Forum » Omrežja in internet » Firewall icmp in igmp paketi
Firewall icmp in igmp paketi
Parkelj ::
Spostovani!
Rad bi malo bolj zascitil svoj router pred WANon, pa me zanima, ker sem bolj kot ne zacetnik v teh vodah, ali je dobra praksa drop-at icmp in igmp iz WANa (prva frontna linija :D)?
Lp,
M.
Rad bi malo bolj zascitil svoj router pred WANon, pa me zanima, ker sem bolj kot ne zacetnik v teh vodah, ali je dobra praksa drop-at icmp in igmp iz WANa (prva frontna linija :D)?
Lp,
M.
Poldi112 ::
Precej nepomembno. Raje preveri, da:
- imaš močno geslo, da ti ga kak virus, ki okuži klienta za routerjem, ne ugane.
- login v router omejiš na LAN, oziroma dostopaš čez VPN, na WAN portu pa blokiraš dostop (večinoma že privzeto blokirano).
- imaš močno geslo, da ti ga kak virus, ki okuži klienta za routerjem, ne ugane.
- login v router omejiš na LAN, oziroma dostopaš čez VPN, na WAN portu pa blokiraš dostop (večinoma že privzeto blokirano).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Parkelj ::
Precej nepomembno. Raje preveri, da:
Aha, ok, super hvala za hint!
Ok, torej so sedaj moji koraki:
- izklop moznosti accessa do Synology NAS iz WAN-a
- komplet izklop dostopa do mikrotika iz WAN-a
- vzpostavitev VPNja in pol preko le-tega dostopam do vsega, kar potrebujem
Ampak, glede se teh icpm-jev in igmp-jev: Ali mogoce kdo, ali to potrebuje moj operater (T-2)?
Lp,
M.
Poldi112 ::
IGMP verjetno potrebuješ za IPTV, ICMP pa lahko blokiraš, če želiš.
Where all think alike, no one thinks very much.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mikrotik nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 3213 (2613) | Poldi112 |
» | Klic s strani T-2ja - flooding mrezeOddelek: Omrežja in internet | 2473 (1715) | mzakelj |
» | Siol TV na Siol Box preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 8103 (6754) | damirj79 |
» | Windows 2000 serverOddelek: Operacijski sistemi | 1668 (1267) | _Dejan_ |
» | Kajo povezati 2 routerja ?Oddelek: Omrežja in internet | 2854 (2675) | beerhunter |