» »

NVIDIA GeForce RTX 50 (Blackwell)

NVIDIA GeForce RTX 50 (Blackwell)

Temo vidijo: vsi
««
21 / 22
»»

mtosev ::

GrimReaper3 je izjavil:

Ti raje povej za kaj tocno rabis 5090? Ker ce samo za future proof zaradi 32GB, to je vedno bolje ce kupis 3 kartice po 1000€.
Tako imas vedno boljso porabo. VRAM-a pa 80 in 70 seriji verjetno res se 8 let ne bosta imeli 32GB, 70 lahko da tudi 12 let. Ampak performanse bodo pa sle kar nekaj cez 5090 ter poraba 2x manjsa.
Vprasanje je torej samo ali res rabis 32GB. Za igre verjetno ne, edino kot pravim, ce hoces imeti kartico za 10 let. Ampak do takrat zna biti napredek ze v hitrosti GPU, in ce bo 5090 samo se za 1080p Medium, potem verjetno ne bos rabil vec kot 16GB.

Je pa res da ce je kdaj sploh obstajala future proof kartica, sta bili to do sedaj samo 4090 in 5090.

Ja zaradi future proof gledam rtx 5090. Hočem, da bom lahko igral na 4K 240hz zaslonu na very high za naslednjih 5 let.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

wolverine22 ::

To pa mislim, da je rahlo nedosegljivo z bilo katero kartico 8-)

RedDrake ::

To je s primerno "sposobnim" razvojem iger lahko nedosegljivo do smrti vseh tu sodelujočih.
In stvar kaže bolj na to smer, kot ono drugo.

DarwiN ::

Mtosev, pol pa si vsaj postavi takšen pogoj, da vzameš 5090, ampak samo če jo dobiš po msrp ceni oziroma max 2500EUR, sicer pač 5080.

Ker 5090 bolj direktno tekmuje za silicij z AI čipi, ki koštajo 50-80kEUR. Sicer so razlike v dizajnu, ampak oboji so delani na 4NP procesu in oboji vsebujejo ~750mm2 velika jedra.. Najbrž so zato tudi 4090 izginile s polic.

Pravzaprav je zelo verjetno, da bo septembra 5090 še vedno koštala 3k ali še kak cent več, medtem ko boš 5080 dobil kot keks za 1200EUR in jih bodo še za tabo metali..

Menda v tem primeru ne boš šel z glavo skozi zid in plačal skoraj 3x več za usrano 5090, samo zato ker nič kriv nič dolžen tekmuješ z AI trgom? Zakaj bi posredno "subvencioniral" AI?

Pač se odvija podobna zgodba kot z miningom pred nekaj leti.

Če bo AI še dolga leta ostal z nami in zahteval najnaprednejši silicij, potem se bo sčasoma oblikoval takšen ekvilibrij, da bodo te consumer zadeve delane na "lanskem" proizvodnem procesu, AI čipi pa na najsodobnejšem. Kar pa trenutno ne drži, ker oboje bazira na 4NP.. Zato so consumerje zdaj za eno generacijo postavili na stranski tir brez pravega napredka, dokler AI ne presedla na 3nm proces. Kar bi se naj zgodilo 2H2025.. Leta 2027 pa AI na 2nm, consumerji pa na 3nm.. Tako si ne bomo skakali v zelje in cene bodo "normalne". :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

yayo ::

zanimivo, že deset minut še ni razprodano
https://www.mindfactory.de/product_info...
EDIT
in je šla. je kdo od tukaj kupil? :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

mancslo ::

Ja ne upamo si, če se pa žgejo...

FlyingBee ::

Mtosev, raje letos za 1500 in čez dve leti za 1500eur, kot pa letos za 3000.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

tetriandoch ::

Me spominja na Southpark. And it's gone.

Pošlji mtosev5 na 1919. Al pa na gofound me. 3000 za fake frame generator je pa preveč.

Zgodovina sprememb…

Še nisem odločen kaj bom naredil. Še do jeseni počakam.

oo7 ::

Kingdom Come: Deliverance II Can Run At 16K Resolution on an RTX 5090 With the Help Of NVIDIA DLSS At Playable Framerates

IvoJan ::

DarwiN je izjavil:

Mtosev, pol pa si vsaj postavi takšen pogoj, da vzameš 5090, ampak samo če jo dobiš po msrp ceni oziroma max 2500EUR, sicer pač 5080.

Ker 5090 bolj direktno tekmuje za silicij z AI čipi, ki koštajo 50-80kEUR. Sicer so razlike v dizajnu, ampak oboji so delani na 4NP procesu in oboji vsebujejo ~750mm2 velika jedra.. Najbrž so zato tudi 4090 izginile s polic.

Pravzaprav je zelo verjetno, da bo septembra 5090 še vedno koštala 3k ali še kak cent več, medtem ko boš 5080 dobil kot keks za 1200EUR in jih bodo še za tabo metali..

Menda v tem primeru ne boš šel z glavo skozi zid in plačal skoraj 3x več za usrano 5090, samo zato ker nič kriv nič dolžen tekmuješ z AI trgom? Zakaj bi posredno "subvencioniral" AI?

Pač se odvija podobna zgodba kot z miningom pred nekaj leti.

Če bo AI še dolga leta ostal z nami in zahteval najnaprednejši silicij, potem se bo sčasoma oblikoval takšen ekvilibrij, da bodo te consumer zadeve delane na "lanskem" proizvodnem procesu, AI čipi pa na najsodobnejšem. Kar pa trenutno ne drži, ker oboje bazira na 4NP.. Zato so consumerje zdaj za eno generacijo postavili na stranski tir brez pravega napredka, dokler AI ne presedla na 3nm proces. Kar bi se naj zgodilo 2H2025.. Leta 2027 pa AI na 2nm, consumerji pa na 3nm.. Tako si ne bomo skakali v zelje in cene bodo "normalne". :D

RTX4090 je zelo dober indikator kam bo sla cena za 5090, 2 leti rabljene se prodajajo za 2022 msrp.
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Meizu ::

Master_Yoda je izjavil:

Ne bit prevec nahypan nad AMD, dokler ne povejo cene. BO tak isto kot vedno: MSRP $50 manj kot najblizji NVIDIA competitor, s tem da realna cena bo pa podobna ce ne kje vecja v evropi.

Popravek: Dokler trgovine ne povejo cene. Sellerji so problem, pa čeprav so tudi MSRPji previsoki, ampak ajde...

Nikonja je izjavil:

Če si prripravljen dat 3t eur za eno grafično potem 300-400 več pa ne more bit problem ane?
Ampak ej, pustimo skalperje naj si kupijo kartice, potem tiste katerima je čist vseeno kolk kaj stane ker bo ati itak plačal.... in čez pol leta mogoče cene pridejo do MSRP-a, kaj pomeni da bodo cene 4 serije šle doli in si ubodem eno 4070ti za 500-600 eur :)

Čaki ajde, to je blesav argument, priznaj.

Torej če si pripravljen dat 500€ ti 100€ extra ni problem, če si pripravljen dat 3k ti 400eur ekstra ni problem, če kupuješ stanovanje za 350k ti 50k ekstra ni problem... Kje je meja?

Če imaš danes 3000 eur, je precej bolj smiselno grafično za 1500eur kupit in čez 2 leti new gen za 1500 eur.
New Sphincter Kvartet:

To že ampak ne razumem pa od kje folku ideja, da če si postaviš nek budget ti ni nikoli problem it x% nad njim.

Skyman ::

yayo je izjavil:

EDIT

Kaj je bilo.. :)

m0LN4r ::

oo7 je izjavil:

Kingdom Come: Deliverance II Can Run At 16K Resolution on an RTX 5090 With the Help Of NVIDIA DLSS At Playable Framerates

Skoda edino, da je kompresija Youtuba na 4k tako mocna, da tejle posnetki zgledajo kot 1080p bluray posnetki
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Skyman je izjavil:

yayo je izjavil:

EDIT

Kaj je bilo.. :)

Palit ali PNY za 1500 evrov. Je bil buy gumb aktiven celih 10 minut. Naprej nisem šel, za tak denar morda MSI Suprim, Aorus ali ROG. Ampak iz dneva v dan se cene le višajo.

Magic1 ::

Ni kaj za razmišljat, 4070ti super je trenutno edino cenovno smiselno za high end, ali Amd camp. Sej bi rekel, da se počaka na nove izide, samo zgleda da ne bo nič boljši p/p. Prej bodo cene še poskočile.
Magic

LeQuack ::

Noben noče povedati tu svoje usecase-a za te kartice.
Quack !

Seveda nočejo, ker jih ne izkoristijo. Če jih že sami ne, jih pa CPU ne :D

Če pa rabim plačat 6 jurjev za PC ki mi bo lahko gonil Indiano Jones da se kurčim kako imam več kot 30 fps, potem pa k vragu vse skup, raje inštaliram tetris nazaj.

Meizu je izjavil:

Če pa rabim plačat 6 jurjev za PC ki mi bo lahko gonil Indiano Jones da se kurčim kako imam več kot 30 fps, potem pa k vragu vse skup, raje inštaliram tetris nazaj.

Konzola za par sto evrov poganja to igro čisto lepo tekoče. In na par metrov od TV-ja ne boš opazil razlike v kvaliteti ker so minorne.
Quack !

_Denny_ ::

LeQuack je izjavil:

Noben noče povedati tu svoje usecase-a za te kartice.

Igre:
Idle Champions of the Forgotten Realms
Idle Fishing
Vse kar je podobno Excelovi tabeli iz https://www.reddit.com/r/incremental_ga...
Vse iz sredine 2000ih s prek drivera forsiranim max. antialiasingom in DSR resolucijo

Ostalo:
Upscale SD serij (HD ne obstaja) iz 80ih/90ih v MPC-HC z madVR in NGU algoritmom
Igranje s Stable Diffusionom in necenzuriranimi chatboti
Re-encode prevelikih video posnetkov za pošiljanje prek chat appov

Se ne hecam...dejansko na Steamu niti nimam nekih novih iger, ki bi sploh podpirale RT*, ker sem preškrt in ne mislim plačevati za nekaj, kar kljub -80% popustu še vedno stane čez 10€; GOTY/Complete Edition z vsemi DLC-ji za max 5€ ali pa nič. Še vedno čakam na Witchera 3, RDR2 in No Man's Sky za primerno ceno :))

*razen Starfield Digital Premium Edition (zastonj zraven 7950X3D) in Suicide Squad: Kill the Justice League Digital Deluxe (3€ ali 4€ pri -95%)

Skratka, s 5080 bo to podobno kot nakup Bugattija za 1x mesec pod omejitvijo do najbližjega Mercatora. Če se gremo "kar kdo res rabi", bi itak večina iz te teme verjetno lepo shajala s 6GB verzijo 1060.

btw včeraj popoldan je Caseking dobil zalogo Gigabyte 5080 Xtreme Waterforce za 2087€...razprodano preden sem sploh odprl link. Potem Ebay 5080 in 5090. Pa kdo to sploh plačuje?
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

IvoJan ::

m0LN4r je izjavil:

oo7 je izjavil:

Skoda edino, da je kompresija Youtuba na 4k tako mocna, da tejle posnetki zgledajo kot 1080p bluray posnetki

youtube zna zgledat vec kot solidno pri 4K, problem je da se vecina content creatorjev ne zaveda da lahko dvignejo bitrate do 50000.
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IvoJan ()

m0LN4r je izjavil:

oo7 je izjavil:

Moraš imeti geforce pa bo boljša slika.
New Sphincter Kvartet:

bm1973 ::

No ja, tudi RTX 4070 Super se je podražila. V zadnjih 2 mesecih za 100EUR...

GrimReaper3 ::

mancslo je izjavil:

Meizu je izjavil:

Jeba je to, če te pohlep daje. Jeba je tudi, če si neučakan kupec.

Jaz sem mojo 3080 dobil za 600EUR, sem potrpežljivo čakal. Pa še vedno sem s težavo gledal ta denar kako gre v kup tranzistorjev z omejenim rokom uporabe.
Dokler sem pa 3080 staknil sem pa fural celotno GPU manijo na GTX970. Pa se je dalo. Nismo pa RDR2 špilali takrat, to pa res ne.

Jest sm dal 400EUR več, samo sem že enih 2 leti nažigal.
5000 bomo preskočili, amd no/go, tako da ....

Zakaj pa AMD no go?
Danes sem gledal ta tier list s katerim se 100% strinjam in Nvidia sploh nima neke pametne kartice.
Ja, 4070 SUPER in 4070 Ti SUPER sta OK, ampak ne za te cene kot jih prodajajo. Če bi bili max 600EUR in 800EUR za vsaj nek ASUS TUF model, sta pa vsaj 100EUR dražji.
Tole kar ima trenutno AMD, 6800, 7800 XT in 7900 GRE, je sicer povsem OK da se da normalno igrati, samo bonbončkov kot sta FSR 4 in RT se manjka.
Tako da če bo AMD zasral 9070 release, v glavnem ga lahko samo s previsokimi cenami in slabo zalogo, ne bo na trgu ene pametne kartice. Lahko bi jih bilo pa precej, ker imajo v planu še 9060 in 9050, se pravi bi lahko pokrili praktično cel trg z izjemo top end 5090 in malenkost hitrejše 5080, ampak trenutno z absurdnim P/P.
Na Nvidio 5070 Ti pa ne bi polagal upanja, pomoje bo vse skupaj 5080 V2, samo da malo boljše, ampak še vedno slaba dobavljivost, previsoke cene.

Zgodovina sprememb…

Habib edition je že kdo linkal?
https://rog.asus.com/sa-en/graphics-car...

Skyman ::

Ne zato ker se ze norca delajo.Zastopim da prodaja pada pa nekaj "fancy" das vn...Tole ni nic drugega kot smejanje folku v glavo,folk pa se pali in daje 2-4 jurje.

LeQuack je izjavil:

Meizu je izjavil:

Konzola za par sto evrov poganja to igro čisto lepo tekoče. In na par metrov od TV-ja ne boš opazil razlike v kvaliteti ker so minorne.

In s tem da lahko za PS5 PRO dobis skoraj 2 konzoli za ceno ene 5080

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

Kakšen sloves imajo Palit kartice, a kdo morda ve? Ker vidim klasiko. Asus, Gigabyte, MSI in potem Gainward Palit in PNY. PNY je baje izedlovala Quadro kartice za Nvidio včasih.

Skyman je izjavil:

In s tem da lahko za PS5 PRO dobis skoraj 2 konzoli za ceno ene 5080

Ja in to je cel "računalnik" samo na TV priklopi, pri PCju pa rabiš seveda polega grafične še cel ostali del PCja. Boljša grafična pomeni boljši napajalec, načeloma tudi CPU, matična RAM, itd.
Quack !

Jaz preferiram PC pred konzolo.

Odvisno ali piratiziraš igrice ali jih kupiš...

Za prvo PC, za drugo pa je tudi konzola dobra...

Seveda ni vseh igric na konzolah, pa tudi vseh na PCju ni.

Master_Yoda ::

Offtopic: Kaj gre na PS priklopiti tipkovnico in mis in spilat z njima ? Nikoli mel kontrolerja, in dvomim da bi se nanj navadil po desetletjih KB+Mouse kombota.
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

Master_Yoda je izjavil:

Offtopic: Kaj gre na PS priklopiti tipkovnico in mis in spilat z njima ? Nikoli mel kontrolerja, in dvomim da bi se nanj navadil po desetletjih KB+Mouse kombota.

Kakor vem se da uporabljati za npr. brskanje po netu in podobno, špili pa imajo večinoma podporo samo za kontrolerje, so določeni špili ki imajo podporo ampak ne moreš računati na to. Ampak ravno fora konzole je da se udobno namestiš v naslonjač ali kavč in imaš kontroler v roki, ne pa da si skrčen kot da delaš v pisarni.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Če konzola podpira firefox, večina folka sploh ne rabi desktopa :).

yayo je izjavil:

Kakšen sloves imajo Palit kartice, a kdo morda ve? Ker vidim klasiko. Asus, Gigabyte, MSI in potem Gainward Palit in PNY. PNY je baje izedlovala Quadro kartice za Nvidio včasih.

Eden mi je zadnjič na Reddit odgovoril, da imajo rattling fane. Tako da bi jaz poguglal to. Ampak bratu dela 4080 GameRock tipi topi že od konca 2022. Kar je slabše od GameRock je pač sorazmerno s ceno slabše hlajeno in glasnejše.
PNY ker je ameriška firma, bi mislil da je bolj EVGA klasa, ampak v realnosti je pa verjetno prej Inno3D, se pravi low end.

Jaz sem že zdavnaj ugotovil, da dajo Nemci zelo veliko na firmo/kvaliteto. Tako da greš na Mindfactory in pogledaš prodajne številke. Kjer je prodanih samo 100-500 kos, se izogibaš.

Meni osebno so še najboljše Gigabyte, čeprav imajo že 20 let slab sloves. Ampak ASUS ima že od nekje RTX 30 naprej probleme s coil whinom. Na enem nemškem forumu je tema glede tega in se lepo vidi katere so dobre in katere slabe. Največ rdečih je pri ASUS in Zotac.
Sem našel:
https://www.hardwareluxx.de/community/t...

Glede na Palit GameRock non-OC 4080 in Gigabyte Gaming OC 4090, ta tema ima veljavo, ker meni tudi nista piskali. Ampak če je res odvisno samo od modela do modela, mi ni jasno zakaj ne znajo potem vseh modelov narediti tako, da ne piskajo.

Zgodovina sprememb…

Mah, jaz sem konec lanskega leta sestavil v bistvu nov pc bez grafične z namenom, da bom iz serije 3000 na 5000 preskočil. Pa 4k monitor sem kupil. Potem razočaranje, da 5000 ni kar bi clovek pričakoval, pa že tako previsok msrp pa potem še pomanjkanje dobave in skalperske cene v maloprodaji. Nisem sanjal, da bo po koncu kriptorudarjenja problem dobiti kartico. Ampak, ker sem velemojster v trošenju denarja (ne v služenju) sem že zrihtal v par dnevih. :)) Naslednji petek bi moral dobiti MSI RTX 5080 16G GAMING TRIO OC posnajpano na Amazon.fr. Chatgpt pravi, da je bil msrp ob izidu v Franciji 1620 evrov, v Nemčiji 1489 in v Italiji 1549. Ne vem, če je informacija točna ampak jo dobim jo za dvajset evrov manj od italijanskega msrpja. Imam še vikend za si premisliti. "Posnajpal" sem tudi Gigabyte GeForce RTX 5080 WINDFORCE OC SFF na Amazon.de za 1430 evrov vključno s poštnino iz mailboxde ampak tole bom zagotovo storniral, ker se je še par dni nazaj dobila za 1200 evrov, če si bil bot seveda. Pa datuma pošiljanja še nimam, kar po mojih izkušnjah z 3080 pomeni vsaj mesec-dva čakanja. Normalna cena, že tako previsoka, za MSI Trio po mojem ne bi smela biti več kot jurja tristopetdeset ampak take imamo. AMD mi ne diši, pol leta čakati niti. Morda pa me vikendom še kaj ulovim za jurja dvesto, da me bo vest manj pekla. :))
EDIT
čeprav dvomim, ker berem, da sta Asus in MSI zvišala cene včeraj, verjetno s "tariffi" kot izgovorom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

scipascapa ::

ne razumem zakaj to delate?

DarwiN ::

Ampak ta GAMING TRIO OC je relativno švoh osnovni model. Na nivoju Ventusa/Shadowa oziroma zgolj odtenek boljša. Samo 50mm debeline. Zna bit nekoliko glasna. +++1500€ je seveda preveč. Če bi dobil VANGUARD ali SUPRIM model (66mm in 76mm debeline) od MSI za tak denar, potem mogoče...

No, neučakanci ne morete biti izbirčni. ;)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Machete ::

yayo je izjavil:

Gainward 1080 je bila najboljša kartica do sedaj, kar sem jih imel (ice cold), ampak tega je že dolgo..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

m0LN4r ::

IvoJan je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

oo7 je izjavil:

youtube zna zgledat vec kot solidno pri 4K, problem je da se vecina content creatorjev ne zaveda da lahko dvignejo bitrate do 50000.

Ce hoces da 4k/60 na YT ne zamegli ostrine pri gibajoci se sliki rabis ca. 120000.
Sem stestiral imam 4k/60 posnetek z 150, ce das YT na 8k predvajat, potem to zgleda kot tale 4k z 120m
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Seba22 ::

Machete je izjavil:

yayo je izjavil:

Gainward 1080 je bila najboljša kartica do sedaj, kar sem jih imel (ice cold), ampak tega je že dolgo..

Tudi jas dam glas za Gainward trenutno imam gainward 4080 phantom pa lahko rečem da tak hladne grafe še nisem imel to negre niti v oc načinu nad 65 stopinj sploh prej sem imel vedno neke asus,msi,gigabyte pa lahko rečem gainward zmaga pa ponavadi je vedno malo cenejša od ostalih modelov,če bi sedaj kupoval bi spet vzel enako

EDIT:
Tole če bo kdo kupoval za moje pojme top grafa,ampak še vedno predraga glede na 4080 zmogljivost,ampak vseeno dam link

https://geizhals.eu/gainward-geforce-rt...
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seba22 ()

Tudi jas dam glas za Gainward trenutno imam gainward 4080 phantom pa lahko rečem da tak hladne grafe še nisem imel to negre niti v oc načinu nad 65 stopinj sploh

Ne vem, moja Giabyte Vision OC tudi ne gre nad 65c...

Meizu je izjavil:

Tudi jas dam glas za Gainward trenutno imam gainward 4080 phantom pa lahko rečem da tak hladne grafe še nisem imel to negre niti v oc načinu nad 65 stopinj sploh

Ne vem, moja Giabyte Vision OC tudi ne gre nad 65c...

Ah gigabyte je šrot že od 20 serije dalje mogoče kaka aurus od teh novejših je ok to je pa vse jas sem imel gigabyte nazadnje gtx 980ti

Aorus tudi ne pomeni kar avtomatsko OK kartice. Gaming OC pa jaz še nisem imel slabe.
3070 Aorus Master 270W - 2600 rpm, 80°C, hot spot 92°C
3070 Gaming OC 270W - 2200 rpm, 74°C, hot spot 86°C

Ah gigabyte je šrot že od 20 serije dalje mogoče kaka aurus od teh novejših je ok to je pa vse jas sem imel gigabyte nazadnje gtx 980ti

Torej Gigabajta si imel nazadnje pred 10imi leti ampak veš da so šrot.

Jaz jo pa imam zdaj in ti iz prve roke pravim kako je. Čemu verjameš se pa sam odloči.

Jarvice ::

MSI Suprim X TOP 8-)
AMD Ryzen 7 5800X3D - Gigabyte B450 Aorus Elite - MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM X
G.Skill 32GB 3600 - Be quiet! Straight Power 11 850 - Be quiet! Pure Base 500DX
Dell 32 Curved 165Hz S3220DGF - LG OLED55B13LA HDR 120Hz 4K - Sony PlayStation 5

Meizu je izjavil:

Torej Gigabajta si imel nazadnje pred 10imi leti ampak veš da so šrot.

Jaz jo pa imam zdaj in ti iz prve roke pravim kako je. Čemu verjameš se pa sam odloči.

Ja tako nekako kot si napisal gigabyte nisem imel 10let z razlogom to pa zato ker je šrot in ni vredno mojega keša

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seba22 ()

A ima kdo že rtx 5080/5090 grafično?
««
21 / 22
»»