» »

Koliko prihrankov imate?

Koliko prihrankov imate?

««
7 / 13
»»

5ygmq ::

PrihajaNodi je izjavil:

Kakšno zvezo ima tvoje zgražanje, če so povprečni varčevani zneski nizki ali visoki?

Ker je v sloveniji vse drago ko svinja, davek preplacas, dobis pa nic? Sem ti dal en primer zgoraj od zdravstvenega posega (pa gre dalec od tega da bi bionta poseg kvantna fizika, enostavno ni kirurgov da bi to izvajali pa se predragi materijali so) ti mi pa godrnjas da naj se dodatno zavarujem? Zakaj? Zakaj se potem placuje vse jeben prispevke ce pa zdravstvo ne funkcionira. Logicen sklep je da rabis kes, ker ce zbolis v sloveniji si ga najebal, pol se pa zbira zamaske da se ljudi posilja v tujino ane?

Namesto, da (v veliki meri morda celo upravičeno) stokaš, bi bilo boljše, če bi nam prišel povedat rešitve - recimo zavarovanje v tujini pri zavarovalnici I in poseg v tujini v bolnici H, ne pa samo potrjevati greznice, ker jo sami doživljamo. Lahko pa mi res poveš dobitni sistem za loterijo na ZS. Ampak še vedno ni potrebno prezirati teh večinskih privarčevanih zneskov, ljudje si praktično trgajo od ust in so srečni - ni to najbolj pomembno?

PrihajaNodi je izjavil:

Za moj sluzbeni cas naj te pa ne skrbi, niti za finance.

Ok, oprosti, me je zaneslo, obljubim, da se ne bo ponovilo :D

apricus ::

Po današnji cenitvi, okrog 370.000 eurov. V zlatu.

PrihajaNodi ::

Resitev je aneksiranje h drugi drzavi (najbolje Avstriji). Vse ostale resitve mesecnjakov, jansev pa ostalih idiotov so namenjene samo pumpanje javnega sektorja. No pa saj drzava je bila z nameno ustanovljena za razprodajo elitnih drekacev na vrhu, ki razen za svoje profite z osamosvojitvijo niso naredili nic. Plus tega je Slovenija premajhna za ves ta glomazni birokratski sistem.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Resitev je aneksiranje h drugi drzavi (najbolje Avstriji). Vse ostale resitve mesecnjakov, jansev pa ostalih idiotov so namenjene samo pumpanje javnega sektorja. No pa saj drzava je bila z nameno ustanovljena za razprodajo elitnih drekacev na vrhu, ki razen za svoje profite z osamosvojitvijo niso naredili nic. Plus tega je Slovenija premajhna za ves ta glomazni birokratski sistem.

Upal sem na bolj realistične / verjetne rešitve ampak ok. Te ni težava razumeti - a hočemo skupaj stokati? Meni se sicer ne da najbolj, gledam antičnega Frasierja. Ajde.

Moje trditve so konkretno utemeljene zakaj 50k prihrankov v Sloveniji ni dost. Ampak ne, ti itak ne bos bolan, oskrbe ti ali tvoje starsi ne bodo potrebovali -btw ta znasa med 1500 eur do 2k razen ce bos starse poslal v hiralnico, tam bi sicer zastonj samo je bols da jih evtaniziras kot pa da se nek mulc za minimalca znasa nad njimi. Je situacija v Sloveniji slaba? Je. Se da kaj spremeniti? Ne. Ker narod se vedno navija za levo/desno stran, vmes mas pa se javni sektor ki zbere tistega ki koristi njim.
Jaz ti lahko biblijo resitev napisem, jih bo kdo uposteval. Jasno da ne.
Kako srednji sloj zivi v Sloveniji je res beyond my imagination.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Nodi, moj oče je že pod cipresami kar nekaj let, mati so stari 77 let, počasi bom mogoče tudi jaz :D Ironično je sicer, da sta bila oba iz trdega javnega sektorja, jaz pa obratno :D Eno stvari si je dobro ozavestiti - lahko solidno živiš v Sloveniji, tudi delaš lahko iz Slovenije, pa saj to vse veš, če si menda iz IT-ja (aja, oprosti, oprosti) in trguješ s finančnimi instrumenti. Tole vse ni pravilo ampak je workaround in žal res ne more vsak. Da se pa globalno tudi iz drugih držav, recimo Hrvaške, Srbije, Bolgarije, Romunije... Pa čemu se to pogovarjamo? Te skrbi za srednji sloj? Ko bo dovolj nesrečen, bo že šel pred parlament in naredil, kar pač bo... Menda bo? Če pa ne - pač ni dovolj hudo.

Ja? In kaj ima moja trditev vezo s tvojim odgovorom? Trdim da je 50 k premalo za Slovenijo. Za Romunijo je ok, ker lahko marsikateri operatvni poseg placas s tem kesom v privat bolnici plus 50 posto ti da drzava iz javnih sredstev. Za Slovenijo je ok recimo bajta v vrednosti 300 k plus 200 k prihrankov.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Utk ::

Niso važni prihranki, ampak cashflow. Nihče s pod 100 mio nima toliko, da se ne bi dalo zapravit, tudi zelo hitro če grejo stvari narobe. Če imaš pozitiven cashflow se pa zmeraj da kaj naredit, magari vzet posojilo.

Utk je izjavil:

Niso važni prihranki, ampak cashflow. Nihče s pod 100 mio nima toliko, da se ne bi dalo zapravit, tudi zelo hitro če grejo stvari narobe. Če imaš pozitiven cashflow se pa zmeraj da kaj naredit, magari vzet posojilo.

Cashflow 3 k neto pa bajta na kredo za 250 k je bolj bogo.
Drugace se pa strinjam s teboj.
A pod prihranke stejemo tud asset? Al je tema samo kolk mamo v papirju?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Cashflow ni enako prihodki.

Utk je izjavil:

Ok, ok razumem. In kolko folka ma v Sloveniji konkreten cashflow?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Utk je izjavil:

Zakaj te skrbijo vsi ti ljudje? In kaj sploh pomeni zate konkreten cashflow? Boš postal politik in prišel spremenit? Palec gor, če ja!

Ker mi nj jasno kako ljudje v Sloveniji zivijo in prezivijo
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Utk je izjavil:

Kaj to mene briga. Nič ti ne pomaga 5 jurjev prihodkov, če jih 5 tudi trošiš. Nič ti ne pomaga 200 jurjev prihrankov, če si v najemu in živiš iz mesca v mesec, po možnosti v najemu, ker prvič ko se boš enkrat zažrl v tistih 200 jurjev, bo šlo hitro navzdol. Poznam kar nekaj takih...
Po drugi strani če zaslužiš "samo" 2, trošiš pa enga, boš že preživel.

Kaj to mene briga.

Vem da te ne, pa bi te moralo.

Nič ti ne pomaga 5 jurjev prihodkov, če jih 5 tudi trošiš. Nič ti ne pomaga 200 jurjev prihrankov, če si v najemu in živiš iz mesca v mesec, po možnosti v najemu, ker prvič ko se boš enkrat zažrl v tistih 200 jurjev, bo šlo hitro navzdol. Poznam kar nekaj takih...

Saj to ti pravim da 200 jurjev brez nepremicnine ni dost. Sem ti napisal zgoraj kaj je ok za Slo. Govorim za ok lajf brez preseravanja.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Ker mi nj jasno kako ljudje v Sloveniji zivijo in prezivijo

Ja očitno nekako, a ne :D Sicer te razumem, ker je tudi Borut Pahor rekel nekoč, da se s 3000€ neto res ne da preživeti, niti brez hiperinflacije.

Niti ni smesno, bolj zalostno. Ko nekdo omeni Slovenijo se spomnim na tole:

Podrobno poslusaj
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Niti ni smesno, bolj zalostno. Ko nekdo omeni Slovenijo se spomnim na tole: Podrobno poslusaj

Eh, ne da se mi, ti verjamem na besedo, da ti gre odlično in da te skrbi za slovenski živelj :D

Takole ti bom rekel. Imam sluzbo ampak danes sem polovico dneva igral playstation:) vse ostalo je porihtano kar se tice financ. Garam ne. Je skoda lajfa za garanje pri delodajalcu ali kredite za cegle.
Sicer pa samo trdim da 50 k v Sloveniji ni dost kar si tudi sam priznal:)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Takole ti bom rekel. Imam sluzbo ampak danes sem polovico dneva igral playstation:) vse ostalo je porihtano s financami, garam pa tudi ne. Je skoda lajfa za garanje pri delodajalcu ali kredite za cegle.

Odlično si mi rekel, živiš resnično idealno, palec gor!

PS: Oprosti za predlog izbrisa, samo dopolniti sem hotel tvoj odgovor. Vidim, da si sam uredil, zanimivo :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 5ygmq ()

Ja, pa playstation je v offisu, mamo pa tud zastonj kavo, vodo in vso ostalo nesnago tam. Security dongle se mi je pokvaru na laptopu pa sm mogu v offis. Drugace bi lahko spal doma.

Ni idealn lajf. Idealno bi blo bit nek v dubaju na burj kakifi pit mineralno vodo
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Ja, pa playstation je v offisu, mamo pa tud zastonj kavo, vodo in vso ostalo nesnago tam. Security dongle se mi je pokvaru na laptopu pa sm mogu v offis. Drugace bi lahko spal doma.

Saj pravim - top! Ob teh razkritih privilegijih pa res razumem, da te skrbi za slovenski živelj - tudi mene bi!

#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

To si posnel zdajle? The best, res! Ne bi raje odprl namenske teme - tale nekako ni ustrezna - za vse benefite, ki si jih deležen v službi?

5ygmq je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Saj pravim - top! Ob teh razkritih privilegijih pa res razumem, da te skrbi za slovenski živelj - tudi mene bi!

Samo trdim da 50 k brez lastne neprenicnine ni dost, to je vse.

5ygmq je izjavil:

To si posnel zdajle? The best, res! Ne bi raje odprl namenske teme - tale nekako ni ustrezna - za vse benefite, ki si jih deležen v službi?

Ne, tole je blo med 4 in 6 uro. Pred tem pa sem gledal tik tok videje. Sam nimam teveja doma ce te ze zanima.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

5ygmq je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Samo trdim da 50 k brez lastne neprenicnine ni dost, to je vse.

PrihajaNodi je izjavil:

Upam da je bajta vredna vsaj miljon, sam to, pa upam da ma še minimalno 500k v obveznicah, delnicah kriptu, raje več kot manj.
Rabiš neko operacijo boš hitro v privat plačal 10k plus, javno je pa itak drek od dreka, sploh brez vez.
IMO 50 k danes ni nek dnar.

Aja, to je bil potem nesporazum! Še enkrat, poglej tole analizo in komentiraj, kako je možno imeti še manj. Seveda zate ni problemov, ker imaš službo in finance rešene in ti res dobro gre, da imaš PS5 (ali kaj) v službi in ga igraš ob tej uri, palec gor! Exif info sicer piše 17:33, časovni pas +3:00 ali kaj?

Sem videl analizo in v grobem pise da je vecina slovence revnih. In kaj naj zdj? Js sm se predrkov do nekam da delam minimalno ce ze delam.
Sem pa v drugi casovni coni +1 uro racunaj naprej.
Tu na forumu mas en kup miljonarjev ki dejansko nic ne delajo...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Sem videl analizo in v grobem pise da je vecina slovence revnih. In kaj naj zdj? Js sm se predrkov do nekam da delam minimalno ce ze delam.
Sem pa v drugi casovni coni +1 uro racunaj naprej.

"Delam minimalno, če že delam." zveni blago pesimistično za finančnega uspešneža, da usmiljeno (ali prezirljivo, saj ne vem) gledaš na revščino v Sloveniji. Fotke bi naj bile stare 3,5 ure? Zavidanja vreden vrhunec kariere, to pa to!

PrihajaNodi je izjavil:

Tu na forumu mas en kup miljonarjev ki dejansko nic ne delajo...

Ne vem, ima to kakšno zvezo s teboj?

PS: Zakaj dopisuješ, da moram popravljati, potem pa izgleda vse en zmazek, ki ga je potrebno bjutificirati.

Nič, grem iz teme, ker si jo čisto iztiril, jaz pa sem ti bil v pomoč.
Prosite kuglvinkla, da je počisti.

Zgodovina sprememb…

redtech ::

Vidva sta zabluzila..

95% ima do 50k me res zanima porazdelitev znotraj te skupine.

Verjetno 90% do 1k, 9% do 10k in 1% 10-50k.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

"Delam minimalno, če že delam." zveni blago pesimistično za finančnega uspešneža, da usmiljeno (ali prezirljivo, saj ne vem) gledaš na revščino v Sloveniji. Fotke bi naj bile stare 3,5 ure? Zavidanja vreden vrhunec kariere, to pa to!

Ja, lenoba je gonilo napredka. In ja fotke so stare 4 ure. GMT +3

Pusti me na miru pa bo! Jaz ne bezljam vate ane?

Če to ni revščina kaj je? 1000 eur še iphone ni.

Kako so razporejene vloge gospodinjstev? Večina ima manj kot 10 tisočakov

Ob podatku, da imajo slovenska gospodinjstva na bankah več kot 26 milijard
evrov, je večno vprašanje, kako so te vloge razporejene. Nekaj številk lahko
razberemo iz zadnjega poročila o finančni stabilnosti, ki ga pripravljajo na Banki
Slovenije.
»Vloge pri bankah so v letu 2022 okrepile zlasti tiste fizične osebe ali samostojni
podjetniki, ki so imeli že pred tem večji obseg prihrankov,« ugotavljajo na Banki
Slovenije. Ob tem pa dodajajo: »Glavnina fizičnih oseb in samostojnih
podjetnikov (77 odstotkov) je imela leta 2022 v banki manj kot 10 tisoč evrov,
skupni obseg prihrankov v tej skupini pa se je v enoletnem obdobju zmanjšal za
2,6 odstotka, na 3,2 milijarde evrov. To je ob visoki inflaciji in povišanih
življenjskih stroških lahko posledica slabših možnosti varčevanja oziroma večjih
potreb po porabi prihrankov. Hkrati so med varčevalci v najnižjih razredih lahko
tudi takšni, ki so občutno povečali svoj obseg prihrankov in prešli v višje
razrede.«
Iz številk Banke Slovenije je še razvidno, da ima 95 odstotkov strank na bankah
do 50 tisoč evrov vlog, štiri odstotke strank ima na bankah med 50 in sto tisoč
evrov, le odstotek strank pa ima vloge nad sto tisoč evrov – njihove vloge so sicer
konec prejšnjega leta pomenile 24 odstotkov vseh vlog, kar v denarju pomeni
nekaj več kot šest milijard evrov.

Fora vsega napisanega pa je to kar sam trdim že cel čas na forumu.
Kriptomiljaonarji, IT jevci (itak) politiki, dončiči, zdravniki in kovid dodatkarji, kakšen odvetnik, ostalo pa revščina in stistka. Bolana prerazporeditev bogastva.

Kaj pa boš prišparal s povprečno ali minimalno plačo? Ja ne boš ker ne gre.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Ja, lenoba je gonilo napredka. In ja fotke so stare 4 ure. GMT +3

Pusti me na miru pa bo! Jaz ne bezljam vate ane?

Saj jaz ti nič nočem, samo finančni-uspešnež si z igranjem PS5 v službi, ki se posmehuje slovenski revščini, ki menda ne more preživeti po tvojih merilih in merilih Boruta Pahorja, da ne omenjamo nekaterih forumskih miljonarjev.

Ajde, če bi bil nakokiran iz rektuma ene temnolase, bi še pogojno bilo impresivno

Nisi najbolj razumel, ne? Nič hudega, marsikdo je. Čaobao.

Kuglvinkl, se opravičujem za povzročene neprijetnosti, ampak utegneš še tole iztirjenje počistiti (kot tisto temo, saj veš), ker je tudi ta tema izgubila na pomenu, prevzemam delno odgovornost. Hvala!

Saj jaz ti nič nočem, samo finančni-uspešnež si z igranjem PS5 v službi, ki se posmehuje slovenski revščini

Kako mi nič nočeš če me pa stalno napadaš? Oprosti, ker nisem zvest delodajalcu in delam v delovnem času druge stvari.

Sicer pa zakaj je tema izgubila na pomenu? Meni se zdi vse ok in sem dobro utemeljil koliko potrebuješ za srednji razred v Sloveniji!
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Saj jaz ti nič nočem, samo finančni-uspešnež si z igranjem PS5 v službi, ki se posmehuje slovenski revščini

Kako mi nič nočeš če me pa stalno napadaš? Oprosti, ker nisem zvest delodajalcu in delam v delovnem času druge stvari.

Sicer pa zakaj je tema izgubila na pomenu? Meni se zdi vse ok in sem dobro utemeljil koliko potrebuješ za srednji razred v Sloveniji!

Oprosti, če si res dobil tak občutek, da ti kaj hočem. Saj sem napisal, da mi ne odgovarjaj, da sem moral za mizo se prijavit in pisat, si pač kolesje kaznovanja pognal, kaj jaz morem, to je elementarna sila... Nikakor ne oprostim, da nisi zvest delodajalcu in da delaš v delovnem času druge stvari, hitro daj šefovo telefonsko, da razčistimo, kako moreš??? :D

Dobod si šiht kjer še teb ne bo treba delat. V javnem sektorju jih je ogromno. Mogoče kakšno veleposlavništvo v kakšni eksotični državi, tam tudi sam spijo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Dobod si šiht kjer še teb ne bo treba delat. V javnem sektorju jih je ogromno. Mogoče kakšno veleposlavništvo v kakšni eksotični državi, tam tudi sam spijo.

Nodi, sem delodajalec. :D

Pol pa veselo na delo ljudi terat delat, pa dobro jim plačaj:)

A lahko playstation igrajo?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Pol pa veselo na delo ljudi terat delat, pa dobro jim plačaj:)

A lahko playstation igrajo?

Seveda, dokler se to lahko zaračuna naprej :D

Kako misliš zaračuna naprej?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Če misliš še kaj osnovnega spraševati, preklopi na ZS, izgleda namreč, da ti koncepti niso jasni.

Zgodovina sprememb…

Profit dej v plače pa ne bo treba naprej računat ane.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Tudi izraza 'ZAračunati' ne poznaš? Joj, ti finančni kripto uspešnež, ki igra PS5 med delovnim časom :D

ti lahko pošljem cv če sem primeren kandidat za tvojo firmo?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

ZS

Malidelničar ::

redtech je izjavil:

Vidva sta zabluzila..

To bi bilo zanimivo ja.
Btw. pri katerem znesku se potem začne slovenski srednji razred? :P
Ali moraš pri tem upoštevati nepremičnina da/ne?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

issak ::

PrihajaNodi je izjavil:

Ni idealn lajf. Idealno bi blo bit nek v dubaju na burj kakifi pit mineralno vodo

Težko si predstavljam večji dolgčas od tega.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Ja, kr si tega ne mors privoscit
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

miha98 ::

Pa ti daj Nodi romunarski, pošlji nam svojo sliko iz tega Dubaja famoznega. Tam v Romuniji verjetno še slišali niso za Dubaj. Lahko nam pošlješ sliko kak piješ mineralno na gradu grofa Drakule. Joj morem pogledat en film. Ej Nodi, kaj če bi ti naredil ekskurzijo po Romuniji začenši z gradom grofa Drakule za nas Slotehovce... Ko je tak famozna ta Romunija. Ne vem , če sem že omenil , ko sem enkrat šel na Madžarsko v Lenti sem tam pri meji na Pincah , čez mejo zapelal na neki parking z orjaškimi luknjami tak, da sem mislil da sem prišel v Romunijo. Pa dej no... Če je že na Madžarskem prek meje tak bogo, kak je šele v Romuniji (Arad, Cluj itd... ) jezos marija...

kriptobog ::

miha98 je izjavil:

Pa ti daj Nodi romunarski, pošlji nam svojo sliko iz tega Dubaja famoznega. Tam v Romuniji verjetno še slišali niso za Dubaj. Lahko nam pošlješ sliko kak piješ mineralno na gradu grofa Drakule. Joj morem pogledat en film. Ej Nodi, kaj če bi ti naredil ekskurzijo po Romuniji začenši z gradom grofa Drakule za nas Slotehovce... Ko je tak famozna ta Romunija. Ne vem , če sem že omenil , ko sem enkrat šel na Madžarsko v Lenti sem tam pri meji na Pincah , čez mejo zapelal na neki parking z orjaškimi luknjami tak, da sem mislil da sem prišel v Romunijo. Pa dej no... Če je že na Madžarskem prek meje tak bogo, kak je šele v Romuniji (Arad, Cluj itd... ) jezos marija...

romunija je tako boga, da so še nodija vzeli v službo

Kanban ::

redtech je izjavil:

Vidva sta zabluzila..

Tako natančnih podatkov na žalost ni, se pa da iz članka razbrati, da ima 77% komitentov do 10k, 18% 10-50k, 4% 50-100k in 1% 100k+.

Mato989 ::

Kanban je izjavil:

redtech je izjavil:

Vidva sta zabluzila..

Tako natančnih podatkov na žalost ni, se pa da iz članka razbrati, da ima 77% komitentov do 10k, 18% 10-50k, 4% 50-100k in 1% 100k+.

To so FIAT prihranki na TRR?

mene najbolj zanima razdelitev teh 77% do 10k... koliko med njimi je do 1k ali 2k...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()
««
7 / 13
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Onkološki inštitut (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12517114 (13267) K0l1br1

Sava Kranj ponuja za delavce 800 evrov bruto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12323336 (20063) BigWhale
»

Kljub napredku v Silicijevi dolini 90 odstotkov plač nižjih kot pred dvema desetletje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
11119906 (16680) D3m

Več podobnih tem