» »

NVIDIA GeForce RTX 50 (Blackwell)

NVIDIA GeForce RTX 50 (Blackwell)

Temo vidijo: vsi
««
55 / 55
»
»»

Kurzweil ::

Buggy je izjavil:

Ja jokanje na forumih v zacetni fazi je bilo s thermal gelom, predvsem na AMD grafah, ko so bile postavljene vertikalno. Grafa je postavljena horizontalno na nosilcu je undervoltana in ne delam drame, sploh na to kar se doom posta po internetu. Granacija je 3 leta...boli me kurec

Zakaj pa bi kdo postavljal grafične vertikalno? Kaj drugega mi ne pade na pamet, kot nek mining rig ali nekaj v tem smislu?

@Furbo, si kaj seznanjen kako je s tem pri Asusu, imajo tudi oni kakšni možnost podaljšanja? Če veš iz glave, sicer pa bom že jutri oz. enkrat, ko bom za desktopom preveril...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Buggy ::

Zakaj pa bi kdo postavljal grafične vertikalno? Kaj drugega mi ne pade na pamet, kot nek mining rig ali nekaj v tem smislu?

nekateri estetiko postavljajo pred funkcionalnost in imajo masino na mizi kar je zame iz vec razlogov nepojemljivo

Furbo je izjavil:

Podaljšaj si garancijo na 4 leta na gigabytovi strani.

ne morem ker je bila vrnjena

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

PacificBlue ::

Ena ohišja(Thermaltake CTE 700,750) omogočajo, da namestiš matično zasukano za 90 stopinj in imaš grafično potem v pokončni poziciji.

PacificBlue je izjavil:

Ena ohišja(Thermaltake CTE 700,750) omogočajo, da namestiš matično zasukano za 90 stopinj in imaš grafično potem v pokončni poziciji.

da gledas kako GPU in masina zgleda ne kako performa...so lame

yayo ::

Buggy je izjavil:

ne morem ker je bila vrnjena

Poskusi s serijsko in računom. Če ni bila še registrirana gre mogoče skozi, morda celo, če je že bila. Dokler ne poskusiš ne boš vedel. Sicer je Gigabyte kao pošlihtal probleme s kvaliteto termalnega gela v zadnjih mesecih. Ni več nobenih svežih pritožb na račun migracije le tega, vsaj sodeč po Redditu in pomembenejših forumih. Glavni problem je v temu, da so bili tiho kot riti in, da so se zlagali, da gre le za širjenje ODVEČNE količine gela, kar pa sploh ni res. Marsikdo kdor je imel zgodnjo serijo grafičnne kartice montirano v tistih fensi ohišjih kjer grafična stoji pokončno je fotografiral del ali celo "palačinko" termalnega gela, ki mu je zdrsela iz pozicije kjer bi morala stati. Jaz imam eno zgodnjih kartic in jo na nekaj mesecev ven vzameme in prekontroliram. Do sedaj nobenega problema, je pa montirana horizontalno. Največja objektivna težava s takimi karticami je ta, da je menjava termalnega gela, za razliko od menjave termalnih padov, proces, ki traja nekaj ur. V teoriji je gel veliko trajnejši od padov ampak, ko in če moraš menjati ga boš najprej pazljivo postrgal, potem pa dolgo pucal s vatiranimi palčkami vmočenimi v izopropilni alkohol. Nanos novega puttya je lažji, ker kupiš bolj gostega, ga zvaljaš v žogice in potem pripopaš na vrame in ostalo. Jaz bom svojo verjetno prej prodal preden se lotim takega dela. Imam še tri leta garancije drugače.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

ne gre ker so na Amazonu brihtni in so zjebal potrebne info na stickerju, zato tudi tako ugodna cena. Me ne tangira bas. Imam vse ze desetletja od Gigabyte nobenih tezav do sedaj...NIC! Moram se vam pa zahvalit za vse, ki trosite toxic glede GB artiklov, ker dobim potem zadevo ceneje in dosti boljsi quality kot od neke bebaste owerhyped Asus artikle, s katero sem imel osebno zelo slabe support izkusnje. TNX

ce lahko kdo pinpointa in preko AI najde manjkajoso stevilko...welcome to share

Zgodovina sprememb…

Saj jaz sem s svojo izredno zadovoljen, glede performans je na nivoju Asus Astral, pa še srečo sem imel, da sem jo dobil pod ceno. Ampak stvari katere sem napisal stojijo.

EDIT So tudi na sami kartici uničili podatke?

Zgodovina sprememb…

yayo je izjavil:

Saj jaz sem s svojo izredno zadovoljen, glede performans je na nivoju Asus Astral, pa še srečo sem imel, da sem jo dobil pod ceno. Ampak stvari katere sem napisal stojijo.

Jaz nobene komponente, ki jo kupim ne pustim ne default, ker ima vsak rezerve v plus in minus...kar je treba izrabit. Moja zanemarjenka in vrnjenka je pokazala potencial z UV&OC na default je bila pa meh

So tudi na sami kartici uničili podatke?

Kartica ima SN tako na bordu kot na skatli a rabis se nekaj drugega kar recejo check number kar je pa izzklucno na skatli. Ko sem gledal na moji bivsi 3080 je 4 mesta stevilka, ki jo lahko ugibas

Zgodovina sprememb…

...manjka pa vsaj se B550 plata, ce ne se kej drugega

Tole sem našel:
Past advice from Gigabyte on this topic when it came to items received in prebuilt systems (so no box) was to just use 0000 for the check number.

Zgodovina sprememb…

@yayo: full hvala za angazma, samo sem probal tudi to in vse zivo. ni pene in drame in here. Ne gre. Po treh letih bo itaq obsolete :P

Zgodovina sprememb…

BTW ena legendarna 1080ti 11gGB se mi se vedno svaljka v masini, kamor bi rad utaknil en AMD GPU nove serije..ce ima kdo fetis :P

Zgodovina sprememb…

Buggy je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Zakaj pa ne? Lahko imas oboje, performans in izgled.

IvoJan ::

Buggy je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

po tvoje bi torej moral vsak PC ki dobro performa zgledat za ku***?
al kaj tocno hoces povedat s temi blodnjami? PC na mizi? ga mas rajsi na tleh da glumi sesalec?
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

DarwiN ::

Eno prednost vseeno nudi vertikalno nameščen GPU... Povešanja ni! In povešanje lahko pri težjih karticah vodi do okvar.. Ja, lahko pa namestiš nosilec/stojalo ...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

FlyingBee ::

Povešanje je naravno, vse ok.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

Še vedno govorimo o GPUjih? :)

Resno, povešanje pri težkih modelih (predvsem 4090/5090, tudi premium XX80 modelih) lahko privede do tega, da spodnji ram čipi ali celo sam gpu čip izgubi kontakte in kartica crkne.. Imaš poln youtube teh primerov, ko mojstri popravljajo tovrstne okvare.

Sem si ravno umislil horizontalni nosilec za mojo usrano rudarsko 3060Ti.. Sicer ne zaradi povešanja, ampak zaradi vibriranja ohišja kartice. ;(

Na primer: Why so many 4090s will not last (YT link).

c3p0 ::

Ustrezno dolgo palčko poljubnega materiala vertikalno in malo vročega lepila... Ali pa par 10€ za nosilec, ki ga boš videl 1x na leto.

Sem dobil zraven ohišja kovinski nosilec, samo je mal prevelik in uporabljam kar tega, ki je prišel zraven Asus Tuf grafične. Kišto pa spučem 2x, 3x na leto, drugače je ne prestavljam.

Na začetku sem razmišljal o vertikalni postavitvi tudi iz tega razloga, pa samo riser kabel stane okoli 100 eur, mi več potem nekak ni bilo smiselno.
««
55 / 55
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nvidia bo svoje izdelke podražila za 10-15 odstotkov

Oddelek: Novice / Grafične kartice
356493 (4703) gen Maister
»

Prvi geforci serije RTX 50 prispejo še ta mesec (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
599838 (6649) bm1973

NVIDIA Blackwell (3nm GPU) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
897906 (3376) bluefish

Več podobnih tem