Forum » Strojna oprema » NVIDIA GeForce RTX 50 (Blackwell)
NVIDIA GeForce RTX 50 (Blackwell)
Temo vidijo: vsi

DarwiN ::
Čist uredu cena, ja... Za Nvidijo in TSMC. :///
Je pa dober model.. Za razliko od tvoje Gaming Trio, ki si jo prodal naprej, če se ne motim yayo?
50mm debeline proti 70mm je kot dan in noč pri teh +++300W modelih. Enostavno ne more parirat v hrupu/temperaturah, pa se lahko MSI na glavo postavi.. Ker je toliko manj hladilnega materiala..
Že "najcenejša" Palitka, isto ~70mm.. Pa poglej razliko na fotki.. Tudi v teži je 1.36kg proti ~2kg.
Tule se gre MSI neko fishing taktiko.. Hočejo unovčit svoje dobro/priznano ime. In pol prodajajo ta "jajca" po napihnjenih MSI cenah.
Je pa dober model.. Za razliko od tvoje Gaming Trio, ki si jo prodal naprej, če se ne motim yayo?
50mm debeline proti 70mm je kot dan in noč pri teh +++300W modelih. Enostavno ne more parirat v hrupu/temperaturah, pa se lahko MSI na glavo postavi.. Ker je toliko manj hladilnega materiala..
Že "najcenejša" Palitka, isto ~70mm.. Pa poglej razliko na fotki.. Tudi v teži je 1.36kg proti ~2kg.
Tule se gre MSI neko fishing taktiko.. Hočejo unovčit svoje dobro/priznano ime. In pol prodajajo ta "jajca" po napihnjenih MSI cenah.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()

yayo ::
kolega, ki je vzel mojo pravi, da je zadovoljen. Igra pa Microsoft Flight Simulator v VR. Drugače je informatik in dela še druge stvari v katere se ne razumem. Če pa poslušaš YT guruje več ali manj vsi pravijo, da, če že moraš kupiti kupi najcenejšo, ker boš po vsem možnem testiranju in navijanju pridobil v najboljšem primeru 10% a boš dal sto evrov več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()

Ja sej dejansko slabega 5080 modela ni.. Vsi so vsaj OK. Tudi logično, ko plačaš takšen denar. Ampak so pa opazne razlike. Na koncu je res vse odvisno od cene. Navijanje je stvar preteklosti, indeed.. Ga je nadomestilo undervoltanje..
Tu so nas spet lepo nategnili. Včasih si plačal 100% zmogljivosti in zadevo tudi brezplačno navil na 130% ali več.. Danes pa ravno tako plačaš za 100% zmogljivosti, ampak se od tebe "pričakuje", da boš zadevo undervoltal in underclockal na ~90% zmogljivosti.
Tu so nas spet lepo nategnili. Včasih si plačal 100% zmogljivosti in zadevo tudi brezplačno navil na 130% ali več.. Danes pa ravno tako plačaš za 100% zmogljivosti, ampak se od tebe "pričakuje", da boš zadevo undervoltal in underclockal na ~90% zmogljivosti.

Mr.B ::
Trenutno nimajo najbolj radi te RTX 5070
. RX 9070
Ti
je nekako boljša izbira... Verjento bo potrebno kakšne algoritme komprsije rama iznajti...

Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

FlyingBee ::
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:

New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:

Sej performance je tudi dokaj v qrcu.. ~5% čez 7900XT. TPU ga malo biksa s temi grafi, kjer primerja top shit OC custom različico proti referenčnim modelom.. Lahko hitro pride do "napake" v višini 5-10%.

Jarno ::
Tisti "5%" modeli so verjetno tudi cenejši in manj naviti (2x8pin). Sicer pa lahko nek razumen uporabnik tudi undervolta, se načeloma splača.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!

GrimReaper3 ::
https://www.alza.de/asus-tuf-geforce-rt...
440€ za 3080 10GB. Kje so pa to našli? Cena je drugače ravno prava glede na 7700 XT in 7800 XT.
440€ za 3080 10GB. Kje so pa to našli? Cena je drugače ravno prava glede na 7700 XT in 7800 XT.

mancslo ::

Ghost7 ::
Največ kar je še smiselno je 5070 Ti za 1100EUR. Pa še to je dobro za premislit, če ni bolje vzeti 9070 XT v primeru da bodo max 800EUR.
vi sam kupujte, da loh jz od vas kupim rabljeno za 1/3 cene
He, pa ne v Slovenii, Pri nas hočejo za 3080 500€, 4 leta staro zgonjeno grafo brez garancije po možnosti iz mining riga.
Za 3060ti hočejo eni 200+, pa to že dve leti ista cena (najbolj priljubljene za mining).
Pa oglasi "ko nova", ja pa kaj ji bo vizualno, če je vse ok je namontirana na varnem v ohišju od prvega dne nabave. Če si ob montaži pazil bo tudi čez dne leti kot iz škatle. Delovne ure pa ne bodo "kot nove".
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/

Magic1 ::
En vzorčni primerek pa ja mora ostat v trgovini in kako bolje to dosežt, kot artiklu katerega si samo enega dobil, naviješ ceno x2. Če pa se celo kdo najde, da ga vzame, so pa vsaj nekaj malega zaslužili.
Magic

Kurzweil ::
Zakaj sami ne postanete skalperji?
Po mojem, da če imaš proper job, si družbeno in družinsko bitje in imaš obilo hobijev, se ti verjetno ne da ravno zapravljat časa s takšnimi neumnostmi... ni nek blazen denar, sploh glede na naš mikro trg, kjer tudi ni neke blazne ponudbe povpraševanja (govorim o novih in rabljenih)... to je verjetno OK, če imaš primarno dejavnost nekje v tem kotekstu, pa da zraven še malce mešetariš oz. če si tako kot nekateri tu, še na mamini joški oz. na socialni. Tole ti daily v vsakem primeru vzame preveč časa, pa še mimogrede se kje zajebeš, da kaj prodaš oz. ne prodaš, dobiš kakšno škart robo, poštnine, garancije... za tistih par fičnikov, eh... kot rečeno, če pa bi imel primary trgovino in servis, pa bi še nekako razumel, da se še greš malce to zraven...

priden2 ::
scipascapa je izjavil:
https://www.pcplus.si/racunalnistvo/kom...
zaloga
https://www.alternate.de/ASUS/GeForce-R...
lmao
Vsi poklikat prvi link, vpisat naslov, plačilo pri dostavi in naj leži na pošti 16 dni.

Furbo ::
Potem pa jamrati, ker zaradi takih balkanizmov že dosti trgovcev ne pošilja v Slovenijo.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

pegasus ::
https://www.servethehome.com/bolt-graph... ... mogoče bo pa iz tega naslova kaj ostalo za gamerje... 307 gigarays za path tracing? No za tetris bo že

Evo. Frend iz Finske je vzel inno3d rtx 5080 za 1500€.

tetriandoch ::

Buggy ::
NVIDIA set to announce GeForce RTX 5060 Ti and RTX 5060, working on RTX 5050
ROFL...kaj pa je lahko se bolj low tier, kot je 5070 za 1400€..aja 5060 za jurja in performance od RTX 3060

NV pac ne preseneca

Za 1100EUR je zdaj že precej lahko dobiti 5070 Ti. Mindfactory ima par kartic (rekel bi da vse skupaj 20) že celo popoldne.
Jaz še zbiram denar, ampak izgleda da bom moral počakat kar do plače čez 10 dni. Dokler bomo še taki, ki imamo še za odplačat kredit v vrednosti več kot dveh kartic, smo v minusu še več kot je plače ter imamo zafilano kreditno kartico do konca, se Nvidii ni za bati za dobiček.
AMD tole s 300EUR manj sicer ni povsem failal launcha, ampak da bi prepričal Nvidijaše bi morale biti po 700EUR. Ampak 10-15% tržni delež bi skoraj morali dobiti, vsaj po feedbacku iz interneta.
RT so sicer izboljšali, ampak je še vedno za Nvidio. Moram sedaj prav izračunati koliko so ga izboljšali, vzel sem Techpowerup 1440p Relative Performance in Ray Tracing rezultate.
9070 XT: +12% od 7900 XT, RT +35%, to pomeni da je RT performans 20% boljši
Še vedno pa 10% za enako hitro Nvidio (5070 Ti minus 3%).
Se pravi bi ga "morali" izboljšati za nekje 33% namesto 20%.
9070: -2% od 7900 XT, RT +16%, izboljšava RT performansa +18%
Še vedno pa 9% za enako hitro Nvidio (5070 plus 5%).
Se pravi bi ga "morali" izboljšati za nekje 30% namesto 18%.
Tako da jim je pri obeh karticah zmanjkalo vsaj 10%. Naslednjo generacijo jih sigurno ujamejo.
Potem pa path tracing. Tukaj Quake II, ki ima najbolj zahteven path tracing:
https://www.phoronix.com/review/amd-rad...
To pa sploh ne bom nič računal, ker se v predzadnjem grafu takoj vidi, da sta na ravni 7900 XTX in 7900 XT, se pravi nično izboljšanje.
Ter za FSR 4 pravi HUB, da je med DLSS 3 in DLSS 4, kar sicer sploh ni slabo.
To je vredno max 800EUR.
MSRP za npr. ASRock Steel Legend 9070 je pa 700EUR. Sem vzel iz tukaj in naredil nekaj pretvorb valut ter dodal nemški davek 19%:
https://overclock3d.net/news/gpu-displa...
Jaz še zbiram denar, ampak izgleda da bom moral počakat kar do plače čez 10 dni. Dokler bomo še taki, ki imamo še za odplačat kredit v vrednosti več kot dveh kartic, smo v minusu še več kot je plače ter imamo zafilano kreditno kartico do konca, se Nvidii ni za bati za dobiček.
AMD tole s 300EUR manj sicer ni povsem failal launcha, ampak da bi prepričal Nvidijaše bi morale biti po 700EUR. Ampak 10-15% tržni delež bi skoraj morali dobiti, vsaj po feedbacku iz interneta.
RT so sicer izboljšali, ampak je še vedno za Nvidio. Moram sedaj prav izračunati koliko so ga izboljšali, vzel sem Techpowerup 1440p Relative Performance in Ray Tracing rezultate.
9070 XT: +12% od 7900 XT, RT +35%, to pomeni da je RT performans 20% boljši
Še vedno pa 10% za enako hitro Nvidio (5070 Ti minus 3%).
Se pravi bi ga "morali" izboljšati za nekje 33% namesto 20%.
9070: -2% od 7900 XT, RT +16%, izboljšava RT performansa +18%
Še vedno pa 9% za enako hitro Nvidio (5070 plus 5%).
Se pravi bi ga "morali" izboljšati za nekje 30% namesto 18%.
Tako da jim je pri obeh karticah zmanjkalo vsaj 10%. Naslednjo generacijo jih sigurno ujamejo.
Potem pa path tracing. Tukaj Quake II, ki ima najbolj zahteven path tracing:
https://www.phoronix.com/review/amd-rad...
To pa sploh ne bom nič računal, ker se v predzadnjem grafu takoj vidi, da sta na ravni 7900 XTX in 7900 XT, se pravi nično izboljšanje.
Ter za FSR 4 pravi HUB, da je med DLSS 3 in DLSS 4, kar sicer sploh ni slabo.
To je vredno max 800EUR.
MSRP za npr. ASRock Steel Legend 9070 je pa 700EUR. Sem vzel iz tukaj in naredil nekaj pretvorb valut ter dodal nemški davek 19%:
https://overclock3d.net/news/gpu-displa...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper3 ()

Kaj je vredno 800€? Nekaj čez je stala 4070Ti super že dolgo nazaj (praktično tudi ne super dve leti nazaj!!!), ki je praktično boljša v vsem od 9070xt. Amd je dober zgolj glede na trenutni Nvidia fail in fake MSRP.
Magic

Meni so cene ravno prave. Ker že zdaj je težko kaj dobiti. Ampak če bi bilo prelahko dobiti, bi bile pa že previsoke. Če bi bilo nemogoče dobiti, pa prenizke. Takole da se moraš malo trudit da dobiš, ampak da ni nemogoče, so potemtakem ravno prave cene.
Ker kaj ti pomaga 9070 XT za 700EUR, če je pa potem ne bi mogel kupiti. No vsaj tako razmišljam jaz. Dobro vem kaj je bilo 2021, ko nisi mogel nič kupiti ali pa si moral dati 1000EUR za 3060 Ti.
Cene na koncu postavljajo kupci in kupna moč je očitno velika.
4070 Ti SUPER ne vidim da bi bila boljša v vsem od 9070 XT. Je 10% slabša v rasterizaciji ter samo malenkost hitrejša v RT (Techpowerup pravi 3%).
Se pa strinjam, da so bile cene za Nvidio v drugi polovici 2024 najboljši nakup, praktično vse, 4070 SUPER za 650EUR, 4070 Ti SUPER za 950EUR (glede na 4080S slab nakup) ter 4080 SUPER za 1050EUR.
Ampak to je težko vedeti kdaj bodo najnižje cene, jaz sem zelo preplačal tudi SSD-je.
Ker kaj ti pomaga 9070 XT za 700EUR, če je pa potem ne bi mogel kupiti. No vsaj tako razmišljam jaz. Dobro vem kaj je bilo 2021, ko nisi mogel nič kupiti ali pa si moral dati 1000EUR za 3060 Ti.
Cene na koncu postavljajo kupci in kupna moč je očitno velika.
4070 Ti SUPER ne vidim da bi bila boljša v vsem od 9070 XT. Je 10% slabša v rasterizaciji ter samo malenkost hitrejša v RT (Techpowerup pravi 3%).
Se pa strinjam, da so bile cene za Nvidio v drugi polovici 2024 najboljši nakup, praktično vse, 4070 SUPER za 650EUR, 4070 Ti SUPER za 950EUR (glede na 4080S slab nakup) ter 4080 SUPER za 1050EUR.
Ampak to je težko vedeti kdaj bodo najnižje cene, jaz sem zelo preplačal tudi SSD-je.
Zgodovina sprememb…

RTX 4070ti super je praktično enako hitra v rasterizaciji, konkretno hitrejša v RT, s boljšim DLSS4 in večjo podporo. Povrh pa še ene 25% manj požrešna. Če bi jo Nvidia še vedno delala, bi bila 9070xt DOA. Samo Nvidia ima plane, da se tak performance prodaja za jurja, ker so mislili da je AMD popolnoma nesposoben. In zdaj gre posedično AMDju zelo dobro. Zdaj je navrsti Nvidia, kako bo odgovorila s 5060xt. Če jo naredijo nekje 85% 5070 in s 12gb za realnih 400$, bi konkretno premešala karte.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

Meizu ::
Meni so cene ravno prave.

Ajajaj....
RTX 4070ti super je praktično enako hitra v rasterizaciji, konkretno hitrejša v RT, s boljšim DLSS4 in večjo podporo. Povrh pa še ene 25% manj požrešna. Če bi jo Nvidia še vedno delala, bi bila 9070xt DOA. Samo Nvidia ima plane, da se tak performance prodaja za jurja, ker so mislili da je AMD popolnoma nesposoben. In zdaj gre posedično AMDju zelo dobro. Zdaj je navrsti Nvidia, kako bo odgovorila s 5060xt. Če jo naredijo nekje 85% 5070 in s 12gb za realnih 400$, bi konkretno premešala karte.
Meh, razlika med FSR4 in DLSS4 vsaj glede na trenutno obstoječe benchmarke ter primerjave na Youtubu realno ni vredna omembe.

Je res, samo podpora FSR4 je dosti manjša. In glede na to, da je zgolj za 9070 se glih razvijalci ne bodo pretegnili. Bomo videli, trenutno je vse realno meh. To je podobno A580, kjer je bil hype zaradi MSRP, ki še vedno ni realen.
Vedno je treba pogledat, kaj res dobiš za določeno ceno. Trenutno nič bolj pametnega, kot leto nazaj. Samo hype je večji, ker je nvidia nehala delat grafične za gamerje.
Vedno je treba pogledat, kaj res dobiš za določeno ceno. Trenutno nič bolj pametnega, kot leto nazaj. Samo hype je večji, ker je nvidia nehala delat grafične za gamerje.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

Buggy ::
DLSS 4 z DLSS swaper third party toolom je res fucking noro (transformer model DLSS je edino kar je NV res uspesno zadela v nulo preko SW zadnjih par let), ceprav na quality zgubis cca 10% performance se splaca tudi na RTX 3080 kartici in ji je podaljsala zivljenje.
FSR 4 nisem videl (se) v zivo, ce pa je priblizno tako dober kot pravijo je gainer, navkljub temu da je res zaenkrat manj spilov, ki to podpira. Nvidia se roko na srce iz gaming podrocja umika. AMD ima domeno nad konzolam. Novi spili so vecinoma samo se PC porti iz konzol in ce upostevamo se AMD klasicen fine wine, mislim da ni bojazni o tem, da game development pocasi nebi prevzel v spilih tudi swapable dll upscaling metode pri razvoju novih spilov. Frame generation z latency gainom je AMD hvalabogu opusti v taki meri kot NV prodaja ta fake gimick x4...ne bom pa rekel, da se PC gamingu pise lepa prihodnost, bo pa znosna za nisne zadeve (simracing, competitive shooter)
...za vse ostalo pa IMO...KONZOLA!
FSR 4 nisem videl (se) v zivo, ce pa je priblizno tako dober kot pravijo je gainer, navkljub temu da je res zaenkrat manj spilov, ki to podpira. Nvidia se roko na srce iz gaming podrocja umika. AMD ima domeno nad konzolam. Novi spili so vecinoma samo se PC porti iz konzol in ce upostevamo se AMD klasicen fine wine, mislim da ni bojazni o tem, da game development pocasi nebi prevzel v spilih tudi swapable dll upscaling metode pri razvoju novih spilov. Frame generation z latency gainom je AMD hvalabogu opusti v taki meri kot NV prodaja ta fake gimick x4...ne bom pa rekel, da se PC gamingu pise lepa prihodnost, bo pa znosna za nisne zadeve (simracing, competitive shooter)
...za vse ostalo pa IMO...KONZOLA!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

Meizu ::
Je res, samo podpora FSR4 je dosti manjša. In glede na to, da je zgolj za 9070 se glih razvijalci ne bodo pretegnili. Bomo videli, trenutno je vse realno meh. To je podobno A580, kjer je bil hype zaradi MSRP, ki še vedno ni realen.
Se strinjam. To je nekaj kar pesti trenutno AMD, upam pa, da ponudijo developerjem neko ustrezno rešitev.

New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:

Če je dobra cena glede na 9070, ni tak problem. Ampak za to kartico bi morala biti res dobra, like 700EUR. Pri 9070 XT s 350-360W daš PL 70-75% in znižaš voltažo, da dobiš performanse nazaj, pri 9070 pa lahko zvišaš PL za 10% in znižaš voltažo (s tem jo v bistvu naviješ). Pri 260W sta obe tam tam, 9070 mogoče kak % počasnejša.
Gaming poraba je drugače 358W, tako da seveda da ne bo dobre učinkovitosti.
Kralja učinkovitosti sta zaenkrat 5070 Ti in 9070. 5080 še boljša, ampak ker se pri grafičnih obenem gleda tudi P/P, je v bistvu slabša. Tako da je to to do prihoda 3 nm.
Gaming poraba je drugače 358W, tako da seveda da ne bo dobre učinkovitosti.
Kralja učinkovitosti sta zaenkrat 5070 Ti in 9070. 5080 še boljša, ampak ker se pri grafičnih obenem gleda tudi P/P, je v bistvu slabša. Tako da je to to do prihoda 3 nm.
Zgodovina sprememb…

Čist uredu cena, ja... Za Nvidijo in TSMC. :///
Ker sem ravno v fazi nakupovanja 5070 Ti. Jaz pa mislim da 50 mm sploh niso tako slabe.
MSI Gaming Trio - 50 mm, 1300 g, 63°C, 24 dB, 1200 rpm (Techpowerup)
Palit GameRock - 70 mm, 2200 g, 63°C, 29 dB, 1300 rpm (Techpowerup) (to je cegel in imaš lahko probleme s krivljenjem ali pokanjem PCB)
ASUS Prime - 50 mm, 65-67°C, 1700 rpm (TweakTown in The FPS Review)
Gigabyte Gaming OC - 70 mm, verjetno cca. 1800 g, ker 4090 75 mm je imela 2000 g, 58°C (Techtesters na Youtube)
Jaz bi dal na prvo mesto Gigabyte, potem MSI, undervoltana ASUS Prime pa tudi gotovo ni slaba. Palit je nekam glasna za svojo težo. ASUS TUF ima pa kot vedno coil whine.
Ampak trenutno je daleč najlažje dobiti scalpano ASUS Prime za cca. 1100EUR na eBay.de. Je pa že 1 mesec od izida, tako da ne gre več čakat. Mogoče Mindfactory dobi še eno pošiljko, ampak Nemci kakor imajo radi firme, takoj razgrabijo MSI, nato pa Gigabyte, Palit pa lahko kupiš še čez 3-6 ur.
MSI najdem za 1250EUR. Dejansko bi dal skoraj 200EUR več za 500 rpm manj. Ker to so nove kartice, čez 5 let ne boš več videl 1700 rpm pri ASUS Prime, ampak bolj 2000-2200 rpm. Vem, ker sem zdaj kupil 4 leta staro 6700 XT in je imela 2400 rpm, nova ima verjetno nekje 1800 rpm.
Res pa da ne verjamem da jo bom imel 5 let. Ker zdaj je naslednja faza preskok na 24 GB. Ker tole s 16 GB traja že od konca 2020, pri Nvidii pa od konca 2022. Verjetno UDNA, ker za 24 GB Nvidio boš moral dati verjetno spet 1500EUR+. V svojem življenju sem kupil že max sprejemljivo 1500EUR+ kartic, 6900 XT, 3080 12GB in 4090. Tako da je od sedaj naprej max 1250EUR.
Zgodovina sprememb…

oo7 ::
NVIDIA RTX PRO 6000 Blackwell leaked: 24064 cores, 96GB G7 memory and 600W Double Flow Through cooler
https://videocardz.com/newz/nvidia-rtx-...
https://videocardz.com/newz/nvidia-rtx-...

Ne, sploh se več ne splača čakat, če si želiš in si lahko privoščiš, kupi kar si želiš.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:

GrimReaper3 je izjavil:
MSI Gaming Trio - 50 mm, 1300 g, 63°C, 24 dB, 1200 rpm (Techpowerup)
Palit GameRock - 70 mm, 2200 g, 63°C, 29 dB, 1300 rpm (Techpowerup) (to je cegel in imaš lahko probleme s krivljenjem ali pokanjem PCB)
Tole je čisti BS.. Enostavno je nemogoče, da bi Palit tako zajebal, da bi ob 2-kratni količini hladilnega materiala ponujal slabše hlajenje kot MSI različica.
Tukaj gre za enega od treh bugov:
1. Ali so pri TPU kaj zajebali pri testiranju.
2. Ali ima Palitka previsoko voltažo/frekvenco in potrebuje nov bios oziroma jo je treba prizemljit, prestavit na quiet bios.
3. Ali pa gre za silicijevo loterijo.. Vedno pomislim na tisti slavni Der8uerjev video o procesorjih, ko je kupil ~20 primerkov enakega modela procesorja (mogoče 10900k??) in je bila razlika med najboljšim in najslabšim primerkom skoraj 20 stopinj celzija. Pač vsak kos silicija ni narejen enako in včasih so razlike skoraj šokantne.
Skratka, bulshit, ta MSIjeva Gaming Trio je zagotovo sranje proti Gamerockovi. Jaz bi vzel čim debelejšo in jo "podpolcal".. Seveda pa je najpomembnejša cena.
edit: pomisli logično.. 1300g proti 2200g. Pri tem pa je mogoče 500g konstante (pcb, ram, IO, itd).. Ostane torej ~800g proti 1700g čistega materiala za hlajenje (baker, aluminij, ventilatorji).. To je več kot 2x več hlajenja.. Kako bi sploh teoretično lahko prva nudila boljše hlajenje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()

mailer ::
Poglej si FE kartice, o zmožnostih hlajenja odloča bolj dizajn kot pa količina materiala.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Ta novi FE je čist druga zgodba, ker gre za revolucionaren dizajn.. Medtem pa so te AIB kartice vse hlajene po istem principu, ki se v zadnjem desetletju ni veliko izboljšal. Več "mesa", boljše hlajenje. Zato pa so kartice vedno večje.

oo7 ::
GeForce RTX 5050 reportedly to feature 8GB GDDR6 memory instead of GDDR7
https://videocardz.com/newz/geforce-rtx...
https://videocardz.com/newz/geforce-rtx...

Low entry card.

tetriandoch ::
Skratka spet en neuporaben šrot. Če bi bila vsaj brez dodatnega napajanja. Tako pa ni ne tič ne miš.

Skyman ::
Driverje pa tudi skoraj vsaki 2 dan nove izdajo.
NVIDIA addresses black screen issues with another GeForce Hotfix Driver 572.75
https://videocardz.com/pixel/nvidia-add...
NVIDIA addresses black screen issues with another GeForce Hotfix Driver 572.75
https://videocardz.com/pixel/nvidia-add...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nvidia bo svoje izdelke podražila za 10-15 odstotkovOddelek: Novice / Grafične kartice | 5507 (3717) | gen Maister |
» | Prvi geforci serije RTX 50 prispejo še ta mesec (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 7770 (4581) | bm1973 |
⊘ | NVIDIA Blackwell (3nm GPU) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6721 (2191) | bluefish |