Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?"
Temo vidijo: vsi
Malidelničar ::
xseki: mnja, eventuelno bi bil sprejemljiv, zunanjepolitično ima čudne ideje, tu bo problem. Je pa bolj zmeren, si pa predstavljam, da se ne bo uskladil s stališči SD-ja in predvsem ne Levice.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Utk ::
Morda so malo promovirali Prebiliča, definitivno so pa zrušili Goloba. NIHČE več ne stoji za njim. To ne more trajat. Je pa dejstvo, da je 40%, al kolk že, dobil Golob, ne pa neki Zavci, Urške in ne vem kdo, tako da če hoče nekdo prevzet, naj gre to prek volitev. Vse drugo je nateg.
Utk: imam občutek, da se navdušujejo nad nadaljevanjem vlade - nov mandatar ali pa tehnična vlada. Zato, ker želijo sfurat vse finančne spodbude - tu ima predvsem interes Levica, da ufura v JU svoj folk in razne podzakonske akte, SD pa želi spraviti skozi razpise na področju javnih naročil (gradbeništvo, zdravstvo). Gre za denarne tokove v prihodnosti.
Ja, ampak to je čisti nateg. Oni so skupaj dobili kolk, 15%. To je še večji nateg kot Janša ko je prevzel od Šarca. Je imel bistveno več podpore od Levice in SDja skupaj.
harvey ::
Nastop Cirmana in Breclja popolnoma na nivoju šank debat. Prvi kot novinar, watch dog, popolnoma zlizan, govoril kot da je del vlade in kaj moramo mi narediti ter s paradigmo anti, ki je za današnji povsem izven koncepta se je povsem zbegal. Zdravnik s svojim poslanstvom, ugledom in karizmo pač ne razpravlja na nivoju gostilniških debat.Očitno je sedaj to norma.
Bolje ne bi mogel povedati Verčič - volilna prevara.
Ja, ampak to je čisti nateg. Oni so skupaj dobili kolk, 15%. To je še večji nateg kot Janša ko je prevzel od Šarca. Je imel bistveno več podpore od Levice in SDja skupaj.
Bolje ne bi mogel povedati Verčič - volilna prevara.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
arnecan1 ::
Malidelničar je izjavil:
xseki: mnja, eventuelno bi bil sprejemljiv, zunanjepolitično ima čudne ideje, tu bo problem. Je pa bolj zmeren, si pa predstavljam, da se ne bo uskladil s stališči SD-ja in predvsem ne Levice.
Mislim, da je xseki bil malo ironičen.
Ampak ja, saj Prebilič na prvi pogled ni videti slab, je brez nekih madežev. Samo ne vem, mene spominja na Cerarja, s to razliko, da ima malo več praktičnih izkušenj.
Pravzaprav ne vidim nikogar z levice ali sredine, da bi obdržal oblast, če ni zlizan z centri moči na levici. Ga pojedo za malico. In če bodo Prebiliča promovirali centri moči, to je mainstream mediji in določene osebnosti, ga jaz 101 % ne volim. Zame bi bil sprejemljiv samo kot outsider. Ampak kot outsider se po moje bori kvečjemu za 4-8 poslanskih sedežev.
Cirman pa je danes prodal še tisto malo dostojanstva, kolikor ga je mogoče imel. Verjetno je bil prisiljen iti na Tarčo, da brani Holoba kot neodvisni in prodorni novinar, pri sebi pa je verjetno vedel, da bo to masaker.
Edino srečo je imel, da ga nihče ni osebno napadel, malenkost ga je okrcal Verčič, da ne deli istega pogleda, da je stanje v Sloveniji normalno.
Sicer pa ga nihče ni rabil razgaliti pred kamero, saj smo gledalci videli, kakšen sikofant je. Malo je poskusil obrniti stvari na Janšo, ampak ker so vsi drugi o tem bili tiho, je čez čas nehal to vlačiti ven. Pri 100.000 € in Vukovićevi pa se je tako ali tako videlo, da bi se najraje razstrelil z plinsko bombo, pa še Eriko vzel zraven. Me zanima, če mu je mogoče kdo prišepnil, da pa Erika ne bo postavila glih najbolj neprijetnih vprašanj.
P.S.: In za Hajdinaka je Verčič lepo povedal, pa ni noben desničar ai janšist, da je zgodba o njegovi krivdi polna lukenj in pravzaprav ne samo da ni dokazov o podkupovanju, ampak je odzadaj velika verjetnost, da so se ga pač hoteli znebiti. Kar postane velik škandal glede na to, da so z privatnim POPTV-jem napletli zgodbo brez dokazov, še več, namerno so najverjetneje celo vedoč o nedolžnosti ali pa vsaj da nimajo niti enega dokaza, pokusili uničiti človeka. Če bi bili pri nas mediji neodvisni, bi to bilo zrelo za kakšno kazensko preiskavo.
Golob o Cirmanu kot uredniku Siol.net: Je eden najboljših. Kamorkoli ga vzamem v službo. https://siol.net/novice/slovenija/golob...
https://twitter.com/brutus91101394
https://twitter.com/brutus91101394
xeon ::
jaz davkov ne bom plačeval več... svojim delom ne mislim več financirat golobove mercedese. zapiram IT firmo in grem delat v kulturo, baje javna uprava da 300k za powerpoint prezentacijo, pa mogoče dobim še kak leptop zastonj.
musicfreak ::
hop, pa gremo po novi obraz na katerega bo raja nasedla :D samo da bo lepo govoril, to je vazno...
kakorkoli je tarca se edina gledljiva oddaja na slovenski tv, bi se lahko malo bolj potrudili pri izbirah gostov... na drugi strani prava osvezitev tole:
kakorkoli je tarca se edina gledljiva oddaja na slovenski tv, bi se lahko malo bolj potrudili pri izbirah gostov... na drugi strani prava osvezitev tole:
Horas ::
se strinjam, tarča je edina vredna rtv prispevka...
pa vseeno zakaj mormo to plaćvat??? nej se prestavijo na youtube pa naj tam "služijo"
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
xeon ::
hendriks ::
Po tej Tarči pričakujem, da se bodo množično začeli pojavljati grafiti po mestih ala "Janša vrni se.."
feryz ::
Kdor še kaj pričakuje po tarči ali kakršnikoli drugi oddaji, je naiven bedak.
Nedotakljivim se ne more zgoditi nič. Če bi jih med umorom posneli, bi se z lahkoto zlizali ven.
Nedotakljivim se ne more zgoditi nič. Če bi jih med umorom posneli, bi se z lahkoto zlizali ven.
AgJ1 ::
Ampak ob nastopu Cirmana mi je šlo pa res na bruhanje, naučeni buzzwordsi tipa "janšizem bad", "mi se boriti proti Janšizem", "mi good", ljubi bog!
Kot v časih socializma, ko se je točno vedelo katere fraze je treba dodati, da boš kosher.
Kot v časih socializma, ko se je točno vedelo katere fraze je treba dodati, da boš kosher.
Lahko me tudi banate iz tega foruma.
Dont give a fk.
Dont give a fk.
Tudi o tistih 100 jurjih je mutil na polno. A ni celo reku, da ni imela prave priložnosti razložit? Kot da je niso 100x vprašali.
AgJ1 ::
Tudi o tistih 100 jurjih je mutil na polno. A ni celo reku, da ni imela prave priložnosti razložit? Kot da je niso 100x vprašali.
Točno, v tem primeru naenkrat ni bil več novinar, ki bi zavohal kri, ampak odvetnik politične funkcionarke. Bedno.
Pa še nekaj je bilo opaziti - veliko nesigurnost pri njegovem nastopanju, ker je očitno, da se jim hiša iz kart podira.
Lahko me tudi banate iz tega foruma.
Dont give a fk.
Dont give a fk.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AgJ1 ()
Wrop ::
Tarča. Lol.
Prebilič, deloval v organih stranke SD.
Brecelj, deluje zaspano, vodi nek svet za zdravstvo in koliko njegovih predlogov so sploh sprejeli? Pa še SD označi za njabolj korumpirano stranko.
Strankovnjak Cirman, pojava. Direktno iz vladnega PR. S to vlado povezan na vse strani po vseh možnih kanalih.
Profesor (Verčič) iz FDV, bivši solastnik agencije Pristop, soustanovitelj fundacije Drugorazrednega predcednika, tudi član programskega te organizacije, kjer so tudi druga znana imena (Debeljak, mK...), ni povedal ničesar novega, kar ni že vsem vidno.
Najboljše pa je razkritje, da je Vesna VG, v sorodu z Mojco PŠ. Še dobro leto nazaj, ga je gledala kot malega bogeca, kako bo vse rešil. Pa v resnici se ni niti malo spremenil.
Edini, ki ni direktno povezan s to vlado je bil Simič.
Sicer pa vladni možje sami povejo z govorico obrazov kakšno je realno stanje. Pomoje so siti eden drugega. Samo nimajo druge izbire. Samo ta koalicija je edina možna.
Golobu pa je očitno zmanjkalo kadrov, kot sem že povedal mesece nazaj.
Prebilič, deloval v organih stranke SD.
Brecelj, deluje zaspano, vodi nek svet za zdravstvo in koliko njegovih predlogov so sploh sprejeli? Pa še SD označi za njabolj korumpirano stranko.
Strankovnjak Cirman, pojava. Direktno iz vladnega PR. S to vlado povezan na vse strani po vseh možnih kanalih.
Profesor (Verčič) iz FDV, bivši solastnik agencije Pristop, soustanovitelj fundacije Drugorazrednega predcednika, tudi član programskega te organizacije, kjer so tudi druga znana imena (Debeljak, mK...), ni povedal ničesar novega, kar ni že vsem vidno.
Najboljše pa je razkritje, da je Vesna VG, v sorodu z Mojco PŠ. Še dobro leto nazaj, ga je gledala kot malega bogeca, kako bo vse rešil. Pa v resnici se ni niti malo spremenil.
Sicer pa vladni možje sami povejo z govorico obrazov kakšno je realno stanje. Pomoje so siti eden drugega. Samo nimajo druge izbire. Samo ta koalicija je edina možna.
Golobu pa je očitno zmanjkalo kadrov, kot sem že povedal mesece nazaj.
Ja, pa vseeno nihče včeraj v Tarči ni rekel ene dobre besede o Holobu. Nekateri so zagovarjali nekaj od tega kar delajo ljudje okoli njega, ampak njega ni pohvalil nihče niti z besedico. Zato pravim, da so ga včeraj odstavljali, če ne kar odstavili. Rabijo pa seveda nekoga, da ga zamenja.
Kawhi ::
Najbolj gnus mi je bil Cirman. Nastopil kot da bi bi njegova žena, ki je PR v vladi. Čisti PR Goloba. In povabijo Cirmana, potem pa govorijo o plačevanju politike medijem. Necenzurirano pa je prejel (ja, ja, vem, ne Necenzurirano, samo njegova lastnica, ki je sedaj generalna sekretarka Svobode) 200k pred volitvami od Gen-i. Tale Cirman je res en bruh prodani primerek. Zakaj vabijo praznega nakladača Breclja kamorkoli mi pa tudi ni jasno.
hendriks ::
Brecelj je pri meni zaključil z izjavo, da Slovenija ne potrebuje zdravstvenih zavarovalnic..
musicfreak ::
Ampak ob nastopu Cirmana mi je šlo pa res na bruhanje, naučeni buzzwordsi tipa "janšizem bad", "mi se boriti proti Janšizem", "mi good", ljubi bog!
Ne morem verjet da sem bil tak debil da sem ga vcasih rad poslusal pri Studio City, ampak ok, to so se casi mladosti ko mislis da je neka oddaja na javni tv objektivna. To kar danes dela je samo se smesno in nocem videt ljudi, ki takim nasedajo, ker bi se jim danes samo ognil. Ne razumem kako se ga ni sram tako ocitno smesit, ampak to pove veliko o njem.
Pa dajte mir ze enkrat s tem Brecljem. 10 let ze jamra in bluzi eno in isto po tv sam pa ne prevzame odgovornosti za kaj, je mel sanse postat minister.
Simic vceraj zmagovalec in za mene ze od nekdaj eden najboljsih v ubogi SLO politiki.
Je pa jasno, prihaja nov obraz, slovenci ga bodo volili in dobili pac to kar si zasluzijo :D Se enkrat ponavljam kot bluzim ze par let, za mene bi bila edina prava opcija za Slovenijo trenutno Peter Gregorčič. Ce bi se zbrala prava sredinska ekipa okrog njega (pa tudi ce z dobrimi strokovnjaki kot Simic) in on kot odlicen mlad retorik, ki bi lahko dosegel popularnost na nivoju Boruta Pahorja bi bil odlicen svez veter in neko zadnje upanje se za Slovenijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: musicfreak ()
Ja, pa vseeno nihče včeraj v Tarči ni rekel ene dobre besede o Holobu. Nekateri so zagovarjali nekaj od tega kar delajo ljudje okoli njega, ampak njega ni pohvalil nihče niti z besedico. Zato pravim, da so ga včeraj odstavljali, če ne kar odstavili. Rabijo pa seveda nekoga, da ga zamenja.
Tisti, ki danes na TV hvali Goloba, lahko samo pade z njim. Kaj pa delajo kaj takega okoli njega? Zaenkrat smo pri časovnicah in obljubah, ki se stalno spreminjajo in si že prihajajo v kontradikcijo.
Goloba se ne da kar odstaviti. Pa četudi bi imeli zamenjavo za njega.
Golob ima vseeno politično zaledje. Določeni poslanci mu bodo sledili, sledijo tudi določeni ljudje okoli njega. Se mu bodo kar vsi ožji sodelavci odpovedali in šli s sklonjenimi glavami? Itak, da ne. Prav tako se bodo držali svojih pozicij, kolikor dolgo bo možno in torpedirali vsakega, ki bo hotel vskočiti v Golobove čevlje. Kdo pa bi kar tako skoraj sredi mandata vskočil za predsednika vlade in začel voditi vlado, ki v letu in pol ni pokazala praktično nobenih rešitev. Golob je prevelik egotrip, da bi se kar tako pustil, da ga bodo drugi za njegovim hrbtom menjavali. On in njegova ekipa tega sigurno ne bo pustila.
Golob bo šel, ko se bodo na novo šteli volilni glasovi. Jaz zaenkrat ne vidim nobene druge možnosti, da bi Goloba menjali, razen da ga zapustita ostali dve stranki in se posledično gre na volitve. Da bi se vladni poslanci, po nekem morebitnem novem PV še vedno veselo rokovali, gledali in sodelovali kar dvomim.
Sicer to na tiskovki so tudi posredno povedali. Nimajo druge alternative.
Bolj bomo šli proti volitvam, bolj bo poslance začenjalo skrbet za to kaj bo potem, ker dlje časa to traja, manj šans imajo, da bojo še kdaj izvoljeni. Enkrat pred volitvami bo skoraj ziher točka preloma, ko bo rizik pač postal večji od trenutne koristi. SD si težko privošči, da ostane po naslednjih volitvah brez vsega, vseeno je to neka stara in dolgoročna stranka, in če se ta vlada zvleče do konca, nobena leva koalicija pač nima nobene možnosti.
Smrekar1 ::
Bolj bomo šli proti volitvam, bolj bo poslance začenjalo skrbet za to kaj bo potem, ker dlje časa to traja, manj šans imajo, da bojo še kdaj izvoljeni. Enkrat pred volitvami bo skoraj ziher točka preloma, ko bo rizik pač postal večji od trenutne koristi. SD si težko privošči, da ostane po naslednjih volitvah brez vsega, vseeno je to neka stara in dolgoročna stranka, in če se ta vlada zvleče do konca, nobena leva koalicija pač nima nobene možnosti.
Lep bošnjaški pregovor pravi "sanja svinja kukuruz".
Golob ima trenutno težave, ker ni ponovil Cerarjeve napake. A veš ti, ki govorijo, da sta se na njih spravila Vesna Vuković in Golob? No, Vukovićeva je šla v stranko zato, da jo očiti nesnage a la Počivalšek. Spravlja se na določene ljudi, ker ima kontakte povsod in je v varnostnem preverjanju ugotovila za koga zares delajo.
Trenutno je zadeva zoprna, jasno. Ampak do volitev je še zelo dolga in v GS bodo ostali samo tisti, ki nasprotujejo mafijcem. To da dobre obete za naslednje volitve in če GS odpelje dva mandata (drugega magari v neki manjši koaliciji) bo mafija finančno in kadrovsko izčrpana. PTTM tudi ni več ravno mlad in Slovenija ni Italija, kjer so politiki s starostjo vedno bolj zaželeni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
AtaŠtumf ::
Če bo po dveh volitvah GS sploh še obstajalo kot stranka, bo to že velik uspeh za GS.
Pa verjetno razen največjih ljubiteljev golobčka, to praktično noben več ne verjame!
ps: Vukovičeva pa naj prov razloži zakaj je dobila več kot 100k EUR?
Pa verjetno razen največjih ljubiteljev golobčka, to praktično noben več ne verjame!
ps: Vukovičeva pa naj prov razloži zakaj je dobila več kot 100k EUR?
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AtaŠtumf ()
Gregor P ::
... pa saj ti je zgoraj malo prej napisal ... za INFO in čiščenje "nesnage"
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Kawhi ::
Golob ima trenutno težave, ker ni ponovil Cerarjeve napake. A veš ti, ki govorijo, da sta se na njih spravila Vesna Vuković in Golob? No, Vukovićeva je šla v stranko zato, da jo očiti nesnage a la Počivalšek. Spravlja se na določene ljudi, ker ima kontakte povsod in je v varnostnem preverjanju ugotovila za koga zares delajo.
Trenutno je zadeva zoprna, jasno. Ampak do volitev je še zelo dolga in v GS bodo ostali samo tisti, ki nasprotujejo mafijcem. To da dobre obete za naslednje volitve in če GS odpelje dva mandata (drugega magari v neki manjši koaliciji) bo mafija finančno in kadrovsko izčrpana. PTTM tudi ni več ravno mlad in Slovenija ni Italija, kjer so politiki s starostjo vedno bolj zaželeni.
;) prov smešno Smrekar. Si kar sam potrdil da si Vukovič plačanec. Golobov krog (beri Vukovičeva) se je odločil da je njihova medijska strategija naslednja: za vse težave Golobove ekipe kriviti stare sile in državno mafijo. Težave ima Golob izključno zaradi tega, ker je dregnil v stare kapitalske naveze ;).
Najprej Sajovic, nato Cirman in sedaj še Smrekar. Ste povsem prozorni. Imate samo težavo, da je Golobova ekipa tako nesposobna in Golob takšen kolerik in narcis, da vam kmalu ne bo več noben verjel..
Če bo po dveh volitvah GS sploh še obstajalo kot stranka, bo to že velik uspeh za GS.
LOL, dveh? Edino če si mislil evropske kot druge...
za vse težave Golobove ekipe kriviti stare sile in državno mafijo
A ni en "diktator" pri nas že imel podobne probleme...
Imate samo težavo, da je Golobova ekipa tako nesposobna in Golob takšen kolerik in narcis, da vam kmalu ne bo več noben verjel..
LOL. Vlak je odpeljal pred eno uro, ti pa praviš "kmalu" ga bomo zamudili.
Ampak do volitev je še zelo dolga in v GS bodo ostali samo tisti, ki nasprotujejo mafijcem.
Da ne bo morala nazadnje izločit še Holoba in ultimativno sama sebe...
Če bi bilo res kaj na tej mafiji, bi nam to z veseljem jasno in glasno povedali, da ne govorimo o tem, da jih bi uradno prijavili, ne pa da z njimi...kaj sploh zares naredijo? Premestijo v drugo pisarno?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Minister in bivši predsednik Levice je uradno potrjeno izvajal hate speech: https://www.zurnal24.si/slovenija/crna-...
Če bi se držal tega kar je obljubil (vem ja, lol), bi takoj odstopil.
Če bi se držal tega kar je obljubil (vem ja, lol), bi takoj odstopil.
Zdaj ali si zaveden ali pa imaš resnično takšen pogled na svet. V vsakem primeru:
Minister in bivši predsednik Levice je uradno potrjeno izvajal hate speech: https://www.zurnal24.si/slovenija/crna-...
Laž. Razžalil je Brščiča.
Sovražni govor je tole:
Zgodovina sprememb…
A tako. In zakaj hoče NSA zrušit Holoba?
Kolikor je meni znano ga ne in si nekaj pomešal.
Drugače razlogov mi operativci ne izvemo. Tudi če bi imeli tak cilj ne bi vedel zakaj. Se pa dela na odstranitvi PTTM in Tonina, to celo smem povedati.
Zgodovina sprememb…
sbawe64 ::
Ti si v NSA kot je Utk kitajski cesar.
Še dobro da ob 15:00 nehaš trolati.
Še dobro da ob 15:00 nehaš trolati.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
LOL, NSA podpira slovensko levico? Yeah right ... :)
Kolikor je meni znano ga ne in si nekaj pomešal.
Po moje si ti pomešal. Ti dejansko misliš, da s svojimi kretenizmi pomagaš Holobu, sem mislil, da si vsaj toliko pameten, da ti je jasno, da mu škodiš.
sbawe64 ::
Komaj sledim vsem nebulozam, ki jim jih uspe sproducirati
https://twitter.com/tolemamo/status/172...
finance
Kdo nam vlada: Robert Golob? Tina Gaber? Vesna Vuković? Damir Črnčec? Milan Kučan?
Slovenija kar dobro deluje, a ne zaradi Roberta Goloba, temveč njemu navkljub. Kako visoko bi šele bili, če bi na oblasti imeli dobre politike?
Prav zdaj, ko so mednarodne in tudi podnebne razmere napete kot že dolgo ne, morda celo od druge svetovne vojne, slovenski vladajoči politični vrh razpada. To je vsekakor zelo nezrelo, morda celo nevarno. Ko bi morali vlagati čim več truda v to, kako povečati trdoživost države, ko bi morali vlagati v znanje, energijo, javnofinančno trdnost - in to ne z zviševanjem davkov, v spodbujanje podjetništvu naklonjenega okolja, razvoj, tehnologijo, infrastrukturo vseh vrst, se še bolj intenzivno kosati s podnebnimi spremembami in se lotiti varovanja pred njimi, ko bi morali o vsem tem resno razmišljati na vrhu vlade, se vrhuška zapleta v infantilne spore.
Robert Golob očitno ni kos izzivom vodenja vlade, iz dneva v dan postreže z vse bolj čudnimi izjavami, ki so delno posledica političnega neznanja, osebne nedoraslosti in negotovosti, zaradi česar potrebuje prišepetavanja čudaških sopotnikov. Ta pa so zelo škodljiva.
Revolucija žre svoje otroke in Robert Golob dela partijske čistke; če komu doslej ni bilo jasno, da stranka Svoboda nima kaj dosti skupnega s svobodo, mu je zdaj lahko kapnilo, da gre za podobnost z državami, ki imajo oziroma so imele v svojem imenu besedo "demokratično", Nemška demokratična republika, denimo.
Ko slišim Roberta Goloba, ko govori o golih in avtogolih, se spomnim na Franja Bobinca, menedžerja, ki je zdaj spet v areni svojega življenja in Golobove politike - pred nedavnim pa je skoraj potopil Gorenje. Skovanko o golih je, če se prav spomnim, pogosto uporabil prav ta. Misel mi potem gre takoj k Žigi Debeljaku, ki spet doživlja svoj karierni vrh na čelu SDH, čeprav je skupaj s Franjem Bobincem, svojim zdajšnjim nadzornikom, potapljal Gorenje, prej pa Mercator. Ko se spomnim na Žiga Debeljaka, mi misel gre naprej k Vesni Vuković, partijski sekretarki Svobode, njegovi soborki. Kako usklajeno sta Debeljak in nekdanja novinarka Vukovićeva sodelovala pri varovanju gospodarskih nacionalnih interesov, ki so bili predvsem varovanje materialnih interesov politično-gospodarskih klik.
Oko spomina nato seže do kolaboracije časopisa Dnevnik, kjer je delala Vesna Vuković, z Janševim predsednikom agencije za trg vrednostnih papirjev Damjanom Žugljem, ki je zdaj seveda smrtni janšistični sovražnik - kakih 16 let pozneje je namreč kot pomemben državni uradnik med vladavino Janeza Janše domnevno brskal po bančnih računih poslovnih in političnih nasprotnikov Janeza Janše in njegovih mednarodnih zaveznikov. Nekoč poslovno-novinarska kolaboracija z likom, ki je tako kot zdaj tudi prej bil sumljiv, ni bila težava. In potem mi spomin spet preskoči, kako je pri varovanju nacionalnih interesov Vesna Vuković bila na povsem isti liniji kot nekdanja novinarka in zdaj iz Svobode pregnana poslanka Mojca Pašek Šetinc.
In potem je tu Damir Črnčec, nekdanji Janšev obveščevalni operativec, ki zdaj skupaj z Vesno Vuković vodi državo namesto Roberta Goloba. Ta namesto da bi usmerjal državo, čas preživlja s svojo novo partnerico Tino Gaber, ki ima prav tako bojda veliko vlogo pri vodenju državniških poslov. Ah, kaj Tina Gaber, saj vsi vemo, da vse skupaj s svojimi lovkami pravzaprav usmerja Milan Kučan. O teh zgodbah, zgodbicah, resnicah in teorijah zarot bi lahko pisali še in še.
Roberta Goloba mi je znanka, visoka državna uradnica, njegova občudovalka, pred volitvami opisala kot slovenskega Elona Muska. Podjetnika in vizionarja. No, Elon Musk je vsekakor zelo sposobna in tudi kontroverzna osebnost. Ko sem slišal to primerjavo, mi je malo vzelo sapo. No, v nečem pa je gospa imela prav. Robert Golob je slovenski Elon Musk glede muhavosti in zaletavosti, tu pa se zgodba bolj ali manj seveda konča.
Vse skupaj je abotno in otročje. A dajmo šalo in nebuloze za konec kolumne na stran in ne bodimo preveč črni. Slovenija in Slovenci kljub kaosu na političnem vrhu funkcioniramo kar dobro. Zato, ker smo kljub vsemu kar podjetni, delavni in ozaveščeni. Marsikje sicer škripa, a družbeni podsistemi kljub vsemu delujejo, eni bolje, drugi (veliko) slabše, a vse skupaj vendar nekako gre. A kje bi bili, če bi imeli dobre politike?
https://twitter.com/tolemamo/status/172...
finance
Kdo nam vlada: Robert Golob? Tina Gaber? Vesna Vuković? Damir Črnčec? Milan Kučan?
Slovenija kar dobro deluje, a ne zaradi Roberta Goloba, temveč njemu navkljub. Kako visoko bi šele bili, če bi na oblasti imeli dobre politike?
Prav zdaj, ko so mednarodne in tudi podnebne razmere napete kot že dolgo ne, morda celo od druge svetovne vojne, slovenski vladajoči politični vrh razpada. To je vsekakor zelo nezrelo, morda celo nevarno. Ko bi morali vlagati čim več truda v to, kako povečati trdoživost države, ko bi morali vlagati v znanje, energijo, javnofinančno trdnost - in to ne z zviševanjem davkov, v spodbujanje podjetništvu naklonjenega okolja, razvoj, tehnologijo, infrastrukturo vseh vrst, se še bolj intenzivno kosati s podnebnimi spremembami in se lotiti varovanja pred njimi, ko bi morali o vsem tem resno razmišljati na vrhu vlade, se vrhuška zapleta v infantilne spore.
Robert Golob očitno ni kos izzivom vodenja vlade, iz dneva v dan postreže z vse bolj čudnimi izjavami, ki so delno posledica političnega neznanja, osebne nedoraslosti in negotovosti, zaradi česar potrebuje prišepetavanja čudaških sopotnikov. Ta pa so zelo škodljiva.
Revolucija žre svoje otroke in Robert Golob dela partijske čistke; če komu doslej ni bilo jasno, da stranka Svoboda nima kaj dosti skupnega s svobodo, mu je zdaj lahko kapnilo, da gre za podobnost z državami, ki imajo oziroma so imele v svojem imenu besedo "demokratično", Nemška demokratična republika, denimo.
Ko slišim Roberta Goloba, ko govori o golih in avtogolih, se spomnim na Franja Bobinca, menedžerja, ki je zdaj spet v areni svojega življenja in Golobove politike - pred nedavnim pa je skoraj potopil Gorenje. Skovanko o golih je, če se prav spomnim, pogosto uporabil prav ta. Misel mi potem gre takoj k Žigi Debeljaku, ki spet doživlja svoj karierni vrh na čelu SDH, čeprav je skupaj s Franjem Bobincem, svojim zdajšnjim nadzornikom, potapljal Gorenje, prej pa Mercator. Ko se spomnim na Žiga Debeljaka, mi misel gre naprej k Vesni Vuković, partijski sekretarki Svobode, njegovi soborki. Kako usklajeno sta Debeljak in nekdanja novinarka Vukovićeva sodelovala pri varovanju gospodarskih nacionalnih interesov, ki so bili predvsem varovanje materialnih interesov politično-gospodarskih klik.
Oko spomina nato seže do kolaboracije časopisa Dnevnik, kjer je delala Vesna Vuković, z Janševim predsednikom agencije za trg vrednostnih papirjev Damjanom Žugljem, ki je zdaj seveda smrtni janšistični sovražnik - kakih 16 let pozneje je namreč kot pomemben državni uradnik med vladavino Janeza Janše domnevno brskal po bančnih računih poslovnih in političnih nasprotnikov Janeza Janše in njegovih mednarodnih zaveznikov. Nekoč poslovno-novinarska kolaboracija z likom, ki je tako kot zdaj tudi prej bil sumljiv, ni bila težava. In potem mi spomin spet preskoči, kako je pri varovanju nacionalnih interesov Vesna Vuković bila na povsem isti liniji kot nekdanja novinarka in zdaj iz Svobode pregnana poslanka Mojca Pašek Šetinc.
In potem je tu Damir Črnčec, nekdanji Janšev obveščevalni operativec, ki zdaj skupaj z Vesno Vuković vodi državo namesto Roberta Goloba. Ta namesto da bi usmerjal državo, čas preživlja s svojo novo partnerico Tino Gaber, ki ima prav tako bojda veliko vlogo pri vodenju državniških poslov. Ah, kaj Tina Gaber, saj vsi vemo, da vse skupaj s svojimi lovkami pravzaprav usmerja Milan Kučan. O teh zgodbah, zgodbicah, resnicah in teorijah zarot bi lahko pisali še in še.
Roberta Goloba mi je znanka, visoka državna uradnica, njegova občudovalka, pred volitvami opisala kot slovenskega Elona Muska. Podjetnika in vizionarja. No, Elon Musk je vsekakor zelo sposobna in tudi kontroverzna osebnost. Ko sem slišal to primerjavo, mi je malo vzelo sapo. No, v nečem pa je gospa imela prav. Robert Golob je slovenski Elon Musk glede muhavosti in zaletavosti, tu pa se zgodba bolj ali manj seveda konča.
Vse skupaj je abotno in otročje. A dajmo šalo in nebuloze za konec kolumne na stran in ne bodimo preveč črni. Slovenija in Slovenci kljub kaosu na političnem vrhu funkcioniramo kar dobro. Zato, ker smo kljub vsemu kar podjetni, delavni in ozaveščeni. Marsikje sicer škripa, a družbeni podsistemi kljub vsemu delujejo, eni bolje, drugi (veliko) slabše, a vse skupaj vendar nekako gre. A kje bi bili, če bi imeli dobre politike?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
c3p0 ::
>> Slovenija kar dobro deluje, a ne zaradi Roberta Goloba, temveč njemu navkljub.
Naj še obrazloži kaj dobro deluje v tej državi? Pobiranje in zmišljevanje novih davkov?
Naj še obrazloži kaj dobro deluje v tej državi? Pobiranje in zmišljevanje novih davkov?
https://www.zurnal24.si/slovenija/stars...
Še eno poglavje te komedije se je napisalo kar samo. U cant make this shit up.
MrStein ::
111111111111 je izjavil:
Kdo? 1% 5% 7% ?
https://www.stat.si/Pages/cilji/cilj-3....
Da ne bo kdo z ravnilom meril:
Delež rednih kadilcev med odraslimi
2007 18,9%
2014 18,9%
2019 17,4%
Torej statistično skoraj nezaznavno zmanjšanje.
Toliko, da se politiki potrepljajo po ramenih. In pospravijo višje davke.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Gregor P ::
LOL antivaxerji
Bila sta inšpektorja v kriminalistični policiji v Murski Soboti, iz službe pa so ju vrgli, ker naj bi med epidemijo uporabljala lažni PCT potrdili.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
harvey ::
Najbolj gnus mi je bil Cirman. Nastopil kot da bi bi njegova žena, ki je PR v vladi. Čisti PR Goloba. In povabijo Cirmana, potem pa govorijo o plačevanju politike medijem. Necenzurirano pa je prejel (ja, ja, vem, ne Necenzurirano, samo njegova lastnica, ki je sedaj generalna sekretarka Svobode) 200k pred volitvami od Gen-i. Tale Cirman je res en bruh prodani primerek. Zakaj vabijo praznega nakladača Breclja kamorkoli mi pa tudi ni jasno.
Nima zastoj vzdevka cirman-virman.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
LOL antivaxerji
Bila sta inšpektorja v kriminalistični policiji v Murski Soboti, iz službe pa so ju vrgli, ker naj bi med epidemijo uporabljala lažni PCT potrdili.
Še huje naj bi bilo. Obtožena sta napada na informacijski sistem. Kar bi lahko pomenilo, da sta še kaj šarila (neupravičeno vpisovala/brisala/spreminjala) po informacijskem sistemu, ne pa samo pokazala lažni PCT potrdili.