» »

Telemach - packet loss

Telemach - packet loss

hmmnekajdisi ::

Pozdravljeni!
Nekje okrog cca. 2 meseca se soočam z občutno izgubo paketkov, na kratko online špili niso niti približno več zabavni itd., za normalno brskanje po spletu pa tu pa tam kaj naložit je pa čist uredu. Nisem prepričan, če do tega prihaja na mojem koncu ali na Telemachovem ampak se mi bo počas zmešal..

Od HW imam Telemachov UBEE modem/router vse v enem, ki je zdaj star nekje okrog 3 leta.
Imam kabelsko povezavo (optika pride do hiše ampak Telemach še ni uspel priklopit po 2 letih in pol..)

Packet loss testi z:
- 1212 in 1228 Bytes packet size
- 45 pingov / s
- Acceptable delay do 65ms
- Povezava do strežnika v Nemčiji

Avg. packet loss po cca. 100 testih je 3.2%, in okrog 0.56% paketkov pride pozno (to je dovolj, da online multiplayer odpade)

Downstream Channeli

Downstream Channeli

Upstream Channeli

Upstream Channeli

Ti sliki sta connection po približno 1 uri uptima, ne spoznam se najboljš tkoda tud nevem, če je takšno število correctablov okej ali ne.

Speedtest

Speedtest

Sama hitrost internetne povezave je se dokaj uredu, ampak sta pa download in upload high latency, mogoče ni najboljša slika ampak mid-test spikata tud krepko cez 1k.
Koaksialni kabel, ki pride v hišo se deli na 4, tak se je to pač nardilo pred leti ampak do pred kratkim ni bilo nobenih večjih problemov.

Hvala za vse nasvete.

DeeCoy ::

hmmnekajdisi je izjavil:

Pozdravljeni!
Nekje okrog cca. 2 meseca se soočam z občutno izgubo paketkov, na kratko online špili niso niti približno več zabavni itd., za normalno brskanje po spletu pa tu pa tam kaj naložit je pa čist uredu. Nisem prepričan, če do tega prihaja na mojem koncu ali na Telemachovem ampak se mi bo počas zmešal..

Od HW imam Telemachov UBEE modem/router vse v enem, ki je zdaj star nekje okrog 3 leta.
Imam kabelsko povezavo (optika pride do hiše ampak Telemach še ni uspel priklopit po 2 letih in pol..)

Packet loss testi z:
- 1212 in 1228 Bytes packet size
- 45 pingov / s
- Acceptable delay do 65ms
- Povezava do strežnika v Nemčiji

Avg. packet loss po cca. 100 testih je 3.2%, in okrog 0.56% paketkov pride pozno (to je dovolj, da online multiplayer odpade)

Downstream Channeli

Downstream Channeli

Upstream Channeli

Upstream Channeli

Ti sliki sta connection po približno 1 uri uptima, ne spoznam se najboljš tkoda tud nevem, če je takšno število correctablov okej ali ne.

Speedtest

Speedtest

Sama hitrost internetne povezave je se dokaj uredu, ampak sta pa download in upload high latency, mogoče ni najboljša slika ampak mid-test spikata tud krepko cez 1k.
Koaksialni kabel, ki pride v hišo se deli na 4, tak se je to pač nardilo pred leti ampak do pred kratkim ni bilo nobenih večjih problemov.

Hvala za vse nasvete.

Verjetno je nekje na temu koaksu slab stik. Predlagam, da najprej kontaktiraš operaterja, če njim kaj kaže. Če imajo oni, je njihov problem in morajo odpraviti.

MoRp ::

Ravno danes sem šel po nov utp kabel, ker tamali najeda da zadnje čase trokira internet, ko igra multiplayer. Ne vem zakaj ampak najprej sem na kable pomislil, sedaj pa vidim, da ni samo pri nas težava. Isti ISP, isti modem (star cca 2 leti, ko so mi zamenjali 10 let starega in me vprašali zakaj nisem poklical prej pa zahteval menjave...)
Ta Telemach je res en smeh :-(

hmmnekajdisi ::

Sam sem to izgubo paketkov zasledil pred nekaj meseci in do danasnjega dneva sem to probal sam troubleshootat, kar mogoče ni bila najboljša ideja. Menjal sem vse kable (razen coax), sprobal sem drug switch, direktno povezavo, druge naprave (za izključitev porta na pc-ju). Sedaj mi je pa res prekipelo in bom kot zgleda porabil 3 ure svojega časa za klicarjenje z Telemachom...

Moram pa povedat, da sem težave zasledil po izteku 2 letne vezave, zelo priročno.. le kdo bi si mislil?. Očitno me to spremeni v low-priority stranko, pa čeprav jim moram v vsakem primeru vsak mesec plačat teh cca. 70eur...

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MP4 video file

Oddelek: Pomoč in nasveti
12956 (763) konspirator
»

I5 6600 mouse lag problem

11697 (533) Aljaz3
»

Na trdem disku zmanjkalo prostora (500gb v enem dnevu)

202383 (1631) BorutK-73
»

PayPayl problem z kartico

8779 (723) xseki
»

Grafična kartica Gigabyte GeForce GTX 750Ti 2GB

71491 (1304) Nagi Bator

Več podobnih tem