Forum » Programiranje » Autorun
Autorun
CCD ::
OK, da vidmo kaki mojstri ste. Kdo zna nardit CD autorun za HTML ki se odpre v privzetem brskalniku maksimizirano in da je čimbolj preprosto?
Lunik ::
najbolj preprosto je, da narediš
autorun.inf:
[autorun]
OPEN=start.bat
in
start.bat:
autorun.html
Za fullscreen morem pa še ugotivit.. :)
autorun.inf:
[autorun]
OPEN=start.bat
in
start.bat:
autorun.html
Za fullscreen morem pa še ugotivit.. :)
webcreator ::
Hja jst sicer ne vem kak bi to sam z autorunom naredu de bi blo maximizirano, ti pa priporočam programčk Autoplay Menu Studio. To je taka luštna stvar k ne sam, da lahk to nardiš, lahk tud naštimaš kake uvodne menuje, tud kako instalacijo na disk ..., uglavnem zelo koristno!. Kje ga pa najdeš se pa ne spomnem ..., mal pobrskaj.
To all the virgins: "Thanks for nothing!"
J3sT, sem se poglobil v zadevo in našel zelo preprosto rešitev.
Kar se tiče autoruna imaš prav. Autorun lahko zažene samo .com, .bat in .exe fajle. Tako da je res Open=start.bat
Potem pa drugi del verjetno ne bo delal ker se .bat file izvaja v Dos-u in če napišeš tam ime datoteke je ne bo zagnal v Windowsih. Gre malo drugače:
Na CD-ju na katerem je pač html morajo bit 3 datoteke:
autorun (open=start.bat)
start.bat
start.exe
Kje dobiti start.exe? V WINDOWS\COMMAND folderju, ki ga ma sigurno vsak z Windowsi. Ta start.exe je po mojem mnenju v bistvu Zaženi v meniju Start. Kakorkoli, v .bat fileju je treba vpisat nekako naslednje:
start.exe /maximized mojwebpage.html
in to je vse. mojwebpage.html se zažene maksimiziran v privzetem internet brskalniku. To je vedno enako, razen če sta mojwebpage.html in start.exe nameščena v poddirektoriju na CD-ju. Potem moramo vpisati še poddirektorij:
poddirektorij\start.exe /maximized poddirektorij\mojwebpage.html
That's it!
Kar se tiče autoruna imaš prav. Autorun lahko zažene samo .com, .bat in .exe fajle. Tako da je res Open=start.bat
Potem pa drugi del verjetno ne bo delal ker se .bat file izvaja v Dos-u in če napišeš tam ime datoteke je ne bo zagnal v Windowsih. Gre malo drugače:
Na CD-ju na katerem je pač html morajo bit 3 datoteke:
autorun (open=start.bat)
start.bat
start.exe
Kje dobiti start.exe? V WINDOWS\COMMAND folderju, ki ga ma sigurno vsak z Windowsi. Ta start.exe je po mojem mnenju v bistvu Zaženi v meniju Start. Kakorkoli, v .bat fileju je treba vpisat nekako naslednje:
start.exe /maximized mojwebpage.html
in to je vse. mojwebpage.html se zažene maksimiziran v privzetem internet brskalniku. To je vedno enako, razen če sta mojwebpage.html in start.exe nameščena v poddirektoriju na CD-ju. Potem moramo vpisati še poddirektorij:
poddirektorij\start.exe /maximized poddirektorij\mojwebpage.html
That's it!
Lunik ::
omas: pa vseeno dela
Kar naredi start.bat z textom start.htm in ga postavi v isto mapo kot start.htm pa ga zaženi. Čarovnija? Našel sem preprostejšo rešitev od tebe
Ne vem, ampak meni dela...
Kar naredi start.bat z textom start.htm in ga postavi v isto mapo kot start.htm pa ga zaženi. Čarovnija? Našel sem preprostejšo rešitev od tebe
Ne vem, ampak meni dela...
Očitno to dela le na Win2000 sistemu in zato rešitev ni najboljša, ker ni univerzalna.Bi bla pa vsekakor najbolj easy...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | batch skripta požene prevečkratOddelek: Programiranje | 2052 (887) | krneki0001 |
» | Antivirus, ki je "ugoden" (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 6014 (4562) | zmaki |
» | cue in bin file-iOddelek: Programska oprema | 1061 (981) | rorcange |
» | Autorun.iniOddelek: Programiranje | 907 (879) | Vesoljc |
» | Autorun?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1383 (1273) | bastadu |