» »

Besede, kot je recesija, so se umaknile z dnevnega reda

Besede, kot je recesija, so se umaknile z dnevnega reda

««
10 / 10
»
»»

Mr.B ::

Malidelničar je izjavil:

Mr.B - to ne spada k temi.

Seveda spada... A najdemo članke kako uvoženi uničujejo delovna mesta.
PS: uvoženi je tu mišljeno generično, ker bi moral za vsako geografsko regijo moral limat njihovo definicijo itd…

Tak naslov je zagotovo v neskladju z marsikatero definicijo opranih glav
Immigration is boosting the U.S. economy and has been ‘really underestimated,’ says JPMorgan research head
From everything that we have seen, the revenues that are generated exceed the expenses. Now it is a political issue, not just here in the U.S. but you look at Europe, it’s also probably the number one issue right now, but we do think that when you look at the unemployment numbers, the strength of consumption, the immigration was a big part of that,” Chang said.

alt
Immigration Is Fueling US Economic Growth While Politicians Rage


Bodimo relani, uvoženi vam ne bodo reševali in niso krivi....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

coffeetime12 ::

V Nemčiji se povečujeta revščina in socialna neenakost

V Nemčiji, ki se ponaša s socialnim tržnim gospodarstvom, se povečujeta revščina in socialna neenakost. Vedno več je brezdomcev in otrok, ki živijo v revščini. Državo k ukrepom poziva tudi Svet Evrope.
Svet Evrope Nemčijo, ki je leta 2015 odprla vrata številnim beguncem, poziva, naj stori več v boju zoper težke socialne razmere, v katerih živi približno petina ljudi v državi. Nemška vlada je ob draginji sicer nekoliko zvišala socialno pomoč, neuspešna pa je zlasti na področju stanovanjske politike. Razlike v državi se poglabljajo.

Organizacija Tafel s 60.000 prostovoljci po Nemčiji skrbi, da presežki hrane, ki bi pristali v smeteh, dosežejo lačne, in teh je vedno več.

"16 let smo imeli eno vlado, zadnji dve pa drugo. Med njima ni velike razlike. Še posebej ne glede ljudi, ki jih je prizadela revščina. Poskusov izboljšanja razmer je veliko, vendar so neuspešni," je dejala Sabine Werth, ustanoviteljica podjetja Tafel.

Pred 30 leti je v Nemčiji v revščini živelo 1.200.000 otrok, danes že 3.000.000. Visoka stopnja revščine in socialne prikrajšanosti je v nasprotju z bogastvom države, v poročilu za Nemčijo ugotavlja Svet Evrope.

Njegova komisarka za človekove pravice Dunja Mijatović Nemčijo opozarja na naraščanje stisk. Pozdravlja ukrepe nemške vlade za reformiranje socialnega sistema in povečanje socialnih prejemkov, vendar je to očitno premalo.

Nemška ministrica za družino Lisa Paus je šla konec poletja v ostro politično bitko s finančnim ministrom. Za prenovljen sistem otroških dodatkov je zahtevala dodatnih 12.000.000.000 € prav za premagovanje revščine. Izposlovala je 2.400.000.000 € v tem letu. V načrtu je tudi osrednji urad za družine, ki bo skrbel za primerne finančne pomoči.

V Nemčiji je tudi vedno več brezdomcev in vedno večje pomanjkanje prebivališč. Gradbena panoga je v krizi. Politični ukrepi ne prijemljejo. Najemnine so večinoma previsoke. Svet Evrope opominja Nemčijo, da mora poseči na najemni trg za blažitev stanovanjske stiske.

Igranje z vojno je drago. Preklemansko zelo drago.

2022 :



EU motor počasi, a sigurno ugaša. Noben tega več ne bo ustavil

coffeetime12 ::

Medtem, ko se koruptivna, politična EU elita igra vojno, zaposlitvena tržnica v Bruslju deluje s polno paro. Tekma za najvišje položaje v Evropski uniji in Natu je določena

V Bruslju se bodo po evropskih volitvah na novo delili najvišji stolčki v EU, izpraznilo se bo tudi mesto generalnega sekretarja Nata. Kdo bo dobil kaj? Bo odločilna politična aritmetika, geografska zastopanost, najmanjši skupni imenovalec?

V 27 državah članicah EU bodo od 6. do 9. junija potekale volitve v Evropski parlament, po njih bo znano tudi, kdo si bo v naslednjem mandatu izboril najvišje položaje v povezavi. Na pladnju je res veliko mest, saj bodo na voljo stolčki za vodenje 4-ih najpomembnejših položajev. To so predsednik Evropske komisije, predsednik Evropskega sveta, predsednik Evropskega parlamenta in Visoki predstavnik Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko. Čeprav so do volitev še skoraj 3 meseci, v javnosti že kroži širok nabor imen, ki se popolnoma odkrito ali med vrsticami potegujejo za kakšnega izmed teh mest.

Kdo bo iz te tekme za vplivne in dobro plačane službe izšel kot zmagovalec, bo verjetno znano po dveh vrhih EU-ja, ki bosta potekala 18. in 27. junija in ki se ju bodo udeležili voditelji vseh 27 držav članic povezave. A kako iz tega klobčiča kandidatov izluščiti najboljše – ali vsaj najprimernejše? V tej sestavljanki bo treba vsaj poskusiti upoštevati več meril, med drugim politično pripadnost kandidatov, podporo voditeljev največjih držav ter spolno in geografsko zastopanost, ob tem pa za povrh najti uravnilovko, da bodo novi obrazi odražali tudi razmerje moči, ki se bo izluščilo po volitvah.

V šopku kandidatov je okoli 20 imen. To so med drugimi nekdanji luksemburški premier Xavier Bettel, nekdanji portugalski premier Antonio Costa, belgijski premier Alexander de Croo, nekdanja italijanska premierja Enrico Letta in Mario Draghi, danska premierka Mette Frederiksen, estonska premierka Kaja Kallas, španski premier Pedro Sanchez, irski premier Leo Varadkar, nemška evropska poslanka Katarina Barley, latvijski zunanji minister Krišjanis Karinš, slovaški evropski komisar Maroš Šefčovič, nekdanji nizozemski evropski komisar Frans Timmermans. Za mesto novega komisarja za obrambo, ki ga je napovedala von der Leyen, se omenja poljski zunanji minister Radoslaw Sikorski.

Med morebitnimi kandidati ni slovenskih politikov.

Vsi najpomembnejši položaji v roke ženskemu "sanjskemu moštvu"?

Seveda pri deljenju položajev ne bo šlo gladko, daleč od tega, saj je v ozadju množica interesov, političnih ambicij in takšnih in drugačnih dejavnikov. Portal Politico je januarja pisal o tem, da bi lahko EU dobila "sanjsko moštvo", ki bi ga sestavljale 4 ženske – Ursula von der Leyen kot predsednica Evropske komisije, Mette Frederiksen kot predsednica Evropskega sveta, Kaja Kallas kot visoka zunanjepolitična predstavnica in Roberta Metsola kot še naprej predsednica Evropskega parlamenta. Če upoštevamo še dejstvo, da je Christine Lagarde predsednica Evropske centralne banke, Nadia Calviño pa je na čelu Evropske investicijske banke, bi ženske popolnoma prevzele bruseljsko kolesje.

V zadnjih tednih se je kot izstopajoči kandidat za NATO Stoltenbergovega naslednika izluščil odhajajoči nizozemski premier Mark Rutte, ki so ga javno že podprle 4 najvidnejše članice zavezništva, torej ZDA, ZK, Nemčija in Francija, poleg tega pa tudi še okoli 20 drugih držav, predvsem iz Zahoda. Morebitni kandidaturi Rutteja za novega generalnega sekretarja je naklonjen tudi slovenski premier Robert Golob, so pred dnevi sporočili iz Golobovega kabineta, ob tem pa dodali, da pogovori o novem generalnem sekretarju še potekajo, a da se "zaradi trenutnega varnostnega položaja v Evropi in svetu slovenska stran zavzema, da se izbere čim prej" .....

Dekadenca pride, ko se človek obrne stran od zvezd in se namesto tega utopi v vinu."

coffeetime12 ::

Predsednica EU komisije, Ursula von der Leyen: "Odhajam na Grenlandijo v lov na strateške surovine."

V času taljenja ledu, povpraševanja po surovinah za zeleno tehnologijo in konkurence iz Kitajske postaja Grenlandija vse bolj strateško pomembno ozemlje za EU, je dodala.

Čeprav Grenlandija ni del EU-ja, ima Bruselj velik interes za to samoupravno dansko ozemlje, še posebej za močno iskane surovine – največji otok na svetu ima namreč kar 25 od 34 surovin, ki jih EU potrebuje!

Med dvodnevnim obiskom je von der Leyen z dansko premierko Mette Frederiksen najprej odpotovala na Ferske otoke, v petek pa se bo odpravila na Grenlandijo, kjer bo v prestolnici Nuuk odprla nov urad Evropske komisije.

Obisk von der Leyen prihaja v času, ko se poteguje za 2. mandat na čelu Evropske komisije. Komisar EU-ja za podnebno ukrepanje Wopke Hoekstra je ta teden dejal, da mora EU po volitvah pospešiti zelena prizadevanja.

Tomas Baert, posebni svetovalec von der Leyen za trgovino in mednarodna partnerstva, je dejal, da ima Grenlandija večino surovin, kot so redki zemeljski elementi in kovine, ki jih potrebuje za zeleni prehod. “Manjka nam dostop do nekaterih od teh materialov. Tako je ključnega pomena imeti partnerje, ki lahko predelajo, proizvedejo in kopljejo te surovine bistvenega pomena.”

"Grenlandija ima okoli 27 strateških in kritičnih surovin, ki smo jih definirali kot tiste ključnega in strateškega pomena za EU. Potencial je ogromen, edino vprašanje zdaj je, kako to udejanjimo. Smo še vedno na zelo zgodnji fazi, ko gre za proučevanje in potrebne naložbe."

Obisk von der Leyen sledi nekaj mesecev za tem, ko je EU komisija z Grenlandijo novembra podpisala partnersko pogodbo.

Baert pravi, da je pristop EU-ja "s popolnim spoštovanjem" do partnerice prinesel partnerstvo in znanje ter ustvaril vrednost za Grenlandce. "Naš cilj ni preprosto izkopati surovine in zbežati. To počnejo drugi akterji po svetu,” je zatrdil. "Še posebej Kitajska, oni uporabljajo ta model, ampak tudi drugi.”

Baert je še dejal, da je treba na obisk von der Leynove gledati kot na “geopolitičnega”, Grenlandiji pa sporočiti, da "čeprav niste del EU-ja, ste del Evrope”.

Grenlandska ministrica za trgovino in surovine Naaja H. Nathanielsen je sporočila, da bo nov urad EU komisije "kot lokalna platforma za čezatlantsko sodelovanje med EU-jem in Grenlandijo ter bo gradil na že obstoječem obsežnem odnosu, ki ga imamo z EU-jem že desetletja".

Ko vržeš v zrak infrastrukturo dolgoletnega poslovnega partnerja, ki ti omogoča razvoj, ti ne preostane drugega kot da izgubljen tavaš in prosjačiš naokoli

Mr.B ::

Jutri pdajo delnice intla in AMD-ja. No vsaj malo bodo padle.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Malidelničar ::

Kaj pa vpliv nezmanjšanja obrestnih mer v ZDA? Ker verjetno le-teh ne bodo uspeli zmanjšati - čeprav celoten Wall Street pričakuje padec obrestnih mer in free money & partying še naprej?
Sicer morebitna zmaga Trumpa bi bila temu naklonjena, ampak FED (ki je samostojen v svojih politikah in se lahko upre predsedniku) se je pod Powellom odločil za ukrotitev inflacije in za vztrajanje na položaju.
V EU so obrestne tudi visoke (sicer bolj počasen tempo ampak vseeno).
Ali vse to pomeni, da je gospodarska ohladitev neizbežna?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Mr.B ::

Sreča da poznajo ti. Fed kvantitativno sproščanje ali nekaj...


To bo največja postavka v proračunu, razen seveda ko poslušamo Ameriškega predsednik v kontekstu moje srce boli z vami palestinci, potem pa ta teden istočasno pošlje orožje v Izrael in to ponovno v tem mesecu....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

LeQuack ::

Američani ne rabijo plačati dolgov, kdo bo pa izterjal?
Quack !

Mr.B ::

LeQuack je izjavil:

Američani ne rabijo plačati dolgov, kdo bo pa izterjal?

V bistvu je to investicija, ker so dolžni sami sebi. Zato pa tako odkrito podpirajo genocid, dokler le ta podpira $
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mr.B ::

Še dve prvo-------aprilski :|:)):)):))


,nja

Ni čudno da pravijo, da se Američanom ne splača, no pravijo da je nesmiselno, upokojiti. Tisti prihranki za pokojnino bodo morda dovolj za pokrivanje enega ali dev računov zdravstvenih storitev.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

coffeetime12 ::

Skoraj četrtina Nemcev si ne more privoščiti 1. tedna počitnic

Skoraj četrtina vseh prebivalcev Nemčije si ne more privoščiti 1. tedna počitnic stran od svojega doma na leto. Najbolj prizadete so enostarševske in večje družine, poroča Eurostat, statistična agencija Evropske unije.

Številke razkrivajo, da je leta 2023 22,6% prebivalstva primanjkovalo denarnih sredstev za enotedensko potovanje. Med enostarševskimi družinami se je delež povečal na 43,2%, v družinah z dvema odraslima in tremi ali več otroki na 31,3%.

Delež prebivalcev, ki si ne morejo privoščiti enotedenskega potovanja, se je na letni ravni povečal za 0,4 odstotne točke. Takšnega potovanja si ne more privoščiti približno 30,4% samskih in 16,8% parov, pri čemer sta obe številki nekoliko višji glede na leto prej.

Poslanka v nemškem parlamentu Sahra Wagenknecht, ki je na začetku leta ustanovila lastno stranko, potem ko se je odcepila od Levice, je številke označila za sramotne. "Skoraj četrtina si ne more vzeti enega tedna odmora stran od bivališča," je dejala.

Okrcala je levosredinsko koalicijo kanclerja Olafa Scholza in jo obtožila, da siromaši na milijone Nemcev. "Potrebujemo korenito spremembo v ekonomski in socialni politiki," je dejala.

V zadnjih letih so podatki Eurostata pokazali malo sprememb v deležu prebivalcev Nemčije, ki se ne morejo odpraviti na enotedensko potovanje. Leta 2020 je ta številka znašala 22,4%, leta 2021 pa se je zmanjšala na 19,9%, nato pa se je leta 2022 dvignila na 22,2% in lani na 22,6%.

Pospešeni zeleni prehod v sodelovanju z razstrelitvijo ST1/2. Kdo sploh še potrebuje energijo dandanes?

coffeetime12 ::

Kriza nemške avtomobilske industrije, ki ima težave z elektrifikacijo

V Nemčiji se v ospredje prebijajo tuje znamke. Nemški avtomobilski proizvajalci so si predolgo zatiskali oči pred električno mobilnostjo. Preskok z motorjev z notranjim zgorevanjem na električne avtomobile je v zadnjih mesecih zavrla tudi slabša kupna moč v državi in umik državnih subvencij.

Priljubljenost nemških električnih modelov povsod izrivajo kitajski in ameriški proizvajalci, nemška država upa, da bo s financiranjem razvoja v zagonskih podjetjih pripomogla k večji inovativnosti in prodaji e-avtomobilov, ki bodo plod nemškega znanja.

Volkswagen je lani prodal 9,2 milijona avtomobilov, od tega 8% električnih. Premiki k elektrifikaciji so počasni, produkti predragi. Kitajci se raje obračajo k svojim znamkam, nemški kupci, ki so pred novim letom ostali brez subvencij, pa so pri nakupih previdni.

Maren Petry iz svetovalnega podjetja Berlin Partners: "Smo tradicionalno močna avtomobilska država z motorji z notranjim zgorevanjem. Zdaj smo sredi spremembe. Vozniki nimajo dolgoletnih izkušenj z električnimi avtomobili. Vse skupaj je odvisno tudi od infrastrukture in od navad."

Nemška država, da bi dohitela inovativnost tujih avtomobilskih znamk, z javnimi sredstvi podpira razvoj tehnologij nove generacije v zagonskih podjetjih.
Maren Petry iz svetovalnega podjetja Berlin Partners nadaljuje: "Ko govorimo o prihodnosti avtomobilske industrije, vidimo prav v Berlinu in Brandenburgu pozitivne dejavnike, tu je tovarna Tesle, vzpostavlja se dobavna veriga za baterije, razvija se nova industrija. Vedno več je poudarka na razvoju programske opreme, mreže, avtonomne vožnje. To razvijajo zagonska podjetja v Berlinu, kar je nedvomno pozitiven dejavnik."

Avtomobilski koncerni ogromna sredstva vlagajo v raziskave in razvoj, napovedujejo pa, da bodo še globoko v tridesetih letih 21. stoletja proizvajali vozila na različne pogone. Volkswagen krči stroške za 10 milijard evrov, v veliko dobaviteljskih podjetjih so najavili prestrukturiranje.

Konkurenca sili k prodaji cenejših e-vozil. Prihodnje leto naj bi na trg prišel Škodin električni model za €25.000. V povprečju je za nov avtomobil v Nemčiji treba odšteti €45.000, za električnega še več, zato se v Nemčiji v ospredje prebijajo zlasti tuje znamke.

Vse se vrača, vse se plača

Invictus ::

V Nemčiji propadajo velika podjetja, ki so na sceni že 100 let ali več.

Sicer so taka podjetja ponavadi precej konzervativna, tudi na IT področju in nenormalno šparovna in kot taka danes težko preživijo.

Nemčija bo res v kurcu, ko bodo Bosanci začeli hoditi nazaj v Bosno.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Malidelničar ::

Kako kaj opažate gibanje na trgu pri vaših naročnikih, poslovnih partnerjih?

Se kaj ohlaja?
So kakšni podobni signali kot recimo poleti 2008?
Kakšne interne info in napovedi, da malo podebatiramo?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Invictus ::

Sam upam, da cene padejo.

Nabralo se mi je nekaj denarja, pa bi lahko ubodel kako garsonjero ali enosobno stanovanje za oddajo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Sparkxl ::

Si pa klasično slovensko ampak res popolnoma brez domišljije. Res ne poznaš drugega kot cigle?

gruntfürmich ::

nemška avtoindustrija nima težav z elektrifikacijo ampak s požrešnostjo, ki jih je udarilo kot bumerang nazaj. od dizelgejta do nabijanja cen zaradi subvencij naprej...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Malidelničar ::

Morda se je potrebno pripraviti na repeat scenarija iz 2008, zato sem spraševal, če imate kakšne info iz trga ..

IN OTHER NEWS:

Še več slabih novic o kitajskem nepremičnincu Country Garden

Letošnji marec se za Country Garden, po družbi Evergrande gre za drugo najbolj razvpito bankrotirano kitajsko nepremičninsko podjetje, ni dobro končal.

Podjetje je najprej sporočilo, da do zapovedanega roka - 31. marec 2024 - ne bo objavilo letnega poročila. Razlog je nedoločen: potrebujejo več informacij, da bi rezultate lahko razkrili. To navadno pomeni, da so v podjetju takšna tveganja, da niti najbolj zvesti revizorji nočejo več nič podpisati in rešujejo samo še svojo kožo.

Trgovanje z delnicami Country Garden na borzi v Hongkongu je bilo takoj ustavljeno. To še dodatno povečuje težave pri kakršnemkoli dogovoru z upniki o prestrukturiranju. Country Garden je vsaj v tehnični bankrot zašel že lani, na sodišču je tudi vložen predlog za prenehanje delovanja podjetja, se pravi stečaj. To se je na koncu zgodilo z Evergrandom, kjer so nedavno odkrili še milijardne goljufije.

Bloomberg je objavil podatke o poslovanju Country Garden za marec letos. Prodaja je v primerjavi z marcem lani, pa že ta je bil problematičen, upadla za 83 odstotkov, podoben je bil upad prodaje tudi letos februarja v primerjavi z lanskim februarjem.

Tudi splošni podatki o kitajskem nepremičninskem trgu kažejo strm marčni upad prodaje, pričakovanja pa niso nič boljša niti za april. Zaupanje v kitajske nepremičninske investitorje ostaja na zgodovinsko nizkih ravneh, ljudje se bojijo kupiti stanovanja, ker ne vedo, ali bodo sploh kdaj končana. Hkrati pa je nizko tudi splošno razpoloženje in zaupanje potrošnikov.


Vir: https://live.finance.si/se-vec-slabih-n...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

RockyS ::

Vidi se da izpostavljenost Kitajski ni velika. Vsi s(m)o mislili kako bo Evergrande povzročil krizo, pa se delnice niso niti premaknile, nasprotno, vsi trgi so šli gor.
Kitajci ki imajo za nepremičnine pa lahko pridejo v Ljubljano.

Kar se pa tiče Nemčije se ni kaj pretirano za bati, bodo sprejeli da moramo vsi graditi njihove vetrnice, voziti das auto in svet bo lepši.

Lahko pa da Nemčija čisto propade, ker dejansko nimajo več za burek. Know how je zbežal v tujino, proizvodnje nimajo nobene (govorim o rudnikih in ostali umazani industriji). Vse kar delajo pa so 10 let za vsemi. To je vidno vse od gradnje pa do paradnega konja - avto industrije.
Da ne omenjamo Monsanta, ta bo pokopal še eno veliko podjetje.

Pardon, edino kar imajo od umazane industrije je pridobivanje elektrike iz premoga in kupovanje iz (umazane) tujine.

Mr.B ::

Nwmxi so tako ponosni da ne bodo kupovali Rsukih energentov, nimajo pa nikakrünih problemov kupovati le te preko Indijskih posrednikov, ali pa üe bolje Nemci obnavljajo Mariopol. To mora bit facpalm.
Pustimo da imajo hude probleme dojemanja da so dobili dokumentiran Genocid, pa imajo üe vedno hibo brkov.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

fikus_ ::

To bi lahko pisal tudi v RU UA temo, ampak se bi kdo prevec razburjal.
Pred feb. 2022 je EU kupovala okrog 37% LNG od RU, sredi in konec 2022 je to padlo na 8-9%, sedaj je na okrog 15%.
Ena od poti tega plina je bila iz RU v Argentino in ootem v ESP, kjer je uradni izvor plina navedena kot Argentina (tako to gre).
Po drugi strani pa EU špitzenkandidat politika teži Indiji, zakaj kupuje RU energente.

Pri tem pa še ta zanimivost. Leta 2021 je LNG predstavljal okrog 20% porabe vsega plina v EU, v letu 2023 pa okrog 42% porabe vsega plina.
(% so cudovita zadeva).
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()

Mr.B ::

IMF Steps Up Its Warning to US Over Spending and Ballooning Debt

Kar je boleče da če podvojiš ti federal tax, no davek ki ga daš državi, pomeni da bo še vedno bila skoraj triljonsk luknja ob 50-75% obdavčitvi...
No bo kov povedal, akko je vse super... ker trenutna razlkia tako na prst je več kot 6T$
Federal Government: Current Expenditures
Federal government current tax receipts
Government total expenditures

Še GME nakup..
UBS added capital needs of $15-25 bln are realistic, Swiss minister says

for banks deemed "too big to fail", particularly UBS, which said the lender would face more stringent capital requirements in future.
The government proposals, which must still undergo a long legislative process, did not state how much more capital UBS would need, but sparked calculations from analysts encompassing estimates from $15 billion up to $25 billion, the paper noted.
Tages-Anzeiger said Keller-Sutter was responding to a question about sums in that range, but that she did not indicate at which end of the spectrum she was leaning towards.



Še malo azijske...
Highest Living Costs in Asia: Inflation Soars to 25% in this country
akistan's inflation rate of 25% is alarming, especially considering the target set at 21% for the fiscal year. Despite efforts to rein in inflation through tight monetary policies, the nation continues to struggle, inflicting significant financial strain on its populace. The Asian Development Bank's report underscores the role of external financing requirements and political uncertainty in exacerbating inflationary pressures. Additionally, the failure to meet inflation targets despite a high-interest rate of 22% reflects systemic challenges within Pakistan's economic framework.


India's Economy: Inflation 4.85%, Industrial Growth 5.7%
Despite remaining elevated, food inflation witnessed a slight decline to 8.52% in March from 8.66% in February. This moderation can be attributed to various factors, including government interventions, supply chain improvements, and seasonal factors impacting food prices.


Še inflacijska....
How much Americans think they need for retirement vs. what they actually have saved are miles apart
Americans estimate they should save $1.46 million for a comfortable retirement.
On average, Americans estimate they should save $1.46 million for a comfortable retirement, a Northwestern Mutual study out this week found. That's a 15% increase over last year and a hefty 53% increase from what Americans reported in 2020.
Gen X -- those born between 1965 and 1980 -- say they will need, on average, $1.56 million in savings to retire comfortably, but to date, they have only $109,600. Gen Z and millennials expect to need more than $1.6 million to retire comfortably but currently have $22,800 and $62,600 set aside, respectively.


Kolik je pa vzela inflacija...





Še za ostale znane Hlapce
JPMorgan and other Wall Street giants were on a government economist's 'Super Users' list
Biden's administration is being plagued by a scandal. An economist from the US Bureau of Labor Statistics was exposed and$JPMorgan (JPM.US)$und$Blackrock (BLK.US)$When Wall Street giants communicated data on a key inflation indicator, this raised questions about fair access to economic information.

Records obtained by Bloomberg show that in recent months, the Bureau of Labor Statistics economist answered many detailed questions about the Consumer Price Index (CPI), mainly involving calculations in key categories such as housing and used cars.

The conversation between the economist, who has worked at the Bureau of Labor Statistics for many years, and a financial giant was first revealed by the New York Times. He was directed at a broader group of economists and in one of them he referred to them as "my super users" (my super users). As a result, economists learned that there is a smaller, more unique group called "superusers," and that this is a "super secret group" that can receive economic data on a priority basis.

Me zanima kdo je razumel zgornji stavek/ pomen Super Users
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

Mr.B ::

Če dodamo, neki kozjejebači ki nimajo za burek, držijo celotno Zahodno vojaško kolacijo v pat poziciji. Imam občutek da ta famozna tehnologija služi zgolj za marketing...

Shipping traffic through the vital Suez Canal artery in Egypt has plunged by 66% since cargo was forced to divert due to attacks on vessels, according to official figures.

The data, from the UK's Office for National Statistics (ONS), covered the period from mid-December to the beginning of April.

It is important as it represents the scale of disruption to supplies through the artificial channel linking the Mediterranean Sea to the Red Sea since Iran-backed Houthi fighters started firing on ships in the run-up to Christmas last year.

There are fears that soaring costs for insurance, fuel and wages risk stoking a fresh wave of inflation as the diversion to Europe from destinations such as manufacturing powerhouse China, around the southern tip of Africa, adds up to 14 days to transit times.


Ni recesija... sreča je da tako kot slovenski zavod za zaposlovanje reže po šestih mesecih tiste ki nočejo delat, DRUGAČE bi govorili v ti. stagflation
U.S. economic growth was much weaker than expected to start the year as consumer spending rose at a slower pace, the Commerce Department reported Thursday.

Gross domestic product, a broad measure of goods and services produced in the January-through-March period, increased at a 1.6% annualized pace when adjusted for seasonality and inflation, according to the department's Bureau of Economic Analysis.

Economists surveyed by Dow Jones had been looking for an increase of 2.4% following a 3.4% gain in the fourth quarter of 2023 and 4.9% in the previous period.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
««
10 / 10
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inflacija 2021/2022 (strani: 1 2 3 4208 209 210 211 )

Oddelek: Problemi človeštva
10534929845 (6285) Mr.B
»

Finančna kriza 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
80194171 (17639) Mr.B

Več podobnih tem