» »

Hišni alarm - priporočila

Hišni alarm - priporočila

zcetrt ::

Pozdravljeni.

V hiši imam predpripravo za žični alarm (UTP kabli) za 9 senzorjev, tipkovnico in centralo. Želel bi si še "GSM" modul. Imamo mačka, ki alarma ne bi smel prožit. Sirena bi bila le notranja (nimamo predpriprave za zunanjo), zunanja bi lahko bila le brezžična.

Nimam dveh levih rok tako da bi si upal sam namestit zadevo.

Rad bi nekaj kakovostnega - da ni na pol (da bo maček prožil, da bo prožilo "sonce", da bo bolečina skonfigurirati zaradi slabega SW in podobno). Ima kdo kakšne dobre izkušnje s hišnim alarmnim sistemom? Priporočila?

Hvala!
4.

TOP ::

Poglej ajax sistem ali pa Hikvision.

starfotr ::

Poglej paradox.

Senzor ::

Ali so dandanes hišni alarmi še vedno tak pain in the a** za sprogramirat/konfigurirat?

Vem, da si pri kakšnem starem DSC-ju prej osivel, kot kaj naredil, pa še to samo, če si kje staknil manual za instalaterje, ki so ga skrivali kot kača noge.

Egii ::

ČE ti je prioriteta mobilnost, ti priporočam Hikvison ali Ajax. Hik je cenovno ugoden in lahko daš kateri koli senzor katerega koli proizvajanca na njega in ma soliden mobilni app. Ajax je najbolj user friendly ampak drag. Pol pa vse ostalo Paradox,Dsc,Satel,...

Karen ::

Še en glas za Ajax. Vse brezžično, tudi zunanja sirena. Centrala ima UTP priklop pa dve SIM-ki, če bi glih rabil. Drugače pa lahko nastaviš tudi alarm na izpad signala, ali pa na connection fail na polling senzorjev (mislim da jih lahko nastavljaš da ti jih čekira na od 12 do 120 sekund).