Forum » Zvok in slika » Miniled Philips ali Samsung NeoQled
Miniled Philips ali Samsung NeoQled
krneki11 ::
Pozdravljeni,
odločam se med dvema pametnima televizorjema Philips 55PML9507/12 in Samsung QE55QN85BATXXH? Oba 4K in miniled (ali po Samsungu NeoQled). Kateri vas je prepričal in zakaj?
odločam se med dvema pametnima televizorjema Philips 55PML9507/12 in Samsung QE55QN85BATXXH? Oba 4K in miniled (ali po Samsungu NeoQled). Kateri vas je prepričal in zakaj?
andrej69 ::
Philips ti je za gledanje filmov in serij boljša izbira posebej, če se bo gledalo tudi v temnejšem prostoru.. Če se bo pa vedno gledalo v nekoliko osvetljenem prostoru pa je lahko zelo dobra izbira tudi Samsung. Vendar ima Philips vseeno nekoliko drugih prednosti, kot je omogočanje Dolby Vision kodeka kar je vsekakor kar prednost, kot drugo omogočanje DTS zvoka kakor tudi ostalih audio kodekov in pa nazadnje ima Philps kvalitetnejši slikovni procesor. Drugače pa kot sem napisal, če ne boš gledal Dolby Vision vsebin in se bo televizor gledal v osvetljenem prostoru pride v poštev tudi Samsung. Za gledanje športa sta oba odlična. In pa za mene osebno kakor tudi večino drugih, je sam Android za same aplikacije vsekakor boljša izbira od Tizena, ki ga ima Samsung.
fpbs ::
O modelu Philips 9507 je bilo že veliko napisanega. Malo si poglej tu: https://slo-tech.com/forum/t696292/p784...
andrej69 ::
Hvala. Kako se pa vidi črna barva? Kaj pa gledanje pod kotom?
Na Philipsu je prikaz črne odličen, seveda pa ta Philips model ni na nivoju OLED televizorjev ali še kvalitetnejših MINI LED televizorjev. Samsung ima zaradi IPS panela nekoliko slabši prikaz črnih kadrov, vendar še vedno izgleda zelo dobro. Kar pa se tiče kotev gledanja je Samsung tukaj nekoliko boljši zaradi drugačne tehnologije samega panela. In prosim ne jemlji preveč resno določenih komentarjev, ki jih boš zasledil na tem forumu.. To kar sem ti napisal, sem ti napisal iz osebnih izkušenj..
fpbs ::
Ganon ::
Frgazor ::
55PML9507/12 imam sam že ene 3 mesece...
Na splošno sem precej zadovoljen, sploh ker sem res bal philipsa zaradi katastrofalnih izkušenj iz preteklosti. Nekako mi je pa bil android tv zelo pomemben feature, ker sem se tako lahko uspešno znebil enega kupa škatlic zraven tvja (kodi, retroarch) in potem nisem več gledal samsungov ipd. Sony je pa cenovno full retard pa naj jih kar imajo.
V glavnem sliki nimam kaj dosti očitat razen za zelo temne prizore sem pa rabil precej nastavljanja pa še to mi ni uspelo več kot 80% solidno... Se pa za tole odkupi s kar dobrim zvokom.
Za 900€ je dober nakup.
Na splošno sem precej zadovoljen, sploh ker sem res bal philipsa zaradi katastrofalnih izkušenj iz preteklosti. Nekako mi je pa bil android tv zelo pomemben feature, ker sem se tako lahko uspešno znebil enega kupa škatlic zraven tvja (kodi, retroarch) in potem nisem več gledal samsungov ipd. Sony je pa cenovno full retard pa naj jih kar imajo.
V glavnem sliki nimam kaj dosti očitat razen za zelo temne prizore sem pa rabil precej nastavljanja pa še to mi ni uspelo več kot 80% solidno... Se pa za tole odkupi s kar dobrim zvokom.
Za 900€ je dober nakup.
Stojan2 ::
Pozdravljeni!
Odločitev za nov TV je padla po okvari starega.
Odločam se med naslednjimi modeli:
- Smart TV sprejemnik SAMSUNG Neo QLED QE55QN90BATXXH,
- Smart TV sprejemnik SAMSUNG Neo QLED QE55QN95BATXXHh,
- Android TV sprejemnik OLED PHILIPS 55OLED707.
Cena je enaka za vse: 1.099,99 €.
Sem povprečen gledalec, v glavnem filmi, nič iger.
Glede na to, da je moj prejšnji SONY zdržal skoraj 20 let, sem glede vseh novosti, ki jih danes ponujajo televizije popolnoma bos.
Če imate kakšno mnenje ali nasvet, za lažjo odločitev, kar na dan z besedo.
Hvala.
LP
S
Odločitev za nov TV je padla po okvari starega.
Odločam se med naslednjimi modeli:
- Smart TV sprejemnik SAMSUNG Neo QLED QE55QN90BATXXH,
- Smart TV sprejemnik SAMSUNG Neo QLED QE55QN95BATXXHh,
- Android TV sprejemnik OLED PHILIPS 55OLED707.
Cena je enaka za vse: 1.099,99 €.
Sem povprečen gledalec, v glavnem filmi, nič iger.
Glede na to, da je moj prejšnji SONY zdržal skoraj 20 let, sem glede vseh novosti, ki jih danes ponujajo televizije popolnoma bos.
Če imate kakšno mnenje ali nasvet, za lažjo odločitev, kar na dan z besedo.
Hvala.
LP
S
fikus_ ::
Ne bom ti odgovoril, ampak prava tema za tvoje vprašanje je to:
Kateri 55" in večji LCD televizor?
PS Andreja jemlji z rezervo, ker propagira Philips.
Kateri 55" in večji LCD televizor?
PS Andreja jemlji z rezervo, ker propagira Philips.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup tv - na kaj moram gledatiOddelek: Zvok in slika | 2877 (2316) | Tiger |
» | Samsung qled televizije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 29657 (19744) | Mirkokovačec |