nadomeščal Luka Mesec.

Čudi me, da v tej temi to ni bilo omenjeno in komentirano.

Motiš se.

Res je, sem spregledal skope komentarje glede tega.

Sem pričakoval nekaj o bankrotu ali popolnem razkroju države, glede da sedaj vlado vodi Luka Mesec, ki je verjetno še vedno neformalni ta glavni v Levici.

NuMaN je izjavil:

Sem pričakoval nekaj o bankrotu ali popolnem razkroju države, glede da sedaj vlado vodi Luka Mesec, ki je verjetno še vedno neformalni ta glavni v Levici.

Zakaj pa bi bilo to kaj pomembno? Saj Levica že od volitev vodi to vlado. Svoboda sploh nima programa in ne ljudi. In ja, gremo kar lepo v potop.

fur80 ::

hendriks je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

hendriks je izjavil:

Škoda Gregorčiča za EU volitve. Bolj ga potrebujemo v Sloveniji.

Po mojem se hoče stehtati, da vidi kako naprej. Meni je on zelo v redu.
Lahko pa da to vse še ni dokončno - morda skupna lista z Logarjem?

Zna bit da je to štih proba ja. Tudi meni je odličen! Naslednja vladna koalicija bo morda SDS, SLS in Logar. NSi naj gre na smetišče zgodovine.

To je tako kot, da bi napovedal, da bo morda papež pel na naslednji otvoritvi nogometnega EP v Nemčiji in bo Slovenija svetovni prvak. Vlade brez 1 stranke bolj leve ne more biti in je nikoli ni bilo. Logar se je preveč zapletel nazaj v SDS, da bi mu levičarji verjeli, da ni Janšev služabnik. Levičar ne bo volil desničarja, morda samo drugega levičarja. Mogoče bo pa novi PV Mario Galunič, Igor E Bergant,...

NuMaN je izjavil:

Mah, kaj bi brcali mrtvega konja.

Ne vem je ravno konj mrtev - po moje vse tri koalicijske stranke pridejo v parlament, res pa je da se bo Svoboda zelo skrčila, prav tako pride v parlament tudi NSI in nepogrešljivi SDS, ki bo verjetno pobral največ.
Verjetno še Logar, ostali pa verjetno ne.

T440 ::

Kako nategnjeni na lestvici od 1 do 10 se počutite Golobovi volivci?
12?

Koalicija ni mrtva, samo Holobova vladavina.

harvey ::

Utk je izjavil:

ZELO HITRO HITRO REDNO
189 243 640

Če je ukleščena, gre za urgentno stanje - nič čakanja, tega ne vemo. Sicer pa samoplačniško ali pa ustrezno zavarovanje.

Utk je izjavil:

Koalicija ni mrtva, samo Holobova vladavina.

Tole trolanje z nadomeščanjem Luke Mesca kot predsednika vlade za čas bolniške odsotnosti, je pa top fora. Malo testira pregravanje pri SD.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Zgodovina sprememb…

• spremenil: harvey ()

Če bi bilo tako zelo nujno, najbrž ne bi do petka čakali.

luli ::

Jaz na golobjem mestu v tem trenutku ne bi šel na operacijo. Rutinska operacija lahko hitro postane zapletena zs tragično posledico. Pa še elegantno bi se ga strici znebili.

Samo bedaki in konji
https://siol.net/novice/slovenija/obvez...

Vladna koalicija naj bi pred ponedeljkom, ko bi moral začeti veljati kontroverzni novi zakon o evidentiranju delovnega časa, že v torek sklenila dogovor, da bo zakon še pred začetkom izvajanja nekoliko popravila, poroča N1 Slovenija. Podrobnosti o tem, kakšne spremembe bi se lahko zgodile in kaj se bo zdaj zgodilo v ponedeljek, ko zakon tudi stopa v veljavo, niso znane.

https://n1info.si/gospodarstvo/razkriva...
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

T440 ::

Grande Luka!
Grande Roberto!

Grande koalicija!
Rešuje probleme, katerih brez nje ne bi bilo!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T440 ()

nejc_nejc ::

Grande Luka

...kontroverzni novi zakon o evidentiranju delovnega časa....

V vladni koaliciji naj bi na torkovem na hitro sklicanem sestanku, na katerem je bil prisoten tudi minister za delo Luka Mesec, med drugim ugotovili, da bi bilo v določenih panogah določila zakona tako rekoč nemogoče izvajati oziroma bi bili pri mnogih poklicih z njim postavljeni neživljenjski pogoji, še piše N1.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Tako je, rešuje, v nedovršniku...
Rešila ni še nobenga.

Zgodovina sprememb…

musicfreak ::

dobra oddaja

c3p0 ::

luli je izjavil:

Jaz na golobjem mestu v tem trenutku ne bi šel na operacijo. Rutinska operacija lahko hitro postane zapletena zs tragično posledico. Pa še elegantno bi se ga strici znebili.

Če ni šel v tujino, je še bolj zabit kot bi si mislil.

svecka ::

sbawe64 je izjavil:

Samo bedaki in konji
https://siol.net/novice/slovenija/obvez...

Vladna koalicija naj bi pred ponedeljkom, ko bi moral začeti veljati kontroverzni novi zakon o evidentiranju delovnega časa, že v torek sklenila dogovor, da bo zakon še pred začetkom izvajanja nekoliko popravila, poroča N1 Slovenija. Podrobnosti o tem, kakšne spremembe bi se lahko zgodile in kaj se bo zdaj zgodilo v ponedeljek, ko zakon tudi stopa v veljavo, niso znane.

https://n1info.si/gospodarstvo/razkriva...

Namesto da bi kaznovali lastnika, kaznujejo delavce. Narobe svet. Za podjetja, ki kršijo eviditeranje delavcem preprosto 10 let zapora za direktorja in prepoved nadaljenga opravljanja pojetništva. V Avstriji imajo dobro porihtano to, zato pa je Avstrija uspešna država. Pri nas pa rajši po delavcih tolčejo politiki.

Wrop ::

Da je zakon v kurcu ni nihče pomislil, kaj pa vem, vsaj kakšnih 10 dni pred začetkom izvajanja, da bi ga vsaj lahko legalno prestavili ali umaknili? Se je treba treba to spomnit 3 delovne dni prej?

Sej zakon o vzajemni je ravno tako v kurcu, pa o dolgotrajni oskrbi in še kak, samo da tam bo to pokrilo še več denarja iz proračuna.

Zgodovina sprememb…

Wrop ::

Pa zakon glede štemplanja je bil potrjen 3x. :))
Prvič vlada, nato parlamentarni odbor, po vetu državnega sveta pa še enkrat državni zbor.
Sedaj se pa delajo mutave, Han nič ne ve, nobeden ga ni prej poklical, sedaj pa govori o nekem gentelmenskem dogovoru med podjetji in državo, medtem ko inšpektorji že napovedujejo poostren nadzor. :))
Aja, pa podjetja, ki še niso imela evidentiranja delovnega časa, ne čakajo na zadji dan, preden zakon začne veljati, če si bo kdo od vladnikov premislil. Komedija.
Govorijo o neki predvidljivosti, nato pa delajo ravno obratno. Namestnik predsednika vlade Mesec se skriva pred kamerami, pošljejo pa pred kamero "najboljšega" ministra Hana, ki se z vsako izjavo pogrezne še bolj globoko v blato, v katerega so sami skočili.

111111111111 ::

NuMaN je izjavil:

V MSM je danes novica, da Taubi gre na operacijo kile in ga bo nadomeščal Luka Mesec.

Čudi me, da v tej temi to ni bilo omenjeno in komentirano.

Kolk časa pa je taubi čakal na operacijo?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Malidelničar ::

Wrop: no vsaj državni svet je dal veto. Edini pametni. Eni bi pa ukinjali državni svet. Očitno je res protiutež, ki jo potrebujemo v teh časih.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Daniel ::

Da, ampak popolnoma neučinkovita, ker v drugem glasovanju poslanci itak vse bedarije potrdijo z večino.

Lol, protiutež...vse kar naredijo vlečejo plače in za kakšen teden zakasnijo kakšen zakon. Seveda ga je treba čimprej ukiniti. Se sploh ne spomnim da bi kakšen njihov veto obveljal. Sami sebi potreben zapravljalec davkoplačevalskega denarja.

MrStein ::

hendriks je izjavil:

Končno prvi

Končno prvi

No, to je tema za pogovor.

Vsi enaki, vsi revni.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Wrop je izjavil:

Če so že sprejemali tak zakon, bi ga morali brez izjem. Nato pa ga pustiti dve leti, da se ga izvaja in nato izvesti analizo učinkov in pripraviti morebitne korekcije.

Analizo bi bilo potrebno narediti prej. Ne pa skočiti v bazen in šele potem preverjati, koliko vode je v njem.
Ah, ja Šarec & co, pardon, vrhuuuunski menedžer.

Novinar bi moral vprašati "Zakon ste sprejeli pred pol leta, zdaj pa ste ugotovili, da je neizvedljiv? Kaj pa ste prej počeli? A so tudi drugi vaši zakoni taki?"
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

musicfreak je izjavil:

dobra oddaja

Če kdo ni gledal, med drugim: ne dohitevajo in prehitevajo nas Češka, Poljska in Slovaška, ampak zdaj že Srbija in Črna gora.
Motiti se je človeško.

AtaŠtumf ::

Golobček dobi operacijo v manj kot 30 dneh.

SD: "Vidite, kako smo uresničili našo obljubo v 30 dneh do specialista!"

Vsaka podobnost z realnostjo je samo naključna.
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem
««
67 / 190
»»